Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KL48
tag
válasz
Omega81 #14467 üzenetére
Ha igazán jót akarsz, ne add alább annál, mint aminek Fluid feje van. Az ad igazán finom mozgásra lehetőséget. Az egyszerűbb vagy szorul, vagy lötyög, vagy akadozik (műanyag a műanyagon).
-
KL48
tag
válasz
eddieke666 #14253 üzenetére
Szerintem a gömbfejes állvány nem videóhoz való, hanem fényképezéshez. Az egyenletes, finom kameramozgást legjobban a fluid -fejes állvány biztosítja, hosszú mozgatókarral . Pl. : Weifeng WF-3308A
-
KL48
tag
válasz
Martinuzzi #14000 üzenetére
Az , hogy "mesterséges fényviszonyok" szintén nem egy kategória, tehát nem választási szempont. A kameráknak mindegy, hogy a nap süt, vagy a lámpáid, csak pontos fehéregyensúly beállításra és alapban minél több fényre van szüksége a jó minőségű felvételhez. Ami megfontolandó lenne vásárlási kategória szempontjából az a kevés fény (világítani nem lehet helyzet) problematika. Megoldása: Panasonic HC-X920 -nál kezdődik. Ennek van külső mikrofon csatlakozója is. A pénzed viszont ilyen igényekre nagyon kevés.
[ Szerkesztve ]
-
KL48
tag
válasz
Martinuzzi #13998 üzenetére
A zöld hátteres elképzelés nem kell,hogy befolyásolja a kameraválasztást. Csak az utómunka során, a feldolgozáskor kell a "chroma key" technikát alkalmaznod.
-
KL48
tag
válasz
access_denied #13616 üzenetére
Többféle típust próbáltam már, de egyiket sem fogadta el a kamera, csak ezt. Úgy gondolom, kifogtam egy hibás példányt. A gumicukornak meg örült az unokám...
-
KL48
tag
Pana 920-hoz vettem ilyen tartalék akksikat. A harmadik feltöltés közben az egyik intenzív füst, bűz és olvadás közepedte megadta magát. Írtam az eladónak, és öt nap múlva itt volt egy új akksi. Gratulálok!
Sőt, vigaszdíjként volt a csomagban egy parányi zacskó gumicukor is. -
KL48
tag
válasz
GrooveHero #13605 üzenetére
Mit vesznek fel tesódék napi 10 órában? Ha valóban videózni akarnak, akkor 32GB nyers is elég két hétre ahhoz, hogy a megvágott film egy 5-6 perces (esetleg 10) nézhető összefoglaló legyen az élményekről.
Az ilyen giga méretű "helyszíni közvetítést" nem nézi meg soha senki.
Bocs, de én még celluloid szalagoson tanultam meg a "GÉPBEN VÁGÁST". -
KL48
tag
Pana 920-hoz vennék 64GB-os memória kártyát. Belinkelnétek, melyik most a csúcs minőség? Köszi!
-
KL48
tag
Ma megérkezett 920-hoz a pót akksi. Rendben elfogadta a kamera, és jól működik az infochip és a töltés is. Örülök, hogy megoldódott a problémám. Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, linkeket.
-
KL48
tag
válasz
merqree #13491 üzenetére
Igaz, de sajnos nem vált be a magyar Akkucenteres vásárlás. Hármat is kipróbáltam, (korrekt és segítőkész volt a cég) de egyiket sem fogadta el a kamera. Így aztán az akksi hiány még mindig fennáll. Az én kamerám egészen új, két hónapos. Talán másfajta infochip kell hozzá. Te mikor vetted az ajánlott akksit, és mikori a kamerád? Vagy más lehet a bibi?
-
KL48
tag
Panasonic HC-X920 -hoz tudnátok ajánlani (linkelni) bevált utángyártott akksit? Nagyobb kéne mint amit adnak hozzá. Kösz!
-
KL48
tag
Pana HC-X920-hoz keresem a lehető legnagyobb (64GB, vagy 128GB ?) és legjobb minőségű memkártyát. Belinkelnétek, mit ajánlotok! Ja, és az eredetinél nagyobb pót akksiból (2 db-ot) töltővel is keresem, melyik az ajánlott. Köszi, ha segítenétek.
[ Szerkesztve ]
-
KL48
tag
Videó szerkesztők közül mi a véleményetek a Pinnacle Studio 14-ről? Van magyar nyelvű verzió is.
-
KL48
tag
válasz
pompás #11773 üzenetére
A legegyszerűbb felszerelés, akár a telód is megfelelő kezdetekben egy vidó szerkesztő progival. A lényeg, hogy van e tehetséged ahhoz, hogy filmes eszközökkel el tudjál "mondani" egy történetet. Ha ebben már kellő gyakorlatod van, akkor jöhet a beruházás (annak meg úgy sincs vége soha). Sok sikert!
-
KL48
tag
válasz
ltpalermo #11762 üzenetére
A több órás videó, az egy helyszíni közvetítés, és nézhetetlenül hosszú. A vágással lesz film belőle. A sarokból figyelő totált rögzítő kamera csak vágóképnek lesz jó, vagy un. "kakukk"-nak, ami bevágható az adott jeleneten belül elválasztóként bárhova. A totál csak a moziban tud igazán hatásos lenni, nagy vásznon.
Ha egy profi kamerát vesz a kezébe, már a felvétel pillanatában kontroll alatt tartja a képet, vagyis arra is gondol, hogy ezt majd hogy használja fel a vágásnál. A két (vagy több) kamerás felvétel több szempontból is fontos. Kisebb az esély, hogy az operatőr lemarad valamiről, de legfőképpen a köztük lévő munkamegosztás lehetővé teszi a különböző képkivágások (plánok) vágásnál való váltogatását. Alapvetően a TV műfaja a KÖZELKÉP. Na de elég a szakmázásból. Bízd profira és úgy rendeld meg, hogy az egész film ne legyen 20 percél hosszabb. Akkor nézhető lesz, és ez a legfontosabb. -
KL48
tag
Vettem Kínából a 7 éves unokámnak egy ilyet. A szemünkhöz közel emelve a nézőkéjét, csak egy homályos kép rajzolódik ki. Ha távolabb viszem, élesebb a látvány, de olyan kicsi, hogy csak nehezen kivehető, szinte lehetetlen a "kép komponálás". Így nem igen tudom megszerettetni az unokámmal a kamera használatot, mert csak kínlódik vele. Tudtok esetleg valami modifikációs megoldást?