- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz
kasa85 #28773 üzenetére
Nekem van mind a kettő, a D14 jobban tetszik, mert nincs "hézag" a borda és a venti között.
A Te pénztárcád dönti el.
Már szereltem párszor mind a kettőt így nincs gond vele.
Ez elég rossz, hogy nem beszerezhető itthon, sajnos elég nagy tételt kellene megvenni (több milliós) belőle, de állítólag nagyon jó árréssel lehet vele dolgozni.Ezért csak kintről hozzák be. A PC Cooling is azt írja, hogy 21-től lesz elérhető náluk.
-
Daert
őstag
válasz
kasa85 #28770 üzenetére
Attól függ melyik teszt oldalt nézed,egyikben a TR nyer 1-2 fokkal másikban a Noctua.
Nagyon pariban vannak.
Az MX-4 jó de az MX-2 jobb.A Prolimatech pasztája még jobb.
De nagyon jó a Scythe thermal elixier
Utóbbi kettő tudomásom szerint jobb mint az AC MX-ek. -
Balazuz
tag
válasz
kasa85 #28550 üzenetére
Nekem is először közeli dátumot dobott vissza automatikusan a rendelésemre, aztán pár napra rá módosították szeptember 20.-ra... Mondjuk én még augusztus elején rendeltem meg... Enyém az elsőbbség!
Lehet tényleg október lesz belőle?
De tényleg nem értem, hogy a mai világban egy hűtőért hogy lehet ennyit várni!?Mi az nyári leállás volt?
-
smiti
veterán
válasz
kasa85 #28317 üzenetére
Én is szerettem volna ezt és még ezt is rendelni és azt a választ kaptam, hogy :
idézem : " sajnos jelenleg egyik sincs. Októberi elejei dátumunk van mindegyikre."
Tothgera30 - Köszi, akkor csak kipróbálom 2 db 140-el. Mondjuk ha csak netezek vagy szimplán dolgozunk a gépen akkor minimálisra van szabályozva az összes venti, ha meg nagy a terhelés akkor pedig emelem a fordulatokat.
-
smiti
veterán
válasz
kasa85 #28315 üzenetére
Akkor kitartást kívánok neked októberig. Előreláthatólag akkor fog érkezni jó esetben.
Más.:
Akinek ilyen felsőkategóriás léghűtője van mint NH-D14 vagy Silver Arrow nem tudna képeket bedobni ide?
Már érik, hogy a Noctua-t rendelem, már csak arra lennék kíváncsi, hogy érdemes-e 2 db 140-es ventit dobni rá és a 120mm-t meg berakni ház hűtőnek?
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kasa85 #28309 üzenetére
lap hűtőbe nem szoktak, memóriád meg normál méretűek, azok el szoktak férni ezek a batárok alatt is.
szerelhetőség... ja, Thermalright sokat javult az idők folyamán
. de nagyok, szóval már csak a dimenzióik miatt sem egyszerű esetek pl egy gyári intel megoldáshoz képest.
scythe bordákon a réz nincsen felületkezelve, szóval elvileg a színeződéssel/oxidációval együtt a hatásfokuk is romlik. na ezért fontos a nikkelezés (kivétel TRUE copper, az felületkezelve volt, Ninja copper pedig oxidálódott rendesen elmondások alapján).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kasa85 #28307 üzenetére
Arrow picit jobb -venti miatt, a TY140esek zseniálisak-, olcsóbb, és nehezebben beszerezhetőbb. D14 picit drágább, venti picit gyengébb, cserébe raktárról is szokott lenni Magyarországon. kidolgozási minőségben, masszivitásban, anyagfelhasználásban és tudásban csúcshűtőkről beszélünk, tehát nikkelezett réz hőcsövek közepesen vastag, egymáshozrögzített lamellákkal, a piacon lévő egyik legjobb 140es ventikkel és betonstabil felfogatással (legalábbis az Arrowé biztosan az). az én IFX14em -SA elődje- 3.5 év fölött van, viszont mai napig azt tudja, mint mikor megvettem. ja igen, a Silver Arrow bordái közé beférnek 38mmes ventik is, de ez a gyakorlatban elhanyagolható különbség.
bármelyiket is veszed, mindenképpen jól fogsz velük járni.
10 foknak szerintem meg kéne lennie, főleg ha a mugennek már a hőcsövei is színeződnek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kasa85 #28302 üzenetére
IFX14et nézd, onnan az Arrow fullon menő ventikkel még kb 1+5 fokot hoz (egy a borda, 5 fok kb a ventik az xbiteshez képest). másik, direkt összehasonlítás hangra normalizálva.
nem hatalmas a különbség, de azért van. ha pedig minden fok számít, akkor ez a különbség tényleg elég nagy.
bajaki: szerintem széltében nem fog beférni. van a laptól 165mmed a ház oldaláig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Óra topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmvilág
- MotoGP & WSBK
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest