- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Balage85 #11599 üzenetére
Nagyjából igen a válasz.
Leszámítva ezt az elméleti zűrzavart: a midi-ről érkező a másik RCA egyik csatornája A MIDI-nek és az RCA-nak önmagában semmi köze egymáshoz. Ha arra gondolsz, hogy a MIDI-vel vezérelsz egy szoftveres szintetizátort, aminek az analóg kimenetét szeretnéd megoldani, akkor igen a válasz erre is.
A monitor balanced kimenet itt csak monitorozásra használható vagy azon is meg tudom oldani a keverőre juttatást?
Bármibe bedughatod. A monitor kimenetnek az a jelentősége, hogy a kártyán tudod vezérelni a jelszintet, míg a sima vonali kimenetek (legyen az rca, trs vagy xlr) a szabványos vonali jelerősséggel mennek ki.Ennyi pénzért megfontolnék egy ügyes ebayes fogást egy valamilyen használt interfészre.
Nem hiszem, hogy a 6i6 bármivel is jobb lenne, mint a 8i6.
Milyen keverőbe megy majd a jel? Milyen DAW-ot használsz?
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Balage85
tag
Sziasztok!
A Focusrite Scarlett 2i4 és 6i6 között vacilálok és lenne pár kérdésem, hogy tisztább legyen a kép a fejemben.
A megoldandó dolog az lenne, hogy midi-n, line-inen egyszerre lesz ráküldve jel, amit effektelek a gépen, stb és ezt egy zenekari keverőre fogom ráküldeni. Lehet hogy még háttérzene is fog menni a gépről.
Most ha jól nézem, akkor a 2i4-ben ezt csak az RCA kimeneteken tudom megoldani (pl a zene az egyik sztereo RCA-n, a midi-ről érkező a másik RCA egyik csatornája, stb).
A monitor balanced kimenet itt csak monitorozásra használható vagy azon is meg tudom oldani a keverőre juttatást?
Mondjuk jó lenne szimmetrikus jellel dolgozni, ez is a 6i6 felé dönti a mércét.A másik kérdésem pedig az, hogy a 6i6 és a 8i6 nagyon hasonlít egymáshoz, csak az utóbbi egy régebbi széria? Van pár hely ahol ez jóval olcsóbb, megéri vagy azért az új széria jobb?
Remélem érthető amit kérdezni akarok, az a baj, hogy így írásban elég nehéz megfogalmazni mit is akarok.
-
trufa12
addikt
Sziasztok 1 kedves barátom, szeretne vásárolni gitárhoz hangkártyát, azt szeretném meg kérdezni milyet érdemes, ? olyan 40 ezer ft környékén lehet e kapni?
A válaszaitokat előre is köszönöm .Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Primary92
senior tag
Jelen pillanatban egy Technics A700 mk2-re, és ezt szeretném megtoldani háttérsugárzókkal egy másik erősítővel. Nem szeretnék házi mozit venni kompletten, heti max 1 film kedvéért.
De alapvetően zenét hallgatok, és ott baromi zavaró a mostani kártya alapzaja, illetve mindenféle sercegés hallatszódik a gépházból. -
escape
aktív tag
-
-
PuMbA
titán
válasz escape #11583 üzenetére
Nagyjából ugyanannyi árban mondok alternatívát: X-Fi HD (1 év gari) vagy Musiland Monitor 01 US (1 hét gari) + Genius 1255B
Primary92: Kell az 5.1? Mihez fogod majd kötni?
[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
Creative Sond Blaster X-Fi Sorrund 5.1 Pro kártyáról?
Elsősorban zenehallgatásra kell, másodsorban mozizásra.Azért USB, mert nincs több PCI slotom (1db van), és nem akarok olyat venni, ami jó esélyjel a következő gépemmel inkompatibilis lesz. (PC vagy laptop).
-
escape
aktív tag
A linkelt rendszerhez tartozik távirányító.
Akkor tehát mi a gyenge pont? A rendszer, vagy a hangkártya? Esetleg egy Creative Sond Blaster X-Fi Sorrund 5.1 a delock helyett?[ Szerkesztve ]
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
PuMbA
titán
válasz escape #11578 üzenetére
Az a baj, hogy ez nem az az árkategória, amibe egy távirányító belefér vagy akár egy 5.1 illetve 2.1. Olyan mintha vennél egy trabi alkatrészes ferrarit, tehát borzalmas... 30k körül egy 2.0 és egy jobb külső hangkártyát érdemes venni és lesz valami minőséged
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
Házimozizásra egy 80 centis Samsung tv mellé, meg nyilván zenét hallgatni, ritkán még akár játékra is. Fontos elem a rendszerben a távirányító, és nem tudok olyan 2.1-es szettről, amihez lenne, és elfogadható áron adnák.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
escape
aktív tag
Genius SW-HF4500 lenne a kiszemelt.
-
escape
aktív tag
Sziasztok!
5.1-es rendszert szeretnék vásárolni, és annyi gondom van, hogy a laptopon csak egyetlen kimenet van, jack formájában. Ha jól gondolom, (bár nem nagyon értek az audiotechnikához) ahhoz, hogy 5.1-ben szóljon, kell egy olyan hangkártyát közbeiktatni, ami tudja az 5.1-et. PC-m nincs, így külső hangkártyára gondoltam, egészen pontosan a Delock 61803-ra. Ezzel valakinek van tapasztalata? Van ettől olcsóbb megoldás? Egyáltalán jól gondolom, amit gondolok? Köszönöm a válaszokat előre is.
esc.
-
×HULK×
csendes tag
Cooler Master Storm Sirus 5.1 gamer fejhallgatóhoz keresek megfelelő hangkártyát kb.20K forintig.
Milyen hangkártyákat ajánlatok? -
őstag
Új vagy Régi Creative hangkártyák? Itt lehet olvasni
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
titán
Állj, ha a 600 ohmos T1-re gondolsz, az kellően érzékeny ahhoz, hogy elég hangos legyen szinte bármiről. De az ég szerelméért, ne tedd. Csak mazochistáknak ajánlom az olcsó vacak hangkártya + csúcskategóriás füles kombinációt. A pénzt rosszabbul nehéz elkölteni.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Khaosz55
addikt
Hali,
valaki okítson ki mert 1-2 dolgot nem értek.Xonar DX esetében.
1 db digitális S/PDIF kimenet = Ez koax kiment vagy optikai ? Mert ha jól látom adnak optikai átalakítót.
1 db előoldali tüskés csatlakozó = ez annyit jelent hogy a számítógép ház előlapi fejhallgató és fülhallgató kimenetét rá tudom kötni ?Ha a S/PDIF kiment koax kiment akkor az nekem igen jó. Viszont közösítve van a mikrofonnal. Mikrofont is használok. Ha az előoldali tüskés csatlakozót csatlakoztatni tudom a ház előlapi csatlakozóra akkor működik-e egyszerre a S/PDIF és az előlapon a mikrofon ?
Így nem kell állandóan állítgatni programban a bemenetet.
A DX vagy a DSX vagy DGX a jobb választás ?
[ Szerkesztve ]
-
AGE-T
őstag
válasz schawo #11523 üzenetére
Egyenlőre csak felmérem aterepet. De szeretnék egy jó fülest, lehet passzolom a 600 ohmos csodákat. Vagy mégis beruházok egy erősítőre.
Btw a kártya előlapi kimeneten egy hd25-t elég keményen oda tud tenni, 120 dB-től már lerepül az ember feje. Ennyivel több kell, mondjuk egy hd800-hoz?For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
Khaosz55
addikt
Tudtok elfogadható minőségű hangkártyát mondani amin van koax digitális kimenet. Optikai nem jó messze van az erősítő ezért csak koax jöhet szóba.
Ezért néztem ki a Xonar Essence STX . Persze nem ragaszkodom az 50 ezres kártyához csak semmi alternatívát nem találok.
-
Necc
addikt
válasz schawo #11551 üzenetére
Felfele is. Egy x16-os kartyat is bele lehet rakni egy x1-es slotba. Ez utobbi esetben a teljesitmeny ertelemszeruen skalazodik lefele.
Sajnos sokszor az x1 slot hatuljat muanyaggal lezarjak ami megakadalyozza a fizikai behelyezest. Gondolom ezzel a sok sipakolo juzert akarjak elkerulni, akik beletuszkoljak az x16 kartyat az x1 slotba majd sirnak rinak hogy lassu/laggol/stb.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
válasz Khaosz55 #11542 üzenetére
Ha hosszutavon gondolkodsz, akkor inkabb az STX-et vennem, a PCI-E csati joval idotallobb, mint a nagyon eroteljesen kihalo PCI.
A mai lapokban mar nincs is nativ PCI csatlakozo, un. legacy tamogatas van hozza es mar most PCI-E -> PCI chipen keresztul van megvalositva.
Csak ido kerdese, mikor dobjak el vegleg.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Khaosz55
addikt
Most lejjebb ment a ASUS Xonar Essence ST ára. D2-nél csak 4 rugóval drágább. Azt hiszem befektetek egy ASUS Xonar Essence ST -re.
-
RetepNyaraB
veterán
bar nem feltetlenül tartozik ide ...
Ha a 2500K igpujat dugom hdmin a tv-re (egy erösitön at), sehogy sem tudok hangot atcsempeszni. A hangkartyam egy Asus DSX. Spdif kimeneten mutatja is, hogy van jel, de a tv-n nem hallatszik. Persze a hang a kartyara van dugva, nem az alaplapi optikai kimenetre, de hdmi eseteben ez tökmindegy kene legyen, nem? Ha atdugom a hdmi-t a dedikalt gpu-ra, akkor catalyst engedelyezes utan szepen szol a tv. Meg lehet ezt oldani, csak debil vagyok es nem jövök ra magamtol, vagy ez igy nem fog menni
Igazabol az lett volna szandekom, hogy filmnezeshez eleg az igpu is.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
LW
őstag
válasz ocsi19 #11534 üzenetére
Ha az erősítődben van DAC (és egyben digitális bemenet), akkor érdemes optikát/coaxot használni. Ha az alaplapodon van digitális kimenet, akkor lehet, hogy hangkártyát sem kell venned. Otthoni szettemen egy leheletnyivel szebben szól Xonar optikán, mint alaplapi koaxon.
-
aram01
nagyúr
sziasztok pcie 1x foglalatú kártyát keresnék van tippetek?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Érdemes egy SB Audigy 2 Zs Platinum Pro-t (SB0360) venni 5500.-ért?
Ha nem, akkor ebben az árkategóriában mit ajánlanátok? 5-8e
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
válasz TechN7ne #11528 üzenetére
A nala sokkal komolyabb Audigy 4 kartyat alig 2 pizza araert osztogatjak.
Jo kis kartyak voltak ezek, de eljart felettuk az ido, amit elsosorban a Creative a pocsek supportnak koszonhet, masodsorban pedig a tovabbra is fejlodo, egyre jobb minoseget produkalo, de tovabbra is olcso DAC chipeknek, amivel az alaplapi kartyak minosege nott.
Egy dolgot nem tudnak meg az alaplapiak, es az a teljesen zajmentes analog hangkimenet, na ettol jobb az Audigy, valamint jobb minosegben rogzit, ha szukseg lenne ra.
-
AGE-T
őstag
http://www.bit-tech.net/hardware/2005/10/31/creative_xfi/1
Sziasztok!
Fenti kártyának előlapi panel részén, mekkora a max output a fejhallgató kimeneten? Tudja ezt valaki? Meg lehet ezzel hajtani egy 600 Ohm-os fejhallgatót?
Előre is köszönöm a választ!
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
RetepNyaraB
veterán
-
-
-
Peethy
őstag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz PreDox #11513 üzenetére
A fejhallgatóerősítő spec erre a fejesre mindegy, mert nem nehéz meghajtani. Kb 40 euróért meg high-endre ne számíts. A Creative chipset a 3D alkalmazásokban engem annyira nem tölt el lelkesedéssel (de ezt látatlanban mondom, mert nem hallottam a kártyát). Szóval a kát kártya praktikusan nézve ugyanazt tudja és ha nincslehetőséged kipróbálni mindkettőt és a hangja alapján dönteni akkor vedd meg azt, ameyik olcsóbb épp
ui.: Mindkét aspiránsban cserélhető az opamp, ha feltétlenül barkácsolni vágysz...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok egy Creative Audigy ES EAX SB0160 hangkártya müködik Win 8 64bit-en,pontosan egy ilyen?
Üdv.Gyuri
-
PreDox
tag
Üdv
Melyik a jobb hangkártya ?
esi prodigy x-fi nrg vagy asus xonar dsx ?
Multimediára....50% game 40% zene(vegyes) 10%film
Egy Audio-Technica ATH-M40FS(60ohm) fejhallgató hangján szeretnék minőségi változást elérni.
Kezdtem egy Soundblaster Live 24bit hangkártyával most egy Audigy 4-es van a gépben.
Már ez a váltás is minőségi javulást hozott.(még a logitech S220-on is hallható volt)
Arra lennék kíváncsi, hogy a két hangkártya közül melyikkel járnék jobban ?
Vagy elég lenne egy xonar dg vagy ds is ?
A dg a fejhallgató erősítő miatt színpatikus a ds pedig a cserélhető opamp miatt.
?????
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
sziasztok
tudnátok nekem mondani egy relatíve olcsó 1x pcie hangkártyát amin van optikai kimenet?Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Peethy
őstag
Lenne még egy kérdésem a korábbiakhoz kapcsolódva: Lexicon Alpha Studioról van valakinek személyes tapasztalata? Valószínű egy belépőszintű Yamaha keverő, és egy nagyon belépőkategóriás AKG mikrofon mellett lenne beállítva, kezdésnek és szárnypróbálgatásnak talán megfelelne... jól gondolom?
-
Bati0501
őstag
-
Bati0501
őstag
Ez a kártya már tudja a pci-e 3.0-át és a x16-ban írja is az alaplap honlapján,h oda tegyem,de h az x4 tudja-e azt nem tudom,nekem ebből nem derül ki:
1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
(The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 3.0 standard.)
* For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot.
* The PCI Express x16 slot supports up to PCI Express 2.0 standard when an Intel 32nm (Sandy Bridge) CPU is installed.
1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
3 x PCI Express x1 slots
(The PCIEX4 slot and all PCI Express x1 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
2 x PCI slotsEnergie X: Nem akarom túlbonyolítani,de még most se értem. :/
Azt nem értem,h tud a vga az x16-ban maradni,de már most teljesen összezavarodtam,már azt se tudom,h mi a bajom,min problémázok.
Most nagyon properrel vagyok,pedig ennyire azért nem szoktam az lenni. -
őstag
válasz Bati0501 #11501 üzenetére
A videokártyád jó az x16-ban. Nekem volt X-FI titaniumom ugyanolyan elrendezésű alaplappal mint a tiéd. A legfelső PCI-E-be bedugod (ami a vga felett van )és jóság van Nem kell túlbonyolítani A vga-d meg marad az X16-osban és lesz helyed, lesz hangkártyád nem kell variálni
[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
Sziasztok. Adott: Xonar DX + Asio4all v2 + Aimp3. Tudnátok segíteni hogy milyen beállításokat érdemes alkalmaznom, hogy a kártya rendesen szóljon.. Pl Cash Size, Parameters, STB? Gondolom nem jó ha minden csutkán van, de lehet még a közép út is sok ennek a karinak..
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
Necc
addikt
válasz Bati0501 #11501 üzenetére
PCI-E 3.0 kartya ES csati eseten jelenleg eleg az x4 sebesseg is, 2.0 eseten pedig x8 tempo is elegendo, mig 1.x eseten a teljes x16-os slotra szukseged lesz.
Ennel kisebb konfiguracio eseten (pl. PCI-E 2.0 x4 modban) elofordulhatnak olyan pillanatnyi, rovid ideig tarto szituaciok, hogy savszelesseg-limitbe utkozol.
Hogy ez hogy hat az FPS-re, azt nem tudom, csak annyit tudok biztosra, hogy en anno alaposan kimertem, hogy jatekok kozben mennyi a PCI-E busz kihasznaltsaga, es a fentiekre jutottam.
-
Bati0501
őstag
Igen,ha kihalóban van,akkor nincs értelme olyat venni.
De hallanék vmennyi különbséget vagy csak placebó lenne?Jobbat nem hiszem,h hallanék az ismerősöknél,szóval amiatt nem érne csalódás.Energie X: Csak a másik pcie slot csak x4-es: [link]
Most a vga a procihoz közelebbiben van,mert az a x16-os.(meg am is mindenki oda teszi )
És a vga-nak nem mindegy,h x4 vagy x16.Vagy rosszul gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest