- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
Írtad, hogy objektívből akár használtat is bevállalnál, ezért hoztam fel a használt, illetve szürke importos Panasonic 12-35 II-t, illetve az Olympus 12-40-et. (Itthon újonnan brutál drágák.) Mindkettő nagyon éles, szuper, fényerős objektív. És a fenti módszerekkel 200 ezer alatt megvásárolhatóak.
Fuji-ból az X-T30-at írtam, ami 18-55-ös kitben 450 ezer körül megvásárolható. Ez is egy nagyon jó objektív.
Pana G9-nél ránézhetsz esetleg a most szintén gimbal akciós Leica 12-60 kitre is. 600k, de ha azonnal elnyomod a gimbalt, akkor már "csak" 500. Ez is egy király objektív, ami külön vásárolva szintén túl drága itthon, de így már közel használt/szürke árban megkapod újonnan.
-
-
nozs23
addikt
Alapvetően jelenthet nagy ugrást az FF, de a legolcsóbb kitobival nem fog. Ezért is javasolják, hogy érdemes elgondolkozni egy croppos gépen tisztességes objektívvel, mert pont az FF előnyét eszi meg egy sz*r üveg. Ami fényerős és éles, az pedig drágább lesz.
Egyszerűen ennyiből nem megy jó FF váz, jó videós képességek, tisztességes obi, stb.
Csak egy vázba beruházni szerintem hülyeség. Át kéne gondolni milyen átfogású és fényerejű obi kell (még akkor is, ha soha nem cseréli le) és az alapján elindulni. Mert brutális különbségek lehetnek árban. -
p_adam
addikt
Szerintem a 200.000 kb. reális, lehetne kb feleannyi RP mint az A7III a kitben viszont a Canon ad "extra kedvezményt", a Sony meg nem, meg ha esetleg adapterezni akarna az ember a Sony-hoz az is drágább és nem működik olyan jól.
Nem könnyű csak így összehasonlítani, mert eléggé eltérő a két váz meg a rendszer is más jellegű, a Sony sokkal előrébb van, a Canon-hoz meg több a régi opció.
Az A7II és RP inkább van egy árban, de ott meg ugye a Sony sokkal régebbi és ez látszik a képességein, miközben a Canon dinamikában és stabilizálásban el van maradva. Bonyolult
Szerintem próbálj ki mindkettőből valamit meg valami mást is, sok opciód van, ne hallgass senkire -
p_adam
addikt
Totál egyéni megítélés kérdése, de én ezekre az olcsó kit objektívekre azért nem vesztegetném a pénzt, mert elvész vele az egyedi kinézet. Videózni pl. jó lehet.
Egy 24-105/4 kaliberű dolognak már van sokkal több értelme (főleg a Canon esetében, ahol nincs stabilizálva a szenzor) és a képminősége is elég jó, sokoldalú, közelpont se rossz, tehát tárgyfotózásra is többé-kevésbé megfelelő.
A Sony vázakhoz vannak Tamron objektívek is, de annyira azok sem olcsók.Ha már 600-at vázra költesz, akkor az objektívekre is célszerű zsebbe nyúlni, hogy ki is használd amire pl. az eléggé izmos AF rendszere képes, erre utalt az előző hozzászólás vége.
A drága FF váz + olcsó objektív szép képminőséggel nekem csak a régi manuális objektívekkel működik (a Canon EF adapterezés talán a legolcsóbb AF-ben, illetve a Sony gépekhez vannak olcsó fixek amikhez nem kell adapter, így a méretük is kisebb), de egy kezdőnek nem biztos, hogy ez való (meg akkor már ennyi erővel lehet a váz is olcsóbb, mint az RP vagy egy eredeti Sony A7 ami AF-ben meg sok minden másban gyenge, de nagyon szép képeket gyárt fillérekért) -
p_adam
addikt
Persze, ha az itthoni árat nézed akkor igen, de meg lehet szerezni azt az adaptert olcsóbban, aki külön veszi, az nem fog 40-et kiadni rá, ezért számoltam rá annyit.
Egy L-es objektívnek jobb lesz a színe kontrasztja, stb. de a legfontosabb különbség, hogy nem vesztesz fényerőt zoomoláskor, ennek több előnye van, kevesebb zaj, stabilabb AF, jobb háttérmosás.
Az EF 50/1.8 STM esetleg megfontolandó lehet még hozzá, ha már úgyis van adaptered, de az már egy más téma, a kit objektív sok dologra elég.
A másik opció meg ha nem zoom objektívet veszel, hanem az RF 35/1.8 IS STM Macro objektívet, ami ugye kevesebbe kerül (korábban akciózták egyes helyeken együtt, de itthon nem láttam) de az egy merőben más megközelítés, itthon most per pillanat ennek a drágább 24-105 adapteres kitnek az árazására mondanám, hogy 'ok'.
A FF jellemzője, hogy előbb-utóbb sokat költ rá az ember, egy APS-C szenzoros géphez több mindent lehet beszerezni, ha egy adott képzeletbeli vonalnál megáll a keret. -
kacsento1
senior tag
Elnézést félreérthetően írtam. Persze minden vázat lehet usb-n keresztül tölteni. Én arra gondoltam, hogy használat közben töltődik a váz. Ha pl. állványra rakod egész napra (tárgyfotónál előfordulhat), és a vázat összekötöd a pc-vel amin esetleg fut egy c1, ahol tudod ellenőrizni a képeket nagy képernyőn, akkor ott hasznos lehet ha nem kell állandóan akksit cserélni. Bár ez is inkább a régi sony akkuknál van jelen, az újabb fz már állítólag elég jól bírja.
-
-
p_adam
addikt
Az EF adapter minimum egy 20-as (és nagyon hasznos)
Azt a maradék 130ezres felárat meg bőven megéri az f/4-es objektív - amennyiben emellett döntesz, én a másik opcióval nem is foglalkoznék.
A Sony A7III + 24-105mm f/4 kombináció 920ezer Ft jelenleg, tehát ott ez a felár arányosan sokkal több. -
kacsento1
senior tag
Ha már munkáról lenne szó, akkor fontosnak tartanám előtérbe helyezni a dupla kártya slotot is. Fő a biztonság. Én is emiatt gyúrok az a7iii felé. A másik pedig, hogy tárgy fotónál még jól jöhet, ha a vázat tudod usb-n keresztül tölteni. Bár azt én se tudom, hogy ez akksi nélkül is megy e, vagy ez esetben is kell a vázba az akksi? Mert ha nem akkor elég jól lehetne kímélni a nem túl olcsó gyári akksikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Trollok komolyan
- Építő/felújító topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest