Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Beépül a Nano Banana a Google Fotókba
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple Watch
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kvarc
aktív tag
válasz
üzenetére
Mikrotik esetén MIKROTIK Mimosa lehet jó szerintem. Ubnt esetén powerbeam-ac lehet jó választás. 10Km esetén már jelentős a wifi sebességének csökkenésé. N wifi 300MBit max elméleti sebesége a valóságba max 100Mbit pont to pont még szobán belül is. 10Km-nél ha elérsz 100-150 MBit között ac eszközzel akkor nagyon őrülhetsz.
Én Mikrotik SXT 5 ac csináltam két összeköttetést.
Elsőnél átviteli távolság 30m. sebesség 350Mbit egyirányú, 120-150Mbit kétirányban egyszerre.
Elsőnél átviteli távolság 1km. sebesség 190Mbit egyirányú, 60-110Mbit kétirányban egyszerre.Mindkét esetben a beállításokon sok múlott. Nem igazán end user katt-katt kész.
Én UBNT powerbeam ac 500 nézegetném ha 10km kellene wifivel megoldanom és sávszélesség is kell. -
-
válasz
üzenetére
én egy kicsit tamáskodnék, hogy 24 dbi-s antenna elég-e 10 kilométerre, de te tudod..
szerintem vannak nagyobbak is, mondjuk nem olcsók.a 10 kilométer másik problémája, hogy ekkora távolságon már számít a föld görbülete is, ezért magasra kell felrakni a cuccokat. 35-40 méteres oszlop elég lehet. de kell tiszta rálátás is.
a 2.4 G-s helyi wifi mekkora távolságra kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold