- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz
vakablak93 #59949 üzenetére
Sony totyikba majd írok róla, amint kicsit jobban leszek.
-
válasz
vakablak93 #59839 üzenetére
Egy Fuji 150-600-at szívesen kibérelnék pár hétvégére, ha felém lenne ilyen. Tök jó lehetőségek ezek.
-
haruspex
aktív tag
válasz
vakablak93 #59836 üzenetére
Értékelem a jó szándékot, de sztem mondjuk egy komplett szettet kibérelni egy hónapra, minden , hát sok szerencsét, nem tudom mennyibe kerül, de nem olcsó, ez abszolút irreális kezdve attól hogy egy helyen nem találod meg ami kell, de néha sehol sem, az árral befejezve. Itt a ph fórumon sztem leírják ha
Talán meglep, de nem akartam a fél életemet ezzel tölteni, sőt, megvettem ami kell, és kész. Eddig használtam 4 rendszert (meg próbáltam canon-t is), egyikre sem mondtam, hogy ez használhatatlan, vagy egy kalap sz@r. Aztán egyrészt vmiért azt hittem, hogy a zv-e10 ben van ibis, ez nyilván az én hülyeségem, de az élmény, amikor lenémítod a gépet a beállításokban, majd beülsz a fotóspróbára, és csipog a fókuszvisszajelző, az priceless, meg elfelejti az előre beállított gombokat, amikor úgy kell kibányászni a memkártyát, majd ki is nyírja végül stb. stb. SZóval meglepett.lugosi A vlog volt az egyik oka a váltásnak, amikor utazok, kirándulok, nincs hozzá használható stabilizált nagylátó objektív, az elektromosat meg lenyomja bármelyik telefon kb, és nincs zsebretevős fényerős fix sem használható. (70-200 alternatíva is kb. csak adapterezve, bár az máshol is így van)
-
pethob
aktív tag
válasz
vakablak93 #59792 üzenetére
Emiatt a 35-ös is ment és így jutottam el oda amit írsz a 23 f2 + 50 f2. Máig ezeket használom. :)
Abszolút értem amit írsz. Egyszerűen csak annyi jó 35mm-es optika van Fujira, hogy nem bírom ki, hogy azokat ne használjam...
-
pethob
aktív tag
válasz
vakablak93 #59780 üzenetére
Én a 18mm f2-ről 23mm f2-re váltottam anno, máig ez az álltalános obim, sokszor hetekre fennt ragad a vázon. Sokkal jobb obinak érzem minden tekintetben.
Nem csodálkozom. A Fuji 23/2 optikai tulajdonságaiban és AF, valamint felépítés tekintetében is jobb mint a Fuji 18/2. De amit Te érzel, abban szerintem masszívan benne van az is, hogy az ekv. 35mm látószög jóval egyszerűbb kompozíciós szempontból, mint az ekv. 28mm. Több sikerélményt ad!
Ez a 23mm (ekv. 35mm) szépsége, kevesebb dolog kerül a képbe amivel komponáláskor számolni kell, lényegében zéró a perspektivikus torzítás, tehát nem érzékeny arra, hogy egyenesen vagy épp hogy tartod a kamerát (szemben az ekv. 28mm-rel), de elég széles ahhoz, hogy a témán kívül a környezetből is eleget mutasson (szemben az ekv. 50mm-el) Ez minden ekv. 35 mm-re igaz az ekv. 28 mm-el szemben, bármely rendszeren.
A Fuji F2.0 soron azonban a 35/2 a legjobb optika, és mivel az eredeti kérdező eleve azzal vette volna a gépét, ezért alá nem a 23/2-t, hanem a 18/2-t javasoltam. Hogy nagyobb távolság legyen a két opció közt. Ez persze nem követelmény, a 23/2+35/2 is iszonyat jó kit, de a 23/2+50/2 is.
(Nem értem a Fuji miért nem a 23/2-vel adja kit-ben ezeket a vázakat!)
De azt továbbra is fenntartom, hogy a 18/2-t sokan megszokásból szólják le. Igen az egyik első Fuji optika, már ráférne egy ráncfelvarrás, de a látószög amit ad fontos, mert ha jól komponálsz a kép sokkal izgalmasabb lesz, mint 23/2-n. A palacsinta kialakítás és a fém trash-can napellenző meg design/ergonómia szempontjából ad hozzá sokat a fényképezés élményéhez. -
pethob
aktív tag
válasz
vakablak93 #59776 üzenetére
Nem kell megvédenem a 18/2-t, mert még az apokaliptikus jövőben is ismerik, szeretik és használják.
De viccet félre téve, ez egy tényleg sokak által indokolatlanul alulbecsült optika. Azzal értek egyet, amit Reggie Ballesteros mond róla. (A képeket is érdemes megnézni a videóban....) És persze igazad van, bizonyos körülmények közt van sok CA, meg gyenge vázakon kevés fényben lassan fókuszál. Ki kell ismerni...
A 16/2.8 is egy hasznos jószág, de a 18mm (APS-C-n) a normál látószög tartománynak a széles vége, míg a 16mm már széles látószög. Ennek megfelelően a 16mm torzít a kép széle felé. Portréra, emberekre már csak ennek figyelembevételével lehet használni. Nálam a 16/1.4 a buli objektív, a party arcok nem bánják ha a térnek is van egy kicsi torzulása. Eközben pl. a 18/1.4 sok rendezvény fotósnak az alap objektívje, dokumentalista fotókhoz, környezeti portéhoz, tárgyfotóhoz, közelképekhez. A 18/2 látószögben ugyan ezt hozza, csak kompakt méretben kompromisszumokkal. És bizony az 1 fé a 2.8 és a 2.0 között pont arra elég, hogy beltéren még elfogadható zársebességgel és ISO-val lőhess képet, ha a helység kellemesen be van világítva. (pl_: Nagyinál a karácsonyi vacsoránál ég a csillár...) A 2.8-on vagy a záridő lesz hosszú, vagy a képzaj nagy, vagy vaku kell.
Ez persze csak a saját véleményem, nem feltétlen kell így látni. Azt kell használni, amivel a legszívesebben lövöd a képeket. -
Golota
aktív tag
válasz
vakablak93 #59540 üzenetére
Nem hiszem, hogy körberöhögi az MFT kit obit a legtöbb Sony kit obi. Ellenben az IBIS mindig ott van, míg APSC-n jó sok pénzt fizetsz az OIS-ért. Lehet leszólni az IBIS-t, de az a helyzet, hogy ezt nagyon megcsinálták Olympusék anno és működik. Mindezt Sony tualjként írom, de vagy 10 éven át használtam MFT-t és nagyon fasza kis rendszer az. A vitaindító post meg eleve egy 130 ezres keretre vonatkozott és ott szerintem nemigen van jobb alterntíva egy EM5 + kit 14-42 + Zuiko 45 mm-nek ÉS még király IBIS is van. Szerintem kb no brainer.
-
haruspex
aktív tag
válasz
vakablak93 #59486 üzenetére
Portréra rövid lesz szerintem. Ettől még jó objektív, csak nem igazán erre.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vakablak93 #59486 üzenetére
az egy nagyon jó obi, az a 35 f2 WR optikailag változatlan olcsó köpenyes változata. (extrák nélkül)
-
Neck
veterán
válasz
vakablak93 #55109 üzenetére
Egyetértek, de ez a stabira generálban igaz. Mozgó dolgokra általában a záridő a megoldás (hacsak nem hosszú záridős vízesés a téma
).
-
Dr. Akula
félisten
válasz
vakablak93 #55109 üzenetére
Végül az X-T30 lett, mindent egybevetve, ráböktem a rendelésre.
-
Neck
veterán
válasz
vakablak93 #55104 üzenetére
Pont ezt akartam írni. Valahol láttam egy tesztet, a6500 + Sigma 56mm f1.4 (OSS nélkül) vs a6400 + 50mm f1.8 (OSS) és kb ugyanazt hozta a kettő.
-
Robez88
tag
válasz
vakablak93 #54390 üzenetére
Köszönöm, hasznos infók!
-
Matska
senior tag
válasz
vakablak93 #53189 üzenetére
Sziasztok! Egy barátom keres fényképezőgépet kit objektívvel. A munkájához lenne rá szükség: szántóföldi növények betegségeinek dokumentálására, kártétel rögzítésére kell neki.
Azt beszéltük meg, miután az én Fuji T20-amat kipróbálta, hogy jó lenne ha lenne érintőképernyő, EVF, és tudjon telefonra képet áttölteni (wifin).100-120.000-be szeretné ha beleférne, használtan is megfelel neki.
-
MrChris
nagyúr
válasz
vakablak93 #53075 üzenetére
Ehhez képest végképp elég vicces árak vannak a hardveraprón.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vakablak93 #53075 üzenetére
az nettó félár, biztos jó címkét néztél?
-
soldier2
őstag
válasz
vakablak93 #52842 üzenetére
G80 + 12-60 202k-ért kapható az Alza-n. Ha 200k a keret talán belefér.
-
válasz
vakablak93 #52846 üzenetére
Mindenkinek saját magának kell rájönnie a tutira.
-
válasz
vakablak93 #52842 üzenetére
FullHD videóra jöhetnek a régebbi panák, gh2 például.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vakablak93 #52133 üzenetére
ofc, az aktuális jutubberek szerint egyszerű
de eddig mindegyik gépnél láttam haladó/kezdő módot kapcsolgató lehetőséget.
-
PuMbA
titán
válasz
vakablak93 #52133 üzenetére
Persze, a többi ahhoz képest bonyolultabb. De a G9X is hasonló. Tudható, hogy a Canoné a legegyszerűbb kezelőfelület az emberek többsége szerint
Felsőbb kategóriákban már nem ennyire egyértelmű.
-
nzozz
aktív tag
válasz
vakablak93 #51361 üzenetére
Tin_Shield, vakablak93: köszönöm a válaszokat! A lényeg, hogy ebben a kategóriában a GX80 jó választási illetve nem igazán van olyan alternatíva ami számottevően jobb lenne.
Ma kipróbáltam egyet (mondjuk memóriakártya pont nem volt...) nekem tulajdonképp rendben volt a EVF, kicsit mintha "mélyen" lenne a képe, de nem tűnt rossznak. Az első kis tárcsa illetve a módválasztó egy kicsit nehezen mozgott, nem szorult, de egy ujjal "tolva" nem volt az igazi, de ez legyen a legnagyobb probléma. A gép fogásra is rendben volt, nyilván nem egy DSLR, de szintén egész rendben volt. Ezeken felül meg már csak a lényeg van, hogy milyen képeket/videókat lehet csinálni vele, de az meg úgyse az első próbánál fog kiderülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest