- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
bluyoo #60930 üzenetére
Koszi valaszt.
Munkara lesz szoval amit linkeltel nekem kicsit tulzas is, nincs szukseg a 4x RAM slotra, eleg a 2x. Aha, szoval prociba integralt GPU van most mar, az az igazsag, hogy 4-5 eve vettem egy i7-940-et azota nem kovettem a dolgokat. Szuper. Akkor jo lesz a GA-B85M-D2V az kb egy 4-essel olcsobb ahol neztem. Es akkor tenyleg egy Pentium G3220-ba is bele van integralva annyi GPU, hogy meg tudjon hajtani ket monitort amin bongeszo fut? Jo ertem, hogy nem nagy graf. teljesitmeny ez egyebkent, de nekem ujdonsag.
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
bluyoo #60925 üzenetére
Sziasztok!
Ezek integralt GPU-s alaplapok?
GA-B85M-D2V
GA-H81M-D2VSzerintem nem, tudtok olyan H81 vagy B85 chipsetes lapot mondani ami 2x DVI/VGA-t tud es integralt GPU-s?
Vagy ha H81/B85-bol nincs ilyen akkor legyszi olyan mas budget S1150 sokcet lapot ami int. GPU es 2x DVI/VGA. Koszi! -
Tomdriver
őstag
válasz
bluyoo #60921 üzenetére
Köszi, akkor az ócsóbb lesz stick-el, víz nem kell egyelőre.
Annyit szeretnék még kérdezni, ha van már T-COM-os wi-fim (PC kábellel csatlakozik hozzá, wirelesst csak Tab.-hoz, TV-hez, Laptophoz használom), mi előny származhat még abból, ha mégis a wi-fis lapot veszem meg, illetve a kettő nem zavar e be egymásnak? (Bocs, ez lehet hülye kérdés volt, de sajna ehhez nem értek...
)
Valahol olvastam, hogy több wifi gyengíti egymás jelét, de lehet ez is hülyeség. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #60882 üzenetére
Ja, ja...meg csak 35 vagyok..tudod forever young, de megigerem itt neked most hogy ha elerek a 45-ig es meg lesznek Saber lapok akkor elgondolkodom rajtuk !
Na de OFF vege, nem zavarom a topicodat
UI: @mahrenburg-rol tudsz valami hogy hol tekereg ? Reg nem jott be az OFF-olos FX-be ...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60864 üzenetére
Nos, sikerült közben egy ilyen Vga-t beszereznem: MSI R9 270 TwinFrozr Gaming OC, azt hiszem, ez el is döntötte a kérdést, hogy melyik lapot vegyem...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60866 üzenetére
Hát, én is csak közben jöttem rá, hogy ez mekkora munka. Főleg, hogy közben használom is a gépet, így már a fotózáshoz is szét kellett szedjem, ill. még csak a bemutató rész van meg hellyel közzel, a teszt részébe bele se fogtam, hangnyomásmérőt még nem sikerült kölcsönöznöm stb...
-
Pete55555
addikt
válasz
bluyoo #60859 üzenetére
Köszi
Alapból a z ASUS H81I-Plust, és az ASRock B85M-ITX-et hasonlítottam össze (bár az asusnál pontos típust nem írtam, jogos) mert azok vannak kb egy árban. ASRock H81-ese alapból kiesett a kevés SATA miatt (2 HDD-m van, és lesz még egy SSD), az ASUS H81T szintén ránézésből elvérzett.
Szóval ASRock B85M-ITX lesz valószínűleg, nem rossz ez az MSI sem, de 19k vs 30k azért nem mindegy
Egy i5-öt gondolom elbír az ASRock is a 4 fázisával, ha később esetleg fejlesztenék. -
tasakos
tag
válasz
bluyoo #60834 üzenetére
Szia!
Értem. Jövőre is szeretnék gondolni, és a stabil tuning is fontos, ebben gondolom mind1 hogy 87vagy 97 Z-s legyen az a lényeg. Alaplapra maximum egy 30-35e szánnék.
Mert mint kiderült hűtőt is kell vennem újjat, a mostani xigmatek scorpion nem menne rá elvileg egy 1150-es lapra.
-
-
mikk2000
őstag
válasz
bluyoo #60781 üzenetére
Értem kösz.
A kérdésem inkább arra irányult hogy általában, mióta a prociban van a memóriavezérlő, ezeknél a fentebb említett chipestű lapoknál (mint lapcsaládot értem) mi a tapasztalat a memóriakompatibilitás terén? Megy mindennel vagy vannak amikre háklisak általában?
Tudom hogy vannak a lapok speckójában felsorolva memóriák amikkel garantáltan le vannak tesztelve, de általában azokat pont nem lehet kapni, vagy drágábbak mint amit az ember kinéz
-
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60746 üzenetére
Itt külön tápkábelt kell csatlakoztatni az audió részlegre. Ilyet nem láttam máshol.
"Szerencsére senki nem fogja látni a házadban (már ha nem ablakos a házad)."
De ablakos.Máskülönben nem érdekelne ennyire az esztétikai rész.
"Mi lesz ha emelkednek?"
Pillanatnyilag lehet, de hosszú távon mindenképpen csökkenek. Nézd meg, mennyiért mennek manapság pl. a Socket 370-as alaplapok.A szurkálódáshoz: jogos.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60636 üzenetére
Hasonlóan kevés különbséget látok az MSI Z97-G45 GAMING és a MSI Z97 GAMING 5 között. Az eltérő hűtő designon túl a g45-ön van m-sata, az 5-ösön ehelyett M.2 port, más az usb portok leosztása, és a g45 hátsó paneljén a 6-os kimeneten túl (vagy ezen belül) van koaxiális/optikai spdif... ami egyébként miért is jó nekem?
Mindegy, a hangrendszert elnézve, az 5-ös tartalmaz több újítást (izolált audio áramkör, direct power), Nichicon kondik...
Egyébként mi a véleményed erről a direkt táp becsatlakoztatásról a hangrészlegre?(#60684) jim bcs: "erre nesze nektek nem csak az Asus de még az MSI is meghalgatta az imáimat!"
Vagy csak dolgoznak az influenza-védőoltás során bejuttatott - fogyasztói igényeket mérő - nano-chipek...(#60699) bluyoo: Helyes. Legyél te az első a fórumról, akinek fehér-tigrises alaplapja van!
Engem pedig kezd az msi gaming 5 kinézete csábítani. Szégyen-nem szégyen, megtetszett a hűtőbordák sárkánykarmos rögzítése...Belső monológ: Bár azt nézem, a Ranger ára is szépen kúszik lefelé, lassan utoléri a gaming 5-öt. Ha 40 alatt hozzá lehetne jutni a gaming 5-höz, szerintem vinném... Egyedül az bátortalanít el a vételétől, hogy csucsbicep sem ezt javasolta, illetve Te is inkább az Asus mellett érvelsz. Amit meg is értek, nekem is pozitív tapasztalataim voltak csak a márkával.
Racionálisan végiggondolva nekem elég lenne egy Asus H97 pro (31k), vagy egy MSI H97 GAMING 3, tuningos oldalról pedig egy Asus Z97-A. Ez utóbbi viszont már 39k, de akkor már ott van a Gaming 5 42k-ért, vagy a Ranger 45-ért, vagy az Asus z97 pro 50 körül és így tovább, lehet fölfelé lépkedni a végtelenségig. Valahol meg kell húznom a határt. Így is egy valag pénzben lesz a gép. Legyen ez a határ 40k. Még egy-két hetet várok, hogy lejjebb menjenek az árak, aztán meglátjuk mire lesz elég.A tuning lehetőségét viszont nem szeretném eltemetni. Pedig ha most nem tuningos lapot veszek, akkor biztos, hogy sok-sok évre kizárom ezt a mókát az életemből. Így magáért a tuning lehetőségéért kb 8 ezer Ft felárat fizetek, ami nem túl sok. Azzal tudom kompenzálni a drágább tuninglap vételét, hogy nem veszek bele rögtön legújabb haswell refresh, vagy devils canyon cpu-t, hanem nézek apróról valami egyszerűbb i5-ös alternatívát, így megspórolva 10-20 ezret. Nagyobb procierőre most úgysem lesz szükségem, amikor pedig lesz, nem kell alaplapot is cserélnem, csak a monitor-vga-proci triót... Szóval egyelőre ezt találtam ki. Valószínűleg a topic rendszeres olvasói már a fejüket fogják kifacsart gondolatmeneteimet olvasva, de ez van...
-
mikk2000
őstag
válasz
bluyoo #60703 üzenetére
Engem csak az érdekelne, hogy a G1820 tud legalább akkora teljesítményt mint a "régi" intel core 2 6230-asom 3.2Ghz-en hajtva?
Mert itt azt olvasom, hogy ez a processzor kategória csak iroda, meg szövegszerkesztés, holott a fenti proci még játékokra is bőven jó volt nekem, és hát azért lassabb ne legyen már
-
mikk2000
őstag
válasz
bluyoo #60681 üzenetére
Helló!
CPU-nak nem gondolkoztál pl. a INTEL Pentium G3220-on?
Hát, ha pénzem lenne corei5-öt vennék, nem hiszem hogy számottevően gyorsabb a G3220 a G1820-nál bár meggyőzhetsz
AES-t nem tud egyik se. Ha pénzem lenne akkor i5-öt vennék, de az egész konfig sem kerül annyiba, mint egy i5-ös proci
-
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60685 üzenetére
Egyébként ütős ez a winter-camo' design. Az emberek tényleg lobogtatni fogják a pénzüket és kidobálják majd a régi lapjaikat, csak hogy fehér deszkájuk lehessen...
Én pedig abban a tudatban nyugodhatok meg egy fekete alaplap mellett, hogy végre nem mindenkinek ilyen van...menledge: "Az egyelőre mit takar? Mármint ha esetleg kidobnak egy ilyet, akkor kb 1-2 hónapon belül?"
Könnyen előfordulhat. Szerintem minden gyártó tartogat még meglepetéseket. -
menledge
senior tag
válasz
bluyoo #60696 üzenetére
Köszönöm a választ!
Majd csak lesz vásárlás, de akkor majd az új!
(Az egyelőre mit takar? Mármint ha esetleg kidobnak egy ilyet, akkor kb 1-2 hónapon belül?)
Persze a BIOST nem szívesen piszkálnám, sőt nem is akarom, csak ha nem menne benne az új proci, akkor kénytelen volnék..
Tényleg, akkor már egy kérdés ezzel kapcsolatban. Ha régebbi Bios van rajta, ami még nem kezeli a Haswell Refresht, és belerakom a procit, nem lesz baja ugye? Gondolom csak szimplán nem indul el!? -
-
mikk2000
őstag
válasz
bluyoo #60677 üzenetére
Helló. MSI H81MP33 lap árban meg is felelne, csak az a baj szerintem ha beledugom a vga-t, a rajta levő hűtő miatt szerintem az az egy PCI-E egy bővítőhely is ugrik, mivel a régi lapban is a mellette levő kettő felé lóg. Hasonló árban milyen lap van amin legalább egy szabad PCI-E szabadon marad a vga hűtő ellenére? Amúgy mi a tapasztalat a H81MP33 integrált hangkártyájával?
Kösz!
-
SlayHUN
csendes tag
válasz
bluyoo #60654 üzenetére
Milyen processzort vegyek nevű topicba írták ezeket.
1. 50k
2.Passz.
3.Mivel annyira nem értek ehhez ezért leírom azt ami a mostaniba van:
-Belsõ bõvítõ csatlakozók: 1db PCI-E x16, 2db PCI-E, 3db PCI-Belsõ csatlakozók: 1db IDE, 6db S-ATA II
-Külsõ csatlakozók: 1db soros port, 6db USB, audio, hálózati csatlakozó (RJ45), PS/2-es billentyűzet csatlakozó, PS/2-es egér csatlakozó
5. Régi típusú, de az új videókártya miatt van hozzá átalakító.
6. Nem értek a tuningoláshoz.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60617 üzenetére
"Szóval ha van egy magas keret, és mindent max.-ra akar húzni minden játékban, még a hangerőt is"
Sok nekem ez így korán reggel...Hangkártya vétele: Hm... Ami már ér is valamit, az 10k fölött kezdődik, ha ezt a pénzt alaplapra költöm, már ott van pl. az MSI Gaming 5, ahol az alaplapi hang is viszonylag jó, tuning lehetősége is megvan.
A mainstream asusokban (Z97A, H97plus, H97pro) a hangkeltő rész már ránézésre is meglehetősen puritán, a Z97pro már egy fokkal jobb, de meg sem közelíti a Ranger Supreme FX-ét, vagy az MSI Audio Boost 2-jét.Egy diszkrét hangkártya természetesen bármelyiknél jobb megoldás lenne. Csak hát ugye sem az erősítőm, sem a fejhallgatóm nem egy komoly Hi-Fi-re való darab. Emiatt nem biztos, hogy ez is nagy előrelépés lenne. De akkor már a komolyabb alaplapi hang még kisebb ugrás ugyebár. Utánanézek ennek a dolognak...
Mindenesetre lehet igazad van: Tényleg a gamer deszkákat kellene nézegetnem.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #60604 üzenetére
Ennyi erővel akinek van rá kerete az vegyen 100ezres lapot a legújabb I7-el "Oszt jónapot"
Vagy vegyen egy PS-t és nem kell gépet fejleszteni.
Nekem nem tűnt gyengének a gép, játékok elfutottak rajta, excel-word is... prohardver is bejön rajta, Videót nem vágok, 3d studiót nem használok... nem számolok ray-tracking-et...
Ettől függetlenül tuti igazad van, biztos 3 éve is volt jobb gép... de ez hála Istennek mindig így van a tied is elavult lesz 1 év múlva... ha még nem az ... (nézd az autóipart... 50 év alatt mennyit fejlődött...) Számítástechnikára ez hatványozottan igaz!Szerk:
(#60603) 3.Aragorn
(#60602) nimfas
Majd olcsón megveszem tőletek az I5-4590-et. -
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60584 üzenetére
Pont ez az, hogy azért nem olyan vészes az árkülönbség.
Bár szemét húzásnak tartom az inteltől, hogy csinált egy külön tuning platformot (k-s procival és z-s chipkészlettel), ahol minden alkatrész drágább. Így azok, akik anno azért tuningoltak, hogy a kis pénzből összerakott vasukból kihajtsanak még egy kis kakaót, cseszhetik. Ma már csak az tuningol, aki "megteheti"...
Hát igen, jóslatok...
Ami biztos, hogy most nincs szükségem tuningra. Ha egy év múlva mégis szükségem lesz rá, még mindig el lehet adni a lapot+procit is. Sajnos nem tehetem meg, hogy olyan dolgokra költsek fölöslegesen a gépben, amit nem használok ki. A tuningot pedig úgy néz ki, nem használnám ki.
Maradok a H97-nél. A felsorolásom a fenti. Ezek közül ti melyiket választanátok? Esetleg jött ki azóta jobb alternatíva, amíg itt beszélgetünk? -
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60538 üzenetére
(#60546) csucsbicep, (#60538) bluyoo: köszi a válaszokat! A tápellátás milyenségét értem.
Már csak azzal nem vagyok tisztában, csucsbicep: miért nem ajánlod az Msi lapokat? Mi a gond ezekkel?Belső monológ folytatás: Alapvetően azért kezdtem el Z-s lapokat nézegetni, mert úgy tűnt, jó áron hozzájutok egy K-s procihoz. Ez az üzlet azonban meghiúsulni látszik. Belegondolva árban nem sokat nyertem volna vele, sőt. Csak a Z-s H-s lapok árkülönbözete nagyobb, mint amit reálértékben nyerek. Így jelen állás szerint könnyes szemmel, de lemondok a tuning lehetőségéről. Remélem nem haragszik meg rám senki, hogy fölöslegesen raboltam az idejét, a fenti eszmefuttatások pedig talán másoknak is okulásul szolgálnak majd.
Aktuális jelöltek: Asus H97 Pro, Asus H97 Plus, MSI H97 GAMING 3, esetleg ASRock Fatal1ty H97 Performance, MSI H97 GUARD-PRO.
Szerintetek mi lenne most az ultimate megoldás?
Erős szempont továbbra is az alaplapi hang minősége, az alkatrészek tartóssága, az uefi sokoldalúsága (nyilván egy nem tuningos laphoz képest) és kezelhetősége -
crysis88
tag
válasz
bluyoo #60512 üzenetére
Na kaptam választ az Asus support-tól:
Tisztelt Ügyfelünk!
Egyeztettem az alaplapos kollégákkal és visszajelzésük alapján működik a 4590 processzor az Asus B85-PRO GAMER alaplapban akár BIOS frissítés nélkül is.
Tisztelettel,
ASUS szerviz-ügyfélszolgálat
ASUS Magyarország Kft. (ACHU) -
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60473 üzenetére
Teljesen félreértettél.
Nem azt állítom, hogy a TUF szériás minőséget egyszerű marketingfogásnak vélem, hanem azt, hogy minden gyártó azt hirdeti, hogy az ő termékük kivételesen tartós. Függetlenül attól, hogy valószínűleg elég jó minőségű alkatrészeket használnak mind... Éppen emiatt irritál a tény, hogy minden alaplapot a "tartós alkatrészekkel" próbálnak eladni, jobbnak mutatni a többinél, miközben azok is minőségi darabok és mindenféle probléma nélkül üzemelnek azok is sok sok évig. Pl. minden nagyobb gyártó magas minőségű japán kondenzátorokat használ, de ezt olyan köntösben tálalják nekünk, hogy ők kivételes minőségű heavy ultimate alkatrészeket használnak, szemben a többiekkel, akik minőségtelen, egy hét alatt felpukkanó, silány, bazáros, kínai bóvli szarokat...
Remélem így már érthető, mire gondoltam a marketing témát illetően.
A TUF lapok garanciaideje természetesen sokat elárul ezen lapok valós minőségbeli magasabb színvonaláról, ez a napnál is világosabb, erről szükségtelen engem "meggyőzni".
Ugyanakkor egyetértek csucsbicep-pel:
"Te ebbol a TUF extra strapabirosagbol nem sokat fogsz kamatoztatni elhiheted."
Való igaz, jobbak, strapabíróbbak - ami önmagában is egyfajta biztosíték - plusz lehet hogy nem 7, hanem mondjuk 10 évig bírják, de mi előnyöm lesz belőle, ha 4-5 év múlva úgyis túl adok rajta. Eladni el fogom tudni mindkettőt, de a gépem nem lesz gyorsabb tőle, viszont elszórtam egy csomó pénzt olyan extrákra, amirke igazándiból nincs szükségem. Pl.a ROG lapok ebből a szempontból sokkal kézzelfoghatóbb extra szolgáltatásokat nyújtanak hasonló pénzmagért cserébe. Ez persze csak egy vélemény, ne kövezzetek meg! -
kz2
csendes tag
válasz
bluyoo #60528 üzenetére
Tényleg bocs, de mikor beléptem az egyik pc webshopba akkor 1150 foglalathoz éppen kb.150 lapot hozott fel
na mondom akkor most melyik legyen, na mondom akkor talán nem megyek végig az összesen inkább kérdezek.
Amúgy köszi a javaslatot , megnézem és így már tudok mihez igazodni. -
senzaj
senior tag
-
crysis88
tag
válasz
bluyoo #60495 üzenetére
Sajnos az Asusnak nem írhatok mert az angoltudásom szinte egyenlő a nullával
Pedig amikor megjelent ez a lap , akkor egyből beleszerettem(#60496) miklosss2012
Mas gyártók mar adtak ki friss Biost a 8-as sorozatú lapokhoz amivel mar mennek a Haswell Refresh procik ( 4590 , 4460 , stb). A K-s procik engem hidegen hagynak , mar nem izgat a tuning.
Most akarok váltani a Phenom II X4 955-ről egy i5-re. Eddig a 4570 volt a befutó , de most hogy megjelentek a Refreshek gondoltam megjátszom a 4590-et. -
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #60485 üzenetére
Köszi a tanácsot, alapos megfontolás alá veszem
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen H97-es deszkát ajánlanál ATX méretben, Intel Lan-nal, 1150-es hanggal (gigabyte ragaszkodik ahogy néztem a régebbi hangchiphez...), 4 memória foglalattal.... úgy hirtelen ezek a kritériumok... ja és normális tápellátás
Nagyon gáz az Asrock lap... mert ahogy nézem jobban felszereltek ugyanannyiért mint a márkás (Giga, Asus... ) társai. ÉS ahogy a mondás tartja: "pénz beszél, kutyaszar táncol" ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest