- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MaTpr0F #92471 üzenetére
Hát, elmarad a piacvezetőktől. A legeslegújabb ROG Keris és ROG Gladius III verzió már jobb ebből a szempontból, de az a Spatha egy igazi antiegér. Az ellenségemnek sem kívánnám, de tényleg, legfeljebb csak mazochistáknak.
Ami wirelessben egyébként ott van: Logitech, Razer, Pulsar, G-Wolves, Xtrfy és Finalmouse. Meg talán már a Ninjutso Sora is, mert elvileg fejlesztettek a techen. Illetve Cooler Masterből az MM712, a korábbiak nem.
-
4nick8
őstag
válasz
MaTpr0F #88996 üzenetére
Katana Ultralight esetleg.
-
válasz
MaTpr0F #79020 üzenetére
Eddig is volt 30+ ms különbség különböző jó egereknél a gombok érzékelésében és szerintem kizárt, hogy csak a kapcsolók tehetnek róla.
A logitech G100s lenne elvileg a legnagyobb nyertese az optikai kapcsolónak, mivel hírhedten romlanak a hagyományosabb nem optikai kapcsolói, ami összefüggésben lehet toppon lévő késleltetésével, ami a gombokat illeti.nagyobb gyártók nem mernek ilyen téren kockázatokat vállalni
Azt gondolom, a felsrófolt árakba valóban nem fér bele a jelentősebb kockázat. A4 tech meg ugye alulról támad. Nekem a zsúfolt kínálata visszatetsző. Nem hiszem, hogy nagyon sokat vesződnek a formával, inkább a visszajelzésekből döntik el, hogy marad vagy kuka. Ez csalóka, mert vevők szemre választunk (kis részben adatokra alapozva is...). Aztán bejön a jelentés, hogy 10 ezret eladtak, akkor az fasza, gyártsunk még 20 ezret. A valóságban lehet, hogy már a negyedév végére 10% másikat vett és 2 év alatt a 70% kiábrándul az adott formájú egérből. Ha ezen 2 év alatt exponenciálisan (először óvatosan, majd meredeken) növelik a gyártást, akkor, mire kiderül, hogy 70% amúgy is kiábrándul és 2 év alatt kisebb híre is ment, azt a szériát még továbbra is el kell sózni...
Ahogy RJN mondja "safe shape"(nem az egyes vevő, hanem a gyártó oldaláról értve...), az szerintem is létezik. A Zowie biztosan sokat próbálgatta a lehetőségeket, az EC-vel szerintem beletrafáltak. A Steelseries-en is szerintem látszik az igyekezet a felgumizott (Rival) széria óta. A régi sensei és társai jó vagy nem jó (inkább jó), de elég kockázatmentesek voltak. -
gaben22
senior tag
válasz
MaTpr0F #78386 üzenetére
Amazonon tudsz rendelni simán, én is onnan rendeltem.
Érdekes, Lexip oldalán azt írják kompatibilis Glorious Model O-val, neten pedig panaszkodtak rá. Majd valamikor kipróbálom.
Amúgy poén, irodába kértem szállítást, de az meg teljesen bezárt, még recepció sincs, DHL hívott pénteken, hogy nem tudja leadni csomagot, mondta kapok majd SMS-t és kérhetek más címet, de azt nem tudtam melyik csomagról is van szó (csomó van úton...). Mindeközben Amazontól meg valamiért kaptam levelet, hogy bocsi nem tudták kézbesíteni az egértalpakat. Felhívtam supportot hátha lehet újrakézbesítést kérni új címre, de csaj azt mondta, hogy már vissza is utalták a pénzt, majd megjön egyszer. Rá 2 percre meg kopogtatott DHL futár és hozta a talpakat... De mivel arany szivem van, Bezos is épp most vált, bukott egy kevés pénzt, szóltam nekik így elvileg nem lesz ingyen ez a kör
-
gaben22
senior tag
válasz
MaTpr0F #78240 üzenetére
Biztos jók meg gondolom tartósak is, csak lehet kevés/kevesebb egérrel kompatibilisek. Most a nagy
fertőtlenítőegértalp felhalmozási lázban én is beújítottam pár dobozzal, de jobban utánaolvasva jó eséllyel a most általam használt Glorious Model O max LOD-ja kevés lesz. Lehet le kell csiszolni alját, ami a méhsejtszerkezetes egérnek nem biztos, hogy annyira fekszik... Valakinek esetleg gyakorlati tapasztalata Lexip + Glorious ügyben?Egyébként 3 dobozzal vettem és mindegyikben van 2 alkoholos törlőkendő, akkor most hirtelen gazdag lettem?
-
ribizly
veterán
válasz
MaTpr0F #78065 üzenetére
Kinek mi? Én nem tudnám használni a full fém görgőt.
Anno a G500-amon is volt rajta gumiréteg, de már az is határeset volt. Amikor kb. 2 éve először kezem közé került egy G502, akkor az volt az egyetlen olyan része, amin nem tudtam túllépni. De ezt már Logitech-ék is látják, hiszen máshol nem így van.
A Basilisk V2 viszont egyértelműen jobb egérnek tűnik a G502-től. -
-
mmili
tag
válasz
MaTpr0F #77341 üzenetére
Sziasztok.
Most olvastam egy cikket, Kodiak egeret váltott
. Elsőre azt hittem, hogy egy Glorious, a könnyített kialakítása miatt, de nem, hanem valami G-Wolves. Gondoltam rákukkantok az egérajánló doksira, de abban nem szerepel (igaz nem mostanában lett frissítve), majd Techpowerup-ra is, de ott sem láttam róla tesztet.
Jó egér, ajánlott? A cikk szerint a legjobb szenzorú egér a piacon.
[G-Wolves]
[Új egerem lett CS:GO-ra] -
Årpi
őstag
válasz
MaTpr0F #77315 üzenetére
"Model O: egy rémálom tisztítani, pedig én nagyon tisztán tartom a kezem és a perifériáim."
Ezzel "vitába" szállnék, féltem tőle nagyon, de nem nehezebb SZÁMOMRA tisztítani, tisztán tartani a régi Asus egérhez vagy a DeathAdderemhez képest. Mondjuk én is mindig tiszta kézzel gépezek. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
MaTpr0F #77299 üzenetére
Én alapvetően az MX518 v1-et és annak későbbi iterációit használtam hosszú éveken keresztül és mind a mai napig nagyon szeretem azt az egeret, de a G303 vásárlását követően nagyon szembeötlő lett a tömegkülönbség és így a G303 maradt.
Mondjuk azt érdemes hozzátenni, hogy a G303 nálam már közel sem a gyári verzió az időszakra és a modellre jellemző rendkívül silány Logitech QC miatt (szenzor lencse fix, mikrokapcsoló csere japán Omronokra (köszönet érte Vanir-nak), paracord kábel).
Ami szerintem érzetre sokat tud javítani az egér tömeg és kontroll érzetén az a paracord, még egy nehezebb modell (mint az MX518 pl.) esetében is hatalmas a különbség.
-
-
ribizly
veterán
válasz
MaTpr0F #77199 üzenetére
Értem. Mondjuk a Model O- elvileg sokkal jobban össze van rakva, mint a sima O, nekem meg az van, ráadásul a kábelével sincs semmi gond és már kaptam cserekábelt is mellé hozzá.
Nomeg én abból indulok ki, hogy ez egy 12.000,-es egér, mivel aki akarta annyiért vehetett. -
ribizly
veterán
válasz
MaTpr0F #77121 üzenetére
Ugye laposabb a Naos/Comfy, amit fel lehetne pimpelni grip-el, ha az a gond. Pár ezerért kapni dechatlon-ban öntapadóst és akkor azzal lehet kompenzálni.
Genius-nak volt emlékeim szerint a Maurus egere, ami még ajánlott volt, de lehet már nem kapni. Nomeg az igen apró. -
kocsiska15
tag
válasz
MaTpr0F #76778 üzenetére
Nem, én sem aggresszívan használom az egeret. (ahogy az életben is inkább pontosság és ész mint erő
) Az elsőnél fura volt - mivel még nem találkoztam ilyennel és hosszú idő után jött elő, a másodiknál meg már gyanús, hogy én csinálok valamit rosszul mert rövidebb idő kellett neki. Viszont a "gamer" egeret amit kaptam a 2. duplaklikkes cseréjére (és mellesleg nem a legjobb...
) most is használom már kb. 3. éve és duplaklikknek nyoma sincs.. szóval érdekes.
MIndenesetre új PC-hez új egér kéne, csak keret nincs rá ezért nézelődök 6-8k környékén.. -
lemusz
addikt
válasz
MaTpr0F #76778 üzenetére
Ezt te sem gondolod komolyan.
Én nyugodt játékosnak tartom magam, félig meddig erős, határozott nyomáspontok, ujjbegyem általában a materiálon, mégis annak idején a G100s-em duplaklikkes lett, ráadásul ha jól emlékszem nem is sokkal, 1-2 hónappal a vásárlás után. Szerintem ez inkább gyártó, mint sem használatfüggő.
-
gaben22
senior tag
válasz
MaTpr0F #76733 üzenetére
yep, én is emiatt említettem már párszor, hogy körülményes lesz ezeknek a takarítása + belülről is ki kell alkalmanként fújkodni a port (főleg pl. Pest belvárosában lakóknak nem vidám ez, rengeteg itt a por...). Beáztatás túl könnyű lenne, sajna 2 hetente takarítani kell az egeret (legalábbis nekem), úgy emlékszem pl. Gloriousom csak talp leszedésével csavarozható így az nem lesz opció
.
-
spanyoll
addikt
válasz
MaTpr0F #76242 üzenetére
Végül megrendeltem, de cseszik működni a G HUB, ami az egésznek a lényege legyen, hogy tudjam programozni, makrózni
No nem baj, most üvöltözök második napja a supporttal, hogy találjanak ki valamit.
Amúgy bejön az egér, tehát ha ezt megszerelik, akkor jó tipp volt, köszi megint -
Rexton
tag
válasz
MaTpr0F #76234 üzenetére
Az elsőnek nem volt teljesen sima az alja. Leszedtem a tappancsokat is, leraktam egy sík felületre, és billegett. Nagyon érezhető volt még egérpadon is mozgatás közben. A másodikban belül nem volt valami rendben, mert zörgött rázásra. Mintha egy alkatrész kitört volna belül. A harmadiknak ismét nem volt egyenes az alja(ennek már nem szedtem le a talpait), és a jobb egérgomb "lifegett", nem volt rendesen a helyén. Ezeken kívül 2db G703 Herot is vittem vissza, mind a kettőnek az oldalgombjai nyikorogtak, lötyögtek. A gumírozás ragasztása sem volt túl rózsás, már gyárilag jöttek le középen, ahol fogod az egeret.
Szóval én nem vagyok megelégedve a jelenlegi Quality Controlljukkal.
Vicces, de a sokkal olcsóbb G305-össel semmi minőségbeli problémám nincs. Az csak szimplán kicsi, nem nekem találták ki a formát. -
badxgirl
aktív tag
válasz
MaTpr0F #76113 üzenetére
Jóformán csak multizok, elsősorban apex legends, néha ring of elysium, cs:go nagyon ritkán. A formához amennyire lehet ragaszkodnék, kicsi kezem van, a mostani egeret pl végig sem érem teljesen, azt szeretem ha rá tudok tenyerelni, a v8-nál pl egyedül a kisujjam lóg le valamilyen szinten az egérpadra, de épp csak a hegye. Férjemnek egy trust gxt 158 van, na azzal pl totál képtelen vagyok egerezni.
Igazából eddig 15 centim volt oldalirányban egerezni, ezt szoktam meg muszájból. Most asztalváltás után már férek, most próbálom lentebb tornázni a sense-t, de egyenlőre ugyanúgy 15 centin mocorgok, csak nagyobb fordulásoknál ráemelek és 2 felvonásban fordulok, ahelyett hogy egy hosszabbat húznék. Nyilván ez változni fog, de azért a 15-30 cm közti medium kategóriában bőven megállok. -
Vanir
veterán
válasz
MaTpr0F #75227 üzenetére
Részben igazad van, viszont sajnos a nézők elhiszik, hogy szakmailag is rendben van. Human Benchmark, high fps kamerával click latency mérés, "sniper-test", satöbbi. Utóbbi kettő legalább látványos, de effektíve hasztalan.
Semmiféle túlzott szakmaiságot nem kellene erőltetni, sőt, nem is kell levideózni az unalmas méréseket. Meg kell említeni, bevillantani a videóban pár másodpercig, és a leírásba belinkelni, hogy itt elérhető, aki kíváncsi rá. Ellenkező esetben úgy kell viselni a kritikát, hogy nem nézi hülyének a jogosan kritizáló embert, meg nem kezdi el oltogatni a mindenféle fórumokon meg szocmédián az ilyesfajta kommentelőket.Szumma-szummárum, nem vagyok hater, nézze aki akarja, de ide nem kell linkelgetni sem újdonságként, sem elfogadott sztenderdként. Az eredeti posztom pedig arra irányult, hogy van egy top 40 listája, aztán sok ember idáig jut el, ránéz az elsőre és megveszi...
-
ribizly
veterán
válasz
MaTpr0F #73820 üzenetére
Értem.
Viszont még mindig azt mondom, hogy az összefoglalóból hiányzik egy "Mit ne vegyél!" rész pl azokkal a gyártókkal benne amelyeknél nincs megfelelő egér at all. Valamint az ajánlott listát ki kéne bővíteni olyan field-ekkel amelyek könnyítik a szűrést (pl. grip type, méret határok, wireless / kábel minőség és mondjuk súly alapján). De ezeket a változtatásokat csak az admin-ok tehetik meg jelenleg (ez egyébként jó is így), csak Ők már egyre kevesebbet járnak erre. -
-
ribizly
veterán
válasz
MaTpr0F #69379 üzenetére
Nincs kizárva, hogy majd ez lesz a vége, mert azért ez nem egy ultimate megoldás, de egyelőre elmegy.
Azért most forrasztgatni (főleg úgy, hogy nincs is megfelelő forrasztóm hozzá, nomeg a tapasztalatról ne is beszéljünk) nem nagyon lett volna jó, pedig van itthon úgy emlékszem kék Huano.Még lehetne olyannal próbálkozni, hogy forró víz alatt kicsit feszíteni és az is tuti adná. Majd legközelebb. Ez most egy teszt csupán.
@(#69376) BeStronk
Ami nekem nagyon aggályos az az, hogy semmi sem védi a burkolat alatti alkatrészeket.Mi a fenéért nem tettek egy filmszerű réteget még oda. Akkor is lenne itt alacsony weight, de legalább nem porosodna be 2 hét alatt...
Azt a click meg move delay measure-t inkább nem kellett volna. -
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MaTpr0F #68056 üzenetére
Nem tiltja a fórum szabályzat, hogy mindenkinek egyesével válaszoljak, sőt a rendszer eleve így van kitalálva a válasz gombbal, nem IRC, hogy floodnak minősülne. Kicsit sem izgat, hogy hány hozzászólásom van, nem hiszem, hogy bármi extra járna vele. Egyébként megkaptam már több helyen ezt.
-
válasz
MaTpr0F #67938 üzenetére
Köszi, így van egy olyan tippem, hogy nekem is jó lenne! Szerintem nem éri meg már olyan egeret venni, aminek a szenzora nem valamilyen 3360-változat, szóval ilyesmiket nézegetek. Viszont én lehetőleg sok gombot szeretnék rá. Az M625 ilyen szempontból mégis jobb, mint az eddig nézett -vésztartalék- hatgombosaim. Tulképp jó lehetne, maximum többet nyúlnék a billentyűzethez.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MaTpr0F #67566 üzenetére
Lassan ott tartunk, hogy bármit veszel, érdemes legalább 1 évet várni, amíg a béta teszterek (akik nem tudnak várni a vásárlással) kitesztelik neked, és talán a cég megtákolja olyanra, amilyenre elsőre kellett volna. Addigra talán az ára is lemegy a cuccnak, mert nem annyira új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest