- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
forumpista #171862 üzenetére
Pavilion Aero 13, 13,3" 400 nites matt kijelző
Van még Envy 14 is 14"-ban, de az erősebb gép és egy százassal drágább, szintén matt, 400 nites
Vagy vannak az 1000 nitesek, azok sureview-esek, kicsit szokni kell a képet, de az 1000 nit az 1000 nit, kifolyik tőle a szemed teljes fényerőn
-
válasz
forumpista #171862 üzenetére
400 nit körül csak az OLED-ek vannak, ha jól tudom-azok viszont fényes kijelzővel vannak, kültéren még rosszabb lesz az összkép.
-
moma
őstag
válasz
forumpista #167237 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a laptop hangerős tippeket, segítségeket! Egyrészt végül szembe jött egy nagyon jó ajánlat dell latitude 5520 és ezt megvettem és jóval halkabb a ventije, mint a HP-é.
De ami a lényegesebb. Találtam egy nagyon jó szoftvert. NoteBook FanControl.
Belehet vele állítani, hogy milyen hőmérsékleten mennyi százalékra menjen fel a venti és ha mennyire hűtötte le vegye le megint. És ami még nagyon fontos. Lényegében kézzel is lehet álltani, hogy mennyin menjen a venti. Ez azért hasznos, mert ki lehet tapasztalni a hangkarakterét a ventinek. Pl a HP-ban kiderült, hogy ha 10%on megy már úgy is nagyon hangos, viszont 25% sem érezhetően rosszabb(picit erősödik a süvítés, de a brummogás meg lejjebb megy). Így az ember rá tud jönni, hogy mi az ami már zavarja (nem hiszi azt, hogy biztos 100% az, hanem rájön, hogy már a 10 is) . És így össze tudtam rakni egy olyan hűtési sémát ami sokkal jobb, mint a gyári. Kicsit később indul be a venti, akkor viszont nagyobb teljesítményen(aminek nincs érezhető hangerő különbsége) és jobban visszahűtöm. Így jóval kevesebbet megy és elviselhetőbb.
Továbbá itt ajánlotta valaki, hogy állítsak a proci teljesítményén és ez is bevált. Ha az advanced power settings/Processor power management/Maximum processor state-et lejebb veszem a 100%ról is érezhetően ritkábban megy a venti. Itt is lehet találni olyat, ami az adott munkához elfogadható eredményt ad.
Így a kettővel a HP is sokkal elviselhetőbb. Viszont az is kijött így, hogy mellette van a dell, hogy nem csak beképzelem, hogy durva itt a hűtés hangja, hanem ha a gyári módon működik, akkor tényleg az.
És köszi még egyszer tényleg mindenkinek a sok választ!
-
válasz
forumpista #167237 üzenetére
És a HP Omeneknek. Undervoltage is van, gyári szoftverrel. Plusz itt ugye megvan a megfelelő hűtési kör a csendes hűtéshez. Csak nem szabad kivenni a gépből a teljesítményt, mert akkor már forogni kell a ventiknek.
-
Csápájev
őstag
válasz
forumpista #166225 üzenetére
Egyetértek.
Mindamellett,hogy Tikakukac érveit is értem.
Sokaknak kell azonban most laptop 150-200 ért.
Nekem pl kb 3 hónapra kell, utálom a laptopokat,de van egy munkám,ahol nem tudok PC-t használni.
Úgy vagyok vele,hogy remélem ennyit kibír a ház. Utána mehet jófogásra, vagy a szekrénybe a következő muszáj alkalomig.
Igazából ilyen esetekre is lehetne valami ajánlás.
Akiknél egy asztalon van és meg se mozdítják,azoknak csak elmegy két évet, ha nem,akkor van rá garancia.
Van ilyen felhasználói réteg is. -
Tikakukac
titán
válasz
forumpista #166225 üzenetére
Szerintem nem fog tetszeni a válasz, de ez van.
tudomásul kell venni ezt mind neked, mind a kérdezőnek
A kulcsmondat. Akkor lássam, hogy megy az ív a másik oldal felé is, aki huszadjára ír be és linkeli a szutykot, vagy ír nekem priviben, hogy a "k..va anyádat írsz olyat, hogy nincs gép ennyiért". És nem, nem fogok válogatni púpos akku, kitört DC csati negatív pólusok, repedős ház és hulló billzet között. Ez mindegyike külön-külön is kuka. Ezek olyan dolgok, amik alapigények. Egy 250 nites kijelzőt ok, el lehet viselni, együtt lehet vele élni valahogy. 65%-os sRGB? Naná, volt ilyen gépem, tök jó volt, a kortársaiban sem volt jobb. Mikor napi 5-ször jön át valaki hozzám melóban, hogy pattintsam vissza a gépén a gombot, mert kiesett... olyankor mi van? Ugyanígy, pörög a gép az asztalon, annyira púpos az akkuja 2 évesen. Hálózati profil van beállítva 85%-ban 1 helyben áll a vas. Te mernél ilyesmit ajánlani? És ezer+1 alkalommal leírtam, hogy igen, egy rakat embernél vannak olyan notik vagy random IT eszközök, amik amúgy típushibásak és ott mégis futnak. Te vennél így bármit? Ismét kétlem.Attól meg főleg nem leszünk előrébb, hogy ma is azzal indítottam, hogy topikmoderáltatás. Mert másképp nem megy. Ha attól jobb, hogy édes álomban ringatóznak userek és nem tudnak arról, hogy amúgy mire készülnek, ám legyen
-
Tetsuo
őstag
válasz
forumpista #149953 üzenetére
Ez szalmabáb érvelés, öreg. Nem erről volt szó. A statisztika egyáltalán nem igazolná az előbbi állításodat. Ha mondjuk 70 %-ban lefedné a kérdezők igényeit (nem fedi le), akkor is ott van még 30 %, akiknek más kell.
Hogy adott esetben van egy-egy jollyjoker lapos, az miért lenne baj? Ha tényleg arra van a kérdezőnek szüksége, de nem tud róla, akkor jó, hogy működik ez a topik.A másik pedig: A delikvens tanácsot kért, majd szöges ellentétben döntött azzal...
Ez esetben nyilvánvaló, hogy bár finoman, de lekorholják azért, nem?
Szembesítik a valósággal: rossz döntést hozott. Persze előfordulhat, hogy végül kihúzza valahogy az a laptop is, de így vehet kaparós-sorsjegyet is akár. -
Brandynew
őstag
válasz
forumpista #149958 üzenetére
Olvass vissza akár 1-2 évet. Pl. 2 éve még nem volt olyan típusa az Acernek konzumer fronton, ami ajánlható lett volna. Ha kifut az A515, ki tudja, hogy lesz-e újra jó gépe az Acernek ebben a kategóriában.
A HP ProBook a legolcsóbb üzleti kategóriás gép, ráadásul IPS panellal, szóval nyilván az az ajánlott, ha valakinek ebben a kategóriában kell laptop. A Dell 7577 meg a legolcsóbb, komolyabb teljesítménnyel rendelkező laptop, és a kategóriájában egyedül ez tudja megfelelően hűteni a GTX 1050/1060-at (de nem ez az egyetlen előnye a többihez képest, ami hasonló áron van), illetve most már inkább Dell G5-öt éri meg.
Ha az ajánlott gépek a legjobbak, akkor miért kellene csak kicsit is rosszabbat ajánlani? Miért ne a pillanatnyilag legjobb legyen?
Egyébként hiányos a felsorolásod, a teljesség igénye ezek mind ajánlott gépek és mindegyiket szoktuk is ajánlani: Dell 3578, Dell 3576, Dell 5570, Dell 7577, Dell G5, HP Pavilion 15, HP 15, HP 250, HP ProBook 430/440/450, Acer A515
Bizonyos felhasználásra, B tervnek meg például Acer Swift-et, HP Oment, Acer Predatort is szoktunk ajánlani, magasabb kategóriában meg HP ZBook-ot, Dell XPS-t, Dell Precisiont, HP EliteBook-ot.
Ezeket most csak így fejből írtam, biztos nem jutott eszembe az összes jó modell.
Az, hogy egy-egy típus felül van reprezentálva, az azért van, mert nagyon sokan ugyanarra a felhasználásra keresik, ugyanabban a lélektani árkategóriában: 120 ezerig, 180 ezerig, 300 ezerig. Böngészés, filmnézés, kisjáték, komolyjáték, képszerkesztés.
Ha most így gyorsan átgondolom, hogy milyen típusok vannak piacon, akkor arra jutok, hogy több az ajánlott laptop, mint a nem ajánlott. A legtöbbször a Lenovo IdeaPad-ről kell lebeszélni az embereket, mert specifikációs adatlap alapján azok a legjobbak, kár, hogy csak specifikációs adatlap alapján.
-
Tikakukac
titán
válasz
forumpista #149958 üzenetére
Nem. Az időnként semmiből felbukkanó, kioktató és magaslóról kiosztó emberek számítanak annak, akik csak OFF-ot termelnek és értetlenkednek, hogy mi a gond ezzel. Ez a gond.
Utolsó hsz. volt a témában, ha gondod van modker vagy privát. Ide többet ne. Thx. -
Tikakukac
titán
válasz
forumpista #149953 üzenetére
Mi a brácsásért kéne egyenlő arányban megoszlani a kategória BB gépeinek a többi szeméttel?
Édesanyám borogass. Statisztikát meg gyárthatsz nyugodtan, ráérsz, ahogy nézem nem te válaszolgatod a kérdéseket, időd mindenképpen van. OFF-ot gyártani főleg.
Nagy meglepetésre a mai napra már én sem számítottam. De sikerült. Hasonló trollkodások miatt nem linkelek boltokat is. Ott is ez volt a probléma. Nos, tessék. Most már nem linkelek senkinek semmit. Igaz, hogy a kérdezők rosszul jártak, de az 1 bites trollokat sajnos csak így lehet elkerülni. Vagy sok izzasztó banhammerrel
Ez célzás akart lenni
-
Tikakukac
titán
válasz
forumpista #149949 üzenetére
Ha fel tudok sorolni az elmúlt hétből még legalább 15 kiajánlott típust, ezáltal bedöntöm az állításodat, ugye lesz bocsánatkérés?
Ha már ennyire nagy az unalom.
-
sabrinho
tag
válasz
forumpista #149324 üzenetére
Köszi!
Kb. hasonlók a tapasztalataim, igaz nem ekkora körben. Előző melóhelyemen volt egy thinkpadom, sokkal rosszabb volt számos tekintetben, mint a magán Lenovo B50-em, ami nem akar széthullani, pedig 3. éve hurcolom magammal. Előtte volt egy valóban hulladék msi-m, annak eltört a zsanérja 3 év után, igaz előtte leejtettem 1 méter magasból betonra... Azt is naponta hordtam munkába, használtam itthon. És az egyetemen látom, hogy mit kapnak a professzorok laptopjai, s mivel mint zöldfülű, én vagyok az egyik "rendszergazdájuk", tudnám ha széthullanának. Pedig átlagban jóval a 200-as keret alatti gépekről van szó.
De most van egy pályázati keretem, meggyőztetek, hogy eddig szerencsém volt, lesz egy Dell Vostro 5568 N023VN5568EMEA01_1901_UBU. Ennek csak 23 %-al gyengébb a BM-je
Köszönöm a segítséget mindenkinek, (nagyon komolyan)! -
Tikakukac
titán
válasz
forumpista #149324 üzenetére
És akkor képzeld el, hogy mi van a harmad ilyen árkateg szinten.
Mondom a tuti példát: kisker forgalomban lévő notihoz pölö nem volt wifi driver, amivel ment volna a wifi, akár csak 10%-on is. A világot feltettem már rá, semmi. 3/4 év után lett rá megoldás. Na itt tartunk konzumerben
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 3
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garancia
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest