- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- iPhone topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
I3EI\ICE
aktív tag
FPS játékoknál gyors fordulásnál, gyorsan mozgó célpontok követésénél tud látványos előnye lenni, de csakis akkor, ha az adott játékot a géped is tudja megfelelő framerate-tel (ideális esetben fix 144fps) renderelni.
Valamelyest filmeknél is jól jöhet, mert nem lesznek állandó mikrolagok, amik a 60Hz-es monitorokon a 60Hz vs 25 ill 24 fps összeférhetetlenségeiből adódnak.
Egy Fraps nevű programmal megbízható információt szerezhetsz arról, hogy az adott játékok milyen framerate-tel futnak a gépeden. Ha Fix 60fps-t kapsz, akkor valószínűleg be van kapcsolva a vertikális szinkron (vSync). Ilyen esetben a hiteles mérés érdekében ki kell kapcsolni a játék grafikai beállításaiban, és akkor derül ki, milyen fps-t tud produkálni a géped az adott játék esetében. Ha a mért fps jellemző értéke legalább 100, akkor már érdemes lehet 144Hz-re beruházni, de akkor sem biztos, hogy megéri. Vannak, akik nem látnak különbséget 60fps és 144fps között (60Hz-es monitor esetében nem csoda, hisz ott valójában 60fps marad a "valós" képfrissítés, de vannak akik 120/144Hz-es monitoron sem érzékelnek érdemi különbséget, mint ahogy olyan is van, aki a 60Hz-en hajtott crt vibrálásából sem érzékel semmit).
Szóval ha egy játéknál elérsz fix 60fps-t, és úgy érzed, hogy a megjelenítés lehetne folyamatosabb (sőt, tudnád élvezni, ha még folyamatosabb lenne), akkor érdemes lehet kipróbálni egy 120Hz-es vagy 144Hz-es monitort. Ha viszont a fix 60fps-t teljesen folyamatosnak érzékeled a 60Hz-es monitoron, akkor szerintem jobban megéri a képminőség terén való előrelépésbe feccölni a pénzt.
-
I3EI\ICE
aktív tag
Én mondjuk autósnál, meg szinte minden 3d-s játéknál tudom élvezni a valós 120fps/144fps előnyét, de azért ott már nem nyom annyit a latban, mint a képminőség. Értem ezt úgy, hogy számomra egy autós játéknál is szembetűnően folyamatosabb a 120 valós fps, de ott már mégis inkább az IPS-t használtam, mert a színhűség nekem ott már többet ért, mint a folyamatosság.
-
Csandi
őstag
válasz XuChi #110428 üzenetére
27 colon az FHD már kicsit meh, de a PS5 meg nem tudja az 1440p-t, illetve 100k-ért nem is kapnál olyat. Ha meg szóba jöhetne 4K, akkor a PS5-höz jó lenne ha lenne rajta HDMI 2.1, az meg már nem olcsó.
Ha visszatérünk a 27” FHD 100k-ért hoz, akkor meg kérdés, hogy milyen panelt szeretnél? Mennyire komoly játék lesz, illetve mi másra lesz használva és mennyiszer? Mert ha szigorúan csak gaming, azon belül is multis trihard akkor nem kérdés, hogy TN, ha viszont inkább casual gaming akkor inkább IPS vagy VA, de a kettő közül nem tudok helyetted választani, gondolom tisztában vagy mindkettő előnyeivel és hátrányaival. Ezek alapján ha kicsit több paramétert megtudsz adni a “szűrőhöz” akkor tudok ajánlani
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz XuChi #110462 üzenetére
Na belenéztem picit jobban, PS5 a 120hz-et fogja tudni de kelleni fog neki a HDMI 2.1 a nagy sávszélesség miatt. 4K-ból nem találtam olyat ami ezeknek a paramétereknek megfelelne, kivéve az EVE Spectrumot, de ezt a beszerzési módja miatt elengedném, illetve az Asus-nak jön egy monitor családja 27-32-43" méretben, amik kifejezetten next gen konzolokhoz készülnek. [link] Itt van, ugyan csak a 43-mas ról van kép, de a hírben ott van, hogy jön 27-es is.
Viszont akkor az FHD-hoz nem lesz szükség HDMI 2.1-re mert ugye nem kell annyi mindennek átmennie mint 4K-n, csak gondolom ezért reklámozták ennyire, hogy kelleni fog a 2.1, mert azt várják, hogy minél többen 4K magas képfrissítésre váltanak ha már tudja a konzol.
Így akkor FHD-ból ha IPS panel akkor ezt: [link] ha pedig VA panel akkor ezt: [link] ajánlanám. Magas képfrissítés, 8bit+frc, 27" FHD, HDMI 2.0b, relatív olcsó
Nyilván nem tudom mennyi pénzed van a történetre, de ha teheted szerintem várd meg a 4K 120hz 27" HDMI 2.1 Asus-t, azzal lesz teljes a next gen élmény (vagy a 32-est ha elfér, az nyilván mégjobb 4K-n )
Vagy van 55"-ös 120hz-es Alienware OLED 1 misiért
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz XuChi #110525 üzenetére
Van nem is egy ilyen monitor, neked is meg rueast—nek is írom. Alapvetően amikról én tudok, hogy ilyen az ultrawide illetve a 4K monitorokban van, úgy kell keresni, hogy built-in KVM switch. Csak egy példa, amit én most kinéztem magamnak Dell U4320Q, azon van USB-C, ez elsősorban laptopnak, illetve vannak rajta HDMI-k is, oda megy a PC/PC-k, és vagy lehet váltogatni, hogy épp melyiktől vegye az inputot, akkor annak a képét jeleníti meg, de azt is lehet, hogy mint több monitor lenne az az 1, szétosztja a képet, és egyszerre látod a 2 eszköz képét. Az előbb említett monitor ezt maximum 4 eszközzel tudja megcsinálni (4K, 4db full hd kép), míg a legtöbb ultrawide 2-ig kezel ilyet. Ultrawideból meg a 21:9 illetve a 32:9 es monitorokon is van ilyen, teljesen jól működik rég óta. Konkrét példát nem írol, mert ~150-200ezertől simán 500ezer+ ig lehet menni, nyilván kismillió eltéréssel a monitorok között.
Viszont, más oldalról megközelítve meg, van olyan Logitech bill meg egér ami wireless, és egyszerre 3 eszközhöz is tud csatlakozni, és egy gombnyomásra változtatható, hogy épp melyiket kezeled.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest