- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
Sziasztok, olyan topic is van hogy komplett gép összerakó?
Vagy kérdezzem meg a cpu, alaplap, memória, táp....... stb topicban külön-külön?Win 10 64bit, 2x4GB ram
Anyámnak kéne egy irodai, könyvelős gép, főleg windowsos programok, office stb.
Időnként youtube. Lenne benne ssd ami már megvan.i3 és Pentium G4600 közt vacilálok, mert valaki szerint a Pentium gyenge lesz.
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Anyámnak kéne egy munkás gépet, irodai gépet összedobni.
Pentium G4600-at ajánlottam a cpu topicban, kérdeztem i3-at, azt mondták elég a pentium.
Ehhez kéne egy mAtx alaplap ajánlás, lesz benne 2x4 GB ram.
Dedikált vga nem, elég ami a cpu-ban van.Win 10, office, könyvelő programok fognak futni rajta ssd-ről.
Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
nimfas
addikt
válasz
nimfas #77315 üzenetére
i5 4590, bocsi
Szóval mivel járnék a legjobban hosszú távon?
H97 vagy Z97...
Jelenlegi lapom MSI H97 Gaming 3 akkori ára 34 731 Ft mostani 29 644 Ft. Levélben az jött ,hogy drágább lapra tudom levásárolni (nyilván pénzt nem adnak vissza...)
Úgy látom a CPU sebesség növekedés megtorpant, lehet jobban járnék egy Z-s lappal és később egy K-s cpu-ra csere használtan?
Ha Z-s akkor milyen lap? Ha H akkor milyen?
-
nimfas
addikt
Hali!
Garis ügyintézés során cserére jogosult lettem. Mármint az alaplap (MSI H97 Gaming 3)
Kérdésem az lenne hogy drágább, jobb alaplap 1150-esben? i5 4690 (ha jól rémlik)
Kérjek egy Z-s lapot 34.700 értékben?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
nimfas
addikt
Sebességben mekkora ugrás van egy
Intel Core i5-6500
16GB 2666MHz DDR4 RAM Patriot Viper 4 Series CL15 (2x8GB)
és egy
i5 4590 (1150)
1600 DDR3 ram
között....
Úgy sacc %, lehet újabb generációt vennék.
Továbbá, hogy játékra AMD 380 mennyire lehetne érezni?
Előre is köszönöm! -
nimfas
addikt
-
nimfas
addikt
Sziasztok...
Betalált a villám az Eon hálózatába és hozzánk is benézett.
Gép nem indul...
Kaptam egy másik tápot, de ezen a +táp 4pines az alaplapon pedig 8pines csatlakozó van. (a régi tápon is)
Ha a lap+CPU jó attól még el kell indulnia a gépnek ha csak a 4pines tápot dugom rá? (24-es rá van dugva)
Winyok nem kaptak belőle... Laptopon le lettek próbálva...
Alaplap msi h97 gaming 3
Előre is köszönöm! -
nimfas
addikt
Megjött a kicsike:
MSI H97 GAMING 3
i5 4590Win 8.1 tegnap fel is lett dobva... kérdésem, hogy a sok driver közül mit tegyek fel?
Intelest érdemes, vagy jó amit a win felrakott? SSD miatt kérdezem, mert volt aki ezzel szivott...Hát sokkal gyorsabb lett mint a régi szupi C2D 2,6-os
-
nimfas
addikt
-
nimfas
addikt
Na... kiderült mi a difi a Fatal1ty H97 Killer és Performance között... a Killeren van mi2 slot... persze én a Performance verziót rendeltem meg :S
Van még más difi is köztük amit nem vettem észre esetleg?
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Héten rendelném az alkatrészeket, kérdésem a következő: 1,2 esetleg X?
1.
Asrock Fatality H97 Performance
i5 4690
88.700 Ft
2.
Gigabyte Z97X-UD3H
i5 4670K
108.800 Ft
3.X
(Mivel hosszú távra tervezném a gépet (min. 4 év), hajlok a Z-s lap felé, még ha most nem is lenne húzva a proci, a 20.100 Ft difi a kettő közt nem érdekel! Melyik az időtállóbb? Esetleg egy Z-s lap bele egy sima proci és később csere, bár azon többet buknék mint a mostani 20.000 Ft difi)Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
nimfas
addikt
válasz
jim bcs #65908 üzenetére
Az a baj, hogy ragaszkodik a job hanghoz... ezért gondoltam a 1150-es hangos lapra... de mATX-ben nem igazán van, vagy ami van azt itthon nem árulják. Egyelőre nem lenne VGA, később is max 1....
Mi a baj a felsorolt lapokkal?(#65911) Teaway
Az illető azzal jött, hogy 180 körül nézett laptop-ot... én mondtam neki, hogy ennyiből már egy szinte fullos asztalit is ki lehet hozni... ezért csinálok neki 2-3 variációt.
K mentes lap mATX-es picit gyengébb hanggal GA-H97M-D3H
K mentes lap ATX-es lappal jobb hanggal GA-97M-D3H
K-s proci "Szupi lappal" szupi hanggal GA-Z97X-Gaming 5így már remélem érthető a varia
Szerk: ahogy nézem mind3 lap benne van az ajánlóban....
-
nimfas
addikt
Asrock Fatal1ty Z97X Killer alaplap 36 hó gar. 41,673 Ft
Gigabyte GA-Z97-D3H alaplap 36 hó gar. 29,548 Ft
Gigabyte GA-Z97X-GAMING 5 alaplap 36 hó gar 38,409 Ft
Fentiek közül ki melyiket választaná egy Intel Core i5-4690K mellé és miért.... a többit miért nem?
Előre is köszönöm!
-
-
nimfas
addikt
Hali!
Ismerős szeretne egy gépet...
Eddigi cuccok:i5 4590 vagy 4690
Ssd kingston 120gb
Kingston 2*4GB hyperx ram vagy 2*2
Vga nem lenne, alaplapi... Egyelőre....Hiába mondtam, hogy nem játékos gépnek fölösleges az i5 de neki mindenképpen az kell.
Ehhez milyen lapot ami mATX esetleg 1150es audio van rajta, esetleg Gigabyte H vs. B.?
Előre is köszönöm!
-
nimfas
addikt
"Maximum shared memory of 512MB"
Ez befolyásol valamit egy alaplap választásnál? Ha jól gondolom akkor csak az alaplapi VGA esetén... illetve akkor ennyit csíp le a RAM-ból magának.
-
nimfas
addikt
válasz
PAtr0n #61285 üzenetére
Jelenleg 3 winyó van a gépemben, 1 DVD író... és egy SSD... ez 5 eszköz
Tehát a 4 nem sok
Jó... ha új gépet veszek előbb-utóbb normalizálom a winyók számát max. 2-re... a többi megmarad archiválásra.
Én sem használok semmi bővítőkártyát, de ha mégis kéne akkor az Asrock-al meg lennék lőve...
Mindkettőben ua. az Intel LAN van... tehát igazán tényleg a hang és a pci igény dönt. Nem vagyok egyik márka rajongója sem, volt több Giga, Asus lapom is. (Biostar azért nem :-)))) De nem zárkózom el az Asrock-tól mint márkától.
-
nimfas
addikt
válasz
PAtr0n #61282 üzenetére
Bassz... letelt az idő...
Asus:
Merevlemez csatlakozó: 4 db SATA3 (6 Gbit/s)
1 x SATA Express portHátsó panel csatlakozó:
4 db USB 3.0, 2 db USB 2.0,Asrock:
Merevlemez csatlakozó: 6 db SATA III (6Gbit/s)
1 x SATA Express portHátsó panel csatlakozó:
6 db USB 3.0, 2 db USB 2.0Tehát a mérleg:
Asus +2 db PCI
-2 USB 3.0
-2 SATA3
+ 2800 Ft ;-)Mindkettő 3 év garis a "víz" boltban
Hát nem tudom.... fel vagyon adva a lecke.... -
nimfas
addikt
válasz
nimfas #61280 üzenetére
Asus Z97-A
Hang: Realtek® ALC892 8 csatornás nagyfelbontású hangkodekAsrock Z97 Ext. 4 (azért van ahol 3 év garival adják, nem? ;-))
Hang: 7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC1150 Audio Codec)PCI.... hát igen, ezt pl. nem vettem észre
Van ugyan egy hangkártyám, de most sincs a gépben... és csak a rajta lévő firewire 400-as csatlakozó miatt volt benne, digi kamera videó átvétel miatt.... szóval igazán nem létkérdés...Mi a helyzet a hangchip-el? Mindig az újabb 1150-et ajnároztátok. Erősítőre van kikötve a hang, digitális jellel, jelenleg RCA, de ahogy nézem az kikopott az alaplapokról, de sebaj, van az erősítőn optikai bemenet is.
Ilyen esetben számít egyáltalán hogy 892 vagy 1150-es a chip? Vagy az csak az analóg jel miatt nem mind1... úgy értem zaj miatt... (Néha füles is van bedugva a gépbe....)
Előre is köszönöm!
-
nimfas
addikt
válasz
BomiBoogie #61272 üzenetére
Akkor elég fura olvasni látni.... Deviszont.... brrrrr....
Ettől csak a tv-ben rádióban hallható BA-BE, BAN-BEN helytelen használata borít ki jobban.... Legszívesebben péklapáttal basznám tarkón őket
Így 37 után nem akaródzik új nyelvtani szóhasználatot felvenni...
Akkor barátkozzak az ASUS alternatívával inkább, jelenleg egy kb 6 éves Giga P35CDS3R lapot gyűrök, semmi bajom a GIGA-ASUS lapokkal, csak a Z77 Extreme 4-es Asrock-ról sok jót olvastam itt, sőt az ajánlott lapok közt is szerepelt, csak ezért kérdeztem, hogy mi a szitu az új deszkákkal.
-
nimfas
addikt
válasz
3.Aragorn #60723 üzenetére
Én tökéletesem megértelek... én is mostanában szándékozom gépet cserélni, alaplap+CPU.
Alaplapnak Asrock Z97 Extreme4-et néztem ki, ez is alulról veri a 40k-t... ("Víz" boltban 39... máshol 40-41)
Bluyoo-nak azért volt rám hatása és a te írásod is elgondolkoztatott, mégpedig a CPU-t illetően, lehet én is megjátszom azt amit te, mert amit kinéztem CPU 4690K még nem is lehet kapni, és ha jól tippeltem az eddigi árpolitikát illetően 52-54 (4690)+6eFt (K felár).... tehát kb 60K lesz a proci ára. Tehát lehet én is nézek vmi "lassabb" i5-öst akár apróról akár újonnan, nyilván az árdifi lesz a mérvadó a döntésben, hogy új vagy használt Haswell proci lesz. Ötletek? I5-4460? (újonnan 44-48eFt, nem tudom van-e egyáltalán használt -
nimfas
addikt
bluyoo: megerkeztek_az_intel_devils_canyon_processzorai ez jó hír... ugye?
Bár félek a 250 USD nálunk 250 Euro lesz....
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #60604 üzenetére
Ennyi erővel akinek van rá kerete az vegyen 100ezres lapot a legújabb I7-el "Oszt jónapot"
Vagy vegyen egy PS-t és nem kell gépet fejleszteni.
Nekem nem tűnt gyengének a gép, játékok elfutottak rajta, excel-word is... prohardver is bejön rajta, Videót nem vágok, 3d studiót nem használok... nem számolok ray-tracking-et...
Ettől függetlenül tuti igazad van, biztos 3 éve is volt jobb gép... de ez hála Istennek mindig így van a tied is elavult lesz 1 év múlva... ha még nem az ... (nézd az autóipart... 50 év alatt mennyit fejlődött...) Számítástechnikára ez hatványozottan igaz!Szerk:
(#60603) 3.Aragorn
(#60602) nimfas
Majd olcsón megveszem tőletek az I5-4590-et. -
nimfas
addikt
válasz
nimfas #60600 üzenetére
Egy bajom van... amit vennék bele proci az még nincs... I5-4690K most vagy június vagy szeptember.... addig nem szerettem volna várni.... a nonK-s változat 52-54eFt ha a szokásos 5eFt a difi köztük akkor max 60ezer lenne a K-s. Ha megveszem a simát és szeptemberben eladnám legalább egy 10-est buknék rajta... nem???
-
nimfas
addikt
válasz
3.Aragorn #60597 üzenetére
Az én régi-jelenlegi gépem C2D 2,6 (jelenleg 3,6-on pörög) alaplap egy Giga P35C-DS3R (DDR2-es ramok lettek cserélve DDR3-asra), lett bele téve egy SSD. Nem tudom hány éves, de tuti 2009 előtt lett véve... tehát barátok közt is 5 éves múlt. Én is erősen filózok a H-Z között, de úgy néz ki, hogy 70 vagy 95-eFt lenne a vége.
De mivel a 97-es lapok kezelnék elvileg a következő generációt is, így inkább a Z-s felé hajlok mivel mint látható nem cserélek gépet 2 évente, max VGA-t 3-4 évente ;-)Tehát ha szeretnék még egy kis extra teljesítményt kisajtolni a K-s prociból ami olyan 15%-körül talán reális (de majd kijavítják ha nem....) akkor szerintem vállalható az árdifferencia.
Tudom Bluyoo te a H-s lapot választanád, és egyet is értek veled, én is azt venném ha nem most számoltam volna ki, hogy mennyi idős a jelenlegi gépem és eddig a Watch Dogs akadt rajta.... de gyanítom most már sorra jönnek az újabb gammák amik fognak. Monitor 1280*1024 a tv pedig 1280*720 vagy Full HD. 4k nálam egyelőre nincs tervben, főleg amíg tartalom sincs rá, továbbá nincs 6m-es nappalim ahol lenne értelme. (HDReady és FHD közt sem látni 3m-ről a difit...)
Szerk: legalább egy éve 1 GHz-es tuninggal megy a gép... és érezni lehetett
Most vagy megveszem a H-s lapot non-K procival.... spórolok 25-30 ezret... aztán 2 max 3 év múlva csere... szerintem többet buknék rajta, mintha most +25-30.... és 5-6 évig max VGA. Proci csere esetén sem kell lapot cserélni -
nimfas
addikt
válasz
3.Aragorn #60585 üzenetére
Jóslatra visszatérve... Megveszed a H-s lapot, majd egy év múlva tuningolnál, mennyit buksz a H-s lap eladásán? Többet vagy kevesebbet mint 15eFt (ami kb 2 napi munkabéred... Az átlagot véve). Ha nem K-ás procit veszel azt is eladod... De hát ilyen a pop szakma. ;-)
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #60485 üzenetére
Köszi a tanácsot, alapos megfontolás alá veszem
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen H97-es deszkát ajánlanál ATX méretben, Intel Lan-nal, 1150-es hanggal (gigabyte ragaszkodik ahogy néztem a régebbi hangchiphez...), 4 memória foglalattal.... úgy hirtelen ezek a kritériumok... ja és normális tápellátás
Nagyon gáz az Asrock lap... mert ahogy nézem jobban felszereltek ugyanannyiért mint a márkás (Giga, Asus... ) társai. ÉS ahogy a mondás tartja: "pénz beszél, kutyaszar táncol" ;-)
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #60473 üzenetére
Hali!
...nem létszükség a tuning (két éve sem volt az). Persze ha van rá pénzed miért ne ....
Akkor most tuningolni szeretnél, és egy "régi" K-s Haswell-t vásárolsz?....Nálam már egy ideje tuningon fut ... 2,6---3,6... gyanítom előbb-utóbb az új vas is hajtva lenne.
Ha nem kell az új K-s Haswell-re várni még 5 hónapot akkor várok egy kicsit... én június elejét olvastam, itt többen szeptembert emlegettek :-SMit ajánlanál, K-s esetén az új i5 és a Z97 Extreme4 mint páros... ha nem várnék annyit akkor non-K proci és alaplap páros? Vagy mindenképp Z97 lap és később max. a procit "kell" cserélni? :-D
Üdv.
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #60413 üzenetére
(#60407) nimfas
"Hát ha tuningmentes vas akkor már Haswell Refresh CPU pl. az I5-4590."
"Kérdés az, hogy megéri-e pl a 87-97 közti 6.600 difi... " Szerintem igen!
"úgy látom a H-s lapokat preferálod ebben a szegmensben." Igen mivel a 9-es sorozatban egyelőre csaj a H97 és a Z97 van.De ha megfelel a 8-as sorozat akkor pl. a B85-ös chipset is megfelelne ...
"Illetve, hogy mennyi tuning potenciál van a K-s prociban %-ban?" Ezügyben érdeklődj a Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" (LGA1150) topic-ban. Szerintem mára szinte csak hobbia legtöbb VGA-hoz egy szorzózáras I5 is bőven elég. A mostani CPU-d egy Pentum is hozza (néhol talán még egy Cerka is).
Nyilván felfelé szeretnék lépni, ezért nem egy Pentiumot vagy egy Celeront néznék az új lapba sem
Ahogy a későbbi hsz.-eket olvastam a Z97-es lapot javasolják, mert az a Brodwell (ha jól írtam...) procit is támogatni fogja, ugye? Tehát nagyon nem fogom megúszni 90 alatt... akkor marad a K-s proci. A kérdés az hogy melyik? Ebben tudsz még tanácsot adni esetleg? Mindenképp a ráncfelvarott Haswell felé kacsintgatok....Üdv.
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #60389 üzenetére
Hali!
Keret... hát olyan 80-90 cuzz-ámen
Én zárasból 4670-et néztem ki.... zár nélküliből 4670K (57.300 HUF), alaplap ehhez Asrock Z87 Extreme4 (33.800 HUF) vagy Z97 Extreme4 (40.400 HUF).
Kérdés az, hogy megéri-e pl a 87-97 közti 6.600 difi... illetve ha nem K-s proci akkor milyen lapot ajánlanál, úgy látom a H-s lapokat preferálod ebben a szegmensben. (K-s proci z97-el már inkább a 100-at veri....)
Illetve, hogy mennyi tuning potenciál van a K-s prociban %-ban? ár/érték-re gondolok, hogy hány %-al drágább a tuning-os combó és vajon ér-e annyival többet ;-)
Tudom nem vagy jós.....
-
nimfas
addikt
Kipróbáltam a Watch Dogs-ot... hát kiábrándító volt... C2D 2,6 (3,6) 8 Giga Ram... SSD-re telepítve... még az átvezető videó is akadt... a játék meg olyan 30 mp-enként megáll... 2 mp múlva megy tovább...
Ezért és egyéb másért is szeretnék gépet fejleszteni.
Elképzelésem:
Haswell 2. gen.
4670K a "Legjobb" i5-ös proci? Hozzá néztem egy Z97 Extreme4-es Asrock lapot.... ezzel csak eldöcög egy darabig a gép, nem?
Vélemények, ötletek, javaslatok?
Előre is köszönöm!
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #59065 üzenetére
E-bayről vettem egy IDE Sata átalakítót... még nem próbáltam ki
1 IDE és 2 Sata winyó és 1 Sata dvd van benne... ja... és egy SSD.... winyó összesen 1,2 TB, lehetne egyben is, nemde?
Ha már fejlesztek akkor rendes lap és egy 4670K proci... ami nem 20K....3-4 évig tartson ki... RAM,VGA maradna egyelőre ;-) -
nimfas
addikt
-
nimfas
addikt
válasz
NDavid21 #56742 üzenetére
Az itteni "fejesek" ;-).... szóval Z-s lapot K-s (szorzózár mentes) procihoz szokták ajánlani... tehát olyan procihoz amit húzni lehet és ehhez szükség lehet a komolyabb tápellátáshoz és stabilabb feszültségre, továbbá a hűtőbordás chipset-ekre....
Szerintem te is kezd azzal hogy átolvasod a témaösszefoglalót az első hsz-ben, hátha okosabb leszel kicsit. :-)
Jelenlegi 775-ös lapon nyugvó gépem 2,66 Ghz-es Core2Duo proci... jelenleg 3,6 Ghz-en üzemel.... 35,3 %-os tuning...
-
nimfas
addikt
válasz
Tomikapc #56352 üzenetére
Hali!
Talán le kellett volna menni az általad linkelt oldal aljára...
Íme:
1.hsz:
"HTPC-nek szántam volna, de marad egyszerű netezésre. Nem tudom hogy én vagyok a béna vagy csak simán túl gyenge bármihez is az alaplap, de még egy 720p-és zenei klip is szakadozik a youtube-ról. Konfig: Win7 pro 32 bit, 2 GB RAM"2.hsz:
"Nincs tapasztalatom a lappal viszont Tamás véleménye magáért beszél. És nem, nem ő a béna. Ez az APU körülbelül a régi 939 foglalatú 3200+ AMD Processzorok teljesítményét facsarja ki magából. Mai használatra semmiképp nem ajánlom. Ugyanitt a PCX-en van egy ASrock E350M1 amiben már E-350 van ami viszont kétmagos 1.6GHZ-es és jobban teljesít mint egyes Notebook APU-k (vagy CPU-k). És nem is kerül sokkal többe de viszont sokkal többet ér."Szerinted megéri???
-
nimfas
addikt
válasz
Teaway #55370 üzenetére
Nekem eddig K-s procihoz mindig ATX deszkát ajánlottak :-)
Hangkártyám van külön bár jelenleg is zacskózva van.... alaplapit haználom digi-RCA kimeneten van hozzákötve az erősítőhöz... ezeken az újakon optika van ahogy nézem, nekem kell vennem egy 4-5 méteres optikai kábelt is majd ha cserélek....
Csak mivel jövő év első felében tervezem megvárom az új AMD csodát... Kavi-t... és akkor eldöntöm hogy amd vs. intel vonal... amit kinéztem intelnél ott 30+50 a deszka+proci.... addig még úgyis gyűjtök addigra kiderül mennyire életképes az új proci... január közepén elvileg kijön...
-
nimfas
addikt
válasz
Xerxész #55367 üzenetére
Majd jönnek a jobban hozzáértők, de tudtommal a tápellátásban, felszereltségben (Sata-Usb száma...) és méret miatti szellőzésben rosszabbak a mATX lapok az ATX méretűektől.
Ha meg K-s procit veszel akkor gyanítom tuningolni is szeretnéd... oda meg kell a "rendes" tápellátás...
-
nimfas
addikt
válasz
szatyi1 #55113 üzenetére
Nekem ilyen van: GA-P35C-DS3R
Jelenleg egy Gigás 560Ti vga megy benne... farcry 3 és assassin 3 elmegy fullhd-ban ha nem is maxon (core2duo 2,66 Ghz) először ddr2 ram volt benne, most ddr3.. 2x4GB
Előbb utóbb én is cserélni fogom 1150-re, bár nem tudom nem kell-e VGA-t is cserélnem akkor, mennyire hajtja ki ez a config a vga-mat....
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #55087 üzenetére
Az Intelnél nem az i7 a felső kategóriás? Az Amdnel mi a csúcs?
Vagy azért már is ki van találva hogy 1-2 ezer Ft legyen a difi ;-)
Én is Intel parti vagyok... Épp most gyozkodnek hogy egy i7 2,7 ghzes 512 ssd, 16Gb ram apple milyen jó buli 620eFtért....(170eFt engedmenyes ár)
Mert hogy fullhd feletti a felbontasa... 15" méreten....
Erre írja hogy 2013-ban nem az orajel határozza meg a tudást....
Mondjatok már egy laptopot hasonló tudással!
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #54482 üzenetére
Azért adod az ívet.... próbálom rábeszélni magam a 1150-re... erre jössz a Asrock Z77M EXTREME4 lappal?!? :-P
Mikor először felmerült a váltás akkor még nem jelent meg a Haswell platform, és az Asrock-ból a Asrock Z77 EXTREME4-et ajánlottad... pont azért mert ATX méretű és jobb a tápellátása....
Most hogy szemezek a Haswell-lel, egy Asrock Z87M EXTREME4 lapot említesz, gondolom az ATX-es Z87-es lapnak is jobb a tápja és "csak" 1.500 Ft-tal drágább a Mini változattól....
Viszont.... Z77M 20eFt, Z77 38eFt, Z87M 33eFt, Z87 35eFt.
Azért a 20 és 35 közt már "tetemes" difi van, nem?
Megér ennyit a kb. 10% gyorsulás a Ivy-val szemben a Haswell javára? ;-)
Tudom... ez a nagy kérdés.... mindenkinek magának kell eldöntenie.... na de akkor mire van ez a fórum?
-
nimfas
addikt
Hali!
Lassan aktuális lesz a gépcsere-fejlesztés... most Core2Duo 2.6 GHz proci van, ezt örökölné anyám...
Én egy i5-ön gondolkodom... a dilemma az hogy megéri-e a Haswell (1150) árkülönbsége vagy elég lenne egy LGA 1155-lap (Asrock Z77 Extreme4 alaplap kb 29eFt) és egy Intel i5-3570K (54eFt) vagy ruházzak be a drágább 1150-es alaplapba és prociba... Gigabyte 560Ti VGA-m van, ezt kéne kihajtania pár évig.
Jelenlegi configom 5 éves kb... jó lenne ha megint kitartana addig(Max vga cserével!)
Kinek mi a véleménye?
Melyik Haswell config egyezik meg kb a fenti 1155-ös configgal, csak árak összehasonlítása végett, de most olvastam hogy a K-s tuning kiesik alapból az új confignál.... szóval ezt is vegyétek figyelembe :-)
Előre is köszönöm a véleményeket!
Üdv.
szerk:
Intel Core i5-4670K pl 2eFt-tal drágább mint a fent említett 3570K de sebességben hol helyezkedik el?
Továbbá az alaplap mennyivel drágább hozzá egy kb ugyanolyan tudású mint az Asrock Z77 extreme4-es?? -
nimfas
addikt
válasz
BomiBoogie #47013 üzenetére
Az enyém (adatlap) amikor vettem annak számított... ma már nem is tudom....
Giga 560Ti OC, Core2Duo, 4 wincsi, dvd karcoló amit ellát....
-
nimfas
addikt
Hát mit ne mondjak... jó drága ház... 60K-ért is.... (de jól mutat benne a 2db helikopter lapát ventilátor) :-D
Nekem egy Cooler Master: HAF-912-Plus házam van... és simán elfér benne minden, igényes... nem is emlékszem, talán 20K körül volt mikor vettem.
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #46684 üzenetére
Hali!
Még odébb a Alaplap+cpu csere... de elgondolkodtam AMD fronton is...
Kinéztem egy izmos procit AMD FX-8350 (Árban egy 10eFt-al karcsúbb mint az i5 3750K) Nos ehhez a procihoz jó lenne esetleg az általad ajánlott :
GA-990FXA-UD3 (rev. 3.0) (34k-tól)
Asus M5A99FX PRO R2.0 (33k-tól)
Asus M5A99X EVO R2.0 (32k-tól)Bár nem tudom mi a difi a 970 és 990 között, ha jól olvastam a kommenteket akkor az SLI hiánya... pedig az lehet később benéz.... Ez esetben mit javasolsz/javasoltok? Nyilván nem 5eFt fog dönteni....
Jelenlegi gépem a profilomban, a RAM, VGA, Táp maradna ;-)
Előre is köszönöm!
Ps: Esetleg A10 proci az FX helyett? Hosszú távon melyik a "kifizetődőbb"?
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #46565 üzenetére
Igen, igazad van... nálam a proci+lap lélektani határ 80eFt... ha veszek egy 50ezres lapot... akkor nem fér bele a keretbe a 3570K proci. Kb. a magyar átlagkeresetet (ami vicces érték a meghatározást tekintve) kapom... szóval nem korlátlan a büdzsé :-S
Bakker... a proci is elszállt: 58,151 Ft vagy eddig is ennyi volt, csak én néztem be? :-D
Akkor az a 80 inkább már 90-95 lesz a végén.... ajjjaj...
A táp tényleg nem mai... de akkor jónak számított.. 80 vagy 85%-os rátával. Most inkább a 90 felettiek a jók, de ha nem feltétlen kell nem cserélném.
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #46561 üzenetére
Most épp 34-35 körül van (PCX-nél is... volt 37-38 is pár hete... ott van háztól-házig gari, siófoki áraktól hanyatt vágódnál...) az ASRock Extreme 4-es lap... de még nem aktuális a gépfejlesztés... majd nyáron, megvárom az új fecskét, meg az első teszteket....
Tápom: Chieftec CFT-560-A12C
-
nimfas
addikt
válasz
Apollo_21 #46554 üzenetére
Hali... nekem a CM HAF 912 Plus van... és alul van a táp betéve (Chieftec CFT-560-A12C)
Nem lehet leszedni a rácsot a tápról? 4 csavar fogja... ha beteszed lefelé fordítva akkor nem darál be semmit :-)
Bluyoo (#46558):
Egyénként ha lapot (lehetőleg ATXes Z77-es) cserélnék egy 3570K procival akkor a táp bírni fogja ugye srácok? :-)Most mégis ajánljátok az ASRock extreme 4-es lapot... eddig rossz volt a tápellátása.... vagy megjavult ? ;-)
-
nimfas
addikt
MSI Z77A GD55 (30k) Nem támogatja a Lucid Virtu-t, viszont van rajta 2 féle digi kimenet is...
Biostar TZ77XE3 (37k) nincs rajta digitális hang kimenet...
Gigabyte Z77X-UD3H (39,3k) Ezen van digi kimenet és Lucid Virtu-t is tud...Asrock Z77 Extreme4 (33,4k) PCX-nél 37k lett vmiért... (Digi Power Design, 8 + 4 Power Phase Design) Csak nem hazudnak nyilvánosan, nemde? :-)
Árgépes árak, jelenlegi elvárás hogy hajtsa meg a i5 3570K procit és kezelje a jelenlegi 2x4GB Kingmax FLFF65F-C8KM9 ramomat, továbbá hogy a Giga 560Ti kártyát is kihasználja.
Később lehet veszek egy másik ilyen kártyát és SLI-ben menjen rendesen. Addig is jó lenne a Lucid Virtu hogy dobjon egy kicsit a teljesítményen.....
Jelenleg is Gigás lapom van... Gigabyte GA-P35C-DS3R
A lapra és procira max 80k-t költenék... de majd csak nyáron lesz aktuális.
-
nimfas
addikt
Most néztem... PCX-ben 4eFt-tal drágább lett az ASRock Extreme 4-es lap amit kinéztem.... remélem ez csak a ramaty Ft/USD árfolyamnak köszönhető és nem állandósul....
Lehet nem nyárig kell várnom, hanem meg kell várnom a kormányváltást
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #45103 üzenetére
Akkor amit én néztem ki (majd nyáron lesz aktuális a vétel egy i5 3570k-val) Asrock Z77 Extreme4 lap honlapján ez szerepel:
"2 x PCIe 3.0 x16 Slots, Supports AMD Quad CrossFireX™, CrossFireX™ and NVIDIA® Quad SLI™, SLI™"
Akkor ez tudja a két Nvidás kártyával a max-ot, ha jól értem, ugye?
Jelenleg 1 db Giga 560Ti van benne, későbbiekben majd ha úgy alakul... esetleg....
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #45054 üzenetére
Cikket átrágom... még jó hogy beszélni angol ;-)
Nem is azért írtam, hogy 3,2-n ment a 2,66-os proci, hogy bármelyik mai procit űberelné, gyanítottam, hogy nem... :-)
"Nyárra tervezem a csere-berét" "Na addig sok minden történik még .... ugye ha minden igaz addig kijön a Haswell is az új LGA1150-es platformra ...."Hát remélem pár ezressel lenyomja a "régi" árát ;-) Bár erre elég kevés esély van....
SLI-ben max azért gondolkodnék, mire elavulna a 560Ti kártyám még mindig olcsóbb lenne venni egy másikat, mint egy új VGA-t (annó a 560Ti is 50 körül volt....) Gondoltam az SLI-vel kitolnám a VGA cserét. Olyan sokat nem játszom, sajnos új játékokkal szoktam Assassin 3, Far Cry 3.... várom a Watch Dogs-ot is)
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #45043 üzenetére
A fent említett ASRock Z77 extr4 + i5 3570K párost meddig lehet húzni?
A jelenlegi C2D 2,66-os proci a ddr2 rammal simán ment 3,2-n, a ddr3 ramokkal nem :-S
A régi alaplap és proci menne anyám egyik gépépe, könyvelésre, excel-word-re elég lesz még vagy 5 évig neki :-)
Nyárra tervezem a csere-berét, addig remélem még valamennyit mérséklődnek az árak.... (nem 15-20eFt-on fog múlni azért szeretnék egy jelentős tuningtartalékost) Max vennék mégegy ilyen VGA-t, de ahogy néztem az ASUS csak ATI-t támogat Crossfire-ben.... Nvidia SLI-t nem, lehet én néztem be....
politikát nem belekeverve, remélem addig nem szólnak csúnyákat a parlamentben, mert elszáll a forint :-D
Jester01: Ha játszom majd tv-re kötve full-hd-ben akkor húzva lesz... nyilván ha net akkor nem.
Jelenleg 20% game... 80 % net. -
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #45041 üzenetére
Igen... 3570K akart lenni
Mivel sokat megy a gép a fűtésre nem ezzel szeretnék rásegíteni :-) (fogyasztás)
Nem szeretnék 2-3 évig hozzányúlni a géphez ezért gondoltam hogy inkább most egy húzósabb beruházás, legyen tuning tartalék, de szívesen fogadom az olcsóbb esetleg ár/érték arányban jó tippeket-tanácsokat :-D
Jelenleg ilyen ramom van: Kingmax FLFF65F-C8KM9 egy darabig maradna is ha lehet.... 2x4 GB
Core2Duo 2,66 Ghz
Gigabyte GA-P35C-DS3R
nVIDIA GeForce GTX 560 TiKitartott pár évig... ram lett cserélve ddr2-ről dd3-ra... és a VGA....
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #44967 üzenetére
Én is találkoztam ilyennel... hát én tuti 3 éves helyen venném.... de nem is értem, hogy lehet "lecsípni" 33 %-ot a garanciából legálisan?
Ha beszarik 2 év után küldjem ki a gyárnak, hogy cseréljék ki?
Siófokon pl. azt mondták ha ASRock lapot akarok meghozzák, de a garit én intézem ha gond lenne... WTF ?!?!
Ezek szerin sokan nem bíznak még a gyártóban, nemde? -
nimfas
addikt
válasz
KAMELOT #44961 üzenetére
Én itt venném az Asrock Z77 Extreme4-ot PCX... itt 36 hó a gari... az 3 év ha jól számolom
Szerk... Itt Siófokon 27%-al drágább lenne a lap+egy 3570K-s i5 proci... az 25eFt difi. Pcx-nél meg van futár-os gari... 600Ft-tal lenne több a számla vége és ha vmi gond lenne a procival vagy alaplappal, jön a futár és igyen viszi-hozza.... úgyhogy vegyen a halál bármit helyben :-D
-
nimfas
addikt
válasz
BomiBoogie #44849 üzenetére
Igazából azért várok, mert a mai játékok (Assassin 3, Far Cry 3) még elmennek a jelenlegi config-on is húzás nélkül 1280x720, ill FullHD-ban, ha nem is max. részletességgel a TV-re kinyomva... Maximum nem nézegetem a FPS számot, mert elsírom magam :-)
Másodsorban pedig kicsit még gyűjtögetek, meg az "asszonynak" is be kell adni miért is kell közel 80eFt-ot költeni a gépre ;-)
De ha jól néztem azzal a configgal megint kihúzom egy darabig... főleg ha tudja aaezt a virual vga-s cuccot is :-)
-
nimfas
addikt
válasz
BomiBoogie #44818 üzenetére
Na eldöntöttem...
Ha cserélek, akkor Asrock Extreme4 (Z77) és i5 3570k proci, mivel a 3470-hez képest 10eFt-tal drágább, de sebességben és tuningban van benne szerintem annyi tartalék hogy megéri szerintem....
Szerinted?
De egyelőre úgy néz ki, hogy majd nyáron lesz csere, ha ddig megjelenik a 1150-es foglalatos cuccok, vajon mennyivel csökkennek az i5 árak?!? Vagy ez jó kérdés? :-)
Előre is köszönöm
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #44813 üzenetére
Tyűha... köszönöm, elég korrekt leírás... az a bajom, hogy én leragadtam a Core2Duo-s lapoknál azóta van mit bepótolnom :-D
Intel Core i5-3470 Ezt a procit néztem ki bár árban már a saját egyéni tűréshatáromat súrolja.
Ehhez kéne egy normális lapka....
Az a baj hogy eleve nem tudom mi a difi a B75-H77-Z77 között, de utána fogok olvasni :-)Lényeg, hogy kiszolgálja a vga-mat és pár évig ne kelljen piszkálni :-)
Házam jó nagy van úgyhogy ATX bővel elfér. HDMI és egyéb kimenet nem tudom mennyire fontos ha úgyis külön VGA-t hajtatok meg vele..... igazából az RCA-s digi hangkimenet lenne jó ha lenne... a gép és erősítő között van 4-5 m amit egyszerűbb számomra áthidalni egy RCA kábelellel mint optikával. (nem tudom milyen árban van egy 5 m-es optikai kábel :-))
Utána fogok nézni az általad ajánlott lapoknak, hogy ár-érték arányban számomra melyik a legjobban megfelelő egy esetleges későbbi proci bővítést is beleszámítva, bár ahogy nézem 2 évente cserélődnek a foglalatok is... szóval ezzel nem biztos h. megéri számolni :-)
Üdv.
Gábor -
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #44752 üzenetére
"(#44726) nimfas
Egy körülbelüli keretet írhatnál mert a szorzózáras i5-3470 alá lehet a legolcsóbb B75-ös lapot is rakni egészen komoly tuninglapokig ... szóval 15K - a csillagos ég.
A VGA mindkét platformon ugyan úgy dolgozik nincs kompatibilitási gond sem az AMD sem az Intel-el.
A RAM-ra nem merek esküdni de jó eséllyel nem lesz vele gondod bármelyik lap lesz ajánlva."Igazán még csak felmérem a jelenlegi helyzetet, hogy ki mit ajánlana, a régi lap menne anyám könyvelő gépébe, szóval nem menne kukába (valamit még hozzá is állna, a használt piaci értékét pár ezer
Ft...)Tuningolni nem nagyon szoktam a meglévő VGA-t szeretném kihajtani vele, ezért kérdeztem arra rá :-)
Előre is köszönöm!
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 560Ti-s (GV-N560OC-1GI) VGA-m,
Jelenlegi rendszerem
CPU: Intel Core2 Duo E6750 @ 2.66GHz
Alaplap: Gigabyte GA-P35C-DS3R
Memória: Kingmax FLFF65F-C8KM9 (1333Mhz)Ezt szeretném cserélni, lehetőleg a VGA és RAM megtartásával, milyen procit és lapot ajánlotok alájuk, hogy a VGA ki legyen hajtva?
Láttam a Intel Core i5-3470 processzort, esetleg egy AMD, bár annak a közel dupla fogyasztása kicsit riasztó, továbbá úgy hallottam, hogy az ATI VGA-t jobban szereti mint az NVidiát.
TV-re kötve szoktam játszani, de az újabb játékokhoz lassan kevés lesz FullHD-ban....
Javaslatokat szívesen fogadok,
Előre is köszönöm :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest