- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
BullZeye #33354 üzenetére
Mint ahogy régebben a Giga volt a nagy favorit, most az Asrock az. Kevesebb probléma van vele, jó minőséget produkál, tehát megéri azt választani. Persze akinek nem szimpatikus, az természetesen választhat a többi gyártó lapjai közül, de itt a topikban vannak trendek, hogy mikor mi az ajánlott lap, és az általában tényleg jó is.
-
sgergi
veterán
válasz
hajnal92 #22984 üzenetére
Ha jól nézem, akkor nem, de te is ellenőrizheted a gyártó honlapján.
-
sgergi
veterán
válasz
gooool #21545 üzenetére
Így áttekintve a gépet szerintem jól van összerakva. Most sincs benne egy erőgép vidkari, tehát nem látom, hogy miért kéne sli/cf-re fejleszteni. Ugyanis, ha kell a teljesítmény, akkor azért 1 kártyából is elég sokat ki lehet hozni, de a mostani géped alapján úgy látom, hogy a grafikus teljesítményre nagyon nincs szükséged. Persze, ha azóta megváltoztak az igényeid, akkor hajrá, de azt írtad, hogy most kiszolgál a gép. Ha pedig kiszolgál, akkor nem érdemes belenyúlni szerintem. (Legalábbis én úgy gondolom, hogy, ha már gyenge a gép, akkor fejlesztek, egyébként pedig csak örülök, hogy megy stabilan
.)
-
sgergi
veterán
válasz
CsiguszMaxim #21373 üzenetére
Nem nagyon találtam semmi. DFI jutott eszembe, de ő 775 alá ilyen lapot nem csinált.
-
sgergi
veterán
válasz
Bajnok2142 #20883 üzenetére
A lap jó választás lehet. A 2. pci-e viszont csak 4x-es sebességű, de olyan sokat ez nem lassít. [link]
-
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
válasz
mazzi75 #20681 üzenetére
Ha ennyi a keret, akkor én azt az MSi-t ajánlom, amit írtam, ráadásul abban lehet használni sli-t is. Mostanában egyáltalán nem rosszak az Asrock lapok egyébként. Az Intel alaplapjai megbízhatóak, cserébe elég drágán lehet beszerezni, és nincs is sok választási lehetőség. De a többi is teljesen stabil, ha normálisan össze van rakva a gép, akkor nem fog fagyni egyik sem.
-
-
sgergi
veterán
válasz
Lalika85 #19854 üzenetére
Igen, nagyobb maximális sebességet tud. De a mai leggyorsabb vinyók (7200-asok) is még beleférnek a sata1 sebességi határába (150MB/s), a sata2 határa 300MB/s, amit még a legtöbb ssd sem ér el. Így a sata3 csak a jövőben fog szerepet kapni, ugyanis nincs elég gyors rácsatlakoztatható eszköz.
-
sgergi
veterán
válasz
mclaren777 #19426 üzenetére
Gondolom fogják hamarosan, mivel Gigának alapból is nagyon sok féle lapját lehet nálunk kapni. Csak kérdés, hogy mikor fog bejönni.
-
sgergi
veterán
válasz
mclaren777 #19415 üzenetére
Asus, már csak azért is, ha 5 évig akarod használni, akkor jól fognak jönni a 3-as technológiák.
-
sgergi
veterán
válasz
bluevoodoo #19360 üzenetére
Pont az alapfeltevésed rossz. A ram és a proci nem feltétlen fut azonos sebességen. Mind a két lap tudja az 1333-as fsb-t (ez már egy 4x-es érték), így minden 775-ös proci maradéktalanul működik benne. Ettől függetlenül a ram teljesen más sebességen is mehet, tehát simán mehet bele 800-as, 1066-os ddr2 ram.
Ugyebár az egész rendszer úgy néz ki, hogy van egy alap 333-as fsb. És ehhez a memóriának is van egy külön szorzója (2,4-es a 800MHz-hez) és a procinak is egy másik, így különböző órajelek érhetőek el a komponenseknél.
Alaplap választáshoz pedig: A ud3 újabb, kicsit jobb is, de mind a kettő jó vétel.
-
sgergi
veterán
válasz
pitbull93 #19346 üzenetére
Teljes rendszer építésében itt tudnak segíteni.
Amit én tudok mondani: 2011 nem most lesz, ha mindig a legújabb dolgokra vársz, akkor soha nem lesz új géped. Tehát el kell egyszer határozni, hogy most veszek egy gépet, és kész. Az utána már más kérdés, hogy erre mennyi pénzed van. Szerintem, ha fontos a komoly teljesítmény, akkor az i7-tel nem jársz rosszul.
-
-
sgergi
veterán
válasz
djyuri #19047 üzenetére
A két ide csatlakozó ma már nem megoldható. Vagy eszközcsere kell, vagy egy pci-os bővítőkártya beszerzése. Én egy Gigabyte g41/ g43-as alaplapot ajánlanék, és akkor megoldott az int. vidkari kérdése is. Igazából a pontos típus annyira nem is lényeges már, amúgy is kérdéses, hogy mit lehet még kapni.
-
sgergi
veterán
válasz
FikuszKukisz #19045 üzenetére
Átlagos alsó kategóriás lapnak néz ki, nem hiszem, hogy sok gond lenne vele.
-
sgergi
veterán
válasz
gyáliSanyi #19026 üzenetére
Elsősorban a Gigát céloznám meg.
-
sgergi
veterán
válasz
Barcageri #19018 üzenetére
Leginkább azt tudom ajánlani, hogy azt vedd, amit egyáltalán kapsz ennyiért. Ilyen árkategóriában 2-3 felé lap van már csak, azok se mindenhol kaphatóak. Jó lenne valami p45-ös lapot venned. Egyébként, ha nem félsz a használt cuccoktól, akkor megéri ott keresni valamit, úgy még lehet normális 775-ös lapokat kapni olcsón (persze gari még legyen rá).
-
sgergi
veterán
- Elvileg támogatja az acc-t, de ez nem azt jelenti, hogy 100%-osan fel is tudod oldani. Ha nem megy, akkor vagy rosszak a beállítások, vagy tényleg nem megy.
- Ezt nem tudom, de valószínűleg igen, ha az msi ad ki hozzá bios frissítést. A lap egyébként támogatja a 125W-os procikat is, tehát ott nem lesz gond. -
sgergi
veterán
válasz
jarvitom #19020 üzenetére
1. Maga a videókártya nem húzná vissza a rendszert, de az a vidkari nagyon gyenge játékra, így a 4 mag előnye nem jönne ki játékokban.
2-3. A két vidkari nem tud összedolgozni, de nem is zavarják egymást. Az amd-s igp csak amd kártyákkal tud együtt dolgozni.
Nem tudom, hogy most milyen géped van, de lehet nem a 4 magos procira meg lapra kéne költeni, ha játszol, hanem egy jó vidkarira, mert játékban az számít igazán. -
sgergi
veterán
Az asus m4a785td-v evo jó lap, működik az aac is. Elsősorban azt kéne kitalálni, hogy kell-e az integrált vidkari. (ugyebár a 770-esben nincs) A slideport pedig azt jelenti, hogy az integrált vidkarinak van saját, lapra hegesztett ramja, és nem a lasabb rendszermemóriát használja. Esetleg még a Gigabyte 770t-ud3p jó választás.
-
sgergi
veterán
válasz
Nordic #18831 üzenetére
Az első lap kapásból nem nyerő, mert az egy Intel 1156-os foglalattal szerelt lap. A másodiknak elírtad a nevét, de azért rá lehet jönni, hogy mire gondolsz.
Első főbb kérdésem, hogy akarsz-e integrált vidkarit, vagy nem fontos. Ha szeretnél, akkor az az msi 790GX-G65 nem rossz választás. Ha nem szükséges, akkor a Gigabyte 790xta-ud4 jó választás, bár ennél a lapnál nagyon fontos, hogy milyen ramokat veszel hozzá, mert sokat nem szeret.
(#18832) nancsik: Talán a g31-el jobban jársz.
-
sgergi
veterán
válasz
ádikácska #18426 üzenetére
A 4870 önmagában attól, hogy pci-e2.0 van alatta nem lesz gyorsabb, mert elég neki a pci-e1.1 által biztosított sávszélesség is. Viszont, ha 4870 cf-et akarsz, akkor már nem árt, ha 2 darab 16x-os slotba kerülnek. (mondjuk jelentősen az se lassítaná őket, ha 2 darab 8x-os, de pci-e2.0-ás csatlakozóba raknád őket)
Az remélem már lejött eddig, hogy 1 darab pci-e1.1 16x-os csatlakozó olyan gyors, mint egy darab pci-e2.0-ás 8x-os csatlakozó.
-
sgergi
veterán
válasz
Ace Ventura #18417 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy fokkal jobb teljesítményben a kis intel, de atx méretű lapok nem nagyon vannak még hozzá, ma már inkább a microatx jelenik meg először. Neked h55-ös chipset kell, ha akarod az int. vidkarit használni. Gigabyte GA-H55M-USB3 pl. nem rossz lap, van usb3 is, de ez is microatx.
-
sgergi
veterán
válasz
ádikácska #18366 üzenetére
Az a helyzet, hogy a p45-ös lapok csak 8x-os sebességet tudnak cf esetén. Ez középkategóriás kártyákig nem okoz problémát. Ha viszont gyorsabb vidkarikat akarsz, akkor 2x16 sáv kelleni fog, amit 775-ös fronton csak az x38 és az x48 tud. Pl. Gigabyteból néha lehet találni ezekből 1-1- jó ajánlatot 20k körül, de egyébként mivel már alig van belőlük, ezért nagyon drágák.
-
sgergi
veterán
válasz
lorcsi #18354 üzenetére
[link] Ha meg a Giga lapok érdekelnek, akkor a gyártó honlapja. Túl nagy gyűjtőhelyről nem tudok.
Ha Giga p35-őt akarsz, akkor túl sok választásod nincs olcsón, p35-ds3, ep35-ds3 (energiatakarékos funkció a másodikban, sok haszna nincs) esetleg p35-ds3r jöhet szóba szerintem. Ezek jó és stabil lapok.
-
sgergi
veterán
válasz
lorcsi #18348 üzenetére
Ezt neked eldönteni, az biztos, hogy a Gigabyte p35 lapok igazán jók. Ha nem akarsz procit cserélni, akkor maradjon az intel, ha viszont amd-re váltanál, akkor már egy x3 vagy x4 procit kéne megcélozni.
Ezzel a Giga lappal simán megy 3GHz-et a proci, a rev.-ek között nincs túl sok különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest