- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
DravenMoral
senior tag
Erről nincs túl sok jó véleményem.
Néztem én is, nem egy rossz darab, de a méretéhez, és az árához képest nem egy megfelelő darab.Ezzel nem garantálom, hogy a 3700x-et kordában tudnád tartani, egy-két játék, vagy bármely megterhelés alatt.
Nagy darab állat, de a lamellái kicsik, nagyon élesek, és távol is vannak egymástól.
+A rajta lévő cpu venti sem valami gyors, sőt, 1050rpm elég kevés.
Hiába 140mm-es a venti.Nem mondom, biztos lehűti alapjáraton a processzorod szépen, de hosszas megterhelés esetén ez már kevés lenne számodra.
-
DravenMoral
senior tag
Szia!
Én erre a processzorra már ajánlanék számodra egy vízhűtést.Habár léghűtéssel is szépen rendezhető, linkelek is párat számodra:
linkA keretedben ez a legjobb hűtés, ami egyébként meg is felelne számodra bőven:
linkHa egy kicsit többet szánsz rá, de szeretnél egy igazán minőségi darabot, akkor pedig ez:
linkEzek a hűtések mellé be kellene férnie 4db memória modulnak is
abba az alaplapba.
És persze mindegyik kompatibilis am4-re is. -
jim bcs
nagyúr
(#76956) BMS
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
Enermax ETS-T50 AXE Black (ETS-T50A-BVT_fan color led)
Enermax ETS-T50 AXE White (ETS-T50A-WVS_fan only white led)
Thermalright Macho 120 SBM
Thermaltake Riing Silent 12 Blue / Red
Thermaltake Riing Silent 12 Pro Blue / Red
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
be quiet! Shadow Rock Slim
Thermalright True Spirit 140 Direct(#76957) Cry0
Cserélj házat alsó táposra.(#76959) KillHates
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)(#76960) Jamesb2
Én maradnék a Brockennél, max. venti csere.(#76962) thornadoj
Összefoglaló alja!
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) -
-
Potzee
addikt
Nem pont az S40, de majdnem...
Íme, egy Deepcool GAMMAXX 400: AMD Installation(#64445) DNReNTi :
Ja, ott már meg is lett az S40 install...
és valóban nem az ördög találmánya a google... -
jim bcs
nagyúr
(#64343) BMS
igen(#64344) do3om
ha arra érted hogy úgy fog-e állni mint az intelen, akkor igen(#64345) Iceman9918 160mm-ig minden befér, itt már a keret a lényeg
Deepcool Gammax S40
ALPENFÖHN Brocken 2
SCYTHE Ashura Shadow
SCYTHE Mugen MAX
THERMALRIGHT Macho120 Rev.A(#64346) bandi0000
ha megvan akkor semmi pánik tökéletes, ha nincs akkor írsz egy keretet -
jim bcs
nagyúr
(#64323) BMS
Deepcool Gammax S40 ~8k
THERMALRIGHT True Spirit 120i ~10k
THERMALRIGHT Macho120 Rev.A ~13k
Deepcool Lucifer V2 ~13k(#64324) YamahaF40
semmilyen nehézség nem lesz, a 2 éves paszta az még szépen le fog jönni akár több fülpiszkáló és zsebkendő segítségével, ha tényleg fémtisztára akarod akkor a patikából veszel alkoholt és azzal áttörlöd, majd mehet fel az új paszta és ennyi -
Glaz-dozfhut
őstag
Az, hogy a legjobb nem állíthatom, mert nem volt alkalmam kipróbálni mind. Egyébként a ház mérete volt lényeg, hogy nem kell kisebbet venni. Később találtam fényképet ugyanott, felrakott oldallappal így elég egyértelműnek tűnik. A Themis nem kicsi a házadhoz képest (158 mm ), épp befér és marad 1 mm.
Esetleg COOLINK corator ds 155mm vagy DEEPCOOL ICE WIND PRO 157magas. Na meg a CM 212 Evo 159mm. Ami külsőre szimpatikus azt választd, mert teljesítményben nincsenek olyan hatalmas eltérések az ilyen kaliberű hűtők közt. Esetleg hangban, de azzal nem foglalkoztam. -
Glaz-dozfhut
őstag
Mondjuk én most is azt állítom, hogy 159mm-es hűtő is belefér abba a házba. Mert már rakott bele más Xigmatek Gaia-t (159 magas) és CM 212 Evo-t (159magas)sőt találtam is valamit. Ezt a ház hűtő párost árulta egy illető és nincs a leírásban, hogy nem megy rá az oldala [link], de van még más példa.
Szóval, ha úgy gondolod és bevállalod RAIJINTEK Themis -
Apollo_21
addikt
-
Potzee
addikt
Az Elite Knight K350-be lesz?
10k-ig Deepcool Gammaxx S40, Thermalright True Spirit 120M vagy az apróról használtan egy Alpenföhn Gotthard -
benvolio
őstag
Még az 5ezres Xigmatek Loki II hűtő is javítana rajta rendesen. A venti sebesség/hőfokot a bios-ba állítsd be inkább, felesleges annak az AXTU-nak futni. A házról meg annyit, hogy én túladtam a K380-on, mert még a Sharkoon Vaya is jobb ház tőle szerintem, pedig az is határeset.
-
benvolio
őstag
Ezzel a beállítással max-on járatod mindkét ventidet, persze, hogy hangos! Állítsd a hőfokot 50-re a ventiket meg húzd lejjebb külön-külön "level" értékre addig amíg halk nem lesz. Ha terhelésnél elérik az 50-et úgyis felkapcsolnak nagyobb sebességre. De szerintem is cserélj hűtőt és házat se ártana.
Üdv! -
jeni
félisten
egy borsónyi is elég rá, a többit meg megoldja a CPU test felület.
a CM ház jobban megéri megvenni,mert az ajánlott Farctal DC 3000 az kb. 18000 Ft és nem tud annyival többet,ha tudom,hogy van ennyiért jó ház akkor a Cooler Master RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350 venném.
A Scythe Mugen 2-3-4 beférnek olyan házakba amelyek 160mm a megadott magasság.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Az MX-2 ugyanolyan jó (-300Ft). Azt hiszem, csak viszkozitásban van különbség.
Ellenben ajánlanám figyelmedbe innen a 2013-01-02 17:55:21 (159mm magas) és a 2013-08-15 13:48:56 (az is 159 mm magas) plusz 2013-12-27 15:37:26 -i hozzászólásokat. Kiszerelt oldalsó ventivel értendő. Nem hiszem, hogy 3 ember aljasságból mást írna.
Volt egy srác akit rávettem a nagyobb hűtőre ugyanezzel a házzal és kértem, hogy jelezzen vissza, de eddig nem tette. Van itthon nekem is egy ilyen házam, mostmár tuti összerakom, hogy megtudjam első kézből a pontos méretet. Egyedül fölös procim nincs.
A ház netto 180mm széles. 180-159=21 21mm jut a 3 lemezvastagság (3x1,5), alaplap(3mm), távtartó(3,5), kábelmenedzsment (10mm). Lehet reális. -
chester91
senior tag
Na, így már más a helyzet. Akkor érdemes lenne szerintem a Coolink-ot előre rakni (gondolom a hdd-ket hűti az első), amit eleve adtak, mehet hátra, és már jó is vagy.
Mivel a coolink légszállítása jó, ezért az hűthetné a hdd-ket, nagyobb mennyiségű levegőt mozgat meg - de azért érdemes lenne valami adatot találni, hogy milyen ventit adtak hozzá. Egyébként itt inkább ezt ne beszéljük tovább, mert nem ide való, és rakd off topic-ba, amit írsz, és nem a cpu hűtővel kapcsolatos. Bár az igaz, hogy ha jó a ház szellőzése, a cpu hűtése is jobb lesz.
-
chester91
senior tag
Hát nem szerencsés, de nem érdemes gyengébb minőségűt venni. A helyedben kicsit még gyűjtenék, hogy összejöjjön kettő darab 1200-asra, és akkor jó lesz. Nyilván ha csak egyet tudsz, akkor az befele vigye a levegőt, kifele még csak-csak kiáramlik, de be nehezebben jön a friss, hidegebb.
-
chester91
senior tag
Hűtőpaszta kell mindenképpen.
Saját tapasztalatból mondom, hogy az Arctic F12-es ventije nem annyira jó. Még leszabályozott állapotban is hangosnak mondható a PWM-es legalább is, ha számít a hang és a jó légszállítás, de nem akarsz 4-5e-ret egy darabra költeni, akkor Coolink SWIf2 1200. Ez 800 rpm-en megy, és elég jó kis venti, de többe kerül, mint az általad rászánt keret.
-
Potzee
addikt
A házadba - a gyári adatok szerint - max.148 mm magas cooler fér be. Ez erősen lekorlátozza a lehetőségeket. A Gammaxx S40 ill Gammaxx 300 mellett a True Spirit 120M az a toronyhűtő, ami 120mm-es ventivel van szerelve és befér.
A 92 mm-es ventis coolerek hangosabbak és a kisebb borda miatt is kevésbé hatékonyak.
Esetleg topflow coolerek-ben is érdemes gondolkodni, bár esek árban felette vannak a korábban említetteknek.
Ha a CM oldala téved és esetleg befér 150 mm magas cooler is, akkor Macho 120 vagy Alpenföhn Brocken ECO a nyerő. Ezt érdemes lenne lemérni... -
Potzee
addikt
A Thermalright True Spirit 120M a legjobb cooler, ami befér az Elite Knight 350-be.
Hátlapi merevítéses, de az alaplapi szerelőnyíláson keresztül könnyen fel lehet tenni.(#61005) chester91:
-
Potzee
addikt
Deepcool Gammaxx S40 (Merlin - 8.5k) ill. Thermalright True Spirit 120M a legjobb választás, ami az Elite knight 350-be és a megjelölt anyagi keretbe belefér.
(#60186) RAZERX:
Ez a kettő alternatíva létezik?
Esetleg ha még nincs meg a hűtő...menyi az anyagi keret? Milyen házba kell? Milyenek a ramok? -
Potzee
addikt
Igen, befér a házadba.
" CPU cooler height: 148.5mm " a Loki II 134 mm magas.
A Loki rögzítése hátlapi merevítéses. Ha van szerelőnyílás az alaplapi tálcán, akkor nem kell kivenni az alaplapot, ellenkező esetben igen. Viszont ez a rögzítés stabilabb, mint a beakasztós megoldás. Ezt acoolert AMD-re fel tudod tenni akár 4 irányba fordítva is. Úgy is, hogy hátrafelé fúj a venti, úgyis, hogy felfelé... -
Potzee
addikt
BMS és laca112
-
Potzee
addikt
AC Freezer 64 Pro, Xigmatek Loki / Loki II esetleg Raijintek Aidos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged