- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Yettel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
A havas egész jó lett, pár elég pici a kép. Napsütésben kell próbálkozni, mert a rövid záridőhöz kell a sok fény. Kifejezetten ilyen képekhez viszont sokkal jobb lenne neked is egy 55-200vr, esetleg 55-300vr vagy 70-300vr.
Magam részéről megmaradtam az ilyen állóképeknél.TayRol: 50 f1.8
-
Zoli bácsi
őstag
-
-
BiriBum
őstag
Amatőr szinten nem fogsz a croppos vázak képminőségében eget verő különbséget találni, pl. ha ugyanazt a 3rd party Sigma vagy Tamron lencsét illeszted hozzájuk.
Továbbá (ez csak magánvélemény), bármilyen kitobjektív-tükrös párosítással szebb fotókat lehet készíteni, mint a kompaktokkal. Utóbbiak előnye (tájkép, makró), de egyben hátránya is (portré) , a kis érzékelőből adódó nagy mélységélesség. -
Zoli bácsi
őstag
Szerintem fel sem tűnne. Nagylátószögnél, tág rekeszen, teljes képméretnél lágyul kissé a széleken. Én is azért szúrtam ki, mert Nikon után váltottam K200D-re, és tesztelgettem.
Viszont ha egy obival akarsz megoldani nagyobb átfogást, olcsón (relatíve) jó minőségben, stabilizálva, akkor:
Nikon D60 18-105 VR objektívvel kb. 180 ezerért megkapod.
Illetve már D3000 ugyanezzel az obival, jobb AF miatt érdemes.
Nikonhoz még ajánlanám a 35mm AF-S f/1,8 obit. 55e. körül újan, jó fényrő, jó minőség.
Kissé elfogult vagyok a Nikon fele azthiszem...
Szerk: Itt találsz teljesméretű tesztképeket. Ugyanazt fotózták minden márka kitobjektívjével. Szöveges magyarázat is van, de azthiszem a képek is magukért beszélnek. Persze monitorméretben én nem látok különbséget. Teljes méretben a széleket megnézve már látszik eltérés, de 12-15 Mp-es képeket 1:1-ben nézegetve.....hát...
Érdekességnek azért belinkeltem. De tesztkép alapján ne vegyél gépet, olyat vegyél, aminek jó a fogása, tetszik. -
Zoli bácsi
őstag
Mondjuk az ismerősöd a D90-ből ultrazoomot csinált, bár hozzáteszem, a Nikkor 18-200-asa azért egész jó képminőséget ad, az olcsóbb Sigma és Tamron hasonló átfogású modelljeihez képest.
Háziállatok fotózásához szerintem a lényeg a követő fókusz, ezt bármelyik belépő tükrös tudja már. Nem rossz a D90, de nyugodtan vegyél olcsóbb gépet, megfelelő objektívvel megkapod a várt minőséget.
Viszont, ha tetszik a D90 minősége, kissé "butítva" megkapod a D5000-ben, kihajtható élőképes LCD-vel, ami megint jól jöhet háziállatokhoz...
Jelenleg 212-215e. körül van, az egész jó Nikkor 18-55 VR objektívvel, de szvsz. gyorsan esni fog az ára.
Szintén jó lehet a már előttem ajánlott Oly E-620-as, egyetlen hátrányként a picikét magasabb zajszintet tudnám csak felhozni.
Nikonból most debütál a D3000, a D90 AF rendszerét kapta, de nincs élőképe. (Nekem nem hiányozna)
Canonból itt a 450D, IS-es kitobival jó választás lehet, alacsony zajszint, élőkép.
Pentaxból itt a K-m, két optikával 150alatt megkapod. Később bagóért vehetsz hozzá manuális objektíveket. Hátrány..vagy előny a ceruzaakku. Ezenkívül..bár ez szigorúan magánvélemény, hogy úgymondjam személyes tapasztalat, a Pentax kitobjektívjei egy kicsit gyengébbek a C/N/O hasonló objektívjeinél.
Sonynál talán a kifutó A350 lenne a megfelelő a használható élőkép miatt. Esetleg a 100e. -ért kitben megvehető A200. Utóbbinál nincs élőkép, kitobi szintén gyengébb, cserébe nagyobb átfogású. Magasabb érzékenységnél egy kissé erős zajszűrés, ami nekem nem tetszik.
Hát, meg kellene őket tapogatni, körülnézni a kiegészítők terén...bár képminőségre mindegyik nagyon jó lesz kompakt után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bittorrent topik
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- MSI CYBORG 15 A13V
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged