Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SRII
őstag
válasz
palfitom #104522 üzenetére
Ohh köszönöm, remélem jól értelmezem, a Jelenlegi B lapok ez esetben a B760 as processzor tuningot engedélyez ami gyárilag elérhető-tehát alap órajelen megy 3,8Ghz de ha szükséges a több teljesítmény akkor 4,5 re is mehet ami a gyári értéke és a jelenlegi i7 es procik ddr5 ramokból, ha 6000Mhz tud kezelni a proci akkor azzal a sebességgel működik ha szükséges, kézi állitás a processzort illetően nem engedélyezett ,a biosban annyit lehet a ramon állitani ha szükséges amit kezel a processzor?
-
SRII
őstag
válasz
palfitom #104520 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod
És mit jelet az hogy
B760?
Z típusú lapjaim voltak ebben tisztában vagyok mi
Talán a B760 tuning mentes lap annyi a különbség itt már lehet óra jelet emelni mind a procin mind a ramon de még sem Z ?
Néztem az összefoglalót a típusokról de a 1700 foglalatról sajna nem találtam leírást. -
SRII
őstag
Sziasztok!
-Játékra szeretnék vásárolni egy alaplapot(jó pár év kimaradt)
-Mivel nem ismerem az árakat , minél jobb és olcsóbb
-ntel Core i5-13600 Vagy Intel Core i7-13700 processzorhoz lenne 32Gb DDR 5 memóriával , 3080Ti vagy 4070 Ti
-Lehet ATX vagy mATX
-Fontos hogy legalább 2 de nvme ssd foglalat lenne (ezek már megvannak)
-Dp csatlakoztatnám a monitort
- Tuning egyáltalán nem lesz!
- Lehet használt vagy uj lap is.
-Kinézet nem számít.
-fejleszteni nem szeretnék(eddig mindig olyan deszkáim voltak amiknek a 80% nem használtam ki, így ilyen árka mellett olyan lapra lenne szükségem ami egy i7 procit ellát minden jóval és a játokok 2-4k ban zökkenőmentesen fussanak)
Köszönöm a válaszokat és a segítségetek.
-
SRII
őstag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz az alaplapra? max 40K
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? I5 8600k egy kis tuning ha szükséges, 16Gb ram, gtx 1060 egyenlőre.
3. Milyen méretű lapot szeretnél? ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,) USB3.1 legyen (sokat mások pendive)
5. Milyen a monitorod csatlakozása? dvi hdmi
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Igen
7. Használt, vagy új alaplap? MindegyMSI Z370 TOMAHAWK néztem ki, vagy a MSI Z370 PC PRO, egyszerű felhasználás, ha később szükséges egy kis tuning (nem rekordokat akarok megdönteni)
Soha nem volt MSI lapom, eddig asus pári voltam de, jelenleg nem a legjobb árbajnok a piacon. -
SRII
őstag
hi!
Asus Z97 pro gamer alaplaphoz keresnék Asus Fan expert 3 (64bit 8.1 win) programot, tudna valaki linkelni!
nem találok sehol sem asus (fent említett rendszerre) fan control programot. -
SRII
őstag
Megoldódott a probléma!
Az Asus Z97 Gaming Pro minden igényemet felülmúlta!
A Geil ramok nagyon szépen futnak 1600MHz, a lap korábbi hiedelmeivel szemben.....
Az i5 4690 IGP pedig működik, sem a lap sem a processzor nem volt hibás semmiben!
Az IGP (nincs kép, biosban sem lehet állítani, újraindulgat a gép, stb) megoldása az,hogy egy újabb ismétlem a jelennek megfelelő frissített legújabb win-t kell feltelepíteni, minden problémám megszűnt!!Felraktam win7-win 8.1 ig az össze elérhető rendszert, bios frissítés, elem kiszedése, alkatrészek 100 átnézése idegeskedés stb, sőt még a januárban kiadott win 8.1 frissített változatát is, de nem lett jó, és az utolsó kiadott win 8.1 pro 2015.03 kiadása megszüntette az össze problémámat, a IGP működik, a lap nagyon profi!
-
SRII
őstag
válasz
jim bcs #69663 üzenetére
Érdekesség, megpróbáltam win7-32, win7 64, win8.1, semmi DE amikor rákötöm az alaplapi vga kimenetre, igp-re akkor van kép míg telepítem a win-t, majd mikor befejezi a telepítést megjelenik a bejelentkezés, (win-be) egyből elmegy a kép, tehát van igp, de nem értem miért tiltja le. Nem tudok szerezni semmit, a közelemben, sőt az ismerőseim között sincs senkinek semmije.
-
SRII
őstag
megnéztem tüzetesen, 3x szedtem szét. semmi anomália. el vagyok keseredve.
-
SRII
őstag
válasz
bluyoo #69658 üzenetére
bios frissítés megvolt, most már látja a igp-t és szürkék a beállításai, sőt már ha képet nem is ad de a biosig már eljut....ez már haladás, de sajna nem engedni feltelepíteni sem az asus intel igp divert, sem az intel hd 4600 drivert ezt írja ki:
A számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek....
i5 4690
8gb ram
ssd
milyen követelmény nem felel meg?
lehet a win7 64 bit elavult lenne? vagy újra kellene húzni bios frissítés után ismét a rendszert?
nem értem mi ez
lesz benne de csak nyáron vga... -
SRII
őstag
Nem oldódott meg a probléma....
Ha vga-ra kötöm van kép, ha a biosban beállítom,hogy az itel i5 igp-t használja , újraindítom és nincs kép, semmi, ilyenkor ki kell vennem az elemet, majd vissza ujra rákötöm a vga-ra és minden okés, átállítottam már autora is, hogy ha nincs vga akkor igp menyjen, de semmi, egyszerűen nincs igp semmi jel.
Mit tegyek? frissítsek biost?
a baj az,hogy az i5 4690 igp-je erősebb vagy 3x mint ami most van vga-m. -
SRII
őstag
Megvan a hiba!
Ezt nem offolnám, mivel alaplapi dolog, hátha valakinek segítségre lesz.
Régen még a z87 alaplapok megjelenésénél olvastam egy hsz-t ,hogy nem volt kép, és a gamer alaplapban automatikusan le volt tiltva az igp mely azt eredményezte mint nálam,hogy nem volt kép(hogy is lenne)
itt is ez a probléma állt fent, emlékeztem én erre még,hogy elsőnek ilyenkor egy dvga-t pakoljunk a gépbe majd be tudjuk állítani az igp-t.(nem mindegyik alaplapnál van ez)
Beraktam a régi videokártyámat és minden probléma megszűnt, 64 bit win7 feldobva ssd-re, és minden rendben van!Segítség:
Hol tudom beállítani az igp-t hogy működjön(a biosban én nem találtam annyira nem értek angolul sem)? -
SRII
őstag
válasz
jim bcs #69638 üzenetére
most a régi gépem dugtam vissza minden tökéletes, így a monitor hiba kizárva, dvi és vga kábellal is próbálkoztam már, kivettem az egyik ramot, minden slotban megpróbáltam hátha, a kábeleket már 10x újra leellenőriztem, asus könyv szerint is, és még a bios sem jön elő, semmi! minden működik, világit az alaplap ledje pirosan, és világit a pci ledje is pirosan, a ventik mennek a proci megy, az ssd megy, egyszerűen kivágom a fancba az ablakon......6 órája itt ülök és nem tudok rá megoldást.
-
SRII
őstag
válasz
jim bcs #69635 üzenetére
igen be van dugva
nincs, ugy ahogy kell belecuppant a proci
másik videokimeneten is próbáltam de semmi
előre telepített rendszer ok hogy nem jó, de hogy telepítsek rendszer mikor semmi nem jön be a képernyőn csak villog a monitor ledje? semi bios semmi nem jön be....
elnézést az offért. -
SRII
őstag
sziasztok!
Tudna valaki segíteni ma raktam össze az intel konfigom de nem ad képet csak villog a monitor ledje.
Asus Z97 Gamer Pro
Geli 8 gb ram probáltam 4 gb rammal is sőt minden solotban is.
Samsung 830 ssd win 7 32bites rendszerrel
Intel i5 4690
Táp: XFX TS 550
minden alkatrész új, ma volt az első indítás.
mindent lehúztam a gépről csak a rendszerrel felszeret ssd van most rákötve, de semmi még a bios sem jön be ,hogy újra tudjam telepíteni a rendszert.
Az intel 4600 videóvezérlőt használnám egy ideig, videokártya nincs a gépben.Az ajánlották ,hogy lehet a biost kell frissítenem, de ugy olvastam,hogy csak az 5. generációhoz kell majd a frissítés, a haswell ref felismeri.
Valakinek kellett frissíteni a biost a haswell ref miatt? Z97
vagy elsőnek a videokártyák kell beletenni majd kiválasztani az intel 4600 videóvezérlőt és így fog működni,?
nem értem mi ez, 10x megnéztem mindent, de semmi kép, csak villog a monitor led, a régi gépet ráteszem egyből minden jó! Megöl az ideg
-
SRII
őstag
ASUS Z97-PRO GAMER jó kis deszka főleg hogy adnak hozzá egy egeret is! hmmm jó vétel lehet, akkor ha valaki el tudja adni ,ha nincs rá szüksége...tényleg nem kell valakinek az egér olcsón?
-
SRII
őstag
válasz
Beeerka #68845 üzenetére
MSI H97 GAMING 3 én is ezt ajánlanám, és ezt is fogom nagy valószínűséggel megrendelni!
Árban kb ott van ahol a többi és mellette szol a kinézet, a hang minőség, a felszereltség stb stb..ebben a kategóriában és ár sávban szvsz a legjobb vétel!
Én is átrágtam vagy 1000x mit vegyek, asus párti vagyok voltam, de az ár és a felszereltség mindet visz, és szerintem nem kell attól félni hogy az MSI lap egyszer csak megadja magát vagy épp csépfolyóssá válik egy év múlva... -
SRII
őstag
sziasztok!
Találtam szép ramokat, amik megvételén gondolkodom, csak az a baj ,hogy nem tudom megnézni, hogy támogatja e a kinézett alaplapjaim az 1.35V, ugyanis a ramok 1.35v működnek!
Hol lehet ezt megnézni? a hivatalos oldalon sem találtam infót!
kinézett alaplapok listája:
ASUS H97-PLUS
ASUS H97-PRO
MSI H97 GAMING 3
Nem szeretnék semmilyen kompatibilitási gondot, ezért is kérdeznék rá.
Ez az 1.35v ez előny? -
SRII
őstag
Hát sajna nem igen sikerül jó áron apróról vennem alaplapot i5 4690 procihoz!
Lehet el kell gondolkodnom az új megvételén, meg is volt a kiszemelt áldozat amit fentebb ezt írtam is, de közbejött más gyártok megoldásai, és az áruk egyformák.(kb)
Dönteni nem tudok, mindegyik szinte ugyan azon specifikációkkal rendelkeznek.
Aki már vásárolt lapot az tudja nem egyszerű dolog ez, főleg ha nem fél évre veszed.
Kiszemeltjeim....ASRock Fatal1ty H97 Performance vagy Killer Nem bízom a márkában!Ez kiesett!
Asus párti vagyok, voltam, leszek, DE az az MSI lap,hogy néz ki ...tetszik imádom!!!, a Giga meg Giga, ronda de mindene megvan, és még olcsóbb is 2k val.
Fogalmam nincs....Szívem szerint Asus,
mindig is asus lapjaim voltam, megbízható márka, tudja amit kell, nálam ő a merci!
Eszem szerint MSI,
soha nem volt msi lapom, nem tudom milyen minőségű, de egy fekete fehér házban szép lenne és ahogy kinéz, nagyon szép deszka
Pénztárcám szerint Giga!
soha nem volt giga lapom talán asus, msi, giga a sorrendem megbízhatóságilag amit magamban felállítottam, okos, minden rajt van és ha spóróli akarunk -2-3k val beljebb vagy. -
SRII
őstag
köszönöm a válaszokat! sokat segítettetek.
-
SRII
őstag
hali ismét
A GIGABYTE GA-H97M-D3H megvétele sajna elmarad mert az eladó nem válaszol!(nem is értem,hogy lehet egy hirdetést felrakni azt 3-4 hétig fel sem lépni)
Így más alternatíva lesz egy ASUS H97M-E személyében, még talán jobban is járok egy asus lappal!
Mit gondoltok? (i5 4690 procihoz lenne turbon, és egy r290x vagy gtx 970)
Maradok az M jelzésű alaplapoknál, felesleges számomra +6-8 ezreket kidobni egy atx-es lapért, mikor ugyan azt tudja, csak kicsiben.(2 kártya soha nem lesz benne) -
SRII
őstag
hali!
A GIGABYTE GA-H97M-D3H [link]alaplapban lehet biztonságosan használni az i5 4690(non k) processzort turbon? 3.9 Ghz-en
Megfelelő a fent említett alaplap ilyen alkalmazásra? vagy erősebb felépítésű deszka után nézelődjek?
meg,hogy is van ez a turbo használat?
-ezt én állítom be az alaplapon, hogy folyamatos turbón üzemeljen
-ezt a processzor saját maga Ha terhelést kap
köszönöm válaszotok. -
SRII
őstag
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
max 18K (lehet használt ph-ról)2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
i5 4570 vagy i5 4690 (még nem tudom) r280x 8gb ram.3. Milyen méretű lapot szeretnél?
atx4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
igazából nincs elvárásom, esetleg 3 ventit azért tudjon kezelni a lap!ASRock márkát nem nagyon preferálom.
Tudnátok pár terméket ajánlani?
köszönöm -
SRII
őstag
Kicsi hír: kis összegből nagy deszkát.
SweClockers vizsgálat
ASUS Z97-A a skandináv tech média SweClockers.com z97 alaplapok összehasonlítás és felülvizsgálatok után leszögezte,hogy elnyerte a "Kiváló" díjat, mely a legjobb díjat kapta a vizsgálaton.eTeknix teszt
Elég őszintén nehéz elhinni, hogy az ASUS Z97-A csak a egy belépő szintű alaplap az ASUS Z97 tartományban. Én őszintén mondom, hogy minden módon az ASUS Z97-A megbízható teljesítményt nyujtott így okos választás minden Z97 felhasználó számára.
"Az ASUS Z97-A alaplap méltó szabvány az Intel új Z97 platformon belül. ASUS-ék emelték a lécet. jobban mint valaha, széles körű szoftver lehetőséget, bőséges kapcsolat, minőségi anyagválasztás és nagy teljesítmény. Ha keres egy értelmes, megfizethető és jó all-round lapot akkor az ASUS Z97-A.Vélemény:
Sokat gondolkodtam a Ranger megvásárlásán, (az asus z97 A mellett)MIVEL piros és azért mégis csak asus rog széria, szépen nézne ki a doboza az asztalomon,és még ócsó is(a rog szériát elnézve) DE úgy vagyok most már vele ,hogy minek fizessek többet a semmiért,(úgy sem használja ki senki a biosban lévő dolgok 80% sem egy gamer lapban, és nem is olyan felszeret, vagy mert piros? azért vegyem?) ha költséghatékony kell akkor mindenre tökéletes Asus Z97-A ha több kell kicsivel akkor ne ranger legyen, nem éri meg, akkor inkább ASUS Z97 -PRO, ezeket úgy mondom ,hogy átnyálaztam vagy 50 oldalt, specifikációkat és teszteket összesítve, ez az én személyes konklúzióm a sok oldal által nyújtott információkból.
na pá -
SRII
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #59996 üzenetére
Szerintem az nem, vegyed csak a z97 -et! Most ennek van jövője, és nem lennél előrébb szvsz egy fullos drága lappal, amit olcsón adnak használtan (persze jó áron).
Vegyél újat, z97 chipesettel válasz egy Asus Maximus VII Ranger vagy egy Sabertooth Z97 Mark 2 lapot ennyiért, vagy amit szeretnél, ebben az árban.
bluyoo: "Hát a tulajnak biztos kell majd pár magyarázkodó levelet írnia!" az biztos, meg fogom kérdőjelezni az árazásuk ha nem annyi amennyi! és ezt a linkekért kapja
-
SRII
őstag
válasz
bluyoo #59994 üzenetére
nem is mond, már attól is befagy ha linkelek, szégyellem is magam miatta! de a játék 15 fps el fut , a googleben meg lehagy! köszönöm a segítséged,
ennek a boltnak igen csak nagy baja van!
[link]Nézzetek körbe, hátha én írtam nekik üzenetet, kíváncsian várom válaszuk!
-
SRII
őstag
ismét jöttem egy kis hírrel!
Figyelem! Épp eszű embereknek nem ajánlott!ASUS Alaplap S1150 Z87-DELUXE INTEL Z87, micsoda csak ennyi??
MAXIMUS VII GENE INTEL Z97 Ebből vagy 3-at kérnék elvitelre, nem NEM helyben fogyasztom!
ASUS Alaplap S1150 MAXIMUS VII RANGER INTEL Z97, ATX kezdődik készülj!!
ASUS Alaplap S1150 Z97-DELUXE(NFC&WLC) INTEL Z97 itt már leesett az állam is!
ASUS Alaplap S1150 Z97-DELUXE INTEL Z97 itt meg már össze is sza..am magam!
[ Módosította: Ndruu ]
-
SRII
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #59959 üzenetére
Na nem kell mindent viccnek venni!
(moddingra való igaz előnyösebb egy szép kis deszka
)
-
SRII
őstag
válasz
bluyoo #59948 üzenetére
"Majdnem egy éve nem láttam az alaplapom szóval számomra egyáltalán nem szempont a nyák színe!"
--nem tudtad, a lapok kinézete nagyban befolyásolja a pc képességeitezt mindenki tudja!!!!
!
igen igen, de nem késtünk el, mivel a procik még váratnak magukra, de mint az gondolom te is olvastad igen nagy előrelépést tett az intel az i7 4790K processzornál, az hogy az intel átlépi a 4Ghz sőt sima turbó módba 4.4Ghz tud majd hasítani "tuning" nélkül azért az nem semmi, úgy hogy szerintem lesz értelme a Z lapot venni
meglepődtem ezen a híren!
-
SRII
őstag
itt már jóval több érhető el, [link]sajna drágábbak az árak
és az ipon is frissített pár új vezérlőhíddal. -
SRII
őstag
válasz
bluyoo #59936 üzenetére
igen tisztában vagyok vele, de számolok egy broadwell k procival későbbiekben,
de ha esetleg nem tudnám kihasználni, befejezni a projektem - akkor még mindig ott van BomiBoogie kollégaBomiBoogie : igen tudom, számít a processzor is, sőt!
csucsbicep: ezért is döntök ez mellett! csak az ára lenne kicsit barátibb.
he7edik. jövő hónapban biztos minden lap elérhető lesz, de már most is van pár lap ami elérhető, sőt ha jobban megnézed pár oldal már majd összes deszkát árulja.
Remélhetőleg az árak normalizálódnak, és akkor már lehet friss ropogós lapokat vásárolni. -
SRII
őstag
Nem csalódtam, elsőre nálam ez jött ki győztesnek, gamer és sallang nélkül, ami minden igényt kielégít.
[link]Asus Z97 A Review & Overclocking with 4770K
Core speed: 4998.83 MHz I7 4770K
-
SRII
őstag
válasz
BomiBoogie #59887 üzenetére
-
SRII
őstag
válasz
BomiBoogie #59839 üzenetére
Hát őszinte leszek bánom is , nagyon szép kis lap az, egyetlen olyan lapom aminek tényleg örültem és tényleg tetszett.
Vigyázz csak rá helyettem te.De most már mindegy...talán ezt a konfigot be tudom fejezni!
bteebi :
Most jöttek a boltokba a legújabb z97 alaplapok, és te z77 és z87 lapokon gondolkozol hosszú távra?
Gondold át és nézz körbe, a következő broadwell cpuk is ebbe a lapokba fognak menni, így meghosszabbítja a foglalat időtartalmát.
Tuning is játszik? nem igazán akkor már sporoltál is egy kicsit, és a H jelzésű lapokban keresgél magadnak alternatívát. -
SRII
őstag
Na most már jól telefostam a topikot hülyeséggel lenne pár kérdésem azon személyekhez akik értenek a deszkákhoz.
Van értelme a ...
- M.2 Socket
- Thunderbolt
- SATA Express1. Mivel leszek előrébb ha olyan lapot veszek amibe ezek vannak? kell ez, kihasználható ez?
2. M.2 Socket gyorsabb mint ha sima ssd-t használnék sata 3 csatlakozón keresztül?
3. A SATA Express-re csatlakoztatok egy ssd-t akkor az gyorsabb lesz, vagy még nincs is ilyen Sata.e sdd?4. És van e különbség a 8 fázisú és a 12 fázisú tápellátás illetően?tuning nálam nem játszik, de turbó az igen, ha ez segít a válaszadásban. Bár ha a broadwell jól teljesít (amit nagyon kétlek) lehet egy 5770k is bele fog menni jövőre.(mindenre készüljünk fel
)
-
SRII
őstag
Lejárt az idő felettem
Annyi sallang védelemmel már tápot sem kellene vásárolni!
ASUS rozsdamentes acél hátsó I / O - 3x tartósabb korrózióálló bevonatta (ha elhasználódott a lap még mindig felhasználható az autóra a küszöbrohadás ellen)
azt nem tudom van e jótékony hatása egy Z lapnak egy non k turbón használ processzornak, ehhez nem értek, de hátrány csak nem származik belőle ?
-
SRII
őstag
Utánaolvastam egy két dolognak, és meg kell hogy mondjam, akinek nem kell drága csilli villi alaplap, akkor az ASUS Z97 A a legjobb választás eddig amit láttam, összehasonlítás és ár alapján, atx így hely is lesz ha ez egy szempont, és minden ismétlem minden földi jóval felszeret deszka.
Persze van amivel nincs felszerelve mint a többi drágább lap, de újdonság ereje is csak 40-43.000 Ft-ig tudta felrúgni az árat.
Ami érdekesség a több lappal szemben számomra az ,hogy van rajt újdonság (az árához képest) és több kimenetet támogat mint a nála jóval többe kerülő alaplap.
1 x DVI-D
1 x D-Sub
1 x DisplayPort
1 x HDMI
Ennél több nem hiszem hogy kelleneújdonság ami azért jól jöhet még.
1 x SATA Express port
1 x M.2 Socket 3
1 x ThunderboltEgy kis sallang: google fordító!!!!
A teljes rendszer optimalizálása egy kattintással! 5-utas-optimalizálás hangolás gombját tökéletesen egyesíti TPU, EPU, DIGI + Power Control, Fan Xpert 3 és Turbo App együtt, hogy jobb processzor teljesítményét, hatékony energiatakarékos, precíz digitális elektromos vezérlés, teljes rendszer a hűtés, és még alakítani a saját app használat. ASUS 5X védelem: - ASUS DIGI + VRM - 8 fázisú digitális teljesítmény tervezés - ASUS Enhanced DRAM túláram védelem - Rövidzárlat kárelhárítási - ASUS ESD Guards - Fokozott ESD védelem - ASUS Kiváló minőségű 5K órás szilárdtest kondenzátor - 2.5x hosszú élettartamú, kiváló tartósság - ASUS rozsdamentes acél hátsó I / O - 3x tartósabb korrózióálló bevonattal ASUS TPU: - Auto Tuning - GPU Boost - TPU kapcsoló ASUS EPU: - EPU - EPU kapcsoló ASUS Digitális tápellátás: - Piacvezető Digital 8 fázisú energiatakarékos kialakítás - CPU Power Utility ASUS exkluzív Jellemzők : - Remote GO! - AI Suite 3 - Anti-Surge - ASUS UEFI BIOS EZ Mode felvázoló barátságos grafikus felhasználói felület - USB 3.0 kiemelés - Disk Unlocker - Turbo LAN - Crystal Sound 2 ASUS Csendes hűtési megoldás : - Stílusos, ventilátor nélküli design hűtőborda megoldás ASUS EZ DIY: - Precision Tweaker 2 - ASUS OC Tuner - ASUS CrashFree BIOS 3 - ASUS EZ Flash 2 - ASUS UEFI BIOS EZ Mode - Nyomja Notice ASUS Q-Design: - ASUS Q-LED ( CPU, DRAM, VGA, rendszerindító eszköz LED) - ASUS Q-Slot - ASUS Q-DIMM - ASUS Q-Connector speciális memória OC Tervezés Overclocking védelem: - ASUS CPR (CPU Parameter Recall) Media Streamer Turbo App Fan Xpert 3Mindent egybevetve, nagyon tetszetős a dolog számomra, igaz nem akartam belemenni, de lehet megrendelem magamnak, igaz mindenképp non k processzort veszek, ami (ha minden jól megy) egy i7 4790 lesz turbón használva, és hogy minek is Z -s lap egy non k procihoz? soha nem lehet tudni, azért van még lehetőség későbbiekben változtatni, jobb elektronika a tuning lehetőség miatt(szvsz) és szerintem ilyen felszerelt lapot nem kapok ennyiért.
El is gondolkodom a rendelésen.......ha esetleg a hozzáértők a specifikációk alapján találnak gyenge láncszemet az kérem írják le, hátha én vagyok most elfogult. -
SRII
őstag
Ismét egy kis hír! de most már fizikai valójában Magyarországon!
[link]Jó ára van? -
SRII
őstag
Már nem csak lopott képeken az új Z97 alaplapok!
Akik ezen termékekre várnak azoknak egy kis videó.[link]Asus Z97 Maximus VII Hero
Miért nincs magyar oldal csatorna aki bemutatná ezen friss termékeket, nem értem, a ph is csinálhatna ilyent,(nézettségből bejövő összeget lehet ..............ra költeni) és a tuningot teszteket is előadhatná vizuálisan!
-
SRII
őstag
TUF alapokat a népnek!
-
SRII
őstag
talán segít.bár nem hinném ,hogy akkora előrébb lenne és azt sem,hogy bele lehetne tenni!
[link]alaplap speci.. -
SRII
őstag
válasz
bluyoo #58481 üzenetére
köszönöm, megvettem egyszerűbb volt így. tudod ha nem értesz hozzá akkor fizess!
a nyalogatásra visszatérve, cukorkának szopogatni megfelel ha nem lesz pénzem ételre mert a gépbe öltem mindenem!meg is tartom ínséges időkre. na nem fosok többet mert jön a modi,
köszi még egyszer!
-
SRII
őstag
válasz
BomiBoogie #58476 üzenetére
Nem szeretnék tele szemetelni ezt a remek topikot ezzel, de sajna nem próbálkoztam vele sőt soha nem frissítettem , nekem ez kínai!
köszi utána olvasok, hogy is működik ez.
Én nagyon erősen arra gondolok ,hogy az elem miatt nem menti a beállításokat!(8 éves konfigról beszélünk)
de ha még erősebben gondolkodom akkor már fel is töltődik az elem -
SRII
őstag
sziasztok.
Nem találtam , nem is igen kutattam megfelelő topik után,(ez van elmentve ugyebár...
) de szvsz az alaplap témába fog vágni a kérdésem.
A p5 alaplapom biosában beállítok egy s mást és mikor f10 vagy mentem , újraindítom akkor ugyan ugy alapra visszaáll minden, a venti sebessége, a proci órajele, minden . Nem tudok semmilyen beállítását használni mivel semmi nem ment el.
Mitől lehet ez? tudna valaki segíteni... -
SRII
őstag
válasz
Bigemperor #48702 üzenetére
Szia! ugye hogy komoly kis lapka, én biza 5 év garit kaptam rá, ezért is érdemes körülnézni mely boltban milyen a gari idő!
újabb Asus Z87 Gryphon tulajdonos!!!! -
SRII
őstag
képek :
ennyi lenne.
Félreértés ne essék, nincs megkarcolva a doboz csak ilyen a kialakítása..Tudja valaki hogy a vizeseknél hogy lehet levásárolni az utalványt? mivel nem találtam semmit az oldalukon, írtam nekik de nem válaszoltam, szerintem azért mert pénteken senki nem dolgozik..
-
SRII
őstag
válasz
Bigemperor #48490 üzenetére
szerintem egy dvi és egy hdmi mindenre elég, ha nem van átalakító, is , így megoldható az hogy ha nincs esetleg moncsidon olyan kimenet. de teljessen korrekt kis lap, nagyon meglepődtem, már csak a proci és kész is lesz, akkor többet is tudok róla,..
-
SRII
őstag
válasz
Bigemperor #48488 üzenetére
egyre csak fel fog menni az ára, még az újdonság benne van, így ingadozik, nekem ezt mondták, ugy várhatóan, 44-47k között lesz majd, (persze ez bolt függő.)
jim bcs hát ilyen későn? ha sürgős csinálok egyet kettőt.
-
SRII
őstag
HI!
Megérkezett az ASUS GRYPHON alaplapom, a doboz kialakítása minőségi, dómbor nyomott felíratok a dobozán nagyon dizájnos és nagyon igényes,
A doboz konyítása után egyből az alaplap köszönt felém amely színei visszafogottak , és a matx hez híven kicsike, de nagyon nehéz az alaplap, kimondottam a p5 ös alaplapomhoz 2x nehezebb ha nem 2,5x!
A hűtőbordák igényesek én számomra igen csak nagyok, egyik furaság az hogy az összes ram foglalt egyik oldala fix de ez nem is baj mivel nem kell bajlódni mind két oldalával.
Az alaplaphoz még kaptam egy asus sli , egy telepítő cd-t, egy csomó leírást, egy asus gryphon elismervényt, egy kis kiegészítőt a usb, reset bekapcsoló stb hez...egy igényes matrica, egy a házhoz hátlap, melyen a gyphon jel virít és az ultimate force felírat van.
A dobozban még található 4 darab igényes sata 3 kábel amely 2 db mind két vége egyenes, és 2 db olyan sata kábelt melynek egyik vége 90 fokban elfordított, igényes fekete, és kapcsos.
Hát ennyi lenne, ez az első alaplapom amit vettem a kornak megfelelően, így nem kétséges hogy nagyon tetszik, valahol ugy érzem, hogy most már örülök hogy nem a Maximus VI Gene vettem meg, a bekapcs gomb és a szuper hang nekem nem kell így ezzel az árral levett a lábamról! Ja és 5 év gari!!!!!!
Köszönöm az itt lévők segítségét, hálás vagyok.
Mindenkinek egy gombóc fagyi...szerk: elméletben!!!
-
SRII
őstag
Ha valaki tud segítsen .
az alaplapról lehet irányítani a pwm -es ventilátorokat, ha most nekem több ventim van mint alaplapi fan csatim akkor ha y kábellal megosztom és 2 darab ventit szabályzok egy fan alaplapi csatiról akkor mi van? nem lesz akkora v egy ventire, vagy nem tudja majd meghajtani? vagy mind kettő ugyan úgy hajtja gond nélkül? ezt valaki megcsinálta már vagy használja így a ventijeit, mivel ha nem kell nem veszek ventiszabályzó , ha így is meg lehet oldani, egyébként 4 darab 4 tűs venti csati van az alaplapomon így ez kevés mivel 8 venti lesz benne, a 2 darab toronyhűtője is.
Még egy kérdés, ha az egyik cpu csatira rakom az egyiket vetit a másikat hova? és a cpu csatiról is lehet ventit vezérelni, mivel az csak 3 tűs és ha nem lehet akkor kötném máshova de akkor nem fog jelezni a gépem hogy nincs hűtés rajt?
egyébként megtaláltam azt a ventit amit meg szeretnék venni, a tesztek és a videok alapján nagyon jó és minőségi: [link]igaz drága is de felszerelhető 12-14mm helyre is és még a keretet is el lehet távólítani ami jól jön ha az írom alá akarok betenni egy 14mm ventit, halk és a légszállítása is elég jó, és a színe sem rossz.Azért nem a venti topikban kérdezem mert ott már próbáltam sikertelenül. és valahol nagyon is az alaplapokhoz tartozik.
köszönöm. -
SRII
őstag
válasz
bluyoo #48431 üzenetére
[link]nagyon korrekt csapat, felhívnak mikor érkezik, felhívnak hogy rendelés elfogadva, email értesítés hogy ok minden , és egy nap és jön az árú ennyiért füleg, de sajna ez a lap is be fog állni 44-46k közé. aki vált az váltson, szerintem nem drágább az ivy nél, és még új fejlesztést is kapunk hozzá...
azért ha a proci nem lesz hűthető fél év után nálam is lekerül a kupak...
-
SRII
őstag
holnap érkezik az Asus Gryphon 35.000 ezer, fel is hívtam őket hogy ne e félreírás, de nem az!
35k egy jó nagyon strapa felszeret alaplapért, és még 58k a i5 4670k ért szerintem aki vált vagy konfigot rak össze ideális, ennyiért teljesen jó ár. -
SRII
őstag
válasz
KAMELOT #48421 üzenetére
látod, épp tegnap rendeltem úgy hogy egy hétig gondolkodtam mit is vegyek, most meg ez a bolt ....
most akkor tényleg jó lesz a grypon? szerinted, i5 tuning , és később lehet egy év múlva lesz egy i7 benne! sok kütyüt úgy sem használok, de stabil legyen és tuningolható, az idő folyamán, szerinted? mindig olyan bizonytalan vagyok, mindig a legjobbat akarom a pénzemért, pénzemből kihozni! ez csak nem baj, bocsi a sok sok kérdésemért!
-
SRII
őstag
sziasztok!
A médiaker ben rendelt Grypon alaplapnak annyi, aszt hittem megrendelhető lesz, de sajna nem is szoltak vissza mikor ér ide vagy hogy mikor tudják egyáltalán meghozni a saját cégükhöz és mikor tudják feladni a terméket neked, 3 x telefonáltam és 4x -re elegem lett, sem emailt sem telefonon nem értesítettek ahogy azt ígérték, így sajna a rendelést visszamondtam, hát azért ilyent nem játszunk el!!! csalódott vagyok már azt hittem minden okés lesz, de most így tudjátok nem minden jó ha olcsó is, ez a bolt nálam -1!!
csak hogy szemléltessem!! [link]rendelés!
Akkor most adott a segítségetek, ASUS GRYPON vagy ASUS MAXIMUS VI GENE ? rendeljem átlagos játék gépbe? -
SRII
őstag
hát a kittel szerintem nem sokat nyernénk, ha jól szellőzik a ház szerintem felesleges, de ha már alma legyen fája is...
-
SRII
őstag
megrendelve, visszaigazolva a megrendelés, így csak várnom kell , és már allig várom, mivel soha nem vettem kornak megfelelő új lapot, így ez az első és remélem mindent megvalósít amire egy egyszerű játékos emberkének megfelelne, sőt ahogy Kamlot írta van még rajt olyan is ami teljesen felesleg is.
-
SRII
őstag
[link]kicsit túl árazott, és ha ennyiért akkor már asus maximus.. itt meg a gamer felírat a felár
Ne kövezetek meg, de inkább Asus veszem venném mint más márkát...
egyépként most vetettem össze a ASUS Maximus VI GENE és a ASUS GRYPHON Z87 és sokkal felszereltebb a ASUS GRYPHON mint a Rog alaplap, így nem értem a árazást, de mindegy , biztos a kis kijelző kerül ennyibe az alaplapon...mindegy én rendelem , és kész, és még marad lóvém a ramokra is... -
SRII
őstag
válasz
jim bcs #48397 üzenetére
ezzel egyetértek, mindenki az csere nem kell mert ugyan az szituval jön, meg hogy vált vagy nem, de ez amit írtál az a legnagyobban indok hogy valaki vált vagy nem, és hogy mennyivel száll ki .. ugy van egyetértek veled, melozni kell érte.. és is vagy 6 hó spórolás után tudok venni alkatrészeket, és így is csak i5 lesz belőle
de elég lesz, (remélem) én azt mondom ha van ki megvenné jó árban hát rajta, ha nincs akkor tartsd meg.
-
-
SRII
őstag
miért nem montad hogy neked is ilyen van basszus, hát ez nagyon jó hír hogy nem csak én vagyok olyan aki ezt a lapot jónak gondolja ár és felszereltség stabilitás, terén, huu ez jó hír úgy hogy szerintem nem fogok +15k többet fizetni egy gene -ért, lesz ez, az armor kitt meg soha nem fog érdekelni mivel sem előnyét sem hátrányát nem veszítem azzal hogy van vagy nincs, így ez kimarad nekem...köszi az infókat..
-
SRII
őstag
válasz
jim bcs #48389 üzenetére
a hűtő nem is mérvadó de nem elvetendő egy lap vásárlásánál az a 750g átlagos súlyra értettem, mivel a kerettől függ mennyi marad, de szerintem a suly belefér mint kettőbe, az egyik nehezebb a másik könnyebb, Thermalright Macho Rev.A BW; Thermalright True Spirit 140 BW CPU hűtő; de ez most a legkisebb gondom,
Az alaplapra visszakanyarodva: Akkor azt mondod hogy teljesen felesleges Maximus Gene t venni vagy pro-t ahhoz hogy egy kis tuningot véghez tudjak vinni? és még az árához képes elég jó felszeret kis lapka,
Ok: +1 Asus gryphon 40.000 -ért szinte ajándék egy ilyen lap! vagy nem? más vélemény...? -
SRII
őstag
sziasztok!
Ma szeretném megrendelni az alaplapom, de nem tudom melyik legyen, a jövőre is gondolni akarok nem csak egy évre tervezek, de, és ez szerintem a leg fontosabb , játékra lesz legfőképp, a processzort tudjam elég jól huzni és a videokártyát is tudjam a későiekben megkínozni ha már nem elég , ugy szint a i5 4670K ugy hallomásból lehet járatni 4,6 GHZ, ezekre a tulajdonságokra lenne szükségem, nem KELL
nem kell wifi,
nem 15 usb- úgy is csak 1 db használom,
nem kell 8 sata 6Gb úgy is csak 2 használok,
nem kell SLI vagy CrossFireX sem pénzem nem lesz rá, sem teljesítményben nem leszek ráutalva!
nem kell super hangzás, meg 8.1 es rendszer,ami viszont kellhet,
stabil legyen! egy kis tuning is beleférjen, jól kezelhető bios legyen, fontos a stabilitás..
Ventilátor szabályzási lehetőség fan expert.
2 db usb 3.0
2 db sata 6GB
1x VGA vagy 1x DVI-D vagy 1x DisplayPort valamelyik legyen mert a monitoron nincs hdmiez azért fontos hogy míg nem lesz pénzem a DVGA-ra addig az Ipg-t használom..
azt nem tudom eldönteni hogy MATX vagy ATX es legyen,, a házam elég nagy így mindegy mi megy bele, attól félek hogy a MATX re igen nyűgös lesz felszerelni a majd 750g toronyhűtőt és a kicsi mérete miatt korlátokba ütközhetek, ((bár ahogy összevetem a nagyobb lapokkal itt nem a szélessége csökkent hanem a hosszúsága, így tán elférek rendesen)
Mi a ti ajánlásotok, tudnátok ebben segíteni nekem,
Kiszemelt példányok:
[link]Asus GRYPHON Z87 40.000
[link]Asus Z87-PRO 50.760
[link]ASUS Maximus VI Gene kb 53.000Természetesen a drágább a jobb , gondolom, de nekem nem kellenek olyan dolgok amiket soha nem használok ki, még nagyon erősen gondolkodom a ASUS Maximus VI Gene megvételén de szerintem nem tud többet mint a Asus GRYPHON és még jóval drágább is, de ne befolyásoljon senkit az hogy én ezt szemeltem ki magamnak, szerintem csak az van bennem hogy nagyon sokszor ilyent akartam az évek alatt, mivel ez már elég jó kis vérpistikés, és hát azért gene : de kanyrodjunk vissza.... a pénz is a lényeg, jót jó áron!!
ASUS párti vagyok!
Tudnátok segíteni, főleg olyanok akik nem az első alaplapjukat veszik, és van már tapasztalataik hogy mit érdes mennyiért.
Köszönöm szépen. -
SRII
őstag
válasz
800.henrik #48241 üzenetére
nem tudom, néztem őket, de csak ugy lehet hogy egy típusú lga foglalattal ellátottak vannak, de ha tévedek akkor még nem láttam ilyent.
de van már olyan ami 2db i7 kezel, na ez is ok, de most akkor összeadódik a teljesítménye vagy mi? nem 4 mag lesz hanem 8 és nem 8 szál hanem 16? nem értem, vagy olyan mint a cf-sli rendszerek, csak rá segít de nem lesz égbekiáltó teljesítmény?
-
SRII
őstag
válasz
Zyrius #48235 üzenetére
szia, én még várnék egy kicsit hogy mi is van ezzel az usb 3.0 mizériával, egyébként ha ennyit szánnál rá és tetszik is, szerintem a felsorolt igényeidet kielégít, bár ha nem is tuningolnék, a jövőre tekintettek néznék egy nagyobb lapocskát, hátha , ki tudja..
egyébként, most néztem őket és úgy szóltak a hírek hogy a kereskedelmi forgalomban lévő nem javított lapoknál fel kell tüntetni hogy hibás vagy már nem.....vagy valami ilyesmi.Más:
Computex 2013: két új FM2 modell és LGA1150-es alaplapáradat a GIGABYTE-tól
-
SRII
őstag
válasz
Apollo_21 #48207 üzenetére
ez olyan mint a magyar kimutatás , hogy átlag kereset 180-220. de hol ?
az átlag réteg szerintem nem mi leszünk, a németnek biztos nem lesz drága a keresetéhet, és azt mondom ...minden termék annyiért keljen el (érték arányosan fizetéshez) amennyi az átlag valós kereset országonként,(jó is lenne mi?) nem mindegy hogy egy alaplapot megvesz egy külföldi 80 ezerért de a fizetése meg 600 ezer, mi meg ugyan úgy megvesszük 80 ezerért de a mi fizetésünk jó ha 85 ezer. Ez nem fer akár hogy is nézzük, de ez mindenre igaz lenne...sajna Magyar honban nehéz... -
SRII
őstag
válasz
Apollo_21 #48203 üzenetére
[link]van ára az biztos! bár remélem nem fel hanem le mennek a hetek során...
-
SRII
őstag
válasz
BomiBoogie #48183 üzenetére
be OFF-oltunk az alaplapok- ba rendesen, de ha nincs alaplap nincs kép, na nincs monitor hiába az alaplap..
-
SRII
őstag
válasz
BomiBoogie #48181 üzenetére
igen , írtam is hogy átállók sötét oldalra, akár hogy is nézem az árat , tulajdonságát, teszteket, mindig dell-nél kötök ki, nem hiába!. igaz elpasszoltam a 23" -om, de még mindig keresem azt a 24" moncsit ami még 16:9 -es és nem 70k! de tény a legjobb vétel!
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
SRII
őstag
válasz
Rypejakten #47995 üzenetére
igen akkor olcsóbban is kijövök egy i5-tel, és akkor itt már meg is van válaszolva az a kérdés is hogy K jelző legyen mivel szorzózár mentes.
jahj ez a technika...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest