Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Shufny
őstag
Szerintem pont annyira félig nyitott, mint a DT880, ami örök vita tárgya. Én ezt már teljesen nyitottnak hívnám, mint a HD555 -öt. (persze ezt csak kép alapján)
Tényleg nagy a különbség számban, de lehet, hogy csak későn jöttek rá, hogy kicsit besűrítették a 6xx -et, és így legalább hasonlít is a szám, mint ahogyan a két típus is.
Tényleg nem sok méllyel áldották meg ezt a HD448 -at. Lassan kéne valami akusztikusat is adnom neki, nem csak szivatni.
-
Shufny
őstag
válasz
010203 #16640 üzenetére
Sennheisernek a fülhallgatóit hamisítják előszeretettel. Fejhallgatók közül azt hiszem csak a PX100 -at. 5.1 -esekkel kapcsolatos tanácsom, hogy kerüld el őket.
jaffa 2843: Még senki nem próbálta huzamosabb ideig egymás mellett a kettőt. Egyelőre megoszlanak a vélemények, de leginkább izlés dolga. Szerintem a HD555 -tel kisebb az esély, hogy nem fog tetszeni. (ebből lehet, hogy nem látszik, de szerintem technikailag a HD668B a jobb
)
Dave™: Vagy csak simán a nyitott változata.
-
Shufny
őstag
válasz
rootkiller #16627 üzenetére
Hogy jön ide a HD600?
Amúgy fura, hogy egyikőtök se említi a HD25-1 -et. DJ oldalakon sűrűn ajánlott darab. Meg az M50 és a 750DJ is sokkal nagyobb elismerésnek örvend, mint a DH1200 vagy a HDJ-1000. Nagy plusz továbbá, hogy a Shure -t tudtommal még nem hamisítják. Az a baj ezekkel, hogy itthon nevetséges áron adják mindet.
piqla: Nem csak ennyiben különböznek, és azért elterjedtebb az egyoldali, mert praktikusabb. Sennheiser -ből tudtommal most nincs olyan, amilyet keresel. Esetleg a Denon AH-P372, ha találsz jó áron. (~$50) Van AiAiAi Tracks, ami hasonló a PX200 -hoz, de sajnos nem tudom, hogy szigetel-e annyira.
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #16610 üzenetére
Én meg a saját erősítőmmel hallottam csak szinte superluxot, szóval az is eredményezhet különbséget. Nem szántam rá sok időt, mert mások véleménye alapján erre számítottam.
p_adam: Milyen fejeseket hallottál ilyen kategóriában? Múltkor 1-2 ilyen threadbe beleolvasgattam, és fura módon pont alig voltak említve a Stax -ok.
-
Shufny
őstag
válasz
Predator2 #16606 üzenetére
SHP5401 !!! Tudom, hogy drágább, de állítólag borzasztóan jó ennyért. (mondjuk szigetelésben sajnos valószínűleg rosszabb)
baluka26: Szóval most az hogy "jó volt" az nem sokat jelent. A K601 is gyenge az $1000 -os kategóriában. Én egy $100 -os árban kevésnek tartom azt, amit a HD555 nyújtott mélyen. Összességében korrektnek érzem, de szerintem a superluxokon kívül is vannak olcsóbb fülesek, amik hozzák azt a részletességet alul.
Aporpó Philips: Nekem nagyon bejön a ez a Stertch. Ha valamikor hozzá lehet jutni jó áron, akkor lehet, hogy nem fogok tudni ellenállni. Amazonos $67 nem is olyan vészes, de gondolom kb $30 -ért hoznák ide, szóval ezt is megússza a pénztárcám egyelőre.
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #16564 üzenetére
Tényleg fölösleges így. Én meghallgattam az 555 -öt az egyik rendszeren, és konstatáltam hogy ez pont olyan, mint amit olvasás alapján vártam tőle. (elsősorban pontatlan mély
) Aztán másik rendszeren meg meglepődtem, hogy milyen jó az 598... bár ez nem túl bonyolult zenével volt. Valószínűleg ez is nagyon közrejátszott. Na mindegy, majd egyszer....
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #16557 üzenetére
Én is basshead vagyok, de az ilyen magaskiemelés (és nem az a csipogás, amit autókban szoktak gányolni) az ad egy fals részletesség-érzetet, ami tetszhetős lehet. Szerintem már elégszer leírtam, hogy a 668B magasai engem az őrültbe tudnak kergetni, de ettől még én is együtt tudnék vele élni. Nemrég volt nálam egy HD202 tulaj, aki még mondta is, hogy nem szereti a sok magasat. Szóval leszögeztem előre a Superluxnál, hogy borzasztóan ki van emelve rajta, de azért mondom berakok vele először egy ilyen téren megengedőbb számot. Szám közepén rám néz, hogy "dehát ez tök jó!" (mindezt vagy 1-1.5 óra K601 után...) szóval azért ez nem olyan szar teljesítmény szerintem. Aztán kérte, hogy mutassam meg mi az amivel szerintem gáz, szóval raktam be egy kis csörömpölős metált, de azt mondta, hogy szerinte még ez se olyan vész.
Szóval én is sokkal megengedőbb vagyok mélykiemelés téren, sőt sokkal jobban zavar, ha kicsit kevesebb van a kelleténél, mintha több. Magasaknál meg inkább fordítva. Ennek ellenére van jó véleményem a 668B -ről.Megint írtam egy kisregényt, amikor egyetértek, hogy a sok magas szerintem is sokkal zavaróbb, mint a sok mély.
SOAD19: Egyébként egyetértek. Lehet unalmas vagyok, de nekem is sokkal jobban tetszik így.
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #16553 üzenetére
Úgyérted, hogy olyan nagy gyártó, mint a Beyerdynamic, amiknek pont ezért szeretik annyian a füleseit?
Van azért funkciója is annak a hibának. Szerintem nem teljesen véletlen. Meg kéne hallgatni komolyabban is a dolgot, de nekem továbbra is az a meglátásom, hogy a HD668B jobb minden téren, kivéve a kiemelt magasakat.
orichalcos: [link]
#16556: Azt mondja, hogy itt az az álláspont, hogy az égvilágon semmire nem jó az 5.1 -es füles.
-
Shufny
őstag
válasz
yellowcake #16548 üzenetére
-
-
Shufny
őstag
Topic superlux történetét meglesve vicces volt olvasni a K1000 tulajunk nem is oly régi postját
[link]
A drogok (zene) már csak ilyenek...
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #16463 üzenetére
Én egyetlen dolgot gyűlölök csak, amikor azzal próbálnak érvelni, hogy jó- vagy akár csak egyáltalán van szövege.. .Elég szégyennek tartom, hogy a metál bandáknak kb végük van, ha egyszer az énekesnek nagy lesz a pofája, és lelép.
Egyébként nekem The Flashbulb -tól a Soundtrack To A Vacant Life nagy kedvenc. Mondjuk nem értem mi túl dúrva benne neked, a linked után. Pedig sokat puhult az évek alatt.
Eleinte inkább brakecore szerű zenéket csinált.
#16465: Az, hogy a SZÖVEG az nem része a zenének. Attól nem lesz jó. Azt, hogy nem hangszeres és ez valakinek baj, még elfogadom. Mondjuk szintén viccnek tartom, hogy erre büszkék, és még én vagyok a paraszt, hogy szeretek hallgatni mást is.
-
Shufny
őstag
válasz
Ati3120 #16457 üzenetére
Hű, hát a kényelem már nehezebb dió. Ha nagyon kicsi füled van akkor jobb lehet ilyen téreni is a DT235, de ez még nekem se volt kifejezetten kényelmes (pedig az enyém kicsi). Talán Numark PHX lenne neked is a nyerő. Persze jóval drágábban már lehet válogatni, de kényelem ott is a hordozhatóság rovására megy.
KMT: Jaj! jó öreg Benn Jordan
Másik linked is bejön egyébként.
-
Shufny
őstag
válasz
Ati3120 #16454 üzenetére
Személyesen nem hallottam őket, de a K430 állítólag egész jó - aprós áráért nagyon - (bár gondoltam, hogy ez egyértelmű volt abból, amit írtam.) Miért nem jó melóhelyre járni egyébként?
baluka26: Szerintem botor dolog zenére azt mondani, hogy "tökéletes". Vagy bárkire kijelenteni, hogy a "legjobb" zenét csinálja. Tudom, te "csak" azt mondtad, hogy a legjobb "elektronikus"
-
Shufny
őstag
válasz
AndrewX #16418 üzenetére
Nem csak a mélykiemés a baja a 202 -nek, ráadásul nem lehet rendesen EQ -zni egyik telefonnal se. (kivéva majd a Galaxy S -sel) Egy rendes EQ se túl jó megoldás ilyenre. Megértem ha félsz a Beyer halkságától, de szerintem mégjobban jársz, ha egyúttal azt is megszokod, hogy nem 100dB fölött hallgatod állandóan a fejhallgatódat.
Sony, Panasonic, Philips -ek közül nem tudok említésre méltót. Talán a Panasonic HTX7, de úgy látom nem is igazán kapható itthon, főleg nem $30 -ért.
(#16422) schawo: Azért az eléggé kapcsolódik a topichoz, hogy kell-e a fejhallgatóra a mikrofon vagy sem, de én sem érzem magam megcáfoltnak. A játékokra való komment persze tényleg teljesen fölösleges.
-
Shufny
őstag
válasz
Nertpaelg #16416 üzenetére
Be kell csukni az ajtót
Egyébként én még nem hallottam jobbnak egyik headsetet sem. Bár lehet hogy túl jó ajtaja van a srácnak.
Mellesleg én is egy olcsó headsetet használok, az asztalra rakva. Mindenesetre nem osztom a véleményed, hogy nem lehet FPS -t játszani asztali mikrofonnal. (bár nem értem az FPS -ek igényei miben különböznek mikrofon terén
)
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
válasz
Nertpaelg #16412 üzenetére
Viszont semmi nem indokolja, hogy miért lenne jobb játékban, hiszen semmi olyat nem kellene ahhoz tudnia, amit egy zenére jó fejhallgató ne tudna. Mikrofon minőségkülönbsége meg nem szokott kijönni az asztalival szemben, mivel rendszerek, amik továbbítják a hangot nagyon erősen torzítanak. (és ennyiért valszeg nem is raknak rá drága mikrofont)
Szóval a tapasztalat az, hogy egy PC -s körökben ismert márka által cimkézett gamer headset hangminőségét, a tördedékébe kerülő fejhallgatók tudják.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #16410 üzenetére
headfonián megint kitettek magukért: " The upper treble is also more relaxed, in a way it reminds me of the Stax Omega 2′s upper treble presentation."
Javaslom inkább a head-fi thread -et.
CyDoN: Szólhattam volna, hogy ne linkeljed a specifikációkat.
AndrewX: Hangerőben nem több a Nokia 5630 -amnál. Persze lehet, hogy max hangerőn mégrosszabb hangja van. Amúgy EQ -val nem olyan egyszerű csakúgy előcsalogatni az elnyomott dolgokat. Pláne nem egy telefonéval. Bass boost viszont szokott lenni mindenen, ha nem lenne "elég". Egyébként szerintem jobban jársz, ha megszokod a kiegyenlített hangzást.
-
Shufny
őstag
válasz
AndrewX #16406 üzenetére
Összehasonlíthatlanul jobb a 202 -nél. Ami ellene szólhat, az az hogy elég érzéketlen. (értsd: halkabb, mint a többi) Nekem bőven elég volt hozzá a Clip+ -om, de mint kiderült többeknek ez kevés. AKG -ről csak annyit, hogy egy K450 tulaj elég szomorúan konstatálta, hogy a DT231 Pro (lényegében ugyanez) jobban szól annál. Én nem hallottam a K512 -t, de vélemények alapján nem ellenfél.
szerk.: és a K81 -emnél (manapság K518) is jobb, azt kell hogy mondjam.
Természetesen ízlés kérdése is. Ha brummogó, alacsony frekvencián kiemelt hangot szeretnél, akkor a 202 és az 512 is jobban megfelel.
-
Shufny
őstag
válasz
AndrewX #16401 üzenetére
Már szerepelt az oldalon a DT235. Ez legalább nem olyan ismeretlen márka, és lehet kapni itthon, szóval megspóroljuk az előítéletek cáfolásával töltött köröket, amit a Superlux ajánlásnál tennénk. Igen nem néz ki bíztatónak, de ennyiért nem valószínű, hogy találsz jobbat. (AKG -t vagy Sennheiser -t egészen biztosan nem)
baluka26: Te vérbeli Sennheiseres, elrontod szegény K601 hangját a csövekkel.
A poló pedig tényleg komoly.
-
Shufny
őstag
válasz
fi:zi'k #16387 üzenetére
Azzal kezdtem. (meg elírtam az RX700 -at
) Jó lenne egyébként, ha thomann szerezne HD669 -et. Beneveznék egyre, azt hiszem.
AMDFan: valamennyire biztosan lehet, de amikor jól el van nyújtva egy kiemelés, vagy pl ahogy lekonyul az átvitel a sávszélen, akkor referencia nélkül esélyed sincs megmondani, hogy most ez a füled, vagy a fejhallgató.
-
Shufny
őstag
válasz
#46372352 #16383 üzenetére
Ahogy bigmasterg is írta. A CAL! még 20 fölött is jobban megéri. Egyébként én ajánlanám figyelmedbe a DT235 -öt. Ez még mindig kivételesen olcsó nálunk és nagyon jól szól. (kivételesen hallottam is a DT231 Pro -t, ami szinte teljesen ugyanez.)
Továbbá mostanában sokat emlegettük már itt is a Numark PHX-et
-
Shufny
őstag
válasz
#46372352 #16374 üzenetére
Gondolom mert van neki ez-az. Egyébként várni kell a CAL! -ra, vagy már nem is lesz 20 alatt?
Most van aprón egy 750DJ is 25 -ért.
Más: kaptunk egy listát a joker portable thread -jéhez is.
Sony: ZX700, V6
Sennheiser: PX100-ii, HD428
Audio Technica: SQ5, FC700
Ultrasone: 15G, 650
Philips: The Stretch
Pioneer: SE-MJ5
AKG: Q460Meg persze a múltkor linkeltek.
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #16264 üzenetére
"vagy a zene hibája"
Na én pontosan így érzem. Szerintem a dubstep borzasztóan szólna minden máson, ha egy gyors mélyű rendszeren bebúgna, ahogy azt kell. Tekintve, hogy a közönség nagy része nem ilyenen hallgatja, (pláne ugye bulin.. mert ők se a torrent letöltésekből élnek) nem ezekre írják a zenét. Nekem is olyan komolytalan érzésem van néha dubstrep és hasonló műfajok egyes számainál a K601 -gyel, mint amikor egy papucsot marcangoló kölyökkutyát látok.
Nertpaelg: A 10k feletti résznek különösen ne tulajdoníts nagy jelentőséget. Nehéz is mérni, és nagyon függ a módszertől, hogy egyáltalán milyennek kéne lennie.
-
Shufny
őstag
válasz
Predator2 #16334 üzenetére
Azért linkeltem ezeket, mert $20 alatt kihozzák. Ez volt a kérés, nem? Itthon sajnos semmi tapasztalat nincs az árkategóriával, és tudtommal a kínálat is elég sokat változik. A márka sem garancia semmire. Legolcsóbb, amit tudok, hogy megéri itthon (de nagyon, ez kivételesen még olcsóbb is nálunk) az a Beyerdynamic DT235.
b.rics: Felkeresheted a hazai képviseletet, vagy superlux topicban rendelhetsz. Viszont arra készülj fel, hogy 6000 Ft/pár (rájön az áfakülönbség + posta, illetve nem tudom most hogyan váltanak) alatt nem fogsz kapni.
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #16322 üzenetére
Úgy írod, mintha nem olvastál volna még elég véleményt fejhallgatókról. Cseng-bong és kiemel az mindenkinek, csak van: akit ez kiakaszt, akit nem zavar és akinek tetszik. Ráadásul különbző mértékben. Arról meg, hogy mennyire egységes a minőségük elég megnézni az Ultrasone panaszokat. Csak náluk a legocsóbb füles is 2x -ese a Superluxoknak. Többi gyártónál is van különbség. Innen erednek a "különböző fulest csináltam burn-in -nel" hülyeségek, meg ezért nem értenek egyet soha abban, hogy "melyik évjárat" a jobb. (persze olyan tipusokról beszélek, amiket nem változtattak meg időközben)
-
Shufny
őstag
válasz
Nertpaelg #16288 üzenetére
Jaj, tényleg félreérthető volt
Alapból arra akartam írni, hogy mondtad, hogy mindig vásárolni akarsz mikor idejössz. Erre gondoltam válaszolni, hogy én mióta azt olvasom azóta kb csak az érdekel ami $40 alatt hozza a legalább a CAL! szintjét.
... meg a TMA-1
Csak valahol elvesztettem a fonalat közben.
Szóval például nekem kéne linkelni meg tesztelgetni, hogy felvigyem az elvárásokat annyira, hogy ne akarjon senki új fülest venni.
Aztán lassan lehet az is, hogy visszaesek a ló másik oldalára, és eladok minden "feleslegeset".
-
Shufny
őstag
válasz
Nertpaelg #16284 üzenetére
Na jó.. tényleg utánanézhettem volna. Egyébként tényleg nem bíztató. [link]
Mellesleg lehet kéne próbálni ezt-azt vagy legalább linkelni. Portable thread -ben Olimoronio -ék nagyon kutatják az ár/érték bajnokokat. Most a Prodipe PRO 800 van terítéken. El is indították körútra.
-
Shufny
őstag
A Speed link fejhallgatóban pontosan az ellentéte a "márkásnak". 5.1 -es fejhallgatókról a topicjukban olvashatsz. Itt a legtöbben úgy gondoljuk, hogy semmire nem jók.
(Igazából lehet, hogy az a Technika füles még használható is valamire. Haverom 590Ft -os technika mikrofonja talán a legjobb a társaságunkban.)
-
Shufny
őstag
válasz
thomeef #16240 üzenetére
Itt megtalálsz minden infót róla. Az egyetlen zárt jelenleg a HD662 ez valamivel 10k felettire jön ki, a HD668B ami elvileg jobb de félnyitott, az meg valamivel 9 alá. Hamarosan fi:zi'k ír róluk, hogy hosszabb szösszenetet. Sajnos mindegyik kiemel magasan.
Ezen kívül tényleg páratlanul jól szólnak, jópár árkategóriával feljebb is, de ha tényleg a film a fontosabb szempont, akkor nem biztos, hogy megéri. (Mert azért nem mindegy, hogy mit jelent az a 80%. Én is többet használom film/sorozatra a hangfalamat, de nekem nem érte meg a kis mélynomó adta plusz oda, a hangminőség árán.)
Apropó, fi:zi'k: megkérdezted őket már esetleg, hogy mikor lesz HD669? Kéne küldeni egyet joker -nek
-
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
válasz
Cathfaern #16223 üzenetére
Nehéz kérdés. Rauschie tudtommal egész elégedett a CMoy -jal, és annyit lehet, hogy már egy kis Fiio erősítő is tud, és ezek nagyon olcsók. Még senkitől nem olvastam itt bővebb tapasztalatot ilyen téren. Tehát jelenleg azt tudjuk, hogy schawo -nak jobban tetszik az M-Audio -nál a p87 féle, a nagy impedanciásokhoz olcsó megoldásnak jó a Bravo/Indeed, a Lupus Junior meg rosszabb a CanAmp -nél. Az M-Stage -ről nem nagyon írtak, de akikkel beszéltem, és hallgatták azoknak tetszett. Nem mintha számítana, mert ez is bőven túl drága, csak szemléltetni próbálom, hogy mennyire nincs igazából tapasztalat.
-
Shufny
őstag
válasz
thomeef #16218 üzenetére
Gondoltam azért rákérdezek, biztos ami biztos. (mert én személy szerint filmezekhez is szeretem az én nyitottamat.)
Az ATH-A700 -at (vagy az 500 -at és persze 900 -at) szokták ajánlani filmekhez, de nincs éppen erős mélye. Sokan hasonlítják hozzá a JVC HA-RX700 -at, bár tudom, hogy drágábbat szeretnél. Nem tudom, hogy meg merjem-e említeni a Superlux -okat.
Mondjuk az igazi előnyük, hogy részletesek, az meg film nézés közben nem igazán fog kijönni. Bár van egy olyan érzésem, hogy ha veszel egy ilyet, akkor végül többet fogsz vele zenét hallgatni, mint filmezni.
dantre: Nem véletlenül nyílt külön Superlux rendelős topic. Azért nehéz ajánlani most bármit, mert alacsony áron nyújtanak olyan hangminőséget, amit vagy 40k -ig semmi nem űberel egyértelműen (újonnan).
-
Shufny
őstag
válasz
fi:zi'k #16208 üzenetére
Ezek nem igazán "hangtechnikai" alapfogalmak (leginkább egyáltalán nem azok), amikkel jellemezni szokták a füleseket.
Kezdetnek talán egy ilyen megteszi: [link] és [link]. Itt meg van szakmai is: [link]
Szerintem ne foglalkozzál vele túl sokat. Nekem az a tapasztalatom, hogy amikor nem halandzsáznak, hogy "de a cuccom jobb, mint aminek mondják" , hanem tényleg van mondandójuk, akkor azonos jelzők jutnak az emberek eszébe. Főleg azért ne, mert gondolom logout -ra lenne. Fölösleges olyat írni, amit alapból te se értenél. Azzal nem lehet mit csinálni, hogy nincs tapasztalatuk. Lényeg, hogy amikor meghallják, akkor az legyen a reakció, hogy "ahhhaaaa, már értem". Egyedül arra figyelj, hogy a "tökéletes" jelzőt messze kerüld el.
(#16207) thomeef: Az úgy mindjárt más. Majd írunk akkor nagyokat is. Feltételezed, hogy zárt jobb, vagy tényleg azért kell hogy szigeteljen?
Elsőre amik eszembe jutnak az a Fischer Audio FA-003 és a Sennheiser HD250 Linear -ok, de az utóbbihoz elkél egy combosabb erősítő is, bár Ádám pont nemrég mondta, hogy gyenge forrásból se volt vészes...
-
Shufny
őstag
válasz
thomeef #16182 üzenetére
Hangban kifejezetten komoly. Egyéb szempontból tényleg nem, de legalább olcsó. Az 1.2 m -es kábel szerintem pont jó notihoz, és bármikor meg lehet toldani, tudotmmal adnak is hozzá.
Hangminőségben nagyon kevés hordozhatónak mondtható fejhallgató múlja felül. Például a Sennheiser HD25-1 II illetve az AiAiAi TMA-1, de ezek filmre lehet, hogy rosszabbak is. (zártabb hangzás)
Filmre talán egy Ultrasone lenne a legjobb, de abból még a HFI-580 -at is csak 30 felett fogsz szerezni nagy valószínűséggel. ( A 450 szerintem már végképp nem éri meg)
Ha a gizda faktor hiányzik belőle, akkor tudni érdemes a CAL! -ról, hogy ugyan azt a hangszórót használja, mint a Denon AH-D1001. (direkt a hazai árát linkeltem, nálunk végképp borzasztóan túl van árazva
). Ennek újabb változata a D1100. Ha már Denon, akkor hasonló szintű a HP700 is (vagy itt). A Numark PHX is nagyon jó vétel, és muszáj megemlítenem az Audio Technica ATH-M50 -et is mielőtt megköveznek.
Ezzel már sajnos vigyázni kell, mert állítólag hamisítják, és fel is ment mostanában az ára külföldön is. (nálunk eddig is horror volt)
-
Shufny
őstag
Ezt az USB dolgot nem értem. Most tényleg az alapból is alulárazott füleshez adnak még egy USB -s hangkártyát is? Vagy analóg jelet tud kapni USB -n is? Amit meg azért nem értek, mert nem hallottam még róla, hogy bárhol használnának ilyet.
Mellesleg találtam egy átcimkézett HD681 -et szerintem: PreSonus HD7 . Ahogy nézem a kezdő studio kithez adják, és mindent átneveztek, hogy ne külön-külön vegyék meg a tartozékokat máshol.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #16163 üzenetére
Nem beszélve arról, hogy az M50 erősen kiemel alul. Tekintve, hogy a mostani K240 -ek sem az igaziak, így én kicsit gondban lennék. A helyedben megpróbálnék lecsapni egy Sennheiser HD250 Linear -ra. Emlegetni szokás a Beyerdynamic DT250 -et, régi AKG K240 -eket (illetve K271 jön sűrűn szóba), Sony MDR V6 avagy 7506 -ot (hamisítják!), Shure SHR-440 -et talán (erről itt kérdezheted bigmasterg -t). Hirtelen több nem jut eszembe, de biztos van még sok. Érdemesebb használtpiacon (ebay, head-fi ) körülnézni, mert ezek olyan körökben elterjedtek, akik sűrűbben cserélik a füleseiket, és vigyáznak rájuk.
-
Shufny
őstag
Egy összeszedett írás Mike -tól (ljokerl), ami segíthet elhelyezni pár drága, divatos fejhallgatót:
Fashion vs. Function - Phiaton MS400, B&W P5, Monster Beats Solo, V-Moda Crossfade, Sony MDR-XB700, Sennheiser HD25-1 -
Shufny
őstag
válasz
Cyberpunk #16152 üzenetére
Beyerdynamic DT235 ! A meghajtás mondjuk kérdéses. Nekem elég volt Clip+ -szal, de sokaknak lehet, hogy túl halknak számít. A másik sűrűn említett a Creative Aurvana Live .
Egyébként többször kitárgyaltuk már. Nem sok változott. Szóval: [link]Aztán, amit még csiripelnek... de még mindig csak csiripelik: Prodipe PRO 800, Fischer Audio FA-004. De van még rengeteg, amiről nincs kellő vélemény.
HUNNIA1920: Nincs igazán jó megoldás. Láttam kapcsolós cuccot, de nem tudom mennyire jó. Valószínűleg annyira nem. (Mármint valószínűsítem, hogy csak gagyit gyártanak. Ennek elvben szerintem jól kéne működnie) Ha a hangfal valami kevésbé komoly darab, akkor csinálhatod úgy, mint nálam van. A hangfal az alaplapira van kötve, a PCI -osra meg a fejhallgató.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #16086 üzenetére
Lehet azért mert sok is?
(na persze ezt csak látatlanban - hallatlanban - mondom, de a találkozó után alátámaszottnak érzem, hogy jól szűröm az infókat)
-
Shufny
őstag
Nekem az jött le, hogy a Kleer messze a legjobb wireless technológia jelenleg. Ebből tudtommal a TDK WR700 a legolcsóbb. Praktikus és állítólag tűrhető a hangja (kommersz cuccokhoz mérve kifejezetten jó).
greenfairy: A lehetőségeid szerintem: Veszel egy HD555 -öt (esetleg Superlux
) és szépen örülsz neki. Vagy veszel egy HD580/600/650 illetve hasonló kategóriájú fejhallgatót, és elszabadul a pokol!
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #15976 üzenetére
Gondolom a Sextett ennyivel jobb, mint a többi. Nekem is sokkal jobban tetszett.
dudika10: Te minden háttér ismeret nélkül, mégis hogyan definiálnád az "érzetre 2x olyan hangos" -at? Szóval tekintve, hogy logaritmikusan érzékelsz, fura lenne, ha a szorzat kapcsolatot viszont lineárisan érzékelnénk.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #15968 üzenetére
Akkor kezdődhet az ámokfutás az erősítővel
Használd megelégedéssel. Remélem, hogy egyszer lesz alkalmam meghallgatni. Meg kicsit azt is, hogy lesz majd méltó utódja.
(és persze köszi a megszokottan jó képeket) -
Shufny
őstag
válasz
HUNNIA1920 #15909 üzenetére
Anyagminőséggel a párnákat leszámítva semmi probléma nincs, és egyáltalán nem számít könnyűnek egyébként. Mélye bőven elég erős. Jobb erősítve, de ne várj nagy változást. Magas túl sok, de járatással kevésbé lesz karcos. Használd egy ideig. Remélhetőleg észre veszed majd, hogy milyen részletes, de ha nem jön be, akkor sem lesz túl nehéz továbbadni valószínűleg. Főleg, ha ennyit kell várni rá thomann -nál.
-
Shufny
őstag
válasz
Daneeka #15893 üzenetére
Érdekelne, hogy melyikről beszélsz. Schawo írt korábban a bs2b -ről. Csak akkor szoktam használni, ha nagyon zavaróan különbözik a két csatorna. Nekem nem növeli a térérzetet. Amelyik szám alapból nem "előlem" szól, az ezzel sem. Aztán lehet, hogy csak szokni kéne. Én még az Isone Pro -t próbáltam, de az sem győzött meg.
#15899: Kérdés mit ért a lágy alatt.
-
Shufny
őstag
válasz
Neophyte11 #15871 üzenetére
Mert a DJ fülesben megfizeted, hogy könnyen hordozható legyen, és lehessen rendesen fél füllel is hallgatni, és kötelezően zárt. Ráadásul zenehallgatásra jellemzően több mélyük van a kelleténél. Hol olvastad amúgy ezeket? DJ fórumokon is azt láttam legtöbbet, hogy HD25-1 II és tartalékba van egy K81DJ.
Head-fi -n meg kifejezetten kerülik őket.
#15872: Mindenesnek én is valószínűleg ilyesmit vennék. Szóval ha utcán is, és otthon is egy fülest akarnék használni.
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #15861 üzenetére
Jahogy otthonra akartad? Szerintem az hülyeség lenne.
Neophyte11: A Technics RP-DJ 1200 is jobb választás lenne valószínűleg, ha már mindenképpen a zoványinál(?) akarsz vásárolni. Miből gondolod egyébként, hogy ezek megütnek egy szintet?
Azért van rossz híre a Sony -nak, mert nem szól jól, és nem is tartós.
Nem utolsó sorban meg hamisítják, de mondjuk a HDJ -t is. Nem az összes Sony -t szidják. A V7506 -ot és utódait szerették. Legjobb az lenne, ha meghallgatnád őket vásárlás előtt. Zajban tudtommal meg lehet. (és itt van Denon is)
Továbbra se mondtad, hogy mire kéne, mert otthonra nem túl jó DJ fülest venni, de ha mindenképp DJ kell, akkor is jobbak, amiket mondtunk.
-
-
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #15834 üzenetére
-
Shufny
őstag
Nem túl sokat, túl alacsony frekvencián. Szerintem feljebb van a kiemelése. Még csak nagyon röviden próbálgattam, de majd szerintem megpróbálom pár számon szemléltetni, hogy mit értek például a magas "félbevágása" alatt.
t-bali3: A Denon -ok borzasztóan drágák itthon. A 438 -nál meg ár/értékben jobban megéri a 428 állítólag. Leginkább olvass vissza. Sokat volt szó az árkategóriáról. Továbbá leírhatnád, hogy mire kell. (otthon/utca, milyen zene) Kezdésnek kulcsszavak: Creative Aurvana Live! , Superlux .
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #15819 üzenetére
Igen, a Superlux -okkal együtt rendeltem. Részegen elmenni, meg semmi értelme. Legalább megvilágosodom, ha mégis jobban tetszik majd valami. Eddigi tapasztalatom szerint jól szűrtem le mások leírását. Aszerint pedig a K601 a legjobb nekem egy jóval magasabb szintig. Igazából pont az ellenkezőjét terveztem, hogy pihentetni kéne a fülemet addig. Majd kiderül, hogy ez mennyire sikerül. Főleg, hogy zenét is kéne váltogatni.
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #15817 üzenetére
Hajjaj, eléggé félek azért, hogy túlzottan fog tetszeni valami.
Lényegében leírtam eddig is a mélyét. A HD668B púpja nekem inkább legalul zavar be, nem középen. Túlzottan előtérbe kerül például a dob vele, és így "eltűnnek" a lágy 40Hz -es hangok. Összességében meg brummogósabb, és kevésbé részletes. Viszont így több breakbeat és ahhoz hasonló mély jobban tetszik vele. A k601 -et van, hogy erőtlennek érzem. (Egyébként ez lehet, hogy célközönségre keverés hibája. Eléggé ki tudnak égetni vele, amikor a gyönyörű mély szólam mellé beraknak egy 10dB -el hangosabb, éles dobot :S)
#15819: Igen
-
Shufny
őstag
válasz
Shufny #15811 üzenetére
Ja, és talán ami a legjobban szemlélteti a különbséget nálam: Mikor kicserélem a HD668B -vel, akkor sokszor nem érzem szükségét felhangosítani! Halkabban is dinamikus és részletes. Ezek mellett a visszafogott hangzás miatt hangosabban is tudom kényelmesen hallgatni.
Egyébként most, hogy ilyen érdeklődő lettél, nem jössz el te is szombaton?
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #15812 üzenetére
Mélyekben az tetszik nagyon, hogy hiába túl halk nagyon mélyen, egyrészt nincs felette kiemelés, másrészt ugye jobban szeparál összességében (gondolom mert gyorsabb). Ennek következtében sűrűbb számokban is jól kivehető. Testesebbnek is érződik, ez gondolom a nyitottabb kialakításnak köszönhető. Megintcsak nincs igazi referenciám, de nem tartom sziszegősnek. Fogalmam sincs, hogy mikor olyan a felvétel, és mikor ad hozzá. Nem meglepő módon a Superlux -on sokkal erősebb, illetve van, amikor az sziszeg, de a K601 nem.
PuMbA: majd még írok neked az EQ -dról de elsőre nekem nem tűnik jónak.
Szerintem túl mélyen húztál le alul. Felül kb ugyanilyen beállítással probálkoztam én is korábban. Szóval áll az, hogy így félbevágottnak érzem a magastartományt. Nem szelídítettnek.
-
Shufny
őstag
Úgy értem, hogy elkaptad tőle az upgraditiszt. Addig úgy voltál, hogy neked nem kell semmi jobb a Superlux -nál. Én semmire nem mondanám, hogy a Superlux jobb. A HD2 szerintem bőven jó lesz hozzá kezdésnek. Nem igazán értem, hogy miért mondják, hogy olyan brutális igényei vannak. (reménykedem benne, hogy erről változik a véleményem majd jobb forrásal
)
Hátrányai: Izoláció.
Túl széthúzott tér. Nem sok viszonyítási alapom van, de ezt elhiszem a tapasztatabbaknak. Általában nagyon tetszik, de előfordul, hogy tényleg kicsit fura. Túlzottan lekerekedik alul.
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #15745 üzenetére
Osztom a véleményt. K601 se vészes a Clip+ -ról, pedig még az olcsó erősítőknél is közlik az újoncoknak, hogy "azért nem tetszik a hangja, mert nem elég hozzá". A K81 -en meg azért lepődtem meg, mert elég sokat dobott rajta az M-Stage. Pedig közel sem nehezen hajtható.
-
Shufny
őstag
válasz
HUNNIA1920 #15731 üzenetére
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #15721 üzenetére
Szerintem kevés érte.
Hol találtál annyiért?
Most nézem csak, hogy itthon olcsó ez a TDK WR700. Ez már akár meg is érhetni a "mindenáron wireless" rétegnek. (ez alatt viszont nem hiszem, hogy bármivel érdemes próbálkozni)
Más: Szólok, hogy a Prodipe PRO 800 , amit linkelgettem Uncle Wilson's -on túl drága!! Elvileg 40 usd -ért beszerezhető, csak még nem tudom, hogy hol.
(ebay -en is csak 45 -ért láttam)
-
Shufny
őstag
válasz
HUNNIA1920 #15717 üzenetére
A Superlux jobb, de gyökeres ellentétei egymásnak hangzásban, úgyhogy ez nagyon könnyen elbillentheti a mérleget a K450 felé. Érdemes lenne szerintem kialakításon gondolkodni, hogy milyet szeretnél. Nem olvastam panaszt a 450 kényelmére, de lehet, hogy csak ahhoz képest nincs vele gond, hogy hordozható.
#15716: Nagyon drágák a vezeték nélküliek. Én a hosszabbítót jobban ajánlanám. (természetesen kapható ilyen)
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
K401 van aki szerint a legjobb a sorozatból. K501 -et is sokan visszasírják. Kiváncsi leszek, hogy hogyan viszonyulnak a K601 -hez. Szerintem neked mindegyiknek kevés lenne a mélye perpillanat.
#15673: Akkor nem vagyok nagyon eltájolva. Nekem is az "analóg" tetszett a legjobban.
Aktív témák
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest