- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
anonymus89
addikt
-
válasz
St3ven #54527 üzenetére
Köszi, hátha később még hasznos lesz valakinek ez az infó. Én már megvettem ma a 230-ast, frankó is lett minden vele, elvileg holnap megyek a Hammer-ért is, szóval részemről most letudva a vásárlás. De azért bosszantó, hogy a menütérképet nem képesek betenni a használati útmutatóba se. Tegnap letöltöttem, ott sem találtam erről semmit, meg fél délután a YT-t túrtam bemutató videók után, de ebbe a menübe egy általam talált videóba sem léptek be.
-
válasz
St3ven #54522 üzenetére
Mármint a Nokia 225 4G-n, tehát nem a sima Nokia 225-ön? Én sajnos nem találtam erről sehol infót. De azt hiszem mindegy is, mert az állítható betűméret is a 230 mellett szól, és mivel 70+ akinek lesz, ez előbb-utóbb biztosan kelleni fog.
-
-
tibi14
tag
válasz
St3ven #54363 üzenetére
Minket már nem érint, ma voltunk telefonért.
[Blaupunkt FL 06] lett a szerencsés, Fater már most imádja később írok róla. -
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
St3ven #54136 üzenetére
De, gond lehet belőle. Legalábbis amennyiben az adatok megfelelnek a valóságnak.
A Nokia oldalán is ugyanez van fent, de már annak sem lehet hinni.
Máshol, például az Amazonon lévő kiírás szerint támogatja a B20-at és a B7-et is: [link]Egyébként a Nokia 105 4G-nél szintén az általad megadott infók vannak, de a Telekom már forgalomba is hozta. Biztosan nem árulnának olyan készüléket, amit problémás lenne itthon használni.
Ebből Én úgy gondolom, hogy csak elírás lesz. -
-
peppe79
senior tag
válasz
St3ven #53362 üzenetére
Igazán nincs mit. A dual sim nagy valószínűséggel elírás. A hivatalos Alcatel weboldalon ezt írják:
"SIM card: Nano SIM + TF Card"Szerintem ebből adódott a félreértés. TF kártyát már vagy másfél évtizede nem gyártanak, azt váltotta le az SD kártya. Szerintem sokan azt sem tudják, hogy mi az, aztán úgy voltak vele, hogy az is valami SIM kártya féle lehet (elvégre, az Alcatel oldalán is így van feltüntetve).
-
peppe79
senior tag
válasz
St3ven #53357 üzenetére
A 4. pontot nem értem. Mit értesz a SIM-ek ki-/bekapcsolása alatt? A 3088X nem dual SIM-es, legalább is az enyém csak egy SIM-et fogad.
Hibákból sajnos nem csak annyi van, amennyit te említettél. Az például tök alap kellene legyen, hogy kikapcsolt készülék mellett is működjön az ébresztő, vagy az emlékeztető. Na, ez a telefon sajnos ezt nem tudja. Szintén ébresztő probléma: ha több ébresztési időpontot állítasz be, és valamelyik aktivált, valamelyik meg nem, akkor nem időrendi sorrendben (óra, perc) jelennek meg egymás után, hanem össze-vissza. Pl. 08:00 után 05:00, aztán 07:00, utána 04:30 stb. Amikor az ember hulla fáradt, akkor elég idegesítő ezzel bénázni, hogy megtalálja az előre beállított ébresztőt.
Aztán, ritkán ugyan, de előfordul, hogy böngészés után kint marad a kurzor a képernyőn. Vagy olyan, hogy leragad a billentyűzár gomb, és ilyenkor randomba felvillan a kijelző 5 másodpercre, 2-3 másodperces időközönként. Ez ugyan nem gyakori eset, de azért előfordul. Szintén billentyűzárral kapcsolatos bosszúság: lezárni egy gombbal kell, viszont ha elsötétül a kijelző, feloldani már csak két gombnyomással lehet. Elég idegesítő, én elég nehezen szoktam hozzá. És egy szintén idegesítő dolog: az azonos feladótól érkező üzeneteket láncba fűzi, ami a "lefelé gomb" nyomkodásával a végén nem "akad meg", hanem az üzenet elejére urik. Ha hosszabb üzemidőt szeretnél, ki kell kapcsolni a wifit és a mobilnetet. Ezzel nincs is gond, mert a főképernyőn a felfelé gombbal gyorsan elérhető a quick menü. Viszont ha megfeledkezel a wifi, vagy a mobilnet bekapcsolásáról, és mondjuk elindítanád a böngészőt, a google maps-t, bármit, akkor vissza kell majd lépkedned a menübe, hogy bekapcsold a netet. Hát, így hirtelenjében ennyi jut eszembe, de biztos vannak még kis kisebb bug-ok, nehezen szokható dolgok, amiket nem említettem.A menürendszer piszok jó, a GPS, whatsapp, youtube rendesen használható. A google naptár korlátozottan, de szintén használható. A névjegyek importálása működik. A böngésző viszont már problémás lehet, és a facebook is inkább csak az üzenetek megtekintésére szolgálhat. A világítás jó, erős fénye van. Az akkumulátor üzemideje is kielégítő.
-
peppe79
senior tag
válasz
St3ven #53351 üzenetére
Ezekre sajnos nem tudom a választ. A VoLTE nekem nem mond semmit...papíron támogatja a készülék. A prediktív szövegbevitelt soha nem használtam, nem szeretem. Időzíthető profil ki-bekapcsolásra nem emlékszem, szerintem ezt nem tudja. De meg tudom nézni, mert még nem adtam el a telót, a szekrényben hever itthon.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
St3ven #51639 üzenetére
Már nincsen szervizhálózat. Ami volt Eredeti Nokia majd Microsoft azokat sorra bezárták. Talán 1 hivatalos szervizük maradt vidéken. Valószínűleg azt is bezárják, amint kifutnak a még garanciális Lumia készülékek.
Ha találsz Budapesten Nokia/Microsoft szervizt, az már csak fizetős.
A vásárlás helyén érdemes intézni a garanciát, tehát szolgáltató vagy bolt, pl. Media Markt.
Ők majd továbbítják a megfelelő helyre. -
-
quailstorm
félisten
válasz
St3ven #51218 üzenetére
Szerintem kérjél valós termékfotót, vagy kérdezz rá direktben, hogy refurbished-e.
Van "OEM" és sima csomag, elvileg sima csomagban akkor bontatlanul kéne adniuk az eredetit. Ha csak beledobnak egy kopott dobozba egy házcserélt+akkucseréltet az átverés lenne.Annak meg pici az esélye, hogy jön valaki, aki tényleg rendelt onnan.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
St3ven #51040 üzenetére
"Mennyire könnyű/nehéz a négyirányú navi gombot ezen kezelni? Csak mert nincs rajta az a kiemelkedő gyűrűszerűség, mint sok Nokián."
Ez jó észrevétel, de könnyen megszokható. Például a 301-hez képest valóban érdekes volt elsőre.
Inkább az zavaró egy kicsit, hogy fényes a billentyűzete, kényesebb, jobban látszódik a karcolás.
A fehér változat ebből a szempontból jobb választás."Illetve hol lehet még ilyet beszerezni?"
Ha valaki eladja az autójához kapott készüléket.
A VW az új autókhoz adja, aztán akinek nem kell, az felrakja eladásra.
( Németország )
Az ára megy felfelé. -
St3ven
addikt
válasz
St3ven #50992 üzenetére
A sima 225 és 230 közül melyik érné meg jobban? Ha a szelfikamera és a LED villanó nem szempont. A 225-nek valóban jobb a kijelzője?
-
válasz
St3ven #50696 üzenetére
Amennyire emlékszem, elég bonyolult otthon a szoftverfrissítés (spec. kábel és szoftver kell hozzá), plusz nem is igazán forognak közkézen a firmare-ek.
Én azt mondanám, hogy elégedj meg a külső felújítással, ezek még nem okostelefonok, így nem annyira fontos, hogy a legfrissebb legyen rajta -ha van egyáltalán. -
St3ven
addikt
válasz
St3ven #49918 üzenetére
Sajnos nem felel meg az alapkövetelménynek ("a gyorshívó funkció megléte és a könnyű híváskezelés").
Nem megy az, hogy kézbe véve a telefont például az 5-ös gombon hosszan nyomva már hívja is az előre beállított számot. Egy külön Kedvencek gombra kell nyomni, majd onnan lépegetni kell a felhívni kívánt kontaktig, majd hívás gomb. Ez így az 5-ös számú előredefiniált kontakt esetében 3 különböző billentyűvel végrehajtott 6 gombnyomásba kerül. Ennyi erővel már akár a telefonkönyvet is lehetne használni.
-
szjoci
őstag
válasz
St3ven #49603 üzenetére
Egy ismerősöm (korosabb emberke, tőlem szokott segítséget kérni ha valami gond van az újabb műszaki kütyükkel) vett majd' egy éve ilyen telót a juronikszben. Nemrég eltört a kijelző szalagkábele, gariban cserélték. Valamint amikor üzembe helyeztük, alapból meg volt makkanva az sw rajta, úgy kellett rávarázsolni egy szoftverfrissítést.
Amúgy nem rossz telefon, mondjuk a csengőhang beállítást pár sör + pálesz után már eléggé nehézkes volt megtalálni (a profilokban lehet beállítani...)kereső: Alcatel OT2012D
-
.Szaki.
addikt
válasz
St3ven #49056 üzenetére
Istenigazából ezeket a tápokat általában direkt túl is méretezik, pl a táblagépemnek is 5V 2A-es tápja van és nemrég mértem ki, hogy a tablet nem vesz fel többet belőle 700mA-nél. Ha kisebb táppal töltöd, akkor az azt eredményezheti, hogy szépen túlterheled vele a tápot, ami az elején csak melegedni kezd, aztán kérdés, hogy mikor süt ki, bár ennek elkerülésére a többségben van védelem, de melegedni, rosszabb esetben forrósodni biztos fog. A tápnak kb a 80%-át érdemes kihasználni, pl. egy 5V 3A-s tápnál egy 2,5A a max, amit javallott rárakni, mert ha pont annyit teszel rá, akkor is elkezd melegedni. Ezért szoktam mindig azt mondani, hogy a Volt mindig stimmeljen, az Amper pedig inkább nagyobb legyen, ezzel meg tudod hosszabbítani az élettartamát, meg neked is jobb, hogy nem egy tűzforró táphoz nyúlsz.
asound
-
Dhampir
félisten
válasz
St3ven #48358 üzenetére
Nálam minden egyben van és így jó, mert kell a FHD videódokumentálás is. Nem fogok emellett külön digitális fényképezőt vásárolni és tartani, meg zsebrádiót, meg XBoxot, PlayStationt a nyakamba akasztani stb.
"Normális" telefon még mindig a vezetékes, ha csak telefonálni kell. Az okostelefonom telefonálással, rövid wifi-kapcsolattal majdnem 6 napig működött legutóbb (éjszakára sincsen kikapcsolva), de még 29% maradt benne.
A táblagép pár óra alatt lemerül, nekem soha nem volt, valószínűleg nem is lesz. 10" helyett inkább egy normális laptop, 15-17" kijelzővel.
(#48362) Cheesy
Attól függ, hogy milyen munkára. Megfelelő tokban hordva egy érzékeny, érintőképernyős mobiltelefon is bevihető akár építkezésre is. :-)
-
kiir
tag
válasz
St3ven #48284 üzenetére
A Nokia 112 összességében ugyanazt tudja, mint egy Nokia 6300 vagy 3110c, ha ezekhez volt szerencséd. Azóta annyi energiát se fektettek bele, hogy lebutítsák - ami különbség mégis van, annak oka inkább hardweres. Figyelj, sorolom:
- nem tud flash alapú témát (vagyis nem jelzi ki az órát folyamatosan a képernyővédőn, vagy a sztiptízes csajt mozogva, kinek mi tetszik);
- nem jelzi se led-del, se villogással a nem fogadott hívást és sms-t;
- nem tudtam üzembiztosan összekötni Androidos telefonnal úgy, hogy Bluetooth-on adja át annak az internetet (de Windows-os számítógéppel igen);
- nincs rajta USB-csatlakozó (azaz csak Bluetooth-on kapcsolható számítógépre és csak mobilinterneten tudod a szoftvert frissíteni);
- kisebb kijelző miatt kidolgozatlanabb, rondább a menükép;
- általában véve kicsit lassabb, de ez a mindennapi használatot nem befolyásolja.Viszont van rajta egy fasza alkalmazás, ami BT-on átrántja a telefonszámaidat egy másik telefonról.
Mostani fejemmel talán meggondolnám a Nokia 301-et, de annak az üzemideje sajnos közel sem ennyi. A Nokia 225 nem játszik, az S30+ menü annyira buta, hogy az nekem már fáj (pl. szeretem összeszedni a funkció- és kurzorbillentyűkre a legfontosabb dolgaimat).
-
kiir
tag
válasz
St3ven #48282 üzenetére
Ezt cáfolom, simán áttöltöttem a szokásos csengőhang-készletemet, van abban mp3, amr és és acc (évek alatt jött össze, ne kérdezzetek bitrátát meg ilyesmit). Ogg nekem sajnos nincs, de ha ez az akadálya, küldd el a szíved választottját, és megnézem, megszólal-e.
A gsmarena nem túl megbízható, inkább ezt használd (bár én ebben is találtam hibát):
http://developer.nokia.com/devices/device-specifications/nokia-112 -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
St3ven #48271 üzenetére
Miután "széthasználtad" veszel rá egy új előlapot és kész.
Egy 6310-el járnál a legjobban.
Az több hetet kibír, ha nem nyúlsz hozzá. De mérsékelten használva is több mint egy hetet.
Persze tudom, hogy új/garanciális telefont szeretnél, de még ma is sokan használnak ilyen típust.
Egy 0 perces, teljesen új darabért, elég kemény pénzeket képesek kifizetni. -
kiir
tag
válasz
St3ven #48227 üzenetére
A gombok: nem is tudom, leginkább valami átmenet, mondjuk kemény gumi. Az akkuidő tényleg jó, két SIM-mel elment 6 napig (napi 20-30 perc beszéd), mostanában egy SIM-mel 9 nap (vagy csak kevesebbet nyomkodom?). Lehet névjegyhez saját csengőhangot rendelni, és egy névhez több számot elmenteni.
Nokia 3110c-ről váltottam. Összességében ugyanaz a menüje, csak rondább, lassabb és lehelettel butább. A kijelzőjét már az első héten megkarcoltam valamivel, amit a 3110 röhögve bírt. Kár, hogy a Nokia nem a régi. Mindenesetre amire nekem kell, arra jó.
-
kiir
tag
válasz
St3ven #48222 üzenetére
A szervizes kezébe adtam a román garanciapapírt, és hát a számlán is világosan látszott, hogy Emag, meg hogy nem magyar. Konkrétan rákérdeztem, hogy ilyen papírokkal megy-e a frissítés garanciában, és azt válaszolta, hogy a számla alapján igen. Aztán lefénymásolta a számlát, fölvette a hibajegyet, kiszedte a SIM-kártyákat, memóriakártyát, akkut, és másnap kellett visszamennem érte. Tuti nem mák volt.
Persze nem kérdeztem rá, mi lett volna, ha olyan bajom van, ami alkatrész- vagy telefoncserével jár.
Egyébként meg van adva egy Budapest XV. kerületi cím, ahol az Emag bolti garanciális ügyintézése zajlik. Erre szívem szerint én se fanyalodnék.
-
kiir
tag
válasz
St3ven #48194 üzenetére
Emag-tól hat hete rendeltem éppen Nokia 112-t, és valóban román a cég. Viszont alkalmam nyílt kipróbálni a garanciális szoftverfrissítést. A telefon belekavarodott az OTA szoftverfrissítésbe, és újra kellett húzni egy Nokia Care hivatalos márkaszervízben. Jelentem, ingyen volt. A srác csak a számlát nézte meg előtte, a román garanciapapír nem érdekelte.
-
meroly
veterán
válasz
St3ven #47812 üzenetére
Szerintem 256k. 65 ezer nem nagyon van, meg azt nagyon észrevenni. Hát igen, a 3720-ban 16 millió van és transzflektív, úgyhogy ezzel tökéletesen elégedett vagyok. Erre mondtam, hogy újabban igen nagyi kijelzőket használ a nokia is.
(#47810) orkati: én a 225-re szavazok, abból van fehér, de tény, hogy képeket az S5610-el tud jobbat csinálni.
-
quailstorm
félisten
válasz
St3ven #47797 üzenetére
gyors és kényelmes
De a 301-ben kicsit komolyabb hardver van azt tegyük hozzá. Persze használat közben a 210-nek se kéne fosnak lenni, 206-tal vannak tapasztalataim, a videózás ami 0, meg a kamera, egyébként hozza a Nokia minőséget. Nyilván játszani nem fogok rajta. De a 206 MP3 hangja nagyon jó. -
St3ven
addikt
válasz
St3ven #47768 üzenetére
És a Nokia Asha 210? Most ezen gondolkodom nagyon, sokkal jobban néz ki, mint a 301, ugyanannyiért.
Bár nem tudom, milyen lehet QWERTY-n gépelni.
-
meroly
veterán
válasz
St3ven #47789 üzenetére
Mondjuk ez nem rossz ár tényleg.
Az X3-02 mellett a C3-01 is wifis, de mindegyikben van érintő, azt meg nem szeretett volna a kollega, azért nem írtam. A szűrésből is kivettem az érintőt.
Az X2-00-nak egy fokkal jobb az anyaghasználata. De mit is váltanál le, már nem rémlik mi az előd?
Ja és a T9-et én is imádom a mai napig, szerintem gyorsabban írok vele, mint bárki qwerty-vel. A 3720 valamiért elfelejti az új szavakat, vagy megtelt, nemtom, de néha furán fogalmazok. Kérdezték is már, hogy mi van, mondom ezt tudta a t9. Sokszor már úgy írom meg a mondandóm, hogy előre tudom mi az ami a szótárban van és mi az ami nincs
-
.Szaki.
addikt
válasz
St3ven #47776 üzenetére
Nekem volt X2-01-em üzemidő és összeszerelési minőségben nem volt gond vele, patentül össze volt rakva, az akksi meg 1 hétig elment. Maga az anyaghasználat viszont fapados, de hát a kategóriája is az. Ha sokat SMS-ezel, akkor a QWERTY kényelmes lehet, nagyon jók a gombjai én szerettem, más kérdés, hogy szerintem már X2-01-et nemigen kapni, akkor már klaviatúrás berkeken belül az Asha 302-n gondolkodnék, az jóval újabb is, de már ő is inkább kifutó modell, ha pedig sima kialakítás, akkor 301 és 515. Számomra a 301 az etalon, de ha jobban szereted a fémes hátlapot, akkor az 515 való Neked. A különbség közöttük kb ennyi, meg a kamera.
frem1790 +1 au Asha 302-nek!
FET-MEN Sok sikert a BB-hez, az X2-01 leváltásakor én is nagyon gondolkodtam egy BB-n, mert kellett az okostelefon, nem volt elég az X2.
-
quailstorm
félisten
válasz
St3ven #47770 üzenetére
Hosszú üzemidőben nem tudok segíteni. Az okostelefon meg nem a megbízhatóság mintapéldánya. Bár a Symbian alapvetően jó, de a Nokia legalsós modelljei szarok.
S40-re volt Nokia trékép, sajna már nem megy. Navigáció--->Nokia 500.
A felhasználási területre valami qwerty kellene, asszem javas whatsapp is létezik.A Touch and Type-oknak szar az érintője, hamar tönkremegy. Pedig azon kívül nagyon jó a minősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest