Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Aktív témák
-
Füge007
senior tag
Szia!
Két Alfa fan barátom van, ők dícsérik nagyon őket, még akkor is ha a gatyájukat rákőltik. Az biztos, hogy sportosak, de a twinspark megoldásnak vannak gyenge pontjai, és nem a fogyasztásmegtakarításról híresek. Hosszú távon is kényelmesek, jó vezetni őket. Ami még probléma, higy nem tartják az árukat, és nehéz eladni őket, nem valami kelendőek, hacsak a jövőbeli vevő nem Alfa fan

-
_seth_
veterán
Igen, miután a vételárat ráköltik egy fiatal autóra már jól néz ki
(azért írom, hogy fiatal mert trabira még 20 ezret ráköltve sem fog ferrarinak kinézni
)A második és harmadik csak szerkesztett kép így azt nem érdemes nézni
A másodikat különösen nem mert az valami swift2
De komolyan... nézd meg az ablakot, a tükröt, a hátulját...Nekem ezek tetszenek nagyon:
(Az már más kérdés, hogy talán az elsőt megvenném de csak nagyon talán... inkább sima 2 literes sor4-es kellene
) -
amol
addikt
Azok már elég vének, nem?
Én sem gondolkoztam nagyon olasz kocsiban, de ez jónak tűnt és ezért linkeltem be.Mivel olasz kocsit csak egy Puntot vezettem egy napig, nem tudok sok infót mondani róluk, az rendben volt. Sokan szídják őket de van ez így más autókkal is.
Skoda nem jön be? Azokból talán egész jó állapotút is kapnál. -
amol
addikt
Szerintem nem olyan nagy az, elférnek benne a csajok

De miért ne vehetnél szép nagyot ha a keretedbe belefér?Olyanból amit linkeltél van fiatalabb is jóval kevesebb km-rel a kereten belül sztem. Pld.
Ekkora autóba nem kicsi ez a motor és legalább kevesebbet fogyaszt, olcsóbb a biztosítása. 1,4-es Fiesta 90 lóval úgy ment mint a golyó. Persze nem egy crx-hez képest.
A km állásban sajnos csak akkor lehetsz biztos ha magad rakod bele, de amennyit az óra mutat annyi biztos van benne, tehát ha az egyiket 70-nel, a másikat 150-nel hirdetik akkor vsz az előzőben kevesebb van
-
amol
addikt
70-80 lóerő felett mindennel lehet előzni, vissza kell váltani

Nagyon nagy a halmaz. 2000-esnél nem idősebb és lehetőleg 100e km alatt lévő mo-i autókra szavaznék. Ezzel például nem hiszem hogy szégyenkezned kellene. Vagy pld.
Ezek között nézelődnék. Ezek egyáltalán nem fapadosak és gyengének sem mondanám őket első autónak.
-
tiv61us
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
otthon 20 eve epitik az M0-t
itt meg nem letezik varos korgyuru nelkul plusz az autopalyak
2x 3-4-5-6 savval
meg kicsit masok a tavolsgok
persze nehez ezt elhinni amikor 2ora mig megteszel 15 kilometert otthon
es ez nem fikazas, masok a varos es a z orszag adottsagai
en mikor itt eloszor mentem korgyurun m majd beszartam
leallosavval egyutt 12 sav es csak kocsik es kocsik es ezerrel
mar megszoktam
szoval itt hipp-hopp belemegy a kocsiba parszazezer mile
a motor meg birja akarmeddig
esetleg a valto lehet gazos, de az sem feltetlen -
tiv83us
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Az ut kb 10 merfold /csak oda, mert ugye vissza is kell jonni/, naponta 20-25-szor tesszuk meg, plusz az off-duty futasok, pl mikor vendegeket viszunk a vacsorazni...stb.
-
tiv83us
veterán
válasz
Rover623
üzenetére
"Szóval öt év alatt kicsit sanszos az az 1 millió mile...
Aszondod hotelautó, az meg bizony inkább városi, elővárosi közlekedés...nem highway."De bizony, hogy highway. Szerinted a repterre, meg a folyon tulra, Indianaba, a kaszinoba varosi utak mennek?

De tenyleg mar ekkora tema lett ebbol, holnap atsetalok hozzajuk es megnezek mindent, leveszem nektek telefonnal is.
Amugy nekem is van verseny szellemem, dehogy most a Hilton Fordja mennyit ment mennyi ido alatt...felolem akar megpusztulhat 10 mile utan is, sot...konkurencia
Ui: Megyunk meg mi is 850km-ert naponta, nem hogy a Hilton. Es annak kb 1/100-a varosi ut. Amig kierunk az elso felhajto rampaaig, kb 4 blokk.
A Sonatat nem "fikaztam", csak szerintem gagyimatyi a belseje. Nemtudom meddig megy el, en csak 1000km-et tettem meg vele ugy 12 ora alatt, ennyi ido alatt ennyit tudtam megallapitani. Amugy egesz szepen futott, bar ha jol emlekszem kb 1200 merfold volt benne, amikor atadtak.
-
amol
addikt
Javíthatatlan vagy, minek is járatom a szám

Én sokszor tankolok Essonál a Szentendrei-úton. A kifelé menő oldalon lévő rendben van, viszont a másikban már többször megpróbáltak lehúzni. Volt olyan is, hogy csak egy doboz cigiért ugrottam be, 2000-rel fizettem, a tík 1000-ből adott vissza. Majd unott pofával néz rám. Mondom 2000-t adtam. Erre szó nélkül, sértődötten hozzámvágja a maradékot. Azóta inkább leszoktam. Arról a kútról is.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Rover623
üzenetére
én elhiszem, hogy 1.5mkmet le lehet gurulni egy hotelreptér muszakban kozlekedo kocsival ha azt a kocsit napi 24hban használják. De egy motorral 1.5mkmet? Na az durva lenne...
Nemtudom pontosan melyik tipusrol beszélt tivius de ha megtudnám, meg kiderülne, hogy ez igy igaz akkor nemérdekel, hogy max 3van kocsira kiszenvednék én 5öt is egy ilyen csodára.
Anno a suzukinknak ismertem a 2.tulaját. Az gurult össz 9év alatt 580.000kmet és ott már kolteni se volt érdemes rá annyira készvolt. Tudtommal végül gurult kb még egy negyedévet oszt betolták a bontoba.

-
dragonfx
veterán
-
dragonfx
veterán
Hát eza benzinátverős szotori frankó,sajna a csalás ellen védekezni nem tudsz bizti megvan a módja, de szemétség ilyne drága benzinár mellett is lenyúlnak.
Mind1 én omv kúthoz megyek, jártma márúgy igen levettem és még ebnne volt az elöz pedig a bejárat felett már el volt aludva a hely száma...pár mp utána nullázodott,régen magától történt ez. Első esetkor én is szóltma kutasnak mega shopba nehgy próblémázzanakrámverjék de nem volt gond szerencsére. Én ha odajöna kutas elhajtoma faxba, indok"Ha már kiszálltam én cisnálóm" "Én autómat én tankolom" szöveggel...ők tuti tudják hogy kell csalni ezzel is csökkentem az esélyt..ja és nem kell szélvédőmosás, nyomásmérés, mosófolyadék...ha sokat dumál elküldöm anyuciba...2x voltmár rá példa...azona kuton többet nem jöttke oda...úgy látszik nálunk csak így lehet eredményt elérni
-
parandroid
félisten
"Egyáltalán lehet akkor tankolni ha tankol az ember és visszateszi a pisztolyt a helyére és újra leveszi?"
Elvileg nem. Mi voltunk már így két autóval, egybe akartunk fizetni, merthogy úgyis egybe megy, de a pisztoly visszaakasztása után már nem lehetett tankolni. Persze bentről biztos lehet valami manuális funkcióval játszani vele. Én inkább lehúzattam kétszer a kártyát.
p
-
hobizoli
nagyúr
En mar jartam ugy, hogy levettem a toltopisztolyt es nem nullazott le az ora, 3x is levettem-visszaraktam, es semmi, aztan bementem a Shop-ba szolni, hogy khm ize nem 17400Ft-rol szeretnem kezdeni a tankolast...erdekes modon amire kiertem vissza mar 0-n allt
Nem OMV kut volt.hobizoli
-
SaNyEe
aktív tag
csak nekem gyanús, hogy a kutascsávó saját zsebre próbált "tankolni"?
egy-két másodperc alatt kifolyt 26 litykó ... ok tegyük fel így van akkor utána miért nem 10-12 liter folyt át másodpercenként a szerkentyűn?
6x litert tankoltak a 45 literes tankba, a különbséget a kutascsávó sztem magának tankolta ki, de lehet valószínű a többiek is ugyanúgy benne voltak a dologban. Mondjuk ha nem 0 áll a számláló akkor úgyse vették volna le a pisztolyt... Egyáltalán lehet akkor tankolni ha tankol az ember és visszateszi a pisztolyt a helyére és újra leveszi?
Na mindegy, érdekes mindenesetre. -
tiv61us
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
a tavolsag kisebb
a menetido gyakoribb
az tuti a mi gepunket szinte alig latom allni, megy mindig, 24 oraban
raadasul tobb sofforje van
szoval tenyleg strapabiro, nem kicsit
a gyerek amugyis a masik szalloda kocsijarol beszelt, ha tuloz akkor neki tuloztak
egy tuti
a mi szallodank gepei csak mennek es mennek...
olajcsere meg fekbetet amire elviszik ha kell
lecet -
Rick4
félisten
ekkora böszmeséget...
[link] -
hobizoli
nagyúr
Nicsak, a Gübi exvasa elado? Tildy, most vedd meg

DCS-k anno 200lojjere tartottak 1.1bar-n, vmi Garrett csigaval, meg vmi veztengellyel. Ez meg valos is lehetne, de az mar vicces volt amikor beszolt a "mester", hogy ennel nagyobb nyomassal meg nem latott mukodni egyet sem, de ok megcsinaltak es fuuu, mikozben overboost-nal ennel gyarilag 1.3bar van
hobizoli
-
lsc
nagyúr
A Crx bemutatója volt az első nyugati típusú autóbemutató, 91-2 körűl, amin részt vettem.Szhely egyik akkori legjobb szállodája előtt, bele lehetett ülni, kaptál prospektust,váááá... de rég volt. Azóta ez a kis "titkárnők porschéja" nagyon tetszik, még nem kizárt, hogy beujítok egyet.
-
t1
veterán
-
amol
addikt
A Lacetti nagyon vacak? Mert abból újonnan kapnál ennyiért, fullosan.
-
törölt tag
Na köcce ford cuccokat ami a mazdába ill Jaguárba,Volvoba megy azt nálunk szerelik őssze.Hidd el megfelelnek a Japán minőségnek is.Ráadásul a szuzukinak ill Toyotának is mi vagyunk már 1-3 cuccban a beszállítoi.
Majd ha gondolod erre jársz behozlak.Meg fogsz lepődni milyen minőségi tesztelések vannak nálunk. -
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
Hy!
Nem hülyeség mert nézegettem az rs kék szineket ujonnan 6,85misi és probáltam egy keveset alkudozni de nem ment max 6.7 tudták levinni.Pedig az a kék szin nagyon meggyőzőtt engem.

-
aDM|RaL^
őstag
Van egy 1.8i, Xsara picassom, igazából nagyon nem illik az életkoromhoz, sem a vezetési stílusomhoz...

Mire lenne érdemes lecserélnem, körülbelül egy olyan 1,2m-t ér...? -
dragonfx
veterán
Most komoly megálltok ilyenen majrézni ki mekkorátlódít a futott km-en?
A ford vw meg az összes francia autó szerintme egy kategória= nekem nem kell. -
parandroid
félisten
válasz
Rover623
üzenetére
Egy Budapest méretének többszörösét kitevő városról van szó, egy belvárosi hotel és a reptér közötti útvonalon, naponta többször - gyakorlatilag reptéri taxi -, ahogy a személyzetet (pilótákat, kísérőket) hozni-vinni kell a reptérre. Legalábbis amennyire én tudom, de majd tiv elmeséli. Mindennek függvényében én látok realitást a sztoriban. Igazából már az az adat elég lenne, hogy milyen messze van a reptér, és napi átlag hányszor fordulnak. Tippem szerint 2-3 óránként, azaz naponta 5-8 alkalommal biztosan megteszik oda vissza azt az (ismét csak tipp) kb 50 mérföldet. Ráadásul úgy gondolom, hogy ezt a hét minden napján. Nyilván a sofőrök is váltják egymást.
Ismétlem: nem ismerem a pontos helyzetet, csak hangosan gondolkoztam.
p
-
lsc
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy a Ford v. a VW jobb lenne,mint a franciák.Ezért nem tetszenek mostmár a Mazdák sem, mert azok is tele vannak Ford cuccokkal.
-
parandroid
félisten
válasz
üzenetére
Octavia? Vagy ez nagy hülyeség?

Egy kollégám szüleinek van, egyszer vezettem csak próbaképpen, sima TDI, nem PDTI, de valami 150 ló, vagy afölött van így is, igaz csipelve, de nagyon jól ment. Persze a VW-csoport dízelekről te biztosan többet tudsz nálam.
A lényeg viszont az, hogy árban szerintem beleférnél a kijelölt keretbe, az új faceliftes verzió meg még jól is néz ki.p
-
(Kolombusz)
veterán
Szerencse, vagy nem szerencse, 45 ezer kilométernél a szomszéd Passatjában szétesett a turbó. 70 ezer kilométernél már recsegett-ropogott az utastér, a motor szétrázta, sima úton is zörgött ez-az bent.
A mi Fiestánkban vagy kb. 25 ezer kilométer, 2 éves, közel 1 hónapot állt már szervizben.Az ADAC-ról: #4464-től.

-
lsc
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Hali
Az első rugóit Ti cseréltétek,vagy még az előző tulaj? Ha meg annyira jó volt, miért kellett olyan "korán" eladni? -
Rover623
félisten
válasz
tiv83us
üzenetére
De most komolyan ezen ne vitatkozzunk, jobb dolgom is van, mint azzal naddzolni, meg ne adj' isten fullenteni, hogy abba a szerencsetlen ceges fordban mennyi van es hogy raktak bele
Én viszont továbbra sem hiszem azokat a számokat...
Nem mondom hogy "szándékosan" füllentesz, de amikor egy "az enyém ennyi meg annyi...én ezt meg ezt láttam" típusú hozzászólásra születik válasz, akkor a gyarló ember ugyebár úgy kezdi, hogy "nekem meg ennyi meg annyi...az semmi, én meg olyat láttam!"...
Ilyenkor bizony tudat alatt módosulnak a számok (pl. nem mindegy hogy 5 vagy 6 év
), kicsit kerekít az ember itt-ott...pláne ha fiatal...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval öt év alatt kicsit sanszos az az 1 millió mile...

Aszondod hotelautó, az meg bizony inkább városi, elővárosi közlekedés...nem highway.
Márpedig az napi 880km-t jelent (5 év esetén). Ennyit kizárt dolog hogy autózni lehessen városban, város környékén...Mindegy...más:
Leszóltad a Hyundai Sonata-t...

Szóval inkább japán: Toyota, Nissan?Alig vagy előítéletes...

Akkor is fikáztad volna a Sonata-t, ha három gyémánt lett volna az orrán és Sigma felirat a fenekén? Szerintem tutira nem...
-
lsc
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Hali
Az ADAC statisztikában miért ne bízzak? Ha valamiben a németek nagyon jók az a statisztika.Egyébként a 21. században még szerencse, hogy 60 ezret kibír egy kocsi.Amúgy ötletileg nem rosszak a franciák, csak a megvalósításba szokott hiba csúszni. -
törölt tag
Hy!
Nos szerintem nem kell mindig a legrosszabbra gondolni és lehuzni a Franciákat.Nekem egy Pug 206 hdi-m volt elég ha bemegyek a totalcar népítéletbe és olvasok pár szősszenetet.Soha semmi bajom nem volt a kicsikéval.Megette a maga 4,5-6litykoját külőnféle km/h és elvitt A-B pontba.
Seat sem rossz de igazából uj autót szeretnék és sajna 5,5misiért garis autót amit te "tőrsz" be nem igazán találok. -
lsc
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Mivel a motorja és elég sokmindene Renault, nem hiszem, hogy a megbízhatóság etalonja.
-
törölt tag
Lényeget nem említettem a garázsomhoz a lejárat kissé meredek.Nem fogom szétkapatni tehát ami az első tengetől van orr rész az nem lehet tőbb mint 40cm.
-
lsc
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Végülis ha szeret szervízbe járni, akkor bármelyik jó.
-
(Kolombusz)
veterán
Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Cyberpunk 2077
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer , 2x Frame Link Module , 2x Interconnect Link Module 20Gb
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(azért írom, hogy fiatal mert trabira még 20 ezret ráköltve sem fog ferrarinak kinézni