- Prohardver app (nem hivatalos)
- Magisk
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus94
őstag
válasz
ThorsHUN #36414 üzenetére
Köszi, a kereső tényleg dönthető -bár nem annyira, mint egy 180 fokban forgatható kijelző. Ha jól tudom egyébként van 1-2 stabis gépe is a Panának, szeretik reklámozni a dual stabit (obi+váz).
Mondjuk nekem ami tetszik, azok a 4K képes gépek... annyiért viszont már túl sok az alternatíva. -
-
bigsee
addikt
válasz
ThorsHUN #35086 üzenetére
"-:
gyenge video, relativ kis felbontasu vaz, gyenge koveto fokusz"Ööööö, megint csak a számmisztika... "hánymegapikszeles?16csak?akkornemkell!" Ami ugye hülyeség...
No offense! Az a 16 millió pixelecske bőven kiszolgál sokakat, a többi (videó és követő fókusz, főleg ez utóbbi) már elég nagy érvágás sztem.
-
ati3x
senior tag
válasz
ThorsHUN #34444 üzenetére
Igen..
A kontraszt AF-nek azért igencsak vannak előnyei. Az arcfelismerés, a teljes kép lefedettsége. Ugye a belépő DSLR-ek nagy része elég kis számú AF ponttal rendelkezik, azok is inkább a képmező kitűntett helyein, ez fokozottan igaz a kereszt szenzorok elhelyezésére. És igen, a front, és back fókusz. Szóval családi és gyerek fotózásra bőven jó egy olympus em10. Egy trükköt még be lehet vetni: Érintő kijelző esetén be lehet állítani, hogy a kijelzőre koppintással csináljon képet, és van egy olyan opció, hogy csak ekkor készít képet, ha éles a fókusz. Ezzel kvázi mozgó témára is lehet elég jól lőni. MFT rendszerben (EM10 pl) egy bármilyen 14-42 II-genes kitobi esetleg a pana 12-32 frankó. +az oly 45/1.8 fix, ami elég világbajnok képminőségben az árához képest meg pláne (nyitva is), és kicsi.. Meg az új pana 25/1.7 vagy a 20/1.7-es(ez utóbbi szintén kicsi). Ezek beltérre, gyengébb fényviszonyok közé. Van még a sigma 19-30-60-as sorozata, amik 2.8-as fényerővel indulnak, jó árban vannak, de viszonylag méretesebbek. (ezek opciók a sony a6000-hez is). Szóval vagy EM10 vagy a6000.
Én Epl1-el kezdtem, lehetett vele élni, de az af sebesség valóban nem volt túl acélos, mert ugye ezek voltak az első genes gépek. De nekem úgy tűnt, hogy az első genes olympus 14-42 volt a szűk keresztmetszet. Most egy EM5 és egy Pana gm1 van. Azt kell, hogy mondjam a gm1 van legtöbbet használatban. 45/1.8-al és a 12-32-el szuper hordozható gép. És a fókuszálásra sem panaszkodom! Még egy 20-as kéne rá (ekv 40 fókusz jobban kézreáll nekem mint a 25/50). Van még 12-50-es obi (em5 kitobi) de a 12-32 sokkal kisebb ráadásul optikailag jobb is. (viszont a 12-50-en van makró elektromos fókusz, meg időjárás álló EM5el). Van még egy 7.5 samy halszem ami szintén "vidám" kis obi. Nomeg egy kazal manuál jáccós obi..
-
Tin_Shield
őstag
válasz
ThorsHUN #34444 üzenetére
Elvben igen. Gyakorlatban azért ettől több tényezős a dolog és a megvalósítás mikéntjétől nagyban függ. A belépő kategóriás DSLR-ek fázis alapú autófókusza elég egyszerűcske, sokszor csak egy AF pont használható (a profi gépeknél más a helyzet), és akkor még nem is beszéltünk a legnagyobb mumusról, a külön AF szenzor miatti gyakran előforduló front- és backfókuszról. Egy jó kontraszt alapú fókusz sokkal pontosabb, és a kezdeti ügyetlenkedések után mára már az esetek többségében elég gyors is. De a kontraszt alapú fókusz a működési elvéből adódóan nem alkalmas a követő autófókuszra. Erre a problémára születnek olyan megoldások mint a Panasonic "DfD", vagy az egyre többször alkalmazott szenzorra integrált fázis autófókusz. Ezek még a felső(bb) kategóriájú gépek privilégiumai.
De ki lehet ismerni a kontraszt alapú fókuszt is, mindent összevetve az utolsó DSLR-emmel (Nikon D90) nagyságrendekkel több fókuszhibás képem született mint az Olympus MILC-cel. -
shouryuken
senior tag
válasz
ThorsHUN #34413 üzenetére
Itt egy összefoglaló táblázat.
-
istvan170
aktív tag
válasz
ThorsHUN #33738 üzenetére
Hogy lenne ugyanolyan árban? 35 pénz van közte most így hirtelen rákeresve. Objektívvel 50. Amikor én vettem még több volt, de nem is ez volt szempont, hanem a mérete. Nem tetszett a púp az e-m10-en. Erre meg akkor megy a kereső, ha valóban kell. Mondjuk én egyáltalán nem használok, mert a tapizós fókusszal a kijelzőn iszonyúan jól lehet komponálni, és szinte sosincs gond a láthatóságával sem. Mondom ezt úgy, hogy DSLR-ről jöttem, volt keresős MILC-em, el sem tudtam képzelni anélkül a fotózást. Aztán kipróbáltam egy érintős Olympust és egy hét után tudtam, hogy nekem nem kell a kereső többé.
-
domedee
senior tag
válasz
ThorsHUN #32277 üzenetére
Hali, én is ebben a szituban voltam a lehetséges opciókat tekintve.
Mindenféleképpen dupla kitben gondolkoztam, új és használtat is figyelve. Egyben véve, vagy reészenként, ez mindegy.
A pl5 viszonylag hamar kiesett, mert nagy árkülönbség nem volt (se használtan, se újonnan, ok használtan picit nagyobb, de még akkor sem szignifikáns). Akkor már legyen az újabb.
Maradt a pl6/m10 dupla kites formában. Árakat nézve ~100e Ft a különbség, ha újonnan veszi az ember. Használtan lehet egy kicsit javítani a költségeken, de az arányok az árakban maradnak.
A dupla kit azért kell.
Anno Fuji S7000-em volt. Óóóó, azok a színek.
Természetfotóra nekem még mindig az az etalon. A zöldje valami fantasztikus volt számomra. Aztán Olympus E330, mert fejlődni akartam. Ezt is imádtam. Főleg portréra. Igen, a 40-150-es kitobjektívjával.
Aztán már sok lett a súly, amit cipelgettem. (E330 dupla kit+Olympus OM10+universal 4/3 adapter+Vivitar Series 1 28-105/70-210+OM 50/1.8+Helios 44+Takumar 85/1.8+Tokina 100-300/5+meg az aprólék) A hátam meg le akart szakadni.
Meg hiányzott a videó lehetősége. Szóval eladtam és váltottam Fuji HS30-ra. Aztán megszülettek a gyerekek és rátaláltam az 45/1.8-ra. Ezek után úgy voltam vele, hogy ez nekem kell!
Így újra vissza a cserélhető obik világába.
Visszatérve az eredeti gondolatmenethez, a terv az az, hogy 45/1.8 beszerzésével lesz teljes a rendszerem első körben. A távolban felrémlik pár fix még: 75/1.8, 12/2.0, 25/1.8 (,vagy a Pana verziója az obiknak).
Így maradt a pl6/m10, de a pl6 dupla kit+45/1.8-al még mindig olcsóbban és hamarabb megvan az elsődleges cél.
A hátrányok az m10-el szemben:
-time lapse, életemben nem csináltam eddig. Időzítés van a pl6-ban is, gépen összerakni pár perc.
-HDR, ezt régen is csináltam. Állvány kell, aztán kép készítés, majd PS-ben vagy más célszoftverben ugyancsak pár perc. Sőt, anno nekem az jött be, ha nem a beépített móddal csináltam, hanem több eltérő expós képet csináltam magam, akár -5/+5 fényértékig, lépésenként 1-1-t. Így akár 11 képből jött ki a végső kép, de sokkal természetesebb volt, mintha 3-ból csináltam volna. A lényeg, a képek töredékénél kell HDR.
-wireless:úri muri. El van nélküle az ember.
-vaku: úgyis kevés a beépített az esetek jó részében. Azaz úgyis kell külső. Anélkül is kisebb lehet a váz.
-kijelző: inkább lövök több képet és otthon ellenőrzöm monitoron, mint menet közben kukkoljam az LCD-t. Mert akkor csak lemarad az ember a történésekről.
-EVF: már az E330-an is sokszor használtam az LCD-t. Monduk szerintem annak volt a legjobb elvű Liveview módja a mai napig a DSLR-ek között. A Fujin is csak akkor használtam, ha extra világos, napsütéses idő volt. Amúgy bőven elég a kihajtható LCD.
-focus peaking: jó tud lenni, de ha bele tudsz nagyítani, akkor az is elég lehet, ugyancsak inkább csinálni több képet. De ez a funkció tényleg jól jöhet, manuális obiknál.
-jobb stabilizátor:ez talán a második legfájóbb pont. De a pl6-ét sem mondják rossznak, csak az m10-é jobb. De mivel a fényerős fixek a célom, így az eddigi tapasztalatok alapján elégnek érzem a pl6-ot.
-ergonómia: nos igen, kicsi a pl6. A legjobb gépem eddig az S7000-em volt. De éppen az volt a bajom amúgy a DSLR-rel is, hogy nagy.Summa summárum, a pl6 maradt a győztes. Így az árkülönbözetből meg tudom venni hamarabb a 45/1.8-at. Esetleg, ha nagyon hiányoznak majd a komolyabb vázak szolgáltatásai, akkor beszerzek egy m10-et használtan 1-2 év múlva. Ahogyan jönnek az új modellek, lefog esni eléggé az ára ahhoz, hogy megérje megvenni. A pl6 meg marad az asszonynak mondjuk.
-
asdf_
veterán
válasz
- jo minosegu EVF (amatorkent megintcsak nem tudom megitelni, de mivel mindenki pozitivan nyilatkozik rola muszaj jonak lennie
)
Nemtom, nalam volt egy EM-10 egy hetvegere, tudom, hogy belepo kukkeros gep, meg ha jol remlik ugyanaz van benne, mint az EM-5-ben, ami mar nem mai csirke, lehet, hogy a tobbihez kepest jo, vagy ezen az aron jo, de en azert nem tettem le tole a hajamat.
-
jeni
félisten
válasz
ThorsHUN #32283 üzenetére
Először találkozhatunk ilyen fejlett csatlakozási megoldással a PEN fényképezőgépek körében: a FlashAir kártya (Toshiba) segítségével bárhonnan automatikusan továbbíthatjuk a felvételeket másik eszközre, például okostelefonra, de a közösségi hálózatokon történő megosztás is ugyanilyen egyszerű.
Az tény,hogy a csomag tartalmában mint leírásában ez nem szerepel.
Annak meg nincs értelme ha meg is nevezik és nincs benne a csomagban vagy utána kell járni egy olyan kártya beszerzésért.
Viszont az E-PL5-ben is van ilyen funkció és ezek szerint az nem kapott ily jellegű reklámot sem.
Az aprón hirdetve volt az E-PL6-s és ő kínált külön eladásra Toshiba 8GB EYE-Fi kártyát,egy darabig egybe adta volna. Azért gondoltam,inkább az EPL7 vagy a OMD10 a jobb vétel. Szerintem a 8GB kevés lehet.A 16Gb az meg drága nagyon 200000Ft.Obit az aprón lehet venni de gyorsnak kell lenni,mert általában gyorsan elkelnek.
-
jeni
félisten
válasz
A másik lehetőség a Panasonic DMC-GX7 megvétele.Gyakorlatilag egy Oly EPL7 váz és egy OMD10 tudás egybe gyúrva+ megspékelve egy sokkal jobb videó képességekkel.
Az is igaz az EPL valamely dupla KIT gép megvételével még pénzed is maradna.Majdnem egy 100000 Ft megmaradna a zsebedben.
Erre mondanám ,hogy a "Kecske is jól lakott és a káposzta is megmaradt". -
Lassú Víz
addikt
válasz
Az EVF és a jobb stabilizátor már önmagában megéri a felárat. A többi jópofa csili-vili, mint pl. wifi távvezérlés, live composit mód meg időnként hasznos. A penek vakuja sem jobb, mint az E-M10-é, cserébe egy plusz kis bizbasz. Sikerült a külső és a beépített vaku hátrányait egyesíteni vele. Focus peaking-et nem használom. Nekem jobb a belenagyítás. Time lapse videóra meg sajnálom a zárat fecsérelni. Számomra nem lényeges képesség.
Biztos az E-M10-et választanám, mert nekem nem csak az elkészült kép a fontos (abban nincs lényeges különbség a live composit módot kivéve), hanem az is, hogy mennyire támogat a gép a kép elkészítésében.
-
jeni
félisten
válasz
Az E-PL5 és az E-PL6 közt ha igaz a TIME LAPS van meg a nagyobbik javára (bár ezt sosem kerestem a 5-s anno volt gépemen) és E-PL6 géphez csomagolt (Toshiba?) EYE-FI kártya ami többet nyújt,illetve az 6-s egy kicsit csinosabb,hogy van rajta piros csikk a vázon. Amúgy az E-PL5 is tudja az EYE-FI wifit de azt venni kell hozzá (elvileg a Toshiba 8/16 GB kártya a jó,tuti).Bár ez az EYE-FI Wifi csak addig jó míg a benne levő 8GB SDHC EYE-FI el nem romlik. Egy tutira beépített WIFI többet ér,lévén bármilyen SDHC kártyád mellett lesz WIFID!
Az OMD-10 váz van elvileg az Oly boltban és KITben egy Panceke obival.
Árban mindenképpen az E-PL5/6 a nyerő mivel dupla KIT-ben megvehető még.
A beépített vaku sosem az igazi de jobb a semminél,viszont az jó benne,hogy nem kell cipelni a vakut és sőt még a mindháromra tehető nagyobb vaku lévén azokon van vaku sarú.
Igen a későbbi eladása szempontjából az E-PL széria könnyebb lévén az obikat is el lehet adni külön-külön. Tudásban az OMD-10 veri a két elektromos kereső nélküli pici E-PL gépeket. Arról nem is szólva,hogy a stabija is jobb a nagyobb gépnek lévén 3 tengelyes.
Sőt ha az E-PL7-t is figyelembe vennéd? VISZONYLAG ÚJ ÉS NEM NAGYON VAN HASZNÁLTAN SEM,az is igaz még maga a váz drága. Gyakorlatilag annyi a különbség az OMD-10 közt,hogy azon nincs elektromos kereső ami ténylegesen sokszor nagyon jól jönne.Érdemes arra játszani,hogy 40napos vissza vásárlás lesz belőle!?,szerintem ez "bunkóságnak felelne meg és a bolt felé kiszúrásnak tekinteném" . Gyakorlatilag egy újat kapsz és vissza küldöd használtan,majd csak megveszi valaki utólag.
Akkor inkább kérd el kölcsön az Olyból az OMD-10 ha tetszik akkor még 31-én megveheted a vázat.
Ha nem akarsz sokat költeni akkor inkább az EPL6 dupla KIT vedd meg. -
jeni
félisten
válasz
ThorsHUN #32270 üzenetére
pedig azt hittem már ott le van vonva és nem vonnak le még 1x.
pl.:ezt is nagyon megérne attól függetlenül,hogy ehhez nagyon nehéz hozzá jutni használt obihoz.
mert ebben az esetben 109990Ft lenne
A kuponkód sehol sem szerepel!
Az Olynál viszont nem látni mennyit is adnák még kedvezményt az árból? Mivel annak a %-s árcsökkenése nem szerepel. Csak annyi van megadva,hogy ott át van húzva 129990-ról 119990-re vagyis 10000Ft és cetelem sem szerepel ennél.
A Panasonic DMC-GX7-nél van csak cetelem lehetőség de nincs %-s engedmény. Viszont a cetelem az nem azonnali elbírálás alapján menne hanem 1-2 hét átfutási idővel.Én is felhívtam őket és csodálkozásomra 10msp belül fel is vették a telefont.Kérdésemre azt mondták,hogy ahol át van húzva az ár ott alapból már le is van vonva a kedvezmény és abból már nem adnak további engedményt. A cetelem meg elvileg megvárható és nem kell egyéb igazolás hozzá (nem feltétlenül-így mondta el)
-
jeni
félisten
válasz
ThorsHUN #32264 üzenetére
Ha megnézzed semmilyen akció vagy kedvezmény azokon egy sincs vagyis egy lufi! Ugyanis a leárazás előtti napon is ugyanannyiba kerülnek/kerültek! Az a 10/20/30/40/50% az most blöff a részükről!
Nálam a márka és a minél gyorsabb SDHC/XC a lényeg.
CL10 illetve Samsung,Kingston,ScanDisk, Adata,stb... -
jeni
félisten
válasz
ThorsHUN #32260 üzenetére
na ez a cetelem kártya dolog engem is érdekel. az a kérdés,hogy azonnal kap valaki ilyen kártyát,ott helyben megvárható? van-e kötelezettség e téren későbbiek folyamán? ez nem 30 napon belüli berfizetésű dolog,hogy akkor 0 Ft a plusz költség?
amúgy az Edigitalban nincs most raktáron Oly OM-D E-M10 váz.
jelenleg a PANASONIC DMC-GX7 és egyes Sony-k vannak ott ajánlottan.Talán a Fuji EX-1arra kíváncsi lennék,hogy az összes Panasonic cserélhetős G Micros system objektíves m4/3 kategóriájában a kép,a videó és a hangminősége teljesen azonosak amennyiben a szenzorok és az objektívek azonosak rajta?
a szolgáltatás különbségeikre most nem térnék rá (kihajtható LCD és annak felbontásaik, elektromos kereső,beépített sarú,fém ház,műanyag ház,stb...).
pl.:van-e különbség a DMC-GF6 (DMC-G6) és a DMC-GX7 között hang és képi világában? -
Mirman
őstag
válasz
ThorsHUN #32093 üzenetére
Ezen a mi mennyi , hány mm , mire is van szükségem dolgon én is sokat rágódtam mielőtt meglett volna a gép. Várd meg amíg a kezedben lesz és próbáld ki a kitobival pár kép erejéig minden fent említett gyujtótávolságon. Utána rögtön érthető lesz és tiszta hogy mire is van szükséged.
-
Mirman
őstag
válasz
ThorsHUN #32059 üzenetére
Teljesen elégedett voltam a Pl5el . Tenyleg azert adtam el mert kozel nulla bukoval el tudtam adni es akkor perpillanat nem hasznaltam fel évig. Most ujra belevágtam es énis az E-PL6 es az E-M10 közt gondolkodtam. Ha megengedhettem volna magamnak én az E-M10et választom , de mivel a portrezas volt az elsődleges szempont inkabb döntöttem a gyengébb szolgáltatást kinalo vazat es egy minőségi obit (45mm 1.8). A kereso miatt majd énis váltani fogok es a focus peaking is erdekes szolgáltatás lehet .
-
Gépötty
senior tag
válasz
ThorsHUN #32061 üzenetére
Meg a szintező, az jól szokott jönni néha (bár először örültem neki nagyon, aztán kiderült, hogy olyan ferdék a képeim, mint állat - azóta ritkán használom). Nem az számít, hogy vízszintesen álljon a gép, hanem, hogy a képről úgy tűnjön, mintha vízszintesen lenne. Sokszor viszont tényleg nagyon jó, panorámázni, vagy olyan helyen, ahol a sok mindenféle irányú vonal összezavarja a szemet.
Viszont feltételezem, hogy a két gép hardveresen teljesen egyforma, ha az ötösre rá lehet erőltetni a hatos frissítését, akkor az is tudni fogja. -
Gépötty
senior tag
válasz
ThorsHUN #32059 üzenetére
Wifiben biztosan erősebb az E-M10, mert a PL6-ban nincs
Azt a memóriakártya-slotba tehető wifis dolgot támogatja.
PL6-om van, az előtte lévő gépemen 3"-os kijelző volt, amit ki is haznált. Ez szélesebb, de nem annyira magas (fizikailag nem is férne el ennél nagyobb). A két szélét tehát nem használja, és nekem emiatt szokatlan, de ha kisebb kijelzőről jössz, biztos nem fog zavarni. A betekintési szögével amúgy nincs baj, engem idegesít, hogy mindig tükröződik, sokkal jobban, mint a Canonom. Tettem rá matt fóliát, de azzal sem volt jó, nem tudom mit lehetne vele kezdeni (lehet, hogy csak velem van baj).
A fókusz-belenagyítást ez is tudja, sőt gombnyomásra is lehet kérni, bár engem zavar, hogy amint lenyomod az expogombot, visszavált teljes nézetre. Apró hülyeségei vannak, amiket nem értek, és idegesítenek. Pl. ha bkt-sorozatot csinálsz, nem hagy időzítőt beállítani, pedig pont ennél lenne jó a két másodpercnyi késleltetés, hogy elengedhessem a gépet.
Én azt mondom, hogy ha van rá keret, akkor vedd meg az E-M10-et. Nem azért, mert rossz lenne a PL6 (szerintem az enyémben is a kitobik jelentik a szűk keresztmetszetet), hanem egyrészt a jobb stabilizátorért, másrészt azért, mert - ahogy én is - minden alkalommal, mikor kezedbe veszed, arra fogsz gondolni, hogy mennyivel jobban jártál volna a nagyobbal, nem sokkal többért (azért nem 85k az). -
Ear001
addikt
válasz
ThorsHUN #31964 üzenetére
Szerinte te és McChris a magyar nyelvben szlengként használt dizájnos szóra gondoltok, ami a jól kinéző, feltűnő szinonimája, de a design szó igazából formatervezést jelent, a Red Dot díj is erről szól, ahol bizony az ergonómia, mint fontos feltétel nem kezelhető külön.
-
MrChris
nagyúr
válasz
ThorsHUN #31906 üzenetére
Az a 30 perc elég ritkán korlátoz, megfigyelésen kívül olyan nagy hátránya nincsen. Még családi videónál is 30 perc vágás nélkül untig elég. Meg aszem ez minden eu-béli gépet érint.
Fotónál elég jól be lehet lőni a jpg-t, de szerintem raw-ból jóval jobbat lehet kihozni. Ez elsősorban a G6-ra írom, meg az annál régebbiekre. -
MrChris
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ThorsHUN #31900 üzenetére
Nekem is van G6, én nem szeretem, de ettől függetlenül nagyon jó gépecske, melóra, videózni használom... Ha jól látom első generációs 14-42mm-t adnak vele, az átlagos képminőségű plasztik fantasztik kitobi, a 45-150 viszont kimondottan jó üvegnek tűnik, én is szemezek vele.
-
80hun
addikt
-
StLui
veterán
válasz
ThorsHUN #30963 üzenetére
Egy hihetetlenül hozzá nem értő (én) mostani tapasztalata: én is éppen pár hete kértem itt tanácsot, és nikon 3200+18-105 kit obi lett az ajánlat, ami jó is lenne. De újra kölcsön kaptam egy Dachstein túrára a régebben hónapokat nálam lévő Canon 500D-t, és felváltva fotóztam vele és a 920-as nokia telefonommal, benq vetítőn nézve a képeket, tehát nagyobb méretben kevesen néznék, meg nem mondom melyik készült a telefonnal melyik a canonnal. Természetesen kivéve azokat a képeket ahol használtam a zoom-ot a canonon.
-
HagaNRG
őstag
válasz
ThorsHUN #30768 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mindenkinek!
Nem is tudom, mivé lennék nélkületek.
Sajnos a bolti eladók sem nagyon vannak képben manapság semmiben. (ezzel nekem nincs is semmi bajom, nem fogok nekiállni egy fényképezős eladócsajjal variálni csak azért, mert nem ismeri fejből az összes gép összes feature-jét).Tehát akkor a lényeg, hogy felejtsem el az ezüst objektíveket az Olympus 229 ezres kiszereléseihez, a fekete teleobi és a 14-42-ből pedig a NEM PANCAKE becenevű lesz a befutó, ha nem akarok motorosan zoomozgatni.
(tudom, most jön az, hogy mit kell ennyit variálni, már rég el kellett volna hozni a gépet, de igenis ezek a nem is olyan apró kellemetlenségek és az, hogy végre kézbefoghattam a gépet kell nekem ahhoz, hogy végül nyugodt lelkiismerettel hozzam majd haza.) -
ThorsHUN
őstag
válasz
ThorsHUN #30624 üzenetére
Most lattam egy harmadik lehetoseget is ezert az ismetles:
Oly M10-est háromféle módon is be lehet vásárolni 177-188 korul.
1, Oly mintabolton keresztul taska + tagsagi + fenykepezogep -15% -30 ropi +1 ev gari
taska 15
tagsagi 8
fenykepezo 2 obival 165 (230*0,85)-30K
osszesen 188 K
fenykepezo, taska, 3 ev gar2, Edigital + cetelem hitelkartya -7% -30 ropi
fenykepezo 2 obival 184 K (230*0,93)-30K
fenykepezo 2 ev gar3, MM+ cetelem hitelkartya -10% -30 ropi
fenykepezo 2 obival 177 K (230*0,9)-30K
fenykepezo 2 ev gar -
Bazsee71
őstag
válasz
ThorsHUN #29602 üzenetére
Mintaboltban sem rossz a helyzet:
E-M10 dupla kit 230k
kedvezményhez táska (OM-D L) 15k
tagsági 8k
kedvezmény -34,5k
vissza -30k
Szumma: 188,5kNem sokkal több, de van egy frankó táskád, és 2 helyett 3 év gari.
Én vettem még egy OM-D wrapping case-t is, kedvezménnyel 4.250,-ért, imádom.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
ThorsHUN #29228 üzenetére
EVF/OVF is egy érdekes dolog. Nekem amíg nem volt, addig nem kellett. Aztán váltottam tükörreflexesre, ott muszáj volt használni. Na azóta meg kell. Számomra teljesen más élmény úgy lőni egy képet, jobban is sikerültek szerintem. Csak arra tudok gondolni, hogy míg kijelzőn komponálva látod a teljes környezetet, nincs akkora súlya a megjelenítőn látott képnek. Mikor az EVF-en keresztül fényképezel, akkor pedig tényleg csak azt látod, ami végül a képre kerül. Körülményesen írtam le, de remélem érthető.
-
MrChris
nagyúr
válasz
ThorsHUN #29221 üzenetére
ha utómunka mentest akkor legjobb az oly/fuji. A többiből kisebb nagyobb munkával lehet kihozni a jó képeket. De mindnek, oly,sony,samu,pana... egy kicsit akkor is más marad a színvilága, megspékelve a rawkonverter progi saját jellegével. Élkiemelésnek mf esetén van értelme, ehhez jósnak kell lenni hogy tudd használod e.
-
Bazsee71
őstag
válasz
ThorsHUN #29020 üzenetére
Én sokáig bogarásztam a választékot, de ebben az árkategóriában (amennyiért az aprón megy) nem találtam ilyen felszereltségű gépet.
E-M10 + 12-42mm objektív mintaboltban: 200 eFt
-15% Prémium klubtagsági kedvezmény: -30 eFt
Klubtagságihoz vásárlás (mondjuk táska) + éves tagdíj: +20 eFt
Promócióban visszaigényelhető összeg: -30 eFtVégösszeg: 160 eFt
-
Bazsee71
őstag
válasz
ThorsHUN #29015 üzenetére
Nekem tetszenek a tesztképek, szerintem szép, természetes színei vannak. A magas ISO zajszűrés zavaró inkább JPEG esetében, de arra is ott a RAW formátum. DxO Optics-ban Prime zajszűréssel egyébként kisebb csodát lehet tenni.
De ennyiért ez egy bitang jó masina.
Szerk.:
Töltöttem le NX30 és E-M10 által ugyanarról a témáról készített RAW képeket, és valószínűleg az APS-C méret és a +4 MP hatása, de a Samsung képeiből szerintem(!) jobb végeredmény nyerhető ki (ISO 6400 esetén is). JPEG-ben persze jobb az Olympus. -
Gravity1234
tag
válasz
ThorsHUN #28987 üzenetére
Mindketto miatt, plusz akkor jelent meg az E-M5 es leven nem olcso moka azert a minoseg, inkabb a jovore gondoltam es az ujabbat valasztottam.
A fogasa is nyilvan fontos, meg kell nezni eloben, mert mindaz amit felsoroltam donto lehet, de hiaba akarok kicsit ha nem esik jol fogni. Nekem sincs kis kezem, de portre markolat nelkul, csak a normal gep testet nekem meg jol esik fogni.
Ertelemszeruen nem olyan erzes mintha egy teglat tartanal a kezedben ami kitolti teljesen. -
erzol
őstag
válasz
ThorsHUN #27780 üzenetére
Értettem, amit írt, csak vegyes szokott lenni a kép, hogy milyen akcióhoz jár +ba a prémium kedvezmény. Igen, ebből még - 15% lefaragható.
Nekem is ezüst van. Vettem rá óccson ebay-ről fekete féltokot. Azóta simán passzol hozzá fekete vagy ezüst obi is. Plusz a fogásán is nagyon sokat segített.
-
silmatauki
őstag
válasz
ThorsHUN #27732 üzenetére
A WiFi-fájltranszfer, különösen, ha van remote control, NAGYON hasznos, különösen ha pl. nagy mennyiségben és soxor kell desktopra raknod a képeidet mert pl. mondjuk panorámafejet kalibrálsz, és pixel-szinten akarod mérni a jelenlegi kalibrációt. Ezt az én X-E1-emmel kicsit nyögvenyelősebben tudom csinálni (USB bedug-kihúz állandóan, minden egyes lépés során); bizony jó lenne, ha automatikusan azonnal felnyomná a kamera a képeket a notira, hogy aztán ott azonnal méregethessem a parallaxot.
Ha viszont ilyet nem akarsz, és/vagy a kiszemelt kamera eleve nem támogat távvezérlést, "csak" fájltranszfert, akkor nem sok jelentősége lesz számodra a beépített Wi-Fi-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest