Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
Köszönöm srácok, megállapodok A B365-nél. Arra, hogy elinduljon a gép és ne dobálja az órajelet, jó lesz.
VRM úgy is bordázott, azt szoktam szeretni.
-
marquuard
veterán
Sziasztok! Jelenleg i3-9100F alá (későbbiekben ez cserélődhet i5-re) megfelelő lesz egy ASRock B365M Pro4? OC abszolút semmi, RAM sebesség teljesen jó.
Illetve van ebből Pro4 és Pro4-F, hűtésben látok eltérést. Jó lehet az olcsóbbik is, később i5-höz? Melegedés szempontjából érdekes csak, a Pro4 hűtése masszívabbnak tűnik.
-
marquuard
veterán
Köszönöm!
-
marquuard
veterán
Sziasztok. ATX lapot szeretnék venni Ryzen 5 2600 alá. OC nincs, nem is lesz. B450-et néztem, abból két fajtát találtam említésre méltónak: ASRock B450 PRO4, illetve Gigabyte B450 GAMING X. Utóbbinak már a neve sem tetszik, de hátha relatíve jobb, mint a PRO4. Melyik legyen?
-
marquuard
veterán
Heló, B450 Gaming Plus MAX és Tomahawk MAX közül mindegy melyiket választom? Utóbbin van USB C, ez legkevésbé sem érdekel.
-
marquuard
veterán
válasz
Milka 78 #93202 üzenetére
Ez jól hangzik. Számszerűsítve mennyi lehet az a megengedett OC? Nyilván eltérő lapkánként, feszigény stb. de az átlag is bőven elégséges infó nekem. Most FX6300-at használok, Giga lapomban (8+2) 5,2GHz volt a legvége, ahol minden lehetséges tényező már kifulladt, persze így nem bánnék a Ryzen-nel.
Számszerűsíthető egyáltalán, hogy mennyit bírhat el egy 1600/2600 OC?
Illetve a valós fázisok mellett mi van még? Említetted, hogy 4 valós fázis.
-
marquuard
veterán
Sziasztok. [MSI B450 GAMING PLUS MAX] 4/6/7 fázisos? Ahány találatot átböngésztem, annyiféle válasszal szembesültem.
Ryzen 5 1600 vagy 2600 alá szeretnék vásárolni. Nem szokott megtéveszteni a fekete-piros GAMING felirat, de ha korrekt lap, akkor nem variálok tovább.
-
marquuard
veterán
Üdv. Jó áron tudnék hozzájutni egy Sabertooth 990FX R1-hez, azonban láttam, hogy van R2-es verzió is, ami viszont már drága lenne. Érdemes beruházni az olcsóbbik R1-re? Gondoltam rákérdezek, nem-e valami hardveres hiba folytán dobták piacra a drágább R2-t.
-
marquuard
veterán
Hali.
Érdemes felárat fizetni egy olyan alaplapért, amiben van PCIe 3.0? Vagy ez inkább marketing, mint hasznos fícsör?
-
marquuard
veterán
Üdv.
Asus M5A99FX 8+2 vagy 6+2 tápellátású? Specifikációknál 6+2 van, a képen meg 6+2+2
Előre is köszönöm. -
marquuard
veterán
válasz
Picturemaker #59395 üzenetére
Hát nyáron megyek dolgozni, meg pár mixet még feladok, aztán utána már meg is rendelem.
Remélem összejön Sabertooth-ra a pénz. Holnap megöntözök pár asszonykát, aztán félre is rakom.
Amint megvan, nekiesek a tuningnak. Ki fogom használni, hogy majdnemcsak a proci termel áramot. Mugen 4-en nem fog múlni, az bírja. Meg jövőhéten itt a Storm Scout 2 meg 9db ventilátor, tehát a szellőzéssel nem lesz probléma.
-
marquuard
veterán
válasz
Picturemaker #59391 üzenetére
Nem ajánlom. Fentebb leírtam, hogy OC-ban sz@rt sem ér. Legalábbis FX alatt.
-
marquuard
veterán
válasz
bluyoo #59389 üzenetére
10-10 kör IBT/LinX, 1 óra Large FFT és szavahihető ember vagyok.
Ocsmány, mint a rossebb, de hatalmas előrelépés a stock 3,5GHz-hez mérten, akárhogyan is néz ki.Amúgy Pancsermestertől jött az ötlet, neki is ment asszem 4,6GHz-ig.
Tisztában vagyok azzal, hogy ez a lap egyenlő a nullával, belátom. De nem vagyok egy extrém e-penis hegyező, elég ez is.
Majd Sabertoothban -
marquuard
veterán
válasz
Picturemaker #59367 üzenetére
Nézz be ASRock topikba, hogy hogyan oldottam meg a stabil 4,5GHz-t. Azt meg akárki meg tudja csinálni akármilyen hozzáértés nélkül.
-
marquuard
veterán
válasz
Picturemaker #59365 üzenetére
4,6GHz
-
marquuard
veterán
Még annyi kérdésem lenne, hogy MSI 990FXA-GD65 is jó? Engem megfogott a Military Class minősítés, Hi-C CAP, Icy Choke. Vagy maradjak ASUS-nál?
-
marquuard
veterán
Sziasztok. ASRock Fatal1ty 990FX Killer alkalmas FX6300, később FX8350 tuningolásához? Minimum 4,5GHz. VRM nem melegszik túl?
-
marquuard
veterán
válasz
BomiBoogie #59034 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget.
-
marquuard
veterán
válasz
BomiBoogie #59032 üzenetére
Ivy Bridge-nél maradnék. Ezt a lapot néztem. Elég szimpatikus. Ez elég lesz egy i5-3570K tuningolására? Később szóba jöhet i7-3770K.
-
marquuard
veterán
válasz
BomiBoogie #59030 üzenetére
30ezer Ft körül melyik alaplap ajánlott i5 tuningolására? Megéri a felárat az i5-4670K egy i5-3570K helyett?
-
marquuard
veterán
Üdv. ASRock H87 Fatal1ty Performance mennyire alkalmas i5 tuningolására?
-
marquuard
veterán
Sziasztok. I5-3570K alá milyen lap ajánlott max. 30000Ft-ig? Tuning mindenképp lesz.
-
marquuard
veterán
Üdv. Melyik éri meg jobban? Tuning mindenképp lesz.
-ASUS Sabertooth 990FX
-ASrock Fatal1ty 990FX Killer -
marquuard
veterán
válasz
Picturemaker #57970 üzenetére
6+2+2 az ugyanaz, mint a 8+2? Vagy van valami számottevő különbség a kettő között?
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
FX 6300-hoz (később FX8350) 2 alaplap közül választanék:
-Asus M5A97 EVO R2.0
-Gigabyte GA-970A-UD3PA Gigabyte az 8+2 -es tápellátású, az Asus meg 6+2, de mintha az Asus VRM bordája izmosabb lenne. Melyiket érdemes ezek közül megvenni? Egy rövid indoklást is szeretnék kérni. A processzor mindenképpen tuningolva lesz, tehát bírja el a VRM, ne melegedjen túl, és ne legyen throttling.
Előre is köszönöm.
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
FX8350 alá melyik a legalkalmasabb lap tuningra 25 ezerig?
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
ASUS M5A97 EVO R2.0 jó lap egy FX8350 tuningolására? (4,5/4,7GHz)
-
marquuard
veterán
GIGABYTE GA-990XA-UD3 jó tuningra? 8+2 -es. 6 vagy 8 magos FX menne alá.
-
marquuard
veterán
M5A97 EVO R2.0 jó lesz FX8350 alá? Tuningolni is szeretném majd.
-
marquuard
veterán
-
marquuard
veterán
Üdv.
Asus M5A97 EVO R2.0 jó lesz FX6300/FX8350-hez? Ésszerű keretek között a processzort is húznám. (Jelenleg FX6300, később FX8350) -
marquuard
veterán
Csáó.
Nekem most egy ASRock 970 Extreme3 R2.0-ám van. Sokat hallom, hogy rossz a tápellátása, nem bírja a tuningot, és egy 8 magos FX nem tud rendesen működni vele. Jövőre lesz egy FX8350-em és egy olyan alaplapot szeretnék hozzá, ami jól bírja a tuningot.
Kiszemeltem: ASUS M5A97 R 2.0Ez jó lesz? Vagy esetleg hasonló árkategóriában valami jobb is érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest