Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo0007
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek én is monitort venni (R5 3600, 5700XT). De nagyon bizonytalan vagyok.. Az tuti hogy 27" és min QHD IPS.
DE a Hz-kell nem vagyok megbarátkozva.
Sokat olvasok a témában, de mivel a GAMER manapság azt jelenit, hogy PUBG és társai online csillió FPS-el, így nem találok normális regular gamer felhasználásra tippet....
Én csak az AAA (pl AC Odyssey) játékokkal szeretnék szépet, jót játszani
Jelenlegi monitorom nem támogatja a FreeSync-et és csak 60HZ. (2560*1080)
Vásároltam egy Acer Nitro XV272Pbmiiprzx (UM. HX2EE. P07) Monitort (144hz, Freesync, FullHD), de a FullHD kevés nagyon.. (és pixelhibás is lett....) így visszavittem.
Iszonyat jó volt a FreeSync (és így Vsync OFF), viszont a kártya max grafikán kb 70-90 FPS-t képes magából kipréselni. Így nem igazán van kihasználva a 144Hz.
Kérdésem, hogy szerintetek ildomos lenne inkább egy 75Hz-s monitort vennem az én esetemben? Vagy menjek a 144Hz-re ami igazából sose lesz kihasználva. :/
A következő kiszemeltem: https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/acer/nitro-vg270ubmiipx-um-hv0ee-007-p457219692/#termek-leiras
Köszi a válaszokat előre is! -
F.B.I.
veterán
AOC 27G2U
Megérkezett!
22"-ról váltva, nagyon nagy az élmény. A talpa iszonyat jó, tényleg egy kézzel lehet lazán mozgatni. Képminőség már bekapcsoláskor rendben volt, egy kicsit adtam a kontrasztra, a fényerőt lentebb kellett venni, mert az iszonyat sok.
A gombok: aki megtervezte....agyonvágnám (ha volna neki)! Nagyon rosszul lehet érezni, tapintani. Ha már megvannak, akkor könnyű a nyomás pont. Van benne gyárilag kapcsolható crosshair funkció, a hangszóró tényleg csak az elmegy kategória, de legalább van.
Aki 50-60 cm távolságban ül, az mindenképpen nézze meg vásárlás előtt, mert zavaró lehet az 1080p pixelei, engem picit zavar, a fiam nem látja, mondjuk ő vagy 80 cm-re ül.
A 144Hz-en való játék, még valami iszonyat komoly!!! Overwatchot teszteltük....bitang más élmény! Komolyan!
Én ajánlom a monitort.
-
pintyesz
senior tag
Na mégegyszer, hátha.....

"Hali!
Monitor vásárlás előtt állok.
Ez a két versenyző van, melyikkel járok a legjobban?
Elsősorban játékra lenne.
Samsung C32JG50
AOC CQ32G1"Köszönöm!
-
BITBOYS
addikt
Szoktátok overclockolni a monitort? Ma kipróbáltam és a 4K/60Hz-es kijelzőmet sikerült 1440p-ben 80Hz-re állítani. Többet nem enged, illetve nem bír a kijelző. Csak teszt miatt próbáltam ki, a vga egy 1080ti volt.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Olyan monitort szeretnék venni lehetőleg WQHD felbontással ami nagyon érzékeny szemüeknek is jó, mert a mostani legtöbb monitor szerintem túl van gyárilag kalibrálva húzva stb..Nézegettem EIZO-t de talán van olcsóbban is.
A lényeg az hogy kis fényerő mellett se villogjon a kép de orbitálisan nagy fényereje és gammája se legyen. -
wwhy
veterán
Volt/van valakinek bármelyik monitora? Otthoni munkára kellene, sokat kell ülni a gép előtt, ezért flicker free és kékcsökkentős monitor kellene. Ezeket azért néztem ki, mert 8bit (nem 6+FRC), gondolom ami FRC-s az gyakorlatilag villódzik is.
1. LG 24BK750Y-B (IPS)
2. Iiyama X2483HSU-B3(AMVA)
3. Iiyama XB2472HSUC-B1 (VA)Esetleg más javaslat? Van érdemi eltérés a valós 8 bit és a 6+FRC között

-
jeni
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Dell-ből kiindulva benéztem

-
treend
csendes tag
Sziasztok,
A dell aw3418dw 250-ért Alzán jó választás lehet vagy érdemes várni pár hónapot vmi újabb monitorra ami hasonló paraméterekkel rendelkezik és árban is e körül mozog?
-
Kiskokó
veterán
Helló
Asztali géphez kellene csak.
A PC-m adataimnál van, ahogy Tamás is írja. Bocsi, ezt pedig akartam írni, hogy gépem az adataimál csak melóból mindig sietek összedobni a hsz-t
Igazság szerint csak attól félek hogy a 2070 kevés lesz már a több hz-hez vagy nem is tudom.
köszi helló -
jeni
félisten
válasz
Kiskokó
üzenetére
Lehet könnyebb a választás ha el van döntve,hogy :
Kizárólag laptopon lesz használva és nem lesz más PC asztali gép rátéve,esetleg más multimédia eszköz talán még egy konzol.
A másik dolog,hogy a monitornak mennyire kell hardveresen túllépnie laptop kép megjelenési lehetőségét? -
Kiskokó
veterán
Helló
Jelenleg egy DELL ULTRASHARP U2719D van viszont most rám jött az, hogy kellene egy 21:9-es képarányú monitor.
3 lehetőséget találtam, ezek közül szeretném ha segítenétek dönteni.A DELL-t szeretem így az is szimpi csak kár hogy 8Ms a válaszideje.
Mondjuk nem vagyok egy fú de nagy gamer... szóval lehet nem is számít.
Néha Forzázok meg GTA 5 kb ennyi.
a Samsung, nem tudom minőségben monitorként mit tud. Egy régi Samu monitorom volt azzal nem volt bajom.Az Asus viszont most nagyon tetszik, és a Wireless töltő nagyon jó ötlet rajta.
Melyik lenne a legjobb vétel szerintetek?Köszönöm
-
*Ropi*
félisten
-
ETOM
addikt
AOC 24G2U helyett Acer Nitro XV240YPbmiiprx. Tudásban kb úgyanazt tudják? Vállalható?
Ha az ártól eltekintünk.. sajnos hiába tudtam megvenni 58-ért azt írták most hétfőn várható közben meg még hó végén se biztos.
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Videó és képszerkesztésre keresek monitort, szóval semmi sem fontosabb mint a színhűség és a nagy méret, valamint felbontás.
4K felbontás és min 27" de szerintem inkább 32".
Ajánljatok nekem valami ár-érték bajnok monitort, lehetőség szerint azért ne szálljunk el vele az egebe
max 150 ezer forint környékén, akár használt is.
Fogékony vagyok ha van jobb ötletetek minden téren.
-
Gabesz87
veterán
Monitor csere ügyében kérnék egy kis tanácsot, mert elég bizonytalan vagyok: perpill két monitorom van, egy LG W2253TQ és egy Dell U2312HM. Imádom ezt a két monitoros felépítést, de esztétikailag, hely miatt jobb lenne egy monitor az asztalon. Játékra sajna már elég ritkán jut időm gyerek miatt, szóval nem a játék a legfőbb szempont, de mivel nem évente cserélek monitort, jó lenne, ha esetleg egy szokványos 60Hz-től többet tudna, hogy ne a monitor legyen az alkalmankénti játék korlátja (és amennyiben lehetséges, a nagyobb frisstést nvidia-val tudja...ha jól tudom, egyre több monitor képes a freesync-et használni nvidia-val is). Na meg pár év múlva ha a fiam nagyobb lesz, úgyis fog játszani valószínűleg. A másik dolog, hogy mivel állandó home office-on vagyok, és még egy ideig leszek is, munkámból adódóan elég sokat foglalkozom hatalmas fa struktúrákkal, (mint pl. EZ, csak persze sokkal több elágazással), és jó volna ha ebből minél több férne egyszerre a képre, tehát fullHD-nál nagyobb felbontás kéne. Az sem baj, ha 4K, és játéknál lejjebb kell venni a felbontást, mint mondtam, úgysem a játék teszi ki a legnagyobb használati időt. Perpill egy GTX960-am van, de majd ezt is szeretném kicsit frissíteni (pl. egy 1660 Super-re). Nem tudom, hogy valami 27" körüli, nagyobb felbontású monitor lenne ideális, vagy a mostani két monitor miatt inkább egy 21:9-es, min. 1440-es. VA/IPS, az mindegy, csak ne TN! És min. dönthető legyen. Használt monitor is OK. Árban pedig nem szeretnék 100k-nál többet ráköldeni, már ha ez lehetséges. Újak közül gyors keresés után a Samsung S27R750-et találtam, vagy ami szélesvásznú, S34J550WQU.
-
Archus
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok. Az LG 24MP59G típust néztem ki. Játékra, filmekre, ill. böngészésre stb. használnám. Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Milyen alternatívái vannak ebben az árkategóriában?
Ez előtt egy 22"-os FHD monitorom volt. Mennyire lesz feltűnő a kevesebb PPI?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Hát ha a kettőt összeadom igen, kb -2 és -3

Szóval messzebbről nézni valamit pihentetőbb a szemnek. De azért egy 50 centi már rendben van nem?
A 15 centit az abszolút minimumnak gondoltam, mobilt húztam közel a szememhez és néztem hol akadanak össze a szemgolyóim.
Viszont adott felbontás mellett hogy egy monitor 22, 24 vagy 27 colos az nem nagy eltérés, szerintem, kb ugyen azt nyújtják 55, 60 és 67,5 centiről. Vagy tévedek? -
AxBattler
félisten
Philips 325E8 - alternatíva AOC Q3279VWF-re...
... ez meg no komment: Xiaomi launches new Mi gaming 1440p gaming display with 165Hz refresh rate for 299 USD, ami nálunk 130k HUF alatt kerülhet boltokba.
-
schawo
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Két új szemgolyó árát is félreteszed?
kényelmes fókusztávolság a szemnek ahogy én néztem minimum 15 centi
-5 dioptriás szemüveg már most is adott?
Egy halom probléma van a koncepcióddal, ha hazaérek kifejtem. Addig is: isten szerelmére, felejtsd el, mintha eszedbe se jutott volna.
-
^Boss
őstag
sziasztok!
imac 5k-hoz szokott szemnek milyen monitor ajánlható 27-32 (max 34) méretben?
fontos szempont, hogy ne valami igénytelen zörgős műanyag szaga legyen a dolognak, tehát az ilyen színes-szagos gamer dolgokat kerülném mind designban, mind tudásban (60Hz elég lehet, 120Hz nem kizáró ok persze, afölött kizárt hogy kellene nekem, nem játékra kell).
amit még fontosnak tartanék, az a sarkok körüli bevilágítás minimalizálása, tudom hogy elkerülhetetlen, csak ne legyen borzalmas.
árkategória az összefoglaló alapján: 4-es, igazából értelmes keretek között nem számít.köszönöm előre is!
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Bocsánat az offért, ha van erre alkalmasabb topik úgy megköszönöm az átirányítást.
Eljátszottam a gondolattal, hogy ahelyett, hogy vennék egy nagyobb monitort a játékba való beszippantós élményért amit a látóterem nagyobb részének lefedése ad, egyszerűen felszerelném a monitort egy tartókarra és közelebb hoznám, kb a billentyűzetemen a space gomb síkjába. Nyilvánvaló előny lenne hogy olcsóbb lenne a kisebb monitor.
Nézegettem display viewing size kalkulátorokat, de elég bullshit dolgokat találtam.
Minimum 26, maximum 70°-ot ajánlanak szélességben a látótér lefedésére, én nagyobbra gondoltam, legalább 90°-ra (ami egy kb 50 centi széles 23-mas monitornál 25 centis távolságot jelent.).
Persze felmerül az életlenné válás problémája, tehát felbontást kellene-kellhetne növelni. Elméletben egy 23" monitor esetén FullHD 88 4k 44 centi az ajánlott nézési távolság, a 44 nekem fullhd esetén még tűéles, 30 centiről már nem hiszem, hogy ugyanezt érezném.
Szóval mi az a minimális képpontszám amivel ilyen nagy térrészét le lehet fedni a látószögnek az immersion élményért?
Nyilván van egy határ, egy 6" telefon hiába fullHD/QHD/4K, a minimális kényelmes fókusztávolság a szemnek ahogy én néztem minimum 15 centi (ezen a vr szemővegek lencsével segítenek), így maximum kb 54°látószöget tud lefedni. -
allein
addikt
Sziasztok. Korábban már érdeklődtem nálatok, akkor még nem volt pc, időközben vásároltam és azon gondolkodom, hogy veszek egy ívelt monitort. Elég jók a vélemények, ő lenne az: LG 34GL750-B. Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatosan? Nem szeretnék több százezret költeni, ár/érték arányban elég jónak tűnik, i5-7600K + XFX RX-580P8DFD6 RX 580 8GB GDDR5 GTS XXX PCIE vga.
Melóra is jó lenne, most is két monitorral dolgozom.
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
Munkára (nem grafikai), netezésre, néha konzolos játékra keresnék monitort (jelenleg egy Dell U2414H-t és U2311H-t használok) anyukám gépe mellé (vagy saját magamnak).
Alapvetően az alábbi kiszemeltjeim vannak, ha jól látom, nagyjából egy árkategóriában mozognak, az LG-knek plusz pont, hogy van rajtuk 3.5 jack kimenet (ezt a Dell P szériából hiányolom, az U-n jelenleg is használom).
2 féle megoldáson gondolkozom, vagy veszek ezek közül egyet neki:
LG 24BK550 / LG 24BK750 / Dell P2419H
Esetleg magamnak egyet a 27-es társaiból (és akkor ő megkapja az U2414H-t):
LG 27BK550 / LG 27BK750 / Dell P2719HMég nézegettem az U2719D-t is, de QHD-t állítólag nem tud outputként a PS4 pro, így bár munka terén jól jönne a nagyobb felbontás miatti nagyobb munkaterület, viszont szórakozás terén visszalépés lenne (illetve azért van egy elég nagy felára a P2719H-hoz képest, annyit nem biztos, hogy ér számomra a QHD).
Az lenne a kérdésem, hogy a fent felsorolt hármasokból a tapasztalataitok alapján van-e, ami nagyon kilóg felfelé/lefelé, esetleg hasonló árkategóriában érdemes lenne-e mást is megnézni?
-
Floyd80
addikt
Sziasztok, az Acer XB253QG állványa milyen széles? 27 cm széles polcon elfér?
Illetve ez a típus a Predator honlapon nincs fenn? https://www.acer.com/ac/hu/HU/content/predator-home
-
Üdv. Srácok keresek 4K-s 27-32"-os VA(nem akar a kolléga IPS-t, mert szerinte nem szépek a színek) paneles, szép képet adó monitort. Keret br. 200k. Van valami bestbuy?
-
Kiskokó
veterán
Helló
Jól látom hogy 21:9 -es monitor nincs nagyon 34" alatt ? (bár meg kell néznem lehet épp befér)
Az a baj magasságban korlátozottak a méreteim. :S -
nyesix
senior tag
két monitor között vacillálok: Samsung S27H850QFU és Dell P2720DC. Compare.
mit javasoltok? van valakinek ezekkel tapasztalata?
(általános otthoni használat, WQHD, USBC, 27")
-
NoSkill
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, lassan monitor vásárlás előtt vagyok.
Elsősorban pc játékokra szeretném vásárolni a monitort de ps4 pro konzollal is szeretném használni. 4K felbontásban gondolkodom 100+ hz mellett nagyon a plafon 350e ft lenne.
Eddig ezeket nézegettem de semmi tapasztalatom nincs HD felbontás felett.
[link] [link] [link]
Válaszotokat előre is köszönöm
-
acumen880711
tag
Sziasztok!
Elsősorban játékra, filmnézésre 100k alatt mit ajánlotok? Nyugodtan lehet minél nagyobb.
[link] ez nagyon error?
Köszi
-
Amerigo57
őstag
válasz
gelbelex
üzenetére
FHD Munka Monitorok, 60-75 Hz , IPS Panel
Dell P2719H
HP EliteDisplay E273 (1FH50AA)
LG 27BK750Y-B
IIYAMA XUB2792HSU-B1
BenQ GW2780
.....................................................................WQHD 2560*1440 Munka Monitorok,
60-75 Hz , IPS Panel27 colosban ,107 ezer Ft-nál kezdődnek .
BenQ PD2700Q - 107 K
Iiyama ProLite XUB2792QSU - 112 K
HP EliteDisplay E273q (1FH52AA) - 119 K
Dell U2717D - 129K -
gelbelex
őstag
Sziasztok/üdv,
márka/típus javaslatokat kérnék tisztelettel, milyen 27" monitort érdemes venni, elsősorban irodai munkára, FHD ill. 2560*1440, 50-80eFt között. Feature-ök közül ár és javasoltság alapján döntenék.
Előre is köszönöm! -
Joshi
titán
válasz
Joshi
üzenetére
Mivel ez inkább monitoros téma, így inkább itt kérdezem mint a tévés fali konzolos topikban.
Az alábbi B adapterről tud valaki érdemi infót? Vesa 100x100-as felfogatás lenne. Az biztosnak tűnik, hogy nem tartozéka a monitornak. Továbbra is a Samsung 49HG90DMU monitorról lenne szó, de ahogy nézem mostanában így néznek ki a monitorok felfogatásai úgy általában.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Nem kimondottan ide tartozik a kérdésem, de hátha az alábbi topikot nem olvassa az, aki tudja a választ. Itt olvasható a problémám. Válaszokat előre is köszi.

-
nrg_52
addikt
Sziasztok! A kovetkezo monitorrol kernek velemenyt, esetleg tapasztalatokat:
Ritkan hasznalom a gepet heti 3-4 alkalommal 1 max 2 orat, ugyhogy tul sokat nem koltenek ra. A velemenyek alapjan ez a monitorom, de kivancsi lennek a velemenyetekre. A valaszokat elore is koszonom!
-
schawo
titán
válasz
F.B.I.
üzenetére
Azok, hogy egy panel TN, még nincs garancia arra, hogy gyors is. Arra van csak garancia, hogy szar a képminőség.
Igen, nincsen olcsóbb 1440p@144Hz monitor. Viszont ebből én arra következtek, hogy nagyon olcsó panelt kapott, ami a TN előnyei helyett a TN hátrányait domboríthatja. Igen, viccesen hangzik, de aggaszt az ára. Közelében sincs semmi.
-
Nite
őstag
-
Oszd le a +40k-t 5 évre vagy 10-re, mert ki tudja mikor jön az olyan OLED technológia amire érdemes már cserélni.
Miért ne érné meg? Tuti panel, össze-vissza állítható talp, jó képfrissítési arány, nem leszel a G-$ync által se bajban ha nV kártyád van, stb. Kész is a válasz: MEGÉRI.
Bocs, de kb 1 hete szenvedsz rajta. Tudom, hogy +40k nem mindenkinél fér bele, de a PC bizniszben sose volt semmi kifitezetődő...Nálam Acer VG240YP van, mert anno ezért az Asus-ért nem akartam adni 120k-t. Ez az Acer nem is lesz sose olyan jó mint az Asus. Utólag belegondolva, ha nagyobb keretem lett volna, akkor Asus-t veszem.
-
attika89
senior tag
Üdv!
Irodából az előző 2 hónapra haza hoztam 15" laptop mellé egy 27"-os fHD IPS monitort, ami most eléggé hiányzik.
A felbontása nem igazán tetszett, ezért 2K/QHD felbontásban gondolkodom elsősorban, szintén 27"-ban (24" is kérdés volt, de irodában nagyobb van megszokva).
Van, aki próbál rábeszélni 4K-ra, de nem vagyok benne biztos, hogy kell és a keret sem valószínű, hogy elég. [LG 27UL550W] árban oké, de az állványa valahogy nyeszlettnek tűnik youtube videók alapján.
Amire használnám az ArchiCad, Photoshop, és nyilván a többi átlagos office, youtube és böngészés. Játék nem nagyon van jelenleg.
Elsődlegesen HDMI kábeles csatlakozás van.
USB-c nem lényeg, mert sok a felára, de USB3.0 port jó lenne még pluszban rajta.A keret ~120e Ft.
Ami most a leginkább képben maradt az a [Dell P2720D]
-
-
AxBattler
félisten
-
lazlo16
aktív tag
Hali!
32" 4k IPS Monitort keresek ami legaláb freesync támogat
Az ár nem számít 300 ezerig, de természetesen minél olcsobb annál jobb. Eredetileg LG 32ud99 akartam venni de sehol nem kapható már . Szoval értelmes alternatívát keresek 
-
Amerigo57
őstag
ASUS TUF Gaming VG259Q előnyei:
G-Sync támogatás , ELMB SYNC technológiával
Maximum fényerő 400 cd/m2
Panel : IPS AUO M250HAN01.6 , az egyik legjobb panel típus.Hátrányai : nincs USB port.
Természetesen az az AOC 24G2U is jó monitor , csak figyelni kel az esetleges pixel hibákra.
De Pixel hibák előfordulnak 350 K-s monitornál is ,
amelyeket játékra gyártottak , 120Hz-tól felfelé. -
AxBattler
félisten
válasz
F.B.I.
üzenetére
Az a GABA inkább VA paneles... inkább ez: Dell S2719DGF
DisplayNinja, PCmonitors, Monitorinfo.hu -
F.B.I.
veterán
Üdv, tisztázódott a kép, tehát:
2K, TN, csak FPS multi (semmi film és grafikai munka), 144Hz (mert "lovon" megy), Freesync.[Ettől a Gaba-tol] van jobb ár-érték arányban a fenti feltételek figyelembevételével
-
Amerigo57
őstag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
gyenesmartin
A legolcsóbb monitorok 24 colosban ,
amelyek alkalmasak CAD munkára.
BenQ BL2420PT
Dell UltraSharp U2415 -
bitafter
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék én is ajánlást kérni. Elég sokat kell néznem a monitort (sajnos), főleg programozásra használom. Kérdésem, hogy 24" körül milyen monitort ajánlanátok? Lehet picit kisebb is, nagyobb is. Mivel kettőt kellene vennem, így árban 50-70k/db szinten keresgélek.
Köszönöm előre is
-
*Ropi*
félisten
-
ralfee106
tag
Sziasztok, grafikai munkára (photoshop, after effects) kérlek ajánljatok egy-két monitort. Annyi kitétel van hogy 27"-os legyen és minimum 1080p felbontású, nem baj ha nagyobb, árkorlát tulajdonképpen nincsen, játék nem lesz rajta, nem kellenek az 1ms alatti válaszidők sem magas Mhz-ek. Displayport csati kell rá ennyi még a kitétel. Köszönöm az ajánlásokat.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
CAD munkára milyen legalább 1080P-s maximum 24'-os monitort lehet venni 40K körül/ig? -
Beri
addikt
válasz
Hauptmann
üzenetére
A HDR400 egy VESA standard (DisplayHDR) szerinti besorolás legalsó foka, a HDR10 meg egy másik ízű megoldás ugyanarra, HDR10 Media Profile néven. Tehát az egyik egy minősítés, a másik meg csak annyit jelent, hogy a monitor kompatibilis egy standarddal.
Ilyen kis fényerejű monitoroknál teljesen értelmetlen ez alapján dönteni. Konkrétan annak kell örülni, ha nem látványosan rosszabb a végeredmény egy HDR400as monitoron bekapcsolt HDR-rel, mint nélküle SDR tartalmat nézve. Egy 600-as monitort se használnál állandóan bekapcsolt HDR-rel. -
Holdcorez
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni monitor vásárláshoz.
2 monitort szeretnék vásárolni:
-Keret darabonként maximum 150 ezer forint. Kevesebb persze lehet.
-UltraWide monitort keresek. 32 vagy 34-es jobb lenne, mint a 29-es.
-Kevéssé bántsa a szemet (flickering free, kék fény szűrő).
-Munkára (táblázatok, szövegek írása-olvasása) jobb lenne az IPS, mint a VA.
-Nvidia kártyákkal lennének hajtva (jelenleg GTX1080ti, ősztől RTX3080 vagy, ami a neve lesz), így a g-sync előny.
-A nagyobb képfrissítés előny, de nem feltétel.
-Elég a FHD, de persze jobb lenne 1440p.
-Az állítható magasság remek lenne,de nem feltétel.
-Az LG-t, mint márkát nem igazán szeretem csak ha elkerülhetetlen.
Mennyire éri meg kalibráltatni a kijelzőt, teszem azt, a fentebb említett tevés helyen? Illetve, ha babráltam a GPU színeivel a jelenlegi monitoromhoz az nem teszi tönkre ezt?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Amerigo57
őstag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Az LG 27GN750 és Asus VG279QM szinte majdnem
ugyan olyan jó minőségű Full HD monitorok.
Az Asus VG279QM minitornak picivel jobb teszt minősítése van,
de USB portok nincsenek rajta.
Link:
Link:Nem sokkal drágább a 2K-s LG 27GL850-B Monitor,
(Nano IPS technológiával), 10 bit (8 bit + FRC) , én azt venném.
Link: -
Mattb
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Na bakker
jól van köszönöm szépen!!
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Jelenlegi monitorom nem támogatja a FreeSync-et és csak 60HZ. (2560*1080)

A lényeg az hogy kis fényerő mellett se villogjon a kép de orbitálisan nagy fényereje és gammája se legyen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

sztivo