Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
válasz
jano11 #39430 üzenetére
Először tölteni kell, telepítés közben is. Nyugodtan várd meg a végét az installnak, végig legyen töltőn. Amikor kész vagy a telepítéssel, akkor húzd ki, és merítsd le. Lemerülés után pedig töltsd fel megint. Ez a formázás. A lényeg, hogy töltés vagy lemerítés közben ne húzd ki/dugd be addig, amíg teljesen fel nem töltött/le nem merült. Ezt érdemes havonta egyszer megismételni, és sokáig jó marad az akksid.
-
adm
őstag
válasz
jano11 #39376 üzenetére
1. ha bemész a boltba kiválasztod, megtapogatod, megnézed és fizetsz az bolti vásárlás. akkor a leírt törvényi/gyártói szabályok vonatkoznak rád. garancia, pixel-garancia minden. ettől a bolt szabályozása csak kedvezőbb lehet a vásárlónak.
2. távoli vásárlásnál az interneten, levélben, telefonon választod ki és rendeled meg az árut. vagy postával vagy futárral küldik, de fizetés előtt csak egy bontatlan dobozt látsz. mivel nem kell megindokolnod azt, hogy miért adod vissza a terméket, így egyetlen subpixel hiba is lehet akár indok. viszont ha neten rendeled, de személyesen elmész érte és kifizeted, az egyszerűen csak írásbeli megrendelésnek számít és a bolti vásárlás feltételei vonatkoznak rá.
-
-
Chaser
legenda
válasz
jano11 #39355 üzenetére
Nem a bolt határozza meg a jogszabályokat. 3 napon belül meghibásodás esetén csere vagy teljes vételár vissza. Jogtiszta sw-ket nem tudják ellenőrizni, erre ott a format c:
Pixelgar külön téma, erre minden gyártónak más az üzletpolitikája, ez miatt akkor kötelesek visszavenni, ha vettél külön pixelgart. Rendeld meg neten és van 8 napod visszaküldeni ha nem tetszik.
-
Chaser
legenda
válasz
jano11 #39280 üzenetére
A dell kinti ára nem vészes, sőt, toshibát még nem néztem, lenovo az el van szállva nagyon.
Prime 95-tel, intel burntest-tel tesztelhetsz, ezek ramot és cpu-t meggyötrik. Aztán lehetőség szerint hűzósabb játék ami elmegy a gépen, 720p, 1080p. Fájlok másolása ide-oda. Ha ez mind megy akkor oké a gép. Prime alatt szoktam zenét hallgatni, netezni, nekem eddig bevált. -
-
smkb
őstag
válasz
jano11 #39250 üzenetére
Igen. A core i3-3xxm-ekben benn van az intel új igpje egy kupak alatt + a memvezérlő stb, ami eddig kívül volt csipszetben.
Ráadásul a 4500MHD-nál jobb, az más kérdés, hogy az intel vga driverei nagyon nagyon sok kívánnivalót hagynak maguk után, és ez az éveken át nyomott 4500mhd-ra is igaz, úgyhogy a mostani gma hd-re ez hatványozott lehet. El nem induló játékok, hiányzó textúrák stb.
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=47663
-
smkb
őstag
válasz
jano11 #39238 üzenetére
"Acer vagy nem Acer nekem tetszenek
Viszont egyelőre gőzöm sincs hogy hol lehet ezeket megtapogatni... "Bárhol megtudod tapogatni, akár MM, akár Saturn, ElectroWorld, ahol van kirakva 5738. Tökugyanaz külsőre az utolsó gombig, anyagig, csak a belük változott. Egyébként a i3-330m sajnos jóval erősebb t4400-nál, már megnéztem egy két tesztet, de a technikai adataiiból is látszik. A i3-330-nak ugyanúgy 35w a tdpje, mint a t4400-nak, csakhogy ebben már benne van a cpuval integrált gpu és memvezérlő fogyasztása is. Azaz ha csak igpvel veszed, mindenképp kevesebbet fog enni mint a t4400 + 4500mhd páros. Ami még erős érv az, hogy azon kívül hogy ez is 2 magos még magonként ht is van, azaz 4 magosnak is tud látszani és alkalmazásfüggően ez ki is jöhet előnyként. Az egy másik kérdés, hogy játékok, vagy sima mezei hétköznapi használatban mennyire jön ez ki. Vagyis meg kell fontolni, valakinek megér e egy i3-330m + hd5470 párosért tökazonos kiszerelésben kb 15-16.000 plusz. Az 5470 semmivel nem erősebb mint a 4570, dx11 itt csak dísz, mert tesszallációhoz stb. alkalmatlan a vas. 3Dmarkokban is kb ugyanazt hozza (+100 pontot láttam a családban lévő 5738zg-khez képest), amivel nagyobb pontszámot ér el, azt a cpu adja hozzá. Amiben tán jobb egy hd5470 az a hangátvitel, mert már átviszi a 8 csatornás dolby true hd és dts hd-t is... de mivel nem blurayos a meghajtó, ez nem túl sokszor fog kijönni, mert mkv-kban azért ez nem szokott így maradni.
Upsz, még egy előny van, mivel az i3-ban ott az igp, a hd5470 pedig támogatja az átkapcsolgatást, lehetőség van átkapcsolni igp-re, ha mégkisebb 2d fogyasztást akarunk.
-
outsiders
aktív tag
válasz
jano11 #39246 üzenetére
igen, jók
2év gari, most már van szerviz Budapesten is hozzá. Ez az eddigi legolcsóbb i3-as amit találtam a neten, legerősebb i3-as procival szerelve. Nézz róla képeket, az előd k50-es szériánál sztem sokkal szebb a noti, bár azért hasonlít rá eléggé, ugyanaz az icecool design. Na meg adnak hozzá egeret meg táskát, az is egy 8-10k körüli érték mellesleg( a táskájuk nem is rossz amúgy, jól néz ki)
-
Chaser
legenda
válasz
jano11 #39241 üzenetére
Az i3 330m rohadt erős dög ám, asztaliban kb egy e5200 szintjére tenném, talán még a 45nm-es e6300-at is beéri ami 2.8G-n ketyeg. Cpu cserét meg felejtsd el ha garit meg akarod tartani, jól jöhet ekkora erő ha hosszabb távra tervezel.
Még az is lehet, hogy én is megveszem, a lenovo legkisebb i3-a nagyon drága, 7-800$-tól indul...
szerk: P9600 nyakán lóg a notebook check szerint, ami egy erős cpu, 2.66Ghz, 6 mb cache, 1066-os FSB. Kb mindenütt azt írják, azonos órajelen egyezik vagy jobb a tudása, mint egy E8xxx-nek, azt meg gondolom nem kell bemutatni
-
outsiders
aktív tag
-
rekid
addikt
válasz
jano11 #39161 üzenetére
Erinto kijelzorol nem tudok nyilatkozni bar szvsz egy mozgatható kijelzön nyomkoraszni kenyelmetlen hozzaérsz és beremeg a fedlap vagy nemtom.
A billenytuzete hatarozottan jó. Az oldalkeret nyomkodasra kicsit recseg de nem veszes.
Tény hogy ezek mar nem azok a hányás acerek amik par evvel ezelott voltak.
egy dolgot nezz meg mégpedig a garibővítést minimum 2 év legyen. Főleg ugy hogy magyaroknal ugy tudom nem nagyon van hivatalos szerviz. Mindet küldik ki külföldre. -
adm
őstag
válasz
jano11 #39105 üzenetére
egyrészt a színskála elég tág fogalom... a ral, pantone színskála, az srgb meg adobe rgb meg színtér. a kijelző ennek bizonyos százalékét fedi le.
másrészt laptopban nagyjából átlagos, nem kell sokkal többet várni. kalibrálható ugyan, de lényeges javulást az sem fog hozni. általános használatnál nincs értelme ez alapján válogatni. -
rekid
addikt
válasz
jano11 #39069 üzenetére
hat szamolj:
Átlag nappali nem vezerelt áram kb 40ft / 1 KWh. (vezerelt 23-26ft)
Vagyünk 300w-os fogyasztást a geped reszeröl orankent.
Az ugye orankent kb 13-14 ft.(durvan harmada az 1kwh-nak)
1hónapra, nem vezerelt eseten : 13*24*31 = 9672ftEz csak egy nagyon durva számolas de ez alapjan mar utanatudsz naggyabol szamolni mennyit eszik a geped. Átlag pc nem hinnem 300w -tól tartósan többet enne óránként.
A legtutibb ha beszerzel egy merös konnektort..
ha valamit nem vettem figyelembe vagy elszamoltam javitsatok.
-
spyduck
nagyúr
válasz
jano11 #38978 üzenetére
Igen jól értesz, biztos lesz aki megcáfol de nekem ez a véleményem. Az Intel Core 2 Duo SU7300 viszont nem tudom, h fog reagálni a HD filmekre. Én elsőzör HD filmet DualCore T2330-on néztem és szépen ment, persze 720p-s film volt. Nagyobbakat meg P8600-on de annak meg sem kottyant. Kérdezd meg a HD filmes topikban, ott jobban értenek hozzá.
-
Chaser
legenda
válasz
jano11 #38964 üzenetére
1080p-t is viszi, photoshoppal nem foglalkozom. Sztem t6600 nem sokkal gyorsabb a t4300-nál, legalábbis asztali vonalon nem sokat jelent +1mb cache, ekkora órajelen sztem alkalmazásfüggő.
CHIPman: 3-4 órákat írnak net alatt, ha alulfeszeled a procit akkor nem icsit nőhet. Apróban nézz szét töltőügyben, ha úgyis autós töltő kell akkor annyira nem lényeg, hogy csúcsszuper legyen, gondolom se túláram se túlfeszveszély nem áll fenn.
-
Chaser
legenda
válasz
jano11 #38962 üzenetére
Ez a vga sztem spéci kis fogyasztású, amilyenné bármelyik c2d-t tehetnék a mocskok ha normálisan állítanák be a gyári feszt, de akkor nem tudnának spéci cpu-ért felárat kérni
Azért nyomták tele cache-sel, mert ekkora órajelen sokat dob. Nekem 1.5ghz-es c2d van 2 mega cache-sel, 1általán nem rossz. Kb ilyen szintű lehet ez az su proci vagy valamivel gyengébb. 4330-nak nézz utána, úgy rémlik valaki arra írta hogy kazán, de lehet tévedek.
-
Chaser
legenda
válasz
jano11 #38954 üzenetére
Engem is megfogott az egyik modelljük, de ha belegondolsz ugyanazon az áron nem véletlenül kapsz kisebb felszereltségűt az előbb említettekből. Ha nem lesz vele gondod jól jártál, ha lesz akkor meg úgy jártál. Gyenge minden részen a supportjuk, neked kell eldönteni mi a fontosabb. Ha jól tudom acer 1 év garival is adja alapból a notikat, a fentiek általában 2-vel kezdik, de nem mindig. Dell-nél pl még alig láttam olyat ami alapból ne 3 év garis lenne. Elég kellemetlen lehet ám, ha 1.5 év múlva bedöglik és azt mondják majd valamelyik szervizben hogy 60k+ tréfa az új lap és 8k+tréfa a csere. Ha mellette döntesz 3 évre garkiterjesztést vegyél mellé, 20k körül van.
szerk: Ez pl nagyjából megfelel az igényeidnek, ledes kijelzőt ugyan nem írja, amit én néztem g550l annál az van. Viszont kiváló háttér és alapból 2 év gari.
-
Chaser
legenda
válasz
jano11 #38947 üzenetére
Mielőtt acerben gondolkoznál nézz szét a hsz-ek közt, én gyorsan letettem róla
Biztos ki lehet fogni jó darabot is, de az azon nem változtat hogy a szerviz háttér gyenge, support is, meg azon se hogy saját modellt a honlapjukon nem találtam meg..HP-nál, lenovonál, Dell-nél ilyen nem fordult elő furcsa módon.
CHIPman : Ezekre nem tudok válaszolni, sztem egyik gyártónál se találsz olcsón aksit vagy autós töltőt, esetleg vehetsz valami univerzálisat. Nekem még nincs, többet nem tudok róla mondani, menj át a Lenovo topikba, én is faggatok már egy srácot
Azt mondja 720p-vel könnyen boldogul, nálam g31+cel 430 is gond nélkül veszi a 720p-t, ez nem lehet gond.Amit én meg tudtam eddigi olvasgatások meg kérdezősködések során: HP, Lenovo, Dell és Toshiba jár az élen szervizben, supportban. Asusra írta valaki, hogy eddig külföldre hordták őket, már Pesten van 1 szerviz de nem valami gyors. HP-nak pl 12 mo-i szervize van
Ebből is lehet következtetni egy gyártónál mennyire törődik eladás után is a vevővel, vagy épp mennyire xarik rá.
-
Chaser
legenda
válasz
jano11 #38940 üzenetére
Win7 sztem 99%-ban mindent felismer. Nálam nem volt még gond. Arra figyelj, hogy nézd meg a driver supportot, ebből a szempontból is élen jár a HP, Lenovo, Dell, Toshiba..talán nem ez a sorrend pontosan, de sztem HP numero uno
Azt hogy milyen OS-re válthatsz vissza, szintén a gyártótól kérdezd meg az adott típushoz.
Kommersz gyártóknál inkább x86 xp-vel lehet gond, nagyon erőltetik a vistat vagy win7-et, de supportban ennek is utána nézhetsz.
-
adm
őstag
válasz
jano11 #38891 üzenetére
a tv-k azért torzítanak, mert ott az megjelenített információ fix arányú. ha a tv aránya nem egyezik ezzel, akkor valóban torzul.
egy számítógépnél viszont be lehet állítani, hogy információ torzítás mentesen illeszkedjen a kijelzőhöz. vagy úgy, hogy eleve a natív felbontást használja vagy vágjon le, esetleg adjon hozzá ha szükséges.
(#38897) jano11: a driverek megoldják ezt. kiépítéstől függően akár több külső kijelzőn, akár eltérő felbontással is.
-
válasz
jano11 #38722 üzenetére
sajnos láttunk már olyat is, hogy úgy került fel netre "kellemetlen" családi fénykép/videó, hogy valaki beadott szervizbe egy videókamerát, benne egy törölt memóriakártyával...
én amúgy nem tárolok semmit sem a notijaimon, dvd lemezre írok ki mindent, ha még nincs meg egy dvd lemezre való anyag, addig pendrive, vagy újraírható lemez!
szervizbe meg nullás notit küldök, mindentől függetlenül! -
rekid
addikt
válasz
jano11 #38718 üzenetére
van aki nem engedhet meg maganak 12-14 nap szerviz időt. Másrészt vannak olyan hibák melyeket nem tudsz egyszerűen leírni mert csak adott esetben adott körülmenyek közt jön elő. Nincs meg a személyes kontaktus, ahol el tudod magyarazni. Lehet a szervizben nekik nem jön elő, és visszakapod a gépet hibasan. sajnos sok ilyen eset volt ez nem feltetlen a szerviz hibaja. Majd megint visszaküldöd 12-14 napra.
Szépen hangzik a háztol házi gari az ötlet jó is csak azert vannak hibái is.
Annak örülünk hogy lett Mo-n is szervíz remeljük korrekten es gordulekenyen megy minden naluk. Nem mondom h probalja ki valaki. -
JuliusK
tag
válasz
jano11 #38708 üzenetére
Telepítés, beállítás folyamatban, úgyhogy idáig még nem jutottam el. Egyébként úgy írja, hogy a 720p-t bírnia kell. Ezzel kapcsolatban is megpróbálom majd leírni a tapasztalataimat. Még talán annyit, hogy ebben ugye már DDR3-as 1066-os Ramok vannak 3 GB mennyiségben, ami azért szintén nem megszokott a kategóriáján belül.
Egyébként az Iponnál vettem és a hozzászólásomban szereplő jelenlegi árat is onnan néztem.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest