Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Limiter82
csendes tag
Sziasztok !
Megvettem az lg 24gl600f-et.
Mit is mondjak Lg 29um69-g ips után.
Játékra jobb az tény. Sokkal gyorsabb.
De böngészés , multimédia kicsit zavaró . És azt nem tudom lehet-e azzal kezdeni valamit, hogy ha görgetek a böngészőben húzza-mossa a szöveget....?
Találkozott valaki már ilyennel? Vagy a tn az ilyen? -
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Kicsit más jellegű lenne a kérdésem.
Jelenleg egy LG 34UC88 és egy Asus Predator xb271hu használok együtt.
Szeretném kicsit egységesíteni a látképet és az LG mellé nézegetek hasonszőrű darabokat.
Egy ilyet találtam aprón LG 34UM88-P
Mi a különbség a 2 LG között? Esetleg aki találkozott is velük megjelenésben van köztük eltérés?
Köszönöm!“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz kriszwells #110485 üzenetére
Asszonynak Wacom Intuos S van és a 21:9 képarány semmit se befolyásol szerintem mert lehet nagyítani a felületet meg olyan felbontást állítasz be a programban amilyet szeretnél.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Mi lehet a reális értéke egy 3 éves (pár nap múlva jár le a garancia), hibátlan ASUS PG279Q-nak?
www.smart-bus.hu
-
Csandi
őstag
válasz cslazokdani #110493 üzenetére
Erről nem tudok semmit, de ez VA nem IPS, ő meg azt kért
-
Zorel
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek pls a lenti két monitor között mi a különbség és melyik ajánlott jobban játékra?
ACER PREDATOR XB273KGPBMIIPPRZX
ACER NITRO XV273KPBMIIPPHZXKöszi!
-
cslazokdani
csendes tag
válasz Csandi #110489 üzenetére
Ezzel szemezgetek már 1 ideje, de most még szóba jött ez: https://oaziscomputer.hu/termek/17761/gigabyte-g32qc
vagy a 27"os kistesó.
Az Lg-nél a backlight bleed kicsit visszatart most. -
sanya53
aktív tag
Sziasztok!
Mivel sajnos vissza kellett küldenem a Samsung Odyssey C32G75T monitort, hiba miatt. Ezért kérdeznélek benneteket, hogy mit ajánlanátok
200-300k között? Lehetőleg 32", minimum 2560x1440 WQHD felbontás lenne jó.
Konfig: SAPPHIRE Radeon RX Vega 64 8G
Ryzen 7 3700X
G.Skill Flare X F4-3200C14D-16GFX 3200C14 -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy az AOC 27g2u hdmi csatlakozással tudja a 120 vagy 144hz frissítést?
Vagy ,ha nem akkor tudtok olyan monitort ajánlani ebben az árban ,ami tudja hdmi porton ezt a képfrissítést?
Üdv#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
vlevi
nagyúr
válasz Forestgreen #110488 üzenetére
Nem mindegyik FreeSync monitort lehet Nvidia G-Sync-el meghajtani, de a 10-es sorozatú, vagy újabb Nvidia kártyákkal már túlnyomórészt működik Displayporton, de van, amelyik HDMI-n is tudja, asszem.
E szerint a cikk szerint a Vesa szabványú Adaptive Sync az, ami Displayporton keresztül működik.
Én is azt tapasztaltam, hogy az Acer XV272 a HDMI-n nem, de DP-n meghajtva bekapcsolható a G-Sync, és hibátlanul teszi a dolgát.
[link]
Természetesen ez a cikk csak írása pillanatában létező monitorokat tudja felsorolni, és folymatosan bővül. -
Csandi
őstag
válasz Forestgreen #110488 üzenetére
-
Forestgreen
aktív tag
Szeretnék monitort vásárolni.
Ami nekem fontos lenne, hogy legalább WQHD felbontású legyen és IPS paneles. Szeretnék végre elugrani a 60 Hz-től is. NVIDIA kártyám van, így nem tudom ez számít e manapság, vagy igazából nem kell már GSYNC , a VSYNC kikapcsolásához. Olyan 160 környékén szeretnék megállni.
A válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
-
Tuhajohn
tag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy mi a különbség az Acer XB273KGPbmiipprzx és Acer XB273KSbmiprzx között? Interneten semmit se találam róluk. A KGP model közel 400€-val olcsóbb, mint a KS.
És ebben a kategóriában van valami jobb választás (uhd, 120/144hz, g-sync)? -
kriszwells
aktív tag
Üdv! Valaki esetleg Wacom táblát használ 21:9-es monitor mellett? Ugye, ha jól gondolom a tábla 16:9-ben fedi le a képernyőt. Akkor a 21:9-nél a két szélén nem fog mozogni a kurzol, csak a képernyő közepén a 16:9 területen? Vagy át lehet ezt állítani?
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
oke
senior tag
Van valakinek tapasztalata az AOC CU34G2X monitorral. Valamiért "beakadt" nálam a 21:9 méret, abból is az ívelt. Nem ismerem a VA paneleket, nincs tapasztalatom vele. Alapjában jókat írnak a monitorról, de még bizonytalan vagyok. Jelenleg egy Dell U2311-et használok, ami IPS-s. Sajnos IPS-ben hasonló áron nem nagyon kapni monitort, LG-nek lenne kettő, az egyik még olcsóbb is, de csak FULLHD, ekkora monitornál szerintem az már nem elég. A másik meg 2x ennyibe kerül...
Igaz, most még csak egy rx470-n van a gépben, de majd lecsrélem. -
félisten
válasz Csandi #110481 üzenetére
Régóta azon a véleményen vagyok, hogy "mindenegyben" nem létezik, vagy ugyancsak zsebbenyúlós. A 150k HUF-os kategória még nagyonnemaz.
- aki érzékeny a képminőségre, az fizessen ki 110-150k HUF-ot minőségi paneles monitorra, pl. Asus ProArt PA278QV, BenQ PD2700Q, Dell U2719D (és akkor még a profi monitoroktól messze vagyunk, pl. EIZO ColorEdge CS2731, ha már 27" és 1440p);
- aki gémer vonalon mozog, és igényli a "versenyképes" megjelenítést, annak ott van 150k HUF körül ASUS TUF VG27AQ-t, LG 27GL850-t, Acer Nitro XV272U-t (és akkor még hol vannak a drágább gémer vasak, pl. ASUS ROG Strix XG279Q, stb.);
- aki meg mindkét előnyt keresi, egyben, 150k HUF-ért, annak bilibe lóg a keze.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Csandi
őstag
válasz vlevi #110479 üzenetére
Mert a melós monitornak egy dolgot kell tudnia, hogy ilyen képet adjon, a szuper gamer 144hz 1ms gépnek meg kell ezeket is tudnia. Sokminden összesűrítve, nagyobb esély hibára. Nem véletlen, hogy a munkamonitorok még most is 60hz és sok ms, legyen az irodai munka vagy színhelyes képet igénylő munka.
-
vlevi
nagyúr
Vajon miért van az, hogy egy sok éves, leg-fapadosabb (de azért IPS-es, LED háttérvilágításos) LG monitor, amit a melóhelyen használok, semmi furcsát nem veszek észre, de a 3x annyiba kerülő szuper-gémer, 1ms-os, 144Hz-es, Acer Nitro XV272-n úgy érzem, hogy a színhőmérséklet nem egyenletes?
Melegre van állítva, és mintha a kép jobb alsó szélétő a bal felső felé haladva hidegebb lenne a kép?
Printscreen-t nyomva természetesen nem, ott minden fehér, de ha csinálok róla egy képet, fényképezőgéppel, akkor a képen szerintem látszik az eltérés, és, ha a color pickerrel "felszedek" onnan egy színt, akkor valóban más színt szed fel.Szerintem ettől jojózik a szemem, illetve attól, hogy mintha szándékosan homályítva lenne a kép. Minek kell egy monitorra super sharpness opciót tenni? Ha bekapcsolom, tényleg élesebb a kép, de akkor már túlzottan, mert mindenre ráhúz egy élt, és az természetellenes, néhol úgy néz ki, mintha egy óvodás kifestő füzetet néznék.
A színes folt a képek közepén csak a Redmi telefon kamerája által odacsinálta valami, legalábbis remélem
-
h1ght3chzor
őstag
Ár/érték arányban van jobb ennél? AOC CQ32G1 144Hz-re van csak szükségem, illetve 30+"-ra.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
chewycl
tag
Sziasztok,
32" környékén 1440P, nem ívelt IPS paneles monitorok közül melyik az ajánlott darab? Fontos lenne, hogy G-sync is működjön rajta, de 144Hz nem muszáj. Olyan 150k körül jó lenne ha megállna.
Egyetlen monitort találtam ami árban is normális, viszont alapból csak 1 év gari és régebbi modell:
LG 32QK500-W
VA panelesekből több is megfelelne mint pl a fentebb linkelt LG 32GK650F-B 32
Filmezésre is lenne használva kanapéról, ezért fontos lenne, hogy a betekintési szögei normálisak legyenek. Még sohasem láttam VA panelt, annyira azért nem vészes pl filmezésre? Eddig megvoltam a kőkorszaki Dell u2311h monitorommal is, szóval ezt váltaná. Irodai munkára, filmre és játékra egyaránt használnám. -
Csandi
őstag
válasz sanya53 #110468 üzenetére
Szia, keresgéltem de sajna semmit nem tudni róla még, link az az egy van amit linkeltem (illetve egy magyar is, ami ugyanez csak lefordítva). Augusztus elején jelentették be, de mivel ps5 decemberre várható, így gondolom már az előtt kiderül róla minden, illetve meg is jelenik
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz megyerikenez #110466 üzenetére
Ha komoly online kompetitív játék lesz akkor TN, abból az Zowie XL2411P-t javasolnám. Ha casualabb a játék, akkor teljesen jó az IPS is, abból ott az Asus VG249Q, azt pár napja vett valaki itt a fórumon. Ezek kb egy árban vannak IPS szebb színek, TN jobb válaszidő.
[ Szerkesztve ]
-
megyerikenez
újonc
Sziasztok!
Gép épités közbe jutott eszembe,hogy ideje lenne 144hz re váltani,viszont mindenképpen pénztárca barát megoldást szeretnék keresni,fullhd 24" a kitűzött cél.
Milyen márka,milyen tipus fele lenne érdemes nézelődni?
Esetleg ips vagy tn? -
Csandi
őstag
válasz m.lala #110464 üzenetére
Na most ha 24 akkor az ívelt nemhogy hülyeség de szerintem nincs is. 27-en már van pár. Samsung vagy LG-vel nincs baj, de jó lenne tudni, hogy milyen panel kéne, vagy ha a felhasználási kört tudnánk abból meg lehet mondani, hogy milyen panel lenne ideálisabb.
szerk: Bocsi, nem láttam, hogy ott van, hogy játékra. Szerintem akkor az LG (bár az nem ívelt) Ha vallásosan kötődik az ívelthez, akkor a Samsung, az is egy jó monitor.
Samsung VA Panel, 144hz: [link]
LG IPS Panel, 144hz: [link][ Szerkesztve ]
-
m.lala
aktív tag
Kolléganőm akar a férjének egy monitort, megígértem rákérdezek.
A paraméterek 24-27”, 120hz, ívelt, Samsung vagy Lg, minimum full HD
Játékra szeretné, a kerete 100k körül lenne. Jelzem nem ért hozzá, nem is igen érdekli, de a paraméterek tekintetében mereven köti az ebet a karóhoz ..."mert megmonták, hogy ez a jó, neki ez kell."Ajánljatok valamit légyszives.
[ Szerkesztve ]
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
Csandi
őstag
válasz XuChi #110462 üzenetére
Na belenéztem picit jobban, PS5 a 120hz-et fogja tudni de kelleni fog neki a HDMI 2.1 a nagy sávszélesség miatt. 4K-ból nem találtam olyat ami ezeknek a paramétereknek megfelelne, kivéve az EVE Spectrumot, de ezt a beszerzési módja miatt elengedném, illetve az Asus-nak jön egy monitor családja 27-32-43" méretben, amik kifejezetten next gen konzolokhoz készülnek. [link] Itt van, ugyan csak a 43-mas ról van kép, de a hírben ott van, hogy jön 27-es is.
Viszont akkor az FHD-hoz nem lesz szükség HDMI 2.1-re mert ugye nem kell annyi mindennek átmennie mint 4K-n, csak gondolom ezért reklámozták ennyire, hogy kelleni fog a 2.1, mert azt várják, hogy minél többen 4K magas képfrissítésre váltanak ha már tudja a konzol.
Így akkor FHD-ból ha IPS panel akkor ezt: [link] ha pedig VA panel akkor ezt: [link] ajánlanám. Magas képfrissítés, 8bit+frc, 27" FHD, HDMI 2.0b, relatív olcsó
Nyilván nem tudom mennyi pénzed van a történetre, de ha teheted szerintem várd meg a 4K 120hz 27" HDMI 2.1 Asus-t, azzal lesz teljes a next gen élmény (vagy a 32-est ha elfér, az nyilván mégjobb 4K-n )
Vagy van 55"-ös 120hz-es Alienware OLED 1 misiért
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz vlevi #110452 üzenetére
Elég sok drága monitor van aminek van 1-1 olyan kisebb-nagyobb hibája amiket a vásárló ilyen összegnél már remélné, hogy megúszik, de mint tudjuk, nincs tökéletes monitor, olyat kell venni aminek a hibái az adott felhasználót nem, vagy kevésbé zavarják mintha más hibái lennének. Minel drágább annál kevesebb kompromisszum, de kompromisszum mentes monitor nincs
-
Matada2.3
veterán
Sziasztok!
Home Office / Játszós monitort keresek maximum a 120e kategóriában.
Első körben dolgozós gépet kötnék rá, a méret fontos lenne, hiszen több tabon folynak a processek. Fontos a forgatás lehetőség, és hogy minél kevésbbé legyen "gémer" kinézete. Másodsorban viszont PC-t tervezek építeni és egy időtálló monitorral támogatnám meg, így a 2K és 144hz elvárás. Más elvárás nagyon nincsen.
Hosszas nézelődés után két versenyzőre szűkítettem a keresést:
LG 32GK650F-B 32
Dell S2719DGFElőre is köszönöm a segítségeteket!
Finn the human
-
pete_21
addikt
Őszintén szólva nem tudom.
Azt tudom, hogy a Dell P2419H és hasonló kategóriára szokták mondani, hogy kíméli a szemet, illetve PWM mentes, és ajánlott kategória.
Kíváncsi lennék, hogy ha a Benq G2420HDBL monitoromat napi 8 órában használnám, vajon rosszabb lenne-e a szememnek, mint a Dell (ha a PWM-et leszámítjuk) ?
Lehet egyáltalán erről tudni valamit? Vagy ha a PWM mentességet nem nézzük, akkor a szememnek lényegében mindegy, melyik monitort nézem?
Meg lehet ezt így állapítani, vagy van értelme?
Köszönöm a választ! -
Komplikato
veterán
Acer, mert 5 év a gari, és a VX verziót, mert állítható az állványa a jelenlegi áron "ingyen", mert amúgy ez jó sok extra pénz (8-12k) szokott lenni. Ja és ha ott veszed, akkor pixelgarit is érdemes kérni.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, remélem tudtok válaszolni.
Jelenleg Benq G2420HDBL monitorom van, meg vagyok vele elégedve, az sem zavar, hogy nem IPS panele van, illetve az, sem, hogy nem PWM me kerdesem a következő: tudjátok - e, hogy szemkímélés tekintetében milyen lenne ez a monitor kb napi 8 óra munkánál?
Mennyivel lennék előrébb szemkímélés szempontjából egy Dell P2419H monitorral (ha a PWM témát leszámítjuk?
Illetve a Benq monitor hogy teljesít egy Lenovo T490 beépített monitorhoz képest (szintén szem szempontból)?
Köszönöm szépen, ha tudtok segíteni.[ Szerkesztve ]
-
nagyonjjo
tag
Üdv!
Alienware AW3420DW monitorrol van vélemény érdemes venni? -
Beri
addikt
válasz HELLAFLUSH #110447 üzenetére
Észreveszed, de nem háromszoros a különbség. Ezen kívül mind a három érték külön-külön nettó bullshit.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz h1ght3chzor #110415 üzenetére
Valaki?
-
7uR00C
újonc
Én jvc tvt raktam monitornak, azóta kandzsal lettem, és halucinálok.
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Melyik monitort vennétek a 3 közül?
AOC 24G2U
ACER NITRO VG240YP
ACER NITRO XV240YPBMIIPRXEsetleg más ajánlat maximum 65k-ért?
Köszi!"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
XuChi
addikt
válasz Csandi #110432 üzenetére
Igazából most már kb casual gaming. Multit sosem játszom. AAA címeket, meg indie játékokat játszom. 144hz a kép folyamatossága miatt szeretném. Panel kb mindegy. Gondolom a PS5 a freesync-et fogja szeretni nem ? Árban meddig kéne feltornászni ? Jöhet akkor 4K + HDMI 2.1
-
Csandi
őstag
Igen kontrasztban és feketében a VA erősebb, az IPS meg színhűségben és betekintési szögben erősebb (meg válaszidőben).
Nem tudom milyen közelről nézed, de itt a fórumon nem olyan rég voltak posztok, hogy egy 32-es VA ha nem hajlított akkor a szélein már elváltoztak a színek onnan ahonnan nézték. Ezt küszöböli ki valamelyest a hajlítottság, mert akkor minden pixel “előtted” van.
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
válasz Csandi #110430 üzenetére
Van egy LG 27UD69 IPS monitorom amit szeretek is de csak 1300 a kontrasztja, míg a TV-mnek ami VA 5600. A VA monitoroknak 3000. Ez a minél magasabb annál jobb, nem? akkor kb arra számíthatok mint a tv előtt? Mert, ott semmi problémám nincs vele. Ez miatt is szeretnék ilyen monitort Vagy nem lenne annyira jó mint a TV esetén?
LG 32UK550-t néztem ki.PS5
-
Csandi
őstag
válasz XuChi #110428 üzenetére
27 colon az FHD már kicsit meh, de a PS5 meg nem tudja az 1440p-t, illetve 100k-ért nem is kapnál olyat. Ha meg szóba jöhetne 4K, akkor a PS5-höz jó lenne ha lenne rajta HDMI 2.1, az meg már nem olcsó.
Ha visszatérünk a 27” FHD 100k-ért hoz, akkor meg kérdés, hogy milyen panelt szeretnél? Mennyire komoly játék lesz, illetve mi másra lesz használva és mennyiszer? Mert ha szigorúan csak gaming, azon belül is multis trihard akkor nem kérdés, hogy TN, ha viszont inkább casual gaming akkor inkább IPS vagy VA, de a kettő közül nem tudok helyetted választani, gondolom tisztában vagy mindkettő előnyeivel és hátrányaival. Ezek alapján ha kicsit több paramétert megtudsz adni a “szűrőhöz” akkor tudok ajánlani
[ Szerkesztve ]
-
feloman
aktív tag
válasz ryger #110426 üzenetére
Igen, igazad van, nincs rajta más fajta csatlakozó, megnéztük...
(#110425) vlevi
Az auto adjust próbáltuk, sajna nem segítettAkkor csak a monitor csere marad. A kérdésesek közül melyik lenne jó választás? Nem csak szemből nézné, oldalról is.
Előre is köszi a választ!felo
-
vlevi
nagyúr
válasz feloman #110421 üzenetére
"Nincsenek nagy igényei, a mostani már nagyon rossz képet ad"
Milyen monitor, milyen csatlakozóval?
Mert ha analóg VGA-val van csatlakoztatva, akkor egy DVI, vagy HDMI kábel is csodát tud tenni a régi monitorral, már persze, ha van a gépen, és a monitoron is ilyen csatlakozó. -
Begi
senior tag
Sziasztok!
Milyen monitort tudnátok ajánlani egy kezdő fotósnak 50eFt körüli limittel?
Előre is köszönöm!
-
feloman
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm keresne monitort 30 eFt körül. Internetezésre, filmezésre, egyszerűbb játékra - Euro Truck Simulator 2. Nincsenek nagy igényei, a mostani már nagyon rossz képet ad, ezért szeretne újat. Ebben az árban ezeket nézegettük, nem tudom hogy ez jók lehetnek e:
LG 22MK430H-B
Philips 243V7QDSB
Acer SA240YAbid
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
felo
-
Deck
titán
A mai VA monitoroknak van valami hátránya? Szemben egy IPS-el mondjuk.
PS5
-
Frawly
veterán
válasz Frawly #110418 üzenetére
Ahogy nézem, az Asus portable monitorok ki is estek, mert mind USB-s, ami azt jelenti, hogy azon kapja a jelet is, és nem közvetlenül a videókártya HDMI kimenetéről. Ez nálam kizáró ok, valami olyat keresek, amin vagy DP vagy mini HDMI vagy rendes HDMI csati van. Egyelőre ilyet csak noname monitornál láttam.
-
-
Frawly
veterán
Mobil képernyőt szeretnék venni. Ár kb. 30k, de mehetek feljebb. Valami kisebb, kompakt monitor, HDMI bemenettel olyan, amit néha tabletekhez használnak és rámegy ilyen tabletszerű állványra vagy hasamon is kitámasztható valamire, érintést nem kell tudnia kezelnie (bár nem baj, ha tudja), külön BT egérrel, billel használnám úgyis. Méret az mindegy, de legyen tényleg kompakt, nem kell nagy képátló, 13-15 col környéke már elég lenne. Lehetőleg IPS, de kompromisszumot kötök egy normálisabb TN-nel is, aminek még nem túl rosszak a színei, betekintési szöge. Csak egy kis játékhoz és böngészéshez kell, esetleg ágyban filmnézéshez. 60 Hz frissítés is elég, nem kell extra, bár az nem lenne rossz, ha FreeSync-et véletlenül mégis tudna.
Valami ilyesmire gondoltam, csak ez noname létére drágának tűnik. Az Asusnak van még hasonló, MB168, MB169, ezekről vélemény? Ilyenben ha tudnátok valami normálisabb, megbízhatóbb, megfizethető kategóriát ajánlani, linkelni, azt nagyon megköszönném.
Azt se tudom, hogy erre hogy érdemes erre rákeresni. Próbáltam tablet monitor, mobile monitor, portable monitor néven, de sok hülyeséget is felhoz a kereső, pl. méregdrága rajztáblákat, meg drágább érintőképernyős modelleket.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
LG 34GK950F Játék,rajzolásra?
-
h1ght3chzor
őstag
Jó minőségű monitort szeretnek venni, jelenleg egy LG W2420R monitorom van. Ennél jobbat mit ajanlotok? Igazából ezzel a mérettel is meg vagyok elégedve, nem feltétlen kell nagyobb, inkább kepminosegben, válasz időben, képfrissítés én legyen jobb.
Néztem itt apron ezt pl: GABA GL-3219QB1 mennyire ajánlott?
-
Rison77
senior tag
válasz vlevi #110405 üzenetére
Sikerült kipróbálnom egy 27-es 1080p 144hz-es monitort, igaz csak TN paneles volt, de igazából semmilyen pixelesedést nem láttam rajta, teljesen rendben volt, ha közelebbről néztem persze a 24-hez képest minimálisan volt eltérés, de 80-90 cm-ről semmit nem tapasztalni belőle. Úgyhogy marad a VG279Q, aztán ha mégsem akkor nyelem a békát .
[ Szerkesztve ]
-
Limiter82
csendes tag
Sziasztok!
Lg 29um69g-et vàltanék valami gamerebbre. Szinte csak játékra van használva a gép. Fortnite, pubg Fps-ek.
R5 3600 gtx1070 24-27"
kiszemeltek Lg24gl600f vagy 650, Lenovo g25-10 is szimpi ,de nem találok tesztet.
Valaki tudna véleményt mondani? -
>Deego..
senior tag
32"-34" ig keresek monitort kb 200k körül.
Tv-t váltanák ki inkább egy ilyen monitorral.Mit ajánlotok?
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
acsadorjan
csendes tag
https://www.pcx.hu/asus-vp249qgr-monitor-00620210?referer=arukereso
Ez nem Gsync de a vgam gtx 1660 .
Mennyire gáz ?
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Monitort vadászok. Szeretném megkérdetni, hogy Ti mit ajánlotok a következők alapján:
Ár: Max 100K
Felhasználás: Gaming
VGA: RTX 2060 6GB
Elvárt képméret minimum: 27"
Elvárt képfrissítés minimum: 144hz
Bemenetek: HDMI + DP, de a DP a legfontosabb, a HDMI majd csak a PS5-nek kell.
Ezek alapján mit ajánlotok ? Kicsit elvesztem már a sok monitor között
Köszönöm előre is!
-
Zserigta
csendes tag
Sziasztok.
Ki melyiket választaná és miért?
MSI MAG251RX
LG 27GN750 -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne,hogy a beqn xl2411p hmdi porton keresztul hanyz hz leadasara kepes?Illetve,ha igen fugg e a hdmi kabel tipusatol a dolog,ha igen akkor milyen kabel kell hozza?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok
A mostani monitorom egy ASUS MX239H AH-IPS egész jó (játékra, netezésre) ,de szeretném lecserélni mert kicsi és a 60Hz nem az igazi: Játék,Rajzolás nem pro szint
4k, 32", IPS, 144Hz lenne az igazi, de játékra
1. (32"), IPS, 144Hz, 2560×1440 , FreeSync2, HDR , de nem igazán találtam 32"-ba
/néztem 32", VA ,144Hz,1440 hát nekem nem
(2. vagy 32", IPS, 21:9, 1440,144Hz ) iiyama GB3461WQSU-B1 -
vlevi
nagyúr
válasz Rison77 #110404 üzenetére
Szerintem fel. Nagyon. Én itthon DellU2311H-t használtam, és a melohelyen levo 27" FullHD latvanyosan pixeles.
Néha mintha kép nézegetes kozben is latnam, de ezt mar lehet, csak bebeszelem magamnak.
Munka közben el lehet vele lenni, de nincs az az antialising, ami játék közben ezt teljesen ki tudna simitani.
De aztán az is lehet, hogy neked nem lesz olyan szembetűnő. Én túlnyomórészt dolgozok, szoveget bámulok az említett 27" FullHD monitoron, es ott a betűk elég szorosek.
Bezzeg a 27" QHD, ott akar az antialising kikapcsolása is beleferhet.Ha van elektromos bolt a közeledben, pl Média Markt, menj el, nézd meg. Mindegy melyik monitort nézed, a pixelsuruseg ugyanakkora.
[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
válasz szasanyi #110402 üzenetére
Ohh, efelett valahogy elsiklottam , szerintem akkor bevállalom, a mostani 24-est meg szeretném hagyni 2. monitornak ezért aggódtam a pixelsűrűség miatt, ha oda vissza nézem mennyire lesz zavaró. A mostaninak 0.270mm a távolsága, a 279Q-nak pedig 0,311mm. Szóval lehet fel fog tűnni az a 0.041mm különbség.
-
Limiter82
csendes tag
Sziasztok!
LG 24GL650-B erről a monitorról szetetnék véleményt kérni tőletek.
Vagy valami ajànlàst kérni. Lg 29um69g-et vàltanék valami gamerebbre.
R5 3600 gtx1070 24-27" -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Jó pár órája dilemmázok a mostanában 2 népszerű monitor között Asus VG259Q, VG279Q. Visszakerestem az összes hsz-t a fórumban róla, sokan választották a 27-es változatot, még úgy is, hogy féltek a pixelesedéstől, de a beüzemelés utáni tapasztalatot már nem igazán osztották meg. Jelenleg 5 éve nyúzok egy PB248Q-t . Igazából evvel a mérettel is teljesen meg vagyok elégedve, csak hát ha már ugyanazon áron van a kettő, sőt a 27-es kedvezőbb feltételekkel valamiért az oázisnál, kicsit elgondolkodik rajta az ember. Redditet is olvastam nagyon sokat, mostanában volt egy pár írás arról, hogy 144hz-en fut a monitor de érzésre mintha nem lenne annyi, nem olyan smooth a mozgás. Youtube-on is néztem sok tesztet, de a képminőség nem nagyon jön át. Nyilván az lenne a legjobb, ha személyesen megnézném, de ez nem opció sajnos. Szóval olyan véleményére lennék kíváncsi aki esetleg összehasonlította egy 24-es IPS monitorral, vagy esetleg párhuzamosan használja vele, hogy mennyire észrevehető a pixelsűrűség. Még talán az lenne opció, hogy kipróbálom a 27-est, de szeretnék hozzá kalibrálást+pixel garit,viszont ha mégse jönne be, és inkább váltanék a kicsire, akkor gondolom a 2 extra szolgáltatást+ szállítási ktg-et be kéne nyelnem. Úgyhogy ez elég patt helyzet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest