- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizcsap
tag
Most találtam egy 2018-as NMHH cikket, ami ezt írja:
"A tipikus, zavart okozó eszközök tehát a nem megfelelően beállított, nagy teljesítményű, kültéri RLAN- vagy a biztonsági kamerák képét vezeték nélkül továbbító berendezések.
Elengedhetetlenül fontos, hogy az ilyen – elsősorban tehát nem a hagyományos, minden háztartásban megtalálható, hanem a nagyobb teljesítményű, ipari célra használt vezeték nélküli – eszközök üzemeltetői a beállítások helyességét ellenőrizzék vagy ellenőriztessék, aktiválják a DFS-funkciót, vagy szükség esetén frissítsék az eszköz szoftverét..."
Ez alapján én az otthoni kis wifi routeremmel sok vizet nem zavarok. Viszont ha sűrűn fog érzékelni radart és emiatt leáll a wifi, akkor keresek nem DFS-es csatornát. -
vizcsap
tag
Beltéren mennyire csúnya dolog másik országot megadni a wifi beállításoknál és úgy használni tiltott frekvenciákat? Panelben lakok, körbe minden lakásban wifi router. Ha Hungary-re állítom az országot, akkor a legjobb sebesség 450mbit volt, amit sikerült elérnem (elég sok frekvenciát kipróbálva), viszont United States-re állítva 700+mbit is volt, csakhát az 5600-s frekvencián.
A 10 min. CAC be van kapcsolva, gondolom ha radart érzékelt volna, akkor szól.
Eszköz: hAP ax3
Band: 5GHz AX
Channel Width: 20/40/80MHz -
vizcsap
tag
Jól látod, mindegyik eszköz egy hálózaton van és ugyan ahhoz a TP-Link switch-hez kapcsolódnak.
Ráadásul mindkettő eszköznek fix IP-je van és mégis, ameddig egy TP-Link router volt berakva (vagy most bármikor visszarakom), addig nem kellett beállítanom a CE-n, hogy várjon az indulással a hálózatra.
Most, hogy már a Mikrotik van, ezt be kellett kapcsolnom és a routeren kívül semmi más nem változott. -
vizcsap
tag
válasz
vizcsap #10649 üzenetére
Úgy néz ki sikerült megoldani a problémát, bár nem úgy, ahogy szerettem volna.
A Coreelec log-jában azt írja indításnál, hogy nem találja az nfs megosztást:
Process directory 'nfs://192.168.X.XXX/XXXXX/XXXXX/Movies/' does not exist - skipping scan.Van egy olyan beállítás a Coreelec-ben, hogy várja meg a hálózatot indításnál. Ezt bekapcsoltam és voilà, működik...
Már csak azt nem értem, hogy ezt miért nem kell bekapcsolni egy kb. 7 éves TP-Link routernél, a Mikrotik-nál meg nem tudom megoldani máshogy. -
vizcsap
tag
Sziasztok!
1-2 hónapja van egy hAP ac2-m és egy problémát nem tudok megoldani, remélem tudtok ötleteket adni, mi nincs beállítva.
A setup így néz ki (lebutítva):
hAP ac2 --> TP-Link switch <-- Synology NAS, médialejátszó Coreelec-elA médialejátszóba NFS-el van mountolva pár, NAS-on megosztott mappa, amiben filmek vannak. A médialejátszó látja a NAS-t, látja a megosztott mappákat, miután becsatoltam a mappát mindegyik filmet le tudom játszani.
Van egy olyan beépített funkciója a Coreelec-nek, hogy indítás után nézze át a csatolt tárhelyeket és ha új tartalom van, azt szkennelje be, töltse le az új film(ek) képét, miről szól stb. Nálam ez a szkennelés nem indul el magától. Ha manuálisan indítom el, akkor működik a szkennelés, de automatikusan, bekapcsolás után nem.Az előző routeremmel, ami egy TP-Link 1043ND volt ilyen probléma nem fordult elő. Kíváncsiságból visszacseréltem a két eszközt és a bekapcsolás utáni szkennelés azonnal elindul a TP-Link-en, úgyhogy ebből arra következtetek, hogy valami nincs jól beállítva a Mikrotik routeren.
Van valakinek ötlete?
A Mikrotik kezdeti beállítását ez alapján csináltam: http://skory.gylcomp.hu/mikrotik/mikrotik.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mini-ITX
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest