- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masato
tag
válasz
maestro87 #53488 üzenetére
"Én olyat keresek (fele ennyiért
) amin lehet ingyenes internetes hívást (Skype, Voip vagy hasonló) is bonyolítani. Vagy ilyen nem létezik?"
Ilyet már én is kerestem. Noha az aktuális KaiOS telefonokra telepíthető Google Duo és lehet is vele hang-, illetve videóhívást bonyolítani, ez csak kimenő hívásra lehetséges. Sajnos a jelenlegi KaiOS nem képes háttérben appokat futtatni (sőt, igazából ezek webappok), ezért egy bejövő hívásról csak akkor értesül a felhasználó, ha megnyitja a Duo-t. Ebben a formában ez kb. használhatatlan, majd talán a következő KaiOS...
-
almi
senior tag
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #53497 üzenetére
Azt azért nem ajánlottam, mert már nem kapható. Érdekes, hogy már kifutott, miközben a Z1 bőven kapható.
Az Edigitalnál van belőle egy újracsomagolt? darab, de így nem túl ideális ajándékba: [link] -
-
almi
senior tag
Köszi a tippeket!
Nem ragaszkodom a CAT márkához. A B26-al kapcsolatban sokan olvastam, hogy telefonálás közben elég vacak a hangminőség. Az fontos lenne, hogy jól lehessen hallani mind 2 oldalon a vonal végén. Legtöbbször műhelyben lenne használva.
A B35 esetén ilyen problémát nem olvastam sehol, hogy ezzel gond lenne.
Illetve a magyar menü, ami még fontos.Megnézem a többit is
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
A CAT B35 és a Nokia 800 Tough is azért van a 30.000 Ft-os kategóriában, mert nem hagyományos telefonok. Úgynevezett KaiOS rendszert futtatnak.
Egyfajta átmenet az okostelefonok világába.
Lehet rájuk alkalmazásokat pakolni, van bennük GPS, Wifi, tudják a 4G-t stb...
Na, ha ezekre nincsen szükséged, akkor felesleges ezt a kategóriát sasolnod.Amennyiben maradnál a márkánál, akkor a CAT B26-ot nézd meg: [link]
Konkurenciának pedig ott van az Evolveo Z1: [link]Evolveo Z1 magyar teszt: [link]
CAT B26 magyar teszt: [link]Viszont ha mindenképpen ragaszkodnál a drágább készülékhez, akkor KaiOS-el és óriási 2.8" kijelzővel érdemes megpróbálni az Energizer H280S-t: [link]
Külföldi vélemények: [link]
Ez inkább ajánlott, mint a B35. -
almi
senior tag
Sziasztok!
Cat B35-ös topicban írtam, de sajnos kihalt, így próbálkozom itt is, hátha
Karácsonyi ajándék lenne a készülék. Igazából a lényeg, hogy nagyobb legyen a kijelzője a mostaninál. (Ez teljesül.) Az égvilágon nem lesz másra használva, mint telefonálás, sms és zseblámpa. A lényeg, hogy tényleg strapabíró legyen. Bírja a minden féle port, leginkább vasport és a kisebb ütődéseket. Ja és a beszéd hangerő jól hallható legyen.
Olvastam, hogy lassúcska, de max. sms lista, hívásliata és a telefonkönyv betöltése lesz a legmegőröltetőbb művelet.
Ezen feltételek alapján ajánlanátok a telefont?
Illetve ha nem, milyen opciók vannak még ebben a 30-35k-s kategóriában?
Köszi!
Üdv.,
almi -
válasz
maestro87 #53491 üzenetére
Ha a kérdés arra irányul hogy maga a KaiOs-en hogyan fút maga az app. Youtube videók vannak róla. Első egészen használható és ahogyan mondják is egy-egy videóban hogy jönnek az updatek.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
maestro87 #53488 üzenetére
Luck Dragon már válaszolt, amit annyival kiegészítenék, hogy bár a 6300 4G olcsóbb lesz, de az is 20 felett várható. Akár napokon belül megjelenhet.
Ami szintén KaiOS rendszerű és 20 alatt kapható az a Alcatel 3088X 4G: [link]
De talán érdemes a pár ezrest ráfizetni a Nokia 6300 4G-re. -
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
A Nokia 8000 4G már kapható Magyarországon: [link]
Jó kis ára van. 32.000 Ft-tól indul. Egyelőre csak fekete színben.
4G, Wifi, GPS, 2.8" kijelző és talán a középkeret az fémből készült.
Akkor hamarosan várható a 6300 4G-is, amely jobb vételnek tűnik. -
pinnacle
nagyúr
válasz
#40993792 #53483 üzenetére
DIGI-nél Január 1-től is ingyenes a hálózaton belüli hívás, de csak vowifin keresztül. Érdekes módon az előfizetéseimnél a 0Ft/perc nem látszódik.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Milyen "nagyitelefont" ajánlotok ami tudja a vowifit? Idős embernek venném, csak az lenne fontos, hogy DIGI-s számokat ingyen tudjon hívni.
-
janeszgol
félisten
Köszi nektek. Sajnos a fehérlista átengedi a rejtettet. Akkor csak okos telefonnal oldható meg.
Még a gombos BB teloknál futok egy kört, aztán ennyi. -
Dhampir
félisten
-
hbala
aktív tag
válasz
janeszgol #53478 üzenetére
Ilyet nem biztos hogy tudnak a buták. Alcatel-ekben (pl. 2003) szokott lenni hívásszűrő menüpont, ahol lehet fehérlistát csinálni. Aki abban benne van, csak azt fogadja, minden más számot eldob. Viszont a 2012D fehérlistájába csak 20 számot enged beleírni. Akkor esélyes, hogy a többibe is. Ugyanitt van feketelista is, de rejtett számot nem tud.
-
janeszgol
félisten
Sziasztok!
Van olyan buta telefon, amiben le lehet tiltani a rejtettszam hivasok fogadasat?
Ujonnan legyen 10k huf alatt, de lehet regi nokia, gombos BB. Melyik renszer kepes erre? Koszi. -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Van olyan nyomógombos telefon amin van internetes hívásra (Skype, Messenger, VoIP vagy más) is lehetőség? Kínai rendelés is játszik. -
Fancy-boy
Topikgazda
Szívesen!
Azért praktikus, ha a menüben is lehet állítgatni. Valóban érdemes rákérdezni a megfelelő szolgáltatónál vagy a topikjában, ahogy Luck Dragon is mondta.Mindenesetre gondolom tudod, hogy ezek már nem eredeti Nokiák. A felirat ne tévesszen meg. Kínai tucatcucc Nokia témásítva.
Ha nem kell a körítés, tehát minél egyszerűbb legyen, akkor szerintem felesleges azokat venni.
Természetesen azért nem akarlak lebeszélni, nyugodtan megnyomkodhatod őket valamelyik áruházban.
Amennyiben a 150 tetszik, akkor próba, de online rendelést javasolnék, hogy ha mégsem jönne be, akkor vissza tudd küldeni.
Egyébként annak még a régi katyvaszos menüje van, bár lehet állítani listásra is.
Az újabb modellek már átláthatóbbak.Nokia 150 menü:
Nokia 150 2020 menü:
-
-
HREH
senior tag
válasz
Luck Dragon #53473 üzenetére
Akkor gyakrolatilag bármilyen telefont veszek nagyfaternak, mindegyik tudni fogja, ha szolgáltatói oldalon bekapcsolja?
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
Bemásolnám a pár sorral feljebb lévő hozzászólásomat, mert pont aktuális megint.
Szerintem az Alcatel 2003 megfelelne neked: [link]
Többen vásároltak már belőle innen a fórumról.
Van hívószám kijelzés is, ami például a Nokia 150-ben nincsen.
Zhiend kollégának pont az általad említett Nokiával voltak problémái: [link]
De ha maradnál a Nokia vonalon, akkor a 150-ből valamivel drágábban megjelent a 2020-as változat, abban nem tudom már javítottak-e a dolgokon: [link]
Mindenesetre a számbillentyűk legalább nagyobbak lettek.Razzul kolléga az Alcatel készülékét használja, biztosan szívesen válaszol neked a készülékkel kapcsolatban.
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Nagypapámnak vennék karácsonyra egy hagyományos nyomógombos mobilt. Nagyjából csak telefonálni kell neki.
Nokiákat nézegettem, régebbről az van bennem, hogy ezeket könnyű kezelni.Ezt a típust néztem, megfelelő lenne? [link]
Esetleg más modellt ajánlanátok max. 10e Ft-ért?Köszönöm!
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Razzul #53466 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de majd Luck Dragon kiegészíti ha erre jár.
- Igen, VoLTE képesek.
- Van, például megtudod osztani a netet. A vezeték nélküli Hotspot funkcióval bárhol Wi-Fi kapcsolódási pontot hozhatsz létre.
- Úgy tudom a KaiOS rendszerrel gond nélkül megy az emailek szinkronizálása. Van erre egy beépített email kezelő alkalmazás. -
Razzul
őstag
válasz
Luck Dragon #53465 üzenetére
Buta kérdés, de ezek a 4G képes hagyományos telefonok VoLTE képesek? Van valami haszna a 4G tudásnak a fapados böngészés mellett? Van esetleg bennük e-mail kliens?
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Zhiend #53460 üzenetére
Már a legtöbb telefon olyan.
Egyszerűen levágsz belőle vagy elviszed pl. GSM boltba és megcsinálják neked.
Vagy kérsz egy új kártyát a szolgáltatótól, teljesen ingyen.
Fontos! A kártya cseréje előtt gondoskodj a régi SIM-kártyán tárolt adatok mentéséről, ellenkező esetben a rajta tárolt adatok, egyéb tartalmak elvesznek!Razzul
Köszi az infót!
-
Zhiend
csendes újonc
Köszi a segítséget!
Ahogy látom én balga módon elfelejtettem megemlíteni, hogy mini SIM-es telefon kellene, így az Alcatel 2003 a micro SIM foglalattal nem megfelelő.
Bocsi a kellemetlenségért.
Esetleg így van olyan telefon, ami szóba kerülhet?
-
Fancy-boy
Topikgazda
-
Zhiend
csendes újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy szeretnék vásárolni egy hagyományos nyomógombos telefont, amelynek viszonylag nagy gombjai és nagy jól látható kijelzője van.
Az alábbiakba bele is futottam: MyPhone Halo-S, Nokia 150 (2020)
Nagyon szimpatikusak voltak a telefonok, csak egy hibájuk volt, hogy a hivószám kijelzés módosítása, nem volt elérhető egyikben sem, így minden kimenő hívásomnál 'Magánszám' felirat jelenik meg. Esetleg valaki tudna olyan telefont ajánlani, amiben ez a funkció fixen benne van? Vagy esetleg lehet tudni, hogy miért nem került bele ez a funkció nagyon sok 'buta' telefonba?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
St3ven
addikt
Az a 3G a most bejelentett új Nokia készülékeken alkalmas vajon a HD hangra?
Vagy inkább akkor úgy kérdezem, hogy nem tudja valaki, akinek van KaiOS-es Nokiája (pl. 800, 2720, 8110) hogy az a 3G az adatkapcsolat mellett a beszédátvitelre is alkalmas-e?
Fontos lenne, mert hiába a 4G VoLTE, ha az kártyásként nem elérhető valakinek, és végül 2G-n kell telefonálni, ha a 3G-n sem lehet, vagy nem HD a hang.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest