Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Be is futott a Honor GT Pro
-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Gyerekek!
Létezik olyan nemokos teló még, amit kapni is lehet, és NORMÁLIS mikrofonja van, azaz hallja jól a partner üvöltés nélkül is amit belemondok, normális hangszórója van, azaz én is hallom jól és recsegés nélkül amit ő mond nekem, dual simmes, és mondjuk átlagos használat esetén kibír legalább három napot töltés nélkül?
Jöhetne pár típus 10-20k közötti ársávban, az sem baj ha strapateló, csak a hangja legyen NORMÁLIS!!!
Köszi ha segítetek!!!
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #53443 üzenetére
Az 5MP kamerának lőttek. Maradnak a 2-nél.
Görgős csapágyak sincsenek, mivelhogy a csúszka lemaradt. -
válasz
quailstorm #53444 üzenetére
Értem
Fancy-boy Kiváncsi leszek mindkettőre .
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
A Nokia új 8000 sorozatú készülékében állítólag 5MP kamera lesz.
Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle. -
quailstorm
félisten
válasz
Nincs alá platform. Értsd, az MT6261A 2MP kameránál ér végét tudásban. Márpedig eddig minden 2G-s HMD Nokiában ezen származék volt.
Kamerát KaiOS mellé éppen lehetne tenni, de szerintem azt meg fogják hagyni az okostelefonoknak.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #53440 üzenetére
A 150 inkább azoknak szól, akik teljesen alaptelefont keresnek.
A 6300 4G már inkább egy átmenet lesz az érintős készülékek felé, hiszen KaiOS fut rajta.
Ott lesz rá a WhatsApp, Wifi, 4G, és ha igaz, akkor már kamerában is várható fejlődés, hiszen 3MP egység kerül bele. -
quailstorm
félisten
válasz
Luck Dragon #53440 üzenetére
Nem mindenki szeretne leragadni 2003-ban ha 2020-ban vesz telefont, azoknak szól a 4G-s 6300 reboot.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
peppe79 #53438 üzenetére
Majd figyeld meg, hogy mennyit kérnek el a KaiOS rendszerrel szerelt Nokia 8000 sorozatú készülékért.
Biztos, hogy ezek a mai IP68-as készülék már nem olyan mérnöki remekművek mint pl. egy Siemens ME45 vagy egy Nokia 6250.
Azokat laboratóriumi körülmények között tesztelték. Nem hiszem, hogy ennyi időt-energiát-PÉNZT belefeccölnek a mai telefonokba. -
peppe79
senior tag
válasz
Fancy-boy #53437 üzenetére
Sajnos azok is ugyanúgy túlárazottak. Kaios-os telefon ennyi pénzt nem ér, nagyon buta az az oprendszer. Arra jó, hogy a google-ból importálj névjegyket, naptárat, de kb. itt véget is ért az egész.
Ezeket a mostani IP68-as borzalmakat meg nem is értem. Mondom ezt úgy, hogy az enyém is ilyen (Ruggear RG-160). Egy kis nyomógomboshoz képest hatalmas méretű, dög nehéz, és semmivel sem strapabíróbb, mint egy Nokia 3310, vagy egy ME45. Az enyém gépeléskor "recseg", mert túl vékony a hátlapja, és egy nagyon picit fel is van púposodva. Tuti, hogy nem vízzáró. -
Dhampir
félisten
válasz
Mormota72 #53433 üzenetére
Például itt azt írja többek között, hogy lehetséges, ha jól értelmezem:
Speaking of your Google account, you can actually import your contacts from your Google account via the Contacts app (contacts > options > settings > import contacts > Gmail). Signing in to retrieve your contacts also signs you into Google’s pre-installed apps — but more on these apps in a bit.
-
Mormota72
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok olyan nyomógombos strapatelefont ami tud Google fiókból telefonszámokat szinkronizálni? És persze most is kapható legyen.
-
Jenne
őstag
Rátaláltam a nagy pakolásban a rég elfelejtett telefonomra. Samsung C3050.
Töltője is megvan, és benne van az 1 GB-os SD kártya is amit még anno tettem bele meg az akkuja is.
Rátettem tölteni, és ennyi idő elteltével is, vette a töltést.Egy hete ezt használom telefonálásra, kicsit nosztalgiázva
és még még mindig kettő pálcika van a töltéskijelzőnél. Tök jó, mert prímán elfér az ing zsebemben vagy éppen a nadrág zsebemben is.
Az asszony mostani telefonjához már nekem egy külön hordtáska kellene, pedig az a telefon (pontosabb fogalmazásban hordozható zsebszámítógép) "csak" 6,54"-os kijelzős. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
BestofJAVA #53427 üzenetére
Egyik sincsen. Ez teljesen hagyományos telefon.
-
BestofJAVA
tag
válasz
Fancy-boy #53415 üzenetére
Köszönöm. Elvileg van a Cyrus CM17, mely 1GB RAM-mal boldogul, vagy akár a CAT S31, mely azonban 2GB RAM-mal is vánszorog.
Vennék ilyet, meg lenne a helye, csak nem nagyon értem, miért gyártanak használhatatlan, lassú valamit. Az, hogy esik az eső, vagy por van, nem jelenti azt, hogy a telefonra is várni akarok, pl. egy percet, hogy megjelenjen a menü.
Másfelől érthetetlen, miért nincs MINDEN androidon számbillentyű, pl. hátul vagy oldalt, akár lezáró kallantyúval. Azért csak kell néha telefonálni.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
A Nokia 225 4G hamarosan Magyarországra érkezik:
-
Skillet
addikt
"Mobilt" keresek.
Elvárások:
beépített FM rádió, ne kelljen hozzá headset!
Bluetooth, ezen keresztül kell tolja a rádió hangját egy BT hangszóróra.
Hosszú üzemidő.
SIM nem kerül bele, enélkül is tudja a fentieket.
Szabványos töltőt használjon.
Elvileg nagyjából ennyi.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
flash- #53418 üzenetére
Pedig sajnos ezek a pattintós hátlapok vannak.
Például ott a Doro 1370. Elsősorban időseknek készült mégis egy vékony pattintós hátlapja van. Tehát leejtéskor sanszos, hogy kirepül az akksi.Ezeket sasold meg:
BEAFON C350: [link]
BEAFON SL-360: [link]Egyszerűen kezelhetőek, magyar menüvel, kimondottan idősebbeknek készültek.
Elég masszív daraboknak néznek ki. Az Árukeresőn és a MediaMarkt oldalán találsz véleményeket is. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
macilaci78 #53416 üzenetére
Nem tudok ilyet. A kamera majdnem mindegyik jelenlegi nyomógombosban csak dísznek van.
Értem, hogy miért ragaszkodnál a Nokiához, de teljesen mindegy, hogy minek hívják, mivel semmi köze nem lesz általatok eddig használt Nokiához.
Se kezelésben, se minőségben. Oké, rajta van a felirat. Valakinek ez is elég.
Amennyiben a 230 tetszik, akkor tegyetek egy próbát, csak sokat ne várj a kamerától.Végül is itt a magyar nyelvű teszt: [link]
Ha megfelel a kamera, akkor próba. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
BestofJAVA #53404 üzenetére
Akkor olyan telefon jöhetne szóba nálad, ami Androidos és mellette nyomógombos.
Ez elég ritka kombináció, de például itt a RugGear RG150: [link] -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
flash- #53412 üzenetére
"ha leejti ne hulljon darabokra hogy pl kiesik az akksi, sim,stb"
Mondanám, hogy Doro 1370, de ha mindenképpen atombiztos hátlapú telefont szeretnél, akkor csak az 520-hoz hasonló csavaros megoldás jöhet szóba.Viszont nagygombos készülékből nem tudok másikat mondani, ami olyan kialakítású.
Ha normál ütésálló is szóba jöhet szóba, akkor a Cat B26: [link]
Bár elég nagy készülék. Mind hosszra, mind súlyra.
Szóval vagy kompromisszumot kötsz vagy megveszed megint az 520-at. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
macilaci78 #53411 üzenetére
A 230 nem túl minőségi, hiába az a leheletvékony fém hátlap (ami állítólag sorjás gagyi)
A 2MPX kamerával se lennél sokkal előrébb, ami inkább egy interpolált VGA-nak felel meg.
Már egy 5 éves konstrukció, szerintem érdemesebb valami frissebbet nézni.
Az Újabb HMD Nokiákban legalább a menü jobban átgondolt / elrendezésű.
Plusz ott van a fényes, ujjlenyomatgyűjtős előlap és a jobb felső funkciógomb be van állítva a szelfizéshez, ami nem változtatható.
Összegezve azt mondanám, hogy nem nyerő választás. -
flash-
veterán
nagymama telefonnak mit ajánlanátok?
10-15 ezer forintért?
-picit ütésálló(ha leejti ne hulljon darabokra hogy pl kiesik az akksi, sim,stb,)
-jól látható kijelző
-könnyü kezelésvagy ennyiért felejtős, és inkább próbáljam meg a doro 520xet külföldröl?(ilyen volt neki, egész sokáig birta, most az a baja hol hallani amit mond a másik fél hol nem tehát nem mindig hallja a hívót.ilyenkor lerakjuk ujra hivjuk és van hogy akkor jó. ez mi lehet?)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78 #53408 üzenetére
Nokia 230-at néztem ki.
Kamerában már ez is előrelépés az eddigiekhez képest, főleg mert ezen vaku is van.
Micro-SD kártyát kezel és van is elfekvő 8 gigás.
Aqua-ban 17k egy eldobható Domino SIM-mel.
Micro-USB töltő, az meg van autós kivitelben is. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
macilaci78 #53408 üzenetére
Szia!
Esetleg nem lehetne felújítani a régi Nokiát? Ha elég lenne egy házcsere, akkor talán olcsóbb mint egy új telefont venni.
Nem beszélve arról, hogy a mostani Nokia készülékeknek köze nincsen az eredetihez.
De ha nem kimondottan a Nokiát nézzük, akkor se túl minőségi a jelenlegi választék.Amennyiben mégis ragaszkodnál az új telefonhoz, akkor legyen kimondottan ütésálló?
-
macilaci78
nagyúr
Hali!
Apám keres telefont a régi Nokia helyett.
Felhasználás: telefon, sms, fotózás
Igénybevétel: gépészmérnök, őstermelő, szóval traktorban is zörög, poros környezet
Nyomógombos legyen.
Telekom Domino szolgáltatás van, mobilnet, wifi nem kell.
Hangosan jelezze a hívásokat, sokáig bírja az akku és olcsó legyen.
Új, garis kell.Köszi!
-
flash-
veterán
Doro 520x et honnan? Függőt talaltam de nem tudom hogy kell fuggetleníttetni
Vagy mar szolgaltato is elvegzi? -
LOTR
addikt
kellett vennem egy "játszós" telefont, amivel telefonálni lehet és stopper is van rajta, mivel a topikban népszerű alcatel 2003 sajnos nem volt elérhető itt a közelben, így az aldiból kifele jövet pillantottam meg ezt:
Blaupunkt FM 03két alapvető problémám vele, hogy nincs rajta stopper és arra sem jöttem rá, hogy lehet a billentyűzet hangok csipogását kikapcsolni, így amint tudom viszem is vissza, bár remélem ezt is visszaveszik, mint minden mást
ha valaki mégis gondolkodna egy ilyenen, én nagyjából 1 órát használtam, néhány észrevétel (fogalmam nincs amúgy mit tudnak a hasonló készülékek):
telefonálás rendben volt, mintha valahol olvastam volna, hogy halk (vagy valamelyik hasonló típus), de sem én, sem a vonal másik végén lévő személy nem érezte ezt, normál és kihangosított módon sem, úgyhogy ez rendben van
furcsa volt még nekem, hogy meglepően nagy készülék, hagyományos nyomógombos telefonokhoz képest
zseblámpa funkciója arra jó, hogy kicsit azért lássunk a sötétben
zenelejátszást is éppen csak kipróbáltam (ehhez kell bele micro sd) azzal sem volt gond
sms-t nem írtam vele
a funkció (ha jól emlékszem) és a navigációs gombokat ezen is lehetett állítgatni, hogy milyen menüt nyissanak meg2,5k volt az ára, szerintem ennyire kevés pénzért, ha valakinek tényleg, csak telefonálni kell, akkor teljesen jó lehet
2008 elején vettem meg a kedvencem, egy samsung L700-at (most kerestem rá, és bár a megjelenéséhez képest elég későn jelent meg a cikk, de a ph-s teszten is tetszett a kollégának), sajnos néhány hete leejtettem (persze az évek alatt többször is kibírta, hogy kb egy emelet magasságból esett le, szinte darabokra, majd összeszerelés után folytatta a munkáját) de a mostani eset után a billentyűzetén már csak a bekapcsológombja működött, így kénytelen vagyok keresni helyette valamit erre a célra...
-
BestofJAVA
tag
Telefont vennék kizárólag kapcsolattartásra.
WhatsApp, Viber kellene rá. Esetleg Skype.Lapos legyen, hosszú üzemidővel.
- Számbillentyűk előnyben.
- lehessen látni fotókat a kijelzőn, amit whatsappen küldenek -
Jenne
őstag
Én a mai napig is egy ilyen telefont használok napi szinten telefonálásra! (Samsung C3322 dual-sim)
Ebből anno volt nekem 4 db vadi új, csak a családban elkunyizták szépen, már csak a sajátom van meg. Mind a négy telefon a mai napig kiválóan működik. -
peppe79
senior tag
válasz
Fancy-boy #53400 üzenetére
De, hogy hogyan lehet ilyen ocsmány, bumfordi telefonokat legyártani, ráadásul ennyi pénzért?
Nem azért mondom, mert egyébként az én Ruggear telefonom is katasztrófa, ahogy kinéz. De legalább nem fizettem érte túl sokat. 10 ezer forintnál többet egyik sem ér. A KaiOS is ott veszti el az értelmét, hogy ezekkel eredetileg a harmadik világot célozták meg. Azokban az országokban ennek megfelelően is árazták be a készülékeket. Na de az, hogy nálunk 15-35 ezerért kínálják a KaiOS telókat, az egy vicc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- iPhone-t használók OFF topikja
- Subaru topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest