- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
bluyoo #48103 üzenetére
elsökörben ök jöttek szoba:
Sapphire e350
vagy ö:Asrock AD 2550
sajnos a ház kötött: Xpc Kube k4500asamiket te linkeltél jobban fejleszthetöek igaz, ugyanakkor nem célom a fejlödés csak netezni akarok rajta.
egy C2d 6420as 4 gb rammal cserélnék le erre.
-
xtevo
őstag
válasz
bluyoo #48107 üzenetére
Egykártyás rendszerben gondolkozom, bőven elég, véleményem szerint.
Viszont most van egy lehetőség, hogy Fatal1ty P67 Professional lapot bruttó 19-20k-ért tudnék venni, 1 hónap garival, míg a Fatal1ty Z77 Performance pedig 32k lenne, normál 3 év garival. Miben tér el egymástól a két lap? Megéri vajon a rizikót az előbbi? -
xtevo
őstag
válasz
bluyoo #48105 üzenetére
Ez szimpatikus, és árban sincs elszállva!
Viszont ez tud sata3-on raid-et? Meg a sata3 csatik vajon intel, vagy asmedia vezérlősek?
Azért lenne fontos, mivel van 2db Corsair Force GT 60GB SSD-m és Raid0-ba szeretnék kötni őket, épp emiatt is cserélem a mostani lapot.- 4 x SATA2 3.0 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology), NCQ, AHCI and Hot Plug functions (SATA2_3 connector is shared with eSATA2 port)
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectorsupd.
Nem szóltam, megvan a válasz... csak vak vagyok...
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology), NCQ, AHCI and Hot Plug functions -
AAntii
őstag
válasz
bluyoo #48086 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy a konkrét típus csak cwt belsővel készült, méghozzá a tápos topik szakértői szerint jó minőségű belső van benne (legalábbis az enermax, seasonic belsővel említik egy lapon), nem a builder szériára jellemző gyengébb/rosszabbak. Ehhez képest nekem meglepő, hogy nem vagy vele megelégedve.
Igen, így van, érkezik panasz mindegyikre, ennek egy része teljesen jogos, a másik része annak tudható be, hogy nem tájékozódott vásárlás előtt az illető és mást kapott, mint amit szeretett volna. -
NORBl
aktív tag
-
NORBl
aktív tag
válasz
bluyoo #48076 üzenetére
Hi !
Nincs különösebb ok, csak gondoltam megkérdezlek titeket, hátha van most éppen valahol valami nagy akció, vagy nem tudom, és akkor eladtam volna ezt, és beszereztem volna esetleg vmi fajinabbat... Eddig nem volt vele semmi bajom (kopp-kopp)
Mondjuk ha jól értesültem eddig, egy cf-et nem nagyon lenne érdemes kiépíteni vele, mert csak az egyik slot 16x-os, a másik elvileg 4x-es, vagy vmi ilyesmit írtak nekem másik topikban
-
Slyer
senior tag
válasz
bluyoo #48021 üzenetére
lehet hogy kicsit körülményes vagyok, elmondom miért
Eddig nem nagyon érdekelt hogy hogy néz ki belülről a gép (bár eddig is fontos volt hogy szépen el legyenek rendezve a kábelek, stb. Mostanában rám jött a dolog, hogy szeretnék egy full fekete, full clear gépet.
Leginkább ezért szeretnék fekete lapot
vannak olyan dolgok az asrock lapokban amiket nem értek... pl miért nem lehet a 8 pines csatit a szokásos helyre rakni? miért nem lehet a sata és a usb3 header csatit a lap szélére rakni... az ilyen apróságok miatt vagyok bizonytalan.
Egyedül az ára ami elgondolkodtat..
-
KAMELOT
titán
válasz
bluyoo #47986 üzenetére
Én a proci teljesítményére értettem a haswellnál.
+3-4W meg az i7-re.(#47987) SRII: Hosszú távon az i7 nagyon jó. Nézd meg pár embernek. 2008-ban vásárolta i7-9xx prociját és azzal máig szórakozik. Mai CF/SLI rendszert simán viszi. Tehát ha spórolni akarsz akkor i7.
(#47989) Rypejakten: Hosszú távra értettem. Tehát alaplap, proci, ram, cpu hűtő. Így értettem a spórolást. 5 évig tuti nem kell váltania. i7-3770....63K szerintem nem nagy pénz érte főleg, hogy nagyon erős proci.
-
KAMELOT
titán
válasz
bluyoo #47984 üzenetére
Haswell sem hoz újítást. Majd csak az utána lévő generáció. Azért írtam i7-et, ha már annyira akar váltani akkor vegyen olyat, de ahogy ti is írjátok tényleg nem hoz semmi gyorsulást. Villanyszámla nem nő meg mivel talán 3-4W-al fogyaszt többet alapon mint az én procim.
-
Kapszaicin
tag
válasz
bluyoo #47918 üzenetére
megnéztem azt is, de mivel van wifi kártyám
http://www.pcx.hu/termek/tp-link-tl-wdn4800-halozati-csatolo-100537
Ezért feleslegesnek tartottam annyit kiadni rá, inkább az asrock plusz egy Fsp Raider 650W-es táp, s akkor már csak procit kell hozzá venni. Annyival többet nem tudhat!
Az integrált hang se léneg mert kerül mellé hangkártya
http://www.pcx.hu/termek/asus-xonar-d1-hangkartya-21057
vehettem volna azt az asust most belefért volna. De minek ha a rajta lévő wifi helyett ugyis külön wifi kártyát használok?
Úgyis csak egy videókártyával lesz használva, felesleges lett volna kifzetni a 3 pci x16 slot felárát. -
dave118
senior tag
válasz
bluyoo #47915 üzenetére
Igen, jobban belegondolva nagy szükség nincs a tuningra. Csak anno fun volt
És akkor még a hatása is érezhető volt. Csak így nincs túl sok értelme a 22HUF és 32HUF közötti lapoknak. 33ért már extreme4et lehet venni, és egy jól felszerelt minőségibb asus lap se drágább 22nél.
Kérdés hogy a h77 ad-e többet mint a b75, egy átlag felhasználónak hosszútávra.
-
dave118
senior tag
válasz
bluyoo #47909 üzenetére
Akkor lehet a z77 környékén nézelődök, később lapot nem nagyon szeretnék cserélni, proci meg kitudja ... lehet hogy K-s lesz. A z77 pro3 jó lenne árban, de a 4+1 táp nem túl bíztató.
Az Asus lapknál az "LE" mit takar? úgyértem mennyivel tud kevesebbet egy h77-V LE mint egy sima V
-
Rypejakten
addikt
válasz
bluyoo #47881 üzenetére
*8350, de amugy egyetertek bluyooval, ha van egy DDR3-as 6670-nel erosebb diszkret kartyad, akkor nem gondolkodnek apu-s rendszerben.
kieg.: 1155-be tenyleg nem jon mar proci, de mind FM2-be, mind AM3+-ba meg ket generacio erkezik (Richland+Kaveri ill. Streamroller, Excavator) ha hihetunk az AMD-nek.
-
trialboj
őstag
válasz
bluyoo #47845 üzenetére
Megnéztem az általad javasolt lapokat, és mind többe kerül mint az általam erre szánt összeg, főleg mivel 1 év belül át szeretnék térni intelre, 15k nál semmi kép nem költenék rá többet, ás nem nem tudok várni addig, mert jelenleg a gép alig kapcsol be, és még 2 hónapig igen intenzív munkára kellene használnom.
ezt találtam, ami gondolom csak nem tökéletes mivel jóval olcsóbb az általad találtaknál, de ennyit még hajlandó lennék kifizetni érte, és remélhetőleg a 2 éves garanciát végig tudná szolgálni.
Kérdést nem tettem fel, inkább valami megerősítés félét várnék, hogy azért nem csinálok akkora baromságot.
-
yksz
aktív tag
válasz
bluyoo #47839 üzenetére
35K - 50K kategóriában keresgélek. Gigabytot azért találtam, mert meglepoen olcsó. Igazából nincs szukségem túl sok csicsára rajta, nem fogok két VGA-t tenni belle, két lankábellel se fogom használni szóval az ilyen extrább feature-k nem túl fontosak. Ami fontos, hogy megbízható legyen. Úgy látszik egy kicsit el voltam tévedve, mert a Gigabyteról mindeddig az volt bennem kialakulva hogy minoségi cucc, úgylátszik i have never been so wrong in my entire life...
(#47840) jim bcs Max keret 50, de jobb szeretnék alatta maradni valahol 35 - 40 kornyékén és igen preferálnám az ATX-et. De ha már itt tartunk... Jobb egy más format?
-
havri1
félisten
válasz
bluyoo #47850 üzenetére
Köszönöm!
Nem nagy az árrés, így lehet ezt választom inkább.
Később elképzelhető, hogy lesz cpu csere, és akkor i5 tuningos lenne, így jól jöhet a lap.
Ami nekem fontos, hogy legyen 8+ usb rajta (2.0), sata3 ből legalább 1db, sata2-ből minimum 4.
Legyen rajta integrált vgahoz kimenet DVI és HDMI is, mivel tv+monitor is használatban van.havri
-
SRII
őstag
válasz
bluyoo #47813 üzenetére
hát nem áll meg a fejlődés ahogy az a pc világában mondani szokás, de ez van új technológia újítások a lapon már az elvárások is mások lesznek, mi lesz még!!
bár ahogy az újabb híreket olvasgatom azért kíváncsi leszek hogy töri ketté a pc világot majd mikor egy asus alaplapba lesz hegesztve egy i7 és majd kb 120 k lesz az ára..., és ha valami romlik akkor romlik mind kettő...
a fejlesztési lehetőségnek meg annyi -
Rypejakten
addikt
válasz
bluyoo #47737 üzenetére
Basszus ez a Gryphon tetszik, egy Corsair C70-be tutin nézni ki.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #47763 üzenetére
Ugyan, dehogy a siker miatt...
Hiszen tudod, milyen hihetetlenül szerény vagyok...
Igyekszem csendben a háttérbe olvadni, van, amikor még a hozzászólásaimat is szürkében írom...
Mindössze lelkes véleményözönt akartam generálni, elvégre felpezsdül az élet, új alaplap(család)ok a láthatáron!Nézzétek, a mázlista... Nekem miért nem küldik el a gyártók az új alaplapjaikat?
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #47750 üzenetére
Bluyoo - "Hát lehet visszasírom." -
A kéket már megszoktuk... Aztán lehet, hogy ha eddig sárga lett volna, akkor azt szoktuk volna meg, s azt sírnánk vissza...
"Szerintem színvak a tervező .. " -
Lehet, hogy azt hitte, hogy szürke-fekete színösszeállítást hozott létre, s nem mertek Neki szólni... (Szürke-feketében még talán jól is nézne ki)
"Mi felett?" -
"Az ASRock Z87 Extreme4 pofásra sikeredett" - +1
(Itt már lehet, hogy tényleg színvak volt a tervező, a kondikat meg utólag tették rá...)
"Azt hittem aláírás ..." - Az így nézne ki: "Maradok feltétlen híve: Mahrenburg"
"Szerintem ezek már a kiadásra szánt lapok " - Akkor nincs remény...
"Átsiklottam felette. 2X is!" - Ez tökéletesen érthető, Vezérigazgató Úr, elvégre nem várhatjuk el egy ilyen fontos, elfoglalt embertől (akarom mondani fél(azaz -bocsánat, miket is beszélek- egész)istentől), hogy minden csip-csup hozzászólást maga olvasson el/írjon meg, arra ott van a Vezérigazgatói Iroda több tucat titkárnője... (Vagy nem erre a feladatra tartod Őket?
)
Regener - Köszi, hogy besegítettél! Végül is mindössze kétszer kellett felhívni a Vezér figyelmét egy hsz.-re...
A múltkor például ötször kellett elküldenem a Fejlesztési Osztály anyagellátási igényét, valamelyik titkárnő mindig kidobta, azt hitték újabb apasági kereset...
Amikor meg személyesen viszem az igénylést, akkor meg mindig azt mondják, hogy nem lehet bemenni, mert a Vezérnél jelenleg egy titkárnő van, és a Vezérigazgató Úr most diktál... -
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #47663 üzenetére
Bluyoo - "Többek között akkor is ezért lettem volna kíváncsi hogy miért volt azon a véleményen a lapot ajánló." - Lehet, hogy jobb is, ha nem tudod...
AAron_ - Még több kilométerrel távolabb is beleremegtek a házfalak, akkora kő esett le a szívemről...
____Nézzétek, lehet, hogy vége a "Balatonkorlátkék"-korszaknak? Itt az arany/sárga Asus-lapok "szezonja"? Vagy ezek csak a prototípusok?
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #47654 üzenetére
Bluyoo - "Tagadhatatlan hogy mindkét gyártónak vannak ugyancsak jó lapjai és persze nem annyira jók is, mint ahogy a többi márka esetében is." - Természetesen ez így van, mint ahogy az is természetes, hogy tiszteletben tartjuk mások véleményét is... ...persze csak akkor, ha ez a vélemény minden részletében megegyezik a Bizottság legutóbbi ülésén határozatban foglaltakkal...
BomiBoogie - "Ez egy különösen jó topik egyébként." - Dicséretes ez a szerénység, ami csak a legnagyobbak sajátja, de mint a Bizottság Tévedhetetlen Tagja, nyugodtan fogalmazhatsz úgy, hogy a legjobb topic (az egyedülálló, utánozhatatlan jelzőt sem érzem túlzásnak), nem hiszem, hogy bárki megkérdőjelezné ilyetén megnyilvánulásodat, minthogy elfogultsággal sem vádolna senki... (Ha mégis, akkor hivatkozz a Bizottság alakuló ülésén elfogadott rendeletre, amely ezt feketén-fehéren kimondja, s amely, természetesen azóta már (alap)törvény erőre emelkedett... )
GabeeeS - Ahogy a Vezérigazgató Úr mondaná: Nem kérdés, hogy az Asus...
AAron_ - Csak nem "kilépsz" az M5A97 EVO-dból?
-
Mahrenburg
őstag
-
Abidos
csendes tag
válasz
bluyoo #47647 üzenetére
Üdv egy új játék konfigon töröm a fejem eddig egy FX 8350 és egy valamilyen HD 7870 es vidkari az alap és se alaplapot se memóriát nem tudok hozzá választani. nagyon sokan esküsznek az MSI re és a gigabyte re de ugyan annyian szidják is őket. ddr3 memóriát 1800-2000 eset gondoltam bele.
milyen alaplapot ajánlotok? Ill mennyit számít a cpi-2.0 ill 3.0 közti különbség? (keret olyan 30K körül jövőbeni crossfire lehetőségét nem zárnám ki) -
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #47645 üzenetére
Az nálunk sincs, illetve úgy fogalmaznék hogy így h a közvetlen fönök kilépett megörököltem a fizetésén kivül az összes feladatát és felelősségét, a sajátomon fellül
Azóta "Öröm és Boldogság az élet".
Dehogy a topikhoz illőt is kérdezzek.
Arról tudni valamit hogy a Ricsi Apu az megint válogatva lesz csak jó Fm2es lapban? vagy az gyártó biztosít majd bios frissítést h menjen bennük. -
rayoliviero
veterán
válasz
bluyoo #47634 üzenetére
Akkor én is más helyre kötném be, az nem gond. Ezzel együtt tudok élni.
De amúgy szerintem a Noctuámat eladom pár napon belül, ha elviszik és majd később veszek Matterhornt. Ha nem viszik el, akkor marad csak a Noctua.
Ha ilyen drága alaplapot veszek, akkor lehet le fogom teszteltetni a tápomat és memóriát.
Mert tudod, írtam, hogy elromlott a régi Msi alaplapom. És remélem nem az Enermax Modu 425 tápom ölte meg. 1 éves a táp amúgy. Védelem egy rakat van benne, csak nem tette már tönkre az alaplapot. -
rayoliviero
veterán
válasz
bluyoo #47623 üzenetére
Értem, köszi szépen.
Nekem a tv-ben sajna nincs wifi, de akkor tényleg hasznos lenne, így marad a HDMI.
Ez a Fan Xpert 2 nagyon tetszik ebben az alaplapban.
Akkor vagy ezt veszem (Asus P8Z77-V) vagy megkockáztatom az Asrock Z77 Extreme 4-et, mert működne az is a ramjaimmal, megerősítette egy srác, akinek ugyanolyan ramja van, mint nekem. Viszont lehetnek még más hibái az Asrocnak. Asus megbízhatóbb és sokkal jobb a ventivezérlése, de drágább is sokkal. Nehéz a döntés.
-
rayoliviero
veterán
válasz
bluyoo #47620 üzenetére
CML8GX3M2A1600C9: Ilyen a ramom, nem látom a listában, de azzal gondolom nem lenne baj.
Látom, hogy a sima V jobb tuning, fet hűtés szempontjából és az extra is több benne valamivel.
Wifi azért nem hasznos nekem, mert 120-as netem van és 2,4 GHz-en úgysem jönne 120-al, csak kb. 60-70-el szerintem. Mert még 2,4 GHz-es wifivel ennyi volt a max. idáig. Viszont 5 GHz-es Tp-Link Usb wifivel maxon jött a net.
-
rayoliviero
veterán
válasz
bluyoo #47613 üzenetére
Már 40 körül gondolkodok, nem kockáztatok a P8Z77-M Proval.
Ennek a P8Z77-V Le Plusnak[link] van valami ismert hibája? Egyik sata portja sajnos Marvell vezérlős. Ez alkalmas tuningra? Mert mintha nem lenne végig hűtőborda a feteken.
-
Milgram1
aktív tag
válasz
bluyoo #47464 üzenetére
hát van 90k-m
és abből kell a proci,lap,ram,táp,proci hűtő
eddig ezeket írtam össze:Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz 14,703 Ft
Chieftec CTG-500-80P OEM 13,529 Ft
AMD FX 8120 37,696 Ft
Arctic Freezer 7 Pro 5,725 Fta maradékból kellene egy lap
a gép egy családtagomnak lenne akit húzás nem nagyon izgat még -
-
Kisbocs06
tag
válasz
bluyoo #47432 üzenetére
Mert vga-t csak nyár vége felé tudok venni addig kell valami ami ad képet.A jelenlegi alaplapomat meg a napokban megveszik ( 10 ezer ft-s kategoria , nagyon alap) 20-22 ezret adnék uj lapért.Kell egy jó lapa a sata3 ( ssd, hdd miatt ) meg ugye a core unlock az X6 ra oldás miatt.
-
Tardisjapan
tag
válasz
bluyoo #47421 üzenetére
Csak tartok tőle mert soha nem hallottam
de mióta a prohardveren vagyok csak olyanokat látok amikről nem hallottam de amúgy baromi jók
Ezt az alaplapot fogom venni, ezt ajánlottátok, ahhoz a konfighoz amit mondtatok, teljes mértékben bízom bennetek. ha mégsem tetszene valami miatt, max veszek majd egy másikat később, de az már nem tétel. Egyelőre a HD tv-vel lesz összekötve hdmi kábellel a videokártyából, úgyhogy lehet hogy még csak nem is használom egy darabig
Alaplap eldőlt: ASUS P8H77-V már csak körülnézek hol a legolcsóbb és veszem is
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok