Keresés

Aktív témák

• CoDWaW07

őstag

válasz kecsetif #6594 üzenetére

atee és kecsetif köszi a választ,akkor Samu lesz :) Azt esetleg tudjátok h a HDMI látszólag mennyivel élesebb képet ad a HDMI-nél?

• dezz

nagyúr

válasz kecsetif #6584 üzenetére

1. Nem a legolcsóbbak közül való TN-t kellene az U2410-eshez hasonlítani... (Akiben felmerülhet az U2410 gondolata, TN-ből sem azt nézi.)
    2.a. A klíma az mióta alapfelszerelés?
    2.b. A legolcsóbb Swift 2.5M, a legolcsóbb Splash 2.3M.
    2.c. Ezek ajánlott árak. Nem tudom, az autóknál hogy van, de sok más területen az üzletekben alacsonyabb árakat látni, mint a gyártói ajánlott ár.
    3. Alább (vagy fejlebb, beáll. függ.) az 5-ös BMW-khez hasonlították az IPS/PVA monitorokat: ~12M - ~24M... Ez már hányszoros szorzó mondjuk a 2.5M-hez képest? 4.8x - 9.6x. De ha 2.65M-mel számolsz (SWIFT 1.3 GC 5 ajtós), akkor is 4.5x - 9x.

Ez hol kötözködés: "Amiket a #6556-osban írtam, azok mind jól látható dolgok. Pl. már az átlag CRT-n sem jelentkeztek ilyen dolgok, akkor LCD-n miért kellene elviselni?"

"De előtte nézze meg ezeket a monitorokat a valóságban is!"

Én is ezt mondom...

"Ne költsön feleslegesen olyanra, amire lehet hogy nincs szüksége."

Itt soha senki sem írta, hogy mindenki mindenáron vegyen IPS/PVA-t...

"Inkább menjen a különbözetből kirándulni, vagy vegyen jó pár rekesz sört és igya meg a cimbikkel R6Vegasozás közben..."

Majd az illető eldönti.. Nem arról volt szó...?

Egyébként tényleg felesleges a szó, a te missziódba ("kis pénzért nagy monitort misszió" [link]) nem illenek bele az IPS/PVA-k... Sosem fogod elfogadni...

• dezz

nagyúr

válasz kecsetif #6566 üzenetére

"Persze biztosan vannak olyan emberek, akik nagynak látják a különbséget a sima TN+film és a profi panelek között."

Látom, továbbra sem olvastad el a #6556-ost... :P

"(Kicsit olyan ez, mint városi felhasználatra opel corsa helyett ötös BMW-t ajánlani.)"

Nem, nem olyan. A 4-600k-s CG Eizo-k vagy a HP DreamColor lenne olyan... A 100-150k-s monitorok a normális, kényelmes autóknak felelnek meg. A TN meg a Suzuki.

"A topiknak szerintem arról kellene szólnia"

Ne akard már ezt is eldönteni...

szerk: off

• dezz

nagyúr

válasz kecsetif #6557 üzenetére

Hogy kinek mennyire elfogadhatók a leírt dolgok, az személyre válogatja... Számomra pl. nem elfogadhatóak.

"De a júzerek nagyobbik részének egy 50K alatti 24-es monitor is bőven elég."

Az lehet, de ott van az a kisebbik rész is... Viszont sokan nem is tudnak róla, hogy többféle paneltípus létezik, és hogy ezek miben mások.

Csak tudnám, hogy a "csak néha kell a gép egy-egy filmre, egy kis játékra, meg megnézni a gémélt"-re minek ekkora monitor? Hogy az illető elmondhassa, hogy neki 24"-es monitora van? (Na hát ez az igazi sznobság, nem az, ha valaki nem éri be TN-nel...)

Azt sem értem, mi a fenének neked 24"-es, ha másfél méterről nézed, 200%-ra nagyítva? Egy kisebb monitorral közelebbről ugyanott vagy.

Aktív témák

Hirdetés