- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
Az nem jelent semmit mert 2-3 nap szokott lenni míg megjelenik de én jártam már úgy, hogy nagyon hasonló teszt jelent meg elöttem pár nappal és azt mondták a modik, hogy várjunk kicsit vele így több mint egy hét volt míg megjelent. Pedig vasárnap volt egy Corator bemutató már.
-
dr.bubo
őstag
1200 fordulatnál nincs hangja. 2000-re fordulatnál már hallattszot, de amikor kikapcsoltam a bios-ban a ventilátor vezérlést és maxon pörgött, akkor mint egy rakéta porszivó halatta a hangját.
A talp kialakitása hagy némi kivánni valót, a talp és a höcsövek nincsenek összecsiszolva rendesen.(nekem még a régebbi kialakitásu jutott, az újabbakon már rendesebben össze van csiszolva a kettő) Kellett hozzá paszta rendesen, hogy a talp és a csövek közötti rés eltünjön, ne maradjon légréteg a hütő és a proci között. -
Zodicus
senior tag
Hy!
Megrendeltem a CM212+ t, de rám csörögtek, hogy nincs. Mondtam, hogy akkor ajánljanak vmi jobbat és Ninja Mini-t mondtak. Kérdésem, hogy ez egyáltalán 1366-hoz való? Mert a honlapjukon a sima verzió szerepel, ill. ezt számlázták ki.
Ilyenkor kötelező átvenni a futártól (több mindent hoz)?Szerk: tudom, hogy a Rev.B jó hozzá, de a simát árulják még???
-
Pítőr
aktív tag
Köszi, viszont ebben az esetben nem saját hibáról beszélhetünk, hanem típushibáról. Így a teszt valós eredményeket mutat, mert akkor minden EKL tulajnak ilyen a hűtője. A freezer simán felfekszik.
Az, hogy rosszul raktam-e fel, azt nem tudom, háromszor próbáltam (sok, közepes, kevés pasztával) és egyre rosszabbul hűtött, de a közepe soha nem feküdt fel. Valahogy megnézem, hogy sík-e a talp felülete. -
Daert
őstag
Azt hiszem Xigmatek Thors Hammer lesz a befutó.Találtam egy üzletet ahol viszonylag jó áron adják.Több tesztet olvastam róla, és a TRUE vs Megahalems vs Thors Hammer-t ugrasztoták egymásnak és nagyon minimális lemaradása volt a Xigmatek-nek.Talán még egy összehasonlító kedvcsináló írást is készítek róla.
-
ghostmat
tag
Szia!
Phenom II X2-t @3,5 GHz-en. Cél annyi lenne hogy 50 fok alatt tartsa.
A Zalmant azért tartom én is jobbnak, mert egyrészt hőcsöves, meg Cu.Ez a kettő maradt "versenyben". Sok kizáró tényező van, amilyet nem vennék.
1. A ház oldalventillátora lecsíp a helyből, így tornyos ventik kilőve
2. Passziv, víz kilőve.
3. A hangja is számít, eddig egy ASUS X70esem volt sima 8cm hűtővel, na az hangosPasztából van Noctua-m, azt használjam, vagy amit gyárilag adnak?
thx
-
Carte
tag
Időközben nem bírtam ki, utánna kérdeztem egy webshopnál, válaszoltak is, és ment a rendelés
De azért kösz a választ
Egyébként volt egy sejtésem hogy 1 bullshit a gyári hűtő, meg az "a szürke izé ráapplikálva (
)" se nézett ki valami bizalomgerjesztően.
Pénteken megyek a cuccért.
-
Henk
veterán
Nem ismerem sajnos csak a teszteket olvastam róla de az alapján nem hiszem, hogy ennyire gyenge lenne. Bár nem ismerem a körülményeket sem a srácnál mikor ennyire melegedett nála. A TRU-t biztos nem érné meg lecserélni rá. Nekem is holnap jön.
Ramokkal nem próbálkoztam azóta mert 1440-en mennek cl7-ben így megfelel és jól le vannak véve a fesz.-ek is. De hallottam olyat is, hogy amúgy is tudják csak a subtiming-kat lazábbra kell venni. -
DasH_001
tag
Az jogos, hogy lassabban forog, de azért jóval nagyobb ez a hűtő, mint a gyári. Szóval ennek megfelelően több hőt kellene elvezetnie.
Ehhez képest P95 LFFT-vel is ugyanannyira meleg - na jó, max 2 fokkal kevesebb -, mint a gyári.De minden bizonnyal a pasztázást rontottam el, ennyire nem lehet gáz egy elvileg (belépő) prémium-kategóriás hűtő.
Te milyen pasztát használsz?
-
CsiguszMaxim
senior tag
Szóval ha halkság kell Z600 ha teljesítmény S1283.
És a kettő között valahol? Igazából a gondom az, hogy ez a halkság és teljesítmény elég relatív. Most a gyári hűtő van rajta ami olyan 1000-es fordulatig sztem elég halk. A teljesítmény talán könnyebb téma. Szóval valamiféle arany középútra lenne szükségem árban és egyéb tulajdonságokban. Ezért érdekelne, hogy milyen típusok jöhetnek szóba a kettő (7k-12k) közötti kategóriában.
-
tibismart
csendes tag
Qru:"tibismart: Noctuát venném inkább."
Megis tudod indokolni vagy azért mert noctua fan (itt nyilván nem a ventillátorra gondolok) vagy
Tényleg nem szőrszálhasogatni szeretnék csak nem nagyon találtam összehasonlító tesztet.
Úgy gondolom ez a két hűtő a felső kategória legjobbjai közé tartozik (na erre majd jönnek az üzenetek, de legalább egy kicsit felpezsdül a topik)
ellenvélemény? -
Blaze71
őstag
Közben kiderült, hogy a Freezer 7 Pro Intel-re jó csak, nekem meg AMD-re kellene. A GEO-PC webshop-ból kellene választani egy jó darabot. Bár szerepel a listában a TX-3, de azt sajnos most nem tudják beszerezni. Ami ezen max 7 ezer, az még belefér, mert van kedvezményem náluk.
-
Blaze71
őstag
Köszönöm a kimerítő választ. Majd holnap rákérdezek a boltban, hogy tudnak-e AC Freezert. Ha igen, akkor nem várok a TX-3-ra, de csak ha már 4 pines, mert szeretném látni a fordulatszámot. Meg a 6 év garira is.
Aztán ha bejön, akkor a másik gépbe is ilyen lesz, mert előbb-utóbb az is kap egy 620-ast.
-
Blaze71
őstag
Köszönöm a képet. A Giga megbukott, egyértelmű. Viszont nem tudom, hogy érdemes-e várnom a TX3-ra, vagy mehet a Freezer? Egyébként igazából most sem meleg a proci, hanem valamelyest a lap mér félre. A magok sok órányi játék után is 50° alatt maradnak bőven, de az alaplap 64°-nak érzékeli és ezért fullon pörgeti a gyári ventit. Az meg már 6 ezer fölött jár és a hangja lekörözi az ipari pórszivóét is.
Gondoltam, hogy a TX3 2600-on nem hangosabb, mint a gyári 2600-on, így azzal már nem lenne baj. Még dobok rá egy új BIOS-t, hátha rendbe jön tőle, aztán megyek válogatni.
Ugyan ez a proci a DS3 lapomban teljesen rendben volt, max terhelésnél sem pörgött 3400-nál többet a gyári venti. A másik, hogy a Freezer-nél úgy láttam, hogy 3 pines, tehát nem PWM-es a csatlakozás, ami zavar kissé.
-
zazahoho
őstag
-
-
Henk
veterán
Valami olyasmit írtak, hogy a lamellák között megkeveredik a levegő és nagyon áramlik. Mindenesetre tényleg jól hűtőtt.
Misua: hát, hogy ez a valóságban mit jelent azt nem tudom. Valamilyen progival meg kéne nézned, hogy mekkora fordulaton megy a venti és hány fokos a proci, illetve terhelve mennyire emeli a fordulatot és akkor mennyire melegszik. Mert az jó, hogy csendes lett csak azért hűtsön is rendesen.
-
Henk
veterán
Már alapból tartalmazza az 1366-os lefogatót és a lamellák közepében van egy V alakú kivágás amivel állítólag pár fokot javult a teljesítménye. Asszem ennyi.
Cadal: igen az FDB tartalmazza a TR ventit is hozzá. Nekem mondjuk külön jó lenne ha nincs hozzá venti + pénzért mert úgysem használnám.
Misua: 3 óra? Alaposen feltetted azt a tx3-at.
Picturemaker: nem rossz a tx3 csak bele kell kalkulálni az árába egy venti cserét is.
-
Henk
veterán
Én már nem lepődtem meg a Mugen2-n, volt Orochi-m elötte. Azután már semmi sem lep meg.
atesss: ja persze, hogy nem. Elnéztem amit írtál, 7700-nek olvastam mindet.
Nem tudom mekkora venti van benne pedig 7700-em 2 is volt, talán 12-es. A gyári hűtőnél mindenképpen jobb de nem kiemelkedő a teljesítménye, főleg az árához képest. Az E2xxx sorozat hűtője már az alacsony kivitel az lehet tényleg kevés lesz.
Amit linkeltél Zalman hűtőt annál le van rajzolva, hogy a proci körül mekkora helyet foglal el a hűtő az alapján meg tudjátok mérni. Nem fér el egy freezer 7 pro vagy tx3 esetleg. Azok nem nagy hűtők de a teljesítményük jobb mint akár ezé a Zalman-é, az áruk pedig 4-5k körül van újonnan. -
nyimsolt
tag
Köszönöm a válaszod.
Ha jól értem Picturemaker által írottakat, akkor az AC Freezer 64 Pro 2 magos tutning esetén (alapfesz, csak szorzó állítás) elég lehet?
Vagy akkor már ne legyunk útjában a későbbi esetleges tuningnak (4 magosítás, mert csak nem hagy nyugodni a téma, miért tölt be a Win 7 szinte normálisan csak az asztal esik szét, de nincs kékhalál stb) és érdemes beruházni egy AC Freezer Xtreme -be? -
Henk
veterán
Nekem már a teljesítmény mindenek felett azt sem bánom ha nem kell kenegetni csak középre egy kupac aztán a hűtő rendezi.
Viszont vennem kéne most valamit mert a Z600-nál elfogyott az mx3, mikor raktam vissza a Proli-t akkor meg annak a gyári pasztája is tehát most kiürült a készlet. A Scythe thermal elixer-en gondolkodom. -
MPowerPH
félisten
Nincs, de nem probléma, tudok szerezni. Infrás hőmérő is kell, hogy a borda hőmérsékletét is tudjuk mérni alul felül. Elvileg az is van ott, ahol a db mérő.
Mindig eltervezem, hogy veszek papírt, és belevágok. Még addig jó, hogy elmegyek és bevásárolok, csak utána szétbontani az egészet, majd visszaszerelni.
De nem baj, túl leszek az analízis vizsgámon, és megcsinálom vagy bánatomban, vagy örömömben.
-
Henk
veterán
Egy szóval sem mondtam, hogy te csináld meg, mivel megvannak a kapcsolataid valamelyik profi polírossal megcsináltatod én meg kifizetem. De ott lesz nálad a hűtő akár elötte utána összevethetitek mit produkál.
JackOneill19: de te válaszoltál egy hsz-ra amit Tommmmka azon felvetése előzött meg, hogy Noctua NH-D14 vagy Corsair H50. Ott konkrétan erről a modellről volt szó ezért gondoltam, hogy te is ezt nézted.
dime27: ha csak ennyi gond van a Venomous felfogatásával az nem tántorít el, legfeljebb flex-el lehúzom a sarkát. Nem mintha ilyen hűtőt akarnék venni.
PunkZoli: a Ninja ventije 3 tűs, nem adnak hozzá semmi szabályzót. Ha szerencséd van akkor tudja a lapod szabályozni, ha nem akkor fix 1000rpm-en megy mindig.
-
MPowerPH
félisten
Egyszer jó lenne összejönni, és egy konfigon csinálni a csúcshűtőkkel egy megbízható tesztet. Az reális képet festhetne, és nem lenne semmilyen nemű tévhit.
Sajnos a PH nem jeleskedik a csúcshűtők tesztjében, pedig mint ebből a topicból is kiderül, lenne rá igény, nem is kevés. -
for3l
senior tag
"Nem kell félni. Különben is minden heatpipe-ban víz van (vagy vmilyen más fajta de mindenképpen folyadék)." - ennek van vmi alapja is, hogy ilyen masszivan kijelentetted? én úgy tudom, gáz van a csövekben (legyen az gyári hp az alaplapon vagy akármilyen féltégla cpu cooler).
valamelyik topicban irta is az egyik srác, aki szétszedett egy hp-t, hogy gáz jött ki belőle (keresem a hsz-t, de nem találom..).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Gitáros topic
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest