- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pyttawrx #98885 üzenetére
Mondjuk nekem még az is eszembe jutott, hogy a hűtő hátsó ventilátora és a házventi között, ha éppen nem egyforma a fordulat és a légáramlás akkor valamilyen turbulencia is keletkezhet, bár a távolság nagyon kicsi ehhez. Mindenesetre szerintem nem hatékony, bőven elég az egy venti arra a hűtőre.
-
válasz
Pyttawrx #97830 üzenetére
És sok gépre is. Szerencsére azért én úgy vettem észre, hogy ezek az újabb, megfizethető árú paszták is olyanok, hogy ráteszed, aztán évekig elmegy vele.
Szerk.: sőt, az Arctic Silver Céramique 2 pasztáját mondják, hogy elég egyszer rátenni és onnantól el lehet felejteni a pasztázást. Hogy ez tényleg így van-e, nem tudom, de mindenesetre érdekes. Kerámia alapú a paszta és nehezen szárad ki.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Pyttawrx #93874 üzenetére
Igazából hogy van-e hézag, vagy nincs a mag és a hűtés között nem tudom.
Így látszatra jónak tűnik a dolog.
Most a hőmérsékletekre sem panaszkodom.
Venti sem megy közel sem annyit mint a tegnapi szétszedés előtt, pláne ahhoz képest amikor a boltból elhoztam.
De nem sírnám könnyesre a párnámat ha lehetne rajta még reszelni valamit...
Egyébként nem vártam csodát a lapitól.
A költségvetés elég korlátozott volt, (félig még most is a banké...) szóval eléggé meg volt kötve a kezem...
Egyenlőre nem tudok semmi rosszat elmondani a gépről, stabilan teszi a dolgát.
A minősége pedig... Amilyen az ára volt, és hiába volt máshol másik hasonló áron jobb, ha nem tudtam onnan elhozni...
De ez már a nagy magyar valóság... (szándékosan kisbetűs a magyar)
Ja és köszi a rám szánt időt és energiát.
Próbálkozom egyet a Hp lapis topikban is, hátha ott tudnak mondani valami okosságot.. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Pyttawrx #93872 üzenetére
RE #93871DravenMoral
Köszi a választ.
Én is gondoltam Gap pad-ra, de mint írtam nagyon kiestem a témából. Köszi a tippet.RE #93872Pyttawrx
Köszi a választ, és az útbaigazítást a HP topikba.
Azért ide is válaszolok.
A csövön nem látszik semmi deformáció, a helyére is szépen illeszkedik. (szétszerelt állapotban)
Leginkább a hőcső kidolgozatlansága, és a látható olcsóság ami ledöbbentett amikor először szétszedtem.
Egy sima sajtolt lemezdarab felforrasztva a hőcsőre...
Legalább valami minimális hőfelvevő "tömböt", minimális felületi megmunkálást vártam volna. (Na mind1 úgy látszik a költséghatékonyság mindenek felett)
A problémám igazából az, hogy a lapi egész alja csak elég nagy jóindulattal tekinthető stabil, merev konstrukciónak.
A hőcső is elég hosszú, tehát a legkissebb feszülés, tekeredés is elmozdíthatja a magokól, szóval érdekes feladat ilyen körülmények között a megfelelő hőátvitel biztosítása.
Modjuk az igaz, hogy az egész hűtő cuccos csak a magnál van rögzítve, azon felül csak úgy benne van a házban, tehát némi mozgást elvisz a konstrukció. -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
válasz
Pyttawrx #93754 üzenetére
Nem túl modern játékokra főleg. Lányomnál Fortnite, Sims4, Rocket League, Stardew Valley, Minecraft, Fall Guys, meg amikkel még gyepálják egymást online - neki van messze a legerősebb gépe, szóval online is a többiekhez igazodnak. Ezen kívül rajzoló, meg fotószerkesztő cuccok, esetleg valami alap 3D modellezés.
Nekem meg max valami klasszik lövöldék, mint CS:GO, valami régebbi CoD, esetleg Overwatch. Esetleg néha elindítom rajta a Forza Horizont, ha a TV foglalt, de egyrészt keveset játszok, másrészt az elsődleges platform úgyis az xbox marad, csak azzal lőni nem tudok. Szóval részemről nem lesznek sok órás maratonok. Hétköznapi használatban meg szerintem kb passzívan is elmenne (NAS-ként a TV-re átlőve filmet nézve, vagy internetezve).
p
-
Speed®
titán
válasz
Pyttawrx #93454 üzenetére
Ha DC1 is a gyári, a vastag fullfilm okán volt annyira tré valószínűleg, rendes kencével az önterülés miatt sokkal jobb a kontakt, szvsz ezért mértél ekkora difit, fogadni mernék, hogy pl. MX4el is ~ugyanazt hozná, mint az NT2vel..egyébként igen, nálam is utóbbi az alap, ár/érték nagy kiszerelésben kifejezetten jó vétel a 19' edísön (sok fogy a ráncbaszedendő gépek okán, amikkel találkozok).
-
Speed®
titán
válasz
Pyttawrx #93447 üzenetére
Nem kell hozzá semmi különös, csak gagyi összetétel, ami hamar veszít a viszkozitásból. Viszont fontos különbség, hogy van olyan is a minőségi kencékből, ami ennek ellenére nem romlik hatásfokban, szóval ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy gagyi. Persze azt sem, hogy hosszútávon nem lesz gond..ld. pl. Kryonaut vs. Hydronaut. Előbbi nagyon jó rövidtávon extrém körülmények között is, utóbbi meg alig gyengébb, de hosszútávon tartja magát. Összességében viszont egy általánosan jó érték felett kb. mindegy..a már standardnak számító MX4 (8.5W/mK) után egy dupla értéket hozó kence is mérési hibahatáron belül produkál kb., a lényeg továbbra is az, hogy a hűtő legyen jó..
-
sittes79
addikt
válasz
Pyttawrx #93445 üzenetére
Bocs én is az offért, de érdekes a téma én egy
SYY CPU Thermal Paste 15.7 W/mK pasztaztam ujra kb fél éve egy 3080-at és egy 5800X-et, na most volt egy haz csere és cpu-t ujra pasztaztam, hát a paszta teljesen meg volt száradva konkrétan, csalódtam a cuccban, pedig sokan ajanlották főleg GPU-hoz, de gondolkodom, hogy ujra pasztazom a 3080.at apexel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest