- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor901127
tag
válasz
bartucc #49673 üzenetére
igen már kb 3 fórumban leírtam, hogy bocs hogy már megint látjátiok a hsz-em és a milyen gépet topicba kellett volna írni, de nem bírok dönteni éppen egy egy alkatrészről, egyébként már nagyon kezd miden körvonalazódni
Köszi, az ajánlatokat mindjárt nézem őket, hogy milyen csodásak
-
Picturemaker
őstag
válasz
bartucc #16332 üzenetére
Ez így igaz. A Rev2-es Freezer jó AMD-re és 775 Intelre is. Viszont AMD-re csak úgy lehet felszerelni, hogy felfelé fújja a levegőt és ezt sokan nem szeretik. Ezért is nem szoktam ajánlani. Részemről a TX3-at viszont nem venném meg (mondom úgy, hogy most TX2-m van, amivel elégedett vagyok, igaz az egyiken már egy PWM-s AC venti figyel
), mert gagyi a ventije.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bartucc #16227 üzenetére
Nem olyan nagy gond ha elfúj mellette, nekem is elfúj a TRU-m mellett a 12-es venti, kicsit túl lóg a bordán az nem gond.
Mugen 2 jó. Óriási, nem minden házban fér el kényelmesen (kép) de hűt mint állat. Nagyjából a TRU-val van egy szinten igaz az kb fele akkora csak cserébe drágább. Sűrűn lamellázott, szóval nagy légszállítású ventivel villant igazán.
Emlékszem mennyire meglepődtem mikor elsőre találkoztam a Mugen 2-vel. Ezek a képek nem adják vissza mekkora drabál vas az a hűtő. -
Henk
veterán
válasz
bartucc #16227 üzenetére
Azért kérdeztem mert a Shuriken bordáján 2 oldalt kis perem van ami közé bemegy a venti. De mivel a 12-es nagyobb így nem fog beférni közé legfeljebb ráfektetni tudja. Akkor mondjuk el tudja osztani minden irányban a túllógást csak a gyári cip-el nem biztos, hogy le tudja fogatni, lehet marad a gyorskötöző.
A Mugen2-vel semmi baj csak bazi nagy. A Noctua 1 ventivel szerintem kisebb helyet foglal és valakinél ez is szempont, pl. nálam is. -
Henk
veterán
válasz
bartucc #8826 üzenetére
Persze az "Ungarische Fabrik" az megy,de nem biztos,hogy mindene esetben jó ha áttervezzük azt amit a tervező megálmodott.Ha találsz bele egy közel azonos légyszállítású ventit akkor a hagyományos megoldással is jól fog működni szerintem.Azt azért zárójelben megjegyezem,hogy én nem vagyok híve ennek a táp venti cserélgetésnek.
-
czanga
őstag
válasz
bartucc #8795 üzenetére
Köszi!
egy msi p35 neo 2-FR lap lesz bent... igazándiból nem tudom, hogy képes lesz e vezérelni, de úgy vélem igen.... ha tudtok biztosabb információt, osszátok meg tudatlan fejemmel...
a házikó már itt van a közelemben, és egyenlőre még üresen várja a bevetését!a továbbiak:
2x1gb ddr2 800-as OCZ
ati HD4830 by ASUS -
Henk
veterán
válasz
bartucc #8762 üzenetére
Pont jó lenne mert az alpin 7 pro 500-2000 között szabályozható,ez a 9-es Ac meg 600-2000.
betyarr:inkább ezt a fajta házhűtő ventit válaszd.Ez is 12-es pwm-es és bárhova szerelhető mert a normál keretes.Úgy lenne a legjobb ha ebből 1 elöl befújna,hátul meg 1 kifújna.Ennek a min fordulata 400rpm,a cpu hűtődé 900.A házhűtőket tehát egész 400rpm-ig letudnád szabályozni.ha fix ventiket raksz akkor az nagy valószínűdéggel max fordulaton fog menni és nem fogod tudni bios-ból szabályozni.Esetleg potival vagy adapterrel.
Én kb 1 hete cseréltem le ilyen ventikre a házhűtésemet. -
Henk
veterán
válasz
bartucc #8714 üzenetére
Azt azért kicsit fenntartással kezelem,hogy egy ventinek 2000rpm-en nem hallani hangját.
betyarr(#8723):ha feltekeri a szöszt a venti és tönkremegy az nem garanciális probléma.
dokee78(#8727):nem érdemes arra cserélni semmivel nem lesz jobb.10k alatt hyper 212 vagy freezer xtreme lehet jó választás.Ha mindenképpen újat akarsz.Esetleg geminII.
Olajbogyesz(#8732): szerintem nem melegszik annyira az a lap.Nekem idle a cpu 29-30 fok a lap meg 42-43.Ez attól is függ milyen lapról va szó. -
betyarr
veterán
válasz
bartucc #8714 üzenetére
hehe,ez megnyugtató!
és hogy szabályozod?asszem az nem PWM-es...
most egy olyanon gondolkodok,hogy egy ac freezer pro 64 pwm-et teszek a procira az eredeti hűtője helyett és a házra meg kellene 2x12cm-es.csak nem tudom hogy azok is legyenek-e PWM-esek és a proc hűtőjével összekapcsolva működjenek,vagy pedig 2 nem PWM-es házhűtőt vegyek és softveresen állítsam a fordulatszámot...ezért is érdekelne,hogy mennyire működik ez a PWM úgy ahogy írják a honlapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Thermalright Le GRAND MACHO RT extra nagy processzorhűtő 14 cm ventilátorral
- BE QUIET! Dark Rock 3 Csak Intel.
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- NOCTUA NH - D15 G2 ( Másfél hónapos )
- SILENTIUMPC Fortis 5 Dual Fan Intel/AMD Univerzális Processzor hűtő
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged