- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
Köszönöm a gyors tippeket mindkettőtöknek!
Holnap érkezik egy Noctua NH-L9a-AM5, rendeltem hozzá extra pasztát is, megpróbálkozom ezzel is, beszámolok majd. Ha így is meleg, lehetséges, hogy Rowonnak lesz igaza, és a CPU selejtes?
A másik tippem, hogy ez az Asus alaplap gyári alapértelmezett beállításokon kb. magától tuningol. Vagy normális, hogy bő 5 Ghz-ig boostol a nem X-es 7700?
AMD Eco 65W-ba kapcsoltam, de lehet érdemes a többi beállítással is játszanom majd, de előbb kipróbálom a másik hűtővel. -
Brocken 3 volt hasonló amit szereltem, és a második venti, valamint a hátsó házventilátor között alig volt hely.
Akkor neked legalább felment.
B550 Tomahawkra nem tudtam felrakni a hátsó ventit a VRM heatsink miatt, akkorát raktak rá. Még régi gépházam Brocken 3 Black-kel, szinte minden cserélve lett, kivéve az alaplapot és a procit (utóbbi is jövő hónapban elméletileg cserélve lesz).
Amúgy a képed alapján szerintem a hátsó ventilátornak már sok haszna nem volt, ott már azért a házventi és a Brocken első ventije között nincs nagy távolság.
-
jeni
félisten
Na itt már külön külön látszanak a csövek
Amúgy csípi a szememet az Aroww 8T. Egyes helyeken nincs feltűntetve,hogy azok alkalmasak lennének az Intel 1700-hoz. Az Am5 néhány helyen fel van tüntetve. Mivel vékonyak tűnik szelessegre a lamellák kérdés,hogy a magas memória KIT mennyire Frankel el alatt. Bár magasan vannak a lamellák,de nincs külön a rajoknak kialakítva helye. Egyik orosz teszt-n YouTube oldalán van ilyen amelyen 4070 Ti karival egy fehér Cougar házzal m-ATX alaplappal +Adata XPG magas profilú memória kittel rakták össze egy gépet.
-
CriticalHit
addikt
-
abdulka1
őstag
Köszi!
Már azt hittem, hogy valahol elsiklottam az információ felett, de akkor mégse!
Mondjuk, nem hiánypótló, mert a mostani modellek szinte egy kaptafára készülnek, szinte csak a ventilátorban és árban térnek el, de talán az 1200 még itt is beférhetett volna a támogatott foglalatok közé! -
-
-
Én meg pont hogy vettem egy 45 grammos MX-4et pár hónapja.
Elég lesz életem végéig, ezekből a kis 1 meg 4 grammos tubusokból meg vehetnék évente.
Általában cserélgetem a hardvereket, vagy új proci vagy új lap vagy új hűtő de ha nem lenne is átpasztáznám évente.
Ott a gyerek gépe is, aztán általában van valami kis oldschool cucc amivel szórakozok, most épp egy LGA1156 félgép, VGA-kat is kell néha pasztázni, PS3, PS4, stb -
Nem tudom, hogy ezek szabványos méretek-e... van egy Asus P5LD2 alaplapom még DDR2 erából. Az IHS kb. 7,6 mm magasságban van az alaplap lapjához képest, a RAM slotok pedig 6,7 mm. Beletettem egy RAM sticket, ami pontosan 30 mm széles. Az alaplaptól mérve a RAM így ~33,3 mm magas. Gondolom azóta már ezek is változhattak, DDR2 óta eltelt ~20 év. Kérdés az, hogy a RAM gyártók honlapján közzétett "RAM height" méret mire vonatkozik? Az alaplapban MÁR beszerelt magasságra, vagy pedig a termék saját fizikai méretére vonatkozik? Én eddig mindig az előbbit vettem alapul.
-
Speed®
titán
Ennyire kazánok. Fortis3 felejtős ezen a szinten, kivéve persze, ha nem lesz komolyabb AVX jellegű terhelés, mert azzal száll el. Amúgy minőségre rendben van, szóval ha kíváncsi vagy, hajrá..mondjuk én 1x vásárolnék inkább végleges megoldást, amit linkeltem, az.
-
Speed®
titán
Figyelembe véve a 200+W fűtőértéket, kissé szűk lesz a keret, DRP4 és hasonlók oldják meg az ilyesmit. Esetleg R1 Ultimate.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam topic
- iPhone topik
- Könyvajánló
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged