- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz
TurboDuck #136018 üzenetére
Semmit nem számít, hogy linux vagy dos, simán formázással felrakod a win-t. Nekem is linux volt gyárilag, véletlen elindítottam azzal, de azonnal újra is indítottam és már ment neki a win10. (bénáztam a legacy-val)
Dell 7567 amúgy ajánlott, bár ebből többnyire még TN paneles elérhető FullHD-ban, de már jönnek be elvileg az IPS verziók is, boltot meg kell erről kérdezni, személyesen megnézni. Vagy megvárhatod a Dell 7577-et, ez már csak IPS-el jön (kasztni minimálisan változik). Mondjuk 350-es keretbe lehet nem férsz bele ha ragaszkodsz az SSD-hez és a plusz ram-hoz ennél a modellnél (bár nekem 8 GB bőven elég, de SDD nélkülvennihasználni gépet bűn).Maddrive321: Neked is esetleg a fentebbi Dell (nem IPS minden verzió, keresni kell), vagy 17,3"-as méretben Asus G752VT, a 970M nagyjából a 1050 Ti "megfelelője" teljesítményét nézve a korábbi generációban. 8 GB szerintem ma még elég, de felhasználó függő. Bővíteni lehet bármikor. A HDD különbség pont az amit sejtett, a 7200 rpm-es picit gyorsabb, bár egy 250 GB-os SSD mellett nem számít, aminek lényeg, hogy gyorsan betöltsön legyen azon.
-
Brandynew
őstag
válasz
TurboDuck #136014 üzenetére
Ez nem márka kérdése, konkrét típusok vannak. A márka az egy kamu dolog, lehet, hogy már teljesen másik gyártósoron, más munkásokkal, más mérnökökkel készül el XY gyártó gépe, mint 5 évvel korábban. Egyik gyártó sem bénább, mint a másik (kicsit azért túlzok), ezek a címkézések, hogy "Lenovo", "Asus", "Dell" csak marketingeszközök. Minden gyártónak vannak jól és rosszul sikerült szériái. Pl. a Lenovo Y700 egy ajánlott típus, csak a Lenovo magyarországi garanciaszolgáltatása kritikán aluli.
Nem azért ajánlották az Asus-t, mert Asus, hanem, mert az a konkrét típus jó választás. Pl. az Asus X és GL-es szériái messziről kerülendők, de ez a G-s kifejezetten jó. Nekem meg egy Dell 7559 van most, de a Dell-ből sem szabad megvenni akármelyiket, vannak gagyi modellei.
A laptopok specifikációs adatlapjai azt írják le, hogy milyen hardverek vannak a gépben. Azt nem teszik közzé, hogy milyen ötvözetből készült a gépház milyen merevítések vannak benne, mennyire tartós a zsanér, milyen a billentyűzete, touchpadja, hűtése, milyen az összeszerelés minősége stb.
-
Tikakukac
titán
-
brumi1024
veterán
válasz
TurboDuck #23946 üzenetére
Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy van egy hajszálvékony fémbetét a belsején és a fedlapon(y570-em van), de ez messze áll a fém burkolattól. A lényegi rész műanyag(valamilyen fémes festékkel lefújva) és emiatt nem is vezeti olyan jól a hőt mint a fémvázas gépek(pl Elitebookok, Latitude-ok, Precisionok, MBP-k...), és ezért érződik hűvösebbnek.
-
-
brumi1024
veterán
-
-
btudos
nagyúr
válasz
TurboDuck #23427 üzenetére
Figyelj arra hogy a HDD mellé mSATA SSD-t fogad az Y580, illetve az asztali és notebook RAM-ok nagyon más állatfajok, de bemész egy normális számítástechnikai boltba és útbaigazítanak SSD és RAM ügyben is, nem tudsz mellényúlni, sőt, szerintem bele is rakják neked, ha kéred.
-
Tikakukac
titán
válasz
TurboDuck #23424 üzenetére
Windows pont elfér, rendesen felrakva minden meg cache és ki tudja még mi már huzatos, legyen az 64 asszondom.
Kicseréléséhez pedig 2 perc, meg talán 4 csavar leszedése kell maximum. Emiatt felesleges egy raklap pénzt otthagyni.Valóban 4 csavar. 32. oldal ott van minden ami kell. Ezt még anyám is megcsinálná, atom egyszerű.
-
brumi1024
veterán
válasz
TurboDuck #23331 üzenetére
Hát hogy elég drága. Ezen az áron i7-el kapható Y580, sokkal erősebb gpu-val. Bár én ennyiért egy Precision felé irányulnék, 268k az M4600 az iponnál, sokkal jobb minőség, sokkal jobb gari, de az csak i5-ös. i7-es abból már sajnos 350k-nál kezdődik, de annyiért kapható már M4700 is i7-el.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen TV-t vegyek?
- Mortal Kombat 1 (2023)
- E-roller topik
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- TCL LCD és LED TV-k
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia!
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LENOVO T14 GEN 5 l TÖBB DARAB l RENDELÉSRE IS
- Macbook Pro 16" M4 PRO - 2025 gyártás, 14/20 mag, 24GB RAM, 1 TERA SSD, 2 ciklus - Apple garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest