- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
toome1985
tag
válasz
waveson #51843 üzenetére
Előszobában volt tavaly. Azzal volt fűtve az előszoba plusz a két szobába még ment be a melegből. Ott hősugárzó volt pluszban. Most minden szobába plusz a g tech helyére ment a három sensira. A konyha nappalit szénné vertem, tavaszra lesz kész, oda megy át a g tech. Jobb is neki a 30 nm szerintem. Képtelen leszabályozni normálisan, cserébe fo..sa a meleget.
-
toome1985
tag
válasz
waveson #51830 üzenetére
Ha ez megnyugtat nekem 800kw volt az e havi villanyfogyasztásom mindennel együtt. 3 sensira füti a 65 nmert. Dérdmagasságban 22 fok van mindenütt. Szigetelés kb nulla. Most pakolgatom a födémre a 15 centis kőzetgyapotot. Tavaly 1 klíma meg 2 hősugárzó plusz minden másnap cserépkályházás volt. Akkor volt 40ezres villanyszámlám is. Én nem panaszkodom. Jó ez így. Majd szigetelek meg bekötzetem a h tarifát ha már elő van készítve plusz meg majd a nappaliba a leszerelt g-tech és szerintem el leszek ezekkel egy ideig.
-
-
törölt tag
válasz
waveson #51685 üzenetére
Viszont abból sem lehet kiindulni, ha a belvárosban, egy régi bérházban van a lakásod, ahol minden irányból körbefűtenek, és fűtés nélkül plusz 19 fok van, kint 0- -2; egészen más a helyzet egy vidéki, egyedül álló téglaházban, ami 40-50 éve épült, amikor a szigetelésről még a kőművesek sem hallottak, és -6 fok a külső hőmérséklet. Ott a Daikin ~1000 wattja annyit ér, mint erdőtűz ellen a vizipisztoly.
-
brusi
csendes tag
válasz
waveson #51663 üzenetére
Ha esetleg gondolkoznál, hogy teljesen áttérsz áramra, megosztom a nálunk tapasztaltakat:
Mi kiköttettük a gáz a házból, és klímára álltunk át egy éve. A 130nm-es földszintet egyenlőre egy 5 kw-os Comfort plusz klímával fűtjük, illetve 2,5-ösre váltunk éjjel a hálóban. Tegnap nálunk 24kw-vol a kettő fogyyasztása, de délelőtt nem mennek - leszámítva a reggeli felfűtést, és dél körül kapcsol be amikor a nap már süti a kültérit. Éjjel csak a kicsi működik a hálóban. A benti hőmérséklet 20-21 fokra van állítva, ez reggelre a nappaliban 18-ra esik le és bő 1 óra hogy ismét felfűtse.Ha nem működnek, akkor télen nálam relével lekapcsolnak, hogy ne fűtsék állandóan a kartert feleslegesen.
-
cdl
senior tag
válasz
waveson #51578 üzenetére
A Sensira olvaszgatáshoz hozzászólva, Nálam óránként olvasztott tegnap.
Full párás, esős idő, nulla fok fölött picit. Nem ideális körülmények között itt óránként kiáll biztosan.
Nem zavar, kiegészítő fűtésnek van fenn. Nem megy folyamatosan, reggel, este bekapcsolom. Hétköznap nincs itthon senki napközben. -
DithenS
senior tag
válasz
waveson #51526 üzenetére
Az a baj, hogy azért ezt nem lehet lebontani csak “gáz” hiányra. Neked lakásod van, alulról és oldalról fűtve vagy! Azt a folyamatos 500wattos ne adj isten 1kw-os hőigény ami a szinten tartáshoz kell, persze hogy röhögve teljesíti. De aki egy házban lakik, és nincs körbe fűtve, oda kevés a sensira. Nem hatékony fűtésben, mínuszokban nagyon esik a leadható teljesítmény. A COP is eléggé elkezd romlani. Persze egy kisebb szobában okés lehet. Illetve azért van benne tartalék, a Daikin normális használat mellett adja meg ezeket az értékeket én úgy tudom. Nem mint mondjuk a Panasonic, aki megadja hogy mennyi teljesítményt ad le, maximális ventilátor fokozat mellett botrányos COP-al
papíron jól mutat, hogy lead 3kw-ot, de azért ha mögé nézünk, eléggé irreálisan.
-
feco70
senior tag
válasz
waveson #51526 üzenetére
Sokszor megkaptam én is, mit akarok a sensiraval fűteni? Az anyósommal szoktam példálózni, fűti a 22m2 szobát vele, nincs más. Szereti a meleget 25 fok körül szokott nála lenni, tavaly azért paráztam nem e lesz baj - 10 fok alatt, volt párszor. Szoktam tőle kérdezni nincs e gond, de nem panaszkodott, jó biztos sokszor olvasztott, nem volt hatékony, de tartotta a kívánt hőmérsékletet. Szigetelés nincs, vastag falak vannak
-
LanyUs
őstag
válasz
waveson #51525 üzenetére
De bevált, csak túl kell meretezni 40 foknál azt is. Azt próbáltam csak kifejteni, hogy a régi tagolt lemez radiátor cseréje szerintem hiba. Az öntvényt nem ismerem.
A melléképület 60m2 ma 16kw lesz a fűtéses Comfora 24 fokon.
Terasz alatt bővítettem. Amíg kívülről nem volt szigetelve az rx35pm 20kw/nap fogyasztott. Ahogy dobtam rá felülről 8 cm xpst csökkent 10-re
-
waveson
tag
válasz
waveson #51525 üzenetére
Arctic ma 4 óránként 1kwht kajolt, eddig 5kwh-nál tartunk. Kb 6 lesz éjjelre. Elég huvos volt ma, ilyen atlag 2 fok talán.
A daikin sensirának viszont sikerült elfogyasztania 18-20óra között 200wh-t. Őrületes.
Valaki írta anno hogy -5 fokban a Sensira elég halovány. Minden tisztelettel megjegyezném, azzal a Sensirával akkor valami para van, mert nekem automata fannal úgy tartotta a 22.5 fokot, hogy óránként 200, max 250Wh-t fogyasztott, szánalom szigeteléssel, 32nm-re. Lehet annál a Sensiránál hiányzik valamennyi gáz vagy valami szerelési probléma. Mert ha nálam röhögve, kb filléres fogyasztással befűtött 2 szobát, valahol meg szenvedett -5-ben, akkor másra nem tudok gondolni csak arra hogy ott nem kicsi a baj. Itt vannak olyan helyek, ahol a kulvilagtol csak kartonlap választ el...annak a szigetelése pedig nem túl bő... -
baloghgabor
aktív tag
válasz
waveson #51453 üzenetére
Na, nálam ezért kerül lejjebb a klíma is majd. Az LTCA is 1m-re van a nagyszobában, nem véletlen. Fűtéskor jobb ez így.
(amint látszik a macska is értékeli) 🐱
A kültéri meg megy zsalukőre nyilván, mert ha a falon van, akkor lehet az új is zajong valamit idebent majd?A LECA sajnos 'morgatja' a vályogfalat, ami fűtésben zavaró. De mondjuk más jellegű, idegen hang is lehet majd. Engem annyira nem zavar, de talán mást majd igen...
-
törölt tag
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
waveson #51434 üzenetére
Nagyon köszi a hasznos infókat! Sajnos már az öreg Fujitsu sem annyira halk, sőt! Anno sem volt rendes a telepítés, évekig nem volt rendesen karbantartás (nem miattam), így már kompresszor hangja is van kintről, meg a fogyasztás sem a legjobb. Így azt hiszem, csak jobb lesz valamelyik új?!
-
-
LanyUs
őstag
válasz
waveson #51417 üzenetére
Érdekesség: az elmúlt párásabb hónapokban 3 naponta 20 liter vizet vettem ki a Comfora alól... Olvaszt az rendesen, ha egyedüli fűtés. Viszont a fűtéses típust zsalukőre tettem. Érdekesség, hogy az úgy olvaszt le, hogy közben nem áll le a beltéri. Folyik a víz alá -> viszont a földhöz viszonylag közeli kültéri ventilátor által keltett légörvény majdnem teljesen felszárítja a csurgalékot -> így nincs jégtenger.
Régen még a Gree U-Crown versenyeztettem a Perfera géppel. Volt itt egy klímás, aki elmagyarázta mi az érdemi különbség ( sajnos törölte a reget ).
[link]
[link]
[link]
[link] -
baloghgabor
aktív tag
válasz
waveson #51419 üzenetére
Köszi, emlékeztem, hogy van valakinek, csak a kereső nem hozta ki a C&H, még hosszabb névre sem. Ha hidegben is radiátoros fűtés jelleggel menne, az lenne igazán a nyerő nagyon. Nagyon tudok fázni (igen, öreg vagyok már, meg a sok talpalós szolgálat odakint megtette a hatását, így otthon jó lenne melegben lenni és nem a kandalló mellett csak a télen.
A Daikin is nagyon jó, csak abból már másik kategóriát néznék, de az meg horribilis már (a valódi parapetes változata), amennyit nem ér meg nekem.
Ám nagyon köszi! -
elfelejtette
veterán
válasz
waveson #51410 üzenetére
Ha összejön, akkor egy Gree Amber Royal is szóba jöhetne pont azért, mert inkább kapcsoljon le, mint egy on-off, mint hogy langyos levegőt fújjon. De persze igazából olyan klímát szeretnénk, ami halkan tudja befűteni a házat. Persze jövőre körbe szigetelem, szóval elvileg nem fog kelleni a Royal brutális teljesítménye.
-
HavocS
senior tag
válasz
waveson #51395 üzenetére
Jól látom, ez is valami Gosund cucc appja? Nekem a Gosund SP111-nek totál ugyanilyen a felülete.
Nálad ez a 223V körüli feszültség normális? Mert itt (Pest megye, volt Émász terület) jó ideje 240-243V sem ritka, ma is mértem ennyit két különböző fogyasztásmérővel és multiméterrel is#51397
Én is tervezetk valami egyszerű somogyi vagy orion falra szerelhető hősugárzót a fürdőbe, aztán az is meg van oldva. Sőt, pont most volt a lidlben 15 ezerért ilyen, majd holnap megnézem van-e még belőle.Melléképületben nálam annyi lesz, hogy berakom oda a kazán rádiós termosztátját 5 fokra beállítva, aztán nem fagy el. Az őrlángot nem kapcsolom ki azért télire (pedig rohadjon meg, az is napi 1 m3 gáz úgy, hogy a főégők egyszer sem gyulladnak be), nem baj ha azonnal rá tudok röffenteni ha bármi gáz adódik a klímával a mínuszokban.
-
DithenS
senior tag
válasz
waveson #51369 üzenetére
Egyszerre egy rendszert használj szerintem. Ilyen enyhe esős időben pl a cirkót be se kapcsold. Majd ha jönnek a -5 fokok, akkor mehet a cirkó a klíma meg ki. Azt akkor csak a cirkót használd, az a tapasztalat, hogy ilyenkor romlik a klíma hatékonysága annyit, hogy a gázzal olcsóbb lesz.
-
seolwon
tag
válasz
waveson #51359 üzenetére
Nem így működik. A szolgáltató sem nyeli be 38 Watt és az 5 Watt különbözetét.
Az a különbség a meddő energia ami oda-vissza áramlik a rendszerben, tehát egyszer felveszed "hitelre" aztán "visszafizeted". Viszont mivel vezetéken kapod az áramot, ezért ez az energiaáramlás veszteséget okoz a vezeték ellenállásán. Ez az amit benyel a szolgáltató.
Tehát neki a vesztesége 160mA után keletkezik a vezetékeken, de te csak a hasznos teljesítmény után fizetsz. De szó sincs arról, hogy az a 38 - 5 watt az mind veszteség. -
Strezi
őstag
válasz
waveson #51352 üzenetére
Igen, villanyóra hasznos teljesítményt mér. A maradékot "benyeli" a szolgáltató, bár nem szeretik.
minden fogyasztóban törekedni kell a cos fi 1-re( áram és feszültség azonos fázisban van), de pl itt, ahol a névleges teljesítmény töredéke terheli a klíma belsö tápját éppen, ez az így sikerült kategória... -
-
Hauptmann
veterán
válasz
waveson #51311 üzenetére
Ja, hát az más, itt nálam a kert közepén van kb. a ház, mindenhonnan éri a hideg. Nagyon kíváncsi leszek az első teljes klímafűtéses villanyszámlára, 8.-án lesz leolvasás. Még be sem gyújtottam a kályhába, bár, nem is volt annyira hideg még.
És most először ki is kapcsolt magától 3 percre az előbb.
-
DithenS
senior tag
válasz
waveson #51303 üzenetére
“Amugy ebben a 0-12 fokban eddig az a véleményem, hogy az arctic áll a legközelebb a radiátoros fűtés érzetéhez”
Ezt régebben írták itt csak más kontextusban. Hogy a Japán klímák néha annyira alacsony szintre modulálnak, hogy ha alá állsz, olyan mint ha hideg levegő érné a tested. Nincs az a meleg érzet ez miatt. De hogy a “radiátoros” fűtèshez hasonlítani az érdekes. Nem hallottam még így megfogalmazvaF.N engem érdekelne, miért nem modulál le
Olyan jól tudsz magyarázni, hogy tényleg simán érthető
-
-
DithenS
senior tag
válasz
waveson #51263 üzenetére
Lehet vissza hozza, de 10 év után ott vagy, hogy le kell cserélned a klímád újra, mert eljárt felette az idő… Akkor megint ott vagy, hogy nem spóroltál a drágább készülékkel. Nyílván ha kellene 2-3db klíma fűtésre, japán lenne a befutó, mert ott már számottevő az energia hatékonyság, és lehet hogy jobb árat ki lehet ott alkudni. De most tényleg ahol kicsi a tér, és kell 1db, hát akkor már Arctic.
Amúgy azt vettem észre, hogy a kínai gépek törekednek a névleges teljesítmény eléréséhez, míg a Japán inkább az alacsony teljesítményre de a jobb hatékonyságra.
Szigetelés függő, kinek mi jó. Szerintem. Hozzá teszemA 30% tuti biztos, hogy annyival többet eszik a kínai. De a legjobb megoldás nyílván a szigetelés javítása jelentené.
-
LanyUs
őstag
válasz
waveson #51280 üzenetére
Teljesen korrekt Nálad is! Valójában nálam a melléképület ennyi fogyasztással havi +8e Ft jelenleg, de van a páromnak egy 5x5 nyelvoktató terme és nekem egy 6x5m meleg dupla garázs. Nekem minden pénzt megér a meleg kocsi reggel ( az ülés, a kormány + a motor is pillanatok alatt üzemin ).
-
Miklósbácsi
tag
válasz
waveson #51265 üzenetére
Nálad a Comforának van un. kültéri egység csendes üzemmódja - ha jól látom a leírásban.
Érdekelne, hogy ( ha kipróbáltad ) mit tapasztaltál ezen üzemmódban ? A Sensirán ilyen nincs - magad is tudod, hiszen a gazdija vagy egynek - de annak a kültérije amúgy is csendes.
Van valamilyen különbség ?
Üdv.! -
-
seolwon
tag
válasz
waveson #51263 üzenetére
24/7 megy? Ha a falak melegek, akkor egy olvasztás alatt nem kellene lehűlnie a levegőnek. Ebben az időben nálam óránkénti műsor az olvasztás. Remélem bírják majd a klímák ezt éveken keresztül.
-10-ben nincs gyakori olvasztás. A száraz hideg jobb a klímának mint ez a 0 fok körüli nyirkos idő. -
gabor9991
addikt
válasz
waveson #51217 üzenetére
Van itthon kínai gép is, kicsit nagyobb a beltéri zajszintje meg kicsit többet fogyaszt de az kínai és olcsó volt, annak elnézem, de ez egy daikin, ennek 15évig hiba nélkül kellene működnie azt olvastam.
Viccet félretéve persze mindenből lehet hibásat venni, ha továbbra is lesz vele gond akkor valószínűleg tényleg lecseréltetem a kültérit garanciában, még alig pár hónapja üzemel, így elkésve nem vagyok ezzel. -
DithenS
senior tag
válasz
waveson #51146 üzenetére
Az teljesen természetes, hogy van egy tervezett életciklusa egy terméknek. Autók esetén ugye 200.000km vagy 5 év. Onnan pedig rendszerint előjönnek buktatók. Pedig a régi toyoták és mercedesek elmentek akár 1 millió km-t is! Persze azóta sok dolog került beléjük, de nyílván a cél az, hogy alkatrészekkel továbbra is nyereséges legyen a cég, illetve egy idő után vegyél egy újat. Klímák esetében karbantartásokkal 10 évre terveznek kb. Japanoknál több, de ott eleve a beszerzési ár is magasabb.
Szóval a tervezett elavulás nem egy mítosz, ma már egyetemen tanítják, csak nyílván nem tervezett elavulás címen, hanem életciklus és hasonló megnevezésekkel.De például az olcsó tintasugaras nyomtatoknál van egy chip ami számolja a nyomtatásokat, és a mikor eléri azt az értéket, nyák hibával kiáll.
Majd megkeresem a cikket. Volt egy orosz srác, aki felülírta a chipet és újra működött a nyomtató. Még le is lehetett tölteni a programot hozzá gépre, amit maga írt. Youtubeon is fent van. -
cdl
senior tag
válasz
waveson #51140 üzenetére
Mivel most itthon vagyok beteg szabin, így elcsíptem vagy 2 leolvasztást a Sensiránál.
Ha teljes csend volt bent, akkor lehetett hallani pici zajokat a beltériből, amikor elindult a folyamat. De ilyenkor tényleg teljes csend honolt a lakásban.
A kültérinél normál zümmögés volt, semmi extra.
Szépen olvadozott a jég a lamellákról, ömlött is a víz róluk.
Szóval ez nem egy zajos folyamat ezeknél. -
DithenS
senior tag
válasz
waveson #51105 üzenetére
Írtad, hogy az Arctic kikapcsolt állapotban evett 80 wattot. Ennek azért utánna néztem, mert sokallom, hogy kb 1 méteres fűtőszál miért eszik ennyit. Ezt találtam.
”A karter fűtés előmelegíti a kültéri egység kompresszorában az olajat. Akkor működik, amikor nem megy a klíma. ”
Tehát elvileg azért 80 watt, mert akkor bekapcsol a karter fűtés is. A csepptálca akkor max 30-40 wattot ehet csak? Mondjuk ez se jobb, hogy bekapcsolt klíma folyamatosan eszik 30 wattot a csepptálca fűtés miatt, csak így emberibb még is a “fogyasztás”
De aztán a franc tudja
Az se tudom igaz e amit találtam erről. De mondjuk a kínainak csak volt annyi esze, hogy a karterfűtést nem megy üzemelt kompresszor alatt.
-
DithenS
senior tag
válasz
waveson #51105 üzenetére
Persze a kínai és kínai közt is van különbség. A Gree gépek szokták bírni a gyűrődést. Vidéken sok felé az van, mert ugye olcsóbb beszerezni. Anyummal szemben is egy Gree van (szerintem hibás telepítéssel) és 3 éve bírja így is. A cégnél 7 évig üzemelt poros környezetben 4db, fűtőt meg hűtött, szerintem soha nem volt takarítva, de üzemeltek. Most is mennének a mai napig, de szeptemberben a cég lemondott a helységről és vissza adta, így most üres már ott minden.
Szerintem 10 évig tuti üzemelnek ezek a gépek, ha azért karban vannak tartva. Nyílván egy japán 15-20 évig is bírja, kérdés hogy akarom e? Mert addig kb 2 hűtőközeg váltás történik, az energiahatékonyság meg még jobb lesz 10 év múlva. Az EU is emeli majd az energia besorolási értékeket. A hűtőknél is történt egy ilyen tavaly, mert az előtt amI A kategóriás volt, az most D vagy F besorolású lett. Mondjuk a + értékek megszűntek elvileg. -
LanyUs
őstag
válasz
waveson #51100 üzenetére
Ezeket a fűtési módokat tudja az FVXM-A:
"3 egyedülálló fűtési funkció: gyors felfűtés, padló fűtése,
hő plusz (radiátorszerűen sugárzó hő)"
Tapasztalataim alapján az alsó kifújástól kb. 3 méterre is kellemes hőérzetű a padló.
A radiátor szerűen sugárzó hő is érdekes fejlesztés.
Tetszik benne az óriás ventilátor lapát -> hozza az elvet: nagyobb venti, alacsony fordulat -> csendesebb.
Az ár itt a probléma. Ha 200e lenne kültérivel együtt, akkor Mindenkinek ezt ajánlanám... -
LanyUs
őstag
válasz
waveson #51030 üzenetére
Telepítőm nem tudja megoldani, hogy a fűtőszál csak leolvasztáskor kapcsoljon be. Ez 5 méter esetében 5x10w x 24 óra x 30 = 36kw, ami valószínűleg kevesebb, mert általában csak éjjel van 0 fok alatt.
Az ingadozó beltéri járás érdekes. Nálam a 6 gép közül egyik sem csinálja. Egy tipp a takarításon túl: esetleg a legalacsonyabb moduláció nem lehet oka?
A szülői házban viszont hallottam ilyet a Gree gépemtől, de az hűtésnél, fűtésnél mindig úgy fújt. Engem nem zavart... -
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
válasz
waveson #51039 üzenetére
Lényeg az, hogy előrelátóan az új ablakok már a fal külső síkjára lettek beépítve, hogy a szigetelést majd simán rá lehessen tolni a tokra. Na attól kezdve már valószínűleg bőven elég lesz a mostani klíma is. De persze mivel lassan 5 éves lesz, lehet tervezni a cserét.
-
LanyUs
őstag
válasz
waveson #51032 üzenetére
Nem bajos, csak akkor is olvaszt, amikor nem kéne 40 percenként. Nálam pl. a sima Comfora már kérte a 450w-ot 55m2-re a melléképületben. A fűtéses típus becslésem szerint 500-550w körül fogyasztott volna, de ma megcserélem őket és kiderül hidegebb időben melyik fogyaszt többet ugyanolyan körülmények között.
-
LanyUs
őstag
válasz
waveson #50998 üzenetére
Jó megoldás a Többiek által javasolt kis pipa kivétele! Több éve nem fagy be a csurgalék.
A fűtésre optimalizált kültéri szabadon függő hőcserélővel rendelkezik. Magyarán ki van gyárilag vágva ott a lemez és ömlik lefelé a cuccÉrdekes megoldás, mert pl. egy társasház erkélyén külön elvezető lemezt kell fabrikáljon vagy a tulaj vagy a telepítő.
A kültéri méret különbségek szabad szemmel láthatóak. Egy kicsit vastagabb és bumfurdibb. Én kettő zsalukőre tettem földre gumibakkal. Csendes ,rezgésmentes.
Viszont, hogy lehet megoldani azt, hogy ne termosztáttal beállított hőmérsékletre kapcsoljon be az automata fűtőszál a csurgalék csőben, hanem ahogy írtad csak leolvasztáskor?
Filózom, hogy 5 méter messze elvezetem, viszont nem szeretném a +50w fogyasztást 0 fok alatt folyamatosan. -
Strezi
őstag
válasz
waveson #51017 üzenetére
Fizika, konkrétan thermodinamika az ok. A nem acélos szigetelés miatt jelentős rétegződés van nálad. Azaz, padlónál, ágymagasságban lehet tizen pár fok, amikor a hőmérőn 22-23-at látsz.
A konvektorok erre a hidegebb levegőre dolgoznak, jobban csökkentik a rétegződést + meleg felülettel sugároznak is hőt.
A klíma beltéri, pláne négy méter belmagassággal, nem igen tudja felszedni ugyanezt a hűvös réteget. Lehet vele lefujatni, és akkor oda is kever valamennyit, de nem ugyanaz a hőérzet. Két méter felett lehet harminc fok van stabilan -
jézusom
addikt
válasz
waveson #51004 üzenetére
Ja meg lehet csinálni, én is szereltem már be termosztáttal, de most hirtelen nem tudom ilyen fűtő vezetéket kell venni hozzá.
Végül is mit mondtok, Panasonic, vagy Daikin? max 500e szánok rá és olyan 3,5KW-ra gondoltam. De igazábol eredetileg 3-400ezerre gondoltam ez az 500 már olyan hogy sírok
Igaz még benne lennék egy rendes hőszivattyúban is ha valaki meggyőzne. Végül is van pufferem csonkokkal. -
DithenS
senior tag
válasz
waveson #51004 üzenetére
Azért abban ott van a karter fűtés is, ami mondjuk a kínai klímákban elavult megoldással oldották meg, de legalább van, ami hasznosabb mint a tálcafűtés.
Amúgy elvileg csak akkor megy nulla fok alatt, ha fűtés üzemben lett kikapcsolva. Ha hűtésre rakod és úgy kapcsolod ki, akkor nem. Bar ez a Fisher klímáknál ment csak a cégnél. Viszont kockáztatod a kompresszor hidegindítási kopását illetve olajütést is kaphat. Szóval hát ez van. Valóban béna megoldás. -
elfelejtette
veterán
válasz
waveson #51005 üzenetére
Az újjáépített előtér vadiúj műanyag ajtót kapott, rendesen össze van rakva, most már nincs ott átlag 6 fokkal hidegebb, mint a ház többi részében. A régi szar faablakok is ki lettek cserélve műanyagra.
Persze örültem volna, ha még a jó időben akár egy pár centi szigetelést sikerült volna feldobni kívülről. -
LanyUs
őstag
válasz
waveson #50974 üzenetére
Fogyasztás szempontból valamennyivel jobb ha ki van kapcsolva. DE! Nem szeretem a pár órás melegített tárgyakat és a pár órás melegített falat sem. Sokkal komfortosabb ha, mint hőtároló tömeg minden rendesen melegen van tartva az optimális hőfokon. Én pl. alsónadrágban, de van, aki vastag melegítőben van otthon. Tehát ebből a szempontból is jelentősen eltérhetünk.
Összefoglalva: jobban megéri a programozott, főleg egy átlagos szigetelésű házban, de nekem többet ér a komfort.Ugyanezt gázból már nem tudom alátámasztani, mert ha éjjelre kikapcsolom, akkor is 12m3 megy el hideg napon, mintha 24 h-ban járt volna.
-
korkor
csendes tag
válasz
waveson #50975 üzenetére
Jól fűtenek, de amúgy a kisebbeknél (2,5 kW) sem láttam soha fűtésnél 400W alatt a pillanatnyit. Hogy ez sok-e? Mivel még az éjszakai -6 fokban is sokszor leálltak, nem hiszem hogy egy folyamatosan 250W fogyasztású más típusú gép kevesebbel fűtene, ezt pedzegették is pár hsz-szel feljebb. Itt nem gond, ha néha fújnak meleget, nálunk nincs hideg-meleg váltás a benti hőmérsékletben. Igaz, egész jó a hőszigetelésem. Csendesebb típusok vannak, az biztos, de nekünk ezek sem zavaróak.
-
LanyUs
őstag
válasz
waveson #50970 üzenetére
Tippre 0 fok. De a lányok nálam fázósak ( 24,5 fokra van a gáz termosztát téve ) Komfort miatt, még ha drágábban is, de már +5-8 fokban is gázt használunk. A klíma csak kieg. fűtés ekkor már. A melléképület 2 helyiségben, amiket előző hsz-ben írtam viszont 0-24-ben azok a klímák fűtik. Tapasztalataim szerint az egyikben 22 fokra beállított hőmérséklet, a másikban 20 fokot temperál, ezért elégséges ha a 2. gép csak programozva fűt, akkor amikor hátramegyünk a 17:00-20:00 3 órás időszakban.
Az 55m2 múlt héten pl. napi 8kw, azaz heti 56kw-tal tartotta 22 fokon Comfora, ehhez jön az időszakos fűtéses Comfora 7 kw. -
LanyUs
őstag
válasz
waveson #50965 üzenetére
Érdekességképpen ha már gáz: Viessmann Vitodens 100w-touch 26kw termosztátot hűtőbe tettem és 24h járattam a legkisebb moduláción. Előre menő 47 fok -> hőcserélő átad 42 fokot. Tehát függetlenítve a kívánt hőigénytől 12,5m3 gáz ( 12,5 x 110 Ft = 1375 Ft ) fogyott aznap non-stop üzemmel. Persze túlmelegedés lett a vége, de ugyanezt klímával nálam legalább 4 db-bal tudom fűteni: 0,3kw x 24 h x 4 db ( 29kw x 23 Ft = 667 Ft ).
Viszont, amikor non-stop gázüzem kell, akkor a hőigény esetén nem elég a 300w / klíma / óra, ott már kell a 500w -> 0,5kw x 24 h x 4 db ( 48kw x 23 Ft = 1104 Ft ). H-Tarifa esetén még mindig jobb, de huzat hatás miatt ekkor már a gázkazán dübörög.PROTRON: én bízom abban, hogy választások után is marad a limit a lakosságnak. Ismerem az ipari káoszt. Hallom a vezetőségtől és a látom a dagadó ereket a fejen az eredmény csökkenés miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest