- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
Dare2Live #15776 üzenetére
jazz, egyértelmű.
mind variálhatóság, mind mechanika oldaláról.
viszont, ha tudsz, várj még picit, mert noha söprik a jazz készletet ki a 2gen miatt, a 2gen-nek állítólag nagyon durván belőtték az alapárát.
jelenleg ezt nem tudom megerősíteni, de infoim szerint nagyon jó áron fog menni -
Hybryd
tag
válasz
Szia!
Jó irányba tapogatózol (vagy csak hasonló az ízlésünk), én is a Jazz-t meg a Fusion-t írnám fel a kívánságlistámra...
Ha a Honda klímásan 2,8 alku előtt, akkor szerintem vegyétek meg... (feléjük nehéz alkudozni) További előnye, hogy valszeg kevesebbet enne a többi jelöltnél. OK hogy kicsit fáradt a formaterve (kifutó modelltől mit vár az ember... mondjuk a Fusiont sem sokáig gyártják már valszeg), viszont térkínálatban, váltóban, kidolgozásban, fogyasztásban nehéz verni.
Esetleg Subaru Justy? Picit kisebb a másik kettőnél, de ha városba kell... 2,8 klímával alku előtt, alufelnivel és függönylégzsákkal is kijön 3 millából. Az üléspozíciót ki kell próbálni. Szerintem rusnya a műszerfala, ezt leszámítva jól néz ki, de én nem vagyok nő
(Merivát meg Modust kívül-belül ver kinézetben mondjuk)
Kia Rio / Hyundai Accent? 3 alatt megvan, ha már a C'eed nem fért bele - igaz, ez sem emeletes busz
új Seat Ibiza - mondjuk 3,2 M 1.4-es motorral, klímával, metállal, de hátha alkudható.
Skoda Fabia? - olcsóbb mint az Ibiza, mostanában az alapmodellt klímával 2,5-ért adják, úgyhogy biztosan jól lehet alkudni a komolyabban ellátott-motorizált példányokra, belső anyagai talán még igényesebbek is (és ebben tényleg nem az aszfalton ül az ember)
-
Viszlát
addikt
válasz
Teljesen igaz, hogy a Jazz fapadosabbnak tűnik, viszont messze veri az összes többit minden másban. Nem zörög, kényelmes, megbízható (ismerősnek 5 éve van meg, többnyire város (Róma), 140e km), tágas és megy is.
Személyes tapasztalat egy svájci túra egy automata váltóssal, nem éreztem meg benne az 1300 km-t, ami azért nagy szó.
-
lenox
veterán
válasz
Dare2Live #12889 üzenetére
Nem gondolod, hogy 1-2 meres alapjan lehet erdemlegesen velemenyt mondani az osszesrol?
A magyar 500e+ merci taxik meg eleg regiek. Akkor egesz jo volt a merci. 1999 es 2003 kozott volt a melyrepules, egyes kimutatasok az Opel ala hoztak ki. Azota megint javul. Toyotat altalaban fole hozzak ki.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Dare2Live #12645 üzenetére
ültél már ilyenben? 2 ember segített, hogy ki tudjak szállni... amikor benne ülsz, kb olyan, mintha egy szűk bádogdobozba raktak volna, természetesen minden kényelmet nélkülöző műanyag ülésben. (lehet, hogy az újban már nem ilyen van)
ja, és spéci cipő kell a vezetéséhez, mert normál utcai cipőben nem férsz el, olyan szűk a hely és olyan közel vannak a pedálok. persze, megy mint a meszes, csak úgyse arra figyelsz, hanem hogy mi nyom meg mi áll a combodba éppen és mid zsibbadt el teljesen. -
fokukac
nagyúr
válasz
Dare2Live #12385 üzenetére
ez még csak 8,5 éves.
sok baj összességében nem volt vele, csak az elmúlt egy évben a kopóalkatrészek jöttek sorra...aszongya, hogy, a teljesség igénye nélkül :
tavaly január : féltengely-csere, olajcsere (már nem emlékszem, de talán 30 rugó volt)
tavaly július : kipufogó csörömpölés, ingyen javítva
tavaly október : vizsgáztatás, új forgalmi, zöldkártya, gumiharang-csere, tömítés-csere, 65 rugó
tavaly december : új akkumulátor, 22 rugó
idén március : olajcsere, 10 rugó
idén március : új nyárigumi-szett, 42 rugó
idén május : kipufogó csere v. javítás (nemtom mennyi lesz)
így összeadva már sok. -
Integra
titán
válasz
Dare2Live #6418 üzenetére
ilyenkor mindig eszembe jut a sat.1 által készített riport amikor a zsírúj méregdrága ml-t úgy vitte el két, szabad távozást kapott maszkos profi autótolvaj, hogy a biztosító által is megadott behatolás elleni idő alatt jóval beindították az autót és elhajtottak vele, hogy a két szerencsétlen a mercedes nagyfőnök aki élőben végignézte az egészet, köpni-nyelni nem tudott, a biztosítós csókáról nem is beszélve...
-
Rick4
félisten
válasz
Dare2Live #6418 üzenetére
anno olvastam valahol, hogy a mókus megvette a mercijét, járkált vele 2 napig, utána elvitte valami szakihoz, mert tetetni akart bele valami kütyüt. pár óra múlva hívta a szaki, hogy szaladjon már vissza, mutat valamit...az öreg levette a váltókarról a bőrszoknyát, hát mi volt ott? egy slusszkulcs szépen odaszigszalagozva....valószínű már okosba le volt beszélve, hogy milyen autó kell a megrendelőnek, és vagy út közben, vagy még a szalonban oda tették a kulcsot, ahova meg lett beszélve...szal nem úgy néz ki, hogy egy védelem jó vagy nem jó, hanem könnyen szivárognak ki infók, vagy nehezen....
-
fokukac
nagyúr
válasz
Dare2Live #5708 üzenetére
Na tessék, az emlegetett szamár esete forog fent.
friss cikk a totalcar-on a mercedesek megbízhatóságárólnem írnak túl jó dolgokat.
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
válasz
Dare2Live #5622 üzenetére
Hali
Talán érdemes lenne utána nézni , mielőtt hülyeséget írunk :"A Corolla Európába szánt tizedik generációjának gyártása Japánban, a Takaoka gyárban folyik majd, az értékesítés 2007 februárjában kezdődik." Idézet innen [link] .
"Nekem egy szakszervizes véleménye tény." Érdekes , itt Szhelyen más Toyota dízelek vannak , mivel az itteni szervizesek nem igazán a tartósságára panaszkodnak .
"ADAC tesztet meg elfogadsz ténynek? Mert ha igen...." Linket kérhetek ? -
Integra
titán
válasz
Dare2Live #5617 üzenetére
én mondtam hogy a 177 lovas húdefasza dízel gázos, ezt a toyota szerelők is elmondták nekem mikor a 4runner-rel szenvedtem hónapokon át, mire kész lett...
mindegy hogy is lexusban vagy másban van, gáz, akkora nyomással dologzik és olyan hegyes, hogy csak baj van vele, de csak anyámba nem lettem leszólva értehondából ne aggódj ugyanez van, sok szar made in eu alkatrész van sok mindenben, mert az eu különben szétbüntetné az autókat, amúgy is ezt teszi, de hát érthető....
angol hondákon azért kell alkatrészt cserélni rendesen (a 6gen angol civicek még hibátlanok voltak, 7gennél jöttek először gondok), igaz azok utána már made in japan alkatrészekkel cserélődnek, aztán nincsen gond. csak hát addig szervíz ha valami tönkremegy.. vicc, de ez van.
bazeg, made in japan accordban made in germany szutykos bosch fényszóró van.. vicc..kurvára remélem hogy ez a 8gen accordnál megszűnik, mert ha nem, akkor a mazda 6 a full made in japan gyártással ráfog verni az accordra rendesen szerintem.. csak tartok tőle hogy a hondának ennyi esze nincsen és továbbra is szépen beszerez pár made in eu fos alkatrészt..
a török hondák még mindig messze jobbak mint az angolok, de ott is akad első szériás gyártásnál hiba.. globalizáció rulez....
na mindegy, én a lassan 9 éves hondámban messze jobban megbízom mint az újakban, ez van. itt még minden made in japan az utsó alkatrészig és nem a költségcsökkentés és az uniformizálódás és a közös alkatrészek voltak a kulcsszavak.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Dare2Live #4221 üzenetére
ellenben neked aztán lövésed nincs róla.
az általad vázolt szitu egy nonszensz
nyugodt lelkiismerettel tolom le a babakocsit toló terhes mamát az útrol
ha vkit elütnek biciklivel az nem hal meg..olvasd már el, miket írsz....a valóság és a te világod elég messze van egymástól.....és az az igazán szomorú, hogy még papírod sincs erről...
-
Rick4
félisten
válasz
Dare2Live #4216 üzenetére
mondjuk nevezhettem volna a hülyék önigazolásának is, de nem akartam közhelyeket emlegetni...
hidd el barátom, ha valaki eléd akarja rántani a kormányt, nem lesz időd még azon sem gondolkodni, mennyi baromságot írtál a prohardveren....sajnos ez nem így működik, ha a természetes szelekció téged kiválasztott, akkor az úgy is lesz... -
Rick4
félisten
válasz
Dare2Live #4201 üzenetére
tudod, nem viccől írtam az előbbi példát, de nem kell ahhoz meghalnia senkinek sem, hogy egy pár évre tönkretegyék azt amit szép lassan felépítgettél magad körül sok embernek ehhez már elég az is, hogy elveszik a jogsiját......elég, ha valaki nem kellő körültekintéssel közlekedik, egyenlőre úgy néz ki, ha lelépnek eléd, ha te ütsz el valakit, akkor is te vagy a hunyó, mert te voltál a kormánykerék mögött. ez a bajom...
-
I_Am
veterán
válasz
Dare2Live #4201 üzenetére
Tudod furcsa ilyet olvasni valakitől. Ilyenkor picit eljátszanék a gondolattal hány álmatlan éjszakád lenne egy olyan baleset után, ahol igaz, hogy vétlen voltál, de halált okoztál.
Szigorítás: akkor én meg azt kérdezem, hogy egyes országokban miért mehetünk gyorsabban pölö autópályán? Itthon miért nem? Ne fogjuk a pálya minőségére, mert simán viszi a 200+ -t a kocsi rajtuk. Máshol működik, itthon nem. Érdekes, hogy mégsem hallani arról, hogy magyar ember halt meg pölö olaszban.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Dare2Live #4195 üzenetére
várjál, ha visszaolvasol, és értelmezel, kiderül rögtön, hogy nem azt mondtam, hogy nem jó az, hogy a szabálysértőket 2-300K-ra büntessék, nekem nagyon is megfelel.....csak az a gond, hogy emellett nem veszik komolyan azt, amit a gyalogosok csinálnak. a kresz rájuk is vonatkozik, így a szabály megszegése náluk is megszegés. ezen mi nem érthető? ha egy részeg az én feleségemet/ gyereketet eltalálja bciklivel, és kap 2 évet, akkor te mit mondanál? most nem mindegy, hogy autóva, létrával, vagy biciklivel csinálta?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Dare2Live #4184 üzenetére
Szerintem ebben ne legyel biztos. Pl a hugomat ovis koraban egy hasonlo koru kissrac utotte el biciklivel, 2 hetig fekudt korhazban elegge szar allapotban. Es a kissarc megcsak gyorsan sem tekert, mert meg kovajgott, akkor tanult mankokerek nelkul bringazni. Az arcan meg mindig megvannak a hegek, amit akkor szerzett. Felig leszakadt az orra, vmi akkor nagyon uj eljarassal nem varrtak meg kapcsoztak, hanem "ragasztottak", hogy kevesbe latszodjon majd a heg tizenhuszon eves koraban.
Na most 3-4x akkora sebesseggel egy 15-20 eves "csak" bringaval elcsapva siman okozhat akar halaos serulest is. Nem csak az utkozestol -de akar attol is-, hanem utkozes okozta eses kozben szerzett utesektol, lasd pl jardaszegely kontra fej, vagy az utoer serul es elverzik, vagy komaba kerul, vagy a baleset utan par nappal beut egy trombozis, aztan helloka
hobizoli
-
Rick4
félisten
válasz
Dare2Live #4184 üzenetére
persze, hogy találó annak, aki magára veszi. tehát te el sem tudod képzelni, hogy valakit elütnek biciklivel, elesik, beveri a fejét, és meghal? akkor azt mondom, továbbra is legyél ilyen vicces csákó, ha már nem a te nagyapáddal történt..ja, hogy nem láttál, nem halllottál, és akkor már nincs is? na ez a hülyék önigazolása...amiről te nem tudsz, az nincs, hát erre legyél büszke.......kisbarátom, én nem szabálytalankodom, nem megyek át sem záróvonalom, sem piroson. az, hogy te szabályt szegsz, az a te dolgod, hogy nekem miért van olyan autóm amilyen, és mit csinálok vele, azt meg végképp nem neked kell eldöntened...mégis mit képzelsz te magadról??
továbbra sem értem, mit miért csinálsz. eddig is elmondtam, ezután is el fogom, nekem nem azért kell 2 tonnás gép, hogy mindenkit ledúrjak az útról, az ilyen énközpontú gondolkodást meghagyom neked és a hozzád hasonlóknak....kicsit olvass vissza, mit mondtam anno a dologról...vagy ha nem tudsz érdemben nyilatkozni, csak személyeskedni azt ne itt és ilyen formában tedd, senki sem kíváncsi rá..
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Dare2Live #1274 üzenetére
Ezen felesleges vitatkoznotok.
Én meg mondhatnám, hogy mi meg 20 évig nyaralni sem voltunk, mert még trabantunk se volt...
Én úgy vagyok vele, hogy szeretek kényelmesen utazni. Be lehet férni trabantba is, meg akár 1000 km-t is le lehet menni vele de:
-van aki nem szereti ha szájába lógnak a csomagok
-van aki szeret kényelmesen utazni
-van , akinek begörcsöl a lába, a térde , ha szűk helyen kell ülnie (Nekem pl. buszban beszokott, de most , horvátba lefelé egy volvo s60as kicsinek tűnt ilyen szempontból )
-van akinek nincs tetőcsonmagtartója meg tetőboxa
Szóval ezen felesleges vitáznotok. Én mikor 1 hétre mentem nyaralni , régen, vonattal, akkor is vittem egy túrahátizsáknyi cuccot (78 literes zsák) , most is vittünk. Páromnak szintén ekkora tatyója van.
Horvátországba meg el nem indulnánk uszonyok, maszkok és pipa nélkül, ez is két nagy zacsi . Ha viszünk még hűtőtáskát is, az accent majdnem tele ezzekkel. A volvonak viszont jó nagy a csomagtere, oda 4en rendesen befértünk, de ha még jött volna valaki, nehezen lett volna neki a csomagtartóban hely. (Jó autó, van vagy 200 lóerős, de a hátsó üléseknéla teret sokkal nagyobbnak hittem korábban, szegény Andie hátában volt a lábam, mert ő is úgy szeret vezetni , ahogy mi: eléggé hátratolt ülésel . )
Tudom, van , akinek kis hátizsák is elég egy hétre, de ha nem haragszotok, én nem fogok belebüdösödni a ruháimba egy héten keresztül és nem fogok egyféle ruhában lenni , szóval napi egy váltás ruha a minimum.
Na szóval úgy gondolom, mindenki vegyen olyan kocsit amilyet ki tud fizetni, és amiben elfér, meg ami tetszikneki, de nem kéne leszólni azokat, akik szeretnek kényelmesen utazni.
Horvátoknál igen elterjedt az accent és az elantra , ami engem igen csak nagy örömmel töltött el. Jahm és az is fura volt, ha suzit láttunk, akkor szinte mind magyar rendszámú volt.
[Szerkesztve] -
amol
addikt
válasz
Dare2Live #1274 üzenetére
Fantasztikus. Ilyenek velem is történtek. És? Nem arról volt szó hogy lehetetlen. Írtam, akinek sikerül, az előtt kalapot emelek. De anélkül senki se írjon ilyet, hogy kipróbálná. Csak ezzel volt gondom.
Emellett mindenkinek joga van annyi felesleges szart magával cipelnie amennyit akar, akkora batárban amekkorát elegendőnek tart. Nemde?
Szerk: feltűnt. ezért is írtam hogy nem akarom védeni.
Dr.Ernő: az előbb kimaradt: én az okoskodás, csalás, lopás, stb. nélkül is életben vagyok és nem panaszkodom. Lehet hogy csak kivétel vagyok.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest