Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
légyszi javasoljatok monitort:
- legfontosabb, hogy szemkímélő legyen
- megbízható
- 21-24 coll
- 1680x1050 vagy nagyobb felbontás,
- <100k
- játék is lesz rajtakösz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Isual
veterán
válasz AndrewTdi #3994 üzenetére
Valamit nagyon rosszul olvasgatsz.
Hogy finom legyek és nőies, butaság, amit mondasz.Olvasd el ezt.
Segítek neked : "Very good performance here (válaszidőre és input lagra utal) and this shouldn't present any real problem to even hard core gamers."
Ez mind az U2211H-ra U2311H-ra és a 2209WA-ra (itt egyébként 6ms-os a válaszidő) is elmondható.
Szóval hülyeségeket olvasol...
A 2ms-os válaszidőről pedig pár hsz-al feljebb írtam egy litániát...
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Predator2
addikt
nincs semmi bajom a dell-el nem is ismerem csak az a bajom h mást nem ismertek
komolyan kíváncsi vagyok a képére és mondjuk egy mostani TN paneles monitorérasajna nem tisztul a kép azért jöttem kérdezni hátha tudtok segíteni (olvasgatok teszteket hátha) különben már kaptam egy sráctól pm-et h segítsek neki monitort választani
ezen vacilálok:[link]
különben mi az ami szerintetek egy TN paneles monitor tudjon? amire azt mondanátok h elmegy ( ha már halandónak nem tudtok konkrétumot ajánlani)
gondolok itt pl: reakcióidő: 2 ms, háttérvilágítás: LED stb....>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
FragMaster
addikt
U2311H-n amúgy van jack-csatlakozó? Pl arra ha az ember xbox-ot akar rákötni a gép mellett, és a box megy rá hdmi-dp kábellel és ki kéne vezetni a hangot a külső erősítőre.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
SOAD19
addikt
válasz Predator2 #3990 üzenetére
És Te hogy állsz, kezd tisztulni a kép, hogy milyen moncsi lesz a befutó? Abban, igazad van, ogy eléggé erős itt mostanában a Dell favorizálás, de ha 1* jó, és viszonylag megfizethető, akkor miért ne ajánlanánk, persze nem a max. 30-40k-s moncsik alternatívája. Emlékszek régebben(1-1,5 éve) még túlsúlyban voltak a TN-es ajánlgatások, bár akkor még az ips-es csudák is 80k felett voltak és nem is nagyon ajánlgatták senkinek emiatt. Csak eléggé lecsökkent az áruk(pl. én 2009 novemberében 75k-ért vettem a 2209wa-mat akciósan), és így már jobban elérhető az embereknek, érdemes megemlíteni az embereknek alternatívaként.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
nah mibe fogadunk h egy DELL monitor lesz az
bárcsak így lenne ötösöm a lottón
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
SOAD19
addikt
válasz AndrewTdi #3988 üzenetére
Valószínűleg panel cserére gondolt, a minőségin csere alatt. (TN panel helyett IPS, vagy *VA) Ezek a nem Tn-es panellal szerelt monitorok 60k-tól kezdődnek. Általában mindenki azt mondja, aki Tn-ről váltott, hogy jóval jobb képminőséget produkálnak ezek a monitorok, én ezt nem tudom megerősíteni.... mert én crt után váltottam egy e-ips-re. A dell kínál tűrhető áron nem TN-es panelos monitorokat: U2211H(fullHD), U2311H(fullHD), 2209wa(1680*1050).
Predator2: Jobb ötletem nem volt! És még volt pofám 3-at is megemlíteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Mondanátok véleményt a következő monitorról!
Samsung 23" BX2331 16:9 MovieWide LED monitor (LED 31-es, Fekete, 1920x1080, 2ms,Mega DCR, 2 HDMI/analóg, külső táp)
Köszönöm,
GBoy -
El Kebir
őstag
válasz AndrewTdi #3981 üzenetére
Szerintem nem lenne értelme a cserének, képminőségben nincs feltünő különbség, a mostani tn-ek és a nem túl régebbiek között, a felbontáskülönbség se lenne egetverő... én még +1-2"-ért se cserélnék, főleg mivel az újabbak általában 16:9-es képarányúak, "laposabbak".
Ha nincs pénzed minőségi cserére, akkor jobban jársz, ha nem pazarlod másik ugyanolyanra."Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Van most egy hibátlan Asus MW221 moncsim.
Régóta gondolkodom, hogy lecserélném (bár hibátlan), de nem tudom megérné-e. Szinte csak a HD felbontás miatt akarnám lecserélni, viszont 22"-esnél nem nagyon gondolkodtam nagyobban.
Érdemes 22"-esben HD-ban gondolkodni, vagy akkor már inkább 23"-24"?
Filmezni nem nagyon szoktam, inkább csak néha netezni, de főleg játszom.Tudnátok ajánlani valami jófajta, szép képű 22-24" (attól függ, hol van értelme a HD-nak) moncsit, ami esetleg LED-es is, de éppelméjű árban van (nem többszázezer kategória)?
előre is köszönöm a segítségeteket!
-
csokad
senior tag
Sziasztok! 35k környékén milyen monitort ajánlanátok? 1920x1080 és főleg filmnézés, játék. Én ilyet néztem: Benq G2222HDL
előre is köszi, -
El Kebir
őstag
Igen "sötétebb" lesz, nem fog annyira vakítani a fehér, de ha nem kimondottan napfényes helyen használod, akkor 250cd/m2 is több mint elég. (általábban 100cd/m2 körül, fél/harmad fényerőn érdemes használni)
Gondolom most sincs nálad maximumra állítva a "brightness".[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
fess
őstag
sziasztok
most egy 300 cd/m² fényerejű monitorom van,de cserélni szeretném egy nagyobbra,amit viszont kinéztem annak "csak"? 250 cd/m² a fényereje. filmre,játékra van használva. azt szeretném kérdezni,hogy az a -50 cd/m² az sokat jelent,sötétebb lesz a kép,vagy ezt a számot hogyan kell érteni? -
user8472
csendes tag
Sziasztok! Prohardver fórumokon már többször jó tanácsokat kaptam, ezért fordulok ismét a közösségetekhez
17" körüli monitor vásárlásban kérek szépen tanácsot. Általános irodai alkalmazásokra (win, office meg ilyesmik). Játék-film nem érdekes. Mennyit érdemes rákölteni, ami nem a legalja, de azért inkább olcsó, mint drága? (Kb 30ezer körül úgy néztem már normálisakat lehet kapni, ez sok/kevés?)
Ebben a kategóriában milyen márkákat javasoljátok? (Részemről Samsunggal jó tapasztalataim vannak.)
Esetleg annyi még, hogy nem túl sok hely van az elhelyezésre, ezért ha valami kompakt talpa van az előny, de ez nem kizáró ok, csak előny.
Köszi előre is!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Predator2 #3974 üzenetére
Nem rontottál el semmit, én el tudom fogadni, hogy neked más a preferenciád (én egy 2 éves, op.rendszerrel 130k-ba sem egészen kerülő gépen dolgozok a mai napig), ha meg nem is érthetem. Viszont azt meg te ne várd el, hogy segitsünk, mert én a rendszeres topiclátogatók közül szinte senkit nem ismerek aki behatóbban ismeri a TN-es monitorokat - főképpen nem ezt a viszonylag olcsó kategóriát.
Egyébként én annyival tudok segiteni, hogy az olcsóbb LED-es BenQ-k számomra meglepően jók voltak (bár csak egy gyors pillantást tudtam egyikre-másikra vetni egy alkalommal), én lehet hogy azok közül választanék.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Predator2
addikt
válasz VIPowER #3971 üzenetére
végre valaki azért így mint itt egyik topicban sem jártam
ha volt kérdésem segítettek leírtam h kb mennyit szánok rá és ajánlottak valamit (esetleg leírták h hát nem a legjobb választás a de a keretből jobb nem jön ki)ott rontottam el h leírtam milyen lesz maga a gép (ahoz képest követtem el hatalmas pofátlanságot h 40-45 körül akarok monitort venni)
viszont a topic neve becsapós egy laikus számára mert ide az van írva h : Milyen monitort? A-tól Z-ig pedig: Csak a DELL jobban illene rá
(tuti jó monitor amúgy nem ismerem nem akarom fikázni) IPS paneles monitor ami jó is gondolom meg nincs 60 alatt
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Nyugdíjas
nagyúr
Egyébként egy kicsit tényleg vissza lehetne venni az U2311h mániából
Megemliteni lehet mindenkinek,de felesleges egyfolytában túl nagy hévvel azt ajánlgatni, mert látjuk mi van belőle.Napersze a legtöbb hozzáértő minimum egy ilyen monitort ajánlana, és mivel a legtöbben mégis ez alatti árban kérdeznek majd lesz itt jó nag ykuss, és akkor jön az hogy "Nekem miért nem segit senki? Azért mert túl olcsón akarok venni?" - Igen b.zmeg, azért
Ez igy persze elég gonoszan hangzik,de én személy szerint kb 3 féle TN-es monitort láttam életemben 2 percnél tovább, igy aztán hogy a retekbe ajánlgassam őket?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap már ajánlottak egy Dell U2211H monitort, de én mindenképp 23"-osat szeretnék.
Mindenképp legyen rajta DVI és HDMI csatlakozó.
Samsung és LG márkákban gondolkodok.
Ár: 50k (max 60k).
Tudnátok valami jót ajánlani?Köszönöm,
GBoy -
VIPowER
őstag
Úgy tesztek amúgy mintha a Dell-en kívül nem lenne monitor.
A TN paneles monitort még mindig sokkal többen használnak mint IPS-t.
Ennek nagyon egyszerű oka van, az ÁR.
Én azt nem értem, hogy ha a illető 40-45-ezret tud rászánni, akkor minek akartok 70 ezres monitort rásózni, ami akkor még érthető lenne, ha mondjuk 60-at írt volna árnak.
Ti is tudjátok, hogy TN-es panelek között is vannak különbségek, tehát inkább segíteni kellene neki abban, hogy kiválassza azok közül is a használhatót, és nem azt írni hogy "Ilyen drágán TN paneleset".
Tény hogy jobb a Dell pl, de akárhogy is nézzük, nem jön ki 45-ből. -
Predator2
addikt
most a vitát félretéve
szerintetek megfelelne ez nekem?>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én már inkább ehhez sem, de hasonló a véleményem. Olyasmi ez, mint hogy nekem csak maximum 2ezer Ft-ot érő telefonjaim szoktak lennei. Dehát ugye nem kellene annyit italozni, és akkor nem hagynám el őket sorra
-
Isual
veterán
válasz Predator2 #3962 üzenetére
"Annó vettem CRT-ben egy fullos monitort(mondanom sem kell nem 2 forint volt) mindenki áradozott róla és a garancia után behalt ->nah ezt a hibát nem követem el még1x "
Ezt az érvet nem tudom elfogadni, gyerekes, naív és hamis.
(bocsáss meg a jelzőkért, no offense)A többihez nem szólok hozzá. Elfogadom.
-
Predator2
addikt
magyarázd el nekem lécci h miért is olyan vicces 40-45e egy monitorért?
Milyen elkészült kis tervem igazolásáért? egyszerűen nem értem
Nekem van egy ilyen monitorom (he nem sikerül jó árban HD-s monitort és a régit eladni venni akk ezzel hajtom a gépem) [link]
az új monitor árát nyögve nyelősen de sikerül majd kipótolnom.
Különben az tény h nem tudom mi a panelek közötti különbség a fentebb említett ASUS-nak is szép képe van szerintem ráadásul számomra soknak számít egy monitorért 60-70e!! Annó vettem CRT-ben egy fullos monitort(mondanom sem kell nem 2 forint volt) mindenki áradozott róla és a garancia után behalt ->nah ezt a hibát nem követem el még1x ha hozzám vágtok még 20e akk nem szóltamKülönben szép az a Dell monitor (Nekem is jobban tetszik a Mercedes de nem telik rá ezért Renault-m van) a gépet nem 1-2 évre "tervezem mint ahogy azt írtam is"
Tudtok ajánlani nekem olyan topicot ahol kisebb ársávban lévő monitorokat tudnak ajánlani? Vagy segítetek itt is mert már kinéztem 1-t
Kommentem nem fikázásból írom csak a számomra zavaró dolgok tisztázására
-
BioNiCMaN
addikt
válasz FragMaster #3955 üzenetére
Gonosz Bio ON
Ha hányni akarsz tegyél mellé egy IPS-t.
Gonosz Bio OFF
Písz, meg minden
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
SOAD19
addikt
Egyetértek, anno én se tudtam, hogy vannak különböző panelek pl. Aztán hamar megváltozott a kép és elhalasztottam a vásárlást. Ezért szerintem érdemes felhívni az emberek figyelmét, hogy vannak különböző panelek. Főleg, ha érezhető, hogy a delikvens nem is tud róla. (lehet, ő is úgy dönt, hogy inkább spórol még) Én is TN-eseket (Samsung T220 aszem) nézegettem, de szigorúan csak az árat nézve, mert semmit nem tudtam a dolgokról. Szerintem, akkor érdemes valakinek megemlíteni, hogy nem akarna inkább IPS, *Va paneles monitot, ha kb. 50k környékén gondolkozik, ott még nem annyira sok a különbség árban és lehet rászánja magát és összegyűjti a különbözetet. Legalábbis, ha azt olvasom, hogy kb. 40k-t ad meg max. keretnek, akkor én nem hozom fel neki, hogy elgondolkodhatna egy ips-en, max. csak belinkelem Lw fórumtárs írását, hogy a megfelelő tudás birtokában legyen, aztán vagy úgy dönt, hogy nem akar/tud annyit rákölteni, vagy úgy dönt, mint én.
Na, faxa, nagyjából ugyanazt leírtam, mint Te.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz FragMaster #3957 üzenetére
Először is örülök, hogy nem vagyunk hatással egymás érzelmeire
Nyilván nem az a cél, hogy mindenki meg se álljon 70-ig, de sokan nem is hallottak IPS panelről vagy minőségi panelről egyáltalán.
És te is elismered, hogy az jobb, így ha lehet és megteheti akkor miért ne?
Vagy legalább, ha nem is vesz most olyat, tudja, hogy miben köt kompromisszumot és legközelebb már talán úgy kalkulál, hogy esetleg monitorból is minőségire fogja futni.
(lásd pár hsz-szel feljebb)
Ez sztem így korrekt és senki ne vegye ezt magára, te se.
Mindenki olyan monitort vesz, amit akar, de legyen már meg mindenkinek a joga, hogy elmondja a véleményét, esetleg tanácsot adhasson olyan dologban, amiben ő kompetensebbnek érzi magát.
Aztán vagy megfogadja az illető, vagy nem, de mindenképpen tájékozottabban, nagyobb rálátással a dolgokra hozza meg a dönésétt.Ha csak netezés a felhasználási cél, oda tény, hogy nem biztos, hogy kötelező minőségi panelre költeni.
Én ezt így gondolom.
-
FragMaster
addikt
Hát ez az, láttam én hogy szép meg jó az IPS és társai, de van ahova elég a TN olcsóbban. Ergo engem meg az nem hat meg, hogy Te min fórumozol. Minőséggel kapcsolatban igazat azt adok, de azt ne magyarázzuk már meg, hogy mindenki aki monitort vesz az meg se álljon 70k alatt mert úristen IPS.
[ Szerkesztve ]
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Isual
veterán
válasz FragMaster #3955 üzenetére
Engem nem hat meg, hogy te elhányod-e magad a TN-től vagy nem, de az biztos, hogy ha nem egymás mellett nézel két monitort, akkor a "rosszabbról" nem feltétlenül veszed észre, hogy silány, mert nincs viszonyítási alap.
Én is gyönyörűnek tartottam a 17"-es TN-es Acer monitoromat és a hányás utáni érzést éreztem, amikor előtte ültem (~eufória).
Aztán valahogy a Dell U2211H pár óra/nap alatt meggyőzött arról, hogy lehet azt is fokozni. Pedig az az Acer egyátalán nem volt gagyi monitor. De ez más kategória.
Nekem netezésre is, tanulásra is (diák, ppt-k) , filmezésre is és játékra is jobb ez, mint az Acer volt.
Ha neked megfelel a TN, akkor nyugodtan vegyél, nekem attól nem lesz se rossz, se jó, én ugyanúgy az IPS-monitoromon fogok fórumozni a jövőben is.Egyéként meg apuc fenti hsz-ával egyet tudok érteni.
[ Szerkesztve ]
-
FragMaster
addikt
Volt nem is olyan rég PVA monitorom, ültem valamennyit IPS előtt, de itthonra, elprüntyögni, netezni meg egyebeket csinálni nem érzem a késztetést miért kéne még 20-30 ezret költenem ugyan arra a méretre.
Most is egy 19" wide Dell TN-t nézegetek itthon, de valahogy nem hányom el magam az undortól."FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok! Kinéztem egy monitort ezt és tudnátok véleményt mondani esetleg erről?Esetleg ajánlani másikat.Ami fontosabb, hogy ledmonitor legyen és fullhds a felbontása márkába mindegy, hogy melyik.Válaszotokat előre is köszi!
-
Isual
veterán
válasz FragMaster #3949 üzenetére
Igen, szerintem nyugodtan magadra veheted az előző hozzászólásokat!
-
apuc
őstag
válasz FragMaster #3949 üzenetére
Na igen..
Én is csóró vagyok, de egy valamit sajnos a saját káromon tanultam meg az elmúlt 40 évem alatt, hogy ha műszaki dologról van szó akkor az olcsó a drága hosszabb távon.
Azt az érzést pedíg nem szívesen élem át amikor egy sokkal jobbat látok és utólag sajnálom hogy nem gyüjtöttem még hozzá, mert nagyságrenddel jobb a drágább- és ez szerintem igaz a TN-IPS monitorokra.[ Szerkesztve ]
-
FragMaster
addikt
válasz FragMaster #3902 üzenetére
Erre azért nem válaszol senki mert TN monitorokról van szó?
-
-
apuc
őstag
válasz Laccoss #3944 üzenetére
Remélem a Te esetedben nem fog érvényesülni az a régi mondás ami az olcsó hús levéről szól..
Természetesen az olcsó (olcsóbb) műszaki dolgok közt is ki lehet fogni kiváló minőségűt, de azért nem ez a jellemző.
Egy monitornál amit jó esetben nem 1-2 évig használsz szerintem az ár másodlagos.
Így nem érdemes sajnálnod rá a pénzt, az még rosszabb ha utólag megbánod mert valahol élőben is látsz olyan Delleket pl. amikről itt irogatnak
Én is úgy indultam neki hogy -mivel nincs TV-nk csak a 2 noti- találjak valami olcsó, de az 55-ös TV méretnek megfelelő monitort max 30 ezerért ha lehet 22"-osat..
Na erre láttam a sógor nem TN paneles monitorját hogy milyen képe van- így vettem duplaannyiért egy Dell 2209WA-t ami bevált.Ja és pénzem nem volt csak 30 ezer- így megvettem árúhitelre.
Szvsz például az ellenkezője is igaz, pl. a Samsung túl van reklámozva,hypolva pedíg nem hinném hogy ÁLTALÁBAN jobb márka mint egy BenQ- sőt.. vagy LG..
Természetesen a reklámot valakinek ki kell fizetni..
-
Laccoss
addikt
Ezt aláírom, jó monitorok. De ha az embernek nincs rá pénze, vagy mint esetemben sajnálja is rá a pénzt akkor felesleges azt ajánlgatni hogy gyűjtsön még pénzt, mikor átlagfelhasználásra egy jobb TNes monitor is bőven megfelel. Pl. én vettem egy BenQ G2222HDL-t, szép a képe, tetszik a monitor, elsőre megtetszett amint megláttam. Olcsó volt, és ennyi pénzért bőven megérte. Aki szintén ilyet vett, az sem csalódott benne. Lehet az igények alacsonyak, de kompromisszumokra szükség van az életben.
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
válasz Nyugdíjas #3939 üzenetére
Nem is mondtam hogy létezik. Hol láttál ilyet? Az ember azért törekedik szemből nézni, gondolom te sem úgy nézed a tévét, hogy 30fokos betekintési szögben lásd a képét, hanem szépen magad felé fordítod, ülőhelyet, ágyat is úgy helyezed hogy jól lásd. A tévé is mozgatható, a berendezés is.. Persze itt nem arra gondolok amikor egy focicsapat mennyiségű embert beültetsz a 80centis tévé elé...ahogy az is röhej, ha 4-5 ember lesi a 22-24colos monitort..
-
kpal
nagyúr
Ez a BENQ V2420H LED monitor mennyire jó játékra ? Valakinek van tapasztalata vele ?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Laccoss #3937 üzenetére
Máneharaguggyámeg... de az aztán nagyon életszerű, hogy a tévét szemből tudja mindenki nézni a szobában.... A legrosszabb az egészben az hogy elárulod hogy mennyire rohadtul fingod nincs a témáról TV-ben gyakorlatilag nem is létezik TN-es.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Predator2 #3929 üzenetére
Erre szoktam én azt mondani, hogy te ide nem tanácsért, hanem a már elkészült kis terved igazolásáért jöttél.
Akit nem lehet kijavitani, annak nem lehet segiteni sem - tartja régi jó buddhista mondás
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz Laccoss #3928 üzenetére
kifejezetten zavar a gyenge függőleges betekintési szöge, amiben azért nem sok fejlődés történt. (oldalirányban észrevehetően javultak) A színváltozás, kontrasztváltozás fejmozgásra még egy honlap nézésénél is zavaró számomra.
(ez a kép jól mutatja, az eltérést a szinekben lent-fent sárga kiemelésnél, barna kiemelésnél...pedig led-es csoda, ráadásul a sokak által preferált samsung)
-
DeckardCain
senior tag
válasz DeckardCain #3931 üzenetére
phu ezt a helyesírást Elnézést..
Aludni kellene..... -
Isual
veterán
válasz Laccoss #3928 üzenetére
Nem csak a topic címét nem érted, hanem a lényegét sem.
Ugyanis szerintem az a lényege, hogy a monitor vásárlás előtt állókat a kompetens személyek (meggyőződésük, tapasztalatuk szerint) a legjobb választás/vétel irányába tereljék.
És ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezt a(z elsőre) rászánt kereten belül tegyék.
Szerintem számtalan olyan eset volt már, hogy vki kevesebbért rosszabbat akart venni, a hozzáértők ajánlottak vmi mást (akár DELL-t, de leginkább jobbat, értelmesebbet) és az egyén viszaírt 3-6-9 hónap(/hét) múlva, hogy gyűjtögetett még (vagy inkább többet szánt rá) és azt vette amit ajánlottak és: " "Hoppáá...
De gonoszak itt a hozzáértők, hogy ahelyett hogy segítenének csak megnehezítik az ember dolgát és életét... Pfúj[ Szerkesztve ]
-
DeckardCain
senior tag
válasz Predator2 #3929 üzenetére
Egy két jó tanács mielőtt megvennéd a géped.
Alaplap: ASROCK P67 Extreme4 (LGA1155)
Processzor:INTEL Core i5-2500K 1155 BOX (Sandy Bridge)Ezek helyett inkább a következő párost ajánlanám.
ASRock P67 Pro3
Intel i5 2400Ez a párosítás boltól függően 20k-val lenne olcsóbb.
A 6870 mellet Full HD-ban teljesen mindegy hogy 3,1Ghz-en megy a cpu(i5 2400), vagy egy tuningolt 2500k megy mellette mondjuk 4ghz-en.Így vehetnél egy komolyabb monitort.
Aki tanácsot adott neked, csak jót akart.[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
nem akarok senkit megbántani
de ha idejön egy olyan srác akinek pl épp h megfelel a VGA a full hd-s filmekre és mondjuk nem sok pénze van monitorra őt is elzavarjátok h bocsi annyiért nem ajánlunk?
mind1 azért köszönöm
megnézek pár tesztet>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Laccoss
addikt
válasz El Kebir #3927 üzenetére
Biztos valami gagyi TN-es monitoron néztél filmet, azért vagy ennyire TN ellenes... Itthon is két monitor van, egy ősrégi, használtan vett, TNes és egy most vásárolt. Ég és föld közöttük a különbség.
Amúgy meg nem értem a topic címét, ha mindenre a DELL a megoldás...
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
jaj nem gondoltam h egy "egyszerű" kérdéssel ekkora vitát kavarok
a 2500K-t azért választottam mert később húzni szeretném a 6870 egy 2-3 évig elég lesz nekem
őő akkor most nem tudtok egy elfogadható full HD-s monitort ajánlani 40-45e köszött?
(HD filmek, játékok-ra használmám)
THX>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
El Kebir
őstag
válasz Predator2 #3919 üzenetére
Feleslegesen drága alaplapot vennél, és arra hivatkozol, hogy nincs már pénzed normális monitorra... több mint érdekes.
Minek a 3db 16x-os pci-e-s lap egy felsőközép vga-hoz, minek a 8 sata port 1db hdd-hez..
Rögtön lehet fogni a lapon kb 10k-t és akkor már majdnem megvan a jó monitor árkülönbözete...azután az eggyel kisebb cpu-val kb ugyan ott vagy teljesítményben, és megvan a monitor árkülönbözetének maradék része. (kevesebb mint 10% órajelkülönbség kb -20% árkülönbség, ha már tuningos a cpu, akkor a kisebbet érdemes venni, gondolom tuningolni akarod)
Szóval lehet ugyanazt a pénzt másképpen csoportosítani, ha már nem akarsz többet költeni. Csak szándék kérdése. Ha nincs meg a szándék, akkor ne a pénzre hivatkozz, mondd, hogy nemérdekel a képminőség, csak az fps számít! (korrektebb lenne)
[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz gameresboy #3917 üzenetére
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Predator2
addikt
én megvenném ha a pénztárcám is engedné egy időtálló gépet próbáltam összerakatni amivel egy pár évig nem lesz gondom viszont sajna a monitorra nincs nagyobb keret
remélem tudsz a lentebb említett elvárásoknak megfelőt ajánlani
THX előre is>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Isual
veterán
válasz Predator2 #3915 üzenetére
Ez egy minőségi gép. Ehhez én minőségi monitort vennék, ami nem kapható 40-45e-ért...
Dell U2311H!
Gondold át!Mért pont azon spórolnál, amit minden nap nézni fogsz és ami a géped által nyújtott teljesítményt a legszebben tudja előhívni
-
gameresboy
aktív tag
Hello!
Az előbb lemaradt, hogy 23"-osra gondoltam!
GBoy
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen monitort ajánlotok?
Legyen Full HD, DVI és HDMI csatlakozó, valamint, ha lehet a válaszidő 2 ms legyen.
Samsungon vagy LG-n gondolkodok.
Ár: 50k (max 60k)Köszönöm,
GBoy -
Predator2
addikt
üdv
ehez a konfighoz keresek egy lehetőleg jó ár érték arányú megbízható!! játékra és filmezésre (hd) alkalmas monitort 40-45e ft lenne a keret rá
Alaplap: ASROCK P67 Extreme4 (LGA1155)
Videókártya: GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCIE
Processzor:INTEL Core i5-2500K 1155 BOX (Sandy Bridge)
Ház: COOLERMASTER RC-600-KKN1 Gladiator 600
MEMÓRIA: KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blu XMP KIT KHX1600C9D3B1K2/4GX
Merevlemez: WD 1000GB 7200rpm 32Mb SATA2 WD10EALS
Táp: FSP FSP500-60GHN 500WTHX a segítséget előre is
-
addikt
Dell 1905FP
gondolom irodai volt, egész olcsón lehet hozzájutni (20.8k HUF)
ennyit megér? mégha 4-5-6 éves akkor is?
van egy szintén 5-6 éves Fu-Si P19-2 otthon (s-pva panel) gondoltam mellé tennék egy hasonló méretűt“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
kezdő
senior tag
Hi!
A családban szükség lenne egy új wide TFT monitorra min. 22 colos méretben. (jó árban nagyobbak is játszanak)
Mi számít ebben a kategóriában manapság bestbuynak? Tudom nem adtam meg paramétereket, direkt mert az nagyban befolyásolná a bestbuy kategóriát.
Olyasmire gondolok, mint pár éve a Samsung 2333sw volt. (ilyenem van jelenleg)Szóval hálás lennék 1-2 jó ár/érték arányú monitor tippért.
Természetesen ha válogatni lehet akkor szempont a jobb panel meg társai, de egy jó árú minőségi TN panel is meg tud győzni az árával.
"Irodai" alkalmazások, mindennapos otthoni "Windows" használathoz kéne, na meg egy fontos szempont a HD film is.
Nem tudom mennyiére teljesíthető az a kritérium, hogy nem natív felbontásban is élvezhető képet nyújtson. (a már említett Samsungom ezt sajnos nem teljesíti)
Filmeknél természetesen fullhd-ben menne, de a szüleim szeme annyira nem értékelné a fullhd-t netezés és szövegszerkesztés közben. (tudom lehet betűméretet állítani, de számomra ez félmegoldás)Előre is köszi a használható ötleteket!
-
FragMaster
addikt
válasz FragMaster #3902 üzenetére
Valaki?
-
Rendo84
senior tag
Köszönöm!
Közben olvastam picit fentebb, ahol erről volt szó.
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, leginkább Full HD-s játékokra használnám.
Én ezek közül szeretnék választani de nem igazán tudok, mert nem tudom mi a különbség....
Illetve a Dell lóg ki a sorból jobban.- Samsung SyncMaster BX2431
- Samsung SyncMaster BX2450
- Acer S243HL
- Dell U2311HMelyikkel járnák jobban hosszútávon, ha leginkább játékokra használnám?
Több véleményt is szívesen várok?
Előre is köszönöm!Üdv.
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek kérem.
Kisebb fotós munkákra jelenleg egy Samsung 971P típusú PVA paneles monitort használok. Elégedett vagyok vele. Szeretnék mellé egy 24"-os szintén valami jó minőségű monitort, hasonló munkákra, 1920x1080-as vagy nagyobb felbontásban.
Erre a célra manapság mit érdemes megvásárolni?Kösz i!
-
FragMaster
addikt
Sziasztok, valaki találkozott már BenQ GL2440HM monitorral? Jónak mondható?
Félek a 3 napos pixelgarancia hiányától, igazából ez az amiért lehet a Samsung BX2331-et veszem meg inkább (kb egy ár, de azért a benq mérete meggyőző)."FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic