- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyunyu
félisten
A gorgo alatti narancssarga pockos kinai az milyen Omron?
Ilyet meg nem lattam.Mondjuk a tesztelonek lathatolag nem sok goze van a kapcsolo tipusokrol, mellekelt masodik japan kapcsolot siman betette gorgo gombnak, holott oda boven jo a kinai is, ugysem hasznalod annyit, mint a jobb gombot.
Esetleg 3 japant adnak az eger melle? Videoban csak kettot lattam.
-
Bulitt
addikt
Írtam pár gondolatot róla: [link] Illetve a Naosh 3200 is egy finom puha borítású.
Atle: Neked is tudom ajánlani a linket a Radon 5k esetébe. A Naos 3200 is jó egér, legalábbis anyagminőségben mindenképp.
Azért minden esetre mind az egér topikba, mind az egérpad topik első hsz.-ben lenne mit frissíteni az ajánlott kategóriába. Meg ez a G400 mánia
-
Phvhun
őstag
http://conflex.hu/webshop/silverline_egerek-xpert_tp_nm2050_lezer_eger
Csak 500 millió gomblenyomást bír el. -
vendingo
veterán
A G400 tetszik csak kicsi, SS ikari nem tetszik, de jó a mérete.
Nincs egyéb alternatíva nagyméretű gamer egérből?
Ezeken a kis egereken mindenhol túl lóg a kezem.
Jelenleg egy gigabyte gm m6800-at használok, és nagyon kényelmes.
Ha nem találok hasonlót, akkor veszek ebből még1-et, talán lézerest. -
hoffman_
nagyúr
Sehogy. 1600dpi-n nekem megfelel, oldalsó gombok alapértelmezett kiosztása Win alatt nekem tökéletes, játékban nem használom, szenzit Win alól állítom, ha kell, de nem kell, stabil 7/10-es beállítás jó game és desktop felületen is.
A driverek szétbazzák a szenzit, és nem reagálnak az állításra sem, nincs kedvem velük szöszölni, jó ez így.
-
-
-
-
Egon
nagyúr
de játéknál dobhatod a kukába
Nem kicsit szélsőséges hozzáállás.
Egyrészt nem kevesen játszanak wireless egérrel. Akár FPS-t is. Lehet (illetve valószínű) hogy nem vérprofi szinten, de attól még játszanak. A casual játékok terjednek, a legtöbb embernek nincs ideje, késztetése, megkockáztatom igénye se arra, hogy überprofesszionális-királyelit szinten tolja a kvék akárhányat és/vagy a csét.
Másrészt - akármilyen furcsa - van élet az FPS/RTS játékokon túl is. A Super Mario is játék. Meg a Civilization is. Pl. az utóbbi kapcsán tudnak mosolyt varázsolni az arcomra azok a kicsit vicces hozzászólások, melyek szerint a vezetéknélküli egerek nem alkalmasak "komoly játékra". Nem ártana definiálni hogy mi számít "komoly" játéknak - egyrészt a játék, másrészt az egyén vonatkozásában. Előbbi tekintetében ugyanis - innen a vigyor a képemen - nehogymár az "agyatlan lövöldözős" (vagy éppen a stratrégiának csúfolt RTS klikkelőbajnokság) kategória legyen "komoly": ezt - a körökre osztott, gondolkodást igénylő stratégiák elkötelezett híveként is - kikérem magamnak...Az egyén tekintetében pedig - a netes beszámolókat olvasva, ahol sokan írják, hogy vezetéknélküli egérrel is eredményesek tudtak lenni - a jobb wireless cuccok még egy átlagos multiban is megállják a helyüket (single játékra pedig - egy szintig - tökéletesek), a komolyabb meccsekről lehet elmondani, hogy - a tapasztalatok alapján - nyilván elkel a minél jobb szenzorral felvértezett, egyéb paramétereiben is kiváló vezetékes egér (a hozzá leginkább passzoló egérpaddal).
Még az itteni nagy egérguru is azt írta egy hozzászólásában, hogy az emberek 80-85%-a nem észleli a wireless egerek input lagját - ergo a játékosok döntő többsége számára igenis alternatíva lehet. Úgy gondolom, a korrekt tájékoztatás wireless ügyben az lenne, hogy ha ezt a nem elhanyagolható tényt is megosztanánk az érdeklődőkkel. Én azt szoktam mondani, hogy vezetéknélküli egeret úgy vásároljanak (játékra), ha előtte van lehetőségük kipróbálni, tesztelni: ha érzékeli a késését, akkor nyilván ne azt vegye, ez ilyen egyszerű.
Zárójelben megjegyezném, hogy míg soha egyetlen tesztet sem láttam, ahol konkrét mérésekkel alátámasztották volna a wireless beviteli eszközök input lagját (ha van ilyen, dobjatok meg egy linkkel pls), addig a monitoroknál szokott lenni ilyen teszt. A nagy egérguru szerint, már 15-20 ms-os input lag soknak számít egy egérnél. A TFT monitoroknál ez az érték nagyon ritkán van 10 ms alatt (pl. az én Dell U2410-esem esetében Gamer módban is 14 ms!), illetve egyes esetekben (pl. Dell U2711) akár a 30 ms-ot is meghaladhatja... Ebből arra következtetek, hogy a sok itteni "progémer" nyilván még mindig a jó öreg vibráló CRT-je előtt barnul, vagy esetleg a tehetősebbje pár milláért szerzett egy OLED prototípust, ugyebár? -
hoffman_
nagyúr
Na ja, de hogy szedem le akkor, ha lesz pízzem új glidrera?
Amúgy pont azért vettem kettőt, hogy ha tönkremegy, akkor ha már gari nincs, alkatrész legyen.
Szerintetek takaríthatok arcszesszel, nem mar szét semmit? Mert azért örülnék, ha valamennyit ferőtlenyítene is.
mod:
Baloldaliból kéne jobboldalit csinálni - Tothgera, ilyet nem vállalsz?
mod2:
Most hogy jobban belegondolok, még az is simán mehet, hogy lecsiszolom az egész logót szintre, és elviszem belegravíroztatok valami frankót, lehet még egyszerűbb is, mint a festés
-
hoffman_
nagyúr
Ha találsz DB-t szójjá nekem is, MX518 még lehet, hogy van, mondom
Ennyit röhögve megér használtan, egy kis pucolás, és csók. Most azon filózom, hogy a Logi logót hogy lehetne újjá varázsolni.
mod:
Elfogyott...
De itt van még egy, szintén jó ár, kaptam anno képeket is, pöpec.
-
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, ha lenne mindkettőm patentba, inkább az 518-at hurcolásznám.
hoffman_: Abyssus vs. Ikari.
Kérdés, hogy hogy fogod az egeret. Az Abyssus szenzora egy lehelletnyivel talán jobb. Ikari-nak a kábele jobb, meg mehet driverless. Méretéhez képest könnyű az is. Igazából mindkettő jó egér, azt vedd, amelyik szimpatikusabb (és kényelmesebb). Palm-hoz inkább Ikari.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
-
-
-
utánaolvasgattam és rájöttem, hogy semmiben nem különbözik a dobozos verziótól (szenzor és firmware tekintetében). Speed padon abszolut nincs semmi gond vele.
a drivere kimerül ebben: [link]Az accel-ben nem vagyok biztos, hogy jelen van,(driverben van a a windows accel-re opció, de még igyis gyorsabb 800dpi-n, mint a deathadder 900-on) viszont a path correction az benne van.
Tothgera30
sajnos még WMO-m nem volt, így nem tudtam összehasonlítani a kettőt testközelből.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
nyunyu
félisten
ez olyan mint az oem meg a box verzió ugyan azt az írót kapod csak driver és doboz nélkül.
A francokat ugyanaz az OEM meg a dobozos eger.
Annak idejen a dobozos L WheelMouse egernek (MW48) PS/2 csatija volt, es hozza adtak a soros adaptert, OEM valtozata (MS48) viszont fixen PS/2-es volt, gyari L soros adapterrel sem ment!
Szetszedve az egeret a dobozosban 5 er volt bekotve a PS/2 csatiba, OEMben alig harom...
Meg az eger kasztnija sem volt ugyanaz: dobozosnak sima feluletu feher muanyagbol volt a haza, hatan szines L logoval, OEM viszont enyhen erdes szurke muanyagbol volt, fekete logoval...MS is kulon jeloli a dobozos egereket, meg az OEM-eket. (utobbiaknak van A a tipus vegen, A nelkuli=dobozos)
Gondolom naluk sem veletlenul kerul 2x annyiba egy WMO1.1, mint egy tizesevel csomagolt WMO1.1A. -
superecneB
őstag
Nekem gyanús, hogy a Steelseries oldalán 2m-es a kábel itt meg csak 1.8m... (6,5 láb vs. 5.9 láb)
Viszont a Return policy bíztató, és pay palon keresztül amúgy sem nagyon tudnak átvágni. Ha nem azt kapod amit megrendeltél írsz nekik, ők visszafizetik a pénzed és "leverik" az eladón.
Ha tényleg érdekel a dolog szerintem vedd fel a kapcsolatot az eladóval, aztán faggasd egy kicsit!
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"cserébe sztem nem sokan mennek bele"
Miért? DB 3G-n van +4 gomb (nem mindenki tiltja le az összeset úgy, mint én
), ugyanaz a szenzor és csecsén világlik ^^. Van hozzá doboz, fólia, minden csecse-becse. Ha nem lenne a "súlygondom", nincs az az Isten, hogy cserélném.
25g különbséget már NAGYON megérzek. Meg amúgy is; miért cserélném le nehezebbre az egeret, ha könnyebbet akarok?
CsIklószorítót még nem. Amúgy fizikoterápiára járok.
Tothgera30: Na igen, de 3k vs. van még egy zsír kis WMO tartalékba.. Ha nem lenne égető szükségem arra a párezer forintra, én biztos elraknám a fiók mélyére.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
32 bites ARM processzor? Istenem... Minek? Hogy legyen, mi vezérelje a holtsúly LED-eket, az LCD-kijelzőt és az ExactUseless feature-öket? A dpi 4/5 része is csak fölöslegesen van ott.
De milyen jó, hogy legalább 16,8 millió színből lehet kiválasztani a világítást...
800 / 1000 dpi-n lehet, hogy nem olyan hulladék.
Amúgy lesz vagy 20-25k. Csak 2x / 2.5x fog annyiba kerülni, mint egy JÓ egér.Ennyi pénzből veszek korrekt egeret és padot, meg egy jó fülest is...
Nem jó irányba halad ez az egész.
Inkább a Razer visszahozhatná a Salmosa-t (vagy ha már nagyon nem bírja megállni, hogy ne új legyen
, akkor egy Salmosa v2-őt 3.5G infra-val).
-
Peetr86
tag
Hmm. Olvastam pár külföldi tesztet + néztem pár videót és ott nem hallottam rosszat róla.
Lambda webshopból tudnátok ajánlani valami mást akkor helyette?
Köszönöm! -
superecneB
őstag
Akkor nem csak nekem furcsa mennyien fizetik meg a tanulópénzt mikor ott van egy összeszedett ajánlott lista, vagy ha pontosabb paramétereket megadnak tudunk ajánlani best buyt szinte minden árkategben...
Nem mintha különösebben zavarna, viszont amíg van a piacon igény az ilyen hulladékokra addig csinálni is fognak és szerintem teljesen felesleges termékek...
-
nyunyu
félisten
Innovative V-Track technology utilizes vertical light which goes deep into the details of all surfaces. Guaranteed smooth and accurate tracking anywhere.
Erdekes megkozelites, L meg pont az ellenkezo iranyba lepett a SotetMezovel: 45 fok helyett laposabban vilagitja be a feluletet a lezer, hogy a bolhapocsnyi feluleti egyenetlensegeken nagyobb kontrasztot okozzon a feny/arnyek hatas...
-
Edorn
senior tag
És miért nem ajánlott játékhoz?
Ha tényleg nem ajánlott játékhoz, akkor tudnátok egy lézereset ajánlani, ami:
- Vezetékes legyen (USB)
- Lézeres (1000 dpi, de örülnék nagyobbnak is)
- Minél kevesebb gomb, meg görgő, meg egyéb incifinci...
- 5000 Ft alatt szeretném megúszni, vagy e környékén
- Szimetrikus legyen, tehát mindkét kézzel használható
- A bal gomb környékén ne legyen egyéb gomb, amibe beleakadhatok/véletlenül megnyomhatom...Leginkább az utolsó feltétel miatt kényszerültem ide a fórumra, mert szinte minden egérre rápakolják ezeket az idegesítő plusz gombokat...
Preferált márka: A4Tech, de jöhet bármi márkásabb (mi egyébként a jó márka egér téren?)
Ez nagyon tetszik, csak hát optikai v-track-es:
http://ipon.hu/webshop/product/_a4tech_n_400/182292 -
ADAM1337
nagyúr
Rápróbálok mindenesetre anno is néztem ezt az egeret csak nem volt ott ahova betévedtem.
[oWn]f4te: Sajnos ahol van az egér megoldhatatlan, hidd el nem vagyok amatör ilyen téren amit kell szétbütykölök hogy megfeleljen az igényeimnek az a gondom hogy egy kihúzható részen van az egér és a kábel amiatt is kopott meg mert úgy van elvezetve hogy az asztalban. mindegy hosszú lenne leírni.
Már nem egyszer futott át az agyamon amit írsz de sajnos nem megoldható, ezért is agyalgatok vezeték nélkülin is max kipróbáltam egyet és megy tarcsi egérnek úgy vagyok vele.
Ez az ikari amúgy bejövös formára. az ms egér amit linkeltél meg nekem zavaró volt a kézfejemnek azt is próbáltam már. -
ADAM1337
nagyúr
Hát attól függ mi számít komolynak mo-n.
Logitech-ből már kiábrándultam mx518 és g5 után a formavilág nem az igazi, lehet bemegyek majd pixelbe ha még kivannak úgy rakva az egerek mint anno azt megnézem a fogásokat.
Mindenesetre a rat-ban az is tetszett hogy tényleg van súlya a 7-esnek, roccat kova egeret is néztem de az meg pille könnyű volt és nem egy strapabíró darabnak tűnt elég gagyi műanyagból készült.
Igazából úgy nézelődők hogy az ár nem lényeges a minőséget keresem.
(Amiket már próbáltam és kiesnek egyéb okok miatt logi: mx518, g5, g500, mx1000, razer: deathadder, copperhead, lachesis, és az egyébb 2-3 gombosok.)
Minimum 5 gombos egér kell a dpi nem izgat annyira 1600-as dpis egér és 3500 között se érzem a különbséget úgy hogy maxon megy az egér mindig kifixálva, lowsens-el játszok általában (accel nélkül) majdnem az egész padot kihasználva.
Azért is nézelődők vezeték nélkülieket hogy még a kábel se zavarjon a sok rántásba, sokak írják az input laggot, de anno logi g7-el játszottam dlan-on egyik srác gépénél és nem éreztem egyáltalán azzal az egérrel. -
Ice!?
őstag
Köszi.
És a segítséget is.Igaz. Gyors keresgélés után kilyukadtam a QcK Mini és a Razer Goliathus Omega Speed padoknál. Valószínű, hogy az utóbbit választom. (Amúgy árban ugyan ott lennék, mert a qck -ra még jönne a pk, a razer viszont egy zalaegerszegi üzletben is kapható, így azt személyesen is megvehetem.)
Megfogadom a tanácsaitokat és benevezek ezekre.
-
-
Köszi a választ!
Le fogom ragasztani, az tuti.
Azt néztem, de kellenek a gombok nekem. Az előző MS egeremen is volt 2 szabadon programozható, hiányolom is a mostaniról.Találtam olcsón közben MX518-at. Csak az vele a gond, hogy ahol van MX 518 ott nincs QcK, ahol van QcK ott nincs MX. Ahol meg mindkettp van vagy nagyon drága, vagy nagyon messze van
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Videós, mozgóképes topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Villanyszerelés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fujifilm X