- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanir
veterán
válasz
hoffman_ #72043 üzenetére
Szeretjük há' (mindent szeretünk ami az ajánlóban van), de nagy tenyérhez palmra az igencsak kicsi lesz.
Amúgy az összefoglalóban elég sok dologra megkapod a választ, a kézméretet meg a tenyér tövétől a középső ujj végéig mérjük. De ha kesztyűméretet mondasz, már az is sokat számít. -
dobragab
addikt
válasz
hoffman_ #61932 üzenetére
Már van beárazós topik.
-
Fuvaros
senior tag
válasz
hoffman_ #58346 üzenetére
úgy néz ki ma vagy holnap érkezik M705 hozzám. Az M560-hoz adott programban nem tudtam beprogramozni a Space vagy F1 gombot az egér két kapcsolójához pl. Kicsit könnyűnek tűnik az M560. Asztali géphez használom, a színes egérpad nem jött be az M560-hoz, csak a sötét szürke vagy az asztallap. A hozzá kapott USB-t meg jobb az asztali gép elejébe dugni. Formája és kézreállósága kipróbálandó. Görgője közepesen tetszik. Talán az M705 jobban bejön majd.
-
Nyx89
aktív tag
válasz
hoffman_ #58343 üzenetére
Jellemzoen akkor mozog furan a kurzor ha nincs 6/11re allitva a win, es be van kapcsolva a pointer accel.(ezt driverben is ki kell kapcsolni!)
G400s van vezetekesben, win alatt egyszerubb feladatok mellett ritkan tunik fel a kulonbseg. PS alatt mar erezheto jocskanEsetleg logitech M560? Van fekete/feher, minosegre gyengebb de meg siman jo szvsz
Szerk: Nem irrealis igeny, csak mas arkategoria.
-
Nyx89
aktív tag
válasz
hoffman_ #58337 üzenetére
Alapvetoen wireless cuccokban en csak Logitechben gondolkoznek, ahogy irtad megbizhatobb uzemido/viselkedes miatt. (Esetleg Microsoft)
Szerintem erdemes lenne megnezned az M705-t, uzemidoben kiemelkedo es arban is kb rendben van. (Persze ha nem zavar a furcsa scroll...)
Udv
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
hoffman_ #58337 üzenetére
Más topicokban van, hogy 2-3 nap múlva kapok választ, mégsem hisztizek.
Ide mindenki a saját szabadidejéből fárad be segítséget nyújtani, szóval bocs má', ha kimaradtál.Van egy egér ajánlónk is, gondolom szemet szúrt, hogy nincs benne ebben az árkategóriában vezeték nélküli.
Olcsó wireless meg ezerszer átbeszélt téma, PH! nagyúrként ismerhetnéd a keresőt.
BTW, lehet bontani kéne inkább a topicot. "Milyen minőségi egeret válasszak?", illetve "Milyen olcsó egeret válasszak"?-ra. Bár lehet ez nem lenne jó, mert ezen két kategória mindenkinek más.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #58286 üzenetére
köszi a sok segítséget, gondoltam, hogy szokás szerint semmire nem lesz jó, hogy írtam.
őszintén kérdezem, hogy miért nem kap új nevet a topic, amiben szerepel, hogy ez játékosokról és játékos egerekről szól? aki mást akar itt tudni, az le sincs bagózva, de legalábbis le van szólva előbb-utóbb, így meg ez a topic nem sokat ér átlag halandónak.
komolyan gondolom ezt a címváltás kérdéskört.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
hoffman_ #46478 üzenetére
Hali!
Egy vezeték nélküli egérre lenne szüksége barátnőmnek mindennapi használatra (játék nuku). Forrás lehet itthoni is, de gondolom Kínából rendelve még olcsóbb, az is belefér. A fő szempont a költséghatékonyság, valamint jól jönne rá 2-3 extra gomb is.
Van valami tapasztalat/ajánlat az általam felvázolt kategóriában? Vagy csak egyszerűen megnézem az eBay kínálatát és kiválasztom a "legszebbet"?
Köszi!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #45267 üzenetére
úgy fest pontot tudtam tenni a vergődésem végére, amikor is a megfelelő vezetéknélküli egeret kerestem otthonra. ennek a vége 2db Anywhere MX lett, amiből az egyik szenzora gyári hibás (most várom vissza a Logitech szerviztől, mert az edigital elküldött, he-he, kíváncsi leszek, ez a fixit rma szerviz is megér egy misét). a másik pazar.
2-3 hét egerészés után be kellett ismerjem magamnak, hogy ez pici. nagy kezem van, ez pedig amúgy is pici, hosszú távon nem kényelmes. úgy voltam vele, hogy már annyi minden kipróbáltam, de a Performance MX hiányzott a listámról, sokat nem bukhatok vele. 22 ezrest hajlandó voltam adni érte...
... és végre megérte a helyét. el sem hiszem. remekbe szabott egérke! az akkus üzemidő használható, megfelelően precíz, itt korrekt a Darkfield is. egy leheletnyivel nagyobb, mint amihez szoktam, de hamar lehet hozzá alkalmazkodni. ezt az egeret csak ajánlani tudom. ha valaki szenved és nem talál megfelelő vezetéknélküli egeret - nem elsősorban játékra - annak melegen ajánlom!
az Anywhere MX a laptop mellé tökéletes, alkalmi használatra, terepmunkára, szóval megmarad. a kettő együtt remekül kiegészít egy desktop - laptop gépparkot. végre
hint: a szakadozó, akadozó vétel common Logitech hiba, a pici receiver okozza. a K750 bill-hez járt egy extender, azt bedugva a gép fenekébe tökéletes mindenhol minden rákötött eszköz, akár több is.
-
kemotox
addikt
válasz
hoffman_ #45267 üzenetére
meg ne sértődj még a végén
Még egyszer utoljára leírom, bár elsőre is tök érthető volt szvsz:
Nem azért ajánlanak itt gamer egereket, mert jujj játékra meg mittudomén. A gamer egér nem azért gamer, mert játékra van, hanem azért mert megbízható, és pontos. Sokszor az a téma, hogy munkára kell, CAD, ésatöbbi. Hát nem tudom, ha valaki munka közben akarja felidegesíteni és lelassítani magát az összevissza ugráló kurzorral meg a hamar bedöglő egerekkel, akkor egészségére. -
kemotox
addikt
válasz
hoffman_ #45263 üzenetére
ok
(Nem értem hogy került ide a DB meg a játék, szerintem nem játszási, hanem igényesség kérdése, hogy az ember jól működő dolgot akar, vagy nem, de mindegy, inkább nem vitatkozom, valahogy mindig oda jut a dolog, hogy az ember védi a rosszul működő dolgot, mert nem játszik)
-
Jhonny06
veterán
válasz
hoffman_ #44377 üzenetére
"nevetséges, hogy nem létezik normális wireless egér évek óta."
Ezt én is tapasztalom sajnos, de olyan szinten, hogy még az aranyárban levő MX Master-t is elég rendesen lehúzzák. Nekem is a legjobb egerem messze a Razer Lachesis volt (még a vérfrissítés előtti), valahol 18-19k környékén, de brutális anyagból, elnyűhetetlen. Meg mintha a kezemre formálták volna. Csak aztán jött a laptop meg nálam is a wireless mánia, azóta nem találok normális egeret. Szerencsére billentyűzet fronton nem ilyen vészes a helyzet.
Nagyon gondolkozom rajta, hogy veszek egy hasonló Razer-t, kábel ide vagy oda.
-
nyunyu
félisten
válasz
hoffman_ #44390 üzenetére
Meg mindig nem akarom lecserelni a Revoimat.
Plane, hogy kipucoltam WD40-nel a gorgot, aztan ismet 10 masodpercig porog a fem lendkerek, pont ugy, mint uj koraban
[szerk:]Megse, Excel egy lenditessel csak a 6826-odik sornal allt meg. Uj koraban ~22000-ig porgott, bar lehet, hogy akkor maskepp volt beallitva a SetPoint.
-
kemotox
addikt
válasz
hoffman_ #44375 üzenetére
Nekünk valami gagyink volt, szét is esett, borzadály felületű szoftverrel, ami ráadásul kínai is volt.. Kellet kis idő, hogy rájöjjünk melyik gomb mit csinál
De működött. Lehetett párosítani a telefont, és aztán adatot mozgatni. Szerintem nézd meg, hogy a lapos milyen sebességet tud kékfogon, és vegyél egy legalább olyan pöcköt, azt baj nem érhet. (El tudom képzelni, hogy létezik olyan, ami tök lassú, és mondjuk pár megás fájlokat mozgatni jó, de egerészni már nem)
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
hoffman_ #44320 üzenetére
Ez az első komolyabb egerem, de pár napon belül érkezik egy g502-es Logitech is. A Performance MX-nek sem középen van a szenzora, de én nem vettem észre hogy ez bármit is befolyásolna, pedig játszok is vele, ráadásul nagyrészt FPS-t. Ha elmondod hogy tudom letesztelni az egyenes húzását akkor szívesen kipróbálom. Elég paintben egyeneseket húzni?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
hoffman_ #44318 üzenetére
A töltöttség szintjének visszajelzésével szokott, például ma kiraktam az ablakba táplálkozni és ugyanannyit mutatott este mint reggel. Párszor megnyomva a solar app indítót elkezdett felfelé kúszni a számláló.
Egyébként én is tapasztaltam laggolást amíg a gáp hátsójába volt dugva a vevő. Érdekes módon nekem maga a billentyűzet laggolt, az egér ment rendesen (MX Performance mouse). Amióta a ház síkjából ki van emelve semmi gond nincs.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
hoffman_ #44304 üzenetére
Üdv itt is!
A billentyűzethez elvileg jár egy USB hosszabbító(lehet hogy a performance MX-hez kaptam), ami kiemeli a gépház vonalából a vevőegységet. Amennyiben ilyened nincsen, akkor egy rövid USB hosszabbító kábel is csodát tehet, nem szereti a unifying receiver ha fémmel árnyékolják.
A billentyűzethez meg van Solar App, az kiírja hány százalékon van az akksija,
-
Jhonny06
veterán
válasz
hoffman_ #42889 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy a unifying technológia nem nagyon szereti az ilyen "1 eszköz 2 vevő" felállást. Illetve működik, de 1 eszköz egyszerre csak 1 vevőhöz lehet párosítva. Ha 2 külön gépen 2 külön vevővel akarod használni, akkor minden alkalommal újra kell párosítani - ha nem értettem félre valamit: [link] Szóval egyszerűbb hordozni a vevőt is, mint venni egy másodikat.
A 2 különböző egér 1 vevővel felállás viszont simán megy, mivel 1 vevő egyszerre 6 különböző eszközt is képes kezelni, ami akár lehet 6 egér is (ha van ennyi fajta Logitech egér egyáltalán
).
-
nyunyu
félisten
válasz
hoffman_ #42875 üzenetére
Unifyingot ugyan nem probaltam, de anno az MX1000-et sikerult parositani az MX700 vevojevel is, igy egyszerre radugva a gepre a ket vevot dupla sebesseggel mozgott a kurzor.
Illetve az MX Revo'07-emet is sikerult ket '07 vevovel parositani, igy mindegy, melyiket dugom be a gepbe.
Vevo tarolja el a vele parositott eszkoz azonositojat, igy tobb vevo is veheti ugyanazt az eszkozt.
-
válasz
hoffman_ #41434 üzenetére
Igen, én is rákerestem és a saját problémát ezt a kis laggolást nem találtam sehol. De ez egy aránylag új darab (előző elég sok használat után nem igazán vette már a kattintásokat) és mégis csinálja. Nem tudom mi az oka de zavar. Gondoltam a számítógép lassulhat be, de nem, egy full alap hama optikai egérrel nem csinálja.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
hoffman_ #41423 üzenetére
Mobilhoz, laptop-hoz, utazáshoz én is ezt néztem ki, pontosabban az elődjét, de az is bőven jó lenne. Ez a poligonos oldalsó design meg elégranda, ócska, a régi azért szebb valamivel.(A logi az új szériáival megpróbál ultra modernkedni ami a külsőt illeti, de szerintem egy olyan trendet próbálnak meglovagolni, ami szerintem józan gusztusú ember fejében nem is létezett soha... Valahol azokra a "HD ránctalanító arckrém" meg "3D fogkrém" reklám szövegekre emlékeztet, amiktől egyenes arányban fordultam le a székről a röhögéstől...)
Irony off...
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #40720 üzenetére
a kapcsolóra a gyártó megadja hogy mennyi kattintás a norma, a japán modellek doksijában 1 millió 'klikket' olvastam. a kínai gyengébb minőségű típusok ennél kevesebbet (talán fél millió?) bírnak, de persze van olyan kínai, amire ráhaluznak egy 5-20 millió klikket (hisszük, ha látjuk?)... hogy ez hány év használatot jelent? az már felhasználás függő, van, akinek 2-3 év alatt elhasználódik, és van, akinek több év kell. hardcore játék alatt sem mindegy mit játszol, mert pl. egy kiadós MOBA csatározás alatt percenként több a klikk, mint a pulzusod.
míg mondjuk egy taktikus FPS-ben, pl. Arma-ban jóval kevesebbet klikkelsz. mindkettőt lehet 'hardcore' nyomni. meg gondolom az se lehet mindegy, hogy mikor klikkelsz hogyan klikkelsz, kis erővel, vagy kb. átküldöd a kapcsolót a NYÁKon...
addig örülj neki, amíg nincs ez a probléma. -
nyunyu
félisten
válasz
hoffman_ #40656 üzenetére
Billentheto gorgo rakfeneje az, hogy fuggolegesen is el kell tudnia mozdulni, hogy megnyomhasd a gorgo gombjat, illetve vizszintesen is el kell tudnia csavarodnia, hogy az oldalso gombokat is tudd kezelni.
Ezt ugy oldjak meg, hogy csak az eger orraban van egy csappal rogzitve a gorgo mechanika, hatul osszesen egy rugo tolja felfele, emiatt viszont nem csak billenni tud, hanem vizszintesen is csuszkal balra-jobbra.
Nem gamer L egerek kozul egyedul a Perf MXnek, meg az MX Masternek allithato 1600dpiig a szenzora, de azok mar boven nem abba az arkategoriaba tartoznak, mint amennyit szantal az egerre.
Tobbi L egerben 1000dpit tud a szenzor.Esetleg a Setpoint masodik, egerpointer fulen nezz szet pointer speed+acceleration ugyben.
Gyarilag eleg balfekul van beallitva.
Acceleration none+max speed teljesen korrekt lenne, de valoszinuleg ugy is lassabb, mint az 1600dpis vezetekes egered.
Esetleg azzal lehet trukkozni, hogy acceleration low, aztan speedet meg annyira visszaveszed, hogy atlagos sebesseggel mozgatasnal hozza a masik eger sebesseget.
De akkor meg hirtelen rantasnal fogsz idegbajt kapni, mivel nem lesz linearis a kurzor elmozdulasa az alateten megtett tavolsaggal. -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #40656 üzenetére
letöltöttem a SetPoint-ot, egész jól lehet babrálni vele az egeret, de az érzékenységgel csak nem jutok dűlőre...
EarL 007:
igen, javított a helyzeten. persze nem olyan jó, mint a Razer mindenféle bizbasz nélkül, de így már egész jó. illetve a program elég okos, így új távlatok nyílnak az egerészésben, ha okosan van konfigolva.
az furcsa csak, hogy ha pontosan kell valamit csinálni, akkor nem az igazi, mintha ugrálna picit nagyon finom munkáknál.
nlpK:
na igen, ebben nyilván egyetért veled bárki. egyébként egyáltalán nem rossz, a fedlap-hack után a görgő már nem vészes, ez az ára a végtelenített scrollnak.
-
törölt tag
-
nyunyu
félisten
válasz
hoffman_ #40112 üzenetére
Ennyire kurvul a Logitech, hogy az olcso egereibe mar kinai Omron sem jut?
Utoljara 99-00 korul gyartott OEM egereikben lattam noname kapcsolot, mielott kinai Omronra egysegesitettek az egereikben hasznalt kapcsolokat.
Azelott ugye japan D2F-F volt a dobozos egereikben.
-
dobragab
addikt
válasz
hoffman_ #36178 üzenetére
látom a szövegértés még mindig nem megy egyeseknek, van ami nem változik. engem nem érdekel, hogy milyen játékra, csak legyen kényelmes
Egy. Ezt eddig sehol nem írtad.
Kettő. Ennek ellenére megpróbáltam kitalálni, hogy mégis mit szeretnél. Mivel te először "wireless gamer" egerekre kérdeztél rá, ezért mertem feltételezni, hogy az a kategória érdekel, tehát játékra kell. És különben sem mindennapos, hogy 20+ k-t akar valaki költeni egy egérre, amivel nem játszik.
A kényelem meg igen szubjektív dolog, sajnos nem tudom megtippelni, hogy neked melyik wireless lenne az ideális.
-
salytmasztor
aktív tag
válasz
hoffman_ #36168 üzenetére
Sehol.
(#36167) kimista
Ha nálad "skill az skill, az egér csak ráadás és 500 ft-os teszkóssal is lehet alázni", akkor érthetetlen módon dobsz ki 30!-szor akkora összeget egy G402-re - a saját logikád alapján. -
nyunyu
félisten
válasz
hoffman_ #33715 üzenetére
utánanéztem picit, az általam említett asus wt415 egy az egyben logitech m705. a formaterv legalábbis, ha jól tudom a logi gyárt az asusnak is. persze anyagminőség, meg görgő az fényévekre van egymástól.
Kinaiak barmit kepesek copy-pastezni, ezen a formaterven szerintem erosen erzodik a VX Revo es az M705 hatasa.
Viszont a gorgo mogotti dpi allito gomb elarulja, hogy ugyanonnan szarmazik, mint a Gigabyte egerei.
Logitech a nem gamer egereire nem tesz ilyet, fix felbontason jarnak.arra van valamennyi esély, hogy ugyanazt a szenzort kapták
Kb. nulla, mivel a Logitech egyedi, hatlabu Agilent/Avago/kitudjahogyhivjakmost szenzorokat szokott hasznalni, amit a gyarto csak nekik szallit.
Az utcai szenzoraik nyolclabu tokozassal birnak.Raadasul az Asus 800/1300/1600 allithato dpi-t ir, mig nekem egyaltalan nem remlik, hogy lett volna 1300 dpi-s L eger.
MX500/700 800 dpi volt, MX Revo/M705 1000, Perf MX 1600dpi-s. -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hoffman_ #14196 üzenetére
"Buta kérdés, MX518 és G400 teflontalpa ugyanaz ugye? "
És belinkelsz MX 518 v2-höz való talpakat.
Ebből az következik, hogy G400-hoz akarsz venni valamit.
-------------------------------------------------
CptMisi:
"hogy kényelmes legyen"
Ez teljesen szubjektív.
"ne kelljen rángatni"
??
Egér: 1. hsz.
Pad jó lesz, ha a méret és a vastagság elég.
-
nyunyu
félisten
válasz
hoffman_ #14196 üzenetére
A régi MX518-ra kellene
Eredeti 1600cpi-s MX518-nak ugyanolyan a talpa, mint a regi MX500/700/900/510 egereknek.
1800cpi-s masodik generacionak olyan, mint a G400-nak.Ezen a kepen egymas mellett van az uj es a regi.
Regin ranezesre HyperGlide MX1 van a gyari tappancsai helyett, ujra elvileg az MX5 valo. (vagy a G5, de az nem teljesen ugyanakkora.) -
bAtt001
addikt
válasz
hoffman_ #12031 üzenetére
laptop mellett több mint egy évig használtam az előző logitech egeremet (m195). tökéletesen megszoktam és szerettem, utána már az volt a fura ha egy nagyobb egérhez kellett nyúlnom
nem olyan sokkal kisebbek ezek az egerek inkább rövidebbek szerintem, ezért nem tudod ráfektetni az egész tenyeredet. amúgy szerettem világítani az egeremmel de majd megszokom ezt is
-
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hoffman_ #11875 üzenetére
lehet kéne ez is-az is, de annyira meg nem vagyok eleresztve
mondjuk a fogásom inkább közelebb van a claw griphez, mint a palmhoz (bár nem teljesen claw, mert a tenyerem hátulja azért hozzáér az egér hátához), gondolom ehhez is előnyösebb a DB. na meg hát razer cuccom még nem volt soha
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hoffman_ #11855 üzenetére
X-Y tengely beállítása nagyon jól jöhet, mert az félig-meddig független a Master Windows Control-tól.
Mondjuk (értelmesebb) játékban lehet pluszba állítani \m_pitch és \m_yaw változókkal (a default a 0.022, \m_pitch a vertikális tengely, \m_yaw a horizontális), mindenesetre hasznos opció a driver-ben.A gombok programozhatóságát illetően: mi van akkor, ha olyan elvetmült, mint én, és az összes pluszgombot kikapcsolja?
(Ami DB (3G) esetében amúgy is jó lehet, mert viszonylag könnyű véletlenül megnyomni az oldalsó gombokat a fogás miatt.)
A Windows-os egérgyorsítás kikapcsolása megint csak fontos tényező; a driver miatt nem kell szöszmötölni usbfix-vel - tekintve, hogy ha a Control Panel-ben a "rámutatás pontosságának javítását" kikapcsoljuk, akkor csak 1-re vesszük le a Windows-os egérgyorsítást, nem 0-ra.
Ha játékban akarunk accel-t (pl. CoD 4 Promod-ban meg Quake Live-ban én is használok - sajnos CS 1.6 nem támogatja), akkor konzolból egyszerűen be tudjuk állítani (általában \cl_mouseaccel cvar-val; tetszőleges változóval)."Az, hogy nem tud dpi-t váltani, már nagyobb gombóc, amit le kell nyelni"
Én nem tudnám lenyelni, hogy nem tudok 800 dpi-n létezni.
A pro-k nagy része sem véletlenül nem nagyon használja az egerét 1000 dpi fölött (mondjuk nem mintha ez lenne az ok az általam favorizált beállításokhoz; egyszerűen én is csak így szeretem); nagy általánosságban jobb a szenzor perfect control-ja. A Diamondback 3G esetében pedig valamivel kisebb a LOD - ami igaz, hogy személyi preferencia kérdése, de szerintem jobb, ha ez minél alacsonyabb - elvégre nem feltétlenül akarjuk, hogy az egér emelésekor még pluszba mozdulhasson a pointer)."A Control Panel-ben található Win-senshez nem nyúlunk
Ó, dehogynem Nekem az a "dpi állító csúszka "
Nem célszerű. Maximum olyan egér esetén, amihez fölösleges (vagy egyenesen hátrányos) a driver fennléte. Akkor is csak lefelé (<6).
6 fölött egyre pontatlanabbá válik a pointer mozgatása és pixeleket téved (egértől függetlenül) - ami adott esetben "életet és halált" jelent (meg különben is idegesítő).-------------------------------------
FireKeeper: A jó egérbeállítás az élvezetes játék és a fejlődés egyik alappillére (a fix 60 - 76 - 100 - 120 / 125 fps mellett - játéka válogatja). Amúgy szívesen.
Ha korrekt az a DB 3G, akkor ugorj bele bátran, mert nem fogsz csalódni.
Padod nem tudom, hogy van-e, mindenesetre az is egy fontos tényező; egy jó pad mindig SOKKAL jobb, mint egy asztallap, vagy valami párszáz forintos szövetdarab. Precízebb rajta az egér, a glide az alján kevésbé kopik, jobb érzetet ad használat közben, megfelelő vastagság esetén pedig kényelmesebb is. Meg persze esztétikusabb is, de ez már csak plusz pirospont. Árban sem kell az egekig menni, 3-5k között már nagyon is tisztességes darabokat lehet vásárolni, amik tartósak is.
Szerencsére a DB 3G alján már kiváló minőségű glide is van alapból, ezért jódarabig nem kell költeni hyperglide-ra vagy skatez-re - a megfelelő csúszást elérendő.-------------------------------------
zone: Lecsekkolhatnád talán a SteelSeries Ikari Optical-t. Annyi a lényegbeli különbség az elvárásaidhoz képest, hogy sokkal különb, mint egy G5.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hoffman_ #11855 üzenetére
nekem, mint koca-assassin's creedezgetős, meg lanpartikon codozgatós amatőr gamernek nem biztos hogy számítanak ezek a dolgok. mármint annyira nem vagyok jó játékos, hogy kihasználjam ezeknek a beállításoknak az előnyeit. igazából azért merült fel a csere, mert az otthon x7 már eléggé kezd lehasznált kinézetű lenni, és ha beújítok egy új egérre a desktop gépre, akkor az x7 jöhet a laptophoz leváltani a duplaklikkelős geniusomat
egyébként mindenkinek köszönöm a segítséget, főleg neked, és [oWn]f4te-nek a tippeket a használt egér vásárláshoz!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hoffman_ #11853 üzenetére
Csak a gyorsítást nem tudja kikapcsolni, meg az X, Y-tengely érzékenységét állítani. Ahogy a gombokat sem tudja nélküle programozni. Meg nem tud dpi-t váltani (800-ra). Kell az a driver, hogy normálisan használhassa.
(A Control Panel-ben található Win-senshez nem nyúlunk, játékban meg konzol és *.cfg, nem csúszka.
)
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hoffman_ #11844 üzenetére
Annyira talán nem vagyok egérgyilkos, mivel az A4 is teljesen jól kibírt, szóval hacsaknem magától meg nem döglik valami az egérben, akkor én biztos nem fogom kinyírni.
Viszont Bp-n sajnos csak laposom van, nulla FPS-alkalmazással, kérdés, hogy ha ki tudom próbálni, akkor mire érdemes figyelnem?mod: inkább nem spekulálok, előbb megvárom a fotókat
-
nyunyu
félisten
válasz
hoffman_ #11813 üzenetére
(btw durván tobzódnak az egerek, karácsonykor öcskös kap egy gépet, és akkor 3 PC-re lesz 5 egérke
)
Csaaaaak?
Nekem itthon 1 gepre jut:
Mukodokepes:
2 MX Revo
1 MouseMan Plus
1 MouseMan Wheel
1 RX1500
1 WMO1.1A
1 ExplorerSzetrobbantva:
1 MX Revo
1 MouseMan Wheel
1 MX1000
1 MX700(Melohelyi kekfogu Revot most nem szamoltam.)
Az MX-ek azért nem mai darabok, ez látszik. Vajon ha takarításnál lekapom a tappancsukat - mert anélkül ugye nem tudom szétszedni - akkor hajlandóak lesznek visszamenni?
Visszaragad az, csak erosen kell ranyomni. Ha meg nem, akkor segit a Technokol.
(Fo MX Revomon azzal van visszaragasztva, olyan sokszor lett mar szetszedve.) -
válasz
hoffman_ #11818 üzenetére
Éppen megoldható, de most nem vállalok ilyen pepecs munkát, se időm se energiám nincs most. Bár pont én beszélek, most jöttem haza H. szoboszlóról, de talán tavasszal akkor megoldható. Az idei évre elég volt az Intelli, talán még átmatricázom, annyit bevállalok ha úgy viszik, és ezzel zárom is 2011-es évet...
-
-
frango13
aktív tag
válasz
hoffman_ #11776 üzenetére
Az a probléma, hogy kezd az egész ilyen "Pimp My Ride"-osba elmenni. Beleraknak minden s..r hyper kütyüket, kijelzőket, turboextrahexa dolgokat. Persze mind felesleges és néha rohadt idegesítő tud lenni, de így jóval drágábban el lehet adni a "hozzáértő" vásárlónak. Inkább mennének rá a költségcsökkentésre, praktikusságra. VGA piacon se értem, hogy mit csinálnak. Vannak már duplamagos ipari fűtőberendezések 200K HUF-ért. De arra ba...nak fejleszteni, hogy egy jobb kártya alá ugyan ne egy 800W-os tápot kelljen má' rakni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- PlayStation 1 / 2
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Elektromos autók - motorok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest