Hirdetés

Fejhallgatóteszt: Nixon Master Blaster

Az iStyle jóvoltából újabb hangkeltő érkezett a szerkesztőségbe. Bocha áthozta, hogy írjak róla én, de elfelejtette a cucc típusát, pedig szerintem azt, hogy Nixon Master Blaster, hát, nehéz nem megjegyezni. Nekem Nixon eddig az az amerikai elnök volt, aki a Watergate ügy miatt lemondott.

Pedig a Nixon, mint cég, teljesen más jellegű. Napszemüvegeket, órákat gyártanak elsősorban, de a Oakley-hoz hasonlóan más termékekkel is foglalkoznak, most speciel egy fülhallgató jutott el hozzánk, a Master Blaster. Innen nekem csak egy lépés a Sherminator… de sebaj, ettől még lehetne jó a cucc.

A Master Blaster akkorává növeli a fejet, hogy számos BKV-járatra fel sem lehet benne férni, sapkát és ilyesmit ne akarjunk hordani hozzá, leginkább otthoni használatra javasolt. A fémből készült vázra bőrrel burkolt szivacs költözik, fülhallgatóhoz képest igen tetemes mennyiségű szarvasmarha eshet áldozatul a Master Blaster készítésekor. A 265 grammos szerkezet technikai adatai átlagosak: 20 Hz és 20  kHz közötti frekvenciát tud megszólaltatni, hangnyomása 95 dB.

Ha feltesszük a fejünkre a cuccot, a külvilág zaja alaposan tompulni fog. Ha valaki két kispárnát helyez a füleihez, akkor ugyanezt fogja tapasztalni, aktív zajszűrésről itt nem beszélhetünk. Mivel a keret (váz?) igen tág határok között állítható, ezért könnyedén meglephetünk vele elefántokat is, hátha rámozdulnak a zenére. A hangerőt a jobb fülünkre kerülő tárcsa forgatásával tudjuk szabályozni, más gomb, kallantyú, tekerentyű nincs a Master Blasteren. A tárcsás megoldás jó ötlet, viszont kicsit könnyen mozog a tárcsa, ha véletlenül odakapunk a fülünkhöz, akkor is gond nélkül el tudjuk csavarni, minek következtében viszonylag könnyedén összeszedhetünk egy részleges dobhártyaszakadást.

Több színben is létezik
Több színben is létezik

A hangzástól nem voltam oda. Magas bitrátájú zenét toltam rá a cuccra, de a mélyek egy bizonyos hangerő után torzzá váltak, a magasak túlságosan élesen jelentek meg, a középtartomány pedig eltűnt valahol a drótban, mert a fülemig biztosan nem jutott el. Biztos van olyan típusú zene, ami pont ideális a Master Blaster számára, de nemigen találtam a megfelelőt. Bocha szerint a mélyek abszolút túl vannak tolva, a magasak műanyagosak, ő hallott némi középtartományt is, de ő sem volt elégedett a szerkentyűvel. Különösebb zajszűrés ugyebár nincs, a Nixon a méretes párnákra hárítja a feladatot, amik szépen tompítják az általános háttérzajokat, de a magasabb hangok bejutnak a fülbe.

A termék végfelhasználói ára bruttó 45 000 forint. A fülhallgatót ki lehet próbálni az iStyle új üzletében, az iPodok mellett ugyanis fehér színű Master Blastereket találhatunk a pultokon.

Azóta történt

Hirdetés