- Mobil flották
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodee_
őstag
válasz
ekkold #22642 üzenetére
Én ebben nem tudok segíteni. Anno a Te tanácsodra vettem mikrotiket, segítettél is az első beüzemelésben. Jelenleg is megvan az az ac2, de nyugdíjaztam. Pihen. Én minden eszközömre telepítem a megjelenés után 2-3 héttel a legfrisebb verziót, ha nem olvasok komolyabb gondott itt. Amúgy most egy x86 alapú gép a fő routerem.
-
yodee_
őstag
válasz
Reggie0 #22503 üzenetére
Végig néztem, és 2 pin van testen. Az egyik a SIM Detect, a másik a SIM GND. Elvileg ez így rendben van, de megpróbálom átforrasztani újra. Amit írtál:
A kepen levo megszakitja a GND-hez kepest, amikor bent van a kartya, tehat az I/O pin akkor megy logikai 1-be. Ranezesre TE 2229333-2 vagy TE 2174803-2 lesz.
Ezt miből következtetted ki? MErt Pont ezt a típusú foglalatot rendeltem, de van ami pont a fordítottja. Ez az amit nem tudok hogy jót rendeltem e.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy beteg Chateau LTE12. Egy átalakító miatt sérült a SIM foglalat és szeretném megjavítani. Volt már ilyennel dolga valakinek itt? Mennyire jellemző hogy a SIM foglalatban keletkezett zárlat miatt megadja magát a modem? Addig már eljutottam, hogy a sérült fogalaltot kiszetem és cseréltem, viszont továbbra sem érzékeli a SIM-et. Ez lehet rossz típusú foglalat miatt vagy egyéb sérülés miatt. Van egy teljesen működő példányom is de nem szívesen szedném szét.
Köszi.
-
yodee_
őstag
válasz
gaben22 #22313 üzenetére
Azt akartam tanácsolni hogy szüntesd meg a dupla autentikációt de az androidos boxok miatt akkor ez felejtős. Más ötletem nekem nincs sajna. Nekem ki van iktatva az ONT-ben a PPPOE (elrontott jelszó) és csak a mikoritk tárcsáz. De nekem régi típusú WinCE alapú boxaim vannak. Ahogy olvasom ezek még mindig stabilabban teszik a dolgukat. Nem mertem váltani
-
yodee_
őstag
Használ valaki DynDNS-t? Valamiért nem akar működni az eddig tökéletes
szkriptem.Véletlenszerűen csinálja, néha működik.
-
yodee_
őstag
Azt írja nincs meg a fájl. Vagy a backup fájl nincs meg vagy a cél mappa. Szerintem. A
$filename
tartalmazza a teljes fájl nevét? Tehát a .backup kiterjesztést is? Nálam valami ilyesmi volt anno ha jól emlészem. Enyém így néz ki jelenleg::global localftpaddr ("localaddress")
:global remoteftpaddr ("remoteaddress")
:global ftpusr ("username")
:global ftppwd ("password")
:global ftpport ("port")
:global ftpsrcpath ("$[/system identity get name]_ROS_v$InstVer_backup_$thisdate.backup")
:global ftpdestpath ("sajat/Mikrotik/upload/$[/system identity get name]_ROS_v$InstVer_backup_$thisdate.backup")
/tool fetch address=$localftpaddr src-path=$ftpsrcpath user=$ftpusr password=$ftppwd port=$ftpport upload=yes mode=ftp dst-path=$ftpdestpath
-
yodee_
őstag
válasz
E.Kaufmann #22178 üzenetére
Nálam openwrt alatt csinált érdekességet párszor. RouterOS alatt nem jelentkezett eddig. Most nem használom már. Beüzemelem hétvégén egy teszt erejéig
-
yodee_
őstag
Üdv!
Segítségre lenne szükésgem. Mennyire normális az hogy újraindítás után a bridge1 MAC address-e változik folyamatosan?
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #22072 üzenetére
Nekem felesleges
L4. A fogyasztást most fejből meg nem mondom, holnap mérek egyet. 10-15W körülire saccolom vinyó nélkül.
-
yodee_
őstag
Nagy nehezen elindult az éles teszt
Átköltöztettem a komplett konfigot egy hAP ac^2-ről. Eddig minden szuperál. Sajnos nem találtam megfelelő wifi adaptert, így azt a részt egy openwrt-s AP-re bízom. A masina jelenleg így néz ki:
CPU: i7-4860EQ
RAM: 16GB DDR3
LAN: 2*1G, 2*10G, 4*2,5GKésőbbiekben tervezem vagy 10Gb SFP+ vagy mégegy 4*2,5Gb hálókártya beszerzését.
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #21981 üzenetére
Tehát akkor az rendben vagy így. Értem. Milyen különbséget érhetek el, ha manuálisan át állítom 1420-ról, 1412-re a WG interface-eken?
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #21976 üzenetére
Az miért lehet, hogy az Én PPPOE kapcsolataim 1492-es MTU-val mennek?
-
yodee_
őstag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy egy eszközön nincs meg, vagy nem pontos a felhasználó név / jelszo
jelszó. Nem tudok belépni. Szépen teszi a dolgát, de kellene róla friss mentés, meg frissíteném is. Van korábbi export róla, de abba ugye nincsenek userek. A backup fájlt nem lehet vissza fejteni valahogy? Nem titkosított. -
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #21800 üzenetére
Értem. Kipróbálom yetteles SIM-mel is
Viszont! Hogyan tudom szkennelni az elérhető antennákat? Mert amikor B1-en van fent akkor csak a B1-eseket mutatja, amikor B20-on akkor meg csak azokat.
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #21798 üzenetére
Dunántúl, Vas megye.
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #21791 üzenetére
Szóval akkor mi a is a helyzetem?
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #21791 üzenetére
NAT-olt a kapcsolat, mert nem publikus IP-t kapok.
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #21786 üzenetére
Ezt honnan tudom meg? Telekom amúgy
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
R11e-LTE6-tal kapcsoltban lenne kérdésem. A gyártói leírás alapján
Tudnia kellene a B1+B20 aggregációt ugye? Jól értelmezem? Valamiért csak külön-külön megy, tehát vagy csak B1-en van fent vagy csak B20on. Vajon miért? Tudnátok tanácsolni valamit?Köszönöm
-
yodee_
őstag
válasz
allnickused #21543 üzenetére
Akkor ezért nincs nálam egyik helyen se!
-
yodee_
őstag
válasz
Kicsirics77 #21517 üzenetére
Nekem úgy sikerült hogy először az összes külön csomagot töröltem, mivel ezek a korábbi verziókban még nem léteztek. Töröld a wireless-t és ha van még más is, és amikor már csak a Routeros van akkor mehet a downgrade
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted #20952 üzenetére
Igen. Erre a célra lenne a PC-be egy darab sima vagy dual 2.5G LAN. Az lenne a WAN interfész. Az SFP+ meg lenne a LAN interface. Vagy rosszul gondolkodom?
-
yodee_
őstag
-
yodee_
őstag
Milyen lehetőségek vannak RouterOS x86 esetében, ha driver támogatást szeretnék? Lehet valahol jelezni nekik? Ha jól látom akkor az érkező Realtek 8125b chipset-es kártyám egyenlőre nem támogatott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest