- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A 60 gramm még ultrakönnyű, de már a hiperkönnyű érát éljük.
Amúgy igen, 2018-tól óriási fejlődésnek indult az egerek világa, hála a lukacsokat és könnyítést népszerűvé tévő Finalmouse-nak és a vezeték nálküli forradalmat elhozó Logitech G PRO Wirelessnek. Az utóbbi két évben, különösen 2023-ban, meg már lassacskán Nirvána közeli állapotok vannak, de olyannyira, hogy a legtöbb random no name kínai "gamer" dzsunkában is csúcshardver van.
A nem 3D nyomtatott/nyitott vázas világban most itt tartunk:
vezetékkel — Zaunkoenig M1K @ 23 gramm, de az M2K-n van görgő is, és az 24 gramm
wireless — G-Wolves HSK Pro Ace @ 26-27 grammAmúgy mi az a Cooler Master? Csak nem egy MM711?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Kb. 4-5 pénz egy normális adapter. A Keychroné biztos nem fos.
Itt 1600 cpi a befutó egy jó ideje.
A 40 grammban egyébként már benne van a full grip szett is (lemértem). Amúgy ez az. Artisan Ninja FX Shindenkai XSOFT-on (üveg-szövet hibrid <3) Hyperglide MX-2 PTFE pöttyökkel elég brutális.
Záros határidőn belül jön majd egy 1 kHz-es Keychron M4 is. 35 gramm úgy, hogy a 2,4 GHz mellé van BT is, háromszor ekkora akksi és nincsenek lukak. Meglátjuk, váltja-e. : >
A HTX előtt amúgy egy G-Wolves HSK Stardustot maineltem jó 7 hónapig, az fektette le a történet alapját, hogy nem igazán köll 40 grammnál nehezebb (mondjuk előtte sem volt kérdés, hogy minél könnyebb, annál jobb), és ez az M4 elég hasonló, szóval jó eséllyel indul. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Pontos az úgy is, csak több az input lag. A 8 bites adatsávnak meg már régen leáldoztak; ezzel még a perfect controlt is jelentősen csökkentette, ezért volt az anno, hogy egy Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1a/Intellimouse 1.1/Intellimouse Explorer 3.0 vagy mondjuk egy Logitech MX300/MX500 gyökeresen más volt 500/1000 Hz-en, mint 125-ön. Az előbbi triónál 1-ről 1,5 m/s-ra, az utóbbi párosnál meg 1-ről 3,91 (!) m/s-ra növelte a perfect controlt a polling rate húzása. Manapság ilyen már nincs, tekintve, hogy az utóbbi 15 évben szinte minden értelmes eszköz 16 bites adatsávval dolgozik.
A G-Wolves HTX Ace-t én pl. 250 Hz-en használom. Desktopon teljesen jó 144 Hz-es kijelző mellett, és csak klasszikus Doommal játszom, ott meg hiába nyúzom OpenGL-lel több száz/ezer fps-sel, a hard coded 35-ös tick rate és a beállításaim miatt nem rosszabb, mint ha 500-on vagy 1000-en hajtanám, ellenben az akku akár 1,5-2 nappal is tovább bírhatja (ebben pirinyó, 100 mAh-s példány van; adtak hozzá egy 300-ast is, de az 2-3 grammal megnövelné a tömeget, és nem azért vettem ezt, hogy nehezebb legyen 40 grammnál
).
-
FireKeeper
nagyúr
töltögetni vs cserélgetni, végülis nem ugyanaz? csak nem kábelt dugsz be/húzol ki hanem egy elemet (ami aztán megy a kukába, elég öko). de ha mindenképp elemes kell, én lehet G305-öt mondanék, még a hibáival együtt is, a Hero szenzor nagyon energiatakarékos, és irodai üzemódban hetekig elvan. az más kérdés hogy amennyiért mostanában megy újan (17-20k) annyit nem ér meg.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Akkor a Basilisk Hyperspeed verziójára gondoltál. Az elemes Razerek az Orochi V2 kivételével nem igazán ajánlottak.
Ja, akkor egy Orochi V2, bár szerintem komfortosabb az integrált akku. A pollin rate-et mindenesetre érdemes minél lejjebb venni, erősen befolyásolja az üzemidőt. Ha van BT, az még jobban kíméli.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"ha esetleg valaki rákeresne a fórumban találjon, legalább egy ember akinek tetszett."
Laikus vásárlóként az ilyet inkább kerülném, de lehet, bennem van a hiba.
15-16-ért ez nem igazán jó vétel, hosszú hónapokig ennyiért ment a Pixelben a G-Wolves Skoll, és az kicsit más liga, de a vezetékes Pulsar Xlite sem volt sokkal drágább.
Pont azon az árhatáron van, hogy kicsit többért kategóriákkal komolyabbat vehet az ember. Boltban 10-12-ért még esetleg, ha a firmware-nek nincs valami vergődése, de ha valakit nem zavar az igen magas tömeg, akkor 10-ért már Classic Intellimouse-t vehet, és egy Cooler Master MM531 is megáll 12,5-ben.
-
Zaied
addikt
Több mint nehéz eset. "Tré" kábel, 102gramm, 3360, 15-16 ezer, batár nagy. Elég réteg cucc lenne. Részemről rámennék egy Mionix Naos Pro-ra inkább.
Persze, ha készítesz bemutatót/tesztet, be lehet rakni a dolgot az említésre méltók közé...
-
ribizly
veterán
Nekem is csak az lett duplás, amit halálranyomtam. Volt valami Steam-es klikkelgetős játék pár éve. Na utána dobta be a törölközőt a G500 bal gombja. A másik eset a problémás GPW volt, amire vannak cikkek is, hogy miért van néhol jelen duplaklikk. És az sem kapcsoló probléma. ;)
-
Chaser
legenda
mostaniaknál is sokról olvastam ilyet sajnos
2-3$-ért nem is terveztem reklamálni gond esetén...( :
több darabom is volt egyébként, szerencsére előre gondolkodtam, meg is szűnt az a design, a világbú' kiment
remélem hogy egy drágábbal nem fogok belenyúlni a "tutiba"
belépő logi egerem volt, a logo le is kopott róla ( : -
Chaser
legenda
a weksi egérre sem vigyáztam, mégsem hullott szét
amiket én láttam leírásokat több drága egérnél, egyszerűen lemálnak a burkolatok, nem megvigyázás' kérdése, mert 20-30-40% komment említi, az silány anyag használata
az igaz, h 1-2 év után amikor már megvolt parkettán 50-100 koppanása a weksinek akkor meghalta magát, de a burkolaton semmilyen kopás nem volt, gumírozott részeken sem -
Chaser
legenda
kedvencem a 2-3$-os kínai weksi usb wireless, bitang jó ergonómiája volt - nekem legalábbis -
50-100 kemény fa parkettaesést kibírt
de tényleg borzasztó miket olvasok 10-20-30e ft-os egerekről, málik a burkolat és hasonló nyalánkságok az mellett hogy széthullik, elég pffffffff -
copass
veterán
ez azért nagyon nem így van. azért mert drágább nem lesz feltétlenül jobb is.
anno logitech g300 ~ 2-3x ára volt az akkori csúcs a4tech egereknek: fél év után megdöglött a görgő, gariztattam, az is megdöglött fél év múlva. típushiba. köszi.
MS IntelliMouse Explorer, iszonyat drága volt fél év alatt balklikknek annyi,csere, dettó...
A4 tech-ekkel annyi a baj hogy elkopik a gumirozás rajta ~2 év után, ennyi. -
-
ribizly
veterán
Én egy kicsit csalódtam az új Zowie hullámban. A fehér, fényes ("exkluzív"
) szériát még el tudtam fogadni, a rettenet felület ellenére, bár sose vennék olyat és nem értem miért nem használták ugyanazt az anyagot, mint a feketénél (Logitech meg tudta oldani a G102/203-nál, hogy ugyanaz az anyag, itt nem értem ml lehetett a "gond").
Az EC1 görgője volt kb a legjobb az egész Zowie felhozatalból, szóval illett volna azt nem elrontani, ráadásul azt az ötletet, hogy a görgő világít én inkább megtartottam volna (ha már nem képesek a DPI gombot felülre helyezni és mondjuk annak a közepére, környezetére egy RGB LED-et tenni), de normális színeket használnék (pl azt a rózsaszínt vagy lilát nem).
Node a lényeg. Eddig a Zowie (ahogy a Roccat) attól lett híres, hogy nagyon jó minőségű, strapabíró egereket gyárt, ahol a QC még jelent valamit. Nálam ezzel a "sípolós" problémával tették fel az i-re a pontot és kerültek ki egy kicsit a fókuszból, mert attól zavaróbb nincs, mint amikor fájni kezd a fejed valamitől, amit alig hallasz, de a szervezeted reagál. -
ripla
addikt
Használt autót sem veszek. Semmilyen műszaki dolgot nem veszek használtan, nem tudod hol használták, hogyan, milyen környezetben, hányszor ejtették le amiről sosem fogsz tudni, mit javítottak benne házilag amiről sosem fogsz tudni, stb. Műszaki cuccokat csak 0 kilométerrel, bontatlanul és első napos garancialevéllel.
(#69256) kemotox
-
Pityu.
nagyúr
Isten igazán nekem nem kellenek plusz gombok nem vagyok nagy gamer most pl egy canyon egeret használok cnd sgm8
Alig múlt egy éves garancia 2 van rá,elkezdett néha dupla klikkelni de ha most vissza küldöm,nincs egerem ezért gondoltam esetleg venni valamit addig ez is 5EFt volt és amúgy nem rossz de hogy ilyen hamar el kezdjen szarakodni.Emagtól vettem és ott hetekig is eltarthat a gariztatás vagy szerviz. -
-
Yeffy
veterán
akkor meh
ez tetszett!
ertem. tetszene a G603, mar majdnem rendeltem a Logitol, amikor meglattam ezeket is. pl az M705 nagyobbnak tunik.szerintem jobban el tud rajta terulni a tenyerem. aztan nem tudom, valoban az is-e. a 403 meg nekem elegge debil kinezetu, 500 programozhato gombbal, amire nincs szuksegem igazabol, csak egy DPI allitora, egy kontroll LED-re, meg egy backward/forward parosra, valamint ket oldalt "ujj-pihentetore".
nem tudom. latni lenne jo oket, de az most kiesik sajna. nem tudod, vagy valaki veletlenul, hogy ezek nagyobb meretu egerek? M705/G403/603?
-
Brumi
senior tag
Azokat néztem, és valóban nem rosszak, de nekem ez a kábeles dolog nem jön be, szerintem kb 15 éve nem használok vezetékes egereket, és mivel nem játszom, ezért ez olyan nagy hátrányt nem jelentett. Azt néztem, hogy a G900 az átszereléssel alakítható át, ami sajnos szintén nem ok, mert itthon felváltva használjuk a gépet, nem lehet mindig átalakítani. Még nézelődök kicsit, de a Microsoft valószínűleg a Touch kivitel miatt is kiesik, a mostaninál sem annyira tetszik ez a megoldás.
-
Brumi
senior tag
Jesszus! Ez 40k! Hát azért ez nekem kicsit erős lenne... Meg valamiért ez a folyamatos töltés sem annyira tetszik (mármint, hogy nem bír ki elemmel mondjuk x hónapot). A kinézet azért fontos, mert az asztalon kizárólag a noti + a monitor van, az egész minimál dizájnos, nem annyira illik bele a képbe még egy kábel vagy töltő stb...
Most a Microsoft Arc Touch egeret nézem, az sem tűnik rossznak, bár utána kellene olvasnom... -
Vanir
veterán
-
Ez jól hangzik, köszi neked és dobragabnak is. Azt hiszem rápróbálok, bár az a rácsozás az oldalán nekem már kicsit túl piaci. Viszont nem nézegetem, hanem fogdosom.
Ha már betértem ide, akkor rákérdeznék: a Naos 7000 után, az előbbi paraméterekkel játékra van nagy méretű egér mostanában? (Keretben 20k környéke) Vagy az még mindig az egyik legszélesebb/legnagyobb egér a megbízható típusok között?
-
SunMount3r
nagyúr
Az eddig felsoroltak közül sajnos egyiknek sincs a görgő alatt +2 gombja, max csak egy. Ez fontos nekem a Copy & Paste miatt.
A legszimpibb amúgy a G403 lenne, de sajna ennek sincs. A G402 meg formára/design-ra nem jön be annyira. Meg ezek már túl drágák is.
Lehet csak megpróbálom átpakolni a Logi M100-ba ennek az ősrégi Speedlink-nek a kábelét. (Ha az ára újonnan annyi, mint egy már működő mobiltelefon, akkor csak megéri). Mai project, mondjuk. (A porszívózás meg marad holnapra
...) A CM Xornet meg megy az apróra.
-
Skullwipe
senior tag
De bele gondolva, úgy általános milyen fogásra is találják ki ezeket? Palm és finger valami lenne nem? Mert nem annyira kicsik, hogy claw legyen bármelyik is. Csak valami nagyon nagy lapát kézre esetleg. Ugye a formájukat csak egy féleképpen határozhatók meg, mennyi súly, gomb, világítás fér rá.
-
gjohnny
tag
ribizly [#64547] és Ant@
[#64548] köszi a válaszokat. A Zowie EC2-A sajnos nem tetszik. A G403-ról sok jót olvastam itt a fórumon. Nem tudom ennek a modelnek az említett hibái mennyire gyakoriak. Még a RAZER DeathAdder Elite-ről is jókat olvastam. Szerintetek a Logitech G203, G403 és RAZER DeathAdder Elite hármasból melyik a legjobb választás? -
Solymi81
aktív tag
Wow, kószi szépen az összefoglalót és a képet, hasznos nagyon
Nekem pont jól jön, mert a napokban fogdostam a G403-at és bejött.
Ez ráadásul erősítette a gondolatot, hogy le kellene cserélnem a Roccat Kone XTD Opticalt valami G403-hoz hasonlóra, és képben voltak a Zowiek, Steelseriesek és a többi.
Úgy látom csak el kell ugranom a Pixelbe fogdosni, hátha találok vmi megfelelőt. -
A_ScHuLcZ
addikt
Akkor kész szerencse, mert irodai használatra keresek irodai egeret, tehát az irodai szenzor teljesen megteszi, overkillnek érzem a G403-at vagy a G900-at erre a célra.
Az 1000dpi pedig szokás kérdése, hogy mire elég, nekem például teljesen. Ezt arra alapozom, hogy az imént ellenőriztem, hogy milyen dpi beállításokkal használom a G400 játékos egeremet az asztali gépen (bár rég játszottam utoljára, de a beállításokon nem változtattam), 800dpi-n van, a felbontás pedig 1920x1080.
Ez alapján nem gondolom, hogy munkára ne lenne elég az 1000dpi.
Vanir: Köszi, megpróbálom megtapizni valahol.
-
TeebyKay
őstag
A másik lehetőség az lenne, hogy rendel egyet, visszaküldi, rendel még egyet, az első jobban tetszett, visszaküldi és megint megrendeli az elsőt. Mintha a boltban a polcról válogatna. Akkor már a webshopnak is jobb ha egyben tudja hozni vinni mindet, pláne ha majdnem biztos, hogy vásárolni fog.
-
phanzetomox
őstag
Oh értem, nem tudtam, hogy az EMP ennyire friss. Elég nehéz átlátni a Roccat egerek megjelenési sorrendjét, főleg, hogy ugyanazon a néven több verzió is kijön.
Ha EMP és XTD között választanod/választanotok kéne és mindkettő ugyanannyiba kerülne, melyikre esne a választás?
-
Ciccuka
veterán
M305 van most, ami már több, mint 5 éves. Valószínűleg a Scroll Wheel görgető optikája adta meg magát. Kitisztítás után ha csatlakoztatom, akkor 10-15 másodpercig jó utána pedig meghülyül és pár perc után nem reagál. Nem lehet ráadni a szenzorra nagyobb áramot esetleg vagy más javaslat?
Nagyon jó kis egér volt pedig. Sajnos már sehol se kapni olcsón.
-
M0RGI
őstag
Lehetséges, viszont én nem érzek sok különbséget szenzorban, a többi említett dologban viszont annál inkább.
(#63674) ribizly: Sajnos az oldalsó gomb nekem valahogy nem esik kézre a középső gomb kiváltására.
Paracord hogyan?Melyik lehet az az egér ami méretre, mint a Mamba, szenzorra meg mint a G403?
-
-
-
kemotox
addikt
Dehogynem, simán ki lehet fogni.
Vannak most is abyssusok, MS egerek, de akad néha egyéb finomság is.(#62866) w.miki: Most mondok egy merészet
Ici-picit több, mint 5 ezer, de irodai munkára, ha kell a sok baszó gomb, akkor szerintem sima: [link]
Mondjuk én nem gondolnám nagyon kényelmesnek -
xpimpix
csendes tag
Ahogy mondtam, nem akarok vitát ebből mert semmi értelme és nem is illik ebbe a fórumba, de még a te posztodra válaszolok. Csak, hogy én is írjak egy példát: ha a sparban 50ft egy paradicsom, a mellette lévő zöldségesnél meg 150 egy teljesen ugyanolyan minőségű paradicsom, akkor ez a zöldséges egy életképtelen vállalkozás. Mivel az árral nem tud versenyezni azzal tud, hogy jobb minőségűt ad. Ez viszont az én példámra levetítve nem igaz, mert online rendelve olcsóbban hozzá tudtam volna jutni, és jobb szolgáltatást is kaptam volna. Továbbá igazad van, hogy nem fogja tudni "beszer-áron" eladni, ez egyértelmű és ahogy már korábban leírtam fel is ajánlottam, hogy ezt is kifizetem nekik. De ez sem érdekelte őket, ahogy az sem, hogy fél perced rászánjanak egy email válaszra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Witcher topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest