- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
sztem fejezzük be, amint látszik nem érted, keress meg egy jogászt, teljesen mindegy milyen formában dolgozik a kereskedő, ha kimeríti a távollevők közti szerződés fogalmát akkor vonatkozik rá, akkor is ha ő úgy gondolja hogy nem
az én esetemben pl teljes mértékben kimerít minden meghatározást amit a jogszabály ír
te a webshopos tevékenységre írtál példát, ami mint mondtam esetek többségében fedi is a távollevők közti szerződést, de nem mindig, és ha az üzemeltető a forami követelményeknek nem tett eleget nem mentesül a kötelezettségei alól, ellenben jogszabály sértést követ el, és ha webshop legyen az, amennyiben nem küldenek visszaigazolást de a terméket kihozzák a szerződés megvalósult, ha nem így lenne, kérdezlek én téged, hogy jutott el hozzám a termék? kerestek egy random címet ami teljesen véletlenül egyezik az enyémmel és kitalálták mit szeretnék venni? ( :
ha én azt mondom neked egy 50e ft-os műszaki termékre, h nincs garancia, attól még van, mindegy mit mondok, ugyanis jogszabály előírja
sztem kettőnk közül nekem volt webshopom és én nyálaztam át a jogszabályokat, illetve kommunikáltam könyvelőkkel, nav_igátorosokkal és néhány jogásszal, ahogy a jogszabályok is mondják problémás esetekben a ptk meghatározó pontjai a mérvadók ( :
pl kis érdekesség, ha neten, telefonon rendelsz valamit, de személyesen veszed át fizikai üzletben, az elállás joga ugyanúgy megillet, nem kell postán/futáral kapd a terméket - egyik tüzépnél vettem egész szép adag kartont és kiegészítőket, nincs webmodul rendszerük, emailes/telefonos kommunikáció volt, ők pl mellékelték az elállási jogról szóló dokumentumot -
klímáknál elenyésző az elállási jog gyakorlása egyébként is, csak ha már szóba került akkor érdekességképp megemlítettem a csomagolás kapcsán a fentieket -
Chaser
legenda
egészen addig, amíg ki nem hozzák a terméket...
mint mondtam, van webshop, vannak rá előírások, és van más mód, az meg nem mentesíti a kereskedőt semmi alól, h nem tartotta be a formai követelményeket, sőt
no de ezt a kitérőt sztem hanyagoljuk, klímás cégeket ha érdekli majd megbeszélik a cég jogászával, ha már felmerült gondoltam eloszlatom azt a tévhitet, h netes összeirkálásokból majd kiderülatuti', nem fog, még a navos irkák sem minősülnek hivatalosnak ha nem xyz jogszabályban vannak, csak irányelvnekVigyorka rengeteg helyen van homlokzati részen kültéri 9. kerben családi és társas házaknál is láttam, vannak műemlék védett épületek azokra biztosan nem lehet telepíteni - olyanokon is láttam, más kérdés h lazán levetethetnék őket és még bírságot is kaphatna a tulaj, én is ilyen házban lakom, külső komlokzatot kivéve leredukálódott kb 1-2nm-re a kültéri helye ( : oda is került
arcitec ha a most azt jelenti, h napokban, akkor sokáig halk is marad, ha fűteni fogsz vele szezonban is megjön a hangjuk, ilyenkor az én kmv xyz' csodámnak sincs hangja, -10 alatt már megjött
-
Ed_007
aktív tag
Igazad lehet; de ahogyan néztem a leírásokat, nem találtam olyan funkciót, ami megfogott volna, hogy egy kb. 200-250 E HUF-os klíma helyett 4-500 E HUF-ot adjak ki.
Nyissátok fel a szemem, tényleg érdekel, miben tud többet egy drágább klíma. Leírások alapján nem esett le... -
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
Mert fentebb meg lett említve a Hitachi-ra, hogy fűtésre ugrik 5 évre, a 10 év garancia. Megnéztem nem így van, magánszemélynek 10 év, cégnek 5 év a garancia. Sehol egy klímára sem találtam garancia csökkenésre hivatkozást a fűtés okán... Amúgy DeFranco kétségtelen igényesen áll hozzá, van is igazsága, de pl nekem azért megfelel az a "fránya" táv főleg úgy, hogy nem úgy van használva, mint egy mobil, vagy tv , autó stb ...(részemről)
-
Male
nagyúr
Mmmm, nekem pont az ellenkezője rémlik tőle... de nem zárom ki, hogy rosszul emlékszem, csak ez vág össze a logikával is ( hiszen 30 - 40 fokos hőmérséklet különbséget kell létrehoznia a 10 - 15 helyett, ami sokkal több munka, és azért a fűtési idény is jelentősen hosszabb, mint a hűtési, tehát már üzemórában is komoly eltérés van )
Esetleg úgy érthette, hogy azonos hőmérséklet különbség és teljesítmény esetén totál mindegy a klímának, hogy épp fűt vagy hűt.pjen: Simán plusz 100.000 érte!
Linkre: Aha, pont ezt írja... "minden márkának vannak alap berendezései, amik a komfort klíma kategóriába esnek. Ezek szezonális és szakaszos üzemre készültek, nem évi tizenkét hónapon keresztül napi 24 órás működésre. Évente 3-4 hónap, napi 5-6 óra hűtésüzem, + évi 2-3 hónapban kiegészítő fűtés"
Akik egész telet fűtenek vele, azok nem így használják... és itt jönnek képbe a kizárólagos fűtésre szánt légkondik. -
Kátai
senior tag
Nem kizárt,mert nekem a múlthéten szerelték és valós a 10 év gari évi két karbantartás igazolásával.
-
Chaser
legenda
mikor először néztem, még 0,5m-ért találtam csak hajdút, pár hónappal később már 250e-ért volt egy 7év garos velis is
nem egészen úgy működik mint a klíma, itt ugye mindig meleget kell előállítania, jó időben könnyű dolga van, kivonja a levegőből a hőt és kész a víz, cserébe hideget ad le mint a klíma, szóval akár hűtésre is lehet használni, ez a baj vele télen is, ha jól rémlik akkor is hideget ad le, ezt a részét nem néztem, de kültérbe kivezetve mindegy, viszont akár hűtőkamrát is ki lehet vele alakítani beltérbe vezetve
-5 fokig hatékony, alatta már fűtőszállal dolgozik hagyományosan, de igazából 0 fok felett a leghatékonyabb, és minél melegebb legyen, kis hazánkban azért elég hosszú nyár szokott lenni, tavasz általában pár hét, évi 5-6 hónappal biztos lehet számolni mikor minimális energiával termeli a meleg vizet
azt hiszem 60 fok a max hőmérséklet amit tud produkálni
ennyiért már elgondolkoztató, ezzel aki sokat pancsol megeteheti, h tarifán normál melegítéskor is olcsó hidegben, szerencsélre az fűtési szezonban kedvezményes, jó időben meg elhanyagolható üzemeltetési ktsg-e van
most nézem, már vannak olcsóbban is, ez volt 250e még nemrég
ezt meg még nem láttam, 150e alatti
no jó guglizást nekem ( : ez lehet be is férne, 80l-es velis volt tervezve, h óra kanócozást még tudom csapolni egy bojlernek is - feltéve persze ha engedik ezt is, úgy rémlik igen, telefonálgatnom kell ma - -
Male
nagyúr
Nekem fent van, és nem is totál lefelé nyomatom vele... kb belőttem, hogy a szoba közepére nyomja, ott bemegy az ágya alá, és a szemközti falnál tud így csak feljönni a levegő, ami még mindig meleg... ez így most elég jó beállítás lett. ( pont nem jön rám sehol, és egyenletes a meleg a szobában. )
baloghgabor: Igen, pont rád gondoltam
Közben megvan az adat, a mostani télen a 02.08 - 03.08 időszak volt eddig a leghidegebb, 281.7 kWh, ami kb 6600 Ft
. ( tavaly a 01.08 - 02.08 volt a leghidegebb, az 342.4 kWh volt ) Végig 21 fokos beállítás, más fűtés nincs, 42nm, műanyag ablakok, földszint, pince felől szigetelve már 10-es EPS-sel ( tavaly még nem volt ), a külső fal nagyrészt szigeteletlen, a kritikus 4-5 nm-t csináltam meg 12-es EPS-sel ( erkély ).
-
Vackor1
tag
Igazából nem olvastam el, csak megláttam és azért linkeltem , mert ha valaki elolvassa , akkor felmerülhetNEK benne kérdések , amik addig talán nem és azokra is kaphat választ hozzáértőktől.
Nem tudom a cikket megítélni , ezért nem is olvastam, gondolatébresztőnek szántam . ( azonban ha valóban olyan van benne, hogy havi 40 köb egy őrláng, az valóban orbitális b..ság..Nekem 300 nm-re a napi gáz fogyasztás ( fűtés, hmv) nincs 40 köbméter , és az viszonyítva nem az 1/30-ad rész , ez biztos ..
)
-
tibibi
őstag
Nincs gázom sajnos nekem "kényszer" a klíma ,de el kell gondolkoznom a hideg napokban a vegyes tüzelés vissza állítására
Idáig nem voltunk itthon ezért csak délután mentek a klímák,de most egész nap mennek majdnem fullon .
Plusz egy klíma beszerelése volt napirenden ,de át kell gondoljam a dolgot -
Chaser
legenda
de áruld már el, nehéz túllátni kis hazánk határain? máshol az elektromos alapú fűtések régóta működnek,sok minden működik, ami itt ritkaság számba megy, a kisebb üzletek sem ipari kategória, mivel legtöbb lakásom felét sem éri el, sok negyedét sem, de mernek klímával fűteni, akár samsung, whirlpool, grre, japánt csak elvétve láttam, egyik alagsori étteremnél panák vannak, nem ipariak, ott is csak a klímára alapoznak
az, h önigazolásnak jelented ki azt, amit én tudatosan, kockázatokat mérlegelve eldöntöttem, az kérlek hülyeség
elsődlegesen magamnak újítom fel a lakást, másodlagosan lehet egyszer, akár közeljövőben eladom, szóval magam miatt és eladás miatt is figyelek apróságokra, összhangra, mert ez mind komfort és értéknövelő, én pontosan tudom hogy nézett ki a lakás amikor vettem, pontosan tudom hogy néz ki most, azt is tudom mit ér és milyen velejárója van konvektoros fűtésnek, klasszisokkal jobb komfort érzet a klíma, nulla cső, nulla engedély, nulla kémény, nulla baromság, _olcsóbb_ vele fűteni, _melegebb_ van, összes szomszéd panaszkodik fűt-fűt de nincs meleg, egyik volt benn, majdnem elsírta magát milyen meleg van ( : ugyanakkora lakásban egy nagy konvektor és fürdőben egy kicsi, nálam egy klíma, nem véletlen kértem h tarifát is, jó játék volt, de most már lehet neki tolni, és ha véletlen megdöglik a daikin amíg cserélik/javítják fűtök elektromos radiátorral, amit bármikor meg tudok venni, akár csak egy olcsó olaj radit, nálam az a b terv, nem egy már 10 éve is korszerűtlen konvektoros fűtés ami elrondítja a lakást -
Chaser
legenda
ha orosz rulett lenne, nem használnák egyre több helyen fő fűtésként, ezen az alapon a csodás konvektor is bármikor tönkre mehet, ha régi akkor alkatrészt sem lehet hozzá kapni, sőt, egy 500e-s kazán is bármikor tönkre mehet, bármi tönkre mehet, ha napokon át nincs villany az már a 3. vh előjele, szóval kb mindegy ( : - és semmilyen mai kazán sem üzemelne - ha meg van, új fajta 1,5-2kw-os elektromos radi 30-40nm-es lakásnál megoldja, h ne fagyjanak meg az ott lakók, ha esetleg meghibásodik a klíma és nem 1-2 nap alatt oldják meg, nyilván ez miatt olyat érdemes keresni aminek gyors a szervize és alapjáraton sem harsog a net problémákkal tőle, ezt kb bármelyik fuji, daikin, toshiba, pana, mitsu tudja
szerk: ismételni lehet nem szereted magad, de az emlékező képességeddel bajok vannak
egyszer már eljátszottuk a bélelés kérdését, egyértelműen megmondtam, azóta kiderült, hogy bélelet a kémény, plusz azóta az is kiderült, enyém a legjobb kémény a szinten ( :, én ennek ellenére kidobtam az egész gázt, ugyanúgy kéményes konvektort tehettem volna a kályha helyére
úgy rémlik, lakásom nem gondolati alapú, a klímám sem, és az eddigi gyakorlat sem vele, és mondtam hiába személyeskedsz, jobban nem fogsz érvelni tőle
b tervnek jó, ha szereti valaki kazánháznak nézni a lakását, ha nem szereti akkor már nem annyira jó, más egy komplett cirkós fűtés rendszer falban vezetett csövekkel, azt nyilván nem bántaná senki -
tibibi
őstag
Azt nem tudom,de jelenleg 19 fok van bent, tehát megállapíthatjuk,hogy -14 ben már nem elég a két klíma nálam
Sajnos amúgy is be kell gyújtsam a kazánt ,mert belefagy a csövekbe a víz .A kazánházba is csak 0 fok van.
(#20171) Pavti Onnan tuti nem fogja hűteni a hálószobát, talán a nappali végébe lenne érdemes rakni..
-
windy
tag
De. Ha helyesen van méretezve, akkor a felfűtés/lehűtés időszakától eltekintve az inverteres berendezések részteljesítményen működnek és tartják a beállított hőfokot. Ha túl van méretezve, akkor sokszor ki-be kapcsol, mivel nem tud annyira leszabályozni (visszavenni a kompresszor fordulatát), amennyire szükséges lenne, ha meg alul van méretezve, akkor sokszor megy az optimálisnál magasabb fordulaton.
-
Chaser
legenda
Az is egy megoldas lehet, de ha nem hozzaferheto lehetnek gondok, pl sok por, viz, idovel eltomodnek a lyukak, gondolom lecsapodo vizben nincs vizko, akkor azzal nem kell szamolni
Szerk: Lauda csaladi haznal oke, tarsas haznal nem, amit vettem pl belul voltak az orak, kabelek falban haz kivuli teruleten, ott max akkor mukodik ha megkeresi a bekotest, az meg melo am, esetemben szomszedokat is meg kellett volna kerniuk h engedjek oket tesztelni ha az enyemet meg akarjak keresni, regelt villanyasz bacsi eleg szepen kiveste a falat mire meglett melyik az en bejovom, ami raadasul kozos volt az egyetlen kozos szomszedommal
Ha ora kivul van levesz par perc alatt es kesz, raadasul szem elott van, machinalas eselye kb zero, benti/nem lathato oraval meg azt csinalnak amit akarnak, a digiteket is meg lehet csapolni, regelt villanyasz bacsi meselt jokat, ujgazdagok eleg surun kerik fel pl a kinti medencejuk futesenek olcsositasara ( : de ismert emberek is, meg jarda futes, akar komplett haz, vicc, o persze nem vallalja, de biztos van aki igen
Ha elmu vezetosegben lennek en is csak lathato/hozzaferheto helyre engednek merohelyeket kialakitani -
tibibi
őstag
A villanyóra a szolgáltató tulajdona már csak úgy telepítenek ha megközelíthető közterületről .Ha Te nem engeded be az ingatlanodra akkor vissza megy rendőrséggel és simán bemennek. Ahhoz viszont ,hogy a bezárt ingatlanba behatolhasson házkutatási parancs kell.Hogy az ingatlan területére bemehessen arra a vezetékjog ad lehetőséget amit a beleegyezésed nélkül is simán bejegyez a földhivatal.Mivel irgalmatlan költség lenne az összes régi villanyórát közterület felé ( telekhatárra) áthelyezni.
Én max. annyit tudtam intézni egy ismerős szerelő segítségével,hogy ha lebontom a terasz beépítést akkor berakja a régi szekrénybe az órát. Egyébként csak telekhatár, szabványos szekrénybe plusz 600m földkábel a házig cirka 400k -
Chaser
legenda
Jah, ha felboncolnam a belterit ( :
Szerk:
a2d2 csunya lenne ha idoszakosan menne a futes, plane ha napi 8 oraban...Meg bojlernel is csunya, aki sokat pancsizik nem.feltetlen jo, kmeti lakasban mindig volt, nem is tudtam h idoszakos, pesti faluban kemenyen betartjak ahogy hallottam
Teaway nalam is feher lesz, v parafa tapetas, de most felujitok, hadd ne mondjam melyik testreszem akar itt vesegetni a kovetkezo 10 evben barmit is ( : most meg siman lehet mokolni, kartonozva van a fal, szerencsere ugy adta a lap h egy par cebtis csik kimaradt fuggoben, siman mehet oda mbcu kabel, v akar csoves is, vestem en itt mar eleget ( :
-
a2d2
addikt
Nem az a lényege ennek a H tarifának hogy csak időszakosan kapcsol be amikor túltermelés van?
Azaz nem mindegy a szolgáltatónak hogy mit kötsz rá? Azt hittem lehet bármit rákötni aminél nem gond ha szakaszos üzemű (légkondi, bojler, mélyhűtő, ...).Azt nem tudjátok hogy HMKE mellé is kérhető ilyen H-s villanyóra?
Vagy úgy már nem annyira éri meg a dolog mert amit a nap közbeni napelem termelés mellett el tud használni a ház azt úgyis elhasználja onnan ezért talán felesleges a nap többi részéért a H-s órát bevezetni? -
Chaser
legenda
Ezzel en tisztaban vagyok, ezert is evidens h ok kotik be fixen, tibben mondtak is h naluk ugy volt, bojler esetemben nem olcsobb, a kert vezereltet stornoztam, klima ora lett belole, 40%-kal olcsobb mindketto, de a klima klasszisokkal tobbet mukodik, 4-6 honap folyamatos, bojler 2-3 naponta 2-4 ora, es 60e lett volna meg egy merohelykialakitas, 5 ev mulva se hozna vissza az arat, de hoszivattyus bojlerek lehet lesznek addigra ertelmes aron, jo is h szoba jott, a kiepitest megcsinaljuk a h betaptol, most meg lehet ott mokolni, de ha el kezdek glettelni mar senki sehova ( :
-
Chaser
legenda
minkfelénk' anno azt is démásztól kötötték, mondjuk nem most volt ( :
lényeg a lényeg, akitől eddig hallottam elmű kötötte be fixen, ügyintéző nekem is ezt mondta, azt is mondták erre páran típus alapján ők határozzák meg az áramfelvételt és úgy adják a megszakítót. esetemben ez sem volt igaz, nekem kellett megmondani mennyit kérek
de a lényeg...minden bürokrácia elintézve, hw-ek készenlétben, már csak egy kötés van hátra ( : -
Chaser
legenda
Elektromos radikkal is be lehet futeni lakast, csak nem mindegy milyen teljesitnenyuek, hol vannak, az uj fjta elektromos radik ua. tudjak mint egy kozponti futes, teljesen hangtalanul, bekerulesi ktsguk viszonylag kicsi, uzemeltetni viszont joval dragabb oket
Ha nem szamitana a penz - rezsi - es olyan lenne a lakas elrendezese es a haz elektromos halozata azt valasztottam volna, mindent merlegelve viszont esetemben klima maradt es nem is bantam meg es radasul huteni is tud ( : bar arra kevesebb szukseg lesz -
Chaser
legenda
Ooo...es egesz pontosan melyiket?
Gyartanak ok sok klimat ahogy a tobbiek is, pontos tipus kell, neted van, gyartoi oldal es manual, ott minden kinn van
Meglepne ha mai mitsu, daikin, pana, toshiba nem tudna a scop4-et, de nincs kizarvaSzerk: a2d2
Senki nem fogja neked garantalni melyik mennyit megy, 10 ev mulva mar mindketto erosen elavult lesz
Gyari megadott adat egy dolog, gyakorlat mas, ha nincs vkinek pontosan az a tipus amit nezel nem fog tudni valaszolni, daikin tobbunknek van
Amit hallottam whirlpool klima szervizrol h legalja
En pl egy greet neztem ami papriron jonak tunt, aztan ytn talaltam rola videot ott panaszkodtak a hangjara es a gyari wifire, aztan valaki ott is megerositette erdekes hangja van, ki is lottem
Ha kiserletezni akarsz te penzed, lehet be fog jonni, amennyiben nem tanulopenz, tartossagot meg csak az ido donti el, ez a daikin is lehet megy 10 evet, masnal 3at se, megint masnal meg 5-ot -
Zeki
nagyúr
A levegő mindig áramlik. De ahhoz hogy egyik szobából úgy melegíts fel egy másikat, hogy közvetlen nem arra fújod a meleget, vagy úgy lehet, hogy az áramlást meggyorsítod a túlfűtéssel, vagy a másik szoba már jóformán passzív házas szoba.
Nálunk hiába volt szemben az egyik szobával a klíma, nem volt elég széles az ajtó, északi fekvésű, nagy ablakos szoba volt, cseszte felmelegíteni. Bementél és fáztál. A nappaliban meg baba jó idő volt. Igaz, onnan még másfele is ment némi meleg. Így nálunk hiába volt 2 klíma is, nem szívattuk magunkat, és inkább a kondenzációs kazán lett beindítva. 3 gyerek mellett a mindenhol egyenletesen kellemes hőmérséklet mellett voltunk.
Szóval sok mindentől függ, mennyire működik az az 1 szobából melegítek 2 szobát dolog. -
Zeki
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
Jaja, áramlik. A kérdés a szigeteltség, mert ha gyenge, akkor hiába áramlik, a szomszéd szoba falain meg ablakán keresztül úgy szivárog be a hideg, hogy az áramlás ezzel nem tud mit kezdeni... miközben a fő szobában meg jó meleg lesz.
Azért mondják, hogy ha két szobát akarsz fűteni 1 klímával, ajtóval szemben próbáld feltenni, hogy átfújjon.A hideg jobban átmegy lent, a meleg kevésbé akar.
-
Male
nagyúr
Arra céloz szerintem, hogy a hatásfok több ponton is meghatározható. Pl hogy csak azt nézik, hogy a gáz tartalmaz X MJ energiát, és abból Y MJ hőenergiát állít elő a konvektor belül a gáz elégetésével... de ez után még jön veszteség hogy a hő jelentős része kimegy a szabadba a parapeten/kéményen keresztül, ezt is figyelembe véve már alacsonyabb a hatásfok. Viszont a kéménynél egy része ennek a veszteségnek "visszajön", mert az még fűti a házat, lead valamennyi hőt a füst, mielőtt kilép a kémény végén, és ezt is figyelembe lehet venni a hatásfoknál.
Kérdéses, hogy a konvektornál a gyárilag megadott hatásfok melyik ponton értendő. -
Chaser
legenda
Melyikrol? Ami papirra van irva vagy ami a gyakorlatban van? Itt komplett rendszert nezunk, furdoszobai kemenyes kis melegito kezdodo hidegben befutotte az egesz lakast, a parapetes 4* akkora nem, eleg sokat eltem konvektoros lakasban, pocsek megoldas, parapettel megfejelve plane
TeeJay az meg a masik mikor elzarod max fel ora es kihul a szoba, ahogy mondod nyomorult nagy hohid, amit fut nagy resze repul az utcara, mikor nem fut berantja a hideget, kemenyesnel legalabb a cso is fut es ha nem uzemel a keszulek nem huzza be a hideget legalabbis kevesebbet, , de aki akarja hasznalja, ezek mellett a pattogo hangjat utaltam, meg h teljesen kiszaritja a levegot telen, klima legalabb nyaron csinalja ezt de akkor pont jo
-
Male
nagyúr
Akkor összehasonlítás 2017.01.08 - 2017.02.08 ( tehát a leghidegebb hónap a múlt télről, amikor nyilván a légkondi hatásfoka a legrosszabb volt ), Fuji LTCA 21 fok vs. konvektor 21 fok, két szomszédos lakás:
342,4 kWh -> H-val 8060 Ft, nappalival 12925 Ft vs. 20.000+ Ft. Az eltérés a két lakás között, hogy neki szigetelt volt a padló felől a lakása (földszint pincével alatta), nekem meg műanyag ablakaim vannak és 2nm le van szigetelve az erkélynél. -
Chaser
legenda
Pont a kemenyes a jobb, legalabb fut a cso mig a kemenyhez er, erkelyen parapetesnel jo ido volt kinn ( :
A gazkeszulekekre hulye eloirasok vannak, feltetelek, klimat meg oda rakpd ahova akatod, ertelmes konvektor nem 50e-s kategoria, dragan szerelik, ugyanugy evente takarittatni illik, akinek van meghagyja az oke, de ilyenbe invesztalni semmi ertelme -
pjen
félisten
Nekem sosem volt konvektorom,de sokáig laktam olyan utcában ahol a házak az utca fronton vannak,ablak alatt a konvektor rács.Mindíg irigyeltem őket,mert nekik havat lapátolni nem nagyon kellett,jó nagy területen.Persze lehet a kéményen is kimegy a meleg,csak nem olyan feltűnő.
Lauda:lehet én értem félre,de szerintem a hatásfok azt jelenti,hogy egységnyi gázból mennyi hő lesz.Az ,hogy ebből mennyi megy ki a rácson,egy másik kérdés.(szerintem).
-
Chaser
legenda
elég sokáig éltem konvektroso lakásban, a rossz hatásfoka annyira nem pletyka, talán a legganébb a fűtési megoldások közül, nagy részét a külső környezetnek adja le, fizettem én 30-40e-t fsz-i lakásban úgy, hogy benn nem volt meleg mikor kinn -10 fok alatt volt, az igaz h szigetelve nem volt, de nem győzték a konvektorok, arról nem beszélve közelükben bődületes meleg van, távolabb meg alig érezni, még h tarifa nélkül is olcsóbb a klíma, osztán' nem kell hallgatni ahogy pattog a konvektor, max a levegő bbeáramlását, de inkább az mint a konvektor, és abból biztos nem elég egy kisebb lakásba se ha szeparált
Denyiro sztem multit felejtsd el, ha két klíma akkor 2x mono, én is gondolkoztam multiban de szaki lebeszélt róla, jogosan
ha direkt fűtésre tervezett klíma kell az drágább, 300-tól felfeleé, de kb minden értelmes minőségibb klíma alkalmas rá, mondjuk 200-tól felfele ha minőségit akarsz
én napokban találom ki mit kérjek végre ( : toshiba ras, v gondolkodtam drágább fűtésre optimalizált fujin, de az majdnem 2x annyiba kerül -
kmarci25
veterán
Ha már annyit írtatok erről, kikérem a véleményeteket. A lakásunk nappali/konyhájáról van szó, nagyjából 35 nm alapterületű, normál belmagasságú. Szerintem tervezési hiba, és nagyobb átalakítás nélkül nem orvosolható, hogy ebben a szobában csak egy radiátor van, az is az ablak alatt a szoba egyik végében, a lakás pedig földszinti, így alulról sem kapja a meleget. (Annyi azért, hogy mélygarázs van alattunk, tehát nem teljesen hideg.) Az egy radiátor nyilván kevés, tavaly télen pörgetni kellett a fűtést, most viszont beszereltettük a klímát, és azzal tervezek rásegíteni, ha nagyon kell. Eddig úgy állítottam be a termosztátot, hogy hétköznap napközben 18 fok (senki nincs otthon), délután fél ötkor elkezdett fűteni 21-re (kb. 6-ra érünk haza), ezt tartotta este fél 11-ig, utána megint 18. Reggel egy kicsit ráengedtem fél 6-tól 6-ig ment megint. (6-kor kelünk, fél 7 tájban indulunk el.) A 21 fok lehet, hogy kevésnek tűnik, de nekünk ez kellemes télen, ennél nem kell melegebb általában. A klímát is arra tervezem, hogy ha pl. hétvégén nem vagyunk otthon, akkor vasárnap hiába járatom 2-3 órát a fűtést, nem melegszenek át a "tereptárgyak" és hideg van, ilyenkor jól jön egy plusz hőforrás.
Szóval szerintetek ez így reális, vagy van ennél jobb/gazdaságosabb/komfortosabb módszer is? -
-
TeeJay
félisten
viszont akkor nem értem a BKK buszokon a nyári melegben miért áll le örökké a klíma amikor pont a legnagyobb a forróság?
ugye ott a busz tetején van 2 klíma (egy a csukló előtt egy meg utána) van menetszél is mégis túlmelegszik és leáll mert már nem tud több hőt elvonni az utastérből és a tetőn lévő kültérin leadni
szóval valós is lehet az hogy negyven x fok felett leáll a klíma és napon a 38-40fokos melegben is lehet egy busz tetején 46foktól több (gondolom azok nem is bírják 46fokig) és hiába van ventilátor meg menetszél, süti a nap is aztán game overviszont ha fűtésről van szó nem értem ha bent 30-32fokra lehet állítani fűtésnél a beltérit de kint meg 20fok van a klíma meg leírás alapján 18fokig tud fűteni az miért van
nem úgy fűt a klíma hogy megfordítja a gáz irányát és bent hőt ad le amit kintről felvesz a környezetéből?
tehát ha kint 0fok van de a klíma -10-et csinál akkor melegebb van kint mint a hőcserélőn és ezért bent tud meleget csinálni
ha viszont kint 20fok van akkor elvileg még jobban tudna fűteni mivel jó sok hőt tud felvenni kintrőlhűtésnél meg pont fordítva van
ott kint fűt és a meleget adja le a környezetének hogy bent a gáz hideg legyen
így ha kint túl meleg van nem tud több hőt leadni már és bent sem tud hideget varázsolninyílván csak átmeneti az a pár hét ősszel és tavasszal amikor este kint 18-20fok van de bent pl kisbaba van és fűtenének 26fokra a klímával
ezért kérdeztem vajon mi történik ilyenkor ha kint magasabb hőmérséklet van mint ami a klíma lapján írtak fűtési tartománynak -
Chaser
legenda
erre azt mondom "h" tarifa aki spórolni akar, van egy bekerülési ktsg-e, 60-80e ft, az viszont akár első idénynél vissza is térülhet, nappali zónának 60%-ába kerül fűtési idényben és ha bedöglik a csoda klíma a következőnél azt is lehet használni vele
olyan számoknál amikor már több mint 2x árról beszélünk, nem érdemes azt számolgatni mikor térül meg, mert nem fog, annyival nem tud jobb lenni a hatásfoka, ahhoz scop 8 kellene h érdemben erről lehetne beszélni, 3 éven belüli megtérülés, mert ha utána bedöglik és minden bedögölhet, még a scop 8 se ment meg fél milla buktától ( : de olyan nincs is
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest