Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
Köszi mindenki az infot, akkor szerintem marad az inteles
Ez is bőven kiszolgál csak néha zavar a hangja de akkor meg játszok ugyis. -
jim bcs
nagyúr
válasz laskr99 #77082 üzenetére
(#77082) laskr99
A hűtőnek nem kéne helyezkedni. Alaplap csavarokat nem rántottad rá nagyon és a lap reccsent meg? De ez off, gyere privátba.(#77083) zs198
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
Cryorig H5 Universal
Enermax ETS-T50 AXE Black (ETS-T50A-BVT_fan color led)
Scythe Mugen 5
Thermalright Macho 120 Rev.A
Thermalright Macho 120 SBM
Thermaltake Riing Silent 12 Blue / Red
Thermaltake Riing Silent 12 Pro Blue / Red
Phanteks PH-TC14S
Thermaltake NiC L32
(#77089) Semmi gond nincs a pushpinnel, én imádom.(#77084) Neró
A stresszteszt programokat felejtsd el, nincs értelme! Egyébként ha beüt a bibi hőfokban, akkor lekapcsolja ő saját magát.
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
be quiet! Pure Rock
Cryorig H7
Cryorig H5 Universal
Scythe Mugen 5
Xigmatek Dark Knight II SD1483 Night Hawk Edition
Phanteks PH-TC14S
Thermaltake NiC L32(#77086) akkójóva
A ventilátort fentebb lehet emelni, avagy rakhatod vákuumra is hátra, 161mm-ig gazdálkodhatsz.
Alpenföhn Matterhorn Rev. C White Edition
Deepcool Neptwin White
Enermax ETS-T50 AXE White (ETS-T50A-WVS_fan only white led)(#77087) Petrell1
Azért kértem komplett adatot mert felesleges, de te tudod, veheted, elfér.(#77088) Lacccca87
Topflow pushpinnel felejtős, nincs. Marad a torony.
be quiet! Pure Rock Slim
Scythe Byakko(#77091) Tomi11
Mint minden hűtőventit.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Tomi11
csendes tag
Ami még lemaradt. A hűtő ventit lehet állítani egy bizonyos magasságig, de a ház oldala szab neki egy határt.
-
Tomi11
csendes tag
válasz Petrell1 #77072 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy ez segít-e de van pár fényképem, igaz ez egy Inteles Z270F-es alaplap és HyperX Fury ram. A magassága az számít, de a venti alá igy sem fér be az 1 slotba csak ha dual chenelbe teszed és a 2.-4. slotba teszed. A széllessége meg nem hiszem, hogy különbözne, mivel szabvány méret.
Ha túl széles lenne, nem férne el egymás mellet 4db.
A HyperX FURY DDR4:Méretek: 133,35 mm x 34,24 mm
A HyperX Predator DDR4 :Méretek: 133,35 mm x 55 mm[Nagy képek linkesítve.]
[ Módosította: jim bcs ]
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
Korábban ( kb 1-0,5 éve) már kérdeztem hogy van-e olyan hűtő amivel a gyári intel-t tudnám cserélni úgy hogy ne kellejen szétkapnom a gépházat ( nem backplate-es, csavaros stb..).
Szóval egyszerú 4 lában bepattintós ( mint a gyári) lefogatással rendelkezik, de közbe csendesebb és hatékonyabb.
I5 6400 ra kellene (tunning nincs).
Árkategóriába minőségtől függően 10-15e a maximum amit ráköltenék, illetve ha nem muszáj akkor nem tornyos hűtőt választanék.
Előre is köszönöm a válaszokat.
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Petrell1
csendes tag
válasz jim bcs #77076 üzenetére
Leírtam a kérdésem csak az volt hogy hogy elférnek e egymás mellet a DARK ROCK PRO 3 és [F4-3200C14D-16GFX] memória. Mert ha nem akkor keresgélek másfajta memóriát. Mert ezt a hűtőt szeretném. De elgondolkodtam a Noctua NH-D15 is de ez minimálisan hangosabb.
Alaplap: Crosshair VI Hero AMD X370
CPU: 1700x
Ház: fractal design r4 -
akkójóva
tag
Sziasztok!
Korábban már voltam itt, de azóta változott a helyzet. Alapjában véve egy fehér gépet tervezek és mióta megláttam az Alpenföhn matterhorn rev c whiteot már többet is rááldozok csak fehér legyen. Ahogy néztem ajánlott típus, úgyhogy a kérdésem igazából arra irányul, hogy beférnek-e alá a ramok vagy esetleg van-e ebben az árkategóriában jobb fehér hűtő?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 19-20.000 Ft
2.: Milyen házba kerül? NZXT S340 Elite White
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI Z270 Tomahawk Arctic
4.: Processzor típusa? i7 7700k
5.: Ramok típusa? G.skill Trident Z 16gb
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Kemény tuningot biztos nem, de még tuningot se feltétlen tervezek, úgyhogy ha esetleg van 20.000 Ft alatt is tűrhető fehér hűtő, akkor annak is örülnék
Köszi! -
Neró
őstag
Sziasztok,
Sima I7 7700 -on szeretném lecserélni az alap hűtőt, mert eléggé idegesít a hangja és szerintem kevéske is.
A házba 160mm a max, ami befér. Színbe pedig a feketét preferálnám, mivel kb minden fekete.- Ez a házam
- Ez az alaplap
- Egyelőre csak egy ilyen van benne mint RAMEddig ezeket néztem:
COOLERMASTER Hyper 212 EVO
NOCTUA NH-D14
BE QUIET! Dark Rock TFLehet más is, árban max 25, de jó lenne kevesebbért. 3 perces Aida teszt után olyan 85 foknál kikapcsoltam, szóval jó lenne ha ez alá tudnánk menni. A gép játék/ streamre lesz használva, szóval lesz terhelés. Melyik lenne a megfelelő? Néztem vízhűtést is, de nem vagyok benne biztos hogy indokolt, és azokat meg egyáltalán nem ismerem. De nyitott vagyok mindenre.
[ Szerkesztve ]
| www.diablohungary.hu
-
laskr99
addikt
Mikor összeraktam a gépet akkor 3. Felállításnál valami reccsent. Lehetséges ,hogy a hűtő helyezkedett? A gép hibátlanul megy.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Pendragon911 #77077 üzenetére
(#77077) Pendragon911
Az összefoglaló alján van egy pár, csemegézz.(#77078) zs198
az Alpen pasztája minden csak nem rossz.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
zs198
aktív tag
válasz Pendragon911 #77070 üzenetére
A gyárinál biztos jobb lesz!
Pasztából az Arctic MX4 tökéletes! Nem kell jobb!Üdv. -Zsolt-
-
jim bcs
nagyúr
válasz Pendragon911 #77070 üzenetére
(#77070) Pendragon911
Ami van hozzá az jó, nem kell másik.(#77071) zs198
Ha próbálni szeretnél akkor másik, ha nem akkor marad.(#77072) Petrell1
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
juliensorel
senior tag
válasz Petrell1 #77074 üzenetére
Ne haragudj nem tudtam, h mhz kompatibilitas a szempont, azt hittem a kinezete miatt valasztottad a ramot vagy mert ajanlottak.
Nekem msi lapom van es 2666mhz ram, ryzen 5 1600x-el, a tiedet nem ismerem majd valami nalam okosabb megmondja
Kerdezgess a ryzen topicban, ott kb csak ramokrol meg biosrol beszelnek -
Petrell1
csendes tag
válasz juliensorel #77073 üzenetére
Mert nem találok sehol normális leírást melyik kompatibilis a laphoz-hoz, Garantált 3200mhz (Ezt tudom hogy jó csak kérdés elfér a hűtő mellet) Azért írtam kérdeztem. Akkor tudsz ajánlani low profilost?
-
Petrell1
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem. Nézegetem a DARK ROCK PRO 3 cpu hűtőt de nem vagyok biztos benne hogy elférne alatta / mellette a kiszemelt memória [[Flare X (for AMD)] F4-3200C14D-16GFX]
Crosshair VI Hero AMD X370 alaplapba menne.
A hűtő mindenféle képen ez lenne ,ha nem passzolna tudtok írni milyen lenne érdemes. Köszönöm! -
zs198
aktív tag
Kérdés:
Egy Alpenföhn Ben Nevis hűtőm van.
i5 4690k húzva 4,4-re.
Asus z97 pro gamer
Kingston HyperX Beast 2x8 Gb 2400MHz
SF Leadex 650W táp.Lenne nagy különbség ha egy másik léghűtésre váltanék, vagy legyen víz? 25k-t szánnék rá!
DE a max. magasság: 160mm (ez is necces a Silencio 550-be) Ugyan 154mm-t ír de mértem és 160-as hűtőt még be tudok tenni...picit barkácsolni kell a hangszigetelő szivacsból max. !
Sajna a jobbak mind magasabbak ezért érdekelne, hogy ebben a méretben van-e érdemben jobb?!
Ha csak egy-két fokot változna akkor marad a Ben Nevis.
Semmi bajom az Alpennel, de ki szeretnék próbálni mást is.Üdv. -Zsolt-
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz Pendragon911 #77060 üzenetére
(#77060) Pendragon911
Felső tápos lévén + az alaplap jobb szellőzése érdekében topflowt javaslok.
Alpenföhn Panorama
Alpenföhn Silvretta
ID-Cooling IS-40V3(#77062) tboy93
Minden új generációs intel forró fejű már jó ideje, ez nem újdonság.
"Altathatod es ajanlhatsz neki akarmilyen hutot, nem fogja lehutni."
Senki nem áltatta, valótlant ne állíts, nem írtam, hogy 25 fokos lesz! Amíg gari van Delidre buzdítani felelőtlenség.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
elfelejtette
veterán
válasz Pendragon911 #77060 üzenetére
Kollégám gépébe i3 4170-re tettem TX3-at, simán lehűti viszonylag hangtalanul.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Pendragon911
aktív tag
Üdv,
Van egy aránylag régi, de még mindig jónak mondható konfigom, és csak most, a VGA cseréje után (GTX560-->R9 270) jöttem rá, hogy lehetséges, hogy cserélni kéne a proci hűtőt, ugyanis igencsak hangos, amikor a proci beindul.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - max 7-8e Ft
2.: Milyen házba kerül? - Speeze EE-6160B - ennek a háznak az érdekessége, hogy a ház bal oldalán található egy hatalmas ventilátor, ami egy, az alaplap felé nyúló tölcsér segítségével irányítja a levegőt az alaplap felé a levegőt, ez még jelenthet gondot, bár kiszerelhető, valószínűleg egy jó procihűtő esetén úgysem használnám, bár sokat most sincs bekapcsolva, így szerintem könnyen le tudnék mondani róla.
3.: Milyen alaplapra lesz? - Gigabyte B85M-D2V
4.: Processzor típusa? - i3 4160
5.: Ramok típusa? - Kingston 2x4GB 1600mHz - normál méret
6.: VGA típusa? - ha szükséges - ASUS Radeon R9 270 OC DirectCU II 2GB GDDR5 256bitJelenleg az i3 4160-as processzor gyári hűtése van fent, ami aránylag kicsinek és emellett aránylag hangosnak mondható, feltételezem, hogy létezik elérhető áron ennél hatékonyabb és halkabb megoldás.
Szerintetek, ha befér a házba, akkor jó választás lehet: Cooler Master Hyper TX3 EVO?
A válaszotokat előre is köszi!Üdv,
Pisti
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz torma1981 #77050 üzenetére
(#77050) torma1981
be quiet! Dark Rock Advanced C1
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
Alpenföhn Olymp
be quiet! Dark Rock 3
be quiet! Shadow Rock Slim
Thermalright True Spirit 140 Direct
Thermalright True Spirit 140 Power(#77051) NandorHUN
Hátra fújjon.(#77052) kuntics
Ennyiért használtan nézz valamit, újonnan nincs.(#77053) BMS
Dupla ventis nálad nem oszt nem szoroz.
be quiet! Dark Rock Advanced C1
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
Alpenföhn Olymp
be quiet! Dark Rock 3
be quiet! Shadow Rock Slim
Thermalright True Spirit 140 Direct
Thermalright True Spirit 140 Power(#77054) tboy93
Ha bukja a garit és nem sikerül a Delid, akkor mehet hozzád új prociért, vagy az áráért?Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
BMS
őstag
hali
Mikor érdemes duplaventis procihűtőt választani?
1,25.000Ft-om lenne rá
2,Cougar Panzer Max házba,170mm-s maximumot ír a hivatalos oldala
3,Asus STRIX Z270F GAMING alaplap
4, i7 7700k-s proci
5,G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVR memória,cl 15 és van hűtőbordájaEgyéb igények? Hááát...a ram slotok elérhetőek legyenek,könnyen szerelhető legyen ha pl újra akarom pasztázni,
Tetőtéri szobám van szóval nyáron simán van bent 30 fok,igaz ilyenkor nem is játszok sokat de alapjáraton jóval melegebb és hangosabb a gép így extrém hűtés simán jöhet
[ Szerkesztve ]
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
Mivel számítógépes cuccokhoz nem igazán értek,ezért kérnék kis segítséget.
Adott egy asztali gép:
Házooler Master N300
Alaplap:Asrock B85M PRO4
CPU:Intel Core i3-4130
Ramingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX FuryA probléma,hogy a gyári intel hűtés elég hangos,azt szeretném cserélni.Proci nincs és nem is lesz tuningolva.Mivel melegedésről nem igazán tudok,sokat nem költenék, egy új hűtőre 5k környékére gondoltam.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Egy kicsit off, de nem tudom hol kérdezhetném:
Szerintetek hogy érdemes feltenni a Noctua NH-D14-es hűtömet (3db Windboost 2 140mm van rajta): felfelé fújjon vagy hátrafelé?
A gépem tetején egy 200mm-es nagy ventilátor van, hátul viszont csak egy kicsi 120mm-es. A CPU alatti második slotban pedig egy GTX 1070 Gaming X (terhelés alatt 70 fokos) - azért a másodikban van, mert még oldalra fordítva a CPU hűtőt is teljesen betakarja a Noctua az első slotot.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Alaplap: MSI Z270 GAMING PRO
Proci: Intel 7700k
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 ( Nem tudom milyen magas pontosan.)
FRACTAL DESIGN Define R5
Árkategória: max 30.000 forint.
De gondoltam megkérdezem itt. Lényeges a teljesítménye, hogy minél jobban hűtsön, és nagyon csendes legyen. Mivel a ház is silent.NOCTUA NH-D15S néztem ki de lehet túl sok hozzá. Olcsóbbért nem tudom mi az ami kb ilyen halk,de jól hűt.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Kocka Jakab #77045 üzenetére
(#77045) Kocka Jakab
be quiet! Pure Rock
Thermaltake Contac Silent 12(#77047) Viktor18
Alpenföhn Brocken ECO
be quiet! Pure Rock
Scythe Fuma
Scythe Mugen 5
Thermaltake Frio Silent 12
Zalman CNPS10X Performa PlusBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Viktor18
tag
Sziasztok!
Sok lenne végigolvasni, és biztos unjátok, de segítséget szeretnék kérni.
CPU hűtőt szeretnék venni.
Alaplap: Gigabyte 990 SLI Gaming
Proci: AMD FX 8370
A memória sima "mezei", semmi flancos, így hely van.
Gépház pedig egy Thermaltake View 27
Hogy aktív vagy passzív a jobb azt nem tudom.
Árkategória: max 15.000 forint. A procit nem szeretném tuningolni.
Nekem egy Cooler Master Hyper T4-et ajánlottak.
De gondoltam megkérdezem itt. Lényeges a teljesítménye, hogy minél jobban hűtsön. A hang az annyira nem zavar. Valamit valamiért.Köszi a segítséget!
-
betyarr
veterán
egy 60cm széles,22cm magas és 50cm mély helyre kerülne.üvegajtó van rajta,kb. 3mm hézagokkal a szekrény és az üvegajtó között,illetve hátul van egy kb. 9cm átmérőjű lyuk a vezetékeknek.a táp (laptop adapter) a szekrényen kívül lesz,tehát az nem fogja fűteni a helyet.a paneltáp nem tudom mennyire fog melegedni,de nem hiszem,hogy sokat zavar.ami még melegítő tényező lehet,az a hdd.
Speed(R): hát,azt a házventit nem tudom,hogy mennyire tudnám beaplikálni.
[ Szerkesztve ]
-
Kocka Jakab
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok hűtőt az alábbiak alapján:
- Ryzen 1700 tuninghoz (4Ghz a cél)
- Max. 165mm
- RAM: 42mm
- Szellős maradjon az alaplap, amennyire lehetséges
- Ár: Lehet drágább modell is ha megéri -
jim bcs
nagyúr
válasz betyarr #77036 üzenetére
(#77036) betyarr
Topflow, kereszthuzat úgyis lesz gondolom ventik által.(#77037) iDavy
Jó minőségű a gyári, nem kell másik, egyébként be quiet! DC1 van rajta.(#77040) Melorin
HDT (Heatpipe Direct Touch, lásd összefoglaló) amire te gondolsz. Az X a legjobb (lásd szintén összefoglaló) és ne foglalkozz vele ha tömít, pont ez a lényege.
Szerintem a HDT a legjobb megoldás ha már itt tartunk.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Üdv.
Van egy Macho Direct-em. Nem a szokványos fényes egybetalpa van hanem a hőcsövek érintkeznek a CPU tokjával.Mi a legjobb módja a hővezető paszta felkenésének? A hagyományos felkenés X megy hasonló alakzatban nem a legjobb szerintem, mert a csövek közé bemegy egy csomó paszta. Töltsem fel szintbe zsírral először a talpat és utána kenjek a procira is?
[Nagy kép linkesítve.]
-
iDavy
csendes tag
Szép napot kívánok mindenkinek!
A mai nap vásároltam egy Be Quiet! Pure Rock processzor hűtőt!
S az lenne a kérdésem: hogy kell hozzá vennem hőelvezető pasztát?!
Mert a dobozba tubust nem találtam, de a hűtőn (ami a processzorral érintkezik) egy fehér pasztának látszó "valami" van
Válaszotokat előre is köszönöm szépen!
-
betyarr
veterán
üdv!
egy ehhez hasonló projektet tervezek.egy bútorlapra lesznek felfogatva az alkatrészek és egy zárt,de nem szűk tv szekrénybe lesz elhelyezve.mivel hely lesz bőven,így melyik hűtés ajánlott?a tower vagy a topflow?
-
Pityu.
nagyúr
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz Pityu. #77028 üzenetére
Az IHS és a mag között akár 15 fok különbség is lehet, na most ha jó az intel pasztája akkor jó, ha nem akkor rosszabb adatokat kapsz. A 4 mag soha nem lesz egyforma, a hőfokok jók, nincs min aggódnod.
-
Pityu.
nagyúr
Nem tudom,jó helyre teszem e fel a kérdésem,de miért van az,hogy a proci általában nyugalmi helyzetben netezés ilyesmi max 30fok de játék után még később is ingadozik 30 felett pedig lett volna ideje már bőven vissza hülni van olyan pl az egyik mag 35 fokról mondjuk egy pillanatra 47 ig felugrik aztán vissza de a magok mindig fel le 35 és 40 fok között,a hűtő egy cooler master hyper 612s egy noctua pwm es ventilátorral.
Ez csak egy pillanatnyi kép, az msi command centerben ezt mutatja pl.A ház egy bi quiet silent base 600 hangszigetelt ház,a képen meg láthatók a ventilátor fordulatok is amik dc ben mennek nem pwm esek lehet ,hogy ezek miatt nem tud hűlni a proci?
[Képek linkesítve.]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Televan74
nagyúr
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok!
3000FT-ig keresek cpu hűtőre 120mm-es pwm-es ventit, akár használtan is.
Legfontosabb az lenne hogy ne legyen se fűnyíró se fogászati fúró hangja.
Mit ajánlotok? Köszönöm! -
Televan74
nagyúr
válasz juliensorel #77020 üzenetére
Én megnyálazom a papír-törlőt!
Sok módszert kipróbáltam,pasztázáshoz a legjobb az összefoglalóban leírt ,tégy egy X -et a procira megoldás.
Mindenbe beleugatok!!!
-
mayday00
őstag
válasz juliensorel #77020 üzenetére
Köszi
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
mayday00
őstag
válasz Whysperer #77018 üzenetére
Hogyan érdemes megtisztítani a procit? Először valami ronggyal leszedem róla a pasztát, majd áttörölöm alkohollal, vagy hígítóval? Hogy teljesen zsírmentes legyen. Mi ennek a művelete?
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Egy szakmai kérdésem lenne.
Le fogom cserélni a cpu hűtőt. Kevesebb mint egy éve van most rajta egy gyári intel hűtő.
Ha leszedem a hűtőt, a prociról le kell szedni a rajta lévő pasztát, és úgy rátenni a új hűtőt?
Tiszta procira kell rakni, vagy sem?
Köszönöm.
-
Whysperer
addikt
válasz Speed® #77015 üzenetére
Amúgy a Brocken-t Én is csak ajánlani tudom. mindig 4,2-r ehúzott kazán FX8120-t netezés közben is 4,2-n járattam és venti nékül hütötte a zalman z11-es házban. mindig állt a venti. játék és render közben sem pörgött maxon. Nekem ez minden tesztet felül írt. Ezt a gépet a mai napig hűti ahol van
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Fuvaros
senior tag
Intel 775 gyári hűtő:
a 3 vagy 4 vezetékes megoldás a jobb?
a 3 vezetékes fixen forog 2300 körül, a 4 vezetékes változó fordulatszámú a proc terheléstől-melegedéstől függően.
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
Whysperer
addikt
Sziasztok.
Barátom vett egy gépet és úgy szerezte be a i5 7600k-t,hogy nem volt gyári hűtő hozzá. nem akart költeni így egy be quiet! Pure Rock Slim ventit vett rá. Na most játékok alatt 60-70 intel burning testnél meg 80 fölés i sfelteker. leszedtem neki a gyári pastát raktam helyette AC MX-4-t 2 fok javult ,de ami érdekes,hogy HW monitor hiába ír neki 80 fokot a be quiet! Pure Rock slim borda nem meleg. na most a borda 100% rámegy,mert szépen szétkenődik. Kérdésem egy nem tunningolt 7600k TDP 91-es CPu-t,hogy engedhet egy 125TDP-s hütő ilyen melegre?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
용 Bob
senior tag
válasz juliensorel #77005 üzenetére
Külföldi fórumokat olvasgatva, végeredményben elég forró fejű lett a ZEN architektúra. Nem csak nekünk van vele problémánk. Nekem is megy rá víz Arctic Liquid Freezer 240 jövő hónapban
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
jim bcs
nagyúr
válasz Richard! #76997 üzenetére
(#76997) (#77001) richie900812
be quiet! Pure Rock
Scythe Fuma
Zalman CNPS10X Performa Plus(#76998) Televan
Nem!(#76999) gennyestus
Alapból támogatja, tehát nem kell semmit rendelned.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
juliensorel
senior tag
Az elolrol jovo hideg levegot ugyanugy elkapja a venti, hidd el nem ezen a 90°- on all vagy bukik a hutes, raadasul ez van, az Am4re csak igy lehet ratenni. Nekem van folotte venti a hazban, viszont en pure rock slimet vettem, gondolhatod az, h melegszik, megy is ra jovo honapban vizhutes. Nekem is 1600x van, Kozel ugyan olyan fokokat mertem a slim-en, mint te es ez sok szerintem is, de azert mert kicsi ra
[ Szerkesztve ]
-
용 Bob
senior tag
válasz juliensorel #77003 üzenetére
Frontpanelen friss levegő be, hátul meleg levegő elszívás. Ez a normál ház szellőztetés iránya "huzat". Többnyire a processzor hűtő ezen légáram irányban van rögzítve (ami a proci hűtést segíti). Ehhez képest a Pure Rock 90 fokkal el van forgatva. Ha nyitott a ház teteje, akkor nagyjából rendben van, de még ekkor sem olyan hatásosan, mint a normál pozícióban. Ha zárt a ház teteje, akkor még rosszabb a hűtés hatásfoka. Szerintem..
Nekem nincs tuning az 1600x-hez, de nem hozta azokat a hőfokokat, amit vártam volna. Venti min. 70%-on megy még böngészés közben is (idle: 40-55 fok; Load: 70-75 fok)
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
-
용 Bob
senior tag
válasz Ataxia #76999 üzenetére
Szia,
Én a PCX-től rendeltem a 120 mm-est és abban a packban van RYZEN-hez lefogató kiegészítés. Útmutató itt A 14; 13 kiegészítőkkel tudod rögzíteni.
Amúgy nem tudom, hogy mekkora házba szánod, ha mATX, akkor megfontolnám a helyedben, mert a normál pozícióhoz képest 90 fokkal elforgatva lehet csak rögzíteni (a ház teteje felé fúj)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest