- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
Személy szerint simán a GA-H97-Gaming 3 -at vásárolnám, ha már Gigabyte. Ha most nincs szükséged a tuningra elég kevés az esélye hogy egy tuning Broadwell-re lesz szükséged.
De válaszolva a kérdésedre mindkét említett lap könnyedén kiszolgálja a választott CPU-t, semmiféle hátrányod nem lesz egyik lappal sem.
Természetesen a 8-as digitális tápkör jobb, nem potyára drágább.Pl. a GA-Z97X-UD5H árán már látszik is ... Persze nem csak ezek a különbségek vannak.
(#62250) gyenesmartin
Amúgy sok esetben az 500-as is nagy a felhasználási területhez. Ha egy árban lenne egy -as SSD-vel, legtöbbször azt tennék egy-két vasba. -
bluyoo
nagyúr
Bocs tegnap már nem tudtam válaszolni ... Gondolom már megvan a gép, nem rossz döntés, viszonylag erős konfig netezni pár évig elég lesz.
Háznak pl. a Fractal Design Core 1000, olcsó és viszonylag jó ház.
(#62247) gyenesmartin
Itt folyamatosan (500-as) HDD-k vannak ajánlva? Nem vettem észre.(#62248) Lidl
Alapból a Z97-es chipset felesleges egy szorzózáras alá ..... -
bluyoo
nagyúr
Szívesen! Nem akarok beleszólni de miért ragaszkodsz az üzlethez (online olcsóbb lenne még házhoz szállítással, háztól-házig garanciafutárral együtt is)? Ha írnál egy fix keretet, tudnánk érdemben segíteni. Így csak a legolcsóbb deszkát és APU-t "ajánljuk" ..... Ja milyen a monitorának a csatlakozása?
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
benii1210 #62216 üzenetére
Az ASRock B85M Pro4 és a Gigabyte GA-B85M-D3H (rev. 1.0) is 20K alatt van. Mindkettő sűrűn ajánlott/vásárolt darab.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
elephantx #62211 üzenetére
Y elosztó [link]. Egy kimenetre így két ventit köthetsz (van 3 és 4pin-es is).
Igen simán a tápra kötve is tudod használni ha (már ha adják a ventihez az átalakítót) de úgy max. fordulaton fog üzemelni.
Az UEFI-ben is van mód állításra de teljesen testre-szabni oprendszer alól tudod majd a Fan Xpert programmal tudod. -
bluyoo
nagyúr
válasz
elephantx #62206 üzenetére
Hi!
Nem félsz hogy elszáll a géped?
De a lapon 3 db 4pin-es házventilátor-csatlakozó van.A kinézett szélkavarók 3pin-esek, és jár hozzájuk 3pin-molex átalakító amivel direktben is tudod üzemeltetni őket a tápról.
A lapra mindet rá tudod kötni, 3db Y elosztóval, és jó eséllyel szabályozni is tuni fogod.
Vagy keresel 4pin-es (PWM-es) ventit amit 100% hogy szabályozni fog. Pl. a BitFenix Spectre PWM BFF-BLF-P12025R-RP 120MM RED LED és melléjük 3db 4pin-es Y elosztót.
Léghűtés topik(#62207) Werkly
+1 a Z97 Gaming 9 AC-nek. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vadászmenyét #62199 üzenetére
Persze szívesen! Csak kíváncsiságból melyik mellett döntesz?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Vadászmenyét #62197 üzenetére
Pl. a Fatal1ty H97 Killer-el összevetve jobb tápkör, audio, nagyobb, M.2 slot, SATA Express, ...
Fatal1ty H97 Killer (x) Fatal1ty H97 Performance (x) H97 Pro4 (x) H97M Pro4 (x) -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vadászmenyét #62195 üzenetére
Igen ha nem tuningolsz jóval olcsóbb deszka is megteszi, mint a Z97M Pro4.
A legdrágább H97-es deszkák sem rendelkeznek olyan vészes árcédulával. Pl. a Fatal1ty H97 Performance-t és a Fatal1ty H97 Killer-t is megkaphatod 30K alatt.
Viszont az ASRock deszkákra sok helyen csak két év garanciát vállalnak. Ha fontos neked akkor arra figyelj. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vadászmenyét #62193 üzenetére
Olcsó tuningképes lapok vannak, és olyanok is akik a legolcsóbb deszkával tuningolnak. Már 25K-ért kaphatsz olyan deszkát mint pl a tuningképes Pentium alá szánt Anniversary széria.
Viszont szerintem a Z97 Extreme4 -nél lejjebb ne add (esetleg az Extreme3). -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #62156 üzenetére
Mindig megnyugtatsz hogy legalább valaki (figyelmesen) elolvassa azt amit írok.
"Bár abban igazad van, hogy egy nagyobb földbirtokhoz minimum egy E-ATX-alaplap illik..." Teljesen igazad van. De akkor nekem a kaptárban a tíz virágcserépnyi földemmel csak mITX jár vagy ne legyek magyravágyó és elégedjek meg egy Pico-ITX deszkával? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Chaser #62152 üzenetére
A link a GA-H87M-HD3-ra mutat. De a GA-B85M-D3H jó vétel. Az egyik legolcsóbb az ASRock B85M Pro4 mellett. Sajnos utóbbit sok helyen két év kiskergarival árulják.
Mekkora a kerted? -
bluyoo
nagyúr
válasz
freaghill #62145 üzenetére
Most komolyan egy őskövület, nagyon gyenge rendszerbe akarsz egy új lapot??
Már az kihívás hogy találj valahol!
De talán még találsz pl. MSI G41M-P33 Combo -t. -
bluyoo
nagyúr
válasz
freaghill #62141 üzenetére
Az előbbi deszka 14K az aprón de egy Cerka alá talán sok is.
Pl. láttam CPU-val együtt ASUS P5 QL PRO + E6750 16K-ért ....
De nézzél szét az aprón. Az aktuális árakat az ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás topic-ban meg tudod kérdezni.(#62142) babicsbalu
Az Asus valóban jegelve van már!De az ASRock deszka még aktív de most nézem hogy nincs rá gari ...
Mondjuk a Z77-A az árához képest elég jól sikerült, és ugye bolti garancia. -
bluyoo
nagyúr
válasz
scream #62138 üzenetére
Ja hogy újonnan gondoltad 15-20K-ért?
Max. az Asus Z77-A jön ki annyiból. -
bluyoo
nagyúr
válasz
freaghill #62136 üzenetére
CPTU-t, és árat nem írtál. De pl. az Asus P5Q lapok közül a P5Q Deluxe. Erős tápkör, jó hűtés, PCI-E 2.0 és tisztán szilárdtestkondenzátorok ....
Az operációs rendszert meg jobb újratelepíteni. Bár van rá esély hogy gond nélkül működni fog, de a tiszta telepítésnél nincs jobb. -
bluyoo
nagyúr
válasz
ADAM1337 #62134 üzenetére
A mITX méretben épp ez a gond. Semmi nem fér el rajta normálisan és drága is. Főleg hogy neked "K"-s CPU-d is van ...
Esetleg az MSI Z77IA-E53? -
bluyoo
nagyúr
válasz
scream #62132 üzenetére
Hi!
Így hirtelen két év garival ASUS P8Z68-V PRO/GEN3, Z77-es chipset-el Asrock Z77 Extreme 4.(#62131) honda 1993
Igen! De lehetőleg az R2.0 -ás változatát vásárold. -
bluyoo
nagyúr
válasz
minek?:S #62107 üzenetére
Hát olcsóbban a B75 Pro3-nál, pl. az ASRock B75 Pro3-M (kb. -2K) vagy még olcsóbban az Asus B75M-A (kb. -3K). Az utóbbinál olcsóbbak között szerintem ne nézelődj.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
FehérHolló #62084 üzenetére
Valóban ... de szerintem ez minden új Asus lapra érvényes.
Én a TUF lapoknál lévő tesztelésre gondoltam, ami után a gyártó +2év garanciát is vállal. -
bluyoo
nagyúr
válasz
#35463424 #62082 üzenetére
Hi!
Ezeket a CPU-kat tudod beletenni (a bios-od a legfrissebb szóval akármelyik mehet): CPU Support
De nagy teljesítményt ne várj tőle. RAM-ból is max. 2Gb. Szerintem felejtős a dolog. -
bluyoo
nagyúr
válasz
FehérHolló #62081 üzenetére
Ez egyértelmű hogy azért ajánljuk! Mi másért ajánlanánk?
Ha a gamer, killer, extreme, formula, sniper szavakkal reklámoznák az jobb lenne?
De szerintem semmi extra tesztelés nincs. Az a TUF szériás lapoknál van. Nem kevered?
(#62080) afrojack1
Sok sikert hozzá! -
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #62076 üzenetére
Csak kíváncsiságból, melyik az a lap?
Amióta a régi házamban az oldalsó +venti inkább rontott a hőfokokon, azóta kerülöm az ilyen kialakítású házakat. Milyen házat vegyek? -
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #62073 üzenetére
Sajnos ezek igaz sztorik ...
De kívülről valóban viccesek!
Azért a netes ügyintézésnél is sok probléma adódhat. Ugye a felhasználók egy része elég "problémás", ezért az üzletek is egyre körültekintőbbek, néha akadékoskodóak. Ilyen esetben pedig talán szerencsésebb lenne a személyes kontakt.
Szerencsédre tuning mellett, egy FX alá, viszonylag komoly lap is ~30K-ért kapható. Ha spórolósra fogod akkor ~25K. De persze kell egy normális CPU hűtő, és ház, táp is. -
bluyoo
nagyúr
válasz
geckowize #62068 üzenetére
Nemrég jött valaki hasonló gonddal, a Giga egyes régi Z68 és P67 deszkái nem támogatják az Ivy teljes körű tuningját, csak a szorzózáras CPU-k korlátáig engedte ... De amúgy sem valami acélos deszka, én másikat választanék, lehetőleg Z77-es chipset-el. Talán a "nagyon max." kereteddel van esély rá. Bár hogy hirtelen ránéztem az apróra nem nagyon láttam ebben az árban igazán jó vételt.
15K-ért inkább szorzózáras CPU-k alá van viszonylag modern vas.(#62069) afrojack1
Ennyit a "szakértelméről" ... Attól hogy az AMD támogatja, nem csak AMD CPU-val és VGA-val lehet normálisan játszani ... Sőt, esetedben még jobb helyzetben vagy, mert az AMD-s címek áll. jobban futnak GeForce VGA-n mint fordítva. Többek között a hasonló boltosok (tisztelet a kivételnek) miatt is kezdtem utánajárni magam a hardvereknek, ....! Vegyek PowerColor VGA-t mert ennek van a legjobb színe, meg hasonló polcseprő tanácsok .... Meg saját maga próbálta megjavítani a garanciába vitt VGA-t, majd miután nem sikerült, közölte hogy szét volt szedve, nem érvényes a garancia! Haver majdnem kiszedte a pult mögül, és csak így fogyasztóvédelemmel fenyegetőzve sikerült normális ügyintézést kicsikarni. Mindenesetre én nem cserélném a lapodat, remélem az üzletben rendesebbek lesznek! -
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #62046 üzenetére
Lehet az Giga, vagy MSI deszka is (de még ASRock is).
A lényeg hogy ne egy belépőszintű, csupasz deszkát dobjon az ember egy nyolcmagos alá!
A csajok meg köztudottan csak elrontani tudják az elektromos dolgokat!
"hogy ők tesztelték az asust és kékhalálozot és vagy 10 asus lapot teszteltek és ez az asrock nem halálozott" Melyiket tesztelték? De lényegtelen, egy nagy kamu ... rád sóztak egy polcon porosodó lapot ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Maotun #62032 üzenetére
Mindkettő komoly kis deszka. Sok felesleges gombbal .....
Amiben a Giga lapja vezet.
Tesztpadra, több VGA-val, a Giga lapját választanám.
De talán mégis az MSI-t mondanám. Olcsóbb is, na meg Miklosss2012 nagyon meg van vele elégedve, szóval rossz lap nem lehet.(#62041) Jammalan
A két lap közül, talán az ASRock deszkát választanám, de csak akkor ha nem 2év garanciával árulják a választott üzletben.
De ott van még az Asus H97M-PLUS, már M.2-es foglalttal. De sok helyen elég magas az ára (de van olcsóbban is, pl. 25K).(#62043) afrojack1
Én mondtam. Bár a kis csupasz pro 3-al szemben nem is kellett nagy elvárásokat támasztani.(#62044) Headers
Természetesen támogatja. -
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #62027 üzenetére
Az Asus honlapján össze tudod pontosan nézni őket.
Had ne írjam le az összes különbséget.Legyen annyi elég hogy (kis túlzással) mindenben jobb.
Nem potyára kerül +30K-ba!!
Már a kettőjük között lévő Z97-PRO sem kis előrelépés (+10K-ért). Bár akkor már a Z97-PRO(Wi-Fi ac). -
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #62025 üzenetére
Pl. az Asus Z97-A azt tudom hogy tudja.
De szerintem a konkurencia sem hagyta ki a lehetőséget (a felhasználói kézikönyvekben biztos benne van).
Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5
MSI Z97 GAMING 5
ASRock Z97 Extreme4 -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #62023 üzenetére
Meglepődtem hogy a TUF lapok után, az ASRock dobta másodjára piacra az 5év garanciával rendelkező lapjait! Ugyan pár évet késtek de hát akkor is ....
Sajnos ebből itthon annyit érzünk hogy az 5-ből kemény 2évet ...Na ez a lehúzás!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Headers #62021 üzenetére
Hát annyira nem. Bár árban nem kicsit csábító!
De pl. Intel LAN, ...
Mondjuk engem egy dolog idegesít újra az ASRock esetében hogy az üzletek újra csak két év garanciával árulják.
De miért szeretnél ATX-es deszkát? Általában drágábbak, miközben legtöbbször kihasználatlan .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Pete55555 #62008 üzenetére
Pont a kis tuning Pentium-hoz való, pl. a Z97M Pro4.
Vagy a Anniversary széria. Bár abban inkább a nem "csupasz" ASRock Z97 Anniversary.
Egy rövid boltos cikk.(#62013) Mahrenburg
"Régen volt már, hogy ennyire egyszerre..." Ritkán jársz erre azért! De ami jó az jó!
"Azaz dobjunk piacra egy Sabertooth-másolatot "SassshatesSaber"-néven? " Sas kolléga kitérne a hitéből! Igazi TUF ellenes kampányt indított, erre róla neveznénk el! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Ati bá #61959 üzenetére
Hi!
Pl. az MSI H97I AC, Gigabyte GA-H97N-WIFI.(#61956) Mahrenburg
Megvan az egyik termékünk, és még a név is ütős! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Demertin #61948 üzenetére
Friss UEFI-vel kezeli a Haswell Refresh CPU-kat is.
De természetesen ha H97-es deszkát szeretnél akkor abból is akad.Csak ált. kicsivel drágábbak a hasonló deszkák. Pl. az Asus H97M-PLUS ~25k-ért.
(#61947) miklosss2012
Azoknak is lehet írni akik bírják a TUF lapokat?(#61949) Mahrenburg
Mekkora már MSISAS! -
bluyoo
nagyúr
válasz
PainKiller13 #61939 üzenetére
Legyen feladvány! Ha jobban megnézed a képet máris rájössz!
"vegul z87-a lapot rendeltem." Mégpedig?(#61940) Mahrenburg
Tudod a nagybani helyzet, meg a titkárnősztrájk, .... nincs rá keret!(#61941) k.sanyi92
Természetesen! Benne van a CPU támogatási listában.(#61942) miklosss2012
Akkor mégis ingyen postám és occo Z87-es deszkám!(#61944) miklosss2012
Most nézem hogy saját készítésű!(#61945) Demertin
Asus Vanguard B85. -
bluyoo
nagyúr
Hát gondolva arra is hogy FX-re váltasz, az Asus M5A97 EVO R2.0 megfelelő lenne.
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Hát inkább a tápot cserélném első körben.Na meg ha tuningolni szeretnél, kell majd egy jó CPU hűtő is. Ha megvannak, megnézném mennyit bír a meglévő lapoddal, ha kevesled szerintem csak akkor fektess be új lapba.
(#61932) Pete55555
Talán ha összeadom a házamban lévő ventilátorfordulatokat úgy kijön 3000rpm. -
bluyoo
nagyúr
válasz
MiklosSaS #61924 üzenetére
Ez az egyik lényege, hogy hűvös, házon kívüli levegővel hűti a tápkör elemeit. A lap többi része pedig legtöbbször alapból hűvösebb lenne mint a VGA által felmelegített házban lévő levegő.
Viszont ha léghűtő van a lapon, kinyitva a két, vagy csak az egyik légáramlásszabályzó szelepet, a CPU hűtő légáramlatát is lehet használni. Szóval valamekkora légáramlat mindig van.
De ezt szépen nyomon lehet követni a lappal ugye alapból két zónára osztja a lapot.
De ezeket gondolom már nézted te is a számtalanszor belinkelt oldalak egyikén. -
bluyoo
nagyúr
válasz
MiklosSaS #61922 üzenetére
Kötve hiszem hogy egy irányított légáramlat rontana a hőfokokon, főleg a mostanság divatos batár toronyhűtők, és vízhűtés mellett. A megfelelő légáramlat szükségességét a lap és a VRM körül, pont a napokban ecsetelte 04ahgy, az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topic-ban (szerintem olvastad te is).
A TUF Fortifier meg ugyancsak a tápkör hátsó részét hűti, végül is egy nagy lapos hűtőborda.
Mindenesetre a P68-as Saber óta nem kevés idő eltelt, nem egy fejlesztés finomítás történt. Pl. a legszembetűnőbb hogy a bordázatot is körülveszi a burkolat, és a Flow Valve segítségével, a hűtőnkhöz mérten állíthatjuk a légáramlat útját a bordázat körül. -
bluyoo
nagyúr
Nem jársz vele rosszul, nem csináltál hülyeséget! Írd rá egy matricára hogy "gamer" és ragaszd a lapra, máris jó vagy ...
(#61908) Zsmester89
A MARK 1-en két LAN van Intel I218V és Realtek 8111GR, van SATA Express csatlakozó, és ugye a TUF Fortifier a vele járó termisztorkábelel, porvédőel, és 2 db 35mm-es ventilátorral. Ahogy én tudom ezek nem vásárolhatók meg külön.
Hogy neked megéri-e azt a pluszköltséget az döntsd el te.
De az 50K-ba pl. a Z97-PRO(Wi-Fi ac), vagy a MAXIMUS VII RANGER, esetleg a mATX-es GRYPHON Z97 ARMOR EDITION is belefér.
A tulajdonságaikat az Asus honlapján pontosan össze tudod nézni. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
KAMELOT #61882 üzenetére
Már mint hogy Milten159 is úgy csinálja mint te? Nem tudom .... Bár gondolom ha ~105K-t szemrebbenés nélkül kiad egy csúcslapra, szerintem nem szorul használt lapra. Amúgy sem láttam még Asus X79-Deluxe-ot használtan. De ha érdekelte volna akkor biztos megemlíti.
(#61884) KAMELOT
Szerintem a legtöbb felhasználó ha spórolni szeretne, nem az LGA2011 -es foglalattal építkezne. -
bluyoo
nagyúr
Még nem halottam panaszt LeC-re, de ezt neked kell eldöntened!
ASUS Maximus VII Ranger Review Érdekesek ezek a THIEF mérések!
A GTX770 és GTX780Ti között vannak ekkora különbségek Thief Benchmarked: Graphics & CPU Performance. -
bluyoo
nagyúr
Sajnos nincs számára megfelelő videokimenete.
(#61874) b.lajos
Szívesen!(#61869) gegg
Ha esetleg mégis az olcsóbb deszka .... ASUS Z97-A Review. -
bluyoo
nagyúr
Hát a Vortez szerint a Giga lap a jobb.
MSI Z97 GAMING 7 Review
GIGABYTE Z97X-Gaming 7 Review(#61870) PainKiller13
A ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás topic-ban mejd belövik az aktuális árát.(#61871) b.lajos
Hi!
Igen úgy van, megegyező a furattávolságuk.
LGA1156, 1155, 1150 75mm.(#61872) miklosss2012
Megleptél! -
bluyoo
nagyúr
Szegény Z97-A majd egy tízessel olcsóbb, és nem is "gamer" ...
Az MSI és Giga deszkával egy árban a SABERTOOTH Z97 MARK 2, vagy a MAXIMUS VII RANGER?(#61866) PainKiller13
Mondjuk a két lap tápellátása korán sem ugyan az [link].
Három játék kényelmesen elfér egy 120-as SSD-n. A Green-ről meg majd lebeszélnek, ha akarnak, a Milyen winchestert vegyek? topic-ban. -
bluyoo
nagyúr
válasz
PainKiller13 #61862 üzenetére
Ott is 32,5K, szóval igencsak a mATX-es változatot nézted. Ráadásul 2év kiskergari ...
"240 körüli olcsóbbféle SSD-re gondoltam"Bár 33K-ért már megkapod a SAMSUNG 840 EVO 250GB (MZ-7TE250BW) -ot. HDD-t szerintem arra a felhasználásra WD RED-et vegyél. Nálam nagyon bevált az SSD mellé.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
PainKiller13 #61860 üzenetére
Hát 20K-ért elég jó vétel, főleg hogy kiskergaris. Újonnan ~35K ....
PAtr0n pont a napokban nyilatkozott róla elismerően. Ő is I5 4670K-val használja. -
bluyoo
nagyúr
válasz
PainKiller13 #61858 üzenetére
Mindjárt életképesebb megoldás!
Gondlom a "majdnem újonnan" a használt csak szebben fogalmazva! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Andrej1 #61856 üzenetére
Szívesen! Szerintem a 2400-as kit is túlzás ...
De kérdezz rá az AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" APU topic-ban, hogy mennyit profitál, már ha profitál az iGPU az olyan magas órajelből. Esetleg a Milyen RAM-ot vegyek? topic-ban (de már látom odataláltál).
Inkább egy jó CPU hűtőn kellene gondolkoznod.(#61849) pappesz
Leginkább a tesztprogramokban van különbség, a legtöbb felhasználás nem igazán profitál a gyors kit-ekből.(#61848) 3.Aragorn
Magyarul ki van írva minden, csak nem lehet olyan nehéz!
"Én a magam ..." -
bluyoo
nagyúr
válasz
pappesz #61843 üzenetére
Biztos nem, a RAM-ok alig fogyasztanak ... Nem megy ne erőltesd, vedd minél lejjebb a feszültségét és szűkíts az időzítésén. Hidd el szinte semmit nem vesztesz hogy 1600MHz-en járatod. Csak kíváncsiságból, pontosan milyen RAM-ok?
(#61844) PainKiller13
Szia!
20K-ból max. normális tuningmentes lap jön ki. Még a legolcsóbb Z87/97-es deszka is felette van. -
bluyoo
nagyúr
válasz
pappesz #61834 üzenetére
Itt láthatod hol keresd: [link].
Miután kiválasztottad az X.M.P.-t alatta választhatsz az előre beállított profilok között. Kis szerencsével gond nélkül működni fog. Érdemes ellenőrízni hogy a RAM feszültség lehetőleg 1,5V vagy kevesebb legyen.(#61835) pappesz
Az Intel CPU-k esetében szinte semmi haszna az általad kívánt RAM órajelnek.
De igen előfordulhat hiszen a CPU-dban lévő memóriavezérlő hivatalosan DDR3-1333/1600MHz-es RAM-okat kezel. Felette ugye tuningnak minősül, vagyis nem garantált. Azért is jelölik a lapod honlapján is "DDR3 2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1600/1333/1066 MHz" -
bluyoo
nagyúr
válasz
Peti78 #61825 üzenetére
Szerintem jobbak az Intel megoldásai, nem potyára kerül a legtöbb komoly lapra is Intel vezérlő.
Az Z97 Extreme3, 4, 6, 9-en is Intel® I218V -található.
Pl. elvileg kevésbé terheli a CPU-t működés közben. Sajnos elég kevés teszt van ebben a témában.
De biztos nincsenek olyan különbségek hogy 2X olyan gyors lesz a hálózatod.
Mindkét laphoz jár a ASRock XFast LAN Utility is. -
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #61800 üzenetére
Ez csak rajtad múlik.
Személy szerint megpróbálom kivárni a DDR4-es Kánaánt!
(#61801) jim bcs
Aki imád csereberélni annak nem mindegy?
De kár ennyire előre leírni akármelyik vonalat is. Könnyen meglehet hogy a Skylake nevetve hozza a mostani szorzózárasok szintjét, esetleg a szokásos +10-15% is meglesz. Akkor meg miért lenne csak irodai/htpc-be jó?Ok a tuning szerelmesei egyelőre meg vannak lőve, legalábbis a Skylake vonalon.
Ha meg szeretsz csereberélni mért akarsz olyan vasat amihez nem kell hozzányúlni?(#61803) Peti78
Mint ahogy az enyém is: "Milyen teljesítménykülönbséget szettnél egy szorzózáras CPU-val és lappal?"
Főleg felszereltségbeli különbségek vannak (több port, jobb LAN, Audio, ...), sorrendben ahogy írtam őket (szokásos módon egyúttal az ársorrend is). Minőségbeli eltérések nem igazán vannak, hacsak a jobb szolgáltatásokat, chip-eket is ide számoljuk. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #61796 üzenetére
Igen a Skylake már LGA1151-es foglalatba jön majd.
"Azt hiszem, majd a Broadwell után fogok csak váltani" Majdcsak egyszerre jelennek meg ....
"Sokféle változat épül az Intel Skylake fejlesztésére." -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #61794 üzenetére
CPU erőben szerintem még mindig sehol sincsenek az FX-hez (hogy ne legyen Intel vs. AMD ...).
Egyedül az iGPU ami tényleg jól eltalált bennük. Ugye ez is a célja, fejlesztési iránya a z AMD-nek, és a Skylake-el az Intel-nek is.
A Kaveri APU valóban lehetne kedvezőbb árú. Bár a kezdeti, 50K feletti árnál, már barátibb az árcédulája. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #61787 üzenetére
Hibát hibára halmozok ha megjelensz!
(#61789) Andrej1
Hi!
Mindhárom gyártó csúcslapjáról van szó, szóval melléfogni nemigen fogsz. Személy szerint az Asus-t preferálom, +1 neki. Ha azóta nem változott, az elődjével tartották a A10-6800K csúcstuningját.
De ha már FM2+ -os deszka és nem is a spórolás a cél, miért nem AMD A10-7850K? Esetleg FX, vagy Intel CPU? Már ha lesz dVGA mellé.
RAM-ból a 2x8Gb szerencsésebb. Bár a 2666MHz-es kit sem éppen a kis költségvetésre jellemző.
SSD-nek ha olcsóbb példányt keresel a SAMSUNG 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) jó lehet számodra.(#61790) 3.Aragorn
Ez milyen deszka és program?(#61791) Peti78
Hi!
Asus H81M-A, ASRock H81M, Gigabyte GA-H81M-HD3. Esetleg egyes üzletekben, vagy kis keretemeléssel már a B85-ös ASRock B85M Pro4 is beleférhet. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #61784 üzenetére
Hiányoztál a topic-ból!
Tudod azt a pénzt a legkönnyebb költeni amiért nem dolgoztunk meg! Éljen a hitel ....
Akkor úgy írom nem biztos hogy elég érzékeny a fülem a témához!
Pedig az én lapomon Realtek ALC982 szerintem van olyan jó mint a VIA VT1708S volt (bár márkán belül ...).(#61785) ALONSO11
Abba a keretbe még az Asus M5A99FX PRO R2.0 is belefér, amibe akár az FX-9000-es CPU-k is mehetnek. Bár a kis FX-6100 alá (nem)kicsit túlzás. -
bluyoo
nagyúr
válasz
vitemerius #61766 üzenetére
Ma már másodjára értek egyet Miklosss2012-vel.
+1 a GA-B85M-D3H -nak. Azért is vetettem fel a két másik lapot.(#61768) anytime
(#61771) miklosss2012
Szépen állunk, futárrá minősítetek!(#61775) ALONSO11
Mint mindig a kerettől is függ. Mennyit szánnál rá? -
bluyoo
nagyúr
válasz
vitemerius #61764 üzenetére
-
bluyoo
nagyúr
válasz
vitemerius #61762 üzenetére
Akkor ugyan az a lap lenne .....
De ha a kondenzátorokra gondolsz akkor nagy eséllyel ugyan azok csak éppen kevesebb .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Milten159 #61758 üzenetére
Egyetértek Miklosss2012-vel. Én is a Deluxe-ot választanám (mint írtam is).
Egy 100K-s lappal esélytelen hogy mellényúljál! Legrosszabb esetben gyári hibás, ami ugyancsak ritka a csúcslapoknál.(#61760) vitemerius
Hi!
+1 az Asus deszkájára.
De hogyha már ezt a lapot is kifizetnéd, ott az ASRock B85M Pro4 és a Gigabyte GA-B85M-D3H (rev. 1.0) is, mint alternatíva. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Marky21 #61754 üzenetére
Hi!
Nagyjából igen! Viszont az i7 3770 -et tudod korlátozottan tuningolni. De az a deszka elég "csupasz" van már nálla olcsóbb, és jobb megoldás is. Márkán belül pl. az Asus Z77-A, vagy a kinézett lapnak az LX2-es változata a P8-Z77-V LX2.(#61752) miklosss2012
Nekem soha nem volt Volvóm de szeretném az tuti!A kávénál lehet szavadon foglak. Bár családi percekre megyünk, semmit nem ígérek ....
Off, off!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #61740 üzenetére
De én Dollárban, Euróban és Angol Fontban tartom a megtakarításomat ...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
MiklosSaS #61738 üzenetére
Egyik lap sem alsó kategória, és hát az a minimum egy 80-100K-s deszkától hogy minden rendben legyen vele.
Mondjuk aha ennyi felesleges zöldhasúm lenne szerintem a X79-DELUXE -ot választanám!
A sok gomb, meg mérési pontot úgysem használnám, hiszen normál házba kerülne nem tesztpadra .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
MiklosSaS #61736 üzenetére
Azért kicsit elfogult vagy (mint ahogy én is).
Pl. a 8 +2 +2 +2 fázisú tápkör a TUF lapnál mennyivel marketinggyanúsabb az Extreme 8 +3 +2 +2 tápkörénél?
Na meg ha valami marketingmaszlag, az a játékos lapok kategóriája, tele jól hangzó szlogenekkel ígéretekkel.Persze jó lap nem vitás csak hát 100K felett .....
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest