- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
lionhearted #15251 üzenetére
Illetve a sok collosion es a szomszedbol jovo zavarok viszik el a savot. En eddig tesztben 810Mbit/s-nel tobbet nem lattam wifi 6-tol. A 4x4 az AP oldalon azert celszeru, mert a beamforming/steering azzal sokkal jobb, igy azert a 2x2-es kliens is profital belole. (Lasd: [link] )
A meteorologiai ado nem sok vizet zavar, foleg olyan helyen ahol egymas nyakan vannak az emberek, de teny, hogy van akinek akadaly lehet. (Azt viszont elfelejtettem, hogy a 3. tenyleg kilog az EU-bol, mea culpa).
Szerintem nem nagyon futureproof ebben a temakorben, mert eleg gyorsan valtoznak a dolgok, ha nem is a szabvanyok szintjen, de az eszkozok minosege egyre nagyobb csucsokat er el. Igy a konkret eszkozeidtol is fugg, hogy egyaltalan ki tudod-e hasznalni. En emiatt megallapodtam a wifi 5-nel, mert jobban dragulnak felfele a cuccok, mint amennyi elonyt hoz. Inkabb azt csinaltam, hogy kulonvalasztottam az eszkozoket es 5 gigan van 3 AP-m kulon(nem atlapolt) savokon, amik az eszkozok kozott szet van osztva, illetve 2.4-et is kihasznalom es oda terelem a lassu eszkozoket(pl. 3d nyomtatok raspijei) amiknek ugysem kell savszel.
-
Reggie0
félisten
válasz
lionhearted #15249 üzenetére
"Másrészt 4.8Gbps Throughput rate, de 1 Gbe csatlakozó."
Gyakorlatilag mar az is csoda, ha az 1 gigat tudja a wifi 6, szoval nem hinnem, hogy barmiben limitalna. Foleg, ha tobb eszkozod van. A 4.8 GBps azert kell, hogy legyen mibol vesziteni.
Elvileg 3 db 160MHz-es wifi sav van 6GHz alatt, az 50-es, 114-es, 163-as.
-
Reggie0
félisten
válasz
lionhearted #15247 üzenetére
Unifi? En mondjuk nem szeretem, de radios szembontbol tenyleg nagyon jok. Pl. ez: [link]
-
Reggie0
félisten
válasz
gidacska #15236 üzenetére
Facebookon sokkal nagyobb aranyban gyulnek ossze a hulyek, olyan, mintha a piacra mennel orvosi tanacsert.
Az alacsony lease time hatulutoje a tobb halozati broadcast. Felhetoleg nem tobbezer gep van a halozatodon, igy nem az a kliensenkenti parszaz bajt adatforgalom fel sem fog tunni, mas problemat meg nem okozhat(kivetel ha valami nagyon ocska dhclkliens implementacio van az eszkozon).
Igazabol akkor van ertelme az alacsony lease time-nak:
- ha valamire hasznalod a dhcp server/leases tablazatot, mert igy naprakeszebb informaciok lesznek a kliensekrol
- ha sokkal tobb gep van, mint kioszthato ip-cim, amelyek nem egyszerre jelentkeznek be, mert akkor hamarabb szabadulnak fel IP-k
- ha konfiguralod a halozatot es varhatoan valtoznak az eszkozokhoz rendelt statikus IP-cimek -
Reggie0
félisten
válasz
DarkByte #15219 üzenetére
Meg ha wifi nelkuli mikrotik router is kene belepo szinten en a hAP AC3-at javasolnam letiltott wifivel, mert eleg jo a procija, van benne ertelmes mennyisegu flash es ram, usb, es nem sokkal olcsobb egy gyengebb wifi nelkuli router, szoval szerintem ne add alabb.
Az, hogy megtartod-e melle a t-plinket inkabb tapasztalati uton dontsd el, illetve attol is fugg, hogy mennyire szeretned a wifit is konfigolgatni mikrotikbol. Szerintem nem lesz nagy kulonbseg a ketto kozott es maradhat akar csak a hAP AC3. Csak azert irtam, hogy nem egy extra wifiben, hogy ne erjen meglepeteskent, foleg ha a wifi javulasat is varod.
2.5GBe csak az RB5009-en van, vagy SFP+-os eszkozt kell venni, viszont az SFP+-os routerek joval dragabbak. Ha csak LAN-ra kell a 2.5GBe, az interneted nem megy 1Gbit fole, akkor inkabb nagyobb sebessegu switch kell a router melle.
hEX szeriat mar ne nezd, azok prociban elavultak.
-
Reggie0
félisten
válasz
lionhearted #15198 üzenetére
A 70 forintos berletet nem a rendszer ajanlotta fel, ahhoz ki kellett jatszania a rendszert.
-
Reggie0
félisten
Nem lenne. Amit elektronikusan hozzaferhetove tesznek, az hozzaferheto. Ha valami nem ker jelszot, felhasznalot es semmilyen jogosultsagot, de nyiltan hozzaferhetsz az rautalo magatartas. A google sem tudna beperelni azert, hogy megnyitod a google.com oldalat, mert o tette azonositas es engedelyezes nelkul szabadon hozzaferhetove. Sot, meg azoknak sem sikerult ez, akik csak veletlenul publikaltak valamit a neten.
(Amugy olyan nincs is a BTK-ban, mint amit irsz.
423. § * (1) Aki információs rendszerbe az információs rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve vagy azt megsértve bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.Tehat ha nincs vedelmet biztosito intezkedes, amit te megkerulsz vagy kijatszol, akkor nem lehet torvenysertes. Marpedig az, hogy te beirod, hogy smb://192.168.99.101 es erre hozzaferest ad adatokhoz, az azt jelenti, hogy nincs vedelem es de meg ha van azt nem sertetted meg es biztosan nem is jatszottad ki.
-
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #15136 üzenetére
Nem hinnem. A PPP interfeszen a tunnel huzza fel az IP-t, nem a dhcp es a mobilnet az PPP-vel megy.
-
Reggie0
félisten
Elvileg tamogatja.
Most nezem a beallitasaidat, azert van mert outdoor-ra allitottad az installationt, viszont az 5170-5250 csak indoor engedelyezett. (A wifi beallitasok egy olyan terulet, ahol nem elonyos igazat beallitani
)
- LHG 5 ac-US (USA) is factory locked for 5170-5250MHz and 5725-5835MHz frequencies. This lock can not be removed.
- LHG 5 ac (International) supports 5150MHz-5875MHz range (Specific frequency range can be limited by country regulations). -
Reggie0
félisten
válasz
Victorio #15078 üzenetére
Nem.
Ha erre kell router, akkor CCR2004-1G-12S+ a beleposzint (vagy esetleg CCR2004-16G-2S+ ,
ha csak egy 10g kliens kell, vagy 10g-s switchet raksz melle).#15080 Victorio: Mert a routeros-sel tudsz routingolni, tunellezni, stb.. Ehhez nem kell mindig nagy sebesseg.
-
Reggie0
félisten
válasz
Beniii06 #15063 üzenetére
Amugy nem tudom mi van nalam, de 7.1rc4 ota nem tudom frissiteni a rendszert. Ha ratolok egy letoltos frissitest, akkor elszall a router telepites utan, bootloopba kerul es csak netinstallal tudom ujrahuzni. Raadasul a 7-es netinstall is fos, allandoan segfaultol linux alatt, igy 6-os netinstallt kell hasznalni.
-
Reggie0
félisten
válasz
snorbi82 #15050 üzenetére
A 3011 DHCP szerverben milyen cim van megadva? Lehet a szolgaltatoi DNS cimet osztja tovabb a klienseknek es nem a 3011 cimet, igy hiaba allitod a dns szervert a 3011-en.
Ha pingetni tudod a kliensekrol a 8.8.8.8-at, akkor csak a DNS beallitasokkal van gond.
Viszont celszeru lenne, ha nem a quick set-et nezned, mert az nem vesz figyelembe minden szabalyt es nem latod mi tortenik.
Ezt futtasd le terminalban es masold be ide mit irt ra:
/ip dhcp-server network print -
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
7.1rc6 megjelent!
-
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #15039 üzenetére
300-1500 meter azert nem nagy dolog, de LHGG-vel jobban jarsz, mivel az iranyitott antenna 17dBi nyereseggel, ellenben az LTAP pedig korsugarzot hasznal 4dBi nyereseggel.
Az LtAP-t inkabb akkor jo, ha valtogatni kell a tornyok kozott, peldaul azert mert mozog, vagy valtozoak a terep/terjedesi viszonyok stb. ami miatt tornyot kell valtogatni, vagy szukseg van lehetove tenni a toronyvaltast uzembiztonsag miatt.
-
Reggie0
félisten
válasz
Zwodkassy #15030 üzenetére
Hat, akkor nem kell az a ket szabaly. En ugy ertettem, hogy ether1-ether22-es portokon lognak a helyi eszkozok, amelyek ellatnak a 20-as es 30-as vlanban, de a 20-as es a 30-as vlan nem lehet osszekotve egymassal, mert az ket tavoli hely.
Ha a 20-as es 30-as vlan osszekotheto, akkor az egyik site-on at kene szamozni, hogy egyezzen, vagy megszuntetni az egesz vlanozast.Sajnos a mac learning tabla a switch ic-ben kozos, igy a port isolationnal nem lehet trukkozni, pedig ugy meg lehetne oldani switch ic-n belul, ha 2x 1-1 portot visszahurkolsz.
-
Reggie0
félisten
válasz
Zwodkassy #15027 üzenetére
A vlan interfesz az azt csinalja, hogy a hozza parositott interfeszen fogadja es kuldi a tagged csomagokat, de maga a vlan interfeszen folyo forgalom mar untagged. Ha ezt berakod a bridge-be portkent, akkor az lesz, hogy minden a bridgen folyo forgalom ki tud menni a vlan interfeszhez rendelt interfeszen taggelve. Ennek hatranya, hogy ha ket kulonbozo vlan interfeszt osszehuzol egy bridgeben, akkor lenyegeben a vlan id-t forditja a ket vlan kozott, azaz a ket forgalom atmegy.
Peldanak:
Ha bejon a bridgere egy untagged, pl ether2 portrol egy csomag, akkor az kimehet a v20-ra es akkor a v20 interfesz felrakja ra a 20-as vlan id-t es kikuldi ether23-on. De kimehet a v30 fele is, es akkor a v30 interfesz felrakja ra a 30-as vlan id-t es kikuldi az ether24-en.
A ket vlan-t igy koti ez ossze:
Bejon egy packet az ether23 interfeszen 20-as vlan idvel, akkor a v20 interfesz fogadja azt, leszedi rola a vlan tagot, es bemegy a bridge 1-be sima natur untagged csomagkent. Onnan a bridge tovabbiranyitja a v30 interfesz fele, ami megtaggeli a csomagot a 30-as vlan id-vel es kikuldi az ether24 interfeszen. Tehat lenyegeben ami bejott az ether23-ason 20-as vlanban, az kimegy a 24-esen 30-as vlanba. Es visszafele is. Ezert kell a bridgen keresztuli forwardot megtiltani a ket vlan interfesz kozott.Mivel az ott levo eszkozok az ether1-ether22 portokon vannak igy a ket szabaly kozul egyik sem fog lefutni rajuk, tehat ezek az eszkozok egyaran kilatnak a 20-as es a 30-as vlanba. A szabaly csak azt akadalyozza meg, hogy a 20-as vlanbol a 30-as vlanba atlasson es forditva a 30-as vlanbol a 20-as vlanba atlasson.
-
Reggie0
félisten
válasz
Zwodkassy #15020 üzenetére
Hat, csunya megoldast csipobol tudok:
/interface
vlan add interface=ether23 name="v20" vlan-id=20
vlan add interface=ether24 name="v30" vlan-id=30
bridge add name="bridge1"
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether1
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether2
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether3
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether4
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether5
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether6
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether7
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether8
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether9
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether10
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether11
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether12
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether13
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether14
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether15
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether16
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether17
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether18
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether19
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether20
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether21
bridge port add bridge="bridge1" interface=ether22
bridge port add bridge="bridge1" interface=v20
bridge port add bridge="bridge1" interface=v30
bridge filter add chain=forward in-interface=v20 out-interface=v30 action=drop
bridge filter add chain=forward in-interface=v30 out-interface=v20 action=dropViszont ez procibol fog menni, az meg nem valami combos a switchen. A vlanozas nem erre van kitalalva alapvetoen. Ha kell savszel is, akkor inkabb a switchet meghagynam sima switchnek es a vlanok valamint a switcheiden levo cuccok osszehuzasat egy routerre biznam.
-
Reggie0
félisten
válasz
Zwodkassy #15011 üzenetére
Csak egy pvid lehet egy interfeszen. A PVID lenyege, hogy a bejovo untagged csomagot taggolja. Ha belegondolsz, honnan tudna, hogy melyik tag-ot rakja ra? Ha duplazod a csomagokat es az untaggedbol csinalsz egy-egy taggedet, akkor duplajara no a kihasznalt savszel a bridgen.
Ha azt akarod, hogy mindket vlan-nal legyen mindket portrol, akkor mert nem egy vlan-ba rakod oket? Ha azt szeretned, hogy a ket accessporton ne legyen forgalom egymas kozott, akkor rakd egy vlanba oket es bridge filtert dobjal a ket port koze.
#15009 Zwodkassy: Nem, a ket konfig nem ugyanaz. Az utobbi az 123,321-et mind a ket interfeszhez hozzarendeli, az elobbi pedig egyiket az egyik interfeszhez, masikat a masik interfeszhez.
-
Reggie0
félisten
válasz
Zwodkassy #15000 üzenetére
/interface bridge port
add bridge=bridge1 interface=ether24
add bridge=bridge1 interface=ether1 pvid=123
add bridge=bridge1 interface=ether2 pvid=321
/interface bridge vlan
add bridge=bridge1 tagged=ether24 untagged=ether1 vlan-ids=123
add bridge=bridge1 tagged=ether24 untagged=ether2 vlan-ids=321
/interface bridge vlan
add bridge=bridge1 tagged=ether24 untagged=ether123,ether321 vlan-ids=123,321 -
Reggie0
félisten
válasz
starchild #14998 üzenetére
Hat ez attol fugg mi a halozati struktura, hogyan csatlakoznak a wifi ap-k es milyen capsman szabalyokat hasznalsz, valamint van-e valami extra filtering/nat/routing. Ha csak siman arra hasznalod egy otthoni halon, hogy roamingolj, akkor tok mindegy melyik a capsman manager.
-
Reggie0
félisten
Kicsit atalakitottam a halot(leszedtem a NAS-rol a RR bondingot) es kivettem par felesleges tuzfal szabalyt(koztuk logging is volt), amire ez jott ki:
otthoni halon rezkabelen wireguard nelkul 1000mbit sebessegnel 14% load
otthoni halon rezkabelen wireguarddal 300mbit sebessegnel 32.9% load
munkahelyrol interneten keresztul titkositatlan openvpn felette wireguard 80mbit sebessegnel 22% load.Szoval azert az alap CCR routereket is ki lehet terhelni otthoni korulmenyek kozott, egy 4011 mar igencsak terhelt lenne. Mar kezdek egy 1036-ra vagyni, vagy esetleg 2004.
-
Reggie0
félisten
válasz
Reggie0 #14991 üzenetére
Kiegeszites: wireguard titkosit csak, openvpn titkositatlanul.
Profiler ezt irja 100 mbitnel:
NAME USAGE
ovpn 2.7%
lcd 0%
spi 0.8%
ethernet 4.3%
console 0%
firewall 3.6%
networking 9.9%
logging 1.2%
management 1.9%
encrypting 5.7%
routing 0.5%
profiling 0.5%
bridging 0.5%
unclassified 1.6%
total 33.2% -
Reggie0
félisten
válasz
Alteran-IT #14988 üzenetére
Passz, meg nincs meg a gigas net, mert a lakas tulajjal is alkudoznom kell(husegido egyebek). Lokalis halon teszteltem, hogy a wireguard mekkora prociterhelest okoz, tehat openvpn, NAT, forwarding, filtering es egyeb overheadek ebben nincsenek benne.
Most gyors tesztet csinaltam es nas->router->internet->cegeshalo->laptop iranyban 25 megabittel 5% a terheles, ellentetes iranyban 100 megabittel jon es 33% a terheles. De ezen rajta vannak az overheadek, amiket az elozo bekezdesben felsoroltam.
-
Reggie0
félisten
válasz
Alteran-IT #14982 üzenetére
Wireguard lokal halon ennyit eszik net nelkul. Erre jon a pppoe, vpn, ha esetleg mas is van felette(nekem openvpn felett megy titkositas nelkul).
-
Reggie0
félisten
válasz
Zwodkassy #14977 üzenetére
Audience LTE6-on tesztelve egy darab klienssel AX200-as intel wifivel.
Mert ertekek (Mb/s=Mbit/s):
|FEL(Mb/s)|LE(Mb/s)|FEL(Mb/s)|LE(Mb/s)|
Helyszin | hagyomanyos | wifiwave2 |
---------+------------------+------------------|
asztal | 130 | 400 | 330 | 490 |
nappali | 118 | 285 | 225 | 470 |
agy | 53 | 100 | 120 | 250 |
WC | 68 | 170 | 212 | 340 |
konyha | 27 | 76 | 100 | 155 |
-----------------------------------------------| -
Reggie0
félisten
válasz
user12 #14972 üzenetére
Hat, en tavolrol is elerem az otthoni halomat wireguard-dal. Egy kapcsolat gigabit kornyeken azert 15% prociterhelest general CCR1009-en. De ARM-os procikon a round robin bonding is felzabalja a procit, audience csak 2 gbitet bir 100% procival, rb4011 olyan 4-5 gbitet.
-
Reggie0
félisten
válasz
szuszinho #14968 üzenetére
Altalaban a mikrotik wifik nem nagy szamok, szerintem wifi AP-nek mindenkeppen tartsd meg az asus routered. 4011-nel mar van wifiwave2 csomag amivel tud mu-mimot, es a routertol tavolabb nagyobb a savszel, de pont 4011 eseten van melle egy extra megkotes, miszerint a 2.4GHz-t nem fogod tudni hasznalni. Maximalis wifi savszel, ha csak egy eszkoz van rajta, wifiwave2-vel es kozvetlen a router mellett vagy, nagyjabol 480mbit korul van.
-
Reggie0
félisten
válasz
jerry311 #14964 üzenetére
Dehogynem. Amint valamilyen szabaly miatt at kell tolni a procin a forgalmat, hamar 2x2.5 portossa valik. Peldaul van egy PC-d es egy NAS-od RR bondinggal, ha azok egymas kozott kuldenek at 2gbit forgalmat, akkor a gigabites neted mar csak 500mbitesre apad a maradek porton. 3db rrbondinggal garantaltan lesz bottleneck valahol, vagy bealdozod az sfp+ portot.
-
Reggie0
félisten
válasz
szuszinho #14962 üzenetére
Semmi sem tulzas, ha olcso
Legalabb nem eszi meg a sok tuzfal szabaly vagy jo nagy savszelt bir a wireguard4011 is jo, de nekem az a nagy bajom vele, hogy 2 darab 5-os port csoport van. Es egy 5-os port csoport 2.5 gigabittel van bekotve a prociba. Azaz a ket csoport kozott sem tudsz 2.5 gbitnel tobbet attolni.
Tovabba a CCR masik elonye, hogy mivel a prociba van bekotve egyesevel az osszes port, igy nincs olyan hogy hw. offloading, hanem a procibol tudja az igert savszelt, nem kell hardveres trukkozes neki. Igy peldaul tobb nagysebessegu bridge-t is letre tudsz hozni, mig ezeknel a kis routereknel csak egy bridget lehet gyorsitani hw. offloadinggal. Persze ez nem para, ha egy egyszeru otthoni halot akarsz es nem is nagyon szeretnel jatszani vele.
-
Reggie0
félisten
válasz
ekkold #14949 üzenetére
Sajat eszkozon(CCR1009). kifejtettem az autosup.rif-bol a logokat, ezt dobja a kernel: https://pastebin.com/HEFcB99K
#14946 ekkold: Majd ejjel backupolok es upgradelek, kiderul, hogy javitottak-e. De a changelog es kernel log alapjan nem tartom valoszinunek, mert massal van a gond.
-
Reggie0
félisten
Rossz hirek videkrol: 7.1rc4-ben a wireguard implementacio bugos es az egesz routert le tudja resetelni egy kernelpaniccal...
-
Reggie0
félisten
válasz
adika4444 #14938 üzenetére
De gyenge, ahogy a hex is gyenge. PPPoe-vel meg elfelejtheted az offloadingot. De meg PPPoe nelkul is, amint van par filter rule mar el is lehet felejteni a gigabitet.
De tessek itt vannak a meresi eredmenyek:
MT7261 routing 25 filter rule: 1128Mbps / 385Mbps / 48Mbps
IPQ4018 routing 25 filter rule: 1970Mbps / 986Mbps / 124MbpsMT7261 tok jo proci volt 6 evvel ezelott, amikor megjelent, de mara mar eljart felette az ido.
7.1rc5-rol azt erdemes tudni, hogy ideiglenesen kivettek belole a docker kontenereket, csak szolok elore, hatha erint valakit.
-
Reggie0
félisten
válasz
szuszinho #14936 üzenetére
Hat jo kerdes. Ubi-t nem vennek, mert en nem szeretem azt kontrolleres konfiguralasi metodikat, ami van hozza, jobb, ha be lehet lepni az eszkozre es az tortenik amire parancsot adok, nem akar okosabb lenni nalam
Meg nem kell hulye programokat telepitgetni, hogy hasznalni tudjam.
RB4011/RB5009 nalam azert esett ki, mert kb. azert a penzert mar CCR1xxx-et kapni hasznaltan, ami sokkal erosebb, rugalmasabb es kenyelmesebben konfigolhato. Ha jovore is gondolsz, akkor SFP+-os ezzkoz kell amugy is. Ha meg megelegedsz a gigabites portokkal, akkor most talalsz apron 90ezerert CCR1036-ot, (36 magos procival) ami majdnem a legerosebb mikrotik amit lehet kapni.
Ha meg nagyon bele akarnek folyni a mikrotikes ujdonsagok vilagaba, akkor egy sdkartyaval bovitheto CCR2xxx-et vennek, arra lehet majd arm-os docker kontenereket is pakolni. Viszont annak csak SFP+-os portjai vannak, portonkent extra koltseg az RJ45-os modul.
Sajnos nincs mindenre is jo valasztas
-
Reggie0
félisten
válasz
Bubukain #14933 üzenetére
Mert gyenge benne a proci es sokan panaszkodnak a lassusagra, plane, ha van 1-2 tuzfal szabaly is. MT7621 proci van benne, 2x880MHz-es mips. Pont, mint a mikrotik hex-ben, afelett is ejart az ido.
#14932 szuszinho: Szerintem tartsd meg az ASUS routert, teljesen jo az, az altalad kinezett mikrotikek ugyan azt tudjak proci szinten(mindegyik 4x ~770 MHz magos IPQ401x procira epul), igy teljesitmenyben semmit sem lepnel elore. Mivel ubi-t is neztel gondolom nem azert akarsz mikrotiket venni, mert vonz a RouterOS vilaga, igy nincs miert valtanod.
-
Reggie0
félisten
válasz
Alteran-IT #14917 üzenetére
Es ide-oda kattintgatast hogyan copy+paste-elsz ki a kommentbol, hogy egyszeruen es gyorsan megcsinalja a router?
Nem veletlen, hogy amikor kiexportalod a konfigot nem egy videot kapsz...
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #14891 üzenetére
Szerintem pont elonyos a gui hianya, legalabb a nagyon idiotakat tavolt tartja
Mar igy is tulzottan juzerbarat lett a linux az elmult par evben.
-
Reggie0
félisten
válasz
allnickused #14888 üzenetére
Ellenben a linux nem egy profitorientalt konzumer termek, mint a ps5. Viszont a felhasznaloi bazisa atlagosan sokkal jobban ert a szamitogephez. A parancssor pedig ebben a korben igeny es nem nyug, mivel sokkal hatekonyabb, mint az egeret rancigalni.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
Zwodkassy #14812 üzenetére
Csak az ether5-on jovo packeteket fogja atiranyitani, ha mas portrol jon, akkor mehet barmerre.
#14813 Zwodkassy: new-dst-ports=""
#14808 jerry311: Nem kell a mirror, mert nem atiranyitani akar, hanem leszurni a masfele menoket. Nyilvan azt akarja, hogy a broadcastot mas ne kapja meg.
A masik, hogy a mirror nelkul a new-dst port atiranyitja a csomagot. Ha rateszed a mirrort, akkor megkapja az ethet5-is es megkapja az eredeti celpont is. Mirror csak akkor kell, ha "le akarod hallgatni" a forgalmat egy masik porton, azaz masolatot kersz az atiranyitas helyett. -
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #14726 üzenetére
Megmarad. Ez attol is fugg mennyi flash van benne. Sima RRD alapunak tunik.
-
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #14709 üzenetére
A grafikon adatai nem elegendoek hozza?
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #14703 üzenetére
En csak PC-n hasznalom a letsencryptet, igy abbol tudom mondani, hogy a 80-as port kell, mert azon keresztul hitelesit a letsencrypt, igy biztos, hogy kell engedni.
-
Reggie0
félisten
CCR1009-en fent volt a 7.1rc3, valamint extrakent telepitve a container csomag. 7.1rc4-re frissites ugy lebrickelte, hogy csak netinstallal tudtam visszahozni.
-
Reggie0
félisten
Kijott a 7.1rc4 !
-
Reggie0
félisten
válasz
Statikus #14649 üzenetére
APN-t beallitottad?
Interfaces-en belul LTE ful, ott a fulek alatti gombsoron az elso gomb az LTE APN. A defaultot allitsd ad, a szolgaltatod megadja, hogy az adott tipusu kartyahoz milyen APN kell. Feltoltosnel es elofizetesesnel altalaban eltero. Add Default Route, Use Peer DNS, Use Network APN legyen bepipalva. Authentikacio PAP.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Zenbook 14 UX425E/i7-1165G7/16GB ram/512GB SSD/FHD/IPS/Garancia
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB M.2 + 1TB M.2
- GF63 Thin 11UD 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Pad SE 11 8/256GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest