Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
Köszönöm a megerősítést. Én is így látom, hogy ez a vékonykávás magyarázat az üzlet részéről pusztán egy bullshit volt.
Kíváncsi leszek, hogy amikor visszaviszem a monitort, hány napon belül fogják visszautazni a pénzemet. Ez pl. az Alzánál aznap, vagy max. másnap megtörténik, de jogszabály értelmében 14 napig "ülhetnek rajta".
Ha vége lesz a történetnek, valószínűleg az üzlet nevét is megosztom, pusztán a korrekt tájékoztatás szándékával, hogy a kedves fórum társak egy monitor vásárlás előtt, ez alapján is dönthessenek a megfelelő üzlet kiválasztásakor. -
MM
őstag
Ez a "vékony káva miatti halványulás" egy nagy kamu a bolt részéről, nehogy elhidd! Semmi köze a káva méretéhez.
Itthon LG 27GL83A-t használok (vékony kávás), munkahelyen P2417H (vastag kávás) + P2419H (vékony kávás) + Dell E5500 notebook (vékony kávás).
Egyiknél sincs ez a halványulás a széleken. Az AOC Q27G2U-nál volt, ami ugyan vékony kávás, de emellett sík paneles VA monitor, valamilyen háttérvilágítással és bevonattal. A megfejtés utóbbi három tényező valamelyike...
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Ismerős keres gombokért (12-13k) garanciás monitort netezős géphez.
Tudom, természetesen nem ezek a legszebbek, viszont célnak megfelelnek. Mindhárom ezen az áron van, és egy év garanciával. Melyik a legmegbízhatóbb? Sok mindent nem találtam róluk. Első blikkre Dellt mondanám a kisebb méret ellenére is.
* Dell P2012Ht (12.300)
* AOC E2260P (13.300)
* Lenovo LT2252p (13.400)
-
E2E4
aktív tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Az nekem már nagy lenne. 70 cm-ről nézve 24" átmérőjű monitor az, amit szerintem még be lehet látni. (Leteszteltem.)
Az EV2750 az annak az EV2450-nek a nagyobb testvére, ami most van, és vissza fogok vinni az üzletbe a foltos sáv miatt.
24” méretben és FHD felbontásban keresek monitort, ami nem látszik foltosnak és szemkímélő is. -
Pite
csendes tag
Sziasztok, én is szeretnék tanácsot kérni. Visszaolvasgattam de azért még maradt bennem bizonytalanság

Az unokaöcsémnek szeretnék egy jó kis gamer monitort, amit kell hogy tudjon:
- min 27"
- 2560x1440
- 144 Hz
- FreeSync
- állítható magasság
- íves monitor
- 150.000Ft körüliAmi nálam bent maradt a rostában a Samsung C27HG70 csak hát itt láttam néhány hozzászólással előrébb a rossz GTG értékeit. A másik pedig a Gigabyte Aorus CV27Q,
ez ebbe naz értékében jobb, de minden másban rosszabb kb.
Esetleg ötlet? Vagy a Samsung lesz ebben a kategóriában a nyerő? -
E2E4
aktív tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Valószínűleg ez így van. Csupán az üzletvezető marketing magyarázata ezzel próbált hárítani.
Az a fórumtárs, aki a monitort ajánlotta, is ezen a véleményen van. Amúgy ez a monitor német teszteken kiváló minősítést kapott, tehát nem kéne, hogy rossz legyen. Én pont kifogtam, ennyi.Szóval akkor mégsem fogom kizárni a vékony kávásokat.

#*Ropi*: Na jó, ahhoz a monitorhoz képest, simán lehetnék elégedett is.
-
Qtya123
őstag
Az azért nem törvényszerű, hogy egy vékony kávás monitor=foltos szél
XV272UP
XB271HU
27GL850Mind vékony kávás monitor és egyiknek sincs ilyen gondja. VG240Y is vékony kávás volt 24"-on, azzal sem a foltosodás volt a gond. Nem szükséges kizárnod a keresésből a vékony kávásokat attól, hogy belefutottál egybe.
-
*Ropi*
félisten
válasz
pete_21
üzenetére
[Troll ON] Tisztázzuk: a panelt nézed, vagy a képét? Ugye, hogy teljesen mindegy, hogy mennyire szép vagy csúnya a panel?

#108377 E2E4: Megtaláltam Neked a tökéletes monitort: nincs kép,csak folt.
[Troll OFF] -
E2E4
aktív tag
válasz
pete_21
üzenetére
A DELL P2419H egy tök jó monitor lehet, ráadásul a - telefon kihangosítására is alkalmas - Dell Professional Soundbar AE515M társaságában lényesen jobb hangzást biztosíthat, mint egy beépített hangszórós monitor.
Viszont vékony kávás monitor → elméletileg itt is előfordulhat két szélen a "foltos" sáv → kár érte.

-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Monitor vasarlas elott allok, jelenleg BenQ G2420HDBL monitorom van.
Szeretnek egy szebb panellel rendelkezo monitort. A szempontok:
- szep panel
- szemkimelo legyen
- Displayport nagy elony lenne
- arsav: jo lenne £160 alatt maradniEn a DELL P2419H-t neztem ki. Van ennel jobb ajanlat? Illetve ez a monitor elorelepes lenne a mostani monitoromnal?
Koszonom szepen a segitseget!
Udv,
Peter -
E2E4
aktív tag
Így van. Jelenleg nincs szükségem feltétlenül a 10 bites megjelenítésre. Most az elsődleges szempont a szemkímélőbb kijelző, ami nem csinál két szélen homályosabb foltot. Feltétel a DisplayPort és HDMI csatlakozó megléte. Preferáltan 24” méretet és FHD felbontást keresek.
Ha a monitor 10 bites lenne, akkor esetleg beszereznék valamilyen külső videókártyát, ami akár az 1920x1200 felbontást is tudná, hogy kitudjam használni a 10 bitet, illetve meg tudjam hajtani az esetleges 16:10-es kijelzőjű monitort - de ez is csak opció.
Az ár sáv pedig legyen mondjuk kb. 30-180 eFt.
Hosszabb távra szeretnék monitort venni, ezért értékálló darabot keresek, olyat, amit esetleg később egy komolyabb PC konfigurációval is használni tudnék, preferáltan webre / szöveg- kép- és videó szerkesztésre, ritkán játékra.
A kezdeti [link] az csak egy példa volt. Konkrétan azért mentem be a MediaMarktba, hogy megnézzem, 70 cm-ről mekkora monitor lenne az optimális választás. Ekkor döntöttem a 24" mellett.
-
nebula
csendes tag
üdv
keresgéltem a topicban, de nem találtam semmit. erről a monitorról van valakinek bármi infója?
LG 25UM58-Pnekem nagyon fura, elvileg IPS és 75Hz, full hd, de ehhez képest nagyon olcsó az MMben.
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, irodába tervezek monitor vásárlást, mindenféleképpen ips panellal és mivel CAD programokat is használnék rajta így elgondolkoztam a 4k-n. Erre a felhasználási területre ajánlott vagy teljesen felesleges? Hosszú távra gondolkoznék vele.
Ezekkel a paraméterekkel van kifejezetten ajánlott/bevált típus?Köszönöm!
-
E2E4
aktív tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Elég nagy az árkülönbség a két modell között.
Eizo CS2410 → 178 eFt
EIZO FlexScan EV2430 → 106 eFt
Szerintetek mi adja ezt az árkülönbséget? Ár/érték arányban melyik a jobb?Jelenleg a monitortól visszafele a jel út: DisplayPort → dokkoló → lapotop → Intel i5 4300U → Intel HD Graphic 4400. Ez utóbbi támogatná a 16:10-es 1920x1200 pixel felbontást?
(Ez a maximális támogatott felbontás alatt van, csak kérdés, hogy pont ezt a felbontást támogatja -e?)Interneten vettem a monitort, 14 napon belül indoklás nélkül elállhatok a vásárlástól, ezt írták is a tájékoztatóban, tehát ebből a szempontból eddig korrekt az üzlet. Majd, ha visszavittem a monitort és megjött a banki átutalás, akkor talán leírom a bolt nevét is. Addig még nem szeretném.
-
Kátai
senior tag
Ezek közül vagy hasonló [link] monitor megfelelhet tv helyett box-al használva csak tv nézésre? Nem találok normális kis tv-t a konyhára,azért indultam el ebben az irányba.
-
Qtya123
őstag
Tudom, hogy a fehérről háttérről volt szó, láttam a képet amit linkeltél.
A bevilágításos képet azért linkeltem, hogy lásd márka és árfüggetlen tud lenni az, hogy egy monitornak éppen milyen nyűgje van. Sajnos ez a monitoros dolog ilyen. Van aki elsőre megtalálja a számára megfelelő monitort, másnak meg több példányon át kell mennie, mire oké a dolog.
-
Hahó!
Gondolkozom, hogy lecserélem az Alienware AW3418DW-t. A fő "gondom" vele, hogy a 120 Hz nem mindig stabil és eddig nem volt flickering viszont az utóbbi időben észre vettem a 100 viszont már kevéske számomra és észrevehetőbb is.
Az lenne a kérdésem, hogy van ettől jobb alternatíva ebben a szegmensben vagy semmi értelme a cserének?
-
*Ropi*
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Fotószerkesztéshez ajánlott monitorok a *nagy villanás* alatti bekezdésben.

-
E2E4
aktív tag
Megkaptam az üzlet hivatalos válaszát arra a levélre, amiben egy cserét kértem az EIZO FlexScan EV2450-BK típusú monitorra. (Direkt nem szeretném megemlíteni az üzlet nevét.)
A lényeg az, hogy nem áll módjukban másik ilyen típusú monitort bontani, mivel minden ilyen kialakítású kijelzőnél jellemző ez a jelenség, melyet a fotón látni.
Minden Eizo EV rendelkezik ezekkel a jellemzőkkel, ugyan úgy, mint a DELL U2415 vékony kávás kialakítása. Így állításuk szerint igényeimet a piacon jelenleg kapható modellekkel és gyártástechnológiával nem tudják kiszolgálni ebben az ár-kategóriában.Leginkább a klasszikus, vastagabb kávás monitorok felehetnek meg számomra:
S linkeltek egy EIZO COLOREDGE CS2420 modellt, – 240 ezerért.Lefordítom és értelmezem: ha olyan igényem van, hogy ne lássam ezt a halványabb sávot, tehát szeretnék egy normálisan működő monitort használni, akkor két választásom van:
ad 1: A drága kategóriában egy nem 16:9-es felbontású monitort kell vennem, és máris elkölthetem az eredetileg monitorra szánt összeg közel ötszörösét;
ad 2: Vagy vehetek bármilyen kommersz, vastag kávás monitort, pl. az 50.000-70.000 Ft-os ár sávból, mert ezek a monitorok mégis ki tudják szolgálni azon „igényeimet” hogy ne produkáljanak halvány sávokat a monitor függőleges széleinél, „ebben az ár-kategóriában”.
Konklúzió: az olcsóbb monitor jobb, mint a drágább – legalábbis a halvány sávos torzítás tekintetében. No komment!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Unokatesóm kérte a segítségem, hogy milyen 24" monitort vegyen grafikai munkához (Photoshop). Legyen színhelyes, lehessen kalibrálni, és ne legyen méregdrága.
Esetleg kalibrálót is tudtok javasolni hozzá?
-
pinnacle
nagyúr
Ez az oldalsó elszíneződés élőben is rózsaszínű? Nekem HP 2475w volt ilyen, azon ráadásul az egyik fele zöld a másik meg rózsaszínű volt.
makaveli666 Igen, minden natív felbontáson jobb. FHD videó is jobb FHD-s TV, mint 4K-n, de WQHD-s monitoron is láttam, hogy kevésbé éles.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Esetemben nem a feketénél észlelhető, általad pedálnak hozott bevilágításról van szó, ami főleg sötétebb környezetben számottevő és majdnem minden LED háttérvilágítású panelnél észlelhető. (Gondolom a drágább készülékeknél már kiküszöbölték ezt.)
Amiről írtam, az nappali fényben, főleg fehér háttérnél (de kisebb mértékben más színnél is) szembetűnő, a bal és jobb szélen, függőleges sávban. Azonban ha elé hajolok úgy, hogy pont merőlegesen nézem, akkor megszűnik ez a halványabb rész.
-
E2E4
aktív tag
Szerintem ez nem bevilágítás, hanem inkább bevonat vagy panel kérdése. Az újabb panelek hajlamosabbak erre, talán a LED-es világításnak is köze van hozzá?
Ez valószínű."de a szélső csík ugyanígy más színű volt fehér háttérnél, én inkább halványabbnak nevezném, nem foltosnak."
Igen, a halványabb jobb kifejezés rá. De ilyet eddig még soha nem láttam olcsóbb monitoroknál sem. -
Ramoskaa
senior tag
válasz
schawo
üzenetére
Ez jó kérdés! Maxon van a kontraszt és brightness)monitor beállítás ). De pl. egy játékban mégis k@rva sötét minden. Ha ott állítok a brightness-en akkor meg zavarja a szememet. Úgy tudnám leírni ,hogy ülsz a monitor előtt és sötét az egész, mintha nem lenne háttérvilágítás.
Böngészésnél is előfordul ,hogy lapok közötti váltásnál -
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy LG 22MP47D-P típusú IPS LED monitorom van. Nem vagyok megelégedve a kontraszttal, nappal elég gyenge. Kérdésem az lenne ,hogy a VA panelnak jobb a kontrasztja ? (Azt tudom ,hogy a feketék jobbak)
Köszönöm
-
Feketelaszlo
senior tag
Én a LED háttérvilágítás számlájára írnám, a saját LED-es NEC EA-szériás monitorom is ilyen, míg az utolsó generációs CFL egészen homogén fényt tudott produkálni alacsony fényerőn is (ez is tud, de ahhoz fel kell tekerni vakítóan fényesre, hogy ne legyenek észrevehetőek a különbségek). Drágább LED monitorok értelemszerűen nem ilyenek, a belépő kategória sajátja ez.
-
-
törölt tag
Üdv!
Van tapasztalat a családban már két LG 22MP55HQ-P IPS monitorral, megelégedéssel használjuk már néhány éve. Most öcsém szeretne egy hasonlót venni, az lenne a kérdésünk, hogy a most kapható Freesync+75Hz IPS monitorok kb. ehhez képest hol helyezkednek el minőségben? Az LG 22MK430H-P (vagy LG 22MK430H-B egyelőre nem jöttem rá a különbségre a kettő között) monitort néztük, ez mennyire ajánlott? Hasonló árkategóriában (30 ezer Ft körül) van esetleg valami jobb? Semmi extra igény nincs, a lényeg, hogy 21,5", 1080p, IPS monitor legyen. Előre is köszönöm a segítséget! -
makaveli666
senior tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy egy ismerősöm beleültette a bogarat a fülembe, hogy ha veszek egy WQHD-s monitort, de a játékokat FullHD-ba futtatom, akkor nem lesz olyan jó a kép, mintha egy fullhd-s monitort vettem volna? Én bullshitnek gondolom, de azért megkérdeném a hozzáértőket is
előre is köszönöm, ha valaki válaszol. -
MM
őstag
Az előző HSZ-ban azt írtad, ha arrébb hajolsz oldalt, már nem látod, hogy foltos.
Szerintem ez nem bevilágítás, hanem inkább bevonat vagy panel kérdése. Az újabb panelek hajlamosabbak erre, talán a LED-es világításnak is köze van hozzá?

Mindenesetre nálam most volt egy AOC Q27G2U. 144Hz VA panel, semmi bevilágítás, gyönyörű színek, gyönyörű fekete (kalibrálva volt + pixel garancia - itt a bevilágítást is nézik kiküldés előtt), de a szélső csík ugyanígy más színű volt fehér háttérnél, én inkább halványabbnak nevezném, nem foltosnak. Előtte Samsung 24FG70 volt, annál sem volt ilyen gond - igaz, az hajlított, ezzel talán ki is küszöbölték a porblémát, mert olyan, mintha kicsit arrébb hajolnál.
Régebbi monitoroknál nem láttam ilyet, még régebben Dell2209WA-nál, most pedig LG27GL83-al, ami sík képernyős, de IPS, szintén nem tapasztalom.
-
E2E4
aktív tag
válasz
schawo
üzenetére
Megvilágítás egyenetlensége?
Azt eddig csak fekete háttér mellett láttam. De itt fehér háttérnél látható a jelenség. Ilyet még az ősrégi higanygőz megvilágítású LG L1915S LCD monitornál sem láttam, pedig azt évegig használtam.
Ezek szerint az LG meg a Samsung, 100 ezer forint alatti ársávban tud olyan monitort gyártani, aminél ez a foltosodás nem látható, az Eizo meg nem?
-
E2E4
aktív tag
Az üzletvezetőtől - nem hivatalosan - az alábbi választ kaptam egy segítő fórumtárs tolnácsolásában:
Ez nem gyárihiba, mind ilyen. De 100e alatt minden monitor ilyen. Vegyen CS2420at, az nem lesz ilyen.Egy évig, napi szinten, 8+ órát használtam egy 24" méretű kommersz Samsung S24F350FHU monitort, az sem volt ilyen. De a jelenlegi régi LG monitorom sem ilyen.
Ezek 30 ezres monitorok, és nem 240 ezerbe kerülnek, mint az Eizo CS2420.Kedves fórumtársak! Aki 100 ezer Ft alatti vételárú monitort használ, megnézné, hogy foltosnak látszik -e a széle, középről nézve? Nagyon kíváncsi vagyok a válaszra.
Akkor megint feltenném a kérdést:
Milyen értékálló monitort ajánlotok 24" méretben (70 cm-ről használom, nagyobbat nem tudnék belátni) aminek középről nézve nem foltos a széle, van rajta DisplayPort bemenet, (emellett DVI is) szemkímélő, színhelyes, valamint webre / szövegszerkesztésre / grafikára ideális, ritkán játékra is?Az ársáv legyen mondjuk 30 - 100 ezer Ft.
Vagy ha 100 ezer Ft vételár alatt tényleg minden monitor ilyen, (amikkel eddig szerencsés módon egyszer sem találkoztam
) akkor várok ajánlatot olyanra, ami már nem foltos.A válaszokat köszönettel várom.
-
E2E4
aktív tag
Már nem keresek választ. Csak megosztok egy konklúziót, háta azzal másnak is segíthetek:
Az Eizo monitorokat vásárlás előtt érdemes kipróbálni (kipróbáltatni) így kiszűrhető az immáron kínai tulajdonú gyártás kritikán aluli minőségbiztosítása miatt random kikerülő gyári hibás termék.
Sajnos már a "Made in Japan" címke is Kínában készül...

Ettől függetlenül – ha sikerül kifogni egy jó példányt – a többi gyártóhoz képest még mindig kiemelkedő a monitor színhelyessége, így ideális grafikai munkához is. Emellett – 90 ezres ára ellenére – nézőpontom szerint, szolgáltatásai miatt is (talán) jobb ár/érték arányú, mint pl. az 50 ezres sztenderd monitorok. (Persze ez csak egy vélemény.)
-
Amerigo57
őstag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Igazad van Ropi. Valóban fotószerkesztésre
27 colos monitorok jobbak ,
a 24 colos NEC monitorom mellet fotószerkesztésre ,
EIZO ColorEdge CG2730 és
NEC MultiSync PA272W monitorokat használok.Valóban a 3 db Dell 2709 monitorod nagyon jó még ma is ,
amellett , hogy a Prad , egy nagyon rossz tesztet adott ki anno róla,
Nekem még mindig a NEC MultiSync PA272W
a kedvenc munkamonitorom.
Peace. :) -
E2E4
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Ma vettem át a futártól egy EIZO FlexScan EV2450-BK monitort.Szép a kép, ami el is várható egy top gyártótól, de lehetséges, hogy sikerült egy hibás példányt kifognom. Bal és jobb oldalon foltos sáv látható, ami világos (fehér) háttér mellett szembetűnő.
Reset-et már csináltam.
Gyári CD-t nem bontottam ki. Esetleg azzal kell operálnom?
Laptop → dokkoló → DisplayPort a jel út. (Próbáltam D-SUB-on is, az eredmény ugyanaz volt.)
Monitor beállítások: User 1,
Auto EcoView, EcoView optimizer2, EcoView sense: on
Fényerő: 13, Kontraszt: 50, 6500K, Gamma 2.2, 1920x1080, fH: 67,5 kHz, fV: 59,9 Hz, fD: 148,2 MHz
Készítettem egy fotót mobillal, remélem látható az, amiről írtam:
[Nagyobb felbontásban]Szerintetek ez mi?
*Hiba vagy beállítás probléma?
Megjegyzés:
70 cm-ről nézem a monitort. Ami érdekes, hogy ha nem középről nézem, hanem odahajolok a bal széléhez, akkor szemből már nem látható bal oldalt ez a foltos rész. Ennek az IPS panelnek 178°/178° a betekintési szöge. Középről nézve nem lehet több a szög, mint kb. 30 fok. Ezért kizárnám azt, hogy a betekintési szög miatt áll fenn ez a "látvány". Egyedül a DICOM profilban (amikor nagy a fényáram) nem annyira szembetűnő ez a foltos rész, minden más esetben zavaró, pláne amióta "rá áll" a szemem.*Hiba esetén 14 napom van arra, hogy indoklás nélkül elálljak a vásárlástól.
Válaszaitokat köszönettel várom. -
Tua
tag
Sziasztok!
Asus C624BQ és Dell U2415 közül melyiknek szebb/jobb a kijelzője?
Grafikai munkára kéne főleg.
Köszi
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Egyszerűen nem találok épkézláb infót.
Ez a TV/Monitor 60 vagy 75Hz-es?
LG M2752D-PZ
Előre is köszönöm, fontos lenne.

-
Bolobi
tag
Sziasztok!
Beárazós topicból jövök, kaptam egy monitort egy Nec Multisync PA271W-BK-t, nos ezt ott 180-ra árazták be, de ez biztos nem reális. Tudnátok segíteni ebben mint monitor szakik?
-
Peddy789
őstag
Helo van valami velemeny mar az Asus TUF VG35VQ-rol? Vagy a tomshardweren talaltam
Viewsonic X Series XG350R-C -rol?Jelenleg egy ASUS ROG Strix XG35VQ -et hasznalok, es nagyon elegedett vagyok vele, de sajnos a koltozes miatt biztonsagosabb lenne eladnom, mert a postai kuldes nl-fin kozott szeritnem sajnos veszelyes lehet.
Tehat valami hasonlo kategoriat keresek, de nem talalok semmirol tft central tesztet ilyen merettben. Idokozben kiment a divatbol ez a 35os meret vagy mitortent?
tehat 3440x1440, 35 korul, ultrawide, 100hz koruli VA paneles monitorokbol van most favorit?
Ar: 500-800 euro max, de inkabb 700ig bezarolag szeretnek, bar lehet ennyiert nem lehetseges megoldani? -
Nite
őstag
sziasztok!
valakinek esetleg ismeros? Acer Nitro XZ272Pbmiiphx FreeSync 27" hajlított
elegge raklamaron van, de meg egy youtube review-t sem talalok rola :/
-
DeckardCain
senior tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Néztem ezt az MSI-t én is.
Monitor váltás előtt vagyok. UW lenne a cél.
De azért 34"-en a 3440x1440-hez alsó hangon egy 5700xt v. 2070s kellene most jelenleg.Tehát jó alternatíva lenne ez az MSI a 34" és 3440x1440 helyet. De nem rég jelent meg, és a kezdeti vélemények nem túl pozitívak a ghosting miatt. Tudom VA esetén ezzel számolni kell, de itt ahhoz képest is eléggé problémás.
Reddit, newegg, youtube-n is van már rá panasz az MSI videója alatt.Nyilván várok majd normális tesztekre de ez nem túl biztató.
Más ha már UW akkor az lc-powernek lesz egy 29es hajlított monitorra Samsung pannel 1200r 100hz.
Németeknél már lehet kapni 280 euro kb.
Minőségben nem tudom milyen lehet, tápegységek után... -
AxBattler
félisten
válasz
Komplikato
üzenetére
Uhh, ez a pár AW elkerülte a figyelmemet, nagyon jónak tűnnek!
Viszont az MSI Optix MAG301CR is feltűnt időközben Amazonon, €350 áron büntetni fog!
Kár, hogy lassan magam mögött hagyom a monitoros/asztali PC-s korszakot, erre tutira beneveznék... -
*Ropi*
félisten
válasz
Amerigo57
üzenetére
Valóban jó monitor (kalibráltam már én is), viszont munkára 27"-tól szoktam ajánlani, hogy hosszú távon se legyen szemkifolyatós (12-14 óra munka után sem érzem a 3 db Dell 2709-em előtt ülve, hogy csak ványadt 8.3 kilósak - biztosan azért, mert összeadódik a tömegük
).Egyenes arányossági párhuzamot vonni a kilók száma és a megjelenítés minősége közt kicsit olyan, mint, hogy a piros autók gyorsabbak, mert a Ferrari is az.

-
Hauptmann
veterán
válasz
Komplikato
üzenetére
IPS-ből ott van még az Asus VG279QM, ami 240 Hz-es.
-
BoWDaN
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
esetleg valami tn paneles?
ezek közül melyik a legjobb?
LG 27GK750F-B
Dell Alienware AW2518HF
Acer XF250QCbmiiprx
ezek száz körül vannak, de nem tudom a 27es LG-be mi a buktató 240hzen
mind tn panel, mind 240hz, 1ms, annyi hogy az LG az 27es
Ezeket láttam ár érték arányba megfelelőnek, de nem tudom ezekbe mekkora az input lag, és egyéb, vagy pl az lg ami nagyobb az miért olyan olcsó? -
Komplikato
veterán
válasz
BoWDaN
üzenetére
100K környékén szerintem csak a Samu fél VA paneles, görbített csoda 27RG50 van 240Hz-el.
Utána valahol 130-150K között vannak 24.5"-os TN paneles csodák, illetve 140-150K környékén az Alienware 24.5"-os IPS csodája a AW2521HF, illetva az AW2720HF 27"-os verzió, ami 150-160K. Előbbinek nemsokára jön a 360Hz-es
verziója, hátha lenyomja az árakat. -
BoWDaN
tag
Sziasztok! Eddig 4K TV-n játszottam story modos, single player játékokat, 8700K-val és 1080tivel, régebben nagy fps gamer voltam, és most megjelent a valorant és szeretném komolyabban is nyomni....., és a 60hz es régi full hd monitorom eléggé elavult már
Milyen monitort ajánlotok 100 000körül aminek lowos az inputlagja és legalább 240hzes, és esetleg nagyobb mint 24"-25"
Válaszotok előre is köszi
-
Amerigo57
őstag
válasz
*Ropi*
üzenetére
A NEC PA242W-BK monitorommal , a munkamonitoraim közül ,
még ma is dolgozom már a hatodik éve.
Brekk is az egyik legjobb 24 colos munka monitornak minősítette ,
grafikai tervezésre , videószerkesztésre , fotószerkesztésre , beszélgetésünk során.Brekk : " PA242W-t kalibráltam is. Baromi jó monitorok. "
Link: -
*Ropi*
félisten
válasz
Amerigo57
üzenetére
Biztos megvan az oka, hogy miért ilyen monstrumok, én egyre tudok tippelni, hogy a háttérvilágítás kialakítása miatt nagyobb mélysége van a testüknek hátrafelé, és amennyiben az fémlemezzel van árnyékolva, akkor annak súlya is van. A képminőségüket kétlem, hogy befolyásolná, max. az összerakottságukat és a hűtésüket.
-
-
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új monitort, leginkább játékra kellene. Online játék (Valorant, CS:GO), mellette irodai munkavégzés. Mivel a vga-m nem éppen erős, egy RX470, ezért csak fullHD monitort nézegetek. Gép fejlesztését nem tervezem idén.
Kinéztem pár monitort. Melyik lehetne a legjobb választás?
MSI Optix MAG271R 27" - flat
Gigabyte AORUS CV27F 27" - ívelt
Acer Nitro XZ272Pbmiiphx 27" - íveltMennyire zavaró az ívelt monitor?
Esetleg ha van más márka/modell, ami ezektől jobb kérlek azt is írjátok meg.Köszi!
-
marquuard
veterán
Köszi az eddigi tanácsokat 1440p-s monitor terén. A mostani 4K Philips megy vissza. Rátelefonáltam oázisra, röviden körbeírtam nekik, hogy mi volt a problémám a mostani darabbal (ami nem tőlük jött). Azt mondta, dobjak hozzá egy pixelgarit és megnézik a bleedinget is, csak írjam bele a megjegyzésbe. Remélem ezúttal sikerrel járok. Ha nem, és tényleg ratyi lett a Philips Momentum, akkor visszatérek a 1440p-s témára. Persze azt tisztáztam, hogy tök elfogadható (és gyakorlatilag velejárója is) a bleeding, de ami most megy vissza, az négy darab 1600 lumenes zseblámpát kapott edge-LED helyett.
-
szalabala
csendes tag
válasz
capulet75
üzenetére
Pontosan ilyen usbC-to-hdmi kábelt (link)? Nincs az eszközkezelőben egy ismeretlen eszköz? Ha a kábenen van egy 'kocka', az egy DisplayLink adapter kellene legyen, akkor az kb bármilyen géppel müködnie kellene, csak kell a displaylink-dirver. Ha más megoldás... akkor az a kérdés milyen.
-
vegh001
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék majd egy monitort gamingre, ami 144 Hz képes, alacsony a késleltetése és nem horribilisen drága.
Mivel jelenleg egy geforce 1070-em van örülnék, ha G-Sync képes lenne (ha jól tudom vannak már freesynces monitorok is amik megkapták az ajánlást, hogy G-sync képesek).
Jelenleg 23 vagy 24-es monitoron tolom 1080p-ben. Ha újra ruháznék be érdemes maradni 1080p-n vagy inkább 1440p?
Ha valamit nem írtam le előre is elnézést.
Köszi a segítséget!
-
HSM
félisten
válasz
capulet75
üzenetére
Hivatalos dokumentációk, gyártói support, netes kereső...
Van sok opcionális lehetőség az USB-C-ben, lehet benne akár HDMI, DP (2 vagy 4 sáv, csak hogy egyszerűbb legyen), Thunderbolt, töltés, de lehet akár csak egy egyszerű USB3 is, minden "extra" képesség nélkül. Kiindulásnak: [link] . -
Kobe
veterán
Freesync / G sync kompatibilitasi problema altalanossagban mennyire jellemzo? Yt on lattam h can jopar panel pl LG nel aminel nincs gond, de ettol joval tobb keszulek van azert a piacon.... Ha nem muszaj nem tennem le a voksomat egyik gyarto mellett sem, lehet a kobetkezo vga m radeon lenne amit ugyanugy szetetnek majd hasznalni, de pl tobb a freesynces modell mint az adaptive synces a piacon....
-
capulet75
addikt
Lenne egy technikai problémám. Egy notira szeretnék két plusz monitort rárakni, ( két egyforma Lenovo ) viszont csak egy HDMI kimenet van rajta, és egy USB-C. Vettem USB-C to HDMI kábelt, nem látja, vettem egy USB-C HUB-ot, azzal se, szóval gondolom valamilyen beállítás nem klappol. Esetleg van valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Spórolós topik
- Xbox Series X|S
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vagy valami USB 3-as külső videókártyára gondolsz?

HDMI egy kimeneten lehetséges 2 monitort egy kijelzőként használni? Van erre valami splitter?