- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Mennyire akar vele fűteni? Átmeneti időszakban vagy egész télen?
Ezt azért pontosítsátok le vele mert nagyon nem mindegy
Fűteni tud az alap gép meg a ComfortX is de ha komoly fűtés kell akkor Amber Royal.
Bár akkor már Midea Oasis Plus vagy ami egyezik vele a Fisher Nordic jobb választás.
Öcsémék telepítik, és egyik figurának volt már egy Amber Royal, mellé lett másik szobába egy Fisher Nordic és utóbbi sokkal halkabb, jobban leszabályoz és komfortosabb is. -
falabu88
aktív tag
Mivel hűtés a lényeg, Daikin Sensira, talán még ki is jön a keretből. Fűtés kiegészítésnek is jó. Ha nem kell fűteni vele állandóan akkor fölösleges csepptálca fűtés stb. És a Sensira biztos szépen le tud szabályozni. A midea nem tudom milyen ezen a téren.
Kíváncsi leszek az Arctic mennyire lesz on-off hűtésben pl. -
fanci
tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Nem értek a klímákhoz de a válaszaitokbol azt szűröm le hogy jobban járok ha ugyan azért a pénzért egy kisebb tudású, rosszabb seer, scop értékekkel bíró japán klímát veszek mint egy (papíron) jobb mutatókkal bíró kínait. Sajnos az álltalam felsorolt klímákról nem sok véleményt írtatok.
Egy helyi klímás cég most akciós áron, 300000 forintért ajánlott 2,7 és 3,5kw Midea all easy pro klímákat szereléssel együtt. Van esetleg valami tapasztalat, vélemény, ezekről a klímákról? -
TeeJay
félisten
Akkor előtte döntsd el fogsz-e vele fűteni mert csak hűtés miatt baromi nagy pénzkidobás felrakni olyan klímát amiben dupla soros kondenzátor van meg karter fűtés mivel azok fűtésre vannak tervezve, nyáron hűtés közben overkill lesz a teljesítményük.
Hűtésre Daikin FTXF25C vagy 35C vagy az új széria D végű
Halk, baromi hatékony és megbízható. Alap fűtést is tud úgy -10 fokig nem lesz vele gondod maximum leolvasztásban butácska de nem fűtésre terveztékHa mégis fűtenél és kell a bika gép akkor egyrészt jóval drágább lesz
másrészt Fisher Nordic = Midea Oasis Plus érdemes elgondolkodni rajta
A Gree ComfortX főleg az új kis kültéri egységes tele van szopással, nem akar fűteni rendesen és amúgy is hangos klíma még minimum módban is. Tudom mert apámnak meg öcsémnek CX van nekem meg FTXF35A Sensira és az én klímám halk az övék nem -
fanci
tag
Sziasztok!
Korábban kértem már tanácsot klíma vásárlás ügyben de az sajnos egy betegség miatt meghiusult, most újra nekifutok. Egy 25m2 - es szobát szeretnénk hűteni, fűtésre nemigen lenne használva ennek ellenére karter és csepptálca fűtés nélküli modellt nem szeretnék felrakatni, ki tudja mit hoz a jövő. Itt jönne az első kérdés. A 2,7-3,5 kw közti modellek árában nincs nagy különbség (persze azonos tipuson belül). Érdemes a nagyobb teljesítményű modellt választani? Gondolom az hamarabb lehűtené a szobát. De nem lenne e pl lényegesen zajosabb?
A költségvetés elég kicsi, szeretném 300 környékén megúszni így igazából csak a kínai márkák jönnek szóba. Nekem a Gree és a Midea a leg szimpatikusabb. Kigyüjtöttem néhány modellt, hálás lennék ha tudnátok segíteni a választásban és ajánlanátok egy-két modellt az alábbiakból, nekem valamiért a Midea a szimpatikusabb.
1:Gree pulse
2:Gree comfort x
3:Gree amber
4:Midea xtreme save
5:Midea xtreme save pro
6:Midea all easy pro -
BusinessGuy
őstag
Sziasztok!
Ismét klímabeszerzés elött állok de nem tudom változott-e a piac a márkák megbízhatóság stb az elmúlt években... Egy 19 négyzetméteres kicsi lakótelepi szobába tenném, de tanácstalan vagyok több márka között is. 250-300k forintból szeretném megúszni beszereléssel együtt, erre vannak is reális opciók 2.5 és 3.5kw klímák között. Lehet a 3.5 túl nagy de az árkülönbségek minimálisak a kinézett márkák 2.5-3.5kw variánsai között így lehet a 3.5 célravezetőbb. Ami még fontos hogy a garancia feltétele évi 1 karbantartás legyen, nekem totál felesleg a 2 kötelező, a klímát május magasságában bekapcsolom és szeptemberben ki, a nagyszobát jelenleg egy 3.5-ös LG hűti évi 1 karbantartással és így is még kimosással (nem a szokásos behabozós kamu klíma pucolással)is alig került elő belöle retek... Amúgy elégedett vagyok részben az Lg-vel (PC12SQ) nem zabál, halk, gyorsan hűt. Viszont van egy hibája, az oldalirányú légterelői egy fillért nem érnek ez a klíma kb képtelen a levegőt oldalra fújni csak baromi minimálisan hiába állítja oldalra az ember a lamellákat, így hosszúkás szobában míg a szoba egyik fele 22 fok és a klíma leáll addig a szoba másik fele 24 fok még keringetéssel is,ventilátorral kellett szétküldeni a hideget...De ez most mellékes.Egy szó mint száz a kis szobába keresek egy megbízható olcsó 250-300k beszerrel megoldást wifi vezérléssel 1 kötelező karbantartással évente. Sajnos így a Gree kiesett bekik évi 2 karb kell....Amiket néztem, Fisher, Midea, Whirlpool. Ebböl a trióból melyiket vennétek? A fogyasztás nem elhanyagolható szempont azért, a Whirlpool A+++ 8.5 SEER-el a Midea A++ 7-el míg a Fisher a leggyengébb 6.1-el viszont régebben a Fishert ajánlották mindenhol a szervízháttere miatt míg a Whirlpool-t nagyon nem, ez nem tudom változott-e. Szóval melyiket kéne vennem a trióból avagy van-e a feltételeknek megfelelő egyéb márka?
Köszönöm a segítséget.
-
feco70
senior tag
válasz
Elektrosokk #53795 üzenetére
A Midea kell szólni, rápirítanak és kifognak menni
-
Nagya21
addikt
válasz
Elektrosokk #53795 üzenetére
Jelzed a midea.hu, hogy a garanciális szerelő nem reagál a problémádra.
Sztem keresnek neked másik garis szerelőt.
A Gree-nél ez az eljárás, irják a honlapjukon.
Üdv Nagya -
Elektrosokk
veterán
Sziasztok.
3 éve vásároltunk és beszereltettünk egy klíma készüléket.
Ajánlások alapjána Budaklímát keresük fel, Ők a Pesti klímától küldtek egy szakembert felmérni akivel mindenben meg is állapodtunk.A típus amit választottunk egy Midea ultimate comfort 5 év garanciával.
A klímát felszerelték, bár voltak fura helyzetek, ennek beltérinek a fedlapját ki lehet támasztani, ezt a szerelő nem tette meg, és amíg szerelték az alatt vagy 10 alkalommal csapodott a fedlap a készülékre. Elég hangos volt, de úgy voltam vele hogy Ők a szakemberek.A beltéri nem lett pontosan a falhoz illesztve, szemből a bal oldala felé elemelkedik a faltól derékszögben. Ezt jeleztem a Pesti klímának. Udvariasan írtam emailt, és küldtem nekik nagy felbontásban képeket róla. Megkérdeztem hogy ezt lehet e korrigálni stb vagy hogy normális e, de válaszra sem méltattak. Pedig inkább információt kértem.
2021 nyár végén elkezdett csepegni a beltériből a kondenzviz, 2 helyen le a falon, csak csepegni, a csövön ugyanúgy távozott a nagy része. Ekkor a készüléket leállítottuk.
Amikor keresett a Pesti klíma az aktuális karbantartás miatt akkor jeleztem feléjük a problémát, jött egy munkatársuk és megvizsgálta. Azt mondta hogy ezzel Ő nem tud mit kezdeni, küldenek egy szerelőt, megbeszéltük vele hogy feburárban jönni fognak.
Mivel nem keresett senki Februárban ezért felhívtam Márciusban a Pesti klímát, elmondtam hogy mi a probléma, egy Hölgy vette fel aki kérte hogy írjam meg a címet nevet stb és keresni fognak.Mivel nem töertént semmi, újra felhívtam a Pesti klímát, nem vagyok benne biztos hogy ugyanaz a Hölgy volt e a telefon másik végén, de semmit nem tudott, ezért újra elmondtam hogy mi a probléma és azt mondta hogy vissza fognak hívni másnap.
Szerintetek mit lehet ilyen helyzetben tenni ? Meddig érdemes rájuk várni ?
A klímát imádjuk egyébként, de az nem jó hogy csöpög belőle a víz a falra... kicsit csalódott vagyok a cégben. -
TeeJay
félisten
válasz
Rivaul #53707 üzenetére
Comfort X van apámnak meg öcsémnek is, hangja azért lesz ha kint hideg van és fűteni kell.
Az meg hogy téliesítve van egy tálcafűtés semmi több
Ha fűtésre tervezett klímát akarsz azok dupla méretű kondenzátorral vannak szerelve, több hűtőközeg van bennük, azok tudnak valamit
Midea Oasis, Fisher Nordic, Gree Amber Royal és a többi sok jó fűtésre való klíma -
válasz
nagy.geri90 #53677 üzenetére
Nem nagy az igénybevétel annyira, mert 0-24be érdemes járatni, hogy pl ne menjen 25°fölé. Az ami neki 25°, az a ti magasságátokban azzal a páratartalommal 23-24-nek érződik.
Hány helyiség? Gree Pulse-tól felfele nézelődnék, de ha belefér Fujitsu/Mitsubishi/Panasonic/Daikin, akkor azokban kicsit nagyobb bizodalmam van (finomabb szabályzás, halkabb kültéri meg sokszor a betéri is, esetleg jobb app, stb).Inkább azt figyelném hogy eléggé vissza tudjon szabályozni, és az lehet még szempont hogy tartalék fűtésként akarjátok-e használni. Ha nagyot veszel, nem tud eléggé leszabályozni és hangos lesz kint és bent is.
Én a házba fűtésre optimalizált Panát lőttem (ha valami gond van a kazánnal/gázzal), és most melléképületbe Gree Pulse ill Comfort X, Midea Misson ill XtremeSaver, C&H Arctic és Pana TZ széria volt versenyben, végül utóbbira esett a választás (zaj kül és beltéri, app, nincs 0°alatt folyamatos csepptálcafűtés, normális anyagminőség miatt).
Nekem a ház 75m^2, a 3,5-es Pana simán halkan hűtötte (25°on tartotta), és messze nem ment maxon még kánikulában sem - igaz, korrekt a szigetelés, de anélkül 29°is is felment korábban a hőmérséklet hogy párom otthon volt a kicsivel egésznap. A fűtés melege már nem terjeszkedik annyira jól mint a hideg, ha a fűtés is felmerült, ha pl távhős lenne a kecó. -
mjani1172
addikt
válasz
bajnokpityu #53663 üzenetére
A szomszéd midea klímája már megy, a 2 kültéri hangja korrekt, nem zavaró.
A syen-t talán pénteken rakják fel, kíváncsi leszek. -
TeeJay
félisten
válasz
Polllen #53641 üzenetére
Hétfőn Eger mellett voltam, öcsém és kollégája fűtésre pakol fel klímákat falvakban.
Fisher Nordic-ot raktak ami belül Midea Oasis
Meglepően halk volt fűtés mudban is a kültéri, nem kerregett és tulajnak a fél hegyoldal napelem táblával van tele profi mérője van fogyasztásra aztán 3 hete egy Gree Amber Royal-t raktak neki öcsémék, ez jobban tetszett neki. Hangban és leszabályzásban is. Illetve mondta hogy kültéri ventilátor is sokkal csendesebb a Fisher Nordic-ban.Én 2. Daikin FTXF35 Sensira-t vettem magamnak csak én sosem fogok fűteni vele panel lakásban távhő mellett
-
Polllen
félisten
válasz
bajnokpityu #53657 üzenetére
Azt hittem már megvan.
Nincs tapasztalatom egyikkel sem, uh igazán prekoncepcióm sincs. Maximum amit itt olvastam.
Illetve megnéztem az adatlapjuk, az alapján a Midea tűnik jobbnak, de hangosabb is:
Midea XtremeSave [link]
Beltéri zajszint
56 dB(A)
Kültéri zajszint
62 dB(A)Gree Comfort X [link]
Beltéri zajszint
42/38/35/32/29/27/25 dB(A)
Kültéri zajszint
52 dB(A)Árban 20k a különbség ott, ahol én néztem, meg persze a karbantartások száma...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Polllen #53656 üzenetére
Az xtremesaver 3.5 beltéri konkrétan csondesebb papíron, mint bármely gree, kültéri minimálisan hangosabb. Hatásfoka is jo. Nekem van fujitsum 2,egy pana, egy syen. Midea pénteken jön. Egy ismerős van, akinek van hasonló aru gree és midea ja, ő egyértelműen a mideat ajánlotta. Mivel sokkal olcsóbb, papíron jobb, és évi egy szervizzel el 5 év gari, én belevagok. Aztán ha szar, majd megirom...
De nagyrészt elégedett mideassal találkoztam.
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Elektromos radiátort szeretnék kiváltani egy helyiségben, ~35m2, ha a fűtés fő szempont, a többi csak extra, akkor a lenti háromból melyiket érdemesebb megvenni?
Adott keretből ezek jönnének ki beszereléssel:
- Daikin FTXF35C / RXF35C Sensira
- Midea MGP2X-12-ME-SP Xtreme Save Pro
- Gree GWH12ACC Comfort XA Daikin tetszene a legjobban a megbízhatósága miatt, de erre azt mondták a boltban, hogy a hidegebb telek alatt érdemes figyelni a jegesedésre, mert nem a fűtés a fő profilja. Szóval lehet, hogy nem mindig tudom használni. Alapvetően ez nem lenne baj, mert a radiátorokat értelemszerűen nem szedem le, de az már macera, ha folyamatosan figyelni kell rá, nem csak használni. (És itt nem az évi mondjuk 1-2 szervizre gondolok.)
-
Jenne
őstag
Szia!
Nálam is hasonló volt a helyzet. A haldokló 13 éves régi Midea klímánkat cseréltetjük most szombaton. Rejtetten van elvezetve a csövezés, azaz a beltéri egységtől kezdve a szobában végig a szekrénysor mögött megy el a kábelcsatorna ki az erkélyre, nem is látni semmit. Ezért gondoltam, hogy talán nem kellene bontani/kiszedni a régi csövezést és megfelelne a régebbi csövezés. Átmérő mértek azonosak az új klíma csöveivel és nálam is még az R410-es gázzal van töltve a régi klíma. Négy klímás adott ajánlatot, ebből három új csövezést vállalt csak, mondván - és talán igazuk is lehet -, hogy a telepítésre hogy vállaljanak úgy teljes garanciát, ha a régi csövezéssel telepítik az új klímát? Csak egy klímás mondta (jó nevű országos cég egyébként), hogy maradhat a régi csövezés, de azt az új klíma telepítése előtt ki kell mosniuk/takarítaniuk. Valami ipari technológiáról beszélt, majd utána kiszárítani nitrogénes (?) gázzal. (remélem jól mondom, mert nem értek ehhez) Na ennek viszont van plusz költsége, 35 ezer + ÁFA!!!
Ez a klímás cég adta egyébként messze a legmagasabb ár ajánlatot is a négy közül, 86 ezerrel többet (plusz még ehhez a cső áttisztítása) ugyan arra a klímára és csövezés hosszra (9,5 méter) mint akik most szombaton reggel jönnek telepíteni.
Pénteken délután kezdhetjük kipakolni a szekrényeket hogy el tudjuk majd húzni a kábelcsatorna hozzáféréshez. Lesz nagy felfordulás az már biztos. -
bajnokpityu
félisten
Midea xtreme save 3.5 scoop 4.2 toltotomeg 0.65, kulso dba 55,
elodejenel nagyobb a kulteri, es 171e..En ugy vettem eszre, h ok inkabb javulnak.
-
feco70
senior tag
Nekem semmi bajom az LG vel, csak szerintem túl van árazva, amit Kis Tibor akar venni, azon pont kapnék egy Senirat, én inkább azt venném. A klímásom szokta mondani ,hogy nem a legjobb minőségű gépek.
Windy írta: Az Lg minősége az utóbbi években jelentőset zuhant, bár szerintem soha nem a minősége miatt vették az emberek. 15-16 évvel ezelőtt, amikor indult Mo-on a lakossági piac, talán az egyetlen ismert márkanév volt, ami még elérhető árú volt. Akkor még a Hitachi, Daikin, Sanyo,Toshiba, Fuitsu megfizethetetlen volt, így a kínai Midea alternatívája volt az LG. Aztán behozták az ArtCool-okat, akkor azzal kaszáltak, mert másnak nem nagyon volt design klímája. Aztán szépen elkezdődött az LG mélyrepülése. A japán, lényegesen jobb minőségű klímák ára elkezdett csökkenni, megjelent a Samsung, mely szintén koreaiként óriási tért hódított el az LG-től, aztán a kínaiak minősége kezdett feljavulni az LG szintjére, sőt fölé, aztán a kétségbeesett forgalmazó elkövetett egy-két piaci hibát, úgyhogy szépen a legjelentősebb márkából szépen visszacsúszott valahova a futottak még kategóriába. Lecsökkent a termékválasztékuk is, a népszerű modelleik már nem voltak elérhetők. A szerelők nagy része is elpártolt a gyenge minőség, és számos meghibásodás miatt. Míg régebben minden cég forgalmazta az LG-t, addigra mostanra a webáruházakon kívül (amelyek mindent is forgalmaznak) már szinte kuriózum az, aki ténylegesen LG-vel foglalkozik. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
3.5Kw klímát keresek.
Rcool Econic2, Gree Lomo plus, vagy valami Midea van tervben kb 210K árig.
Jó lenne egy halk gépet találni, ami mellett lehet aludni.
Van esetleg tapasztalat ezekkel? -
válasz
arnyjaro #53336 üzenetére
Hehe, érdekes felvetés
.
Mideának pár hónapja van itthon érdemi fűtős gépe. A japánok, amennyire én látom, még mindig ügyesebbek (nem növelik 0⁰ alatt 80-100Wattal a fogyasztást, stb). Picit fentebb is épp ilyenekről volt szó, meg kell nézni az Oasis hogy vizsonyul ezekhez árban, fogyasztásban, -15⁰on teljesítményben (tavalyig messze a Midea volt leggyengébb fűtésben, a Gree és deriváltjai köröket vert rá teljesítménybe/hatékonyságban. 3-4 oldallal korábban látsz fogyasztási diagrammokat, azokat is meglesném...Nem mindegy fő fűtésnél a minimum és a második zajlépcső, a kültéri hangja, a 0⁰ alatti fogyasztás (csepptálcafűtés), leolvasztás (mennyi ideig tart, mennyiszer csinálja, ezalatt mit tesz a beltérivel, stb). Érdekelt az Oasis is, de feladtam, komolytalan dokumentációt és viszontaldókat találtam csak. A hiba nyilván bennem (is) van...
Nálam Pana NZ, Fuji LTCA volt idáig a két ár/teljesítmény bajnok az igényeimre (olcsóbban az C&H Arcticot merném esetleg bevállalni).
-
arnyjaro
tag
Sziasztok!
Családi házba szeretnék 3 db klímát, ez lenne a főfűtés is! Az eddigi szerelőm a Midea klímák felé szeretne terelgetni, mert a többi gyártó állítólag valami EU-s szabály szerint korlátozza a készülékeket. Szerinte így gyenge lesz a fűtés üzemmód. Ez mit jelent a gyakorlatban és tényleg van ilyen korlátozás? Egyébként mivel főfűtéstnek is szeretném, így inkább a japán gyártók felé nézelődnék! -
válasz
Erdmis #53237 üzenetére
Inkább Daikin. Esetleg a Pana TZ35-VKE amit meglesnék mellé mint alternatíva.
Még egy kérdés: Kell a 3,5kW? Ha néha fűtenél is, és oda minél több teljesítmény kell; akkor nem árt, de a fentiek alapján... lehet hogy eleve alig tud majd annyira visszaszabályozni a klímád, amire valóban szükség van.
Nekünk arra, hogy 25⁰-ot tartsa, elég a 3,5kW az egész házra, és a kánikulában is 4-5kWh fogyasztás alapján/nap úgy vélem még messze nem maxon [1,1kW]. Nyilván ha gyorsan sokat akar valaki hűteni, vagy pocsékul szigetelt a ház, kell a kraft.
Anyámnak a br 20m²-es helyiségbe is 3 klímásból 2 3,5est akart felrakniSzerk: Midea wifis appja jelzi hogy upgradeljem az MSmart Home-ra (muteré). A migráció nem sikerült, ha simán telepítem, a Select sercive region-nál Hungary után nem lép tovább
-
Erdmis
tag
Sziasztok,
Közeljövőben szeretnék klímát szereltetni. Az itt is olvasottak alapján Daikin (illetve más Japán) a favorit.
Egy klímástól már kértem be árajánlatot és ő inkább nem erőltette a Daikin-t, mondván túlárazottnak tartja.
Az alábbi típusok közül melyiket ajánlanátok? Jelenleg erre aháromra kaptam szereléssel együtt árat:
- MIDEA MG2X-12-SP XTREME Save
- GREE GWH12ACC-K6DNA1F 3,5 kW COMFORT X
- DAIKIN FTXF35C-RXF35C
Főleg hűtésre lesz használva, de néha kiegészítő fűtésre is kellene.
Wifi fontos. Azt tudom, hogy a Daikin-hez kell külön modul. Ahogy olvastam a Gree alkalmazása elég semmitérő a kommentek alapján. Erről tapasztalat itt valakinek?
Nappaliba lesz felszerelve, ezért a hang nem elsődleges, de azért fontos.
A Gree dizájn szempontjából szebbnek tűnik, de a beltartalom lenne számomra inkább a döntő. Igazából a Gree és a Daikin között vacilálok - ott is inkább a Daikin fele mennék. Kérdés megér-e kb 50.000 különbözetet mindent figyelembe véve...
A Daikin szereléssel, wifi modullal 370k lenne. Ez mennyire jó ajánlat manapság (nem Budapest)?
-
dAnky
aktív tag
válasz
rmihaly #53134 üzenetére
Nagyon koszonom a segitsegedet. Igazabol a lakas 67nm2 es minden szobabol kilehet menni az erkelyre igy emiatt eleg nagy ablakok vannak es delutan totalisan besut a nap. Gondolkodom itt hogy most egx 3.5os klima elbirna e hogy eleg lenne vagy kellene egy 5kwh? A 3.5 ugy jo lenne h az a szoba amit nem hasznalunk az zarva lenne mondjuk akkor mar csak 50nm2 korul kellene hutenie. Ennek orulok h a gyerekre nem lehet artalmas :) amiatt gondoltam a midea brezze valtozatat mert elvileg az picit sem nyomja be a levegot senkire barhova is teszem. Viszont kicsit dragabb mint pl egy fisher klima ami viszont nagyon szep egy antracit szinben
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Klímavásárlás előtt állok, két típus maradt fenn.
Gree Comfort X GWH12ACC-K6DNA1F
Midea Xtreme Save MG2X-12-SPMelyik ajánlanátok a kettő közül, és melyiket miért igen/nem?
Köszönöm!
-
szekra
addikt
Sziasztok! Ismerősömnél felmérték a lakást és egy klímás az alábbi típusokat jelölte meg az ajánlatban, amiből kellene választani. Ez ügyben kérnék segítséget. Olvastam az összefoglalóba, hogy a japán klímát ajánlottak. Az ár nem elsődleges, inkább a minőség a preferált.
2,5 kW
Midea MDV Next NTA1-026B-IU/OU
Midea XTreme-Save MOX102-09HFN8/ MSAGBU-09HRFNX (Wifis)
Midea XTreme Save Pro MOX230-09HFN8/MSAGBU-09HRFN8 (Wifis)
Midea All Easy Pro MOX330-09HFN8/MSEPBU-09HRFN8 (Wifis)
Gree PULSE GWH09 AGA (Wifis)
Gree Comfort X GWH09ACC/ACC (Wifis)
Daikin FTXC25C/RXC25C
Daikin Sensira FTXF25C/RXF25A
Daikin Comfora FTXP25M/RXP25M
Mitsubishi MSZ/MUZ-HR25VF
Fujitsu ASYG09KPCA/AOYG09KPCA
Fujitsu ASYG09KMCC/AOYG09KMCC3,5 kW
Midea MDV Next NTA1-035B-IU/OU
Midea XTreme-Save MOX102-12HFN8/MSAGBU-12HRFNX (Wifis)
Midea XTreme Save Pro MOX230-12HFN8/MSAGBU-12HRFN8 (Wifis)
Midea All Easy Pro MOX330-12HFN8/MSEPBU-12HRFN8 (Wifis)
Gree Pulse GWH12 AGB (Wifis)
Gree Comfort X GWH12QC/ACC (Wifis)
Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF
Daikin FTXC35C/RXC35
Daikin Sensira FTXF35C/RXF35A
Daikin Comfora FTXP35M/RXP35M
Fujitsu ASYG12KPCA/AOYG12KPCA
Fujitsu ASYG12KMCC/AOYG12KMCC -
PROTRON
addikt
Én a sajátommal nem vagyok maximálisan megelégedve(Fuji 12 LTCA, tehát a 3,5kW névleges változat), valszeg más készletből érkezhetett mint a többiek 2,5-es változata, továbbá úgy néz ki túl is méreteztem.
Mások dicsérik a 2,5-öst fűtésre is.
Én első sorban a 23nm nagyszoba teljes fűtésre + többi 17nm temperására(10 fokon tartás) kerestem egységet, azzal a lehetőséggel hogy ha akarok akkor a többi 17nm-en is elérhessem a 18 fokot télen (ezért lett 3,5-ös) és azt hittem jól járok el ha 40% tartalékot hagyok a rendszerben.Nálad nem csak hűtésre kell? Meg amíg a távhő szolgáltató be nem indul akkor átmeneti fűtésre ilyen szeptember magasságában?
Oda szerintem olcsóbb Mitsu-k is elegendőek bőven, ráadásul azok fejlettebbek, ugye a hatékonyságba is beleszól a klímagáz típusa, mármint abba a részbe hogy mekkora venti fordulat kell ugyanazon eredmények elérésére--->zaj, ebben még 410-es van.
Ha a mostani tudásommal álnék neki, akkor biztos hogy Pana nordot vennék a saját fűtésemre akkor is ha várni kell rá, de ahol jobbak az energetikai viszonyok oda Mitsu-t.Szomszéd lakást most újítja fel egy befektető, sajna befektetői szemléletmódot követ.
Így nem tudom milyen lesz amikor majd bekapcsolják fűtésre a Polar-t amit felraktak, egyelőre még a kültéri kondenzvíz elvezetést sem oldották meg, csak ott van a csonk a tálca aljában hogy tutira legyen helye jól belefagyni a jégnek.
Majd jelzek ha bekapcsolják, elvileg 1-2 hét és végeznek a felújítással szal utána már járatni fogják...meg bérbeadni, szal még csak nem is lesz a tulaj itt éjszaka hogy a saját fülén tapasztaljon.
Ha bár közben kifestik, szal lehet előbb bekapcsolják.Apropó másik szomszédnál 2 hónapja felrakták a csak nyári hűtésre szánt Midea klímát pedig mondtam neki hogy átmeneti időszakban fűtésre olcsóbban jönne ki a hasonló energetikájú lakásában a gázkonvektorhoz képest, de amikor jól jött volna nem kapcsolta be.
Azt elfelejtettem megkérdezni tőle hogy áram alatt van-e az egység, viszont feltűnt hogy a kondenzvíz elvezető csövének a vége már be van fagyva, jégcsap lóg belőle.
-
dajani
tag
Sziasztok.
Midea Xtreme Save és a Midea Xtreme Save Pro között mi a különbség? Laikusként nekem nem derült ki, pedig a gyártó honlapján is néztem.
Megéri a felárat a Pro?
Segítséget előre is köszönöm. -
Planner555
csendes tag
Sziasztok.
Ti melyik klímát választanátok? Hűtésre, kiegészítő fűtésre(ezt úgy kell érteni, hogy minden nap, akár a legnagyobb hidegben is bekapcsolhatom egy kicsit). A fő fűtésrendszer egyébként padlófűtés.
Fontos a széles légterelés, melyet ne kézzel kelljen állítgatni.
Ezeket néztem 3,2-3,5 kW:
Midea Xreme Save
Midea Xtreme Save Pro
Midea All Easy Pro
Gree Pulse (tudom, nem fűtésre optimalizált)Konkrétan ezekről a Midea klímákról van valakinek valós, használatból eredő véleménye, tapasztalata? Mert én nem nagyon találtam, főleg az All Easy Pro-ról. Az Xtreme Save Pro megéri a felárat a sima Xtreme Save-hez képest? A Midea tálcafűtése is olyan sokat fogyaszt mint a Gree-é?
Szóval ti melyiket választanátok? -
Scarabe
csendes tag
válasz
PROTRON #52320 üzenetére
Cirkó volt korábban, de ki lett kötve a gáz a felújítás során, béleltetni kellett volna 3 emeletet, át is helyezni stb. Akkor már kicsit (talán) zöldebbre gondoltam ha át kell alakítani, így jött a H+kondi, illetve egy kevés sima A1ről menő fűtőszőnyeg lesz a burkolatban. konfort+másodlagos fűtés gyanánt.
Szerintem a 2.5 körüli elegendő lehet ha elég jó az SCOP4.5-5~, de ha egy 3,5-ös ami szépen le tud szabályozni és nem aranyban mérik a súlyát mert japán, középutat választanám. Biztosan menne egy midea 200e ért is, de nem szeretném megbánni, royal ambert nagyon sokan lehúzták itt pedig szimpatikusak az adatai. Ezért gondoltam inkább kérdezek
Hátha konkrét tapasztalatokkal tudtok nekem segíteni, miért van ugrás a Sensira és a Perfera között ekkora árban itthon. A Pana nordicja is pont ugyanott mozog mint a Perfera ha jóllátom. -
vizimento
senior tag
5kw körüli klímából melyik ajánlott ár/érték arányt szemelőtt tartva? 90%-ban fűtésre lesz használva.
Gree GWH18ACDXF-K6DNA1A Comfort X?
Midea MG2X-18-SP Xtreme Save?
Valami egyéb? -
zsolt008
tag
A klímás nekem Midea extreme save Pro és LG plus comfort klímákat ajánlott többek között, azt mondta a Daikin Semsira ezeknél régebbi, rosszabb fogyasztású.
Megnéztem és a seer , scop tényleg rosszabb a Daikinnál.
Akkor a megbízhatósága, élettartama olyan jó? -
Virág et.
senior tag
Szuper, köszi!
A webes leírásoknál általában 10-15 centi helyet írnak, a beltérik 29-30cm magasak és nyilván nem is nézne ki jól ha teljesen az ajtóra lenne ültetve, ezért én max 5 centit számoltam felülre.De ha ez nem gond, akkor megnyugodtam, hogy nem feltétlenül a Midea lesz a megoldás.
-
Virág et.
senior tag
Ismertek olyan klímát, aminek a beltérijét közel lehet szerelni a mennyezethez? Tetőtéri ajtó felett csak 38cm hely van. Tudom rakjam máshova, de nem én döntök
Elvileg a Midea All Easy Pro fölött elég 50mm, esetleg vannak más típusok is amelyek hasonlóan kis helyigényűek? -
eTrade
tag
válasz
eTrade #50159 üzenetére
Most látom hogy elírtam a Gree klímát: GREE GWH09ACC Comfort X (ez lenne igazából)
Erre a klímára mintha valaki azt írta volna, hogy a csepptálcafűtés 0 fok környékén folyamatosan megy, akkor is ha nincs használatban... ami fogyasztás szempontjából nem optimális.A másik befutó Midea Xtreme Save MG2X-09-SP lenne, amelynek kedvezőbb ára van de állítólag az anyagminősége nem valami jó, ezt is itt olvastam rákeresve a Midea márkára. Pedig specifikáció alapján nekem szintén szimpatikus lenne: SCOP: 4,10 / SEER: 7,4 / 1 W fogyasztás készenléti üzemmódban stb.
-
eTrade
tag
Sziasztok,
Egy 30nm-es lakásba tervezek venni fűtésre optimalizált klímát.
Segítséget szeretnék kérni, hogy 200e forint környékén milyet érdemes venni, mik a tapasztalatok:- Midea Xtreme Save MG2X09
- GREE GWHACC Comfort X
- GREE GWH09YC AMBERElőre is köszönöm a segítséget!
-
windy
tag
válasz
mgoogyi #49692 üzenetére
Én már többször leírtam a Midea gépekkel kapcsolatos tapasztalataimat. Az, hogy 15 évvel ezelőtti gépek működnek, az nem olyan őrületes teljesítmény, pláne, hogy nem tudjuk, hogy milyen körülmények között működtek. Egy átlagos felhasználó évente 2-3 hónapot hűt a klímájával, azt sem folyamatosan, hanem szakaszos üzemben (pláne ha helyesen van méretezve a gép). Ez jelentheti azt is, hogy tízezer üzemóra körül van a készülék, ami egy kompresszoros hűtőkör élettartamának a töredéke. A Mideáknál nem is ezzel volt a legtöbb probléma, egyetlen meghibásodott kompresszorral nem találkoztam, hanem a gyalázatos minőségű műanyagok, amikor a második évben már karbantartáskor pattantak el a beltéri egység műanyag akasztófülei, sárgultak, repedeztek a kaszni részei, dobták le a gépek a terelőlapátot, stb. stb. Ezeket a problémákat tényleg csak teljesen noname gépeknél tapasztaltam, más gyártónál nem.
-
powers
tag
Sziasztok
Ezeket az ajánlatokat kaptam,fűtésre is használnánk, egy 40nm körüli lakásban.melyik lenne a jobb választás? A szakember szerint inkább egy felső-közép kategóriás kínai,mint egy alap japán,úgyhogy most csak azokat másolom ide:Midea XTreme-Save MOX102-12HFN8/MSAGBU-12HRFNX 194.000Ft (wifivel)
(téliesített: mínusz 20 fokig fűtés, beépített csepptálca fűtéssel, 4 irányú légterelés)
Midea XTreme Save Pro MOX230-12HFN8/MSAGBU-12HRFN8 240. 000Ft (wifivel)
(téliesített: mínusz 20 fokig fűtés, beépített csepptálca fűtéssel, 4 irányú légterelés)
Midea All Easy Pro MOX330-12HFN8/MSEPBU-12HRFN8 264.000Ft (wifivel)
(beépített csepptálca fűtéssel, 4 irányú légterelés)Gree Comfort X GWH12QC/ACC 260.000Ft (wifivel)
(téliesített: mínusz 20 fokig fűtés, beépített csepptálca fűtéssel)
Gree Amber Grey (szürke) GWH12YC 280.000Ft (wifivel)
(téliesített: mínusz 22 fokig fűtés, beépített csepptálca fűtéssel)
Gree G-TECH GHW12AEC (4 irányú légterelés) 284.000Ft (wifivel)
(téliesített: mínusz 22 fokig fűtés, beépített csepptálca fűtéssel) -
Sziasztok,
Klíma vásárlás előtt állok...panel, kb 50nm2, 2 szoba, átjárók/közlekedők szabadok.
Nem vagyok gyártó mániás, fontos szempont a csendes működés, hatékonyság, alkalmanként fűtés kiegészítés.Ezeket néztem ki:
- Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF
SEER : 6,2 / SCOP : 4,3 / wifi 30k / 2 év gari
- Panasonic KIT-FZ35-WKE Standard
SEER 6.1 / SCOP 4.1 / wifi 26k / 2 év gari
- Hitachi RAK-35RPE / RAC-35WPE Standard
SEER 7.8 / SCOP 4.9 / wifi 44k / 10 év gari
- Daikin FTXF35C / RXF35C Sensira
SEER 6.2 / SCOP 4.1 / wifi 15k / 3 év gari
- Midea MGP2X-12-SP Xtreme Save Pro
SEER : 8,5 / SCOP : 4,6 / gyári wifi / 5 év gariAmennyiben helyesek az információim, akkor a japán gépekben(nem téliesített modellek: max -15°C) nincs fűtőszál a csepptálcában. Más technológiát alkalmaznak. Amikor bekapcsol az intelligens leolvasztás télen, az akkor hőt termel a kültériben, hogy nem tud lefagyni a csepptálcára a víz amit leolvaszt magáról. A Midea téliesített.
A fenti 5 gépről esetleg van valami tapasztalat, vélemény?
Szeretném megtalálni a lehető legjobbat, mind ár/érték arányban, mind funkcionalitásában, alkalmazkodva a mindennapi élethez.
Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget.
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Leszűkítettem a kört 2 klímára:
Hőszigetelt családi házban kiegészítő fűtésre is használnám. A Mitsubishi megéri a + 30-50.000 Ft. felárat?
A kereskedő szerint ár-értékben a Midea jobb.
A Midea-ra 10 év garancia van, a Mitsura 2 év. Tudomások szerint sajnos a Mitsubishi sem Japánban készül, hanem Malajziában vagy Törökországban.
-
waveson
tag
válasz
Vladislav #49454 üzenetére
Bár nem tőlem kérdezted, de a Midea és a Gree rengeteg klímát gyárt, saját márkanevében is és sok más klímát gyárt / gyárt hozzájuk alkatrészt. Tudtommal átlagos minőségűek, azon belül is nagy szórással, hogy meddig fogja bírni, az eléggé a szerencse kérdése, van akinél sokáig hibátlanul üzemel, van ahol köhög / zörög / panelhibás lesz. Az olvasottak alapján.
Ha tudsz, vegyél Daikint. Én személy szerint azért javaslom a daikin-t, mert bár elégedett vagyok sok Toshibával és Panasonic-kal, Toshiba baromi drága, Panasonic minősége állítólag hol lent hol fent, ára meg ugyanannyi mint egy Daikin, aminek jó a beszállítja és csúcsminőségű.
Én azért nem kultiválom a kétséges minőségű klímákat, mert rossz dolog nyáron a 40 fokban megsülögetni, ha fűtésre használod akkor hasonlóan cink hogy szétfagysz, inkább költök még kicsit rá, és amit nyerek:
- sokkal hosszabb élettartam
- megbízhatóbb
- halkabb
- erősebb
- kevesebbet fogyaszt (előbb-utóbb kevesebb lesz az olcsó és a drágább közötti árkülönbség)
- ha meghibásodik, lesz hozzá alkatrész.
Ilyenek.
Én is fogok venni egy kínai klímát a 4-ből egy olyan lesz, muszáj kipróbálnom hogy véleményt tudjak formálni, mert érdekel ennyire a téma azért. -
Vladislav
tag
Sziasztok!
Biztosan
Kiegészítő fűtésre keresek klímát, kb 30 m2-t kellene vele befűteni.
A 150.000 - 200.000 Ft-os kategóriában mit tudtok ajánlani?
Ár-értékarányban melyik a legjobb?
Biztosan felháborító lehet, hogy a prémium japán klímákkal kapcsolatos viták közepette rákérdezek, de a legolcsóbb budget klímákkal pl (Heiner, Star-Light, Airfel, Manta) érdemes foglalkozni? Az egyel felettük lévő kategóriával, Mideaval, Fisherel, Hisense-el? A webshop-os, árukeresős hozzászólások vegyesek, meglepő módon sokan még az Airfelt és a Star-Light-ot is dicsérik.
Valakinek van tapasztalata ezekkel kapcsolatosan (vagy csak előítélete)?
Én egy AIWA klímát néztem, mivel 10 év garanciát adnak rá, a brand japán, a kompresszora japán gyártmány, míg a készüléket Taiwanon rakják össze. Papíron jónak tűnik, [link]
-
waveson
tag
Az igen!
22 év. szééép. A mi társasházunknál nagyon sok régi Fujitsu és Daikin van (meg Fisher, Gree, Midea, HD, Panasonic, de ezek mind újabbak, inverteresek). Ilyen 20 évesek kb, a kültérin szigetelés már évek óta nuku, csak a rézcső látszik. Van, amelyik szépen, jól üzemel, de van egy Fuji ami nagyon rossz helyen van, és kb 100dB hangereje van. Most hogy van ez az "áckió", kerültek fel új Fisherek meg Gree-k....
-
mitibi
csendes tag
Tisztelt tagok!
54m2 első emeletes tömblakásban szeretnénk klimát szereltetni. Hűtő fűtő klímán gondolkodunk, de a fűtő rész, csak egy alternativa lenne, arra az időszakra, amikor esetleg a fali gázkazánunk meghibásodás miatt nem üzemel. Eddigi árajánlatokból Samsung Ar12 3,5 Kw, Tcl TCe 35 Chsd XA 41, Lg Silence 3,5 Kw, Midea Xtreme Save MG2X 12 SP közül kellene választani.
Segítségeteket szeretném kérni a választásban.
Köszönöm! -
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik klímát érdemesebb felszereltetni?
Én a Midea Xtreme Save 3.5kw-os néztem ki, a klímaszerelő pedig a Gree Lomo Plusz 3.2kw-ost ajánlotta.
A lakás egy 55m2-es panel, szigetelt (kőzetgyapottal telibe), műanyag nyílászárók, keleti fekvésű, 2-es ajtó, vagyis középső lakás. Az előszobába lenne szerelve, hogy mind a két szobába jusson valamennyi hűvös, nyáron abba a pár melegebb héten. Fűtésre egyáltalán nem lenne használva, mert így is elég meleg van a lakásba télen. -
Bolobi
tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kikérni. 2 db 3,5kw-s klíma felszerelése van kitűzve, adott keretösszeghez kértem àrajànlatokat. A klímàk csak hűtésre lennének, használva, esetleg alkalmi fűtés de ez nem is volt szempont az ajànlatot is így kértem. 9 féle klímát ajánlottak ki ebből 4 tetszene. Ebből érdekelne ti mit ajánlatátok.
1. Mitsubishi MSZ-HR35VF/MUZ-HR35VF
2. Daikin Sensira FTXC35B/RXC35B
3. Midea Xtreme Save MG2X-12-SP
4. Gree Pulse GWH12AGB-K6DNA1A (10év gari?)
Első klíma lenne életem során, így teljesen csak paraméterek és internet alapján vannak elképzeléseim.
Válaszokat előre is köszönöm
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Alábbi Midea klímával van valakinek tapsztalata vagy hallott olyanról aki vett már ilyet?
Midea MSAGBU-12HRFNX/MOX102-12HFN8 Xtreme Save
Mideákról mostanában mi a tapasztalat? Mondjuk típusok és évjáratok is lehetnek eltérőek.
-
waveson
tag
Nemrég, a nyári kánikulában írtam, hogy végigrollereztem 2 kerületet kb, és álltak a kültérik amikor 38 fok volt...Írtátok hogy nem laknak ezekben a lakásokban stb, de, de, egy csomóban laknak, a mi házunkban is több lakót ismerek, akiknek meg sem moccant a kánikulában a klímájuk. Némileg érthetetlen számomra. Horvátorszában hidegebb volt, mint nálunk. (voltam kint).
Erre most, 22 fok volt kint tegnap, egy csomó klímát láttam (RCOOL-t, Toshiba-t, Panasonicot, Greet, Midea-t, Mitsubishit..), alacsony fordulatszámon pörögtek a kültéri ventik, nem szél miatt, hanem mentek.
Szóval amikor én nem is használok klímát, mert otthon 25-26 fok van, kellemes, sem hideg, sem meleg, a legjobb hőmérséklet van, akkor meg bekapcsolják a klímát? És mire állítják!? Mert ha 25 fok van, és 24 re állítják, nem sokat menne a kültéri... Furcsa ez -
qfm
őstag
Sziasztok!
Úgy tűnik új klímára lesz szükségünk. 3.5 KW teljesítményűt keresünk, nyáron hűtésre, átmeneti időszakban fűtésre lenne használva. Valamint időjárástól függetlenül időnként párátlanításra. Amiket jó lenne, ha tudna: távirányítós hőmérséklet mérés, kifejezetten enyhe és erős mód, önszárítás illetve a vízszintes terelő mozgatás is csak előnynek számít. Minél több garancia szintén fontos tényező.
Nagyjából 300eFt-ot szánnánk rá szereléssel együtt, ezen a határon belül kettő tetszett meg:
- Midea All Easy Pro 3.5 KW
- Gree G-Tech 3.5 KWA kettő között van minőségbéli különbség? Melyiket ajánlanátok jobban? Van még esetleg olyan modell amit érdemes lenne fontolóra venni?
Köszönöm
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Egy 53 négyzetméteres panel lakás hűtését szeretném megoldani, ebből kb 35 négyzetméter amit ténylegesen le kellene hűteni. 4 klímára kaptam árajánlatot, illetve néztem ki. Tudom, hogy nem ugyan az a kategória mind, de nagyjából ezekből választanék, vagy ha tudtok ajánlani ebben a kategóriában megbízhatót.
Midea MSAGBU-12HRFNX/MOX102-12HFN8 Xtreme Save
FISHER FSAI-SU-124BE3 / FSOAI-SU-124BE3
POLAR SIEH0035SDX / SO1H0035SDX
Gree gwh12aec-k6dna1a g-tech
esetleg valamelyik Gree Pulse
mindegyikből a 3,5 kW verziót gondoltam.Előre is köszi.
-
Gyöször
senior tag
válasz
DithenS #48664 üzenetére
Mikor idejöttem olvasgatni, akkor nekem is ez jött le, hogy a midea egy ipari hulladék. Viszont zörgős daikint se akartam, a greesek azt mondták, hogy na mideát ne, a mideás azt mondta samsungot ne, midea, gree jó, de greenek nincs windfree. Mondott egy olyan árat, cirka egy századdal kevesebb mint más és gyorsan jöttek szezonban. Bevállaltam, és ennyi, tetszik, kifejezetten valami windfree megoldást akartam. 30ból kifűtöttem vele a múlt telet nappali díjszabáson, úgy gondolom nem lepődöm meg ha nem bír többet 5 évnél, akkor évente 60+30 a fűtés. 5 év a gari egyébként, persze azt érvényesíteni is tudni kell. Évi 150-200 volt a gázszámla, tehát egész jó vagyok. De 5 év múlva talán már lehet venni még jobb energiahatékonyságút, és lehet úgy is lecserélem, ha semmi baja, kiviszem a garázsba és hidegbe hegesztek amíg bírja :-)
-
F.N.
tag
válasz
Gyöször #48656 üzenetére
Hát láttam már olyan embert, aki találkozott olyannal, aki
értett hozzá. Kérdésedet nem tudom értelmezni, mit értesz azon,
hogy +10 fokon járatod.
Azt nem Te mondod meg neki, és még csak nem is a vezérlő.
Az adagoló fogja ugyanúgy -20fokon járatni, a vezérlővel maximum
+10 fokos belső tér elérésekor lekapcsoltathatod az egészet.
Ha "használhatatlanul rossz a szigetelés ", akkor nincs értelme járatni.
Sűrűn ki-be kapcsolgatna, ha a fagyasztóládán kívül sokkal magasabb
a hőmérséklet. Körbe kell szigetelni rendesen.#48660
Midea, nem a Kínai termékek remekje.
Középkategóriás klíma, de akkor már inkább Gree, vagy a klónjai. -
Gyöször
senior tag
válasz
DithenS #48659 üzenetére
Pedig tudna mesélni a legendás daikin megbízhatóságról :-) de keresgélve itt a topicban lehet taláni sok érdekességet.
[Pölö]Nem tudhatom mennyi ideig bírja egy midea, én csak azt írtam, hogy tudom, hogy a távirányítóval teljesen valótlant állított. A gáz kutyogó hangját meg többen említették daikinnak is. De ha nem kapcsoljuk ki és visszaszabáyoz akkor az nincs. A csap nyikkanó hangja azért lehet mert jól meghúzták és rézből van. Ha egy golyóscsapót nem nyitunk ki fél évig az is meg tud szorulni nagyon. Várjunk egy két hosszú távú véleményt mielőtt leirjuk a kínai márkatermékek egyik remekjét :-)
-
DithenS
senior tag
válasz
Gyöször #48654 üzenetére
Ha ilyen gagyi a minőség, akkor szerinted mennyi ideig fog dolgozni ez a gép? Akkor a kompresszor megmunkálása, a csövek és a panel minősége is biztos gyatra. Ha neked ilyen hibákat produkál egy gép már felszerelésnél, és az neked ok, akkor vedd meg… Amúgy azért írod ezt, mert elfogult vagy a midea klímád miatt, amit fent le is írtál szinte.
Nem mellesleg a 21dBa is hazugság, mert ahogy írta a szerelő, a gép hangos, és aludni épp hogy lehet 1-es venti fokozaton… Minden bizonnyal egy valódi 21dBa-es japán vagy egy jobb kínai halkabb nála… Akik nem hazudnak erről és valóban ennyi a hangnyomás értéke. -
waveson
tag
Midea oasis plusrol senkinek semmi tapasztalat? ;)
-
waveson
tag
válasz
MC Pite #48610 üzenetére
Az engem annyira nem zavar, nem egy világelső megoldás de még mindig sokkal barátibb mintha hiányzik belőle. Primitív dolog tudom de nekem csak átmeneti időszakra kéne amikor nem is kellenek még a cekaszok, ha véletlenül kikönyököl a cirkóm/nincs gáz valamiért, akkor azért megnyugtat ha bármiféle vészmegoldásom van, ráadásul olyan, ami arra is van tervezve.
9es SEEEr értéke van ami nagyon magas, nem tudom érdemes-e gondolkodni midea-ban. Persze Japánt akarok én is meg minden de fűtésre azok nagyon drágák, hátha lesz nordic mondjuk októberre novemberre....:) -
waveson
tag
Figy, több kis és nagyboltot ismerek ahol 3.5-7kW-ig több Gree és Midea klímák vannak 24/7be 17-20 fokra állítva. Ez a nagy hőtermelés miatt (hűtők belső aggregáttal) azt jelenti hogy mint egy on/off klíma ON üzemmódban közel mindig 100% terheléssel járnak. Ezt bírják a Mideák és a Gree-k is. Ismerek egy szervertermet ahol van két midea amit télen üzemelnek be hűtésre (2x3.5kW), a beltéri egy folyósót fűt így. Azok is nagy teljesítménnyel üzemelnek a nap 24 órájában. Évek óta. Szóval azt a pár napot amikor nagyon meleg van, nem hinném hogy ne tudnák ezek a készülékek elviselni egy évben. Többen fűtenek is ezekkel. A Japánok halkabbak, ügyesebbek okosabbak (nem fícsörben, maga a hűtés és fűtés megoldások) és hosszabb élettartammal bírnak (ha az átlagot nézzük). Túl sok kínai klíma van, ha ennyire sz×r lenne, az kiderülne.
Ennek ellenére, én ha tudok, megprobalok maradni a japan vonalon, panasonic is bejön.
APROPO. Midea oasis plus. Valakinek valami infoja errol??? Senkinek nincs??? -
Jenne
őstag
Na ez most milyen?
Pécsett négy klímás cég és Pécs a közelében Siklóson pedig egy klímás cégtől érdeklődtem. Mindegyik jó nevű, bevezetett és kiváló referenciákkal rendelkező, több évtizedes tapasztalattal rendelkező klímás cég.
Kérdeztem a Gree Pulse 3,5 kw, a Fisher Comfort 3,5 kW, a Midea MGP2X-12-SP Xtreme Save Pro és az LG S12EQ klímákról, megbízhatóság, szerviz és alkatrész ellátás és javíthatóság miatt, mert egyelőre ezek közül választanék majd.
Nos: Egy kifejezetten lebeszélt a Mideákról, kettő nem szívesen ajánlotta (összességében) a Midea termékeket, kettő pedig jónak mondta.
Gree: kettő szívesen ajánlotta magát a Gree-t, kettő lebeszélt volna, egy pedig közepes megbízhatóságot írt vissza a Gree-ről.
LG: Ketten kifejezetten lebeszéltek az LG-ről, csak azt ne felkiáltással, egy elfogadhatónak kettő pedig ajánlottnak írta vissza az LG márkát.
Fisher: egyikük nem is szerel egy ideje ilyen márkát, másik kettő megbízhatatlannak írta vissza a Fishert és nem ajánlotta, kettő pedig kifejezetten jónak írta és ajánlotta is.
Érdekes ez így, mert aki például lebeszélt a Mideáról, az meg éppen javasolta a Greet, aki meg a Gree-t nem javasolta az meg éppen a Mideát mondta jónak.
Mindenki egyöntetűen valamelyik japán márkát javasolta egyébként ezek helyett. Csak hát a pénzkeret szerintem sok embernél nem akkora, hogy valamelyik japán márkában gondolkodjon. Marad a kínai vonal, viszont így ezekből a klímások által adott válaszokból hogyan döntsek?
Ha most valakinek ez így már bonyolult és áttekinthetetlennek tűnik, mert nekem is az, nem csodálkozom rajta.
Nekem is káosz így, ebből hogyan döntsek majd? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Klímás szakikat kérdeznék és azok véleménye is érdekelne, akinek van ilyen Midea klímája.
[link]
Tapasztalat, vélemény? -
válasz
PROTRON #48535 üzenetére
LTCA. Ezek alatt Gree/ vagy C&H, esetleg lehet első fecske a a Midea Oasis Plusokkal (ez utóbbi mind cekaszos). Pár telefont ejts meg, hátha valahol még van belőle (nem nagy az esélye, de hátha).
Mondjuk így a 9. hónap elején ha 10.ben hozzák, annyira nem tűnik vállalhatatlannak. Árgarancia már lassan még egy kiflire sem lesz.
H tarifa illetve teljesítmény növelésre (1 fázison 32A-ig) nálam a 2007es műanyag szekrénnyel 400-700e közötti ajánlatokat kaptam.
H sem érdekelne 100 rongy felárért (1 klímával), de a 32őn felül lenne az a 10A, és nem kell akkor 3 fázis a további telejsítményhez, úgyhogy akkor már majdnem mindegy. Jövő héttől már csak a drágább verziók jöhetnek szóba, plusz térkő szétbombázása, aminek forintban azt sem látom hol lenne a vége.
Egy sz***s teljesítménynövelés végett, hogy jövőállóbb legyen
-
Thusor
őstag
Mint írtam, ez bármelyik más gyártóval is előfordul, hogy elromlik. Kínai meg azért kerül elsősorban elő ilyen gyakran, mert nagyon sokat üzemelnek be belőle. Sorra ahogy nézem, mindenhol Fisher, MDV, Midea, Gree, Polar, Syen gépek vannak. Ez után látom a Daikin, Mitsubishi, LG, Samsung klímákat. Panasonicot se nagyon látok, pedig azt is előszeretettel ajánlott márka. A klímaszerelőkkel én is jártam már meg. Hiába nagyon megbízható japán márka a Daikin, ha szerencsétlen a beüzemelő és szervizelő cég. Ugyanez a helyzet a kínai márkákkal is. Sokan vannak akik a kezdetek óta megbízhatóan használják, mert nem volt vele gondjuk évek alatt. Ez az egész egy nagy lutri. Persze, lehet azt mondani, hogy a japán megbízható márka, már ha nem fogsz ki szerencsétlen szerelőt, mert a forgalmazó nem igazán foglalkozik a képviselt márkájával. Kínai esetében is lehet szerencsétlen a szerelő. Mint ahogy írod is, általában csak a terelés megy, mindig a felhasználó a béna, igazából nagyon jól működik a klíma. Ez a stratégia...mert amíg te fizetsz, addig jó a szerelő cégnek, ha már nekik kell csinálni valamit garanciába akkor már nem akar foglalkozni az egésszel.
-
Jenne
őstag
Nem riogatás végett, csak leírom,
Éppen kibírta a nagy hőséget a negyedik emeleten idén áprilisban felszerelt Syen klíma. Kültéri nem indult el, azaz elindult, de iszonyat kerregő hangot ad. Akik szerelték, hivatalos szerviz, mismásolnak mellébeszélnek, kijöttek egyszer majd még egyszer, el is mentek dolguk végezetlenül, hogy majd értesítik a tulajt, amikor lesz alkatrész, de azóta semmi. Mondom 4 hónapos új klíma!
Szintén nálunk a 9.-ik emeleten, MDV tavaly őszi felszerelés, (Midea altípusa) már a második vezérlő panelt cserélték, de Midea van csak, MDV mint olyan az nincs, a Midea meg teljesen ugyan az. Még a mérete sem passzolt teljesen, úgy kellet beimádkozni. Nem igazán megy a klíma azóta úgy ahogyan kellene. Kültéri ventilátor tengely meg szerintem üthet, mert nagyon olyan ütemes karcogó hangja van. Hallottam.
Szóval azért pár hónap után ilyen hibák, azért ezek nagyon durva. -
Jenne
őstag
Sajnos nincs az alkatrész utánpótlási kötelezettségről rendelkező Kormányrendelet, azaz volt, de azt 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 2003. novemberi hatályba lépésével helyezett hatályon kívül. Napjainkban azonban nincs olyan hatályos előírás, mely alkatrész-utánpótlási kötelezettséget írna elő a kereskedők részére. Csak szigorúan a szavatossági szabályok szerint a vásárlástól számított két évig kötelesek foglalkozni egy termék gyártási meghibásodása esetén annak ingyenes javításával, szükség esetén cseréjével. Ha sem javításra, sem cserére nincs lehetőség, úgy a vételárat kell visszafizetniük. Ez 2 éven belüli hibásodásra értendő! Utána meg már legyen a vásárló gondja a többi bosszúság. Így járt és kész.
Csak példának: az LG vagy az itt néhányunk által (én nem tartozok ide) agyon szidott japán klíma gyártók a gyártás megszűnését követő legalább 10 évig biztosítanak minden termékére (klímára is) alkatrész utánpótlást, de ez általában még több is szokott lenni.
Persze a kínai termékek szerintem nem fognak kibírni 10 évet, így felesleges vagy inkább csak az eladásokhoz jól hangzó marketinges szlogen az a 10 év. Ha öt évig nem hibásodnak meg akkor az már örömésbódottág.
Jó példa erre a sajnos már (ezt is) kínában gyártott Fisher klíma is. Szomszéd nénihez már nem is tudom hányszor voltak kint, pedig még nincs három éves a klíma. Klímások mondták, hogy amíg eredeti volt, addig hibátlan volt vagy apró kis hibák néha, de könnyen orvosolhatóak, de amióta a Midea (2016) majd a Gree (2019) gyártja, nagyot romlott a minőségük és nem is egyenletes minőség, adott típuson belül is eléggé eltérő/változó. És ez baj szerintem és ezt kellene kinőniük a kínai termékeknek, na meg a sokszor igen gyatra anyagminőséget is. Ez, az adott azonos terméken belüli szórás, ez is a kínai termékek egyik jellegzetes minősége. Szerencse kérdése, hogy mit fogsz ki. Japánok is gyártatnak a világ sok országában Japánon kívül, de Nekik teljesen más az üzletfilozófiájuk.
Ezekkel nem fikázni akarom a kínai termékeket, és senkit meg nem bántva, de ez a tapasztalatom. -
waveson
tag
Írtam nemrég, hogy rollereztem egyet bp-n és 100ból kb 5 kültérit láttam "működni". Vagy még kevesebbet. 36 fokos kánikulában. Írtátok hogy ígymegúgy nemislaknakott nincspéz stb. Oké, de....
Nyaralok épp, 4*os hotel, mindenkinek saját aux/vivax cool(nekünk is)/midea On/Off-os 2008 körüli 3.5kW-os klímája van. Hotel 100% fullon, látni az erkélyeken is hogy kint vannal teregetnek stb. Nem vicc 9ből jó ha 1 max 2 klíma megy. Masik oldalt meg van 2 midea ami 24 órába megy ami azétt érdekes mert ezek a 3.5kWos dögök keményen nyomják nagyon a hideget, 10 perc alatt lefagyasztják a 20nm-es konyhát, szóval nem tudom mit csinálnak hogy nem áll le a kültéri...
Kérdésem szintén. Ingyen van, benne az árban, van mindenhol klíma, 35 fok van nappal, emberek ennyire szeretnek aszalódni? Én 24-25 körül használom, nem sokat kapcsol be a kompresszor este már mondjuk. Jól szigetelt kecó. Utálják az emberek a klimat vagy wtf? Míg valamelyik meg 16 fokban ül egész nap?számomra ez érthetetlen....
-
Jenne
őstag
válasz
waveson #48407 üzenetére
Egy sok kínai közül
Amit hirtelen találtam:
A legnépszerűbb módozata a klímapiacra belépésnek, hogy a klímát amúgy nem gyártó cég bérgyártásban legyártatja egy ismertebb és kapacitással is rendelkező kínai gyártóval a berendezést, és a saját logójával felmatricáztatja, majd kiszórja az értékesítési hálózatában. Rendszerint bevásárlóközpontok, netes portálok kínálják a tömegárunak szánt klímákat, mivel a hivatalos beszerelő cégek minőségi színvonalát nem ütik meg ezek a berendezések. Komolyabb klímás vállalkozások nem fogják blamálni magukat egy rossz minőségű készülékkel, hiszen a garanciát is vállalni kell rá, viszont egyes kisvállalkozók gond nélkül terítik a piacon, főleg az idősebb vásárlókat megtévesztve. Rögtön vagy napokon belül tudnak szerelni, nincsen várakozási idő és bemondanak egy ismerősen hangzó márkanevet, az üzlet máris megköttetett. Amikor pedig esedékes lenne egy javítás, szervizelés, az addig szimpatikus klímaszerelő már régen árkon bokron túl van, másik telefonszámmal és cégnévvel....Úgy kell elképzelni egy ilyen bérgyártást, mint egy táblázatot, ahol a különböző minőségű alkatrészeket, kompresszorokat, kijelzőket beikszeli a megrendelő, erre kap egy árat és a késztermék felmatricázva immár saját márkanév alatt futhat. Jellemzően a kínai Midea és a Gree a legnagyobb OEM gyártók, ahol bármilyen márkanév bármilyen alkatrészekből megrendelhető, viszont a garanciákat már a forgalmazónak kell vállalnia, nem pedig a gyártónak!...Az ilyen „összerakott klímák” valamelyik kínai klíma márka alapgépének lebutított verziójai és a teljesség igénye nélkül néhányat felsorolva: a Whirlpool, a Bosch, az AEG, az Electrolux, az Orion, az Aircool, az Airfel, sőt még a Samsung, Fisher egyes olcsóbb típusai is ide tartoznak ...Például a Whirpool klímákat érdemes lenne szétszerelve is megmutatni, primitív egyszerű alkatrészek, olcsó hőcserélő és szerelvényezés, semmi köze a márkanévtől elvárható műszaki színvonalhoz. -
waveson
tag
Ezt tudom, de mégis mi a fene? Mert hogy nem a midea vagy a gree gyártja az szinte tuti. Hallottam már mind2 kültérijét, volt valami hangja, de a whirlpool mindet fölülmúlta. A Vortex hangja a harmada volt a Whirlpoolnak. Megjegyzem a Vortexrol sem tudom hogy ki gyartja vagy mi a fene az de jo sokat latok abbol is mostanaban zsir ujakat. Elvileg ezekhez kepest a gree egy merci....
-
válasz
flash- #48334 üzenetére
1, Biztos kell-e a 3,5-es?
2, 200e alatt nem nagyon van japán, 250 körül is relatív az alja.
3, Miket vársz tőle? (nemrég felmerült pl háttérvilágításos távirányító, fűtési képesség, wifis app, wifis app fogyasztásmérésel, stb).
Pl #48313. A 3,5es változatnál a második ventilépcső jóval hangosabb int a 2,5-es modellnél. [link]. Ha nem kell hirtelen sokat hűteni, vagy nem pocsékul szigetelt a ház és a zaj nagyon fontos, akár a Z20-XKE vagy Z25-XKE.Majd lehet lassan megköveznek, hogy megint Panasonicozok, de amennyire átfutottam a kínai, koreai és japán piacot; nekem főként a Pana volt szimpatikus. Fűtésre optimalizáltban (amire szükségem volt) meg a legolcsóbb japán kb.
Olcsóbb klímák közül Gree Pulse-ot vennék (esetleges vészfűtésre relatív olcsón Midea Mission-t), G-Tech ára körül viszont már LG, Fujitsu, Pana, Daikin stb modellek is elérhetőek, érdemes meggondolni mire van inkább szükségünk.
Gree deriváltak nem szimpatikusak, max ha olcsón kell fűtési kapacitás, C&H jöhet még szóba.
Daikinnál nekem a beltéri design nagyon nem jön be a legtöbb/olcsóbb modellnél, és a honlapjukon található káoszsem szimpatikus, de alap funkciókra jó, és sokan elégedettek velük (mármint most főként az olcsóbb modellekről van szó amik ebben az ársávban vannak). LG-t szerelők nem annyira csípik a nagyker miatt. Azonos árban (2-300 között) pedig picit előrébb van általában a Pana mint a Fujitsu (wifi, táv). Micuk nem nagyon zavartak be az előző halmazba. -
Thusor
őstag
válasz
donbig #48237 üzenetére
Munkahelyemen LG, Midea és MDV klímák vannak. Midea és MDV klímák 24/7 mennek télen-nyáron mennek. LG klímák csak nyáron mennek de akkor nagyon sokat. Eddig nem volt velük sok gond, évente egy tisztítási karbantartás van a nyári időszak előtt. Ezek is vannak vagy 10 évesek. Szerintem az LG klíma teljesen vállalható kategória. Hangja se durva, de fogyasztásban nem tudom menyire vészesek. Munkahelyen ezzel nem nagyon foglalkoznak.
-
donbig
tag
Igen, láttam, hogy az LG-ről van pozitív tapasztalat. Másik munkahelyemen csak LG klímák vannak, szerintem ezek is legalább 6-8 éves darabok, működnek, nulla karbantartás mellett. Szomszédomban "jónevű" épületgépészeti iroda működik, LG-t használnak 5 éve, azt gondolom azért valamit értenek hozzá- de ebbe lehet, hogy valaki bele fog kötni :-). Haveromnak Fisher van, még a Midea gyártású, elégedett vele. Az említett munkahelyi Lomo elődje egy noname, megsárgult klíma is hűtött. Azt gondolom egy kicsit túl van lihegve ez a téma. Biztos vannak rossz szériák, valaki selejtes darabot fog ki, de egyszerűen a nem megfelelő telepítés miatt is lehetnek rossz tapasztalatok. Nemrég vettem egy sportáruházban egy, a vásárlók által nagyon jóra értékelt úszógumit. Nekem két nap használat után az illesztés mellett ereszteni kezdte a levegőt. Szó nélkül visszatérítették az árát, én meg ugyanilyen úszógumit fogok vásárolni, mert tényleg jó volt, olyan frankó kis fogantyús - valószínűleg egy selejtes darabot fogtam ki. Ezért talán a japán-kínai hitvitánál fontosabb, hogy ha valami baj van, elérhető legyen a telepítő cég, lehet, hogy naiv vagyok, de ezért van a garancia. A szerelők elmondták -és logikus is - ,hogy nekik érdekük, hogy jó készülékeket telepítsenek, mert nem kifizetődő visszajárni javítgatni.. De biztos vagyok benne, hogy van a szórólapos klímások között is becsületes és jó munkát végző.
-
Jenne
őstag
Én is klíma csere előtt állok, rengeteget elolvastam a különböző klímák vásárlói értékeléseiből.
Van nálam (alapból) egy óvatos fék az összes kínai cucc iránt. (például borotvával és elektromos fogkefékkel megjártam...)
És hát körbe jártam a szomszédokat, ismerősöket, ki milyen klímát használ, mennyire elégedett vele?
Nagyon vegyes a tapasztalat sajnos, így nehéz lesz döntenem. Eddig egyedül a két 8 éves LG az amit maradéktalanul dicsértek lakók.
Egyelőre ott tartok, hogy a 3.5 kW-os LG klíma árban kábé annyi, vagy csak kicsivel több, mint egy szintén 3.5 kW-os Gree vagy Midea, vagy Fisher. Bár már a Fisher is Gree gyártású lett sajnos.
Viszont a Midea meg 8.5 SEER értéket tud(papír mindent elbír)
-
Jenne
őstag
válasz
waveson #48189 üzenetére
Szia!
ITT találsz infókat.
Előzetesen csak annyit, hogy szintén Kínai, a szlogenjük szerint a világ második legnagyobb gyártója. Ez nagyon szépen hangzik, becsapós is, de pici csúsztatás (is) van benne mint mindenben ami kínai. Ha a legyártott darabszámot nézzük, akkor ez 2.-ik hely ez igaz, ezen az alapon a Midea meg a világ legnagyobb gyártója.
De arany igazság, hogy sokszor a kevesebb a több vagy a jobb. -
ftamas0201
senior tag
válasz
waveson #48094 üzenetére
A Gree Comfort X-ről annyit tudok fűtésben, hogy mikor felszereltük télen (ekkorra szerveztem a telepítést mert nem voltak elhavazva még a szakik, egyik nap szóltam, két napra rá jött is) kb 5 fok volt kint. Fűtésen lett lepróbálva a működése, ekkor 58 fokos levegőt produkált befúvásnál. Most ez SER meg scop meg a bánat tudja még mit emlegettek itt, fogalmam nincs milyen értékekre jön ki, de durva volt látni
És tényleg durván meleget is csinált itt ebben a 40m2-ben pár perc alatt. De mivel nincs fűtésen hosszútávú fűtési tapasztalatom és nem is lesz mostanában, nem tervezek ezzel fűteni, csak ennyit tudok mondani róla.
A kültéri hangja egyáltalán nem zavaró hűtésben, beltéri egyes fokozata nagyon magas, nagy helyiség előny ha oda kerül illetve a nagy belmagasság is jó, vagy pedig arduino és ventilátor fokozat leszabályzás, bár ez is csak fél megoldás, akkor már inkább más klíma, mert már szépen megkérik ennek is az árát.
Árukereső szerint már 230 a legolcsóbb ajánlat, én télen még 180ért vettem + 47.000Ft beszerelés. Nem rossz klíma, de a jótól messze van
Én megmondom az őszintét hogy kicsit csalódtam benne. A 7 éves fisher (fisher fsai-pro 122ae2) klímám simán lekörözi minden tekintetben az alsó szinten. Csak már annak is kezd zajosodni a kompresszor, fűtésben már elég daráló hangja van, elég jól remegteti az egész kültérit.
Legközelebb már én sem ezt venném. Gree-ben esetleg csak a (weblapjuk szerinti) Prestige szériákat venném már mint pl a G-tech vagy Amber royal vagy pedig átpártolnék panasonicra én is. Esetleg még a midea breezerless-t amit megnéznék hogy mit tudhat. -
Devil Smile
őstag
Üdv mindenki,
kb 3 hete telepítettek 2db Daikin FTXF35-öt otthon, hogy lehet beállítani (ha lehet), hogy ne azt érezzem, hogy elkezd hűteni, tök jó, meg minden, DE aztán lekapcsol, érzem hogy kezd melegem lenni, amikor újra bekapcsol, és fújja a hideget megint perceken keresztül. Tetőtéri szobák, 25fokra és éjszakai módra állítva..
Az egyik kültéri, már várja a garis cserét, felszerelés estéjén már rezonált, jeleztem a telepítőnek, azt hittük a venti csinálja, de a kompresszor rázza az egész dobozt, teljesen jól hűt egyébként, csak mint tapasztalat írtam le.. Direkt nem Midea-t meg LG-t vettem, de Murphyvel már lassan sziámi ikrekként össze vagyunk nőve.. -
válasz
waveson #47908 üzenetére
Akik ilyet vesznek, azok fűtésre veszik, csak azokban van, átlag klímákban nincs.
Elég sok ilyen dolog van a világon, ami átlag juzert nem zavarja (mert nem veszi észre).Flexy90: Panasonic NZ Nordic, Fujitsu LTCA széria. Kb fele árban vannak mint a Daikin, és én nem látok közöttük nagyon különbséget.
És az sem biztos hogy kell az 5kW-os (azoknak a minimum zajszintje (jóval) nagyobb, ÉS kevésbé tudnak visszaszabályozni.
Az én NZ35VKE-m -15°on még 4,2kW-ot tud (-7°on 4,6kW), és ez névleges 3,5-es klíma.
Ellenben 30(!) helyett 21dB a minimum zajszintje (az 5kW-os modellel szemben, [4,9 és 5,2kW-ot tud -15/-7°on], amik inkább irodákba valók mint nappaliba). Google Home-ot tudja, és a fogyasztást is (nem minden wifis modell tudja a klímáknál!)
Ez 409e Huftól indul, kicsit felette van a Fujitsu ASYG12LTCA, az LG F12MT Athena és afelett a Mitsubishi FH35VEHZ; és 900 körül jön a Daikin FTXTP35K Comfora/FTXTM30M Perfera, és FTXTA30AW Stylish 1mFt-tól kb.
Alattuk a Gree U-Crown, Midea Oasis Plus (túl közel árban a Panasonichoz ahhoz hogy szóbajöhessenek szerintem), illetve a C&H Arctic (Gree alapokon). -
válasz
Dan-szan #47830 üzenetére
Ha wifis, appal kusba van. Én főleg ezért használom az appot.
PROTRON: Mert ilyenkor előveszik a wifi feláras kártyát a gyártók. Már ahol ez még feláras, de olcsóbb Micu, Daikinnál még az, nem is olcsón.
Amúgy a Midea ha folyamatosan nyomom, csak a végén csippan, ez szimpatikus. Panát nem tudom, nem használom a saját távirányítónkat
Na most megnéztem, a panáé is ilyen.Mondjuk a japán autók csipogása főleg ezredforduló után az brutál, én kikötném a p..ba az tuti. Mikor Outlander PHEV nek néztem utána, ott is elsők között csinálja meg sok tulaj. Elvileg az amcsi piacra csinálták ezeket, de nem érdekelte őket, hogy ez az európaiakat idegesíti.
-
Thusor
őstag
válasz
waveson #47837 üzenetére
Munkahelyen több klíma van. LG, Midea, MDV és Polar fordul meg nálunk. Van ami 24/7 megy megállás nélkül. Ebből van egy Midea aminek olyan hangja van mintha egy egér cincogna benne, borzasztó, de egyébként nagyon jól hűt. Szerencsére ember nem dolgozik ahol ez a klíma van, így nem kell hallgatni egyfolytában
-
válasz
DithenS #47782 üzenetére
Azért az új Rav4, CHR, Yaris és Corollának nézz utána, mert végre nem olyanok amilyennek leírod, hanem normálisak, versenyképesek. De korábbaikra igaz volt, főleg pl Aurisra.
Midea MissionII 2.6kW tapasztalatok folyt:
Jött ki fw frissítés, de nem lett jobb az app/wifi (amúgy is falados) kommunikáció, kérek másik modult.
Ma a zajszintet figyeltem, ebben egész jó, már 40%-on is elég halk, 20-on ha megy a levegő terelés, az hangosabb.
Szabályzás/mérés közepes, saját hőmérője szerint mikor ránézek átlag 2⁰-al alatta van, másik hőmérő szerint kb eggyel.Jut eszembe, 3D/4 irányú légterelés: más modelleknél sem ér kb semmit sem
.
Ennél gyakkrlatilag semmit nem ér a vízszintes lamella. Mozog, de a levegő 85-90%-a mindig egyenesen jön, lamella állásától függetlenül. -
Jenne
őstag
válasz
waveson #47739 üzenetére
Szia!
Nem vagyok szakember és nem ismerem ezt a konkrét típust, de...
Közvetlen szomszédban második éve már Fisher klíma van, hát....elég sűrűn jönnek ki a szerelők, mert valami mindig van vele. Múltkor éppen összefutottam velük a liftben, kérdeztem, hogy milyen a Fisher? Mert jövőre nálam is csere lesz és ez a márka is képben van, mint lehetséges befutó.
Érdekeset mondtak. Amikor még eredeti amerikai gyártás volt, éveken át nagyon sokat felszereltek és jó szívvel tudták ajánlani a megrendelőknek, mert megbízható volt, alig hiba százalékkal. Azok is apró, kis és könnyen megoldható javítások voltak.
Aztán 2010 körül átvette a Midea, akkor érezhetően esett a minőségük, majd a Midea lepasszolta a Gree-nek 2018-ban, ekkortól még romlott az eredetihez képest a minőség és nagyon akadozik az alkatrész utánpótlás is már. Egy ideje már nem is forgalmaznak saját felszereléssel, csak ha a megrendelő kifejezetten ezt a márkát kéri, akkor beszerzik. És mivel Fisher, és hiába a Gree gyártja vagy szereli(?) össze, a Gree fontosabb alkatrészei ha kicsit is de eltérőek így cserélni sem tudják egyiket a másikkal.
Leírtam amit tudtam, ha ez segít valamit, de nem lebeszélésként írtam, csak hozzám ez az infó jutott el a Fisherről. Így a lehetséges választékból (nálam) a Fisher már kiesett. Az is egy érdekes gondolat lehetne, hogy ha a Midea vette át és esett a minőség, majd utána Gree is gyártotta/szerelte, és szintén még romlott a minőség akkor ez a két gyártó vajon milyen minőséget tudhat...? Mennyiségről tudunk, mindkettő a világ legnagyobb gyártói közé tartozik... mennyiséget tekintve. -
hablatyka
csendes tag
Midea Xtreme Save típust ajánlott a klímaszerelő a lakásba hozzánk. Ez egy elég új model ahogy néztem, van esetleg valakinek tapasztalata vele? Nappaliba lenne, ahogy néztem kb 25 dB a csendes mód rajta, nekünk az teljesen rendben lenne, viszont visszaolvasva kicsit aggaszt a Mideákról az a tapasztalat, hogy zörögni kezd egy idő után. Ebben a modellben van automatikus függőleges légterelő, ami szimpatikus első hallásra.
(tégla lakás, csak hűtésre kell, szigetelve is vagyunk, kb 30-35 m2 kéne hűtenie, wifi fontos szempont, japánt kicsit drágállom, beérem kínaival is) -
waveson
tag
Na az nagyon jó. A 200W az nagyon jó. Fűtésnél mennyi a minimum? Ja, hogy átmeneti időszakban könnyen ki-bekapcsolgat. Fűtésnél nem tudom elképzelni hogy a klíma hogy lehet gazdaságos, mondjuk egy Comfort X.10E huf a fűtésszámlám 120nm-es nem valami jó szigetelésű tetőtéri lakás kifűtésére. Ha csak egyetlen klíma megy 500W-ot fogyaszt (akkor azon kívül hogy megfagynánk kb 10 fok lenne az egész lakásban
) az napi 12kW, havi 12E ft. És kb 0 fűtés. No idén majd próbálgatom, ha meglesz a sensirám átmeneti időszakban próbálgatom. Sokkal nehezebb klímát választani mint gondoltam, jesszus...
Főleg ha nem tudja az ember hogy mit akar. A hűtés az 100% hogy fontos. A fűtés az csak 30%...hogy egyáltalán átmeneti időszakban fog-e menni. De nagyon tetszik, hogy ennyi rendes, segítőkész ember van itt, válaszolnak a kérdésekre, tapasztalatokat megosztjátok. Nagyon jó!! Amint nekem is lesz, próbálom megosztani amit tapasztalok, mérek, stb.
Nekem az van hogy van 1 szoba, ahol nincs most semmi. Oda kell valami, ami tud hűteni, valamennyit fűteni. Oda egy Daikin FTXF35 Sensira.
Van egy nappali, ami kb az egész lakással össze van kötve, tehát ha ott megy hideg vagy meleg, az eljut valamilyen szinten mindenhova. Tehát ide most vagy választok egy atom biztos megbízható Daikin Sensirát, vagy veszek egy Amber Royalt vagy Gree G-Techet...
Harmadik szoba jelenleg 20nm de sajnos kisebb lesz átalakítás miatt, most ide is vagy egy Sensirát veszek vagy ide valamelyik Kínai csodát "kíváncsiságból", annyira rossz csak nem lehet..
A negyedik lesz majd a mi hálónk, oda meg a másik 3 klíma tapasztalataiból kiindulva lesz az utsó, valszeg egy daikin sensira mert jó lenne egy 2x dB-es csendes csodagép.
Szóval így állok én. Comfort X-en is gondolkozok, G-Tech-en és Gree Amberen / Gree Amber Royalon is. Nagyon tetszik a Midea Breezeless+ is. Annyi jó féle-fajta van, wááá
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest