-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
nana95
tag
válasz
Pardise #65726 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy van ugye az a 4 csavar, amivel a hűtőnek a 2 kis tartóját húzom meg, azon még tudok egy kicsit húzni, de azzal a hűtő lejjebb nem megy. amivel a hűtőt húzom rá a procira, az pedig teljesen meg van húzva, teljesen rá van húzva a rugóval együtt. Holnap még megpróbálok azért húzni a felfogatáson, de nem tudok már rá sokat húzni, így nem is fűzök hozzá sok reményt.
-
Speed®
titán
válasz
Pardise #65600 üzenetére
Az, hogy nem értesz valamihez, nem gond. De hogy általánosan nem akarod látni az összefüggéseket és vissza-visszakerülünk ugyanoda..nos, az zavaró tud lenni. Továbbá a kereső használata és az értő olvasás nem szégyen.
Gondod volt a 9900al, kiderült, pusztán a szabályozással megoldható..lecserélted, mást várva, mint amit kaphattál (hisz nem high performance, hanem silent performance a célterület), ill. most jöttél volna ugyanazzal a témával, amire már egyszer volt megoldás (ezért töröltem a legutóbbi fordulatszámos problémás hsz.ed, ill. irányítottalak tova)..aztán ez a kavarás a típus körül, mikor ott a gyártó honlapja..részemről ezt soknak találom. Megfontoltabban, érettebben kellene jelen lenni. -
Potzee
addikt
válasz
Pardise #65570 üzenetére
HR-02 Macho 120 NINCS! Soha sem volt.
(valaki ötvözte a HR-02 Macho-t és a Macho 120-at...de az nem a Thermalright volt...- HR-02 Macho
elvétve még felbukkan, de ez már kifutott. (140mm-es olajzöld ventivel)
Utódmodelljei:
- Macho Rev.A,
- Macho Rev.B,
- Macho Rev.A(BW)
Mindegyiknél ugyanaz a borda, különbség a ventiknél van, de mindegyik 140 mm-es.- Macho Zero ill. a Macho Black
ezek csak hűtőbordák venti nélkül- Macho 120 ill.
- Macho 120 Rev.A
kisebb borda, mint a HR-02 vagy az utódmodellek esetében (5 hőcső) ill. 120 mm-es ventivel- Macho 90
a legkisebb tesó 92 mm-es ventivel -
Potzee
addikt
válasz
Pardise #65560 üzenetére
HR-02 Macho 120 NINCS!
(legalábbis a Thermalright-nál nincs...az ipon-nál elírás történhetett...)A HR-02 Macho elvétve még felbukkan, de ez már kifutott. (140mm-es olajzöld ventivel)
Utódmodelljei a Macho Rev.A, Macho Rev.B, Macho Rev.A(BW) - ezek között ventiben van különbség, de mindegyik 140 mm-es.
Passzív borda a Macho Zero ill. a Macho Black
Kisebb változatok a Macho 120 ill. Macho 120 Rev.A - 120 mm-es ventivel
A legkisebb tesó a Macho 90Szóval, a nagy HR-02 Macho-t rendelted (nagy borda, 6 hőcső, 140mm-es ventivel) de a kis tesóját kaptad (5 hőcső, 120 mm-es ventivel)
Nyugodtan reklamálj! A két cooler nagyon nem egy kategória!!(#65564) do3om
Te, kis gonosz...
-
do3om
addikt
válasz
Pardise #65561 üzenetére
De te most a képet nézed vagy a nevét?
Mert ami kaptál azon a linken a remélem nem a azt nézted hogy nálad fehér a 14-es venti?
Mert a kép nem egyezik a névvel.
Ez van neked:
[link]Látom már meg is hirdetted, csak sajnos azt sem tudod mit, lehet nem vagy hülye hozzá de gyanús hogy mégis
Előbb döntsd el mi van nálad aztán szidd a boltot, meg azt add amid van. -
Speed®
titán
válasz
Pardise #65561 üzenetére
Cseréltesd ki, ha valóban tévedés..nem sok köze van az "igazi" HR-02 Machohoz.
Elmör
Ja, tényleg jól járt, hogy rosszabbat kapott. Rosszul látod, nem csak a venti a difi.
A Macho 140x102x162mm 6 hőcsővel, a 120as kisebb, 120x102x150 5 hőcsővel..
Ráadásul a TY-121 venti jóval hangosabb, mint a ~1.5Xes légszállítású TY-140 -
Pardise
senior tag
válasz
Pardise #65520 üzenetére
Az is érdekes még, hogy az új machoval a dolgok új gépházba is kerültek, ami sokkal nagyobb meg szellősebb, mint a régi, szóval nem tudom mi lehet. Sokkal jobbat vártam a machotol. Szerintem minden okés a gépben, jól is van beszerelve, pasztázás is jó, huzat is jó, szóval nem tudom
-
-
do3om
addikt
válasz
Pardise #65499 üzenetére
Jó ez nem volt annyira nagy szám mint néha, valami jobbat vártam, de ami nálad lett az még belefér az ilyen előfordulhat kategóriába és nem annyira ciki. Na meg hogy meglett na jó
Nem érezted hogy lötyög-elfordul a hűtés a cpu-n? már amennyire a rögzités engedi azt a minimális mozgásteret.
-
do3om
addikt
válasz
Pardise #65496 üzenetére
Az a lapát forgásiránya, meg a hogy merre fújja a levegőt, de ezt ránézésre is tudod. A ventit meg mindig úgy kel rakni hogy a bordára fújja a levegőt. ez mindig hatásosabb mint fordítva.
Csinálj egy képet is hogy hogy van beszerelve.Potzee
Már várom miféle fantasztikus logika által összehozott hiba lesz majd a hűtésben
Már meg is van -
Potzee
addikt
válasz
Pardise #65371 üzenetére
"...CPU cooler a bordák jobb oldalára volt felszerelve..."
Ezt nem igazán értettem...CPU cooler = hűtőborda + a hozzá tartozó venti(k)
Ha a cooler ventije a ház elejébe fúj, az azt jelenti, hogy a ház frontján található ventivel szemben dolgozik és keringtetik a meleg levegőt a házban...aki így használja a CPU coolert, az szerintem egy kretén
Én EZT a klasszikus felállást javaslom, a ház tetjére a venti szerintem felesleges. -
Speed®
titán
válasz
Pardise #65369 üzenetére
[link] Ez alapján azt hittem végeztél itt..tévedtem :S
Kis önállóságot erőltess magadra és teszteld le..de arra ne számíts, hogy ~néma lesz..auto feszes i7K/OC minden, csak nem könnyű falat#65371
Olyat biztosan nem láttál, hogy a "cpu cooler" a jobb oldalra volt szerelve és a gépház elejébe fújt..vagy szimplán nem vagy tisztában vele, merre fúj egy venti adott állásbanVilágosan leírta, tedd a RAMok fölötti (jobb..) oldalra a ventit, ahová valók, hogy a ház hátulja felé fújjon át a bordán. [link]
Komolyan, kicsit túl van már tárgyalva a téma..vagy csak engem zavar ez? -
Potzee
addikt
-
Speed®
titán
válasz
Pardise #65159 üzenetére
Állítsd feljebb 70re pl. és azt az értéket nagyobbra, ami meghatározza, hogy hány °Conként emelje a forulatot..Így rá lehet venni a lassabb emelkedésre, ami ingadozó terhelés mellett általánosan halkabb üzemet eredményez. A procinak semmi baja nem lesz, ha felmegy akár 70°Cig is, a füled viszont meghálálja.
-
Speed®
titán
válasz
Pardise #65155 üzenetére
Ah, már ilyen is van..ha van hátsó házventid, semmi értelme, ill. rá sem fér a 2.
Ha nem lehetne vele rögzíteni, nem adnák hozzá. Nem lap, hanem RAMfüggő..
Maga a borda az eltolt kialakításával RAMbarát, de 4 magas RAMal lehet nyíg.
Egyébként totál felesleges 2 ventiért fizetni, a sima Macho is bőven megteszi..
Hovatovább, nemrég még kompaktozni akartál a 9900 után, most mi történt..? -
Potzee
addikt
válasz
Pardise #65126 üzenetére
Halk hűtéshez otromba kell!
Nagy borda, nagy 120mm-es vagy inkább 140 mm-es ventivel!
pl. Scythe Ashura, Thermalright HR-02 Macho, Alpenföhn Brocken 2
ha keskenyebb a házad, akkor Thermalright Macho 120, True Spirit 120M, Alpenföhn Brocken ECO, Deepcool Gammaxx S40
Ha csak 92 mm-es ventis cooler fér be akkor Thermalright Macho 90, Raijintek Aidos -
do3om
addikt
válasz
Pardise #65110 üzenetére
Én sem jöttem rá de ne is érdekeljen, ennyi pénzért rengeteg jobb hűtés van.
Persze a kinézete egyedibb de ha nem arra kel hanem hűteni akkor inkább mást.A fenti zalman kérdezőnek is ugyan ezt ajánlanám szép az a hűtés egy ablakos házban jól berendezve egész jó dísz lenne de ennyi.
-
Speed®
titán
válasz
Pardise #64828 üzenetére
Az a procidtól függ..miért nem állsz neki és nézed meg, hogysmint
Mos komolyan, néha olyan kérdésekkel jönnek emberek, hogy uhhkalozhun100
Ha nem méred le magad, mennyi helyed van, feleslegesen vársz választ.
Maga az X6 alapon nem forrófejű, de ha piszkálod, kell rá valami jó hűtő.
A lap miatt egyébként ajánlom a topdown megoldásokat, jót tesznek -
Speed®
titán
válasz
Pardise #64663 üzenetére
Terheletlenül is hangos? A VGA kizárt, még terhelve is halk. Egyébként rettenetesen bonyolult utánajárni..procihűtőn kívül mindent lehúzol és egyenként visszakötöd..kiderül, melyik hangos
Nem árt ha terhelés közben nézed, hiszen akkor megemelkedik a procihűtő fordulata is.
-
Speed®
titán
válasz
Pardise #64647 üzenetére
12V ágra egy ellenállás, ami miatt kevesebb feszt kap. Olyan, mint a gyári 7Vos.
Potis megoldás ugyanez pepitában, csak ugye azzal variálhatóbb. -
Speed®
titán
válasz
Pardise #64635 üzenetére
Az egy teszt..? Nekem egy marketingleírásnak tűnik csupán :S
Ez egy teszt..ami kiválóan megmutatja, mire elég a csicsázás.
A Zalmant is szabályozza a lap, nem? PWMes. Állítsd be jól..smiti
Láttam valamelyik nap aprón Brockent..még mindig nagyon jó borda és olcsó.
Persze a HR02, ill. a hasonló Deepcool Lucifer sem rossz vétel, már ismered.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest