- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
Milka 78 #93702 üzenetére
Koszi a valaszt!
Nem arrol van szo, hogy meg akarom sporolni a draga lapot csak feleslegesen dragat nem szeretnek, vagyis olyan funkciokert, amik nem lesznek kihasznalva nem szeretnem ha fizetne a haverom. Szoval nem kell a vilag legjobb tuning deszkaja 4db PCIe 3.0 x16-sel.
Kozben emlitettem neki, hogy dragulna a gep, es ezert felvetette, hogy megis inkabb kiegyezne egy i7 9700k-val, ami fele korabban probaltam terelni, csak aztan kiderult, hogy jelent nemi elonyt az i9 abban az alkalmazasban amire szeretne hasznalni a gepet, es ezert alakult ugy hogy legyen i9. Szoval sajnos lenne meg egy kerdesem, az i7 9700k 65W TDP-jel sem tudnak megbirkozni a B360 lapok? Ahhoz mit javasolnal? Se tuning, se jatek... Koszi!
Szerk most nezem, hogy a 9700k is 95W. Akkor marad a ASUS PRIME Z390 minimumnak?
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
Milka 78 #93697 üzenetére
Nagyon koszonom a valaszt!
A GIGABYTE Z390 UD nem jobb e tekintetben esetleg? Az osszesitoben ezt is lattam es az olcsobb mint a Gaming X. Legutoljara ~15 eve tuningoltam egy 3700+-t
, akkor jatszottam a feszultsegekkel,
azutan felelos komoly emberre valtam, igy kisse homalyosak az emlekeim. Ez a gep nem nekem lesz, nem tudom mennyire jonne ki jol, ha masok elott kezdenem ujratanulni a szakmat a 165k-s procijukon.Van olyan legolcsobb alaplap amibe csak belerakom es nem kell valtoztatni semmin?
(De van egy linked az alulfeszelesrol, hova erdemes mit allitani)
-
kulfoldi
aktív tag
Sziasztok! i9 9900k melle szabad venni ASROCK Z390 Pro4 lapot? A proci nem lesz tuningolva es jatekra sem lesz hasznalva, hanem audio munkat fog vegezni. A cel az, hogy olcsobb alaplap legyen ami elbirja ezt a procit anelkul, hogy visszavenne az orajelebol terheles alatt. Feltetelezem, hogy az osszes Z390 elbirja, es ezt a lapot latom a legolcsobbnak. De legyszi erositsetek meg/ajanljatok mas olcso lapot ha az gaz. Lehet B360/Z370 is, eloszor ASRock B360 Pro4-re gondoltam, csak aztan olvastam errol a VRM problemarol (nem ennel a lapnal) es gondoltam akkor biztos muszaj a Z390. Szoval lehet olcsobb csak megfeleljen a 9900k kovetelmenyeinek. Nagyon koszonom!
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
bluyoo #60930 üzenetére
Koszi valaszt.
Munkara lesz szoval amit linkeltel nekem kicsit tulzas is, nincs szukseg a 4x RAM slotra, eleg a 2x. Aha, szoval prociba integralt GPU van most mar, az az igazsag, hogy 4-5 eve vettem egy i7-940-et azota nem kovettem a dolgokat. Szuper. Akkor jo lesz a GA-B85M-D2V az kb egy 4-essel olcsobb ahol neztem. Es akkor tenyleg egy Pentium G3220-ba is bele van integralva annyi GPU, hogy meg tudjon hajtani ket monitort amin bongeszo fut? Jo ertem, hogy nem nagy graf. teljesitmeny ez egyebkent, de nekem ujdonsag.
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
bluyoo #60925 üzenetére
Sziasztok!
Ezek integralt GPU-s alaplapok?
GA-B85M-D2V
GA-H81M-D2VSzerintem nem, tudtok olyan H81 vagy B85 chipsetes lapot mondani ami 2x DVI/VGA-t tud es integralt GPU-s?
Vagy ha H81/B85-bol nincs ilyen akkor legyszi olyan mas budget S1150 sokcet lapot ami int. GPU es 2x DVI/VGA. Koszi! -
kulfoldi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan alaplapot szeretnek talalni, ami kompatibilis egy qx6850-nel, illetve ha olyan lenne, ami meg sokaig kompatibilis felfele. Tehat az i7-eken kivul tud minden procit oda-vissza ketszer, vagyis az LGA775-os laptopok kremje.
Nem nekem kell, egy haveromnak.
Van penze, es mindenkeppen jot szeretne, szoval kernek szepen egy ajanlatot egy dragabbra, es egy koltseghatekonyabbra, tuningot jo lenne ha tudna mind a ketto.
Koszi sracok, lanyok.
-
kulfoldi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan alaplapot szeretnek talalni, ami kompatibilis egy qx6850-nel, illetve ha olyan lenne, ami meg sokaig kompatibilis felfele. Tehat az i7-eken kivul tud minden procit oda-vissza ketszer, vagyis az LGA775-os laptopok kremje.
Nem nekem kell, egy haveromnak.
Van penze, es mindenkeppen jot szeretne, szoval kernek szepen egy ajanlatot egy dragabbra, es egy koltseghatekonyabbra, tuningot jo lenne ha tudna mind a ketto.
Koszi sracok, lanyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest