- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Attici #99151 üzenetére
Ha nem fűti fel a házat egy brutál VGA, és nem gyári leszorítóval van lefogatva a 13700k, akkor elég lesz rá.
Nekem Burst Assasin van rajta, fekvő ház+ blower kártya, így bőven elég rá. (Meg én nem használok e-magokat) Stressz tesztet leszámítva még nem láttam 70 fölött a cpu-t, de még a 60-at is ritkán lépi át. Meg nálam amúgy is gaming alatt kapja a terhelést maximum.
De gyári leszorítóval felejtsd el a léghűtést, buktál vele 8 fokot, és a hajlás miatt a forrasztás is megsérülhet. (Még az is 1000x jobb ha csak maga a hűtő szorítja le) -
válasz
Attici #99151 üzenetére
Ha beállítod az új intel baseline profilt és csak játékra használod a gépet akkor talán elég.
Ha nem állítod be az intel baseline-t akkor érdemes lehet egy minimális UV és a TDP korlátozása.
Nagyobb megoldás lehet a cpu delid ---> Pio.
Ha játékon kívűl, munkára, videóvágásra stb is használod a gépet akkor én komolyabb hűtőt javaslok.
De sok múlik azon is, milyen házad van, milyen szellőzéssel. Én szinte kivétel nélkül ami történetet láttam mondjuk az elmúlt egy évben a Raptor ropicban, mindig az lett a vége, ha probléma volt, hogy egy normálisabb AIO kell a gépbe és azzal már nagyjából minden ok.
Nekem is volt egy rövidebb ideig 13700K-m, én egy 7. gen Asatek pumpás NZXT X73-al le tudtam hűteni, mondjuk kellett hozzá Kryonaut paszta, airflow ház, 9 ventiláátor, push-pull (6 venti) és tp keret is.
De még ezzel is, főleg a nyári hónapokban, full terhelésen bele-belefutott magfojtásba, és ott már akkor teljesítmény vesztés van.
Tudom, ez a léghűtés topic, de ha szabad ajánlani a raptor procira, akkor én egy EK Nucleus 360-as aio-t ajánlok, én ezzel a 14900K-t le tudom hűteni, UV, delid és TDP korlátozás nélkül
Ez egy csoda amit ez a cucc tud.
-
Melorin
addikt
válasz
Attici #97971 üzenetére
Te tényleg azt hiszed, hogy nem tudom megállapítani, hogy honnan jön a zaj?
VGA pedig nincs 2 hete a gépemben, tegnap délután érkezett meg az új jövevény.
Mivel bekrepált az előző VGA-m, és az újhoz vizes blokkot kellene vennem, gondoltam teszek egy kitérőt a léghűtések világába, kipróbálom az egyik legdrágább procihűtőt, hátha megúszom víz nélkül a csendet. Tévedtem.omfgk:
Mikor írtam olyat, hogy a D15 20%-on hangos?
Amúgy 3 éve használok vízhűtést, 1800rpm-ig nincs semmi hanga egy D5 pumpának. Nem a levegőbe beszélek, hogy halkabb egy rendes vízhűtés mint a lég. -
Zamma
őstag
válasz
Attici #95866 üzenetére
Nekem Mugen 5-öm van 2 db Noctua A12x25-el 10700-on használom és nem biztos hogy a 12700-ra rátenném, arra már kevés...
A hatékonyság (ami a hűvös és halk) és a fejlesztések vektora is az ikertornyos 6-8 hőcsöves irány felé mutat, a nagy, egybe blokkos hűtőkhöz komoly ventik kellenek, ami keményen drágít mindent...
Anúgy most jött ki a Fuma 3, német amazonon [link] már 75 euróért lehet kapni, de nem űbereli [link] ezeket. A kanadai tesztelők azért vannak hasra esve, mert 50 dolcsi náluk, ami viszont egy jó ár.
-
Zamma
őstag
válasz
Attici #95861 üzenetére
Azt írtad hogy visszaolvastad a topikot... Mi nálad az hogy jó legyen? Csendes, erős, hűvös?
Ezek mind top hűtők, ezeket mind tudják...Amikre írtam hogy drága az azért van, mert egy fokkal hűvösebbért kifizetsz 20-25 ezer forintot, az nem gondolnám hogy bárkinek megéri...
Amúgy vállalom, a mai időben a pénztárcabarát megoldásokat preferálom.
A BQ DRP4 meg a 12700K-hoz már nem elég, és úgy meg végképp drága.
Végezetül összegzésként: top hűtők, 1-2 fokon belül van mindegyik, csendesek. Innentől már csak az esztétikán múlik hogy neked melyik jön be.
Ha atombiztosra akarsz menni ezekre még válaszolj és szívesen szűkítjük tovább a listát:
Lesz-e OC? Milyen vga lesz a konfigban? Hány venti lesz és hol? -
válasz
Attici #95861 üzenetére
Ha az ár nem számít én mindenképpen támogatom a Noctua termékeket. Nekem két szintes a házam, a felső szinten csak Noctua van, alul hátul pedig két Arctic F8 Silent. Nagyon jók a Noctua cuccok, tényleg halk és a benne lévő csapágyazásról is jókat mondanak. Az egyik itteni fórumozótól vettem még korábban használtan két 140-es NF-A14 ventit és tényleg nem hallani őket, ő is azt mondta, hogy régóta vannak Noctua ventijei, de még csapágyhangot nem hallott náluk. 20%-on járnak, annyi pont elég is nekik, magasabb fordulaton is inkább a szélzajt hallod. Ugyanez a helyzet a procihűtővel is.
-
válasz
Attici #95859 üzenetére
Ha tetszik az NH-D15, akkor még annyit meg lehet lépni, hogy néha szokott Haprón ~ féláron lenni. Nem mindegy, hogy 42k, vagy 25k. Csak nyilván meg kell érdeklődni, hogy milyen szerelőkészletek vannak hozzá. Nekem is NH-D15 van és szeretem. Halk, de teljesítményben már vannak erősebb hűtők is a piacon, de persze azért neki sem kell szerénykednie még mindig.
-
Zamma
őstag
válasz
Attici #95859 üzenetére
BQ DTP4-et én nem ajánlom, drága még használtan is...
D15-öt 20-ért használtan aprón veszel, így best buy, újonnan anyagi csőd
U12 drága
TR PA, PS 20-21-ért amazonról jó vétel, best buy!
DK AK620 ZD best buy, van aprón, null kilóméteres, magyar garival 22-ért
DK Assassin IV drágaEzek alapján én a 22 feletti tartományban csak akkor ajánlom vásárolni ha a dupláját a számlámra átlövöd...
-
Smani
senior tag
válasz
Attici #35768 üzenetére
Codegen tápban az a jó, hogy simán tönkremegy, nem indul, kikapcsolgat, de nem tesz tönkre semmit.
Egy nagy lóf@szt már bocsánat
Ilyen félrevezető infót NE írj sehova. Ha valóban így lenne senki nem venne normális tápot.Haver gépében pont tegnap cseréltem ki az isteni codegen tápot ami vitte magával a hdd-t és a vga-t.
Ennyit erről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged